Reacties voor: iFixit bevestigt: iPhone heeft A4-processor met 512 MB RAM

iFixit heeft de behuizing van de iPhone 4 al geopend en bevestigt de A4-chip, 512 MB RAM, Gorilla Glass en diverse andere geruchten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. oehh nice, maar nu ik dit weet, samen met het retina display, wacht ik even met mijn iPad halen ^^ de volgende iPad zal dit toch minimaal ook wel gaan hebben.

  2. Ben benieuwd wat ze dan volgend jaar gaan doen, veel sneller kunnen ze hem niet echt meer maken 🙂 (tja, kan wel, maar of dat nou veel uitmaakt voor een telefoon?)

  3. Batterij verwisselen dus een fluitje van een cent…?!!

  4. Origineel geplaatst door sjoran
    Batterij verwisselen dus een fluitje van een cent…?!!

    Dat lijkt er wel op! Ideaal als je batterij minder gaat presteren..zouden er ook meerdere onderdelen vervangen kunnen worden (groter ram geheugen plaatsen bijvoorbeeld)?

  5. Toch weer Samsung hardware…

  6. @Jeffrey:

    Er ooit aan gedacht dat snelheid maar relatief is? 1080p video bijvoorbeeld heeft toch wel behoorlijk wat snelheid nodig. Als er nieuwe content ontstaat hebben we vanzelf meer snelheid nodig.
    Daarnaast is er veel snelheid nodig voor de games. Apple zal in ieder geval zorgen dat ze hun positie op mobile gaming gebied kunnen handhaven/zo niet verbeteren.
    Met die content in het achterhoofd zullen telefoons sneller blijven worden, al was het alleen al omdat het aantal transistoren per oppervlak elke 9 maanden toeneemt.

    Uiteindelijk kan onze mobiel veel van de taken waarvoor we een laptop gebruiken overnemen. Dat wordt pas echt aantrekkelijk als we onze telefoon draadloos kunnen koppelen aan een externe display, veel telefoons zijn nu al te koppelen via HDMI.

    i.c.m. een draadloos toetsenbord en muis is je telefoon over 5 jaar denk ik krachtig genoeg om als laptop replacement te dienen.

  7. @sasf: Maar een computer moet over het algemeen veel krachtigere taken uitvoeren. Natuurlijk, het kan allemaal beter, maar ik vraag me af of dat op dit moment nodig is. Ik denk het niet.

  8. @sasf:
    De toekomst visie die je hebt deel ik met je alleen vind ik het jammer dat bijv. grote bedrijven als apple dit soms blokkeren door eigen standaarden. zo moet je voor je iphone een duur kabeltje kopen voor je tv. ( dit geld ook voor je macbook)

  9. Wel spijtig dat hij hier pas eind juli is. Ben benieuwd naar de iPhone 4. Jammer dat hij wel 629 euro zal kosten.. 🙂

  10. .i.c.m. een draadloos toetsenbord en muis is je telefoon over 5 jaar denk ik krachtig genoeg om als laptop replacement te dienen.

    Met ingebouwde beamer natuurlijk 😉

  11. @Jeffrey: Volgende iPhone wordt gewoon een iPhone 5 3D 🙂
    Ik kan er nu al om wedden.

  12. @cocktail.genius

    Loopt iedereen zeker de hele dag met zo’n bril op z’n kop….haha

  13. @Cocktails.Genius: Nee, natuurlijk niet. Misschien als OPTIE, maar apple zou zijn software nooit 3D maken, want wat voegt dat toe? Als optie voor games zou het wellicht kunnen ja.

    @sjoran: Neehoor, dat hoeft niet met bepaalde schermen. De 3DS heb je ook geen brilletje voor nodig.

  14. Opmerkelijk dat het dubbel zoveel werkgeheugen heeft als de iPad. Nog een reden om niet de eerste generatie iPad te kopen.

  15. @Jeffrey:

    Dat voegt net zoveel toe als de overgang van monochroom naar kleuren display! 3D opent een heel nieuw scala aan toepassingen. Maar goed, blijf jij maar lekker 2D denken…

  16. Dat zijn 3 miljoen mensen toch niet met je eens…

    Origineel geplaatst door alchemist
    Opmerkelijk dat het dubbel zoveel werkgeheugen heeft als de iPad. Nog een reden om niet de eerste generatie iPad te kopen.

  17. Origineel geplaatst door Efon
    Origineel geplaatst door sjoranBatterij verwisselen dus een fluitje van een cent…?!!Dat lijkt er wel op! Ideaal als je batterij minder gaat presteren..zouden er ook meerdere onderdelen vervangen kunnen worden (groter ram geheugen plaatsen bijvoorbeeld)?

    Nee. Alle IC componenten zijn vastgesoldeerd.

  18. @alchemist

    En de iPhone 5 heeft weer dubbel zoveel geheugen als de iPad 2, dus weer geen reden om de iPad 2 te halen. Er blijft altijd mooier, beter, groter en sneller.Zodra je iets koopt is het al achterhaald.
    Ik kan je vertellen dat de iPad gewoon absoluut een must have is (als je het kan betalen dan uiteraard).

  19. Origineel geplaatst door iPieter
    Dat zijn 3 miljoen mensen toch niet met je eens…Origineel geplaatst door alchemistOpmerkelijk dat het dubbel zoveel werkgeheugen heeft als de iPad. Nog een reden om niet de eerste generatie iPad te kopen.

    maar die 3miljoen wist natuurlijk niet dat de iphone4 zo veel beter zou worden! de ipad had gewoon de zelfde specs moeten hebben.

  20. De batterij is een 1420 mAh Li-Polymeer-ecemplaar,

    ecemplaar –> exemplaar.

  21. Ik dacht dat het scherm juist zo buigzaam was, waardoor het minder makkelijk zou breken.. En nou staat hier 20x onbuigzamer. o_O

  22. @Reimzter: Ja inderdaad. In het filmpje zie je ook dat het glas heel erg kan buigen..

  23. @marcoooo:
    een must have is relatief en persoonsgebonden.
    Ik kan genoeg situaties bedenken waarom het geen musthave is.
    1. je hebt een macbook( pro)/powerbook
    2. geen flash (voor veel personen weegt dit zwaar)

    Ik steek dat geld van een ipad liever in een betere macbook pro.

  24. @QQQ:

    Waarom zou Samsung hardware een probleem zijn? Ik denk dat je een erg onzinnige opmerking maakt hier. Je kan hooguit spreken van Samsung geheugenchips, maar noem jij maar eens een fabrikant op die zomaar zo’n grote lading geheugen kan leveren, en ook nog eens in staat is om klappen te vangen mocht het ooit problemen opleveren. Dan lijkt mij Samsung toch een redelijke stabiele partij.

  25. Origineel geplaatst door iSam77
    Origineel geplaatst door iPieterDat zijn 3 miljoen mensen toch niet met je eens…Origineel geplaatst door alchemistOpmerkelijk dat het dubbel zoveel werkgeheugen heeft als de iPad. Nog een reden om niet de eerste generatie iPad te kopen.maar die 3miljoen wist natuurlijk niet dat de iphone4 zo veel beter zou worden! de ipad had gewoon de zelfde specs moeten hebben.

    Denk niet zomaar dat het “beter” is dan de iPad.
    Volgens mij is dit nodig (noodzakelijk) omdat de iPhone een retina-display heeft en dus grafisch veel harder moet werken.

    Ik denk dat de iPad kwa prestaties niet achter zal lopen tov de iPhone 4.

  26. @manneke:

    Ik bedoel juist dat Samsung ook wel een complimentje zou mogen krijgen, aangezien Apple altijd veel onderdelen uit de Samsung-fabriek gebruikt!

  27. Origineel geplaatst door iPieter
    Dat zijn 3 miljoen mensen toch niet met je eens…Origineel geplaatst door alchemistOpmerkelijk dat het dubbel zoveel werkgeheugen heeft als de iPad. Nog een reden om niet de eerste generatie iPad te kopen.

    Die 3 miljoen mensen wisten natuurlijk toen nog niet wat er in de nieuwe iPhone zou zitten..natuurlijk raar dat de iPad dat nog niet heeft en de nieuwe iPhone iets later wel. Maar goed.

  28. Één van de grootste redenen dat de iPad een teleurstelling voor mij was, was het RAM geheugen. Ik kon me echt niet voorstellen dat ze de iPhone van meer RAM zouden voorzien dan de iPad. Gelukkig is dit dus wel het geval:D

  29. @Jeffrey: Alsof wij iets aan dual core hebben op onze pc..

  30. “Unfortunately, the LCD panel is very securely glued to the glass and digitizer. It appears that if you break the glass, you’ll have to replace the glass, digitizer, and LCD as a single assembly.”
    Step 22

    Nou dat zal dan veel gaan kosten!

  31. Wat je nou precies aan buigbaar glas hebt, op een telefoon die niet buigbaar is….. Het gaat er mij om, hoe snel dat ‘glas’ breekt!

  32. @AronNL:was bij de 2G ook zo, en inderdaad, die prijzen liggen vrij hoog

  33. Samsung niet stabiel?

    Ik weet niet of dat jullie het weten maar Samsung is een top tien speler van grootste bedrijven ter wereld.

    Dit zijn niet zomaar wat Aziaten in een schuurtje achteraf?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.