Reacties voor: Idee: applicatie die alle draadloze functies uitschakelt

Mike Davidson heeft een goed idee: een icoon op je startscherm waarmee je alle draadloze en energieverslindende functies kunt uitschakelen. De applicatie moet alleen nog wel even gemaakt worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. Kijk dit moet apple zelf gaan doen

  2. Als ik dat nodig heb zet ik idd gewoon de vliegtuigmodus aan.
    Vraagje trouwens aan jullie, wat moet ik allemaal uitzetten in het buitenland om geen onverwachte kosten te krijgen?

  3. slim lama komen!

  4. laat maar komen….

  5. @konijn

    data roaming

  6. Zo iets is er toch al bij de jailbreak insaller weet niet meer hoe hij heten maar mijn vader had heb op de iPhone

  7. Als ik dat nodig heb zet ik idd gewoon de vliegtuigmodus aan.

    Helaas ben je dan telefonisch ook niet bereikbaar

    Laat maar een App komen waar je idd snel in mindere handelingen 3G en WiFi o.a snel uit kunt schakelen

  8. Idd een goed idee, wat dan mooi zou zijn als je een Icoontje heb van Bluetooth, Wi-Fi en 3G/Gprs hoef je maar 3 keer te klikken wil je alles uitschakelen en kan je makkelijk 1 ding uit of aan zetten.

    Ik heb trouwens een programmatje Wifitoggle dat staat gewoon op je startscherm, hoef je niet helemaal in je instellingen menu te gaan kijken.

  9. Das toevallig, ik had het hier net met iemand over maar dan alleen een 3G knop, maar drie knoppen (BT WiFi 3G) lijkt me idd nog beter. Waarschijnlijk zou de 3G knop dan wel op mijn eerste scherm staan.

  10. Op de “oude” iPod heb ik BossPrefs. Scherm opent en je kunt allerlei zaken aan/uit zetten. Erg handig!!

  11. Bossprefs nog steeds in Cydia

  12. Beter zou zijn een applicatie:

    opstarten en kiezen wat uit moet.

    – bluetooth ON/OFF
    – WiFi ON/OFF
    – Push ON/OFF
    – 3G ON/OFF
    – GPS ON/OFF

    EXIT

    eventueel met de bekende schuifknoppen

  13. GPS staat altijd uit, tenzij je een applicatie opent die GPS ondersteunt. (Camera, maps, etc.)
    Anders staat de GPS steeds uit.

  14. dit bestaat al: bossprefs. Maarja dan moet je voor elke functie een keer op t scherm tikken..Dat duurt natuurlijk veeelste lang..

  15. Kweenie hoor, maar zoiets noemen ze geen ‘goed idee’ maar een ‘open deur’.
    Op mijn eerste jailbroken iPod touch had ik al WiFiToggle bijvoorbeeld. En zo zijn er, zoals anderen al melden, nog vele andere opties.
    Zou wel handig zijn om één app te hebben die (instelbaar) meerdere zaken kan in-/uitschakelen, maar om nou te stellen dat dat zo geniaal idee is gaat me wat ver. Het is gewoon logisch, en iets wat door Apple gewoon handiger ingebouwd had moeten worden.
    Ik vind Instellingen sowieso nogal onhandig/onlogisch ingedeeld, maar da’s een ander verhaal.

  16. flightmode is inddwel de snelste weg, maar dan kan je niet meer bellen… Dus eigenlijk wil hij een call only knop

  17. Gek hé; in feite is die applicatie er al: instellingen-menu.
    Alleen is de indeling daarvan nou juist niet logisch.
    Staat bijvoorbeeld WiFi bovenaan, maar de G3-setting alweer een niveau dieper…

  18. gewoon bossprefs via cydia. zet die onder dubbelklik home button en je kan alles eenvoudig uitschakelen in één scherm

  19. Waarom uitschakelen?

    Gemak dient de mens dus juist gewoon alles aan laten staan.

  20. Mijn iPhone 1G werkt 36 uur met al die functies ingeschakeld.
    Dus is dit nodig ? Alleen een functie die UMTS in standby uitschakelt en overgaat op GPRS en bij surfen inschakelt, daar heb je veel meer aan.
    En misschien een app met 1 knop die voor nieuwe firmware zorgt.

  21. Inderdaad een heel slecht idee. Je wilt het ene aanzetten en het andere uit; als je in één keer alles aanzet ga je alsnog dingen uitzetten en andersom. Waarschijnlijk maak je dan nóg meer stapjes. Wat denken mensen toch slecht na … (dat is niet erg, maar kraam dan ook niet dit soort onzin uit).

  22. En waarom maakt niemand dit?

  23. Klinkklare onzin.

  24. Een app die instellingen koppelt aan locatie, dat zou handig zijn. Dus thuis: WiFi aan; de deur uit: alleen gprs; op het station: 3G aan. Ik had zo iets 3 jaar geleden al op mijn Sony Ericsson (op basis van telefoonpalen ipv GPS), dus baanbrekend is het niet, handig wel!

  25. Ik zou liever een app willen zien die mijn inlognamen en wachtwoorden onthoudt. Ook zou ik graag een app willen zien die de auto-correctie uit zet. Want ik ben geen mongool, al denkt de iPhone daar anders over.

  26. @Bjorn

    Blijkbaat ben jewel lichtelijk geestelijk gehandicapt.
    Er zijn namelijk al meerdere programmas die auto correcte uitzetten…..
    Daarnaasg biedt 1password ook wat jij zoekt.

  27. @driemaal raden: waarom uitzetten? Zucht… driemaal raden?

    @Bacillus: dat kan wel zo zijn…als je er in die 36 uur niks mee doet. maar gebruik je gedurende de dag een aantal functies wat vaker, dan blijft er ineens een heel stuk minder over dan die 36 uur.

    @Rob: “ls je in één keer alles aanzet ga je alsnog dingen uitzetten en andersom” Euhm…WTF?? Verklaar je nader a.u.b., want met alle respect, het lijkt er toch echt op dat jij in dit geval degene bent die onzin uitkraamt…

    @TubeTone: inderdaad! Voor Android komt zo’n app er aan (was één van de prijswinnaars in Google’s wedstrijd voor vernieuwende apps, en hoewel niet vernieuwend inderdaad is het wél handig), misschien brengt dit ook iPhone-ontwikkelaars op het idee.

    @bjorn met het streepje door de o: zoals OnePassword? Of SplashID? Of één van de legio alternatieven? Of bedoel je dat Safari die wachtwoorden gewoon zou moeten onthouden? Over de auto-correctie: voor jailbroken toestellen is die app er al.

  28. @srediums:

    Dan koop je toch gewoon iets anders? Genoeg mensen die hem voor een zacht prijsje willen overnemen.

  29. @driemaal raden: Nogmaals zucht. Omdat één aspect me niet bevalt moet ik maar iets anders kopen? De plaatselijke middenstand zal wel blij met je zijn daar.
    Ikzelf probeer liever een oplossing te verzinnen/vinden in zo’n geval. Een schakelaar die energie-vretende functies makkelijk en snel uit kan zetten zou voor mij zo’n oplossing kunnen zijn.
    Dat het voor jou blijkbaar geen probleem is wil nog niet zeggen dat een ander zeurt wanneer hij/zij het wel als probleem ervaart.

  30. @sredlums:

    Zucht!!!!

    energie-vretende functies????? Kom, kom waar hebben we het over?????

    En “zeurt”? Need I say more? No more!

    PS:
    Slaap lekker, slaap rustig. Steve Waakt over ons Allen.

  31. @driemaal raden: nou nou, dat zijn veel vraagtekens zeg! Je moet wel erg in de war zijn. En dat terwijl ik gewoon bedoel wat er staat: functies die energie vreten. Ik zal het (tegen beter weten in) uitleggen; hiermee worden in dit verband functies bedoeld die relatief veel energie vragen van de batterij, waardoor deze sneller leeg raakt dan velen van de gebruikers van dit toestel wenselijk achten. Lees het eventueel nog maar een keer en dan snap je het denk ik wel.
    En dan mag jij me op jouw beurt uitleggen wat precies je probleem is met het gebruik van het woordje ‘zeurt’. Want je wekt met je reacties toch écht de indruk dat je vindt dat een ieder hier die vind dat de batterij soms wel erg snel op gaat maar zeurt.

    En daarna laat ik het er maar bij, immers, zoals iemand ooit zei: Never argue with an idiot. They bring you down to their level and then beat you with experience.

  32. Gasten hier net boven. Nemen jullie je pillen vandaag een keer wel op tijd?

  33. @sjaak: je hebt gelijk. Zoals ik gisteren zelf al concludeerde is het inderdaad mooi geweest zo. Stom is dat soms, je wéét dat ‘t niks oplevert, maar toch zijn er van die posts die gewoon schreeuwen om een reactie… tegen beter weten in.

  34. Ik maak me nergens druk over. Kijk alleen met verbazing naar de irritatie bij sommigen over technische punten waar zij van vinden dat die slechts althans onvoldoende zijn. En vervolgens komen ze met oplossingen die feitelijk niet meer behelzen dan het verplaatsen van al aanwezige knoppen of het creëren van all-in-one knoppen waar vervolgens niemand meer wat van begrijpt of waarvan iedereen het op een net andere manier wil.

    En dat terwijl de oplossing doodsimpel is.

    Als de accuduur daadwerkelijk te klein (hoeveel mensen hebben daadwerkelijk ooit een lege batterij gehad) dan kun je bijv. een autolader kopen (pakweg 15 euro) en/of lader voor op kantoor (pakweg 15 euro) of een “accupack” (pakweg 35 euro, prik je onderin).

    Van Dale:
    zeu·ren (onovergankelijk werkwoord; zeurde, heeft gezeurd; zeurder)
    1 langdurig op vervelende toon of lastige wijze over iets spreken, veelal om zich te beklagen of om een verlangen te uiten

    Het zijn veelal dezelfde die alsmaar lopen te klagen dat dit niet goed is, dat niet goed, zus niet en zo niet. Sommigen daarvan hebben zelfs geen iPhone. Mijn standpunt is simpel: als je zoveel te klagen hebt en dus ontevreden bent dan moet je het niet kopen.

    Ik kan zo een lijst met klachten produceren maar dat heeft geen enkele zin want door die lijst hier te dumpen wordt er echt niets beter.

  35. Na een paar weken ben ik eigenlijk best tevreden over het energie gebruik van de iPhone. Deze is heel wat zuiniger dan het verbruik van mijn vorige Windows Mobile device. Zeker wat wifi betreft. Ik heb de indruk dat wifi op de iPhone wordt uitgeschakeld zodra je het een tijdje niet gebruikt. Op mijn WM toestel moest ik wifi altijd handmatig uitzetten als ik meer dan 8 uur standby tijd wilde. Dat gebruikte veel stroom zelfs als er geen wifi stations waren te bekennen.

    Als mijn iPhone (3G) net vol is geladen en dan 12 uur standby staat (soms heb ik geen tijd om er mee te spelen) dan is de batterij status nog steeds 99%. Best knap.

    Maar…… zet je push aan dan is je batterij na 8 uur standby nagenoeg leeg. Dat is dus de grootste energie vreter. Gelukkig heb ik push niet nodig, en heb ik het nu zelfs op “handmatig” staan. Bij het opstarten van de contacten of agenda gaat hij dan synchroniseren (met nuevasync).

    En GPS blijkt ook uit te staan totdat je het gebruikt.

  36. ik ben bezig om me Mac/iPhone development eigen te maken. Een eerste idee was een profielen applicate (zoals bv Nokia dit hanteerd) voor netwerk instellingen. Helaas, zonder de NDA te verbreken: de sdk staat het instellen van dergelijke device settings niet toe. Dus het is aan Apple zelf om dit te voorzien.

  37. ik ben bezig om me Mac/iPhone development eigen te maken. Een eerste idee was een profielen applicate (zoals bv Nokia dit hanteert) voor netwerk instellingen. Helaas, zonder de NDA te verbreken: de sdk staat het instellen van dergelijke device settings niet toe. Dus het is aan Apple zelf om dit te voorzien.

  38. Ik gebruik push mail van Exchange, gebruik WiFi en 3g door elkaar en gebruik eveneens bluetooth (voor carkit). De batterij gaat werkelijk met lightspeed, lightspeed leeg that is.

    En ja ik heb maar een autolader gekocht, en ja ik heb een lader en thuis en op het werk. Maar als ik ‘s avonds ga slapen en hij lag perongelijk niet aan een lader, dan staat hij al op 20% batterij en roept hij ZSM aan de lader etc.

    Alhoewel ik zeker begrijp dat al die functies veel stroom slurpen, zou het toch erg mooi zijn als er een manier komt om snel en effectief diversie functies aan en uit te zetten (thuis / auto / werk scenario knop met config, zou voor mij prachtig zijn).

    Eco mode?
    Verder zou Apple ook eens moeten/kunnen nadenken over slimmer gebruik van de diverse draadloze functies. De telefoon staat in standby met zwart scherm en de audio/visuele berichten (vb u heeft mail met push) staan op stil/niet zichtbaar. Geen enkele reden dus om op dat moment de 3G continu aan de praat te houden. Geen enkele reden om te checken of er Bluetooth devices in de buurt zijn, geen reden om WiFi in te schakelen. En zodra het toestel beweging en/of gebruik detecteert schakelt hij de Eco mode weer uit. Natuurlijk niet voor iedereen, maar voor mij zou een ‘groene/eco’ modus in standby al een wereld van verschil maken.

  39. @Maxed
    Push is de grote boosdoener. Het zal al enorm veel uitmaken als je die op 15 minuten zet ipv continue (=push). In feite zouden ze push via een silent SMS moeten laten werken, technisch is dat volgens mij mogelijk maar de providers willen het blijkbaar niet omdat ze graag per SMS centjes willen ontvangen.

    En zoals je weet…. SMS ‘push’ kost bijna geen stroom omdat de telefoon alleen hoeft te luisteren (= ontvangen) , bij online push moet de telefoon continue verbinding hebben/maken (= zenden).

  40. Het zal al enorm veel uitmaken als je die op 15 minuten zet ipv continue (=push).

    Dat staat dan ook zo vermeld op het betreffende scherm.

  41. Je moet gewoon 1 app hebben waarmee je 3G, GPRS, EDGE, Wifi, UMTS, bellen en geluid kan uitzetten. en als je die dan idd onder de home button zet is zo alles uitgeschakeld.. maar dan wel een goeie app, want bossprefs doet het bij mij niet zo goed, schakel ik wifi uit, sluit ik de app, start ik de app weer staat wifi gewoon weer ingeschakeld.. strange.. en idd,, dat apple dit zelf niet inbouwd of een free app van maakt is echt raar..

  42. Als jullie allemaal zo super geniaal zijn, waarom is het er dan nog niet?
    Een goed idee klinkt altijd logisch, maar voor je er van hoorde was het er vaak niet… en was het dus niet logisch.

  43. Als we toch verzoeknummers gaan indienen: Op mijn oude WM werd er alleen bij het bellen van bekenden uit de contactenlijst mijn id meegezonden. Bij vreemden werd er geen ID (nummerherkenning) meegestuurd. IDEAAL! Is er een APP waarbij dit ook op de iPhone kan?

  44. Weet iemand of 3G automatisch wordt uitgeschakeld als je op een WiFi-netwerk zit?

    Verder dit over batterijgebruik: ik heb een fijn speakerdock voor de iPhone, en sindsdien staat ie daar thuis eigenlijk vanzelf altijd in als ik hem niet gebruik. Het gevolg is dat mijn batterij vrijwel niet leegraakt zonder dat ik daar speciaal aan hoef te denken.

    Ik kan me voorstellen dat je als je lang van huis bent, of met een accuut batterijprobleem zit, zo’n applicatie wel handig zou zijn, zeker in de voorgestelde vorm. Ik vraag me alleen af of er niet een speciale technische of juridische reden is waarom die nog niet verkrijgbaar is…

  45. Laatste maal @ driemaal raden:
    Ongelooflijk, wat ben jij zelfingenomen zeg!
    Ik quote: “En dat terwijl de oplossing doodsimpel is.”
    Pardon? Ik heb, en met mij waarschijnlijk velen hier, inderdaad standaard een laadkabel in m’n tas zitten, er ligt er ook eentje op m’n werk, net zoals bij m’n vriendin zelfs, en ik heb ook nog eens een mooie ‘reserveaccu’ van Philips in m’n tas zitten. Zit ik dus vaak zonder stroom? Nee, natuurlijk niet.
    Maar is dit dus een goede ‘oplossing’? NEE, natuurlijk niet!

    Nog maar een quootje: “oplossingen die feitelijk niet meer behelzen dan het verplaatsen van al aanwezige knoppen of het creëren van all-in-one knoppen waar vervolgens niemand meer wat van begrijpt of waarvan iedereen het op een net andere manier wil.”
    Ten eerste; praat voor jezelf, zó ingewikkeld zijn die oplossingen echt niet hoor.
    Ten tweede; niemand heeft er bezwaar tegen hoor als er meerdere apps komen die tegemoet komen aan de inderdaad verschillende wensen.
    Ten derde: het verplaatsen van knoppen maakt dus volgens jou eigenlijk geen verschil? Tja, eens kijken hoe je daar over denkt wanneer bijvoorbeeld je richtingaanwijzer in je kofferbak zouden plaatsen :-/ Ik zal het simpel uitleggen; knopje op de ene plaats = in één keer bereikbaar. Knopje op een andere plaats = zes menu’s diep graven en dan pas bereikbaar. Zoek de verschillen, kom op, je kunt het!

    Nog eentje: “Ik kan zo een lijst met klachten produceren maar dat heeft geen enkele zin want door die lijst hier te dumpen wordt er echt niets beter.”
    Euhm, ja, wel dus. problemen waarvan niemand weet of de moeite neemt om ze op te lossen, dáárvan wordt niets beter. Problemen aankaarten en vervolgens met anderen eens kijken of er wat aan gedaan kan worden, daarvan wordt gelukkig vaak wel iets beter.

    Kortom, als jij het geen probleem vindt: prima. Maar laat ook anderen in hun waarde die het wel lastig vinden en open staan voor een oplossing. Ik zag trouwens dat je zowaar een woordenboek kunt raadplegen, dus ik zou zeggen; zoek eens op ‘egeocentrisch’?

    Nou vooruit, nog een laatste quote dan: “Mijn standpunt is simpel”
    Zijn we het toch nog ergens over eens.

  46. @maxed: ecomode = goed idee!

  47. op mijn voormalige telefoon (mda vario :-s) had ik SPB Pocket Plus. zo soortgelijk programma zou ik ook nog wel voor de iphone willen, hoewel dit waarschijnlijk niet mogelijk is. hierin kan je ook diverse settings van je instellingen menu gewoon op je bureaublad/springboard zetten.

  48. nogmaals… de sdk laat dit soort apps niet toe: om geen gebruikersonvriendelijke rompslomp te krijgen door jan en alleman die ontwikkelen voor de appstore alle onderdelen te laten aan- en uitschakelen hebben ze het dichtgetimmert. vandaar dat Apple de oplossing zelf moet bieden, of het komt er niet.

  49. ok UPDATE 🙂

    Ik ben van PUSH Exchange mail naar FETCH gegaan (elke 15 min checkt hij voor nieuwe berichten).

    En alle urgente batterij problemen (als hier gesuggereerd waarvoor dank) zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

    Ok ik heb geen instant mail notificatie meer, maar ik kan het refreshen wanneer ik wil en elke 15 min een update is onderweg meer dan genoeg (voor mij).

    Blijf erbij dat ECO mode ofwel wat in elke Notebook/PC al jaren standaard zit ‘Energiebeheer’ als je in standby gaat, hetzelfde probleem zonder verlies van functionaliteit – en ook niet nodig om steeds op een knopje drukken om te switchen – het probleem op zou lossen (en dus het beste zou zijn).

    Feitelijk heb ik een (kleine-)functionaliteit opgeofferd, maar heb er wel een werkende telefoon voor terug.

    thx!

  50. bron: nu.nl

    Tot slot kondigde Jobs een langverwachte update aan van de software van de iPhone. De nieuwe softwareversie 2.1 komt vrijdag beschikbaar en zou volgens Apple “heel veel bugs” oplossen.

    Zo zou de nieuwe software de batterijduur van het toestel sterk moeten verbeteren, en moet het maken van een backup van de informatie op de telefoon sneller gaan.

    Ook zou de iPhone na de update veel minder last hebben van zwakke of wegvallende verbindingen.

    !!!!!!!!!!!!!!

  51. nog steeds geen ego app beschikbaar? ik zou het goed kunnen gebruiken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.