Reacties voor: iCulture Weekly #9: Subtext, GoTime, Mixcloud en meer

iCulture Weekly bevat deze week weer een hoop interessante apps. Kies uit GoTime, Evernote, de Bovenkant van Nederland, Mixcloud en Subtext. Als alternatieven hebben we Readmill en Touchbase.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Sorry hoor maar er moet echt iets gedaan worden aan de kleuren/verlichting en uiterlijk ! de inhoud is goed maar dat is het.

  2. Ik denk dat Ernst-Jan Pfauth vandaag weer even aan de slag moet met NRC Next. Na de laatste update is het knudde.

  3. IK denk dat ik toch ook maar eens de biografie van Steve aan ga schaffen. Het lijkt mij in ieder geval een mooi boek.

  4. Leuke uitzending weer!
    Giel, ga lekker TV kijken!

  5. Ben het wel een beetje eens met Giel. De belichting is niet heel mooi gedaan en ook de witbalans klopt volgens mij niet. Het beeld is wat aan de gele kant.
    Het decor is gewoon ronduit lelijk, maar dat zal misschien met het budget te maken hebben.
    Ook de presentatie en de montage zouden wat vlotter mogen.
    Inhoudelijk is het verder prima!

  6. @Mat078: Het is een bewuste keuze om niet teveel aan montage te doen, omdat anders alle spontaniteit eruit gaat en het teveel een ingestudeerde tv-show gaat worden. Dit moet een show zijn met ‘echte mensen’. Daar komt bij, dat we geen zin hebben om na 30 minuten opname nog 2 dagen bezig te zijn met intensieve videobewerking. We hebben trouwens ook geen budgetten a la DWDD.

  7. Zijn wel een paar verbeter punten, kleur is deze editie niet helemaal goed i.d.d. geluid kan ook beter.
    Verder denk dat mensen verder onderschatten hoe veel werk en tijd er in zo’n aflevering zit, ik vind het respect!!

  8. We zitten niet meer op school natuurlijk waar we gaan klappen voor de inzet??? Dit is natuurlijk rond uit slecht. En het argument dat er geen tijd is voor editing, doe het dan gewoon niet! En die witbalans kan zelfs in imovie. Maar als ik dan kijk naar die middelste strook, die is wel weer wit, staat daar een andere lamp op?

    Des ondanks is de inhoud natuurlijk prima en nog best leuk gedaan. Maar roep alstublieft wat hulp van (semi)professionals in.

  9. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn@Arthur: Klappen hoef je geenszins, maar erg motiverend werken dit harde soort opmerkingen ook niet echt.

    Meen je dat nou? Want ik vind de meeste hier tot nu toe erg beleefd in vergelijking met de rest van het internet. Ik zou eerder ter harte nemen wat er wordt gezegd. Menig is het eens met dat de inhoud prima is, maar om eerlijk te zijn kwam ik daar niet aan toe. Ik lees en kijk om vermaakt/geinformeerd te worden. Sommige mensen hebben showmanship en sommigen niet. De video voelde wat ongemakkelijk.

  10. Ik vind het wel leuk en wat boeid het beeld?
    Misschien kunnen de klagers een bijdrage leveren?
    En als het beeld goed is willen ze weer 3D
    Top gedaan op naar de volgende !

  11. Ik ben het met Max eens dat er best iets geschreven mag worden over een programma dat jullie maken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het super dat jullie dit doen en elke week steek ik er weer wat van op. Maar ik heb het gevoel dat jullie er ook iets van opsteken!!

    En waarom zeg ik dit laatste, in het begin was het nog allemaal beetje rommelig met een flinke hoofdtelefoon in beeld en zo, nu is dat allemaal al stukken beter geworden. Het oogt al een stuk professioneler dan de eerste paar uitzendingen. Maar de kritiek dat de kleuren niet best zijn moet ik met iedereen toch echt delen en ik denk dat jullie dit ook weer in orde krijgen zodat het straks een nog mooiere uitzending zal zijn.

    Uren achter elkaar zitten om iets te monteren vind ik zelf ook onzin, het moet een beetje puur natuurlijk zijn en daar geef ik de makers dan ook gelijk in. Maar nog net dat kleine dingetje, dat moet toch wel lukken.

    Nogmaals, ik vind de uitzendingen super gaaf en vanaf het begin is dit al een hele verbetering. Dat mag ook wel even geschreven worden. Ik weet zeker dat jullie dit kleine beetje kritiek vast nog meenemen in een volgende uitzending.

    De inhoud was weer super! Heb weer dingen langs zien komen die ik nog niet wist en heb ze ook al gekocht. Zou daar ook eens geld voor vragen, want elke keer als jullie iets laten zien laat ik me toch weer overhalen :). Dus voor mij zeker een 8- en met een beetje andere kleur een dikke 8+.

    Ga vooral door en laat je niet gek maken 🙂

  12. Weet je ik vind het allemaal n leuk initiatief enzo, is best wat voor te zeggen om hier n dergelijk programma voor te maken.

    Maar jullie zijn nu al aan het 2de seizoen bezig, en ik vindt het nog steeds een beetje amateuristisch…
    Ik snap dat jullie een klein budget hebben,
    Maar dan nog lijkt het me niet moeilijk om gewoon het geluid inorde te krijgen, al is dat deze uitzending wat beter.

    Ook lijkt het me niet moeilijk voor Jean-Paul Horn om wat anders aan te doen dan n trainingspak (sorry Jean-Paul, maar dit kan mijn insziens echt niet)

    Verder heeft het voor mij een te hoog spreekbeurt gehalte… Het komt erg voorgelezen over allemaal.
    En als Jean-Paul iets vraagt aan mevrouw van der zwaag wordt er vervolgens antwoord gegeven direct in de camera.

    Verder staat jullie n beetje achter zon desk heen en weer te bewegen..tja komt ook niet heel er goed over, misschien moeten jullie schuin tegenover elkaar gaan zitten ofzo ala boulevard, en meer tegen elkaar praten, lekker lullen over apps. en niet teveel instuderen. Ik zou zeggen test die apps ff en vraag aan elkaar wat je ervan vindt, leg ff kort uit hoe het werkt. Haal er misschien nog iemand anders bij.

    Naja ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, soms is kritiek hard. Maar dan moet je niet gaan piepen maar gewoon kijken of je er wat mee kunt. Succes!

  13. Origineel geplaatst door Max
    Meen je dat nou? Want ik vind de meeste hier tot nu toe erg beleefd in vergelijking met de rest van het internet. Ik zou eerder ter harte nemen wat er wordt gezegd. Menig is het eens met dat de inhoud prima is, maar om eerlijk te zijn kwam ik daar niet aan toe. Ik lees en kijk om vermaakt/geinformeerd te worden. Sommige mensen hebben showmanship en sommigen niet. De video voelde wat ongemakkelijk.

    Dit is een site waar we te gast zijn en waar we inderdaad commentaar kunnen geven. Het is geen forum (, waar het vaak inderdaad gewoonte is elkaar tot op het bot te fileren) Gezellig! Er zijn inderdaad verbeterpunten, zoals die witbalans en het geluid kan wat beter…
    Maar het is maar hoe je het brengt… Ik vind de informatie hier belangrijker dan de (technische) kwailiteit.
    Enne: Als je TOPkwaliteit wilt hebben moet je Gladiator huren en op je breedbek tv met 7.2 afspelen. Ook gratis spektakel…
    Ga – met wat lichte verbeterpuntjes – zo door!

  14. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Arthur: Klappen hoef je geenszins, maar erg motiverend werken dit harde soort opmerkingen ook niet echt.

    er zijn altijd mensen die zeuren om het zeuren. ik vind dat jullie het leuk hebben gedaan.

  15. Toch Mixcloud geworden? 🙂 Goed initiatief dit, keep up the good work (and spirit! 😉 )

  16. ach, alles wat je zelf doet, doe je natuurlijk beter… mijn tip: doe het dan ook zelf!!

    Gonny @ Erwin: doe zo verder

  17. Origineel geplaatst door Max
    Want ik vind de meeste hier tot nu toe erg beleefd in vergelijking met de rest van het internet.

    Dat is me nogal een vergelijking. 🙂
    In het begin (bij de eerste video’s) zijn er mensen geweest met opbouwende kritiek. Ik vind dat daar heel goed naar geluisterd is.
    Maar bij veel reacties heb ik intussen het idee dat mensen misprijzend met de armen over elkaar hebben zitten kijken, op zoek naar iets om over te zeuren. Sommigen denken het beter te weten, maar creëren zelf niks en spuien hun negatieve commentaar in bar slecht Nederlands. Begin eens bij jezelf. Of probeer eens te genieten van al die interessante informatie en leuke mensen.

    Ik krijg steeds meer respect voor het team van iPhoneclub. 🙂

  18. Leuke uitzending! Ik kijk weer uit naar de volgende!

  19. Even een complimentje voor Gonny: ik zie je per aflevering ‘groeien’. Ondanks de verkoudheid pik je de diverse commentaren op en doe je er ook daadwerkelijk iets mee. Leuk zo je haar in een staart (lekker fris koppie 😉 en leuk chaletje. Wat mij ook opvalt is dat je een prettige, rustige en niet-geforceerde stem en manier van spreken hebt. Dit in tegenstelling tot Edwin met zijn trainingspak die constant aan het schreeuwen is, erg irritant (geef die man een microfoontje bij zijn mond!).

    Wat mij betreft kun/moet je (Gonny) de presentatie gewoon in je eentje doen. Nu stel je je te bescheiden op naast die brulaap, terwijl je eigenlijk ‘The leading lady’ bent. En de versprekinkjes neem ik graag voor lief, heeft wel een charmant tintje.

  20. @MrWhite: De man in het ‘trainingspak’ is niet Jean-Paul, maar Erwin Blom.
    Ik vind het overigens wel aardig om de reacties en de ongevraagde adviezen te lezen. De adviezen zijn vaak goedbedoeld, al zitten er natuurlijk ook wel punten bij die wij ook al hadden bedacht, op het moment dat we het videobestand krijgen toegestuurd. Belangrijkste punt is dat we elke aflevering vooruit gaan.

  21. Ik heb vandaag de aflevering gezien en vond het weer een prima aflevering. Dus hou op met zeuren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.