Reacties voor: iFixit: iPhone 4S bevat 512 MB RAM

iFixit heeft de iPhone 4S ontmanteld om te zien wat er allemaal in zit. Hierbij kwamen ze er achter dat er 512 MB aan ram in aanwezig is.
Lees het complete artikel → iFixit: iPhone 4S bevat 512 MB RAM
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Dat valt wel een beetje tegen..

  2. Het zal wel genoeg zijn

  3. @Björn: Zeker. Nieuwe Android krijgen 2gb

  4. Tja Android heeft ook wel 2gb aan geheugen nodig, zo hapert het systeem!

  5. Dus waarom zou SIRI dan niet kunnen werken op een iPhone 4? alleen door de langzamere processor?? lijkt me sterk..

  6. dit valt heel erg tegen waarom drukken ze er gewoon geen 1GB in

  7. Origineel geplaatst door Mark
    Dus waarom zou SIRI dan niet kunnen werken op een iPhone 4? alleen door de langzamere processor?? lijkt me sterk..

    Weet niet of ze dat in die woorden gezegd hebben.. Maar het is natuurlijk dé reden om niet een 4 te halen, maar een 4S.

  8. Origineel geplaatst door Mark
    Dus waarom zou SIRI dan niet kunnen werken op een iPhone 4? alleen door de langzamere processor?? lijkt me sterk..

    Wat dacht je van verkooptactiek?

  9. Waarom zou je in godsnaam 2gb aan RAM geheugen nodig hebben op een iPhone.. Dat wordt zelfs amper op volledig benut op een doorsnee laptop (ook al hebben ze 4gb).

  10. @Mark: Ze zijn al druk bezig om Siri te porten naar de iPhone4 en iPad2. Waarschijnlijk kwestie van weken en mocht dat lukken zie ik geen enkele noodzaak meer een iPhone4S te halen.

    @Vincent: 2 GB om je systeem soepel te laten draaien. Dat zegt wat over het systeem. Waarschijnlink krijgen alleen de 4,3 inch of grotere toestellen 2 GB omdat er in zo’n koelkast ook een joekel van een batterij moet.

  11. Origineel geplaatst door Mark
    Dus waarom zou SIRI dan niet kunnen werken op een iPhone 4? alleen door de langzamere processor?? lijkt me sterk..

    Waarschijnlijk zou het prima op de Iphone 4 werken.
    Ik denk eerdat dat appele dit doet omdat apple wilt dat je van de Iphone 4 naar de 4s gaat?

  12. Ik heb vernomen, dat het voor Android nodig is zoveel RAM te gebruiken omdat bij de rendering van de UI de processor en ram worden gebruikt. Hetzelfde bij Apple, maar daarenboven gebruiken die ook de Grafische processor om de UI te renderen, waardoor Android toestellen (toch de eerste generaties) vooral vrij traag verliepen qua scrollen en dergelijke) door het gebrek aan RAM. Hierdoor heeft Android dus nood aan meer RAM terwijl iOS daar minder nood aan heeft om soepel over te komen. Ook is de multitasking, geen 100% echte multitasking waardoor ook minder RAM voor nodig is. Ik ben momenteel wel tevreden met mijn 3GS, maar overweeg toch de overstap naar de 4S, maar ik wacht nog op de prijzen, want tegenwoordig weet Android mij ook wel te overtuigen met de toekomstige Nexus Prime/Galaxy Prime van Samsung.

  13. @Mark: Apple wilt juist veel iPhone 4S’ gaan verkopen, grote veranderingen zitten er niet in, waardoor ze het met Siri moeten doen.

    Kopers willen wel iets nieuws 🙂

  14. dit is toch een iphone club website? ik ben hoe dan ook nog steeds enthousiast over die 4s 🙂 ik hou gewoon van het merk en hoe het funtioneerd. De 3G was al snel genoeg voor mij maar ik moest m weer kapot maken, tijd voor een nieuw dingetje ;D

  15. @Mark: Op de site van iFixit staat dat Siri alleen op de 4S kan door de Dual Core processor. De iPhone 4 heeft Single Core.

  16. Origineel geplaatst door Mark
    Dus waarom zou SIRI dan niet kunnen werken op een iPhone 4? alleen door de langzamere processor?? lijkt me sterk..

    om meer iphones 4s te verkopen misschien ook wel?

  17. Sorry, maar wat een hoop onzin reacties hier. Ik denk dat het meer zegt dat die andere systemen maarliefst 2gb nodig hebben om fatsoenlijk te draaien. Het zegt ook dat de iphone en iOS gewoon erg goed is en dus niet van die hoge eisen stelt.
    Net als personen die zeuren dat een mac ‘lage’ specificaties heeft. Tot je hem aan zet en merkt dat alles beter en sneller werkt.

    Het is gewoon Apples met peren vergelijken.

  18. Niet verrassend. Waarschijnlijk red hij het makkelijk met de 512mb. Apple kennende doen ze er geen 1gb in omdat dat niet nodig is. En alles wat extra is gebruikt ook extra stroom. Iets waar andere merken minder over na denken. Andere merken denken oh ik doe er een snellere processor in want dan kopen mensen de nieuwste. Apple denkt we doen hier en daar wat OS verbeteringen en we willen het OS smooth laten werken. Dat we daar dan de snellere processor voor nodig hebben het moet dan maar. RAM was blijkbaar niet nodig.

  19. Tja, 768MB is ook weer zo’n getal. De volgende iPhone zal wel 1GB krijgen.
    De iPod bleef vorig jaar ten opzichte van de iPhone 4 ook achter met de helft minder RAM (256MB vs 512MB)

  20. @iedereen hierboven,
    Ik snap dat de bedoeling is om een 4s te kopen, maar ik doelde meer op de hardware specs die nodig zijn voor SIRI.

    Ik hoop echt dat ze het lukken om SIRI te porten naar de iPad2 en iPhone4

  21. SIRI zal binnenkort wel te verkrijgen zijn voor de iPhone 4 via Cydia lijkt mij….

  22. @Ikke: Ik heb geen idee wat ik met siri aan zo moeten. Die dragon software (draait prima op de 4) gebruik ik ook al totaal niet.

  23. Origineel geplaatst door Gerbrand
    Tja Android heeft ook wel 2gb aan geheugen nodig, zo hapert het systeem!

    inderdaad. na 2 van de beste high ends android telefoon te hebben gehad kan ik zeker melden dat deze ver achter de iphone 4 staan….nu komt de iphone 4s….die schuift alle android troep zo aan de kant.

    Alles behalve de iphone is een compromis.

  24. De grootte van het geheugen is minder belangrijk dan de snelheid van het geheugen.

  25. Siri deed het al op mijn iPhone 3G (als applicatie).

    Ondanks het feit dat het nu geïntegreerd is, kan ik me het niet voorstellen dat hij op een iphone 4(!) niet zou draaien.

  26. Ongelofelijk dat fabrikanten het nogsteeds niet doorhebben dat men ook een toestel wilt met hoge resolutie display, wat heb je aan een dual core 5 ghz als het beeld belabberd is?

  27. @mikio: Dat kan helemaal niet. Siri is nooit voor de 3G gemaakt, en de Frameworks om het te laten draaien zijn nog niet te verkrijgen sinds iOS 5 crypted software is.

  28. Siri was eerst een losstaande app die gekocht (en aangepast) is door Apple

  29. Dat hele Siri is kansloos! Dat zou voor mij echt geen reden zijn om voor een 4gs te kiezen! Ook ios5 vind ik een beetje een flop! Op het nieuwe notificatie systeem na is er weinig zinvols toegevoegd of iets dat echt anders/nieuw is!

    En wat Siri betreft, zie je je zelf al zitten in de trein? Ik denk dat Siri een duidelijke vraagstelling nodig heeft en anders gewoon niet werkt! Een vraag anders stellen dan verwacht zal het systeem denk ik doen falen! Leuk gekopieerd, maar als je het mij vraagt gedoemd om te mislukken!

    Ik hoop serieus dat ze een beter lock en homescreen gaan maken. Met widgets bijvoorbeeld! het lockscreen slaat helemaal nergens op want die is gewoon leeg…

  30. Origineel geplaatst door Rembert
    @Ikke: Ik heb geen idee wat ik met siri aan zo moeten. Die dragon software (draait prima op de 4) gebruik ik ook al totaal niet.

    Goed punt, ik heb met een tweak het standaard spraakgebeuren al uitgezet. Het hield me alleen op als ik per ongeluk te lang m’n knop ingedrukt hield of als de iPhone hing en daardoor dácht dat ik het lang indrukte. Spotlight en Speech zijn in mijn ogen de 2 irritantste en meest vertragende standaardfuncties op de iPhone.

    Q: Maar waarom zou de iPhone meer RAM willen?
    A: Om programma’s meer ruimte te kunnen geven en meer programma’s actief kunnen houden op de achtergrond? Extra RAM kan never nooit kwaad, maar het lijkt er wel op dat Apple elke cent dat te besparen valt wilt besparen.

  31. Origineel geplaatst door krijn
    Sorry, maar wat een hoop onzin reacties hier. Ik denk dat het meer zegt dat die andere systemen maarliefst 2gb nodig hebben om fatsoenlijk te draaien. Het zegt ook dat de iphone en iOS gewoon erg goed is en dus niet van die hoge eisen stelt. Net als personen die zeuren dat een mac ‘lage’ specificaties heeft. Tot je hem aan zet en merkt dat alles beter en sneller werkt.Het is gewoon Apples met peren vergelijken.

    Precies. Onvoorstelbaar vermoeiend hoe men zo gemakkelijk roept zonder fundering. Het is te duur, te weinig, te hetzelfde of te veranderd. Zal ik de deur voor jullie open houden?

  32. Ja meer RAM is nuttig, ook voor de iPhone. Zeker in games is meer RAM zeer nuttig.

    Toch belachelijk dat Siri als aparte app perfect op de iPhone 4 werkte maar nu niet meer beschikbaar wordt gesteld omdat de 4S er is? Apple denkt niet aan de consument, enkel aan $$$$.

    Al die mensen die nu blaten dat iOS gewoon goed is en geen extra RAM nodig heeft, wat gaan jullie zeggen als de iphone 5 wel gewoon meer RAM heeft? Dan wordt zoiets innovatief genoemd zeker? Hoe je het ook draait of keert, Apple kan echt niets verkeerd doen voor jullie.

  33. @v8x: Nee, v8x. Wat er is, is goed voor wie het blieft. Als je anders wilt, zoek dat dan inplaats van hier te klagen over iets wat simpelweg zo is en miet aan de verwachting voldoet. Zet de teleurstelling liever om in energie voor de oplossing.

  34. Als Apple 1024 Mb werkgeheugen zou plaatsen ( wat ik in de toekomst verwacht ) dan zou de iPhone 4S veel duurder zijn dan die nu al is.

    Voor Apple is het natuurlijk een prestige als zij hun huidige lijn met meer werkgheugen zouden hebben uitgebreid, maar wat kosten betreft zou het veel mensen het net weer te duur worden

  35. De iPhone mag best wat meer ram hebben, neem nu een simpel voorbeeld als safari: vanaf je meerdere pagina’s begint te gebruiken en je begint te switchen, moet opeens de pagina opnieuw ingeladen worden omdat die al uit het geheugen verdwenen is, vreselijk irritant als je een pagina wilt laten inladen en ondertussen een andere pagina wilt lezen of in een andere app bezig zijt…

  36. wat een sof, geheugen kost geen drol meer tegenwoordig

  37. Meer RAM betekent meer stroomverbruik en dus een kortere batterijduur: RAM vs. Energy Consumption

  38. android maakt inderdaad geen gebruik van de GPU als het gaat om eigenlijk, alles behalve spelletjes en filmpjes. daarom moet de CPU zo zwaar zijn en is er zoveel RAM nodig. ios is gewoon efficienter. beter wil ik niet zeggen.

    en of ios/iphone perse beter is dan android? neuh, ik wil dat niet direct claimen. wel dat ios naadlozer werkt met de hardware dan bij android ooit het geval kan zijn.

  39. En daarom loopt de interface van Android niet zo vloeiend als die van iOS.

  40. De nieuwe Android heeft wel gpu versnelling
    En 250 ram op Android werkt perfect.

  41. Origineel geplaatst door Ovimaps.nl
    Dat hele Siri is kansloos! Dat zou voor mij echt geen reden zijn om voor een 4gs te kiezen! Ook ios5 vind ik een beetje een flop! Op het nieuwe notificatie systeem na is er weinig zinvols toegevoegd of iets dat echt anders/nieuw is!En wat Siri betreft, zie je je zelf al zitten in de trein? Ik denk dat Siri een duidelijke vraagstelling nodig heeft en anders gewoon niet werkt! Een vraag anders stellen dan verwacht zal het systeem denk ik doen falen! Leuk gekopieerd, maar als je het mij vraagt gedoemd om te mislukken!Ik hoop serieus dat ze een beter lock en homescreen gaan maken. Met widgets bijvoorbeeld! het lockscreen slaat helemaal nergens op want die is gewoon leeg…

    // Niet als je belangrijk bent 😉

  42. Origineel geplaatst door Ovimaps.nl
    Dat hele Siri is kansloos! Dat zou voor mij echt geen reden zijn om voor een 4gs te kiezen! Ook ios5 vind ik een beetje een flop! Op het nieuwe notificatie systeem na is er weinig zinvols toegevoegd of iets dat echt anders/nieuw is!En wat Siri betreft, zie je je zelf al zitten in de trein? Ik denk dat Siri een duidelijke vraagstelling nodig heeft en anders gewoon niet werkt! Een vraag anders stellen dan verwacht zal het systeem denk ik doen falen! Leuk gekopieerd, maar als je het mij vraagt gedoemd om te mislukken!Ik hoop serieus dat ze een beter lock en homescreen gaan maken. Met widgets bijvoorbeeld! het lockscreen slaat helemaal nergens op want die is gewoon leeg…

    Hahaha! Inderdaad, bij mij altijd (te) vol! En wie rijdt er met de trein? Getsie. Siri is gewéldig onderweg in de auto. Evenals vele andere verbeteringen. Zal ik de deur voor de klager openhouden? Nog een fijne dag!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.