Reacties voor: iFixit Thirsty Bag: waterabsorberende zakjes voor je natte iPhone

De iFixit Thirsty Bag is een zak met waterabsorberend materiaal, waar je jouw iPhone in kunt doen vlak nadat hij waterschade heeft opgeleverd. Hierdoor wordt al het water er uit gezogen, waardoor hij mogelijk weer werkt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Krijg je dat materiaal niet standaard bij aparatuur in die dozen. Dan is het wellicht een idee om die dingen te bewaren en in zo’n grote envelop doen. Altijd handig.

  2. Je bedoelt de silica-gel pakketjes? Lijkt me dat dit niet anders is en wellicht exact hetzelfde… Goede tip dan om die te bewaren.

    Edit: Lees net dat ze dit materiaal “molecular sieve” noemen. Net iets anders dus, maar of de werking veel anders is vraag ik me af.

  3. Nog beter:
    Laag zout (fijne korrel)
    Stuk keuken papier
    Iphone hierop
    Hele zak rijst er boven op

    Totaal in een doosje toen en in 1 dag werkt hij weer.

    true story

  4. Het is gewoon een vorm van silica-gel. Maar de zakjes die meestal in de verpakking van nieuwe electronica zitten, zijn al een poosje aan lucht blootgesteld en waarschijnlijk dus niet zo effectief meer.

    Je kunt hetzelfde bereiken met een zip-lock zakje wat je vult met vochtvreter korrels of desnoods inderdaad die rijst.

  5. Ben ik nou de eerste die moet denken aan die plaszak van de NS? ๐Ÿ™‚

  6. Vochtvreterkorrels oftewel calsiumchloride chubben zal niet werken… Je krijgt dan ook een Zip-lock zakje water ๐Ÿ˜‰

  7. Gewoon in flinke baal droge handdoeken wikkelen. Zijn altijd wel ergens voorhanden. Werkte bij mij heel goed, is goedkoper en buiten dat heb ik geen zin om permanent zo een zakje bij me te moeten hebben.

  8. Als je je telefoon in water laat vallen is het eigenlijk al kansloos. Water baant zich makkelijk een weg richting de electronica binnen een fractie van een seconden. Voordat je realiseert wat er is gebeurd is het al over. Dit is dus zonde van je geld. En als je toch zo koppig ben pak dan het pak rijst uit de kast. Wat? Heb je geen rijst standaard in huis? What’s wrong with you? ๐Ÿ˜›

  9. Flauwekul, je moet je iphone zo snel mogelijk uit elkaar halen en je batt. los halen, dan heb je misschien nog een kleine kans dat hij nog werkt.

  10. Kijk op http://www.galatiinternational.com/product/HUM.html

    Dit zijn dezelfde korrels (kijk maar op de plaatjes van ifixit)

  11. Precies, de electronica kan op zich wel tegen water.
    alleen als er stoom opstaat krijg je kortsluiting en is het gebeurt.
    dus zo snel mogelijk de batterij eruit (das dus een probleem met een iphone)
    en dan goed laten drogen , gewoon boven de kachel,
    dan heb je nog een kans dat hij het nog doet.

  12. @WhatTF: Ik heb eens (onvrijwillig) een rondje gezwommen met mijn iPhone. Bij thuiskomst onmiddellijk in baal handdoeken gewikkeld en later volgens instructies op YouTube opengemaakt en achter het raam in het zonnetje gezet. Na 2 dagen weer opgeladen en deed het weer. Vocht heeft de meeste impact op contactpunten als stekkertjes en schakelaars, die kan je schoon maken, heb ik later nog laten doen. Gelukkig bleef mijn scherm gort droog. Het nut van het zakje is mij wel duidelijk, maar wie loopt er permanent mee rond? Ik niet. Een baal handdoeken, papier of dikke trui of vest is vaker in de buurt ๐Ÿ˜‰

  13. Mensen, bij de Action heb je voor iets van โ‚ฌ0,80 een zak van dat vochtvreter spul. Lijkt me minstens zo goed en een stuk goedkoper.

  14. Origineel geplaatst door hardcase
    Precies, de electronica kan op zich wel tegen water.
    alleen als er stoom opstaat krijg je kortsluiting en is het gebeurt.
    dus zo snel mogelijk de batterij eruit (das dus een probleem met een iphone)
    en dan goed laten drogen , gewoon boven de kachel,
    dan heb je nog een kans dat hij het nog doet.

    Kachel? onstaat er dan geen condens in je iphone?

  15. Heb zelf mn iphone in het water laten vallen, en met de rijstmethode (5 dagen in afgesloten pot) weer tot leven kunnen wekkken, na verloop van tijd kreeg ik echter last van een haperende homeknop en andere vreemde spontane acties. Heb vervolgens weer de iphone 3 dagen ondergedompeld in demi water( om evt zouten weer op te lossen), vervolgens weer 5 dagen in de pot met rijst en daarna werkte hij weer prima. In het demi water werkte hij trouwens ook prima onder water (is niet geleidend)

  16. @Mike:
    Demi-water niet geleidend??? Het is mogelijk MINDER geleidend doordat er minder zouten en mineralen in zijn opgelost, maar water is wel degelijk geleidend, is zo polair als het maar kan zijn (H3O en OH- you know…). En dan nog eens je iPhone vrijwillig in een oxiderende vloeistof onderdompelen 3 dagen… Ik denk dat dit eerder een gevalletje dom geluk is dan wijsheid…

  17. Er stond dus H3O plus (plusteken is weggevallen zie ik)

  18. Als je iPhone nat is geworden dan ben je al te laat. Er zit namelijk een vloeistof metertje in je iPhone. Zodra deze is geactiveerd vervalt elke fabrieksgarantie. Het enige wat je dan nog kunt doen is aanspraak maken op je verzekering.
    Het probleem is dat wanneer je op een later tijdstip problemen krijgt met je iPhone ze zullen zeggen dat het toestel vloeistof schade heeft…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.