Reacties voor: iCulture vergelijkt: technische specificaties iPhone 6, iPhone 6 Plus en eerdere iPhones

iCulture zet de technische specificaties van de iPhone 6 en iPhone 6 plus naast de iPhone 5s en iPhone 5c. Wat is er zoal veranderd?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Haha 10 dagen standby. Zo uit de doos, vol bereik en de telefoon niet gebruiken. Lekker realistisch haha.

  2. Sorry, maar ik heb hier toch echt een iPhone 5S 64Gb

  3. Mooi en duidelijk overzicht weer! Iculture bedankt.

  4. Verschillen zijn dus niet enorm. Zojuist wel een reservering geplaatst voor den iphone 6 16GB. Deze ligt op de launch voor me klaar. Ondanks dat ik de telefoon minder mooi vind als mn huidige 5 ben ik toch wel blij dat ik na twee jaar weer wat anders heb 🙂

  5. @Tim: Waar heb je dat gedaan?

  6. Niet baanbrekend ik denk dat ik gewoon bij de 5s blijf geen reden kunnen vinden om een Iphone 6 te nemen.

  7. Hoe zit het met de ramgeheugen dan? Nog steeds 1 GB?

  8. Blijf minstens nog een jaartje met mijn iphone 5. Batterij wissel en dr tegen aan weer. Behalve de grote scherm is er niks bijzonder aan de iphone 6. Ik koop alleen een volgende iphone wanneer de accu minimaal een dag mee gaat bij intensief gebruik.

  9. @redactie
    De iPhone 5S is wel degelijk in 64GB beschikbaar….verder een mooi overzicht!

  10. @Dimitri: vraag ik mij ook af

  11. @Zaandammer: Ik dacht dat jij wel voor de Nokia 930 zou gaan haha, btw ik ga gewoon voor de 6 64 gig en volgend jaar de Apple watch 😀

  12. Mja, ik heb hier toch echt een 64Gb iPhone 5S in m’n handen 🙂 Foutje, kan gebeuren.

    Ik zie nog geen reden om naar de iPhone 6 (plus) over te stappen. Een groter scherm boeit me niet echt en RFC is leuk, maar op nog te weinig plekken te gebruiken. Ik wacht dus nog even. Wel een handig overzicht weer!

  13. @mvveelen: @Rick: In de huidige reeks zijn er geen 64 gb iphone 5S’en meer (net als dat er eerst ook geen 8gb iphone 5C’s waren).

    Dus geen foutje door @iculture

  14. Ik vind het allemaal de moeite niet waard en blijf bij m’n 3gs

  15. De 5s is bij Apple niet meer leverbaar in 64Gb. Kijk maar in de Applestore! Dat er verder nog vooraden liggen in diverse winkels dat zal best. Online kun je de 64Gb 5s bij Apple dus niet meer aanschaffen!

    @iCulture, mooi vergelijk!

  16. Mooi overzicht. Maar ik hou me 5S nog wel even.

  17. Mooi overzicht, mis eigenlijk nog wel de IPhone 4/s in deze vergelijk.

  18. Ik vind de iphone 6 een grote tegenvaller! Wat is er nu zo vernieuwend aan, Apple loopt behoorlijk achter op de concurrentie. Ik ben zeer tevreden met mijn iphone 5s en heb totaal geen reden om over te stappen. Het kleine scherm en formaat blijven perfect. De 6 plus is een gedrocht!

    Ik wacht nog wel een jaar of 2 😉

  19. Ik blijf lekker bij mn 5s. Ik zou de 6 met 4.7 inch heel graag willen maar dan wel met de resolutie en de batterijduur van de 6plus. want de batterijduur van de 6plus ziet er heel netjes uit zo! (snap dat trouwens niet helemaal want een groter scherm en meer pixels zouden juist voor een mindere batterijduur moeten zorgen)

  20. Vraag me af waarom er nog een 16Gb versie uitgebracht word.
    Dat had toch beter 32Gb kunnen zijn en dan de 16 GB schrappen.

    Hoe dan ooik, mooi design, specs en functies.
    Moet toch maar eens mijn 4S vervangen denk ik.

  21. Een met @Dlo. Mijn mening: apple holt Samsung achterna. Een grote broodplank tegen mijn oor, ik dacht het niet!
    Ik heb ze allemaal gehad 3GS 4 4S 5 en 5S, met uitzonderling van de laatste steeds op de eerste laneceringsdag, nu mooi niet, knuppels! Ik ben zeker dat SJ zich omdraait in z’n graf.

  22. NFC kun je beter Apple Pay noemen. Third party dev. kunnen waarschijnlijk NFC niet zelf gebruiken voor apps. Wel jammer.

  23. Ach, dat gezever over Steve Jobs altijd. Alsof die in zijn tijd alle beslissingen maakte op Apple, en dat nu volledig is verloren gegaan. Als Steve altijd zijn zin kreeg liepen we nu rond met een macman en zat er een heel ander type processor in onze mobiele apple apparaten, er was zelfs geen App Store geweest als alles van Steve zou afhangen, en laten we eerlijk zijn, de App Store is een van de grote troeven om juist voor apple te kiezen. Onder Steve zijn er ook al verschillende fiasco’s geweest zoals antenne-gate, mobile-me. Die vreselijke antennebanden waar iedereen het over heeft vind ik stukken mooier dan de eerste iphone die gewoon half uit rubber bestond. Apple volgt wat hun klanten willen. Er is duidelijk een markt voor grotere toestellen (al vind ik het ook jammer dat ze de plus lichtjes betere specs geven). Wedden dat de iphone weer alle verkooprecords zal breken?

  24. Ik vind het allemaal net niet, en dan maakt het een prijs vaan 700 het voor mijn niet waard. Ik overleef het nog een jaartje met mijn 5, hopelijk is 6S beter onder de motorkap misschien zelfs met draadloos opladen???

  25. @iMakker: Apple loopt Samsung niet achterna, Apple speelt handig in op de behoefte van de consument! Kennelijk zijn er mensen genoeg die met jouw “broodplank” tegen hun oor aan willen lopen!

    Het is bewezen door juist de verkoop van de grotere Samsung toestellen dat er een behoefte aan is. Het zou stom zijn van Apple om vast te blijven houden aan de huidige schermgrootte en andere specs. Ik heb er nog geen behoefte aan. De 5s presteert uitermate goed.

    Ik ga vast speculeren over de iPhone7. Of zou Apple die straks de “Apple Talk” gaan noemen….

  26. Mooi overzicht, alleen: 2.5GHz WiFi bestaat niet (2.4 echter wel). Corrigeer dat, en het is nóg mooier

  27. Heb sinds de 3G alle configuraties gehad, en allemaal in de rij wachtend. Net als de iPad air, die ik overigens niet heb gekocht, twijfel ik nu ook aan de 6 en 6 plus. Scherm en feeling zal wel snor zijn, maar de uit stekende lens en de dikke witte lijnen in een boog zitten me echt dwars. Het voelt gewoon niet goed, ik twijfel nog te veel, waardoor ik niet ken besluiten om naar Oberhausen af te reizen.

  28. Lezen mensen! die praten over vergissingen:

    Apple verkoopt bijvoorbeeld niet langer de 64GB iPhone 5s, dus die hebben we in het overzicht niet meegenomen. Uiteraard zul je een aantal van de missende iPhone-modellen de komende tijd nog wel in de winkel aantreffen, omdat de voorraad nog niet gelijk op is.

  29. Een mooie vergelijking van alle vanaf nu nieuw verkrijgbare modellen! Het maakt gelijk duidelijk dat ik voor m’n volgende iPhone waarschijnlijk niet naar de 6 ga kijken. Mogelijk gebruik ik m’n 5 nog 1 of 2 jaar langer en als ik echt 64 bits wil hebben, is de 5S met 32GB een leuk alternatief. Dan heb ik in ieder geval een mooi toestel (hoewel smaken verschillen natuurlijk).

  30. Dus als ik kijk naar de 4g banden dan kan je iedere telefoon daarvoor gebruiken, of deze uit de USA of Australie komt. Dus je kan overal een zelfde Iphone 6 kopen

  31. Is er iets veranderd aan touch id ?

  32. @iCulture, toevallig ben ik over 2 weken in de USA en wil graag proberen een nieuwe iPhone 6 te bemachtigen, enkel kom ik niet helemaal uit de nieuwe modelnummers (A1549, A1522 of A1524) weten jullie toevallig welke type best geschikt is voor de NL netwerken?

  33. Ik las ergens dat de iphone 6 plus 2 gb ram heeft en de iphone 6 1 gb

  34. Is dat nou handig, zo’n grote telefoon? Moet ik een tuinbroek aan om mijn telefoon in mijn broekzak te kunnen steken…

  35. Ik twijfel tussen de iPhone 6, HTC One M8 en de Sony Xperia Z3.

    De iPhone 6 is eindelijk gekomen met een groter scherm, (ja ja, mijn geduld is beloond) maar qua hardware is het helaas wel minder dan de bovengenoemde twee telefoons.
    Qua design vind ik de iPhone wel mooi, maar dat geldt ook voor die ander twee.

    Eerst maar eens de benchmarks afwachten en de prestatie van die drie in real life zien en dan tegen elkaar opwegen.

    Pff lastig..

    @Zaandammer: zeurpiet dat je bent, ook op tweakers zeker? 😀

  36. Ik kan dit nergens terug vinden..kan de 6/6+ binnenkort wel gebruik maken van het 4g+ netwerk?

  37. Origineel geplaatst door Tim
    Verschillen zijn dus niet enorm. Zojuist wel een reservering geplaatst voor den iphone 6 16GB. Deze ligt op de launch voor me klaar. Ondanks dat ik de telefoon minder mooi vind als mn huidige 5 ben ik toch wel blij dat ik na twee jaar weer wat anders heb 🙂

    Hoe kan jij al reserveren ? Ik zie dat nergens op de Apple site staan

  38. Er zijn hier blijkbaar toch nog mensen die verwacht hadden dat de iPhone 6 een 3D printer aan bord zou hebben en tevens de auto en het vliegtuig in 1 klap zou vervangen…..

    Iedereen die een beetje reëel nadenkt weet dat er technisch gezien niet veel meer mogelijk is dan wat de iPhone 6 te bieden heeft. Ook de eerste iPhone was technisch gezien geen gigantisch verschil met de Nokia n95. De gebruikersinterface was een verademing tov alle andere toestellen en dat was dan ook het echte vernieuwende aan het toestel. Elk willekeurig toestel wat daarna is gekomen moet het vooral hebben van de betere specificaties op het gebied van schermresolutie, camera en processor.

    Het nieuwe is nooit lang goed omdat het goede niet lang nieuw is…..

    Maar mensen, wees niet bang, niemand verplicht jullie om hem te kopen.

  39. Er zijn genoeg verschillen tussen iPhone 5S & iPhone 6:

    1. Betere beeldkwaliteit (HD)
    2. Betere camera (Bijv focus pixels)
    3. Betere kijk hoek
    4. NFC
    5. Barometer
    6. Slowmotion tot 240 bps
    7. Verbeterde voor camera
    8. Snellere wifi
    9. Betere batterij

    Op deze link kunt u de vergelijking duidelijk zien (Apple site)

  40. Welke software hebben jullie gebruikt voor deze infographic?

  41. @Tyson: Ik heb vanavond een blogje geschreven over de 4G+ ondersteuning van de iPhone 6.
    iCulture had de link vanavond ook nog getweet (thanks for that!).

  42. Weet iemand wanneer we hier in Nederland de nieuwe iPhone’s kunnen Pre-orden via de online Apple Store?

  43. Klopt het overzicht wel? Ik zou verwachten dat de batterijduur met 4G minder zou zijn dan met 3G

  44. Leuk overzicht, maar ik zou het toch wel prettig vinden als de oudere modellen er ook bij staan (op zijn minst de iPhone 5) Je wilt toch vergelijken met wat je hebt en waarnaar je toe wilt?

    Zo hoef ik niet perse een grotere iPhone, maar vind het wel leuk om nieuwe features en nieuwe iPhone te hebben,

    De iPhone 6 vind ik niet zo mooi, ik hoop echt dat de ervaring in het ‘echt’ beter / mooier is op alle filmpjes. Want ik vind de iPhone 6 de minst van alle iPhones die nu uitgekomen zijn. En als het design niet ‘spannend’ is en de specs maar minimaal meer zijn als de 5S, waarom dan een 6 kopen?

    Het is dat IOS erg prettig is t.o.v. Android, want daar zijn nu mooiere toestellen te vinden (HTC / Sony). Verder geen ervaring met Windows Phone, maar dat lijkt me qua gebruikers vriendelijkheid nog een beetje in de buurt van IOS te komen.

  45. Jammer maar voor mij zal het volgende keer geen iPhone meer worden, je moet tegenwoordig minister zijn om deze dingen te kunnen betalen! Belachelijk 999,00 euro voor een telefoon.

  46. Mooi toestel, ik ga voor de 6, de 6plus is me echt te groot.

  47. @izzy: WoW wat geweldig

  48. Waarom eigenlijk maar 1 gig ram? Kan iemand mij dat uitleggen?

  49. Prijzen beginnen nu echt lichtelijk over de top te geraken…

  50. Origineel geplaatst door Dani
    WoW wat geweldig

    Er zijn nog meer verbeteringen, zoals A8 chip is beter dan de A7 (25% sneller CPU en 50% sneller GPU) M8 chip is beter dan de M7 chip.
    LTE is verbeterd. Glas is sterker.

    Kijk maar gewoon naar Apple Keynote 2014. Daar leggen ze het duidelijk en netjes uit wat er allemaal verbeterd is.

    iPhone 6 is in principe op alle gebieden verbeterd.

  51. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Blijf minstens nog een jaartje met mijn iphone 5. Batterij wissel en dr tegen aan weer. Behalve de grote scherm is er niks bijzonder aan de iphone 6. Ik koop alleen een volgende iphone wanneer de accu minimaal een dag mee gaat bij intensief gebruik.

    Dit dus!

  52. @dave: “Waarom eigenlijk maar 1 gig ram?”

    Verbetering van ca. 10%; gradual improvement
    Komt voor bij bedrijven die nog iets “voor de toekomst” willen behouden, omdat ze geen echte innovatie brengen.
    Liquid metal, Sapphire Glass, Nanotech battery ????
    Miljarden aan uitgegeven, weinig mee gedaan.

  53. @dave: Dat is om de verkoopstrategie zo lang mogelijk uit te kunnen rekken. Want het is Apple, dus met minder hardware zal het toch wel verkopen (geef ze eens ongelijk!).
    Over 2 jaar kunnen ze dan een 2 RAM erin proppen en de iPhone 7 weer voor zoete koek verkopen voor €799.
    Tsja, het is dan immers de beste iPhone die Apple ooit heeft gemaakt en beter dan zijn voorganger en inmiddels al 92 maal sneller dan de eerste iPhone uit 2007.

    Zo zit het er ongeveer eruit 😀

  54. @Sezgin: De specs zou ik niet als belangrijkste reden nemen voor je keuze. In de praktijk merk je daar niet te grote verschillen in. Of je Android fan bent of juist Apple fan kan een verschil maken. Beide systemen hebben hun voor en nadelen. Ik heb altijd een Android telefoon gehad. En 2 Ipad’s. Bij Apple vind ik de accuduur beter. Tenminste wat tablets betreft. Bij Android heb je meer keuze wat toestellen betreft. Het ene systeem is niet makkelijker of moeilijker dan het andere. Het is een kwestie van gewenning. Ik vind de nieuwe Apple toestellen wel mooi. Daarbij vind ik de vingerprintscanner een groot voordeel. Die van Apple werkt beter dan die op mijn Galaxy S5. De prijzen zijn alleen absurd hoog!

  55. Ligt het aan mij of ben ik de enige die zich afvraagt waarom ik helemaal niets gehoord heb over Beats by Dre en hoe dit bij de iPhone betrokken wordt?

  56. Mooi overzicht! Ik kan in januari verlengen en dan zullen de eerste aanbiedingen wel weer verschijnen. De iPhone is weer ietsjes beter geworden dan zijn voorganger.

    Ben altijd zo benieuwd of de klagers nu ook echt daad bij woord voegen. Voor mij is het belangrijkste aan een iPhone de OS die het draait. Voor een iPhone geldt: Hij is snel, heeft een goede camera en ziet er prima uit. Nu kun je er op termijn ook nog betalingen mee doen. Wat zou je reden zijn om iOS los te laten en over te stappen naar Android? Ik kan echt niets bedenken.

  57. vergeten de slowmotionfunctie voor 240fps en 60fps full hd video er bij te zetten? Verder had evt de DPI er bij gemogen. Ben misschien kritisch maar het overzicht is beter dan ik het zelf had kunnen doen!

  58. @Flieps: Ik denk dat dit de redenen om over te stappen naar een Android toestel zijn:
    – De lagere prijs
    – Simpel uitbreidbaar geheugen
    – Meer aanpassingen mogelijk aan het OS

    Zelf twijfel ik erg. Ik vind de iPhone 6 mooi en het grotere scherm een grote verbetering, maar de prijzen…

    Ik wacht de definitieve abonnementsprijzen van de providers af en dan hak ik de knoop door.

  59. @Paul538: Prijzen zijn nog precies hetzelfde als de iPhone 5S. Alleen de nieuwe iPhone 6 Plus is 100 euro duurder geworden. Maar dat was te verwachten.

  60. Voor mij is er geen enkele twijfel wel of niet de iPhone (los of het een nieuwe iPhone wordt).

    Als ik overstap op Android of Windows moet ik al mijn Apps weer opnieuw kopen. Dat is zeker meer dan een paar honderd euro in de loop van 7 jaren. Daarnaast heb ik een iMac, een iPad en een Apple TV. Hoe alles naadloos met elkaar samen werkt is echt gewoon top. Niet alles is altijd rozengeur en maneschijn want er hapert soms echt wel iets. Maar altijd redelijk makkelijk op te lossen.

    Niet de iPhone zelf is top maar het hele ecosysteem eromheen. Feit is wel dat je ‘gevangen’ zit in Apple’s omgeving maar dat is uiteindelijk een bewuste keuze. Ik vind het ontzetten handig dat ik altijd en overal mijn muziek, foto’s, video’s, documenten, agenda’s, reminders en apps overal bij de hand heb.

    Er valt genoeg te wensen over. Ook ik ben elke update niet echt bijzonder onder de indruk van de spec updates. Met name de stap tussen de opvolgende iPhones is nooit bijzonder groot.

    Gelukkig maar: ik. moet er toch niet aan denken dat ik elk jaar mijn iPhone wil updaten omdat er nu echt een killer functie is toegevoegd. Zelfs drie jaar met een iPhone is goed te doen hoewel ik zelf altijd na twee jaar overstap. De iPhone 5 gaat naar mijn vriendin die er helemaal blij mee is. De ‘oude’ iPhone 4 van mijn vriendin gaat naar een ander familielid die er ook helemaal happy mee is.

    Wie maakte je vroeger nou blij met een 4 jaar oude telefoon? Die dingen waren geheel afgeschreven. Dan is het toch fantastisch dat de laatste updates van iOS 7 gewoon ondersteund worden. Met een iPhone 4 heb je nog steeds een fantastisch scherm, een modern OS, een best redelijke camera en duizenden apps die prima draaien.

  61. Had er meer van verwacht. saffierglas en waterdicht erg jammer.
    ik wil de toestellen eerst even in het echt zien want ik weet niet hoe groot de iphone 6 plus nu werkelijk is als ik hem in mijn handen heb.

    Van de apple watch ben ik zeer onder de indruk.
    alhoewel ik het jammer vindt dat er geen gps(die wordt van de iphone gebruikt ) in zit.
    zo moet ik met het sporten alsnog mijn iphone bij hebben.

  62. De iPhone 6 plus is een mooi vormaat voor mij, heb nu de 5C maar het 4″ scherm is toch wel wat klein.
    Heb hiervoor een Sony Xperia T met android 4.3 gehad, maar na 7 maanden toch weer terug naar iPhone, vind iOS gewoon erg goed werken en een stuk stabieler dan android.
    De hoeveelheid crashes op android vond ik niet fijn en soms wel 2 x opladen per dag is teveel, de iphone laad ik eens in de 2 dagen op terwijl ik ongeveer hetzelfde doe.
    iPhone 6 plus wordt het dus, ideaal lijkt het me.

  63. Origineel geplaatst door Repelaar4
    Sorry, maar ik heb hier toch echt een iPhone 5S 64Gb

    kan zijn maar die kun je nu niet meer kopen

  64. Mooi overzicht! Ik blijf voorlopig bij mijn 5s. Ik ga boor de Apple Watch, dat is echt gaaf!

  65. @dave: Voor iOS is dat meer dan genoeg. De “multitasking” bij iOS is zo ontworpen dat de niet of minder actieve processen of gegevens (bijv. Boeken) gewoon in het flash geheugen blijven staan. Alleen de actieve processen staan in het live memory. Daarom kun je ook rustig veel meer dan 100 apps “open” laten staan. Bij een gewone PC moet bij openstaande applicaties telkens geswapped worden van intern geheugen naar de relatief trage harddisk. Overigens zijn de meeste iOS apps ook uitermate compact hoor. Er passen 100 apps van 10 MB in 1GB

  66. Het ging mij vooral om een betere batterij.
    Na 2 uur keynote kijken en 126 artikelen zie ik daar weinig van.
    (wel een ultra dun apparaat met camera-puist)
    Doei Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.