Reacties voor: IKEA onthult FORNUFTIG-luchtreiniger: niet slim, wel schakelbaar

Te gebruiken met slimme stekker
IKEA heeft een luchtreiniger uitgebracht, die met een slimme stekker in en uit te schakelen is. De IKEA FÖRNUFTIG-luchtreiniger is er in zwart en wit en kost €49,99.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ehm… waarom een heel artikel over een apparaat dat niks met Apple te maken heeft, niet slim is en ook geen meerwaarde bied in een technisch huishouden anders dan dat je het aan een slimme stekker kan koppelen? Want dan vraag ik mij af waarom jullie niet alle ledlampjes van de Action ook een artikel geven, want die kan je ook aan een slimme stekker koppelen. En de waterkoker van de Lidl. Oh en vergeet de gewonen huis,tuin en keuken stofzuiger bij de BBC niet, want je kan hem aan een slimme stekker koppelen…

    Sorry ik weet het is ben behoorlijk sarcastisch, maar die artikel lijkt eerder een advertentie dan een artikel wat echt in jullie straatje past.

    • @Stefan: We krijgen regelmatig de reactie van IKEA-fans dat we te kritisch zijn over Tradfri en Hue meestal voortrekken (we worden door beide bedrijven niet gesponsord). Vandaar dat het me goed leek om weer eens aandacht te besteden aan een IKEA-product dat een goedkoop alternatief zou kunnen zijn voor de app-bediende luchtreinigers van Dyson.

      Je hebt op zich een punt en tegelijk ook weer niet. Dit blijft langer in het assortiment en het is iets wat in IKEA’s Home Smart-systeem had moeten passen, maar die moeite hebben ze dan weer niet genomen. Daarnaast leren we onze lezers ook steeds beter kennen en weten we wat we wel en niet interesseert. We hebben in het verleden ook wel geschreven de slimme personenweegschalen van Lidl, een onderwerp dat erg aansloeg, maar het probleem daarbij was dat ze afwisselend wel en niet verkrijgbaar waren. En wat de smart verlichting van Action betreft: ik ben al een tijdje van plan om binnenkort iets over dat achterliggende systeem te gaan schrijven, zodat mensen weten of het iets voor Apple-gebruikers is. Maar dan niet op het niveau van losse lampjes, want dat veroudert te snel.

  2. Dank voor het leuke artikel.
    Altijd fijn als er wat geschreven wordt over een apparaat wat je kan bedienen middels homekit (wel eens waar met een slimme stekker).

    Dyson is topkwaliteit alleen vaak erg duur. Dit is een mooie om in de gaten te houden. Ikea doet het goed!

  3. Een apparaat voor 10m2? Dat is dus net genoeg voor een kleine slaapkamer, of vergis ik me nu.

    In dat geval heb ik er dus 4 à 5 nodig voor een woonkamer. Dan ben ik dus EUR 200 kwijt. Een Venta kost ongeveer evenveel en heeft geen filters die vervangen moeten worden.

    Ik denk dat als de IKEA open gaat, veel mensen hier langs lopen en denken:”Oh ja, die neem ik mee”, maar als je even goed kijkt op internet zijn er denk ik betere alternatieven in deze prijsklasse. Verder lees ik hier niet hoeveel geluid deze reiniger maakt. Ook een belangrijke afweging, bij de keuze.

    @Gonny, terecht dus dat je kritisch bent naar IKEA producten.

  4. Je kan ook gewoon elke ochtend een uur luchten door ramen open te zetten.

  5. Origineel geplaatst door Jasper
    Je kan ook gewoon elke ochtend een uur luchten door ramen open te zetten.

    Als je dat op de verkeerde plaats in antwerpen doet is je behang zwart.

  6. Origineel geplaatst door Jasper
    Je kan ook gewoon elke ochtend een uur luchten door ramen open te zetten.

    En als je aan een autoweg woont?😉

  7. @Jelle: Onderzoeken wijzen uit dat dit apparaten alleen goed werken bij voldoenden ventilatie. Hoe jammer dat ook is voor mensen die bij een drukke weg wonen.

  8. Xiaomi bouwt ook slimme, betaalbare luchtreinigers. Zelfs met een ordelijk design gezien het grote filteroppervlak.

  9. Ik vind het juist leuk om zo af en toe een “niet direct  gerelateerd” stuk te lezen. Mede doordat de redactie de link legt met het  eco systeem en bespreekt hoe het daar wel/niet in toe te passen is.

    Dus wat mij betreft: keep up the good work 👍

  10. Deze staan in de Ikea in Hassel België reeds in de rekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.