Reacties voor: IKEA App: je IKEA boodschappenlijstje in een webapp

One More App heeft een webapplicatie ontwikkeld: IKEA App. Met deze webapp kan je jouw IKEA boodschappenlijstje samenstellen.
Jelle Ages -

Reacties: 51 reacties

  1. a daar heb ik wat aan

  2. Ik dacht er al een paar dagen eerder aan: waarom heeft Ikea nu geen app? Even proberen!

  3. Mwa… Als ik in de Ikea was zou ik het gewoon vergeten en achteraf denken, ach eigenlijk had ik het ook niet nodig.. Kvind het een beetje overdreven ik kan bij wijze van spreke net zo goed even in notities zetten wat ik ookalweer ging kopen

  4. Ga binnenkort daar voor flink wat geld aankopen doen voor de verhuizing, HANDIG dit!

  5. misschien moeten ze meer geld steken in de kwaliteit van de meubelen dan apps :).
    maar het idee is slim !

  6. Jammer dt er geen database geraadpleegt word. Dan zou dit uitstekend zijn.

  7. of je pakt een papiertje bij het artikel en een gratis
    potloodje

  8. Precies..papiertje, niks mis mee.
    Ja, kan scheuren..
    Je Iphone kan ook vallen of gestolen worden..kom op zeg..beetje overdreven dit.
    En inderdaad, WEL EENS VAN NOTITIES gehoord. Ff intypen waar wat staat en voila.
    En voor de luie donders..maak anders ff een foto’tje van het kaartje ofzo van de plek waar het spul ligt.
    Maar goed, initiatief is nooit verkeerd natuurlijk, maar persoonlijk vind ik dit een beetje overdreven.

  9. Als je veel spullen moet halen bij Ikea is dit natuurlijk erg handig. Het zou mooi zijn als je bij het ophalen van de spullen in het magazijn meteen in de goede volgorde langs de stellingen wordt gestuurd, zodat je zo min mogelijk hoeft te lopen…

  10. @Xeno:

    Deze app is niet van ikea zelf .

  11. Papier? Bah, veel te analoog! 😛

  12. is te hopen dat je binnen de Ikea dan ontvangst hebt, in die mooie metalen constructie 😉

  13. Leuk ga het morgen meteen proberen moet toch nog een complete huis raad kopen

  14. Even een comment van mij (de ontwikkelaar) om wat duidelijkheid te scheppen, het bleek dat er wat onduidelijkheden waren.

    Deze applicatie is op mijn eigen initiatief gemaakt en zoals ook op de pagina “Over deze applicatie” staat: “Deze applicatie is niet in samenwerking met of in opdracht van IKEA® ontwikkeld. IKEA® heeft geen enkele band met (de ontwikkelaar van) deze applicatie.”

    Verder heb ik vanmiddag een kleine update uitgebracht; de webclip (het icoontje op je springboard) heeft nu het IKEA®-logo en in de applicatie het ik ®’tjes toegevoegd waardoor ik hoop dat IKEA® het geen probleem vindt.

    Hier het complete lijstje met mogelijke toevoegingen voor in de toekomst nog even:
    – Koppeling met de database van de IKEA-website waardoor producten en eigenschappen (afmeting, kleur et cetera) al bekend zijn en simpel gekozen kunnen worden.
    – Koppeling met de voorraaddatabase van de IKEA-website en gebruik van GPS in combinatie met bovenstaand punt waardoor de voorraad direct bekeken kan worden (zonder naar het magazijn te hoeven lopen).
    – Prijs invoeren per product en zo een totaalbedrag berekenen. Dit zou automatisch gaan indien het eerste punt geïmplementeerd zou worden.
    – Door mate van GPS de dichtstbijzijnde IKEA-vestiging vinden.
    – Thuis (comfortabel op de computer) vast een boodschappenlijst maken en deze op de iPhone tonen tijdens het winkelen.

    Aan de mensen die het nut niet inzien: bespaar me het dataverkeer en blijf gewoon van de applicatie af. Deze applicatie (is net als elke andere applicatie) gemaakt voor de mensen die het nut er wél van inzien.

    @Wessel Meijer: Ah, leuk en handig idee! Sorteren op “Stelling” waarbij rekening wordt gehouden met twee kanten (even/oneven) en twee looprichtingen. Dankje voor de tip! 🙂

  15. Gelijk geprobeerd, werkt best goed. Alleen wat moet ik met dat rare inbus sleuteltje? en ik hield wat onderdelen over.

  16. Origineel geplaatst door malork
    is te hopen dat je binnen de Ikea dan ontvangst hebt, in die mooie metalen constructie

    Ontvangst ? Ontvangst van wat ? En waarvoor ?

  17. Origineel geplaatst door Ed
    Origineel geplaatst door malorkis te hopen dat je binnen de Ikea dan ontvangst hebt, in die mooie metalen constructie Ontvangst ? Ontvangst van wat ? En waarvoor ?

    Omdat het een webapp is..meestal is voor mij het bereik binnen Ikea beroerd omdat het een mooie metalen kooi is.

  18. Soms heb je van die apps waarbij je denkt: ‘wat heb je HIER nu weer aan?’

    Dat heb ik nu…

  19. Origineel geplaatst door Julian
    Soms heb je van die apps waarbij je denkt: ‘wat heb je HIER nu weer aan?’Dat heb ik nu…

    Dat heb ik nou met dit soort posts…

  20. Om eerlijk te zijn zie ik dit niet als een app, dit is gewoon onbruikbaar voor veel iPhone gebruikers die GEEN internetabbo hebben, ik ben daar een van.
    Trouwens, ik stel me de vraag betreft het gebruiksrecht van de merknaam, ook laat de ikea-app uitschijnen dat het een officiële ikea app is.
    Is het geen beter idee om dit ding uit te brengen als onafhankelijk werkende app, zodat internet geen vereiste meer is?

    Origineel geplaatst door Wes.
    r heb ik vanmiddag een kleine update uitgebracht; de webclip (het icoontje op je springboard) heeft nu het IKEA®-logo en in de applicatie het ik ®’tjes toegevoegd waardoor ik

    En iedereen ook aan die van jouw, je doet gewoon wat een ander doet, wees slim, laat het gewoon varen.

  21. Hahaha, Mijn god dit idee had ik iets langer dan een half jaar geleden toen ik nog bij de Ikea stage liep.

    Had ik het maar uitgevoerd 😛 Mjah ik kan niet programmeren… Alleen was mijn idee mooier vormgegeven.

  22. @Runaque: Ik probeer zoveel mogelijk te vermijden dat dit een officiële IKEA®-applicatie is. Ik weet niet helemaal zeker hoe het met de merknaam zit, maar ik doe zoveel mogelijk mijn best om het netjes te houden (zoals je onderaan iedere pagina ziet). Mocht IKEA® er problemen mee hebben dan zal ik natuurlijk in overleg treden.

    Ik weet inderdaad dat mensen zonder internetabonnement vrij weinig aan deze applicatie hebben, ik zal die overweging dus ook zeker meenemen in het besluit of ik er misschien later een native applicatie van maak. Aan de andere kant heeft de overgrote meerderheid van de iPhone-gebruikers wél een internetabonnement.

    @chocopinda: Oh, grappig! Ik heb dit idee een paar maanden terug in een flits door mijn hoofd zien gaan, en deze week dacht ik er weer aan. Ik had gisteren even geen zin in ‘gewoon’ scriptwerk voor klanten, dus in een impulsieve bui heb ik deze applicatie gemaakt 😉

    Oh, nu ik je toch ‘spreek’: heb jij door je stagepositie misschien wat contactgegevens van iemand binnen IKEA® waarmee ik contact op kan nemen om even kenbaar te maken dat ik dit gemaakt heb? Op de site is alleen een klantenservice of de bot Anna, en op de site van Inter IKEA Systems B.V. (de holding) kennen ze nog geen e-mail…

  23. Toch een heel aardig begin.
    Wat mij nog heel handig lijkt is (behalve de al door One More App geopperde verbeteringen) de mogelijkheid om je type auto te kunnen selecteren en zodoende te weten te komen of die enorme doos met plankjes en schroefjes wel in je auto past. Maar er zal wel geen database zijn met kofferbakmaatgegevens…
    Maar hoe vaak ik in de IKEA® dacht dat ik een hele grote auto heb… ‘t zou wel handig zijn!

  24. Origineel geplaatst door Runaque
    Om eerlijk te zijn zie ik dit niet als een app, dit is gewoon onbruikbaar voor veel iPhone gebruikers die GEEN internetabbo hebben, ik ben daar een van.

    echt??? wat moe je met een iphone zonder internet abo.. ik heb denk ik meer dan 1gb data per maand. zou ik niet trekken hoor zonder abo.

    Origineel geplaatst door Runaque
    Is het geen beter idee om dit ding uit te brengen als onafhankelijk werkende app, zodat internet geen vereiste meer is?

    Als je een ‘echte’ app wil uitbrengen dan moet hij een dev licentie gaan aanvragen. kost geld ( 79 euro p/j en voor 30 euro heb je al een webhost met ruimte )… en een webapp is nagenoeg gratis. ( je moet natuurlijk je website hosten ) maar als je al ruimte hebt is dat niet erg natuurlijk.

    leuk bedacht hoor. als de toekomstige features erin zitten dan ga ik het zeker gebruiken. Nu kan het natuurlijk ook wel. scheelt weer een papiertje dat je pakt in de ikea waardoor je beter bezig bent voor het milieu! 😀

  25. @Erik: Een universele database zal wel niet bestaan, zeker met verschillende uitvoeringen of aangepaste modellen (achteraf een gastank laten plaatsen) zou het opzetten van zo’n database vrijwel onmogelijk zijn. In de IKEA®-database die op de site gebruikt wordt is wel verpakkingsinformatie (afmetingen en gewicht) beschikbaar. Eventueel zou je zelf de afmetingen van je kofferbak in kunnen voeren. Nadeel is wel dat de inhoud van een kofferbak niet helemaal recht is etc., maar je idee is zeker leuk!

    Verder kan ik zou gauw niet bedenken hoe ingewikkeld het is om een algoritme hiervoor te schrijven, maar ik zal het idee zeker even onthouden!

  26. waar kan ik deze downloden dan?

  27. @One More App:

    Je kan wel voor een aanhanger gaan die is een standaart maat en gewoon recht 😉

  28. Never mind, het is een webapp.

  29. Fascinerend om te zien wat Apple allemaal afkeurt, om dan vervolgens deze App toe te laten tot de store. Ik heb het nu niet over de kwaliteit of het nut van de App (hoewel laatstgenoemde me volslagen onduidelijk is), maar over het feit dat de ontwikkelaar “hoopt dat Ikea er geen probleem mee heeft.” Bizar.

  30. @One More App: Dat zou ook al heel mooi zijn; dat je eenmalig bijvoorbeeld de breedste breedte van de vloer ingeeft en dat de app een waarschuwing geeft als het er niet inpast!
    Ik weet het, dat kan ik met mijn domme hoofd ook wel zelf ‘uitrekenen’ mbv de afmetingen die op de IKEA®-site staan, maar ik heb mijn Phone nu juist om mijn luiheid te faciliteren 😉

  31. Aan alllen die denken dat dit een applicatie is die in de AppStore staat: het is een webapp dus hij staat NIET in de Appstore.

  32. Ik voeg een item toe en dan ? daarna zie ik weer het voeg een item toe venster maar kan nergens een knop vinden die me naar de opgeslagen info stuurt, ik ben toch niet gek ?

  33. Wat een slechte app, alles zelf invoeren. Ik ga ‘m pas gebruiken als ie verbeterd wordt met die punten beschreven in de post…

  34. Ik heb m er weer afgehaald, kompleet onduidelijk hoe dit zou moeten werken, dat ben ik niet gewend op me iphone.

  35. Origineel geplaatst door Wes.
    Origineel geplaatst door JulianSoms heb je van die apps waarbij je denkt: ‘wat heb je HIER nu weer aan?’Dat heb ik nu…

    Dat heb ik nou met dit soort posts…

    LOL

    Overigens helemaal mee eens!

  36. Mooi vervelend dat het een web-app is. In Ikea Groningen heb ik nul komma nul bereik. Waardeloos als web-app dus. Daarnaast is een notitie maken prima, en hoe kun je nu zo’n klein briefje kwijtraken in de Ikea? Je bent daar toch maar een uurtje? Maar goed. Leuk bedacht iig.

  37. Komt er ook een GAMMA® app? :p

    Ik zie net als een paar andere niet echt de toegevoegde waarde van deze app.

  38. Origineel geplaatst door One More App
    heb jij door je stagepositie misschien wat contactgegevens van iemand binnen IKEA® waarmee ik contact op kan nemen om even kenbaar te maken dat ik dit gemaakt heb? Op de site is alleen een klantenservice of de bot Anna, en op de site van Inter IKEA Systems B.V. (de holding) kennen ze nog geen e-mail…

    de persoon die je moet aanspreken is simpel te vinden ff KvK induiken en een nette brief schrijven aan de directie van Nederland dan komt het van zelf in zweden terecht en wie weet vinden het prachtig of wie weet krijg je een advocaat aan je broek wegens merken schending omdat je zonder toestemming de naam en IKEA®-logo gebruikt, hoop het niet voor je maar dit soort bedrijven sturen zo maar een bedrijf jurist op je af omdat je hun logo en naam gebruikt zonder toestemming, maar spreek uit ervaring en had een keer een boete van €25.000 en elke dag langer dat ik het gebruikte of op de website stond $5.000 per dag en ja verloren via kort geding en moest betalen 🙁

    Dus aan iedereen pas op met merknamen en logo’s

  39. @NOM: Zoals hopelijk al duidelijk is betreft het een webapp, en geen native applicatie. Verder ben ik een gewoon mens, net als jij bijvoorbeeld. Ik heb hier nog andere dingen naast (door mijn leeftijd is dat school, had ook gewoon een baan kunnen zijn) en ontwikkel applicaties als hobby. Ik heb inderdaad geen juridisch onderzoek verricht of vooraf contact opgenomen met IKEA. Ik vind het leuk om een applicatie te ontwikkelen, niet om maanden te communiceren over het gebruik van een naam. Als IKEA mij benadert en ze zijn enthousiast wil ik zo met ze samenwerken; mochten ze wat minder enthousiast zijn dat zal ik de applicatie off-line halen of hun handelsmerken verwijderen. Mocht je het echt een probleem vinden: geef je IP-adres even door en ik zal je op de blacklist zetten, zodat je vooral geen last hebt van mijn app.

    @Erik: Hmm, alleen het vloeroppervlak is inderdaad ook een optie en zeker ook handig. Zal ik ook op het lijstje zetten!

    @Data: Kom je nadat je op “Opslaan” geklikt hebt weer bij de “Item toevoegen”-pagina uit? Dat klopt niet helemaal. Heb je JavaScript en cookies ingeschakeld (in “Instellingen > Safari”)? Als je wilt mail je me even via jonathan@onemoreapp.com.

  40. Mensen, wat een gezeur hier zeg. Iemand maakt een webapp waar ik nog best wel potentie in zie (helaas heb ik vorige maand mijn hele inboedel bij IKEA gehaald, dus voor mij nu even geen nut). Op dit moment is het nog niet heel functioneel omdat je alles zelf moet intypen en je in de IKEA amper bereik hebt (Delft en Amersfoort getest). Echter, wanneer de koppeling met de database komt, lijkt me dit al handiger. Dus aan de maker: zoek contact met IKEA en kijk of ze interesse hebben. Aan alle anderen: niet zo zeuren, het is een gratis WEBapp en als je het niet wilt gebruiken, doe je dat toch lekker niet. Zie het anders als een webpagina. Er zijn talloze webpagina’s waar je het nut niet van inziet. Ga je dan ook de maker een mailtje sturen dat je het onzin vind?

  41. @ one more App :
    heb nog wel wat in gangetjes voor je en info over copyright en hoe Ikea hiermee omgaat. Ik mail je nog

  42. Ik heb een dikke brief (acht A4’tjes) geschreven voor richting IKEA® waarin in ze to-the-point drie ‘opties geef’:
    – Samenwerken.
    – Toestemming geven voor gebruik handelsmerken.
    – Geen toestemming geven voor gebruik handelsmerken.
    Morgen op de post (analoge e-mail) doen. Ben benieuwd!

    @Dirk: Ok, zou ik wel graag ontvangen. Mijn e-mailadres is jonathan@onemoreapp.com.

  43. App was ff te laat. Was vandaag naar Ikea. Wist nog niet van de app. Ach. Boeie. NeXT time ill try

  44. Te omslachtig 🙁

  45. @One More App: Ik had inderdaad niet gezien dat het om een WebApp ging, mijn fout. Mijn kritiek over gebruik van de naam was overigens niet op jou gericht, maar op Apple, maar ik had het dus bij het verkeerde eind. Wat betreft de kritiek op het nut van je App: ik weet zelf heel goed hoe ik wegblijf van een site, maar bedankt voor je aanbod. Tenslotte: als je ergens mee in de openbaarheid treedt kun je commentaar verwachten. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen. Ik zou zeggen: neem het commentaar ter harte en gebruik het om je produkt te verbeteren, want het heeft zeker potentie.

  46. Origineel geplaatst door Sluuz Aan alle anderen: niet zo zeuren, het is een gratis WEBapp en als je het niet wilt gebruiken, doe je dat toch lekker niet. Zie het anders als een webpagina. Er zijn talloze webpagina’s waar je het nut niet van inziet. Ga je dan ook de maker een mailtje sturen dat je het onzin vind?

    Mooi gezegd Sluuz!

    @One More App: kun je er niet een ‘Native’ App van maken zodat je bij de Ikea, offline of zonder bereik, ermee kunt werken? Is niet moeilijk om te realiseren (can provide help if neccesary ;))

  47. leuk, maar potloodje en papiertje gaat toch wel 3x zo snel

  48. @One More App: als die features er in op genomen worden is het vast handiger! 🙂
    Wel leuk idee!

  49. @One More App:
    Late reactie. Maar nee helaas ik heb daar geen connecties verder. De personen die daar werken hebben allemaal de functie daar niet toe. Dan moet je het toch hoger gaan zoeken. Inderdaad K.v.K of zoiets dergelijks.
    Als je echt wil zal het je zeker lukken. 😀 Misschien willen ze zelfs samen werken met je en je helpen.

    IKEA is erg behulpsaam en heeft een luisterend oor. En zeker als het om milieu kwesties gaat. Dus gebruik dat argument zeker!
    Ik verwacht stiekem wel dat er al een hele hop mensen zo een soort gelijk idee hadden. En dat ze meer zoiets hebben van he bah alweer eentje.

    En anders mail je Invgvar Kamprad in zwitserland 😛 Nope hij woont niet meer in zweden haha

  50. @chocopinda: Ik heb inderdaad via het KvK-register het adres van hun holding achterhaald. Er is een brief naar ze odnerweg (alhoewel, als TNT het goed heeft gedaan was ‘ie er gisteren al). Hopelijk bestaat dat pand echt en ontvangen ze post, niet dat het een virtueel adres is puur voor hun holding 😉

    Ik heb inderdaad een groot deel van de brief gebruikt voor een samenwerkingsvoorstel. Ik ben erg benieuwd naar hun reactie. Hopelijk staan ze open voor vernieuwing, want het zal voor hun “moeilijk” zijn om (deels) af te stappen van de al zo bekende potloodjes. (Ook ik heb bij het verlaten van IKEA altijd vollere jaszakken dan bij binnenkomst ;))

    Ik zal hier zeker laten weten wat de uitkomst is. Verder ben ik bezig met een native-applicatie (eerst met alleen deze functionaliteit, in de toekomst mogelijk de andere features). Ik besefte vooraf niet goed dat er slecht bereik is door het metaalgebruik in hun gebouwen. Dit lijkt me nu de grootste ontbrekende feature in de applicatie, dus eerst dit maar.

    (Wel spannend, mijn eerste native applicatie:))

  51. Origineel geplaatst door Malork
    Origineel geplaatst door Sluuz Aan alle anderen: niet zo zeuren, het is een gratis WEBapp en als je het niet wilt gebruiken, doe je dat toch lekker niet. Zie het anders als een webpagina. Er zijn talloze webpagina’s waar je het nut niet van inziet. Ga je dan ook de maker een mailtje sturen dat je het onzin vind?Mooi gezegd Sluuz!@One More App: kun je er niet een ‘Native’ App van maken zodat je bij de Ikea, offline of zonder bereik, ermee kunt werken? Is niet moeilijk om te realiseren (can provide help if neccesary )

    Euh..als ik dit stukje lees mag ik hier mijn mening toch neerzetten of niet? Of mogen alleen de mensen reageren die het super vinden, mag je alleen maar positief zijn en moet je het allemaal geweldig vinden.
    Sorry hoor, maar iedereen mag zijn mening geven, positief als negatief..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.