Reacties voor: Opinie: ‘Apple en Microsoft moeten samen strijden tegen Google’

Apple en Microsoft zouden samen moeten strijden tegen Google, zo betoogt PCWorld. Beide hebben dezelfde vijand en kunnen elkaars sterke punten verder versterken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 60 reacties

  1. Google maakt goede open source producten. Apple en Microsoft maken gesloten producten met bergen mankementen die zich er geheel op baseren dat de koper toch wel een pc heeft die het aankan. Zodra ze dat inzien kunnen ze ook zonder elkaar tegen Google op, maar met hun huidige mindset… Nee

  2. NOOIT, Microsoft is oubollig. En ze lopen al jaren achter op hun concurrentie. Het voordeel wat Microsoft is dat ze veel gebruikers hebben omdat ze in hun topjaren veel consumenten aan hen hebben kunnen binden. Als klanten eens wat geld sparen en hun ogen openen zullen ze inzien dat Microsoft bagger producten levert.

  3. wie levert de beste producten dan ?
    lijkt mij tot nu eigenlijk dat de wedstrijd nog wel spannend is

  4. Waarom is Bing uit de Appstore gehaald, heb ik wat gemist =P?

  5. Let’s destroy Google (veel te communistisch ingesteld met zijn alles gratis mentaliteit) muhahahah

  6. Apple en microsoft? Wel een sterk team,dat kan ik je zeggen.Wat denk jezelf gonnie?

  7. Let’s destroy Microsoft ( met zijn alles veel te duur mentaliteit) muhahahah 

  8. Tot kort maakte google heel veel voor apple. Maar nu zijn ze vijanden, omdat google daar misbruik van gemaakt heeft en alles zelf wil produceren.
    Goed dat microsoft nu voor apple aan de slag wilt, 1 1= 3

  9. if you can’t beat them , join them .

  10. Wat een Bullshit verhaal, ik zie Apple echt niet samenwerken met microsoft. Toch niet op een hoger niveau dan ze nu al doen. De mactopia (mac afdeling van microsoft) heeft een goede verstandhouding met Cupertino, dus die samenwerking is er al jaren. Als Apple partij kiest dan lijkt het mij voor Google te zijn. Misschien niet openlijk, maar op hoger niveau blijven Jobs en Schmidt gewoon vrienden. Wat met microsoft niet meer zo is sinds Balmer de zaak heeft overgenomen. Steve en Gates hadden achter de schermen ook een prima verstandhouding.

  11. Apple moet gewoon samenwerken met google, die boys zijn nou eenmaal de toekomst.

  12. Origineel geplaatst door Rinus hate in-app
    Let’s destroy Microsoft ( met zijn alles veel te duur mentaliteit) muhahahah

    Microsoft en een alles veel te duur mentaliteit?
    Apple heeft daar toch ook wel een handje van weg, en nog veel meer dan microsoft hoor.
    Je betaalt echt wel voor het appel-teken op je mac/iPhone/iPod,…

  13. Monsterverbond

  14. Apple en Google heb een gedeelde board of directors.

    Waarom zou Apple tegen Google willen vechten :S

  15. @yingie:
    Hahaha grappig!

    Ik denk dat Google over een paar jaar gewoon de sterkste is op de markt, Apple is volgens mij gewoon altijd de ‘underdog’ is geweest(ze hebben vrij klein aandeel op de markt) maar daardoor maken ze wel enorm goede producten. Ik denk dat Apple daar mee moet door gaan en niet over massaproductie gaan, dat alles goedkoper word, net als microsoft, en kwaliteit die achteruit gaat.

    Tjaah Microsoft, ik denk dat ze flink moeten gaan vernieuwen, met software etc. Ik weet niet of ze snel bij gaan komen, maar ik denk dat microsoft langzaam minder en minder gaat worden op de markt.

    Samen werken, voor Microsoft is het misschien wel het enigste hulpmiddel(of ze moeten echt drastisch verbeteren) tegen Google. Apple gaat het niet winnen van Google, maar ze moeten gewoon zo door blijven gaan. Denk dat er weinig mensen naar Google van Apple over gaan stappen, dus ze zullen nauwlijks kleiner worden, en misschien wel groeien.

  16. Microsoft??? Nooit!!! Na al die moeite om er van los te komen?? Laat ze maar bij Google blijven die gasten doen het goed (totdat ik Picasa installeerde op mijn mac en elk kwartier een vraag tot update kreeg tenminste, als ze dat nog even oplossen dan Google!).

  17. Apple is in mijn ogen net zo kwalitatief als Microsoft (misschien zelfs wel beter), en het enige wat me bewondert aan Windows is het grote marktaandeel. Voor Apple zou het denk ik alleen negatief zijn. Ik denk dat Apple veel meer kans zou hebben tegenover Google als iPhone OS wat minder gesloten wordt en het makkelijker wordt er iets voor te ontwikkelen, en als de SDK niet gebonden blijft aan Mac OS X.

  18. Apple moet ver bij Microsoft vandaan blijven.
    Het is en blijft bagger wat Microsoft maakt. Zij gaan voor de kwantiteit en niet de kwaliteit, precies het tegenovergestelde van Apple.
    En ik moet ook geen Microsoft rotzooi op m’n iPhone.

  19. @isneaker:
    Weer zo’n brainwashed Apple aanbidder. Denk je dat MS alleen nog klanten heeft omdat ze ooit klanten aan zich hebben weten te binden? Zo werkt het niet hoor. Apple verkoopt haar producten voor belachelijk hoge prijzen, de poductiekosten liggen velen malen lager. Ze willen hun producten gewoon exclusief houden, nou laat ze lekker maar dan ook niet huilie huilie doen als ze minder verkopen. En hoeveel software draait er nu op Windows en niet op Mac OS? Apple moet van die arrogante houding af, dan kan het nog wat worden. Oh ja dan nog ff on-topic: naar aanleiding van mijn verhaal hierboven mag mijn standpunt duidelijk zijn.

  20. Apple blijft zijn positie behouden, voorspel ik. Ms zal inleveren tov Google, maar een samenwerking lijkt me voor beide niet interessant nog.

  21. @Eric

    Ga jij Windows 7 maar eens proberen 🙂

  22. Origineel geplaatst door Rinus hate in-app
    Let’s destroy Google (veel te communistisch ingesteld met zijn alles gratis mentaliteit) muhahahah

    Let’s destroy Google (veel te communistisch ingesteld met zijn alles gratis mentaliteit) muhahahah

    Let’ destroy Apple met zijn dictatoriale regime in de appstore 😉 muhahahah.

    zo nu hebben we ze alle 3 😉

    prettige kerst allen 🙂

    Arjan

  23. @ScoeS:
    dat dacht ik ook al, Windows 7 werkt zeer stabiel hier, en heb er verder nog geen problemen mee.
    Of een samenwerking tegen Google zou werken betwijfel ik, maar ik vraag me af waarom…
    Los daarvan: een samenwerking zou wss makkelijker gaan dan de fanboys van beide kampen denken, alleen al omdat Microsoft veel intensiever heeft samengewerkt dan men vaak denkt, zie het filmpje wat hier gezet is, waaruit blijkt dat MS destijds verwachtte dat de helft van hun opbrengsten uit Apple software komt…

  24. Mischien moet Apple is gaan denken aan een samenwerkingsverband met AOL??? Ze hebben dat tenslotte in het verleden ook gedaan!

  25. Eerst die Ballmer vlak boven de navel afscheren, daarna idd. de serveroplossingen van Mikkysoft binnenhalen.

  26. Hahaha, duur? Koop jij maar eens een pc( niet van plastik. En van top hardware) voor de zelfde prijs en dat incl een 27″ Lcd LED scherm draadloos toetsenbord van alu en eenmulti touch muis. Suc6 wordt toch even duur of duurder.
    Dus zo duur is apple niet.
    En alles wat je op windows hebt heb je ook voor osx en anders een alternatief. Dus.
    En je kan met paralels windows en Osx tegelijkertijd in het zelfde scherm draaien. Kan op windows ook al niet.

    Origineel geplaatst door Prana
    @isneaker:
    Weer zo’n brainwashed Apple aanbidder. Denk je dat MS alleen nog klanten heeft omdat ze ooit klanten aan zich hebben weten te binden? Zo werkt het niet hoor. Apple verkoopt haar producten voor belachelijk hoge prijzen, de poductiekosten liggen velen malen lager. Ze willen hun producten gewoon exclusief houden, nou laat ze lekker maar dan ook niet huilie huilie doen als ze minder verkopen. En hoeveel software draait er nu op Windows en niet op Mac OS? Apple moet van die arrogante houding af, dan kan het nog wat worden. Oh ja dan nog ff on-topic: naar aanleiding van mijn verhaal hierboven mag mijn standpunt duidelijk zijn.

  27. microsoft and apple work together in alot of projects which is why on the mac you have microsoft products as do you apple on windows , both offer different products the mac is for the person who has 1000 euros to spend on a nice laptop and microsoft windows on cheaper pc’s and lappys , as for google i see 2010 being the year they get bitten in the backside as they are really pushing the limits on thier online books which in some countries is illigal , as for android its going to sadly for iphone owners wipe apples iphone off the wanted phone list as its simular screen wise and is easy to customise , apple really need to read forums and see that its iphone owners want to use thier phones and customise them , if they continue to block all the efforts of the iphone owners then i dont see a long future for the iphone sadly , which would be a shame but its in apples court to make that not happen , a new iphone with more memory and a better camera with hd video will not be enough the next time round , the next iphone really needs to be something hot or the iphone will look old fashioned which its starting to look now

  28. @Rinus hate in-app:
    Microsoft duur? akkoord, Maar Apple is even duur hoor,
    Telefoontjes van 675€, Apple Computers gaan tot 20,000€ zijn toch ook grote getallen niet? :-p

  29. Haha, start een topic waar het over vergelijken/voorkeuren Mac vs Microsoft en succes en verhitte discussies gegarandeerd!!!

  30. Microsoft vendor login + apple lijkt me niet echt een goede combinatie. Ik zeg NIET doen.

  31. Als Apple samen gaat met Microsoft stap ik over op Google.

  32. Not gonna happen.

    Apple heeft al meerdere malen aangegeven dat hun doel niet is om de markt te veroveren.

    Hun doel is, simpel gezegd, om producten te maken waar je wat aan hebt.

  33. Waarom niet Apple met Google? Dan zijn we van Microsoft af :p

  34. Van dat logo komt mijn haar recht.

  35. Origineel geplaatst door Nath
    Haha, start een topic waar het over vergelijken/voorkeuren Mac vs Microsoft en succes en verhitte discussies gegarandeerd!!!

    Altijd leuk om te lezen 😉

  36. Gewoon google boycotten. En Apple moet hun beleid gaan aanpassen, niet meer die ‘alles draait om ons’ mentaliteit.
    Zowel Google als Apple zijn marketing technisch heel sterk en Apple zal met innovatieve ideeen moeten komen om hun marktaandeel te behouden en vergroten. MS gaat langzaam ten onder. Totaal verkeerde mensen aan het roer.

  37. Ik denk dat dat een heel goed idee is. Simpelweg vanwege het feit dat Google schijt heeft aan privacy. Dat vindt ik een groot gevaar voor Google. Daar kunnen veel concurrenten van profiteren. Ik weet in ieder geval dat ik de komende tijd geen android toestel, omdat mijn privacy niet zeker is.

  38. Toen ik het artikel las wist ik direct dat het weer zo’n “wie is de beste” discussie ging worden tussen gebruikers… Laten we zeggen “dat de beste winnen mag…” 😛

    Origineel geplaatst door Eric
    wat Microsoft maakt. Zij gaan voor de kwantiteit en niet de kwaliteit, precies het tegenovergestelde van A

    Het toeval wil dat de iPhone wel compatibel is met “microsoft” bestanden…

  39. Het hele idee dat er tegen Google gestreden moet worden is natuurlijk al gewoon raar.

    En daarnaast hebben Microsoft, Google en Apple elkaar nodig om in evenwicht te blijven. En ze begeven zich allemaal op elkaars terrein en dat houdt de concurrentie gezond. Mocht er een van de drie wegvallen dan blijft er uiteindelijk nog maar een over.

  40. Origineel geplaatst door Jmo
    Ik denk dat dat een heel goed idee is. Simpelweg vanwege het feit dat Google schijt heeft aan privacy. Dat vindt ik een groot gevaar voor Google. Daar kunnen veel concurrenten van profiteren. Ik weet in ieder geval dat ik de komende tijd geen android toestel, omdat mijn privacy niet zeker is.

    Welke paranoïde pil heb jij geslikt? Google heeft geen schijt aan privacy. Het is alleen dat Google net als alle andere bedrijven verplicht is om alle gegevens, wanneer de overheid daarnaar vraagt, te verstrekken aan de overheid.

  41. Ik denk dat Apple inderdaad zich heel ver weg uit de buurt moet houden van MS. Juist omdat Apple een klein marktaandeel heeft behoudt het zijn exclusiviteit. Apple maakt (vind ik) echt stijlvolle en goede producten. Klein voorbeeldje dat als je de trein zit met je MacBook Air dat mensen sneller naar je omkijken dan met je Asus of Dell laptop op je schoot zit 🙂 Persoonlijk denk ik dat iedere fabrikant gewoon moet doen waar hij het beste in is en dat lekker zo laten!

  42. Zonder gezonde concurrentie geen innovatie.
    De klant beslist uiteindelijk zelf voor wat hij/zij wil.

    Microsoft doet het Gied op software gebied en partnerdeals. Apple creëert zijn eigen hard en software en heeft die partnerdeals niet nodig.

    Ze gartneren wel. Maar dat doen ze strikt met de bedrijven die wat toevoegen aan de totaal ervaring van het betreffende product.

    Van Apple uit is er dus nergens keiharde rivaliteit. Google en Apple hebben over en weer Mesen in de board of direction gehad. Nu ze allebij producten hebben die met elkaar concurreren is dat lastiger maar een samenwerking zal er altijd blijven. En Apple is op de achtergrond allang bezig voor heg geval dat Google zegt bekijk het maat apple. Zo kan Apple. Binnekort zijn eigen zoek en kaarten aplicatie starten waar nodig. En zo heeftapple als alternatief op microsoft Office ook iwork op de markt gebracht en als alternatief op de online Google diensten is er mobile me.

    Apple is op dat vlak zelfstandig en gebruikt wie het gebruiken kan. Ik weet niet of ze samenwerking echt nodig hebben om te winnen van een Google of Microsoft. Als zon strijd gewonnen is dan zullen de twee overgebleven bedrijven elkaar weer te lijf gaan. En uiteindelijk word je daar als klant ook niet beter van.

    Laat Apple Microsoft en Google lekker doen waar ze goed in zijn. En laat de fans en gebruikers kakker beslissen/uitvechten wie het beste product levert. Ondertussen kunnen de drie bedrijven hun geld steken in research en devellopment of copie van nieuwe producten.

    Ik vind de diversiteit aan OSen en producten huis leuk. Dat houd iedereenscherp. Ik denk dat de industrie een hoop heeft te danken aan innovovaties van Microsoft, Google en Apple.

  43. Sinds de opkomst van iMac, iPhone & MacBook heb ik gezworen geen Microsoft te willen gebruiken, logisch voor een Apple fan/gebruiker. Echter kan ik heel goed begrijpen dat uit commercieel oogpunt zij Microsoft willen/kunnen omarmen. Ik heb een bepaald concept voor ogen wat betreft Apple, dat spreekt mij ook zeker aan. Comfort, klasse, professional, makkelijk en snel.

    Alsof Schumacher in een oude diesel-auto gaat rijden, Ferrari een oude skoda omarmt, LOL

  44. @Theuntje:

    Dat is niet helemaal waar. Google moet indd gevens bewaren voor de overheid, voor misdaden enzo. Dat is indd waar. Dit geldt voor een maand. Maximaal 3 maanden geloof ik. Wat doet Google… Zij bewaren alle zoek gevens (en meer) 24 maanden en met e-books is het nog erger want daar bewaren ze zelfs op welke pagina je bent (en meer). Bron: webwereld.
    Op die website stond ook een ander heel interesant artikel over Google en privacy. Moet je ook maar is lezen.
    Ik wacht dus nog even met een aankoop van een android toestel.

  45. Is goed dan stap ik over op mozilla OS :p

  46. Er zijn hier mensen die beweren dat Apple duur is, maar de software van Microsoft is een stukje duurder dan die va n Apple hoor! En het beetje hardware die Microflop zelf maakt is echt bagger, zie Xbox.

    Ik zie Apple niet met MS in het groot samen werken. Apple kan Google makkelijk aan!

  47. Beste mensen, het gaat uiteindelijk alleen maar om wat efficient is. Apple is helaas door het dichthouden van hun systemen totaal averechts gaan werken. Ik kon me nog een tijd heugen dat Apple er was om tegen de gevestigde orde te rebelleren, in plaats van er een te worden. Google is marktleider op gebied van Zoekmachines, hulde voor hun marketing en open source & Microsoft ,hoe je het ook wend of keert geeft exact datgene wat de meesten onder de 6 miljard mensen willen: een degelijk systeem met niet al te moeilijk bruikbare inhoud. Eenvoud maakt macht..
    dus kappen met moddergooien, geen van de grootmachten zullen zomaar ff bezwijken voor een ander. dicussie wat mij betreft gesloten. En let een beetje op grammatica want eerdere berichten zijn beschamend te noemen. kan je dat al niet goed verwoorden, heb je uberhaupt geen recht van spreken!
    “dit uit de vingers geslagen van een Iphone met een Windows7 laptop en een voorkeur naar Google Chrome”
    hoe bedoel je ,samenwerking…

  48. Origineel geplaatst door G1AN
    En let een beetje op grammatica want eerdere berichten zijn beschamend te noemen. kan je dat al niet goed verwoorden, heb je uberhaupt geen recht van spreken!

    De Duitser heeft voor dit een mooi gezegde: “Wer im Glashaus sitzt, soll nicht mit Steinen werfen.”

    Apple en Microsoft hoeven beslist niet samen te zweren om Google te verslaan. Google heeft succes opgebouwd, omdat de producten zwaar overtuigen en bovendien gratis en openbaar zijn. Het enige middel daartegen is gezonde concurrentie door betere producten. Bovendien is Apple nooit een echte marktleider geweest en zal het ook nooit zijn, tenminste niet met het huidige beleid.

  49. Ik zie gen enkele reden om iets tegen google te hebben infeite. Dat google zo enorm groot is hebben ze enkel aan zichzelf te danken. Google, Apple en Microsoft doen ieder hun ding, zijn alle 3 giganten en concurrenten van mekaar op verschillende gebieden:

    Google: zoekmachines, online applicaties (mail/office/…), Mobiel OS (Android) en toestellen (Nexius).
    Apple: Computer hardware + OS, mobiel (iPhone), muziek/film verhuur/verkoop (iTunes), customer apps (iWorks etc), media players, online applicaties (mobile.me)
    Microsoft doet OS, Mobiel OS (Windows Mobile), muziek en film verhuur (XBox Live!), search, online applicaties, customer apps, media players (zune)

    Zoals je ziet overlappen alle 3 de bedrijven op heel wat gebieden met elkaar. Dat dan 2 van die bedrijven tegen 1 ander moeten samenspannen lijkt me enorm vreemd, zeker omdat geen van de bedrijven het echt slecht doet (financieel gezien).

    De komst van Android en nu de Nexius kwam zal wel wat kwaad bloed gezet hebben bij Apple, die overeenkomsten had met hen voor search en de maps applicatie. De komst van die Nexius kan ik als iPhone bezitter enkel toejuichen. Concurrentie voor de iPhone wil zeggen dat Apple creatiever uit de hoek zal moeten komen. Concurrentie = goed. En naar de iPhone toe kan ik absoluut niet klagen over de services van Google, die werken prima, en ze lijken daar totaal niet van plan de iPhone te boycotten of support af te bouwen nu ze daar zelf een concurrent voor hebben.

  50. Misschien een beetje naief, maar is het niet beter als ze met z’n drieen gaan samenwerken en elk doen waar zij het beste in zijn?

  51. Maar laten we ze eerst eens een keer samen op een onbewoond eiland opsluiten totdat ze een definitieve oplossing hebben gemaakt om alle virussen en spam uit de wereld te helpen, te beginnen bij MS.

  52. Origineel geplaatst door Tim Wolf
    Microsoft vendor login + apple lijkt me niet echt een goede combinatie. Ik zeg NIET doen.

    volgens mij bedoel je Vendor Lock-in 🙂

  53. @ Chocopinda:
    Volgens jouw redenatie is een Bentley dus ook niet duurder dan een Fiat Panda.

    @ Felix de huiskat:
    Jij gaat dus voor Apple omdat er dan mensen naar je kijken wat ze blijkbaar niet doen als je een laptop van een ander merk hebt? Tja, voor de een is z’n ego belangrijker dan voor de ander!

    Ik snap de fanboys niet. Zowel Google als MS als Apple houden elkaar scherp. Apple kwam met de iPhone en bracht de markt in beweging. Google volgde met Android en MS moet nu wel volgen om het marktaandeel met WM niet te verliezen. Gevolg van de andere smartphones die nu op de markt gebracht zijn is dat Apple ook aan de bak moet met de iPhone om niet achterop te raken want behalve de fanboys zullen niet alle iPhone bezitters zomaar aan het einde van hun abo weer voor een iPhone kiezen. HTC of SE hebben misschien wel een veel voordeliger toestel uitgebracht wat hetzelfde kan als de iPhone.

    Daarnaast snap ik de haat van de apple fanboys tegen MS sowieso niet. Willen jullie dat Apple de plaats van MS inneemt dan zodat dan iedereen een Apple PC heeft? Ik denk het niet want dan is de exclusiviteit van Apple weg en zien ze er ook een stuk voordeliger uit en dat is iets wat een fanboy zeker niet wil. Want je gelooft toch zelf niet dat bedrijven geïnteresseerd zijn in multitouch muizen, alu behuizing en meer van dat luxe spul als ze bv 300 mensen van een laptop/PC moeten voorzien? De bedrijven willen zo min mogelijk betalen en al die luxe interesseert ze niet.
    En als MS echt zulke bagger zou maken als dat die door een appeltje verblinde personen nogal snel zeggen, dan zou MS allang niet meer bestaan.

  54. @Theuntje: als ik eerlijk mag zijn, Google en privacy zijn niet in 1 zin te gebruiken, en ze hebben ook geen schijt aan jouw data bij te houden. Als ze vandaag zeggen ‘we houden vandaag op met GMail, en alle data is dus nu weg’. Wat doe je dan? Of hun cloud crashed, zoals microsoft voorhad met de SideKick cloud…
    Ze verdienen meer door je gegevens te verkopen dan je data bij te houden…
    En hopen (of denken) dat ze dit niet zullen doen is naief

  55. google is nog lang niet zo dreigend als het allemaal lijkt, ze zijn in de laatste jaren op een paar onderdelen echt doorgebroken, maar lijkt het op de belangrijkste onderdelen toch te verliezen. android is een belangrijke overwinning geweest, daar hebben ze echt een stabiel marktaandeel gepakt. hier mogen apple en MS ook wel de hete adem van google in hun nek voelen want deze markt kan veel sneller ontwikkelen dan dat ze nu doet.
    op het gebied van webbrowsers moet MS zich veel meer zorgen maken over het nog steeds groeiende aandeel van Mozilla Firefox. Mozilla februari dit jaar met Firefox al een markt aandeel van 21,53% dit is veel meer dan de 1,12% die Chrome op dit moment in handen heeft.
    windows had in juli nog een marktaandeel van ruim 92%. linux bestaat nu ruim 18 jaar, in die 18 jaar heeft het van de desktop markt net iets meer dan 1% weten te veroveren. zoals iedereen weet is Chrome OS niks meer dan de laatste versie van Linux met wat google functionaliteit ingebouwd… dat tegenover de gemiddelde 7% van apple heeft MS hier ook weer weinig te vrezen. Google is, als je android buiten beschouwing laat, alleen een grootmacht op zijn eigen gebied, internet. dit is het onderdeel waar zowel MS als Apple niet tussenkomt, maar op veel andere IT onderdelen faalt google gewoon weg nog.
    ipv zich te richten op de dreiging van google moeten beide bedrijven gewoon doorgaan met het maken van kwaliteitsproducten. MS is met win 7 en de aankomende Office 10 weer goed op weg, en apple is al jaren goed bezig. wanneer je kwaliteit blijft leveren lopen je klanten niet weg. wanneer je je te veel richt op het namaken van een bestaande supermacht ( bing VS google ) gebeurt dit wel.

  56. Samenwerken, hoezo? Hoe meer spelers op de markt, hoe heviger de concurrentie, hoe beter voor ons consumenten. Zolang er maar geen monopolies ontstaan vind ik alles best..
    Voor de hand lijkt me te liggen overigens dat alle andere spelers op deze markt zich eens goed op de markt gaan richten en dan bedoel ik alle markten, niet alleen niche-markten. Voorzover ze dan die potentie hebben (en ambitie uiteraard). Uiteindelijk verkopen de echt goede producten zichzelf…toch? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.