Reacties voor: iCulture peilt: welk type oordopjes gebruik jij het meest?

Welke oordopjes of hoofdtelefoon gebruik jij het liefst voor het luisteren van muziek? We zijn benieuwd in deze aflevering van iCulture Peilt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 85 reacties

  1. De AKG N20U & de Sony MDR-1R

    Vreemd dat AKG niet in het lijstje staat, zeer goed merk!

    Alle Apple dopjes zijn waardeloos, wat geluid betreft.

  2. Thuis gebruik ik een Philips koptelefoon en tijdens het hardlopen gebruik de beats wireless.

  3. De Apple oordopjes zijn super, maar niet noise canceling, waardoor je niet op school gewoon lekker hard muziek kan luisteren. Daarom gebruik ik liever m’n Zircon Rock oordopjes, die ook nog eens goede bass hebben.

  4. Ik heb de Bragi Dash.

  5. AKG NC60
    Fantastisch geluid met noise cancelling. Ook gied te beluisteren zonder NC, voor als de batterij onverhoopt leeg is. Evenwichtig geluidsbeeld. On-ear.

  6. Jbl reflect bt oortjes

  7. B&O H7. Fantastische koptelefoon. Superblij mee. Dikke aanrader

  8. Voor onderweg de Apple EarPods dan hoor je nog wat op de fiets 😉 Voor thuis een August (Duits merk als ik het goed heb via Amazon gekocht) Bluetooth koptelefoon die ook bedraad kan en dan kan ik rustig een filmpje kijken in een druk huis 😁

  9. @Jaap Vijn: ik ook…..in potentie super ….maar in het echt niets dan ellende: BT uitval, oordop uitval, storingen, zeer korte speeltijd etc etc :(!

  10. Vanaf morgen de Airpods😄

  11. Audio Technica ATH-M50x – topkwaliteit geluid (duizend keer beter dan die slechte overprized Beats) voor een nette prijs!
    Ook Audio Technica noise canceling in ears.

  12. Panasonic RP-HJE125E

  13. Beats by dre solo 3. Lekker draadloos en 40 uur batterij😁

  14. Nu een maand met de Bluedio UFO plus. Waanzinnig geluid. Heb al veel overear headphones gehoord maar deze zijn echt zuiver. Goeie bass weergave maar ook de mids en hoge tonen zijn zuiver. Per oor zijn er 6 drivers welke een natuurlijk geluid weergeven. Okay qua design is de bluedio UFO plus geen Beats of Sennheiser of Bose maar wauw wat een geluid. Helaas alleen maar via Amazon of AliExpress te bestellen.

  15. AKG K3003 👍👍👍👍

  16. Jaybird X2

    Super goeie Bluetooth oordopjes, elke youtuber zweert erbij.

  17. Ik heb de AKG K44. Niet superduur, wel erg goed. Al ben ik nog op zoek naar een betaalbaar model met noisecancelling.

  18. Sol Republic HD V10 en nu wachten op de AmpsAir draadloos en oplaadbaar

  19. Sennheiser ie80

  20. Tijdens het hardlopen de Jaybirds X2, en onderweg de Bose QC35, ben helemaal tevreden hierover!

  21. JBL Under Armour. Echt de allerbeste pasvorm en 1x per week opladen.

  22. Al jaren AKG fan! Nooit meer anders

  23. Grado. The best there is!

  24. Ik heb een b&zo koptelefoon, maar gebruik meestal de EarPods, veel handiger. Binnenkort AirPorts, die lijken me helemaal top.

  25. Klipsch, het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat…

  26. Denon hoofdtelefoon

  27. Ik heb deze: RHA MA750i (RVS) en ik vind ze fantastisch. Geweldige geluidskwaliteit en een geweldige pasvorm: noot meer zere oren. Review hier.

  28. Sennheiser Sennheiser M2 IEi. Daarvoor AKG K 324 P.

  29. Het is me een raadsel dat er zo’n groot deel de earpods van Apple gebruiken ik ben een apple freak maar hun earpods zijn zo slecht passend in mijn oren. De oude bleven nog enigszins zitten als je er een stoffen hoesje omheen deed. maar het laatste model vallen continu uit mijn oren, en echt ik heb normalen oren geen flaporen of wat dan ook. Ik snap werkelijk niet dat daar niet meer mensen last van hebben. Er word veel aan ontwikkeling gedaan maar naar goed zittende earpods mag best wat gedaan worden. De andere kan helaas is de geluidskwaliteit wel erg goed. Vandaar mijn dileman.
    Ik heb laatst via Ali express oordopjes gekocht met lightning aansluiting zitten prima maar daar is het geluid stukken minder van helaas. Moest dit toch even kwijt

  30. Ander merk, nl de onderschatte outsider: House of Marley.

    Afwisselend bedrade in-ears (Uplift Midnight), en draadloze Liberate XL BT. De laatste met bluetooth inclusief AAC codec, zodat ze zelfs met iPhone/Pod/Pad nog heel redelijk geluid geven. Nèt iets minder dan bedraad of wat AptX zou bieden, maar duidelijk beter dan de (duurdere) Sennheisers die ik ervoor gebruikte (en die ondanks AptX bij iDevices dus terugvielen op SBC 😢)

  31. AKG BT over-ear.

  32. Monster. O.a. iSports oordoppen tijdens het sporten

  33. Avanca d1 draadloos, goed (genoeg) en goedkoop.

  34. Monster! O.a. de iSports oordoppen tijdens het sporten

  35. Bose QC 35. => heerlijk

  36. @marcel: Het zou natuurlijk ook aan jouw oren kunnen liggen inplaats van de earpods, maar dat komt natuurlijk niet bij je op

  37. De keuzelijst is een beetje vreemd. Zo mis ik Jabra en Plantronics. Ook het verschil in keuze voor met name spraak of muziek. Jabra en Plantronics hebben zowel professionele Bluetooth headsets voor alleen spraak en muziek of sport.

    Ik gebruik dagelijks de Plantronics Legend en 5200, maar bij het sporten de Plantronics Backbeat Fit of de Bose Sports.

    De Apple dingen vallen altijd uit het oor.

  38. Plantronics Backbeat FIT voor tijdens het lopen :-).

  39. AKG N20U. En anders AKG N60NC.

  40. Sennheiser Momentum 2.0 Wireless

  41. Teufel all the way 😀 Momenteel de Airy maar ga binnenkort de Mute BT kopen. Kwaliteit voor een scherpe prijs

  42. Heb sinds ik de iPhone 7 plus heb. De Powerbeats 2 wireless. En vind het jammer dat de bat maar 5 a 6 uur mee gaat maar wat een bevrijding. Geen draadje die in de knoop komen of due ergens achter blijven hangen. Achter af had ik nog ff 2 maanden geduld moeten hebben en gelijk de Powerbeats 3 moeten kopen.

  43. Sinds vanochtend de nieuwe AirPods! Waanzinnige dingen!

  44. LeSenz hoofdtelefoon

  45. RHA
    ook in de apple store te verkrijgen

  46. Koptelefoon en oordopjes die ik gebruik hangen af van wat ik doe, waar ik ben en waar ik naar luister. Voor podcasts gebruik ik mijn JBLs maar die zijn weer verschrikkelijk voor het luisteren naar muziek of naar de radio. Apple EarPods kunnen weer makkelijk in de koffer en hoeven niet opgeladen te worden. Werkend en goed moeten concentreren gaat het beste met over the ears maar in het verkeer wil ik toch wat meer van de omgeving horen. Jabra werkt dan weer uitstekends voor zoiets antieks als telefoneren.
    Ergo, een lastige vraag als er maar een antwoord mogelijk is.

  47. 4in1Senfers uit China. Absolute toppers

  48. Op kantoor de Earpods zodat ik collega’s evt nog kan horen roepen. Onderweg de geweldige RHA MA750i. Best een ondergeschoven kindje tussen de populairdere merken maar super goed geluid, lekkere bass maar niet overdone. Schijnt best goed gebalanceerd geluid te weergeven. De garantie is drie jaar en is top! Heb twee keer al een nieuwe gehad zonder al teveel gedoe. Ene keer was er iets met één van de drivers. Andere keer had ik last van kapotte mantel van de bekabeling. Werkte nog wel maar kreeg gewoon nieuwe opgestuurd.
    Hopelijk krijg ik snel de Trinity Phantom Air via Kickstarter. Lees alleen geweldige dingen over dit bedrijf en hun oortjes. Dus binnenkort hopelijk over op volledig draadloos 🙂

  49. FireFlies

  50. Onderweg: ZIK-3
    Thuis: Oppo PM3 bij Singer Songwriters
    Thuis: Beyerdynamic DT880 Pro bij klassiek

  51. In-ears zijn Teufel Move en als koptelefoon de JBL J88i. Binnenkort waarschijnlijk de JBL vervangen voor Bose QC35

  52. Mpow Magneto, goedkoop 30 euro en degelijke remote en prima bluetooth verbinding.

  53. Jaybird X3

  54. Geen 1 van de 4 antwoorden.
    Ik gebruik helemaal geen oordopjes.

  55. Ik gebruik mijn oortjes zelden om muziek mee te luisteren. Gebruik wel de EarPods om mee te bellen, daarom zitten ze uiteindelijk wel de gehele werkdag in m’n telefoon.

  56. Powerbeats 3 zitten perfect geluid is goed, en geen last van een draad voor je neus.

  57. DOT, Indiegogo , de kleinste en lichtste draadloze stereo in-ear headset.
    Fantastich geluid, goede bas en mooi uitgevoerd in aluminium met magnetische lader voorzien van accu!

  58. Beyerdynamic

  59. Headphones: Beyerdynamic DT-770
    IEM: Shure SE215

    Beide met een JDS C5D DAC/AMP ertussen.

  60. Gewoon EarPods, heel tevreden over. Ik ben erg kritisch op geluid, maar vind de EarPods goed zitten en prima klinken. Ik heb ook grote over-ear koptelefoons geluisterd en veel merken vergeleken. Beats: een van de ergste. Sennheiser: goed. JBL: erg goed. AKG ook prima maar volume te zacht omdat impedantie niet is afgestemd op iPhone. Beste die ik gehoord heb, waren Bose. Al een tijdje geleden. Type weet ik niet. Ze waren niet heel groot, maar klonken fantastisch. Hoewel het mijn merk eigenlijk niet is. Prijs was wel 300-350 euro.

  61. En donderdag stap ik over op AirPods. Vandaag besteld bij iCentre. Donderdag afhalen in de winkel. Ik ben benieuwd. Kan het toch niet laten 😄

  62. De Teufel Move BT, in ear draadloos met mooie klankkleur en heldere tonen! Iets zwaarder dan JBL, en blijven ondanks gewicht met hardlopen verrassend goed zitten!
    Mijn partner heeft de TomTom BT headset (bij sporthorloge) die ook heel fijn is met heldere tonen.

  63. Bij mij blijven de EarPods ook voor geen meter zitten. Bovendien vind ik het (als omstander) heel irritant die die EarPods zo veel geluid lekken en dus geluid overlast veroorzaken voor mensen om je heen. Krengen zouden verboden moeten worden.

    Ik gebruik onderweg de RHA T-20i Black. Heerlijk geluid, zitten perfect en isoleren super. Geluidsisolatie is beter dan van veel noise canceling earphones.

    Thuis gebruik ik de Bose QuietComfort 25. Had deze voor onderweg gekocht maar vond ze toch wat onhandig en je hoort nog steeds veel van de omgeving.

  64. bouwers en wilkins p7

  65. RHA MA600 in-ear noise cancelling. Prima geluid en uitstekende prijs kwaliteit verhouding. En inderdaad, gewoon in de Apple Store te koop.

  66. Ik gebruik de Beats Studio Wireless, als ik weer eens op reis ben. De Beats Solo3 voor dagelijks gebruik. Vanaf vandaag ook de Apple AirPods.

  67. Bose QC 35!

  68. SoundMAGIC M310 in ear

  69. @Jaap Vijn: Nice! Ik heb er over na zitten denken maar ze waren me net een tandje te duur. Ben dus toch maar gewoon voor de Airpods gegaan als zijnde de “meer economische keuze” *hehehe*

  70. Witte Jay bird Bluebuds X1 bluetooth-oordoppen. Urenlang luisterplezier van superkwaliteit; daar is blijkbaar geen aptX voor nodig.
    De, bij de iPhone geleverde, oordoppen passen niet goed in mijn oren, waardoor ze o.a. niet goed aansluiten en ik het geluid (te) hard moet zetten. Niet goed voor de oren & omstanders!

  71. @Kevin: volgens mij heb je mijn post niet goed gelezen

  72. AKG en Denon!!

  73. Bose QC35! Beste aankoop die ik ooit gedaan heb (wat koptelefoons betreft 🙂

  74. Had eerst Klipsch, maar die zijn na veelvuldig gebruik kapot gegaan. Toen goedkopere van Sony aangeschaft. Geen spijt van: kristalheldere geluidsweergave, goede balans (dus geen zware bastonen). De in-ears van Apple passen me niet en ik vind de ruis die er bij zit vervelend; geen goed geluid..

  75. Opvallend dat relatief veel mensen hier melden dat EarPods niet lekker zitten of uit hun oren vallen. Zijn er zoveel Apple gebruikers met buiten-model oren of heeft Tim Cook overdreven toen hij bij introductie van de EarPods destijds vertelde dat Apple de perfécte oortjes had gefabriceerd na intensief onderzoek van 1000 verschillende typen oren….😷

  76. Ik gebruik helemaal geen oordoppen, vind het vreselijke dingen. Gewoon een head over koptelefoon, die zit het lekkerst.

  77. Net binnen via Indiegogo: Pump Audio Mix Bluetooth in-ears.
    Lekkere bass en goede pasvorm!

  78. @Harm: Ja, connectie is bij mij 1 keer uitgevallen. De pasvorm is bij mij goed, als ik 3 uur wandel heb geen pijn of irritatie. BT connectie is wel vreemd ja, je kan zo 5 meter weglopen en doet hij het gewoon, als je de iPhone in je broekzak hebt valt hij soms weg. Ik heb hem in m’n borstzak van mijn jas zitten en dan gaat het net goed. Is idd even zoeken.

  79. @Richard: Ja, die gewone blijven bij niet zitten. Als ik m’n hoofd omdraai, liggen ze er al uit 😳

  80. One-Bud speciaal voor mensen met slechts 1 werkend oor, maar ook handig als je nog wat om je heen wilt horen.

  81. Voor thuis Grado’s (325i en 80e). Voor goed geluid zonder ook maar iets anders te horen Sennheiser Momentum in-ears en voor het gemak (steeds vaker, ook vanwege het onverwachts heel goede geluid, een stuk beter dan dat van de Earpods) Airpods.

  82. FireFlies (via Kickstarter): heerlijk draadloos en met -naar mijn mening- heel goed geluid!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.