Reacties voor: iCulture test de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

iCulture testte de iPhone 6 en iPhone 6 Plus een week lang. We delen onze ervaringen met beide toestellen nu in twee afzondelijke reviews. Kies jij voor groot, of supergroot?
Lees het complete artikel → iCulture test de iPhone 6 en iPhone 6 Plus
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

  1. Ik heb zondag mijn iphone 6 uit Duitsland opgehaald en hij bevalt prima. Schermformaat is beter uitgepakt dan verwacht, evenals het design welke ik nu steeds mooier ga vinden. Hij ligt lekker in de hand en is een goede vervanger voor mijn “oude” iphone 5. Alweer een prachtig apparaat van apple, ondanks alle kritiek op het internet waar ik niks van merk bij mijn iphone 6

  2. Na het lezen vd review weet ik het zeker, dit wordt mijn nieuwe telefoon!

  3. Ik denk dat het tijd wordt voor een nieuwe iPhone! Het 4,7 inch exemplaar uiteraard.

  4. De betere camera lijkt me meer betere ‘White balance’ en een software ‘Saturation’-boost… maar goed ik zou toch nooit de 1ste versie van een iPhone model nemen. Lekker volgende jaar een 6s!

  5. Mijn 5s is nog goed genoeg voor 2 jaar.. Ben benieuwd wat er nog komen gaat

  6. De keuze tussen de 6 en de 6+ is zo lastig. Gelukkig heb ik ze allebei gereserveerd en zal ik morgen in de winkel m’n keuze maken.

  7. Mijn 4s is nu wel aan vervanging toe. Ook al vind ik dit formaat helemaal Super!

    De 6 plus is mij te groot, heb samsung modellen bekeken!

    Mijn 6, 64gb, space grey ligt morgen voor mij klaar bij de MediaMarkt! Hoef dus niet in een rij te liggen oid

  8. Wat is jullie ervaring met het “buig” probleem van de iPhone?

  9. Jammer dat Apple veel tweaks welke beschikbaar zijn via jailbreak niet heeft meegenomen in de iPhone 6.
    Zo had je bijvoorbeeld de apps die nog niet zijn aangepast voor de iphone 6 kunnen vergroten zoals Retina HD in Cydia.
    Ik gebruik deze op m’n ipad mini en app worden super scherp vergroot. Het lijkt net of de app is gemaakt voor ipad ipv iphone.
    En zo zijn er nog wel tig handige tweaks die ze hadden kunnen kopiëren. Gemiste kans.
    Neemt niet weg dat ik de 6 zeker haal. En dan wachten op een jailbreak! 😉

  10. Leuke revieuws!! Ben zelf ook benieuwd hoe de iPhone 6 (normalen) gaat bevallen, heb nu nog de 5. Morgen krijg ik hem binnen, ben benieuwd.

  11. Geweldige reviews!, ben blij dat ik de plus versie heb genomen… Was de Note 2 en 3 al gewend….

  12. Ik vraag me eigelijk af wanneer deze toestellen gewoon bij de Apple store te koop zijn als ik zo binnen kom lopen. Kan geen keuze maken welke ik hebben wil en mijn partner ook niet.

    Weet iemand van iculture hoe lang je eigenlijk moet wachten tot je gewoon kan kiezen en een nieuw zo kan kopen?! Vond het zelf niet zo netjes om er 4 te reserveren en er dan 2 af te zeggen.

    Mocht iemand het weten, hoor het graag 😉

  13. Ik ben nu in het bezit van een Sony Z2.
    Volgens mij is de grootte van dit toestel vergelijkbaar met de iPhone 6 Plus. Of is er iemand die er anders over denkt?

  14. Bij mij werkt Bluetooth niet goed op de iphone6. Kennelijk bug. Balen.

  15. Vond het ook een lastige keuze, toch voor de 6 Plus gekozen. Morgen ligt ie voor me klaar in Den Haag. Ben benieuwd!!

  16. @Jan: Ik moest wel lachen om je reactie aangezien je blijkbaar nog geen keuze tussen 6 en 6+ hebt gemaakt 🙂

    ontopic: Ik heb nu een aantal maanden een 5s en zal de 6(+) waarschijnlijk overslaan. Het scherp van de 6 lijkt me prima maar de 6+ is voor mij echt te groot!

  17. Ik vind het de 6, beste IPhone tot nu toe. Scherm is prachtig en houd zeer goed vast. Wat naast alles ook opvalt, bijna geen vette vingers op het scherm.

  18. Mooie review. Kan bijna niet meer wachten op de 6. Verwacht hem binnen 1 week te hebben 🙂

  19. Kan je in de iPhone 6 ook NFC uitschakelen in de settings?

  20. Ga eerst ff spelen met de iPhone 6 voordat ik beslis of ik er 1 gaat halen, eigenlijk werkt de iPhone 4 ook nog prima, vaak reageert ie wat traag, maar nog steeds niet echt hinderlijk. dus misschien trek ik ‘m wel nog een jaartje door als dat lukt.

  21. Goed stuk jongens! Ga de i6 morgen ophalen.

  22. Ik ben net als Marc erg benieuwd wanneer de iPhone op een normale manier te testen is in een winkel. Twijfel ook enorm tussen de 6 en de plus. Film graag maar wil daar niet de hele dag aan herinnert worden met een lomp geval in mijn broekzak. Kop of munt?

  23. Ik heb nu de iphone 5 maar wacht op de Galaxy note 4 wederom heeft Apple mij niet kunnen raken met de specs en het design. De 5 en 5s zijn mooie telefoons, maar de iphone 6 vind ik echt niet mooi en te duur. Dus stap ik een keer over op het Android platform misschien een blijver misschien niet we zullen zien.

  24. In de review van de iPhone 6 word in de conclusie de indruk gewekt dat er beeldstabilisatie in zit, maar dat zit toch alleen in de iPhone 6 ?!

    Voor de rest super en dank voor jullie indrukken!

  25. @specoo: gaan ze oplossen hoor!

  26. Vind de batterij juist niet overtuigend van de 6. ‘S ochtends 15 minuten gefilmd en heel kort bewerkt. En wat nieuws gelezen. 30% foetsie. Ik haal de avond net. Hopelijk wordt het beter met 8.0.2. Lijkt vooralsnog maar een fractie beter dan de 5s maar niet veel.

  27. Hoewel ik er al zeker van was dat ik de iPhone 6 zou gaan nemen heeft jullie review me alleen maar meer overtuigd! Lijkt me simpelweg een toptoestel. Krijg ‘m dan ook morgen binnen, dus kan dan meteen ervaren of dat ook waargemaakt wordt. 🙂

  28. @ross: Houdt er rekening mee dat dit in het begin altijd zo is. Op Macrumors las ik ook al over deze problemen, die na een paar dagen alweer helemaal weg waren. Komt door het indexeren enzo. En wellicht heb je een back-up teruggezet? Want ze zeggen op Macrumors dat je je iPhone beter als nieuw kunt instellen, dan is de batterijduur wel goed. En anders is het een kwestie van een paar dagen wachten. Nog beter is om te kalibreren door je iPhone helemaal leeg te laten lopen tot hij uitvalt. Laadt hem daarna op tot hij vol is (gebruik hem in de tussentijd niet, tot hij echt volledig opgeladen is).

  29. iPhone 5s en iPhone 6 in bezit. Ik kan 1 ding zeggen: wat is iPhone 6 toch een vooruitgang. Ik vind het echt een super mooi toestel. 4,7″ is echt perfect en het is zooo dun. Alles werkt perfect.

    Over 5s: dat blijft natuurlijk ook een topper. Maar is nu een broertje van 6 geworden.

  30. Ik had de i6 al maar heb hem snel verkocht, de camera steek erg lomp uit en ik vind hem veel te groot om met 1 hand te gebruiken, blijf lekker bij mijn 5S en dan zien we wel weer wat er nog komen gaat.

  31. Het lijkt er op dat in deze review de m8 in de i6 de data rechtstreeks in de Health app te zien is. Klopt dat? In mijn 5s verschijnt er namelijk niks in de gezondheidsapp. Iemand een idee waarvoor daar niks verschijnt aan bijv. stappen?

  32. Super van jullie! Dankzij jullie link net een iPhone 6 kunnen bestellen en morgen geleverd ! Ga zo door !

  33. Vorige week was ik tijdens de release in Amerika. Natuurlijk heb ik even een Apple store bezocht om de nieuwe gadgets van dichtbij te bekijken en vast te houden.

    Ik lees het nergens, maar wat mij opviel was dat ze nog maar een halve dag in de winkel op hun standaardje stonden en allemaal al krasjes hadden aan de onderkant van het toestel. Vooral op de plastic delen aan de achterkant van de lichte toestellen kon je het goed zien. Vond ik toch wel een beetje jammer.

  34. Ik heb nu mijn iPhone 6 al bijna een week heb vanaf woensdag voor de deur gelegen in Düsseldorf. Maar de 6 is voor mij groot genoeg want hij is echt groot genoeg voor dagelijks gebruik. Maar de benchmark en andere gebruikers tests komt de 6 er net beter uit dan de 6 . Heb in het begin getwijfeld of toch de 6 had moeten kopen, maar naar een week heb ik echt geen spijt van de 6

  35. Ik ben de gelegenheid de Iphone 6 in Dubai te kopen. Scheelt zo’n €150,

  36. Prima verhaal complimenten! Heb m’n plus nu een week en het is een fantastisch apparaat! Alles wat je beschrijft herken ik. Maar de min puntjes zoals verminderde stabiliteit met 1 hand en formaat ten opzichte van spijkerbroekzak wegen staan niet in verhouding tot alle voordelen. Slecht licht foto’s zijn inderdaad verbazend goed!

  37. Helaas mijn vraag weg gevallen: zit er enig verschil in software/hardware tussen een Iphone gekocht in Dubai en een Iphone gekocht in Nederland. Ik denk bv aan 4G of andere instellingen af fabriek? Wie helpt me verder?

  38. @laurenzo: Geen, mooi licht stevig toestel, met geen enkele neiging tot buigen bij normaal gebruik. Maar zoals al verteld in het artikel geen optie om hem in je skinny jeans te stoppen en dan te gaan zitten. Verder heb ik er de Leren case van Apple omheen gedaan. De iPhone voelt erg “slippery”. Dit komt door het lichte gewicht in combinatie met het (dunne) formaat. De leren case is dun en sluit heel mooi aan, en geeft een goede grip.

  39. Het is een fijne telefoon maar er zijn ook minpunten. Bluetooth met mijn auto werkt niet meer. Zodra hij verbinding maakt gaat hij nummer bellen en bevriest totale systeem. Was bij de 5S met ios8 niet.

    Dit is Apple onwaardig. Los dit snel op!

  40. @gerard de jong: Ik weet dat toestellen uit het midden oosten geen toegang hebben tot face-time. Dit is daar namelijk verboden.

  41. Vorige week vrijdag mijn Iphone 6 opgehaald in Frankrijk, na een aantal dagen begon de lightning connector kuren te krijgen, het stekkertje bleef niet meer vastzitten en viel er gewoon er uit, maar sinds donderdag laad hij ook niet meer op. dus ik heb niets meer aan deze telefoon.
    Heb Apple hier over gebeld en ik mag hem zaterdag omruilen, misschien is het een algemeen probleem aan het worden.

  42. @Bas: Het wordt de 6 Plus.

  43. Origineel geplaatst door NI
    Ik heb nu de iphone 5 maar wacht op de Galaxy note 4 wederom heeft Apple mij niet kunnen raken met de specs en het design. De 5 en 5s zijn mooie telefoons, maar de iphone 6 vind ik echt niet mooi en te duur. Dus stap ik een keer over op het Android platform misschien een blijver misschien niet we zullen zien.

    Hier precies hetzelfde, wat waren mijn 3GS en 5 schitterende toestellen, vandaag de 6 geprobeerd, ik wist niet eens het verschil tussen een Samsung of welke andere dan ook te zien zonder het bordje, wat valt dat tegen…HET wat Apple altijd had is volkomen weg, hier ga ik geen 1000 Euro voor uitgeven, moet ik als Apple fan dan over op Android???
    HTC one m8 en Huawei Ascend P7 hele mooie toestellen en qua prijs niet te vergelijken, Apple wat zonde, mijn witte 5 is nu wel heel erg mooi, snik snik snik

  44. De 6 vanmorgen opgehaald bij T-Mobile store, en hij bevalt perfect! Grote scherm ben je na paar uur aan gewend, en hij ligt erg lekker in de hand. De afgeronde hoeken voelen prima aan en swipen gaat beter omdat scherm afloopt in de behuizing. iOS8 draait als een zonnetje, sneller en beter dan op de 5. Kortom, weer een betere iPhone die nog beter werk.

  45. Ik vind dat het toetsenbord van oa whatsapp héél snel moet worden aangepast voor iphone 6, ik kan nu nauwelijks meer zonder typfouten typen

  46. Origineel geplaatst door Jesper: Ik vind dat het toetsenbord van oa whatsapp héél snel moet worden aangepast voor iphone 6, ik kan nu nauwelijks meer zonder typfouten typen

    Serieus? Ik ben juist tevreden omdat de letters/toetsenbord groter is geworden.

  47. Heeft iemand ervaring met iphones uit Dubai.
    Ik ben daar dit weekend en wil de 6 kopen.
    Volgens vrienden die er wonen werkt de facetime wel.
    Vraag is of alle 4G word gesteund in europa en vs?
    Wie heeft hier antwoorden op?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.