Reacties voor: iDongle jailbreakt iPhone 3GS op 3.1.2 in Youtube-video (jailbreak)

De website FrenchiPhone.com heeft een Youtube-video geplaatst waarin te zien valt dat de iDongle een iPhone 3GS op firmware 3.1.2 jailbreakt.
Paul Pols -

Reacties: 38 reacties

  1. Maar iedere keer nadat je je iPhone uitzet moet je dus een nieuwe jailbreak uitvoeren?
    Je bent dus alle jailbreakspullen (zoals apps) die je voorheen installeerde weer kwijt?

  2. die kun je dan ook en keer gebruiken, en dan weg doen.. of kun je hem voor elke update gebruiken> maar dan gebruik je hem nog amper..

  3. @Jeroen: nee alle gegevens op de iPhone blijven behouden, inclusief geïnstalleerde apps of een eventuele unlock.

    Deze functionaliteit lijkt me wel grappig om anderen gemakkelijk aan een jailbreak te helpen. “Heb je al een jailbreak? Nee? Kom maar even hier dan!” *click* en voilà !

  4. @Jeroen:

    Nee dit is voor thetered jailbreak. Dit is ter gevolge van de beveiliging van Apple. Apple is niet zo ver met de beveiliging(ik weet ook niet of dat uberhaubt zou kunnen) dat Apple de jailbreak er afhaald. Maar ipv daarvan zorgen ze ervoor dat je je iPhone dus niet opnieuw kan starten zodra je de iPhone uit zet. Dat is het mooie van Blackra1n, dankzij blackra1n kan je je telefoon dus wel opstarten, zonder dat je je iphone weer moet herstellen/schoonmaken.

  5. Strak, ziet er goed uit.

  6. @Jeroen

    Denk dat je dat verkeerd begrepen hebt. Hij zegt ook dat de dongle ziet of je al een jailbreak had zodat deze ervoor zorgt dat je toch gewoon kunt opstarten. Is ook gebaseerd op de Blackra1n app waar dit net hetzelfde is.

    edit: zie dat dannyy je al geantwoord had… Zal in het vervolg wat sneller moeten zijn.

  7. “Ook de website FrenchiPhone.com ontving een iDongle en plaatste vervolgens een video waarop te zien valt dat een iPhone 3GS met een originele 3.1.2 firmware door de iDongle gejailbreakt wordt.”

    Deze zin klopt niet, want uit deze zin blijkt dat je met de dongel een iPhone kan jailbreaken. Dat kan helemaal niet, hij start hem op zonder tussenkomst van een computer, hij jailbreakt hem niet.

    Schrijf het anders zo:
    “Ook de website FrenchiPhone.com ontving een iDongle en plaatste vervolgens een video waarop te zien valt dat een iPhone 3GS met een originele 3.1.2 firmware door de iDongle opgestart wordt, zonder hulp van Blackra1n.”

  8. @maxyi: heb je de rest van het artikel wel gelezen en/of de video bekeken? Het gaat er juist om dat de iDongle juist wél (in casu: ook) een iPhone en/of iPod Touch voor de eerste keer kan jailbreaken en dat is ook precies wat je in de hierboven geplaatste video zult zien.

  9. Dat ziet errr…. best makkelijk uit! 🙂

    Gelukkig heb ik helemaal geen iDongle nodig. 😛

  10. Kijk, hier hebben wij als jailbreakers nog wat aan! Super handig. Ik hoop dat dit ook zal werken voor de toekomstige iPhone.

    Ik heb hier zeker wel € 30,- voor over.

  11. Zal wel flink wat gaan kosten. Ik denk dat ik gewoon de jailbreak via de pc blijf doen…werkt prima.

    En lekker hollands “het kost niks”

  12. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @maxyi: heb je de rest van het artikel wel gelezen en/of de video bekeken? Het gaat er juist om dat de iDongle juist wél (in casu: ook) een iPhone en/of iPod Touch voor de eerste keer kan jailbreaken en dat is ook precies wat je in de hierboven geplaatste video zult zien.

    Foutje, ik had het filmpje niet gezien, het artikel had ik wel gelezen. Ik dacht dat het weer een zelfde dongel was als die voor de 2e generatie iPod Touch. Die bracht de tethered iPod Touch in de recovery mode en stuurde daarna een commando naar de iPod waardoor die opstarte. Blijkbaar is dat anders bij deze dongel. Volgende keer zal ik wat beter lezen 😉

  13. Origineel geplaatst door Purk
    Zal wel flink wat gaan kosten. Ik denk dat ik gewoon de jailbreak via de pc blijf doen…werkt prima.En lekker hollands “het kost niks”

    Nee, ik las ergens $ 20,-.

  14. 20 dollar maar??? Dat koop ik meteen als het uit is

  15. Dit is erg handig als je op vakantie bent en geen laptop mee hebt genomen, dan zal dit een perfect “ding” zijn om iPhone/iPod te booten. Op de vakanties na heb je persoonlijk niks aan dat ding, aangezien men niet zo vaak op vakantie is.

  16. Geohot brengt bij iPhone OS 4.0 weer een untethered jailbreak uit. Hij heeft het waarschijnlijk al klaar, maar wacht op juiste moment, dus 4.0! Dit had ik laats nog gelezen, voor mij betekend het dus blijven bij 3.1.2 tot 4.0 uit komt.

  17. @Tom: ‘

    Bron aub?

  18. Origineel geplaatst door Tom
    Geohot brengt bij iPhone OS 4.0 weer een untethered jailbreak uit. Hij heeft het waarschijnlijk al klaar, maar wacht op juiste moment, dus 4.0! Dit had ik laats nog gelezen, voor mij betekend het dus blijven bij 3.1.2 tot 4.0 uit komt.

    Hoe wou hij dit al klaar hebben terwijl de firmware nog niet eens door Apple uitgegeven is -.-

  19. Apple kan die lek alsnog zelf dicht maken bij 4.0 en 4.0 is een gerucht, en duurt nog lang.. en er zijn 2 exploits gevonden dus ze kunnen (en ik hoop het heel erg) alsnog 3.1.3 JB uitbrengen.. gewoon afwachten..

  20. Mensen die hun iPhone jailbraken doet dat doorgaans omdat het een wereld opent waarin alles GRATIS is. Betalen voor een jailbreak zie ik dus niemand doen.

  21. Zo dat is een erg handig ding ben benieuwd wat het gaat kosten en wanneer deze te koop is in NL iemand enig idee ?? Dit was eigenlijk het enigste wat ik miste op de Iphone wat tot nu toe nog niet verholpen kon worden.

  22. Origineel geplaatst door Joost
    Kijk, hier hebben wij als jailbreakers nog wat aan! Super handig. Ik hoop dat dit ook zal werken voor de toekomstige iPhone. Ik heb hier zeker wel € 30,- voor over.

    aan de ene kant zit een USB stekker. Je zou hem dus via USB kunnen updaten zodat hij ook met nieuwe firmware werkt

  23. iDongle solves these problems, and FrenchiPhone had the opportunity to test the dongle, and guess what? It works like a charm. It seems that the dongle will cost around $40 but BigBoss wants it under $20. We will keep you updated. Stay tuned…

    Aldus een bron op internet (google even als je het wilt vinden).

  24. wat zou ik eraan geven? zo’n 25 euro maximum 😉 binnen dit budget vind ik het nog kunnen 😉

  25. @gijsmans:
    Wat een kolder! Ik koop al mijn apps, o.a. TomTom, maar jailbreak wel zodat ik TomTom in de background kan hebben draaien wanneer ik wordt gebeld en niet ‘eruit’ wordt gegooit door de KL%TE beperkingen die Apple me oplegd!

  26. precies JB gaat niet alleen om gratis apps…
    ik erger me kapot als ik niet zoveel mogelijk naar eigen smaak kan aanpassen 😛

  27. Hey, kijk wat er aan m’n iPhone hangt zodat ik ‘m kan opstarten… Ben je beter af zonder jailbreak.

  28. Nu eentje voor 2G & 3G

  29. Ik blijf erbij… Waarom verkopen ze niet gewoon een untethered jailbreak…. Zou veel handiger zijn, dan met zo een stukje hardware rondlopen… Zo hij nu nog kleiner zijn, dat ik hem kan gebruiken als sleutelhanger…

  30. Laat maar komen… Al kost dat ding €40,-, dan nog bestel ik hem. Ik zou best een prototype willen kopen, maar zou er dan wel graag een case om willen hebben. Zo kan ik ook nog eens on-the-road zonder mijn macbook de iphone opstarten als ik hem uit moet zetten….

  31. Origineel geplaatst door Makstra Jr.
    Nu eentje voor 2G & 3G

    Die kun je unteathered jailbreaken. Dus niet nodig

  32. Ik overweeg om de jailbreak eraf te halen. Als ik op vakantie in het buitenland ben, zonder laptop, wil ik niet het risico lopen dat ik de iPhone niet kan opstarten. Bv nadat de accu een keer leeg was. Zo’n iDongle vind ik dan toch een dure en onhandige oplossing. Apple wint dus, of er moet nog een untethered jailbreak komen. Niet vanwege de gratis spullen, maar vanwege de mogelijkheid van thema’s en andere aanpassingen.

  33. Origineel geplaatst door gijsmans
    gijsmans zei op 16 maart 2010 om 17:26
    Mensen die hun iPhone jailbraken doet dat doorgaans omdat het een wereld opent waarin alles GRATIS is. Betalen voor een jailbreak zie ik dus niemand doen.

    Zo lang er mensen zijn die dit soort ….. blijven uitkramen blijf ik er op reageren! Want vanuit mijn ervaringsgebied, ik denk dat ik nu een stuk of 20 Iphone’rs ken met een JB en geen van die personen gebruikt illegale ipa’s. Het gaat louter om de vrijheid te mogen filmen (3G), Multitasken (voornamelijk 3Gs), niet goedgekeurde apps (zoals Wififofum, Callcontroller, Lockscreen etc.) en modificaties van de looks (met name de 5 row dock/ achtergrondjes etc.).

    Naar mijn overtuiging zijn het voornamelijk kiddo’s en trieste luitjes die illegale ipa’s gebruiken en zijn het voornamelijk mannen met technische achtergrond die JB’en.

  34. @Coen: Toestel van 600 euro en dan is 20 dollar voor een JB met assist te duur?

  35. @Simon:exact!

  36. Laat maar komen, ik heb die 30 euri er wel voor over als dat de prijs is voor een perfect werkend apparaat zonder restricties.

  37. Origineel geplaatst door BeaNer
    Origineel geplaatst door Makstra Jr.Nu eentje voor 2G & 3GDie kun je unteathered jailbreaken. Dus niet nodig

    Misschien bedoelt hij de iPod touch 8gb met een mc serienummer en de 3e generatie iPod Touch :S

  38. Lijkt mij niet zo ingewikkeld …. De USB data van een jailbreak met een pc en blackrain bufferen. Daarna opslaan en opstarten als je de iPhone aansluit. Je verstuurd hiermee dezelfde data als die je ook naar je iPhone verstuurd met een gewone pc jailbreak… Een veredelde USB stick met een datacontroller. Word pas echt leuk als de bootrom overschreven kan worden en dat zal nog wel even duren helaas 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.