Reacties voor: IKEA gaat Tradfri-lampen vervangen door nieuwe met Zigbee 3.0 producten

Niet alleen de Tradfri-app krijgt een nieuwe naam: ook de lampenserie zal voortaan onder de naam Home Smart in de winkel liggen. Bovendien komen er in augustus en oktober nieuwe producten in het assortiment, ook onder de naam Home Smart. De lampen krijgen ondersteuning voor Zigbee 3.0.

Reacties: 7 reacties

  1. Zou ifttt dan ook worden ondersteund?

  2. Hopelijk kunnen je straks ook lampen koppelen zonder de tussenkomst van een afstandsbediening.
    Dit zouden ze wel dan Philips af mogen kijken.

  3. Ben benieuwd of ik dan ook mijn huidige setting miet vervangen om mee te kunnen genieten van evt nieuwe functionaliteiten.

    Gezien het groene denken van Ikea, een omruil actie met kleine bijbetaling zou mooi zijn.

    Afwachten dus.

  4. @Erik: Er verandert niks aan de werking van je huidige producten. Die zijn gewoon prima te combineren met eventuele nieuwe producten in de toekomst.
    Dus daarover hoef je je geen zorgen te maken. Ik snap waarom dit artikel de suggestie wekt. Maar slimme lampen van IKEA blijven gewoon TRÅDFRI heten nu en in de toekomst.

  5. Zou dat dan ook betekenen dat je de losse lampen direct uit de box kan koppelen met de Hue app, zonder dat je een IKEA bridge nodig hebt?

  6. @Jeremy: tnx voor je antwoord.

  7. Origineel geplaatst door Jordy
    Zou dat dan ook betekenen dat je de losse lampen direct uit de box kan koppelen met de Hue app, zonder dat je een IKEA bridge nodig hebt?

    Dat kan allang. Ik heb meerdere tradfri lampen en nog een tradfri bridge gebruikt. Alleen kun je geen tradfri’s updaten met een hue bridge. Maar als het werkt dan werkt het (al die updates zijn wat mij betreft onzinnig).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.