Reacties voor: iCulture peilt: Welke functies wil jij in de Apple Watch 2 zien?

De Apple Watch 2 zou in de eerste helft van 2016 al verschijnen, maar welke nieuwe functies wil jij er graag in terugzien? Laat van je horen door mee te doen aan deze iCulture Peilt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Betere zichtbaarheid/leesbaarheid van het scherm in daglicht.

  2. Langere batterijduur!

  3. Voor iemand zoals ik, die twee keer per dag zijn bloeddruk moet meten, zou het zeer aangenaam zijn als die functionaliteit toegevoegd zou worden!!

  4. Automatisch meten van slaap, zoals de meeste modellen van Fitbit nu al kunnen.

  5. Apps moeten echt sneller worden. Bij een aantal apps duurt het zo lang voor hij geladen is, dat ik in de tussentijd mijn iPhone al uit mijn broekzak had kunnen halen en de app opstarten.
    Verder zeer tevreden met de watch, mag toch hopen dat de bandjes van deze versie straks op de Apple watch 2 passen.

  6. Zelfs als ie dubbel zolang meegaat op de accu, dubbel zo snel word enz enz vind ik het nog steeds een lelijk, duur en nutteloos apparaat.

    Maar gelukkig denken andere mensen daar weer heel anders over.
    Voor mij is een Apple( smart) watch niks.

  7. Ik vind persoonlijk de behuizing nog erg dik, als deze dunner zou worden zou ik hem waarschijnlijk wel kopen. Hij is op dit moment nog iets te opvallend.

  8. Ik zou graag mijn Apple watch willen gebruiken zonder dat ik – met mijn oude (65 ) ogen – daarvoor iedere keer een leesbril op moet zetten. Ik zou dus graag een compact (kleiner) horloge hebben dat op een centimeter of vijf tot zeven boven het scherm een – aanzienlijk vergroot – haarscherp holografisch beeld projecteert, dat ook bij daglicht prima te zien is. En dat dan ook “gesture and voice controlled” is. Toekomstmuziek? Ja, maar dat waren de iPhone en de Apple watch nog niet zo heel lang geleden ook…

  9. Ik zou het tof vinden als er een helikopter ingebouwd wordt!

  10. iSight camera, groter scherm, goedkopere prijzen….

  11. De Apple Watch zou gewoon een zelfstandig apparaat moeten zijn en geen Iphone accessoire. Als dat gebeurd zou ik er wel een halen.

  12. Origineel geplaatst door Thomas
    Ik vind persoonlijk de behuizing nog erg dik, als deze dunner zou worden zou ik hem waarschijnlijk wel kopen. Hij is op dit moment nog iets te opvallend.

    Dat denk je, maar de afronding aan de onderzijde verdwijnt alsware in je pols, en daar zie je echt helemaal niets van.

  13. Meten van bloedsuikerspiegel

  14. Gps, gps en gps graag

  15. Ja, dunner, sneller en autonoom.

  16. Batterij oplaadtijd zou veel korter moeten: de batterijduur mag gerust hetzelfde blijven als nu, maar de oplaadtijd zou aanzienlijk korter mogen (bv 10 a 20 minuten) zodat ik het horloge even snel kan opladen terwijl ik bv een douche neem. Ik draag nl mijn horloge dag en nacht. Ook met het oog op bijhouden van slaapritme is het wel interessant om je watch dag en nacht te dragen. Ook meer onafhankelijkheid van de iphone zou leuk zijn en een ingebouwde simkaart, die te koppelen zou zijn aan je bestaand nummer, waarmee je dan in nood een telefoontje kan plegen. Zo zou het mogelijk worden om tijdens het fietsen of lopen de iPhone thuis te laten. Allemaal features die makkelijk te verwezenlijken zijn, want reeds in gebruik in andere smartwatches op de markt. Wanneer een of meerdere van deze zaken zouden aanwezig zijn, zou ik er zeker een aanschaffen, nu is het nog vooral een duur alternatief om je telefoon niet meer uit je zak te hoeven nemen. Verder vind ik persoonlijk een rond uurwerk veel mooier, maar heb op andere sites reeds kunnen lezen dat apple dit waarschijnlijk nooit zal overwegen, wegens moeilijk te lezen notificaties.

  17. De watch2 mag wat mij betreft dunner worden. Een millimeter of 2 zou al fijn zijn.

  18. Handsfree en LTE

  19. 100€ goedkoper

  20. Een led lampje in de Digital Crown als een flashlight.

  21. Dat het hele scherm word gevuld en dat apps sneller laden

  22. Een scherm van 46mm zou echt welkom zijn de Apple watch is nu nogal aan de kleine kant vind ik.

  23. Scherm vind ik groot genoeg. FaceTime op de Watch lijkt me wel wat en de mogelijkheid om opties zoals gps en bijvoorbeeld extra batterij te koppelen met de band.

  24. Het enige waar wij op moeten hopen is dat de PRIJZEN eens niet stijgen. Apple heeft de laatste tijd een nieuwe gewoonte waar elk nieuw product meteen duurder geprijsd moet worden. Zie iPad Mini 3 met maar 1 nieuwe functionaliteit: Touch ID. Daar betaal je dan lekker €100 extra voor. No thanks.

  25. Maak de Apple Watch Sport een échte sport horloge, dan maak je een hoop sportieve Apple gebruikers erg blij en kan de Garmin, Suunto, etc. in de kast

    – GPS
    – waterdicht

    In het algemeen:

    – eventueel rond design
    – beter afleesbaarheid voor brildragers
    – snellere CPU glances zijn echt veel te traag
    – betere batterijuur (nu acceptabel, afhankelijk van gebruik)

  26. Meer faces voor Apple Watch door ontwerpers.

  27. 1: De keuze om het horloge altijd aan te hebben! Het irriteert me mateloos als ik twee keer met m’n pols moet draaien om de tijd te zien. Heb 2 maal een Apple watch gehad en ze deden het beiden. Zowel voor als na de software update.
    2: Bloedsuikerspiegel meten is wel een beetje utopisch maar dat is wel een mega koop argument voor mij( naast hartslag en bloeddruk)
    3: waterdicht

  28. @Peter: 2 X de pols draaien? Dat is bij mij nog biet één keer nodig geweest!

  29. Origineel geplaatst door Enlil
    Ik zou het tof vinden als er een helikopter ingebouwd wordt!

    LOL 👍🏻

    Ik hou ervan

  30. Non intrusive glucose meting. Dat is echt iets dat veel waarde heeft.

  31. Ik wil vooral zien dat de volgende Apple Watch snellere hardware krijgt. Dus naast dat apps op zichzelf sneller moeten laden , zou ik een snellere processor ook erg fijn vinden. Het zou inderdaad ook handig zijn als de Watch zichzelf volledig onafhankelijk van de iPhone thuis aan wifi weet te koppelen, zonder dat je hem eerst even moet ‘begeleiden’ via Bluetooth. Zaken als een camera zie ik geen nut in. Dat neemt naast de nodige ruimte ook veel energie van de batterij in beslag wanneer je em gebruikt. Ik zie Apple die ruimte liever gebruiken voor snellere hardware en meer accu. GPS zou mooi zijn, maar mits het de Watch niet leegtrekt als een malle (wat ik wel denk dat het gaat doen, gezien het effect dat het heeft op een iPhone).

    Ook zou ik willen dat Apple met Watch OS 3 de fout van de introductie goedmaakt, door alleen nog native apps te accepteren voor de Apple Watch. En updates moeten alleen nog worden goedgekeurd als die een ombouw naar native bevatten. Net als op iPhone moeten apps uniforme verwachtingen kunnen bieden.

  32. Enige wat ik eigenlijk miss is inderdaad meer vrijheid bij de klokjes. Overal je complicaties kunnen plaatsen en met eigen achtergronden etc maar dat komt vast met watch os 3 ( dmv watchkit oid hoe ze het gaan noemen (of bestaat al dan sorry)).

    Verder meer scherm en minder bezel. Apple pay naar nl en nfc open, de bus in met je watch ik zie het voor me.

  33. Always On, super vervelend om opzichtig de arm te moeten opheffen en de pols te moeten draaien (en zelfs dan werkt het lang niet altijd in één keer)

  34. Mag altijd sneller
    Kompas (geen orientatie bij kaarten is nogal genant) en barometer (trappen tellen zonder iPhone). Meer biometrie sensoren. Mag tot een paar mm groter, niet dikker.
    Battery life is eerlijk gezegd niet zo’n groot probleem. ‘s nachts opladen werkt voldoende, verbetering heeft alleen zin als het bv maar één keer per week hoeft. Maar dat is nogal een sprong. Tenzij natuurlijk het scherm altijd aan staat, geen optillen meer om het scherm wakker te krijgen (wat nu niet altijd direct goed gaat).

  35. De apps mogen wat sneller laden, voor de rest ben ik tevreden.

  36. Origineel geplaatst door Ed
    @Peter: 2 X de pols draaien? Dat is bij mij nog biet één keer nodig geweest!

    Zie reacties Edwin en Willem. Ik ben echt niet de enige! Hij wordt vaak genoeg niet wakker als je je pols draait. En de allereerste functie van het ding is klok! En dat doet hij niet goed.

  37. Die slak uit het horloge halen

  38. Ik snap werkelijk waar niet waar je in godsnaam een iSight camera voor nodig hebt. Dat wil je toch niet in je horloge hebben? Van handsfree bellen krijg ik al een lamme arm.

    Ik zou graag:
    – Snellere hardware – huidigde apple watch is vaak traag.
    – Betere batterij, sneller opladen
    – Plattere behuizing, en mag voor mij nog wel iets meer oppervlakte hebben.
    – Rond, Rond en nog eens Rond. Alle ronde wijzerplaten zien er gewoon suf en lelijk uit op een vierkant scherm. Misschien is het GUI technisch lasting maar daar hebben ze mensen voor om daar een oplossing voor te vinden.

  39. – Alle sensorgegevens beschikbaar voor alle apps. -Waterdicht-Geschikt voor alle sporten.

  40. Dunner, vooral dunner

  41. Van de vele 100 en verbeteringen mag het touchscreen ook accurater. Druk me soms suf…

  42. @Peter: geloof je wel hoor, heb er alleen zelf geen last van. Misschien moet je er wat liever tegen praten?

  43. Ingebouwde gps!

  44. Als ik dit allemaal lees wacht ik nog wel even op de 3 of 4 Watch!

  45. @fgeer: doe nou niet. Het is prachtig om de ontwikkeling van de  Watch vanaf het begin mee te maken. In jouw geval zou ik nu wel even wachten op versie 2. Die is er namelijk binnen afzienbare tijd waarschijnlijk 🙂

  46. Ik ben al zeer zeer zeer tevreden met mijn Apple Watch. Ik ben gaan sporten en ben van de 120kg nu naar de 96kg gegaan. En dat in 3 mnd tijd. Natuurlijk heb ik al het harde werken in de gym zelf gedaan naar door mijn watch en withings analyzer kom ik langzaam naar mijn ideale gewicht. Toch heb ik een opmerking over de oplader. Omdat ik niet altijd thuis slaap. Maar ook vaak ergens anders. Vind ik het heel lastig om de lader mee te moeten nemen. Had Apple niet gewoon een lighting connector kunnen zetten in het oplaadmagneetje (rondje). Zodat je alleen het rondje mee kan nemen en met je gewone kabel kan opladen. Nu loop ik met me iphone lader en mijn Apple watch lader op zak.

    Hmmmmm moet ik weer een andere oplader kopen die ik bij CES heb gezien.

  47. Bloedruk en hartslag meter. Bloedwaardes uitlezenZuurstofgehalteCamera Slim horloge bandje Betere belfunctiesMp4 functie met geluid Meer opslagGoed leesbaar schermAlarm meldingen bij bepaalde medicatie dat dit uitleesbaar is waardoor de werking beter kan worden toegepast in combinatie met doseringAlles gekoppeld aan de horloge van auto tot aan tvFuncties gekoppeld aan 112Gewelds opties dat die makkelijk de politie altijd kan bereikenFuncties voor in de winkel Vervanging oortjes oproep functies Snelle berichten voor zakelijk gebruik ook bij overvallen etcHuisdier functies in combinatie met volg chipsHuistelefoon functiesLange batterij Betere weergave berichten

  48. Wat mij betreft zou de poort, die nu niet gebruikt wordt enige functionaliteit mogen krijgen. Deze wordt nu nauwelijks gebruikt. Verder bevalt de Watch prima.
    Wat mij betreft hoeft hij zeker niet dunner. Deze is al niet dik en ziet er behoorlijk slank uit. Watch zou misschien wat groter mogen. Deze is niet erg groot voor een stevige pols.

  49. Een clockface met digitale klok mét seconden-aanduiding! Echt belachelijk dat dat er nog niet is.

    Verder zouden apps die hun info van internet halen, gewoon moeten blijven werken als de verbinding met de iPhone wegvalt (zolang de watch binnen WiFi-bereik is uiteraard).

  50. Een ouderwetse vertrouwde ronde watch?

  51. Misschien gewoon al wat Apple beloofde in de eerste Apple watch? Tergend traag, onnauwkeurig, onbetrouwbaar. Dat is de Apple watch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.