Reacties voor: iCulture Weekly is terug met app-show: Facebook, Find My Friends en meer

iCulture Weekly is terug als YouTube App Show. In deze eerste video-aflevering van het nieuwe seizoen bespreken we vele interessante apps en hebben we een interview met Michiel Veenstra.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Komt er nu wel een iTunes vodcast?

  2. Leuk leuk, spontaan gepresenteerd, leuk decor, veel betere belichting… ben positief. 1 opmerking: wat ik zelf ‘beetje storend’ vind is dat de autocue van Gonny te ver weg staat van de camera, waardoor je duidelijk ziet dat ze erg naast de camera kijkt… jammer, want dat maakt het geheel afstandelijker dan nodig…

  3. Veel beter nu, lekker vlot, modern decor..
    Leuke onderwerpen, goed en krachtig besproken.

    Alleen jammer van die presentator.. geen klik met Gonny, geen verstand van zaken (weinig inbreng)

    Hem vergangen een enthousiast iemand neerzetten en het is een top show.

  4. Sorry, als ik heel eerlijk mag zijn vond ik de vorige afleveringen wat leuker.

    De vorige afleveringen duurden langer waardoor je meer informatie kreeg. Het was wat leuker omdat er meer dingen in werden verteld bijvoorbeeld: Ik heb in deze aflevering niks gehoord over de dood van Steve Jobs en de aankondiging van de iPhone 4S. Ook vond ik de video op het einde maar afgekapt (foutje misschien?).

    Al met al vindt ik wel dat jullie het weer goed gepresenteerd hebben.

  5. Wat een abrupt einde,was de batt op?

  6. Graag via iTunes. Hoef ik niet na te denken en komt ‘ie automatisch binnen…

  7. Voor de eerste keer gekeken. Vond het erg leuk om te kijken.

    Een tip die ik mee wil geven is dat er een mooiere afsluiting moet komen. Ik zat nog aandachtig te luisteren en dacht dat er een volgend onderwerp nog kwam en opeens was hij afgelopen.

    Een slotzin zou dus wel goed zijn 😀

    Verder top!

  8. Vond het erg slecht. Ze kwam niet uit haar woorden en tja, iemand die ouder is dan 40 ofzo en dan met woorden als mixes en alles komt, nee slaat niet aan.
    Ze was erg zenuwachtig en dat zag je duidelijk.
    Verders, als je iPc gewoon volgt heb je deze onzin toch helemaal niet nodig??

  9. Echt een hele verbetering! De kwaliteit is al een stuk beter geworden. Vind het zelf juist wel fijn dat het wat korter is dan een half uur.

    Maar aangezien het geen liveshow meer is, zou de bewerking wel wat beter kunnen. Bijvoorbeeld geen problemen meer met de overgangsvideo’s en wat vaker spraakfouten en stiltes eruit knippen.
    Een kleine tip is om de video’s niet als .avi te renderen (opslaan), want bij .avi-bestanden komen er wel eens strepen in beeld zoals bij 11:26. 🙂

  10. Leuk dat iCulture Weekly terug is! Nog beter en interessanter dan de afleveringen vóór de vakantie. Lekker vlot, goede overgangen, juiste lengte. Leuk!

  11. Nouja, tijdloos. Apps zijn ook snel oud he.

    Ik vind het wel aardig. De pilots had ik echt mijn twijfels over de toegevoegde waarde van video. Nog steeds een beetje, maar met de demos van apps is dat een stuk minder, hoewel nog steeds niet noodzakelijk.

    Over video gesproken. Jullie witbalans is way off, daar zou ik toch echt even naar kijken. Ook is de audio niet top. Lijkt af en toe alsof de mic te ver weg staat – althans zo klinkt het.

  12. Erg leuk. Relaxte manier van presenteren van Gonny.
    Misschien het geluid en de belichting iets verbeteren.
    Maar ga zo door mensen!

  13. Een podcast in iTunes zou inderdaad handig zijn. Verder is hij ook nog niet te zien in het blokje aan de rechter kant van de site. Verder vind het wel leuk.

  14. Waarom geen ‘stream’ van het ipad/iphone beeld? Het filmen van het scherm staat wel -heel- ouderwets :S

  15. Stuk beter dan de bèta’s! Leuk(er) decor en het vervangen van het Skype-interview door een (semi)BNer is een goede zet, past beter in het format en geen slecht geluid of te-lang-van-stof-zijnde spreker (omdat het niet live is).

    Paar puntjes: (er moet wat kritiek overblijven natuurlijk 😉

    – Door het lengteverschil tussen Gonny en Erwin komt het af en toe (letterlijk) wat neerbuigend over. Kan opgelost worden als Gonny pumps zou gaan dragen. Tja en als we dan toch bezig zijn meteen netpanty’s en een minirokje, haha. Maar eenvoudiger om de presentatie toch zittend te doen. Met dit decor kan dat prima!

    – Misschien ligt het aan mij, maar het geluid kan kwalitatief beter. Is niet echt ‘bright & crispy’.

    – Iets professionelere montage en/of gebruik van beeldovergangen. Is niet nog een beetje rudimentair via harde cuts af en toe.

    Maar leuke aanwinst voor IPC. Jullie hebben er weer een trouwe kijker bij (was beetje afgehaakt na de laatste slechte bèta’s)

  16. Mijn eerste reactie:

    Beter decor, betere opstelling staand a la Hart van NL. Onderwerpen lekker kort en krachtig, hoewel heel kort dit keer.

    Verbeterpunten:
    Gonny kijkt toch echt naast de camera, staat een beetje raar.
    Gonny komt soms niet uit haar woorden, misschien van tevoren iets meer oefenen.
    Tijdens het demonstreren van een app op de iPhone staat Gonny ook in beeld tikkend op haar iPhone, misschien een idee om dan de demonstratie op de iPhone full screen te laten zien zoals de vorige edities, dan zie je ook meer (kruiswoordapp).
    Die grap van Edwin over de vissticks van Veenstra was niet echt spontaan grappig, maar goed, leuk bedoeld iig.

    Al met al verbeterd vind ik, maar nog ook veel te verbeteren, suc6!

    P.S. Edwin dit seizoen ook weer gesponsord door Fred Perry???

  17. Jongens, kritiek geven mag, maar vind dit toch leuk, vooral als alles uit het hoofd is. Toch leuk en ben overtuigd dat dit wekelijks beter wordt….

  18. ik ben blij dat het weer terug was. Ik heb weer met plezier gekeken.

  19. Vind de kritieken (vooral) bovenaan, niet heel erg gegrond. Vind het zelf een leuk initiatief, en zie het graag vaker!

    Als ik een tip mag doen; Snellere montages! Op het moment van het praten over een app, sneller schakelen tussen een volledig scherm met de app, het zelfde als met het onderwerp over de robot. Eerst een minuut luisteren, geen voorstelling kunnen maken en dan even droog naar een filmpje kijken. Als dat wordt vermeden, dan kunnen ook de stukken waarin even stil wordt gevallen in de tekst, of kleine versprekingen er gewoon uit gemonteerd worden. Dat zal direct een stuk professioneler overkomen!

    Maar zoals ik al aangaf: Meer! 😉 Ik kijk liever, dan dat ik lees, en ook zien hoe een app werkt is een stuk informatiever dan screenshots en promo filmpjes. Ook het BN’er stukje vond ik erg verrassend en leuk!

    Veel plezier met het maken van de volgende!

  20. @Jean-Paul Horn: Huh? Lees ik nou goed dat je zegt dat de iPad 2 nog steeds niet gejailbreakt kan worden? Ligt aan je firmware denk ik, die van mij is al bijna een jaar untethered gejailbreakt (4.3.3)….

  21. leuk gedaan.
    een paar kleine opmerkingen als het mag:
    – iets meer interactie, vooral vanuit de mannelijke presentator;
    – waarom neemt hij 2/3 van het scherm in beslag?, het lijkt of Gonny weggedrukt wordt?
    – Gonny, misschien toch iets van een auto-cue gebruiken?, ik besef dat het spontaan is, en dat is knap, maar wanneer je je draad kwijt raakt geeft zo’n ding je weer houvast.
    – Denk even aan kleding en wat meer ‘kleur’ in het gezicht. Niet dat het slecht is, maar het kan iets meer ‘fleur’ gebruiken. (accessoires zoals sjaaltje mooie ketting, broche oid). Zwart is goed, maar dan heeft het toch iets nodig.
    – vergeet niet te (glim)lachten! jullie vinden het toch leuk?
    Ik vind het leuk en informatief, bijna ‘echt’ professioneel.

  22. Ach, het hoeft van mij niet allemaal zo professioneel. Gewoon lekker simpel houden en zonder fratsen.

  23. Mijn favoriete hangout nu een stuk persoonlijker. Leuke setting zo. Had nog wel even verder willen kijken 🙂 ook fijn dat KPN mee sponsort, toch belangrijk als je een leuk programma wil neerzetten.

  24. Ik vind gonny steeds leuker en beter worden….

    Klasse!

  25. Ik vind hem echt erg leuk. Ik ga dit zeker volgen!

  26. Zeer leuk item en Gonny is gewoon de bom, simpel.
    Geen 1 presentator stond gelijk relaxt en vlotjes voor de camera, dat is een leerproces. Voor de ervaring die Gonny heeft is het behoorlijk goed.
    Die man vind ik niets toevoegen, gewoon niet leuk.

  27. Vind het format goed, maar niet zo goed als het vorige. Ik begrijp de keuze, maar vond de vorige wat minder opdringerig, doordat iedereen zat was de sfeer wat gezellig.

    Daarnaast staat Erwin prominenter in beeld. Vooral in de eerste minuut kwam t op mij over alsof Gonny terugdeinst van Erwin, wat vast niet de bedoeling moet zijn geweest.

    Jammer dat bij het close up-shot van Gonny het iPhoneclub-logo linksbovenin wordt afgesneden.

    Dan nog het feit dat de set heel kleurrijke icoontjes heeft, en de intro en tussenfilmpjes (van FMT) zwart/wit zijn.

    Belangrijk, nog het feit dat het beeld in orde is, maar het geluid is zacht, wat zorgt voor veel ruis; zonde.

    Als laatste natuurlijk het einde. We krijgen een zinnetje over ‘Run zombie Run’, dus verwacht je nog een filmpje. Komt niet, oké, maar een afscheid zonder afsluiting is gewoon vervelend. Het komt over alsof julie 25 minuten aan materiaal hadden, maar niets voor volgende week, dus deze aflevering maar in tweeën hebben geknipt…

    Al met al vermakelijk, en weer 13 minuten van m’n leven verloren aan Apple 😉

    Keep up the good work!

  28. Jaaa, graag ook een vodcast via iTunes!!!

  29. Heb het net voor de 1e keer gekeken. Erg leuk initiatief, ik ben er blij mee!!

  30. Complimenten, vooral voor Gonny. Heel natural. Toch vind ik dat ze meer makeup moet gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.