Reacties voor: iFixit-teardown van Apple Watch Series 2 toont krachtiger batterij, nieuwe luidspreker

Reparatiesite iFixit is begonnen aan de teardown van de Apple Watch Series 2. Hieruit blijkt onder meer een krachtiger batterij en krijgen we de nieuwe slimme luidspreker te zien.
Michel Lusthof -

Reacties: 20 reacties

  1. En de garantie na reparatie aka waterdichtheid?

  2. Volgens de Teardown zou er ook een andere Tapticengine in zitten. Zou dat een krachtigere trilling geven? Als iemand daar ervaring mee heeft wil je dat hier dan delen?

  3. Blijf het belachelijk vinden dat de eerste versie 100 euro goedkoper is gemaakt (dat is normaal) maar ook een behoorlijke upgrade heeft gekregen. Hierdoor laten ze de eerste gebruikers behoorlijk is de steek en lijkt mij een omruilaktie normaal. Degene die vinden dat dat het risico is, ben ik het niet mee eens. Normaal komt er altijd een nieuwe versie die beter is, maar geen upgrade. Zo laat je de fanatieke Apple gebruikers behoorlijk in de steek.

  4. 50 meter waterdicht is niet om te duiken!!!!
    5atm is net genoeg voor douchen en zwemmen aan de oppervlakte.
    Zie onderstaand schema

    3 Atm/30 meter/Water resistant/watersealed : bestand tegen waterspatten (bij bijvoorbeeld handen wassen) en regen

    5 Atm/50 meter/Waterproof: bestand bij douchen en zwemmen aan de oppervlakte

    10 ATM/100 meter/Waterproof: bestand tegen water bij zwemmen en snorkelen

    20 Atm/200 meter/Waterproof: bestand tegen water bij recreatieduiken, niet dieper dan 40 meter

    100 Atm/1000 meter/Waterproof: geschikt voor diepzeeduiken

  5. Origineel geplaatst door Ed
    Blijf het belachelijk vinden dat de eerste versie 100 euro goedkoper is gemaakt (dat is normaal) maar ook een behoorlijke upgrade heeft gekregen. Hierdoor laten ze de eerste gebruikers behoorlijk is de steek en lijkt mij een omruilaktie normaal. Degene die vinden dat dat het risico is, ben ik het niet mee eens. Normaal komt er altijd een nieuwe versie die beter is, maar geen upgrade. Zo laat je de fanatieke Apple gebruikers behoorlijk in de steek.

    Klopt nu is de eerste versie die wij hebben bijna niks meer waard!

  6. @Ed: Hoe heb je daar als gebruiker dan last van?
    Het is niet zo dat jouw eerste Apple watch minder goed werkt omdat de nieuwe een upgrade heeft gehad.

    Accepteer gewoon dat jij de eerste hebt en wees blij voor anderen dat de eerste watch nu ook beter is.

  7. Waar kan ik NU de nieuwe iWatch 2 kopen ?? Zodat ik hem snel in huis heb. Bij de Apple online store duurt de levering enkele weken. Bij Coolbleu hebben ze hem niet eerder dan op 31-10. Iemand een idee ? De Apple store is me te ver rijden.

  8. @Ed: neem jij jezelf echt serieus met deze reactie? Snap niet wat je benadeeld zou zijn..??. De 1 is alleen maar sneller geworden en werkt super met watch os3.nieuwe functionaliteiten en sneller,ja dan moet je nu eenmaal de beurs trekken.niet meer dan logisch! Apple is duur in vergelijking met de rest,maar je weet ook wat je krijgt!

  9. @Ed: Nou Nou ;P

  10. @Eric: je hoeft het niet te snappen.

  11. Als early adapter neem je nu eenmaal het risico dat het product nog niet helemaal is uit ontwikkeld. Dat is nu zelfs bij Apple het geval.

  12. Origineel geplaatst door Eric
    @Ed: neem jij jezelf echt serieus met deze reactie? Snap niet wat je benadeeld zou zijn..??. De 1 is alleen maar sneller geworden en werkt super met watch os3.nieuwe functionaliteiten en sneller,ja dan moet je nu eenmaal de beurs trekken.niet meer dan logisch! Apple is duur in vergelijking met de rest,maar je weet ook wat je krijgt!

    Ik denk dat hij zich benadeeld voelt op 2e hands gebied. Ben er zelf nog niet uit of ik er persoonlijk mee eens ben, maar aangenomen dat hij hetzelfde doet wat ik altijd doe/deed dan ben je enigszins benadeeld.

    Ik (en ik stel me voor anderen) koop elk jaar de nieuwste i, aangezien ik altijd erg zuinig ben op mijn spullen kan ik het jaar erop dat apparaat 2e hands verkopen voor nagenoeg de nieuwprijs-€100,- (moet je het wel dusdanig timen dat het voor de aankondiging van de opvolger verkocht is anders heb je ook nog een price drop waar je rekening mee moet houden). Op die manier hoef je ‘alleen maar’ €100-200,- bij te leggen en je hebt weer het nieuwste model en zo heb je elk jaar het nieuwste model.

    Door een (behoorlijke) hardware upgrade uit te voeren in het oudere, afgeprijsde model, zakt de originele Watch behoorlijk in waarde op de 2e handse markt.

    Ik vermoed dat hij dat bedoelt. Zelf heb ik dat gevoel misschien ook een beetje, maar zoals aan het begin aangegeven, ik weet nog niet helemaal wat ik er van vind.

  13. @Ed: ik snap jou wel 😉 ik heb dat een beetje met de 6s plus…toestel is net een jaar en 100 euro goedkoper dan wat ik betaald had (64gb) en is voor die lagere prijs ook nog eens 128gb.

    Apple is zoiezo een beetje raar bezig met hun producten.

  14. Nog opvallender is het feit dat de batterij maar liefst 32 procent meer energie levert aan het horloge dan bij de eerste Apple Watch het geval was.

    Ehm, de wijziging in capaciteit in mAh is volgens de hier gegeven cijfers ‘zelfs’ ruim 33%, dus zie niet in wat er zoveel opvallender is aan de kleinere stijging in de Wh cijfers.
    Als ik (vroeger) goed heb opgelet tijdens de natuurkundeles is de relatie tussen die twee ook gewoon een ‘opvallend’ simpel sommetje met de spanning in de hoofdrol, dus tenzij die spanning drastisch is veranderd zijn beide wijzigingen vrijwel even (on)opvallend … 🤔

    Trouwens ongetwijfeld bittere noodzaak met een dual core processor en GPS, geen wonder dat Apple zich op de keynote niet op de borst geklopt heeft met verbeterde accuduur. Het is nog maar afwachten of die niet zelfs is afgenomen met (minstens) twee batterijslurpende hardware wijzigingen en in iOS intensievere achtergrondverwerking om (het ‘opstarten’ van) apps sneller te laten lijken 😕
    _

    Grappig ook dat er nu mensen klagen dat de Watch goedkoper is geworden, meestal lees je hier juist klachten dat Apple hun hardware te duur verkoopt 😂

  15. @Ferryman: ja idd, gps aan en accu is in 5 uur leeg, en dat met een simpel fitness programma….Pokemon go werd trots gepresenteerd….1 uurtje ratattas vangen en hij is op hehe

  16. Mensen met een Watch, wat is jullie gebruikservaring? Voegt het echt iets toe?

    Ik ben er heel nieuwsgierig naar, vooral voor sport. Maar twijfel wel nog

  17. Heb de 7 terug gebracht, had totaal niet het gevoel iets nieuws/beters in handen te hebben. 6s plus is een beest 😉 Heb daarintegen wel de Watch 2 SS besteld, mijn eerste watch 😉 even mee gespeeld en gepast…wat een prachtig bonkje techniek zeg !
    @Gijsparadijs, ik zat met diezelfde vraag… maar het is zeker handig in de gym of op de fiets, Runtastic bv ondersteund de watch ook! Je kan je hartslag in de gaten houden tijdens een workout etc. Ik zou zeggen probeer het in de Store, ik was bij de 1e watch, een beetje sceptisch… maar nu deze waterdicht is en gps aan boord heeft TOP! Kan niet wachten tot ie er is 😉

  18. @GIJSPARADIJS: Heb zelf vanaf Januari de Apple watch gedragen tot 8 september jl en heb hem goed kunnen verkopen, het is een gewild product.

    Ik heb de watch elke dag gedragen met heel veel plezier het heeft mijn dagelijks leven echt veranderd op alle gebieden het is waanzinnig om alles op een horloge te kunnen doen, als je echt van Apple houd en van horloges houd dan is dit nooit een miskoop.!

    Krijg zelf 30 sep de nieuwe watch series 2 binnen en ik moet je erkennen dan ik het erg mis.

    De batterij bij de eerste watch vond ik heel erg goed , heb nooit geen dag zonder batterij gezeten en vanaf 6 uur in de ochtend tot 00:30 had ik makkelijk 30% over en dan kon je er nog mee slapen en de halve dag mee vooruit.

  19. Origineel geplaatst door Arjan
    @GIJSPARADIJS:

    Goedeavond Gijs,

    Heb zelf vanaf Januari de Apple watch gedragen tot 8 september jl en heb hem goed kunnen verkopen, het is een gewild product.

    Ik heb de watch elke dag gedragen met heel veel plezier het heeft mijn dagelijks leven echt veranderd op alle gebieden het is waanzinnig om alles op een horloge te kunnen doen, als je echt van Apple hou en van horloges hou dan is dit nooit een miskoop.!

    Krijg zelf 30 sep de nieuwe watch series 2 binnen en ik moet je erkennen dan ik het erg mis.

    De batterij bij de eerste watch vond ik heel erg goed , heb nooit geen dag zonder batterij gezeten en vanaf 6 uur in de ochtend tot 00:30 had ik makkelijk 30% over en dan kon je er nog mee slapen en de halve dag mee vooruit.

    Hoop u voldoende geïnformeerd te hebben, als u vragen heeft stel gerust.

    Met vriendelijke groet Arjan.

  20. @Latminuteguy: klopt! Jij snapt het!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.