Reacties voor: IKEA Symfonisk: eerste indruk van de speakers van IKEA en Sonos

IKEA en Sonos gaan samen meerdere (speaker)producten op de markt brengen. Vanaf 1 augustus liggen de eerste twee speakers in de winkel: de Symfonisk boekenplank-speaker en de tafellamp-speaker. iCulture kreeg alvast een voorproefje om ze te bekijken en te beluisteren in een gebouw dat was omgebouwd tot een soort Symfonisk 'experience center'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Gelijk 1 belangrijke vraag, kun je met de speakers van SYMPHONISK beginnen, als je nog geen Sonos hebt en hoe maak je met 1 Symphonisk speaker een Sonos systeem? Zal het noodzakelijk zijn om minimaal 1 dure Sonos speaker te kopen, of volstaat de Sonos bridge/hub/Connect? als enige eigen Sonos component met verder alleen Symphonisk speakers in je huis? (Ivm personen met klein budget)

  2. @David Wouters: Een ‘normale’ Sonos speaker heeft een Ethernet aansluiting waarmee je (minimaal 1 speaker) op internet aansluit. Ik kan nog nergens uit opmaken op deze Ikea lamp ook een ethernet aansluiting heeft.
    Als dat niet het geval is en je hebt geen andere Sonos speakers dan zul je bijvoorbeeld een Sonos Boost aan moeten schaffen en deze op je router aan moeten sluiten.

    Ik weet niet wat de WiFi mogelijkheden zijn van deze Ikea speaker.

  3. Origineel geplaatst door Jeroen
    @David Wouters: Een ‘normale’ Sonos speaker heeft een Ethernet aansluiting waarmee je (minimaal 1 speaker) op internet aansluit. Ik kan nog nergens uit opmaken op deze Ikea lamp ook een ethernet aansluiting heeft.

    Als dat niet het geval is en je hebt geen andere Sonos speakers dan zul je bijvoorbeeld een Sonos Boost aan moeten schaffen en deze op je router aan moeten sluiten.

    Ik weet niet wat de WiFi mogelijkheden zijn van deze Ikea speaker.

    Je kan gewone sonos speakers ook gewoon via wifi aansluiten, heb je geen ethernet voor nodig op een van de speakers.

  4. Ben zeer benieuwd naar de klank. Prijs is al goed 😉

  5. Dit wordt een hit! Voor relatief weinig geld een prima speaker die er ook nog eens goed en onderscheidend uit ziet. Knap gedaan. Kan Apple misschien ook een collab met IKEA doen? IkeaPhone zou zo maar dé iPhone voor mij kunnen zijn.

  6. Update 19:40… kwam zojuist deze reddit post tegen.

    De speakers van IKEA hebben idd ook gewoon ethernet en WiFi 2.4 en 5ghz aan boord. Dus zo te zien op dat vlak functioneel identiek aan bestaande Sonos speakers, dus heb gelijk m’n eigen vraag beantwoord.

    Nee, je hebt (hoogst waarschijnlijk) geen bestaande Sonos producten nodig en kunt dus, zo ver ik nu kan zien, een systeem op bouwen met 100% SYMPHONISK producten.

    Dus ook zeker interssant voor mensen met kleine beurs, of die zoals ik niet bereid zijn om de belachelijk dure prijs van Sonos te betalen.

  7. Ben wel zeer enthousiast over de lamp. Die kan perfect in de eetkamer op de kast.

  8. Ik mis in het artikel dat je ze ook in stereo opstelling kunt plaatsen en zo waarschijnlijk met twee boekenplank speakers een (veel) beter geluid hebt dan 1 Sonos One.

  9. @Mees:
    Wanneer deze speakers via de Sonos app bediend kunnen worden, kan er een steropaar van gemaakt worden, zeker wanneer je al een Sonos hebt. Vermoed ik.

  10. Eigenlijk zijn de antwoorden al gegeven, maar even als bevestiging:

    • Er zit een Ethernet-poort in allebei.
    • Je kan een Sonos-systeem bouwen met alleen Symfonisk-speakers, je hebt geen ‘echte’ Sonos nodig. Je hebt dan alleen geen virtuele assistent/spraakfuncties.
    • Je kan een stereopaar maken.

    Ze lijken dus meer op een Sonos PLAY:1 dan op een Sonos One.

  11. Nou gezien de meest recente berichten omtrent Google is het misschien wel fijn dat er geen microfoon in zit.

    Zelf doe ik weinig tot niets met stembesturing. Voelt toch wat onwennig.

    Ik ben wel heel benieuwd naar de boekenplanken. 2 stuks per kamer zou wel mooi zijn.

    Ik ga waarschijnlijk wel klaar zitten bij ikea

  12. Ik lees dat IKEA speaker (Symfonisk boekenplank) heeft Airplay 2, wat mijn SONOS play 1 niet heeft. Dus nu kan ik wel vanaf iPhone streamen en dan via Symfonisk boekenplank?

  13. Zou je ook een Symfonisk kunnen koppelen met Play:1 of one voor stereo geluid of moet je dan per se dezelfde speakers hebben??

  14. Wat een mooi speakertje is de boekenplank toch en wat een geluid! Mijn eerste aanraking met Sonos!
    Wat heb ik gisterenavond ontzettend geboft…. want de IKEA’s in Nederland krijgen al druppelend behoorlijke voorraden aangeleverd…. Ik was gisteren in staat er een te kopen. en heb ook de productnr’s genoteerd voor meerdere regio’s, gebruik ze om telefonisch voorraad info op te vragen, hier vind je het en foto’s en meer.

  15. Jammer dat Ikea daarin geen gelijke trend zet.

  16. Waarom toch weer een e12/e14 fitting. Wij hebben voor een vloerlamp bij de Ikea gekeken en de enige mooie die we zagen had een e14 fitting. Ik wil mijn Hue-lampen met e27 blijven gebruiken en niet weer een shitload aan geld uitgeven voor nieuwe lampen. Niet echt over nagedacht door de Ikea.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.