iCulture: Peilt

Reacties voor: iCulture peilt: Zou jij je eigen iPhone willen repareren?

Apple heeft haar Self Service-reparaties aangekondigd, waarmee je vanaf volgend jaar bepaalde onderdelen in de iPhone zelf kan vervangen. Zou jij hier gebruik van willen maken?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Nee: heb ik geen geduld voor (prutsen+moeilijke handelingen)

  2. Daar ben ik niet slim genoeg voor.

  3. Het hangt er echt wel vanaf. Ik volg Hugh Jeffreys op YouTube en die doet mooie reparaties. Je moet al goed materiaal hebben zoals een goeie heatmat om de lijm los te weken. Dat ziet er mij allemaal nogal tricky uit en de kans dat je nog meer beschadigt is wel redelijk groot…

    Maar de batterij van mijn MacBook zou ik graag wel zelf vervangen. Daar is het een kwestie van de bodemplaat eraf te schroeven en voorzichtig de batterij eruit te halen. De kans om daar meer dingen te beschadigen is veel kleiner, denk ik.

  4. Zou positief zijn alle modellen van de 5 tm iPhone 8 al schermen en batterijen van vervangen.

    Is niet zo moeilijk alleen die beperking maken het lastig. Is goed nieuws dat Apple van gedachte is veranderd.

  5. Vroegere toestellen kon je heel makkelijk de batterij doen, maar bij Apple, ik laat t maar even doen maar geen echte Apple accu erin hoeft voor mij niet. Zijn ook altijd oudere toestellen dan dat kan wel

  6. Apple kan door deze mogelijkheid de garantie ontlopen.
    Dus altijd Apple laten repareren.
    Het zou beter zijn van Apple om de reparaties goedkoper te maken.

  7. Heb een paar jaar geleden de batterij vervangen van m’n iPhone 6, heb een uur zitten harken en wrikken met een broodmes, oude batterij zo krom als een wokkel, nieuwe batterij op de achtergebleven zooi plakspul gedrukt en het geheel weer vastgeschroefd.
    Heeft het bij mij nog een paar maanden en bij m’n dochter nog ruim een jaar gedaan.
    Maar ik ga het niet nog een keer doen. 🤣

  8. Nee in geen geval. Een iPhone is dermate aan de prijs dat het geen diy project kan zijn.

  9. Ik heb al diverse malen batterijen en schermen vervangen van iPhones en MacBooks, opslag uitgebreid van (oudere)MacBook Pro, allemaal met wat geduld en beleid prima te doen (buiten garantieperiode). Erg waardevol om de optie te hebben Apple onderdelen te kunnen kopen en Apple instructies te kunnen gebruiken.

  10. Wanneer men handig is, moet Apple deze optie wel kunnen bieden. iPhones zijn al duur genoeg.

  11. Wel eerst goede gereedschap hebben, kopen! En dan toch verprutsen omdat je niet gewend bent bepaalde handelingen uit te voeren. Daarom toch maar aan de professionele reparateurs over gelaten.

  12. Ik heb zelf al meerdere iPhone’s en Macbooks gerepareerd. Ben blij dat het nu ook met originele onderdelen kan. Er is maar 1 maar en dat zal de prijs zijn. Dus ja ik zou het zelf repareren maar het hangt ook van de prijs van Apple af.

  13. Hangt erg af van de prijs. Ik zou het zelf vooral interessant vinden voor als je toestel al wat ouder is, omdat dan het punt baan garantie of waterdichtheid iets minder relevant is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.