Reacties voor: iCulture peilt: wil jij een iPhone 5S met vingerafdrukscanner?

In deze peiling op iCulture vragen wij ons af wie er zit te wachten op een vingerafdrukscanner, en wat Apple er mee kan doen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 46 reacties

  1. ik zou het wel handig vinden bijv om je apparaat te ontgrendelen

  2. Zeker wel, maar er moeten meer verbeteringen komen. Maar daar ga ik wel vanuit..

  3. Wat als je een snede hebt in je vinger? Of de scanner defect is? Dit is nu geen must. Hoe meer van die dingen, hoe meer het kapot kan gaan.

  4. Leuk en aardig, maar ik zie met de opkomst van mobiel betalen toch liever een NFC chip in de nieuwe iPhones.

  5. Kan toch nooit even snel ontgrendelen als nu eens vlug swipen..

  6. Ik heb ‘ja’ gestemd.

    Reden is heel simpel, de code invoeren elke keer als ik mijn iphone unlock vind ik te veel werk. Ookal duurt het maar 1,5 seconde, met de 5 tot 10x per uur dat ik hem unlock, begint dat te irriteren.

    Nu zijn er situaties dat ik wel een lock wil en moet ik hem steeds opnieuw instellen.

    1 voorwaarde is wel dat het snel moet gaan (de vinger scannen) en een mooie bijkomstigheid zou zijn als ik meerdere vingers (dus personen) kan authenticeren.

    Andere leuke feature zou zijn om bv in een bepaalde modus (begeleide toegang/airplane mode) of app op te starten, afhankelijk van de vinger. (Als de kleine van drie mijn telefoon pakt, de tel unlockt en dan direct in begeleide toegang Angry Birds starten). Maar dat zal wel te veel gevraagd zijn 😉

  7. NFC chip wordt het voorlopig nog niet en vingerafdrukscanner… ik weet het niet, lijkt me lastig als deze niet meer werkt, maar ipv een pincode steeds invoeren weer makkelijker.

    NFC=nee
    VAS=ja

  8. Ja.
    Zou top zijn.

    Mn zoon heeft dit al jaren op z’n laptop.
    Werkt super!!

  9. @Renzo: Als mijn kleine mijn telefoon pakt heeft hij blauwe vingers!! 😉

  10. Vooral unlocken of paswoorden misschien. Maar denk persoonlijk dat er geen vingerafdruksensor in de 5s komt.

  11. Ik weet het niet, vingerafdruk wordt misschien opgeslagen in hun databasecentre en voila de FBI heeft alle benodoigde gegevens. Of ben ik nu een zwartkijker.

  12. Origineel geplaatst door Arnold
    Of ben ik nu een zwartkijker.

    Ik denk het wel. 😉 De FBI, CIA, NSA, FSB, Mossad, enz.. hebben die vingerafdrukken toch al.

  13. Ik wil een iPhone 5s die het uiterlijk heeft van de iPod touch 5de generatie. Dat ding is veel vernieuwender dan de iPhone’s, die sinds de iPhone 4 zo goed als hetzelfde zijn, het begint saai te worden zeg ik als fan.

    Een vingerafdrukscanner interesseert me niet, dat valt i.m.o. in het rijtje gimmicks samen met Siri.

  14. All the above
    Ik zou me vingerafdruk voor alle genoemde opties

  15. Ik zou nooit met mijn mobiel iets betalen.. lijkt me nog makkelijker te skimmen dan met een plastic pasje. allebei is niet echt super mja..

  16. Afhankelijk van de veiligheid en betrouwbaarheid van het gebruiken van een vingerafdrukscanner vermoed ik dat het veel meer zal zijn dan alleen het ontgrendelen van je telefoon. Dus voor mij E: alle genoemde opties.

  17. NFC gaat hem niet (nooit) worden (alleen de NL-banken zijn zo dom om er nog proeven mee te starten; wereldwijd begint niemand er meer aan). VAS lijkt me wel heel handig, voor ontgrendelen, aankopen authoriseren en authenticeren. Maar alleen als vingerafdruk niet bij Apple (lees: NSA, Mossad etc.) wordt opgeslagen maar alleen in device.

  18. En als je vinger defect is?

  19. Het lijkt mij inderdaad ook wel handig om daarmee je scherm te kunnen ontgrendelen.dus ik zeg doen

  20. Leuk, maar roven ze je iPhone EN knippen ze je vinger eraf.

    Ik zie toch meer in een betere beveiliging tegen diefstal/verlies bijv. door imei blokkade of Udid block. Het apparaat echt semi-permanent onklaar maken na diefstal/verlies en alleen te deblokkeren door de eigenaar zelf via iCloud.com of in bijv een Apple store met paspoort/aankoopbewijs. Apple zou hier een leidende rol in kunnen spelen, nu is er al een voorzetje, bravo, maar in iOS7 mijns inziens te omzeilen door een (toekomstige) JB.

  21. All the above +
    * apps openen met verschillende profielen (wellicht komt dit beter op zijn recht op een iPad)
    * apps verbergen/zichtbaar maken aan de hand van de vingerafdruk

  22. Zou er graag mijn betalingen mee willen accorderen. Zou dan helemaal mooi zijn als de iPhone 5s dan ook de NFC chip bevat die wordt gebruikt in de proef in Leiden.

    Bij de geruchten rondom de iPhone 5 was de NFC chip een veelgehoorde nieuwe feature, maar helaas hoor je daar nu niets meer over.

  23. Als Apple echt koploper wil worden brengen ze een onbreekbare iphone uit van titanium met een scherm van gorilla glass met een krasvrije saffierglas coating. Ik denk dat echt een groot publiek op een onverwoestbare smartphone zit te wachten en daar eventueel ook best wel wat meer voor willen betalen.

  24. @Woudloper: Dat zou inderdaad mooi zijn. Maar ik denk het voor apple haast onmogelijk is zoiets internationaal uit te rollen. Er zijn te veel partijen en systemen mee gemoeid.

    Als ze nu een standardisatie maken hoe NFC op een simkaart met bij behorende beveiligingslagen kan communiceren met het toestel, dan kan je de betaal afhandeling bij de sim leverancier leggen (provider of bank) en het betaal mechaniek op het toestel (met code/vingerafdrukscan/etc) laten afhandelen door de toestel makers

  25. Ben 1 van die paar procent die anders heeft ingevuld. Ik denk namelijk dat vingerafdruk voor alle opties genoemd in de pol gebruikt gaat worden. Misschien niet meteen, maar als kinderziektes eruit zijn (of sowieso uitblijven), dan zullen mi ook betalingen volgen.

  26. @Jamie: IMEI blokkade komt er al aan.
    Gaat vanaf 2014 van start.

  27. Origineel geplaatst door Dennis Mattheesens
    Wat als je een snede hebt in je vinger? Of de scanner defect is? Dit is nu geen must. Hoe meer van die dingen, hoe meer het kapot kan gaan.

    Als Apple de boel een beetje netjes implementeert (zoals dat bij vele andere vingerafdruk authorisatiesystemen al het geval is), kun je meerdere vingerafdrukken van meerdere vingers toevoegen. Daarnaast kun je natuurlijk nog altijd via het oude vertrouwde ‘intoetsen van code/wachtwoord’ mechanisme verder. Zal mi gaan om een optie.

  28. Alleen een 4,7 inch scherm zou voor mij al meer dan voldoende zijn

  29. Redenen voor mij om voor de 5S te gaan:
    – graniet kleur (die niet loslaat zoals bij de 5)
    – NFC
    – vingerafdruk unlock
    – sneller, betere camera, sterkere accu etc.

    Als hij al deze eigenschappen heeft ben ik zeker over! Kan niet wachten op de presentatie.

  30. Absoluut nee.
    Hoe snel die scanner ook is, je moet gewoon langer wachten bij het ontgrendelen van je iPhone.
    En dat is het laatste waar ik op zit te wachten.

  31. Het zou geweldig zijn als je de scanner voor meerdere doeleinden kan gebruiken! En desnoods zelf aan kan geven waarvoor je hem wilt gebruiken.

    En scannen gaat echt sneller dan je code (geen eenvoudige code) invullen.

  32. Leuk gedaan iculture !!! Ik doe uiteraard elke dag mee!!

  33. Ik snap niet dat mensen hier zo bang zijn hun vingerafdruk bij de NSA te droppen. Je vingerafdruk is overal bekend. Zoals Larry Ellison al zegt, het is erger als bedrijven iets van je weten dan de NSA. > die verdienen er niks mee maar bedrijven wel.

  34. @Sarafina: Wil je dubbel prijs betalen want minder dan 1509 euro zul je ze niet vinden voor titanium met gorilla glas en onbreekbaar en krasvrij coating niemand zal daar in de rij voor staan want de prijs is dan nog vior de 16 gb versie en je hebt nog steeds kans op watetschade of wil je dat ook dicht hebben reken dan ook een 400 euro bij ik denk gewoon zoals nu en een hoesje beter is Is voordeliger

  35. @buzzy27: Zou het zo duur zijn??? Samsung heeft al een smartphone die je onder water kan houden en kan laten vallen : de Galaxy X Cover. Die is helemaal niet zo duur. Die is dan ook niet van titanium en niet zo plat. Ik vind het gewoon jammer, een iphone is zo mooi en dan moet je hem in een case stoppen of in een hoesje omdat er anders zo snel krassen op komen en hij meteen kapot is als je hem laat vallen 🙁

  36. Nee, is niet heel handig met mijn eczeem. Kost nu al moeite om een paspoort of id kaart te krijgen.

  37. Origineel geplaatst door Erik
    @Jamie: IMEI blokkade komt er al aan.
    Gaat vanaf 2014 van start.

    mooi! Goed begin! Ik woon helaas in een land waar ze wel bereid zijn je vinger eraf te knippen 😛
    Hopelijk komt het ook snel bij ons!

  38. Laat ze eerst maar is komen met een Nederlandse Siri!

  39. Tuurlijk ! Super beveiliging en er is niks slecht aan 🙂 voor mij zeker een ja

  40. Allemaal wishful thinking, dit komt er uiteraard niet.

  41. Dit geldt alleen voor de 5s nu komt apple met een goedkoop Chinees ding (5C) van plastic en daar zit deze functie niet. Premium feeling….. It’s all about the benjamins!!!

  42. Ja ik wil

  43. Nee, een vingerafdruklezer is niet nodig omdat het vaker is gebleken dat je het kan omzeilen of dat het foutief kan werken als je ineens een afwijking in je vingerafdruk hebt.

  44. Gelukkig kun je altijd je ontgrendelcode invullen, vingerscanner of niet. Juist voor die situaties dat de scanner het niet goed doet, wegens technische redenen of veschadigde vingers.

  45. Stel dat ik mijn wijsvinger verbrandt. Krijg ik dan weer dezelfde vingerafdruk! Stel vinger is gebroken en zit in het gips. Hoe kan ik dan mijn iphone aanzetten?

  46. Waarom staat er in de poll niet “Alle bovenstaande”? Ik bedoel alle opties die er staan…. het ÊÊn zondert het andere niet uit toch? Je kunt best zowel inloggen in the App Store en je telefoon unlocken met vingerafdruk.

    Als de vingerafdrukscanner echt in de iPhone 5S zit, wordt t natuurlijk een mega-groot succes. Ik verwacht dan natuurlijk wel een nieuwe poll van iCulture:

    Hoe lang duurt het voordat Samsung deze feature overneemt in zijn toestellen?
    * 1 maand
    * 2 maanden
    * 3 maanden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.