Reacties voor: Idagio: nieuwe streaming muziek-app voor klassieke muziek

Idagio is een streaming muziekdienst met app, die zich helemaal gespecialiseerd heeft in klassieke muziek. Topwerken van Brahms, Liszt of Mozart hoor je, afgestemd op je stemming.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Ziet er goed uit. Mooi ook om de verschillende uitvoeringen onder elkaar te hebben staan als je een stuk selecteert.

  2. Tof! Heel hartelijk dank voor de tip en recensie. In Berlijn weet men nog wat muziek is 😉

  3. Leuk! Ik heb hem gedownload.

  4. Mooi! Het is mij inderdaad opgevallen dat mensen met een “klassieke” muziek style geen tot weinig keuzen hebben uit muziek tussen streaming diensten. Mooi dat deze app er nu is.

  5. Een mooi begin maar de makers zullen er nog veel aan moeten verbeteren. De app hield er bij mij al twee keer spontaan mee op en veel muziekstukken die ik zocht zaten er (nog) niet in. Desalniettemin, een heel aangenaam initiatief. Hoop de app nog heel vaak te gebruiken. Ik ben trouwens niet in Nederland momenteel en had wel mijn VPN nodig om te kunnen luisteren.

  6. Aan een klassieke muziek adept doorgegeven en was er ernstig blij mee. Dank voor de tip!

  7. Origineel geplaatst door Timosha
    … In Berlijn weet men nog wat muziek is 😉

    Mwâh, dat valt nog te bezien. Zo te zien niemand die eigen composities ten gehore brengt, alleen maar covers 😁

    Serieus & on-topic: leuk artikel en verrassend onderwerp. Deze app kon ook wel ‘s een leuke manier zijn om kennis te maken met ‘goed klassiek’ voor (nog) niet-kenners.

  8. Er is inderdaad te weinig op het gebied van klassieke muziek. Gelukkig biedt iTunes nog steeds klassieke cd’s aan. Bij Soundcloud kun je terecht voor uitvoeringen van de minder bekende musici. Ook via Youtube is wel klassiek te beluisteren. Als deze app serieus wordt aangepakt is het zeker een aanwinst.
    Bedankt voor de tip!

  9. Hartelijk dank voor deze tip iCulture!

  10. Mooi initiatief, de keuze van streaming audio (klassiek) wordt breder. Het is een niche markt. Ik hoop echter dat de fragmentatie niet gaat betekenen dat alleen de grote en kapitaalkrachtige spelers (lees: Apple Music en Google, misschien ook Tidal en Spotify) zullen overleven, die zich voornamelijk richten op mainstream en lossy muziek.

    Liefhebbers van klassieke muziek (en van jazz) zijn – naar mijn mening – thans het best af bij Qobuz.com. Biedt zelfs uncompressed en hires streaming, ook in iOS. Is wat duurder, maar Apple gebruikers weten dat je voor kwaliteit soms wat meer betaalt…

  11. Met een streaming of download abonnement bij Qobuz heb je een schat aan klassieke muziek tot je beschikking en dit alles in lossless formaat en in 16bit/ 44.1 kHz of zelfs in HD.
    Een aanrader.

  12. Het si een gratis program. Je moet wel je gegevens opgeven. Wat doet deze firma met je gegevens? Ik lees hier dat niemand er tot nog toe over spreekt. Op de verschillende fora lees je altijd dat ‘gratis’ niet bestaat. Waar zit hier het addertje onder het gras?

  13. Origineel geplaatst door macsiem
    Je moet wel je gegevens opgeven.

    Welke “gegevens”? Ik heb alleen maar een mailadres moeten opgeven. Voor zulke dingen gebruik ik een Gmail spammagneet.

  14. Ik zie de toegevoegde waarde niet zo. Ik heb Spotify en daar zit toch echt alles in wat een klassieke muziekliefhebber zich kan wensen. Plus allerlei nauw verwante muziek als filmmuziek, Einaudi, Piazzolla cross over etc. etc etc. Ook heel zeldzame en specialistische klassieke werken kun je in Spotify vinden. Dus….

  15. Prachtig!
    Een eigen ‘3 voor 12’ dienst voor klassieke muziek 🙂

    Dag NPO4 app 🙂

  16. Je hoeft inderdaad alleen maar een e-mailadres op te geven en geen verdere gegevens, ik denk dat je je hier niet erg zorgen hoeft te maken over wat het achterliggende bedrijf met je informatie doet.

    Daar komt nog bij dat ze het huidige aanbod in de nabije toekomst willen uitbreiden met een premium-optie, dus daar komt het verdienmodel te liggen.

    De meerwaarde t.o.v. andere streamingdiensten ligt hem meer in het aanbod. Naar eigen zeggen brengen de grote platenmaatschappijen nog maar zelden echt nieuw klassiek werk uit, ze zijn met name goed in het recyclen van hun eigen catalogus. Deze app brengt vooral opnamen uit eigen beheer van uitvoerende artiesten uit, die al lang niet meer worden uitgebracht door de grote maatschappijen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.