Reacties voor: iCulture Peilt: wat vind jij van iOS 7.1?

Apple heeft iOS 7.1 eerder deze week beschikbaar gesteld. Heb jij de update al geïnstalleerd. En zo ja: ben je tevreden?
Lees het complete artikel → iCulture Peilt: wat vind jij van iOS 7.1?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 214 reacties

  1. Vote, Vote en nog eens Vote. Allemaal de bovenste opties! Denk dat meer mensen het hebben 🙂

  2. ik vind deze update best wel lelijk.

  3. Ik zie weinig echte verschillen. App’s openen en sluiten sneller. Ben inderdaad een gebruiker die duidelijk ervaart dat de accu erg snel leeg is. Dit is geen gevoel of beleving maar een feit.

  4. Ik heb een iPhone 5S 64GB maar sinds iOS 7.1 is hij er erg op achteruit gegaan. Mijn batterij ging normaal een hele dag mee met normaal gebruik. Vaker had ik zelfs nog 30-40% batterij over. Sinds iOS 7.1 is mijn iPhone al rond 3 uur helemaal leeg. Hij wordt overgens héél erg warm. Helderheid staat op het laagste, heb alle locatievoorzieningen en alle andere dingen waarvan mijn telefoon leeg kan gaan uitgeschakeld maar hij gaat nog steeds heel snel leeg.

  5. Werkt perfect hier (4S), ook batterij. Nu op 51% na stand-by van 12:50 en gebruik van 2:16. Wel net nieuwe batterij geplaatst en volledig herstel uitgevoerd.

  6. Merk geen verschil!

  7. De iPhone 5 is veel sneller, vind alleen die nieuwe shift knop erg vervelend beetje verwarrend net als of kapslock aan staat maar dat zal wel even wennen zijn, de batterij gaat wel heel erg snel leeg ik red er net 4 uur mee met een volle baterij..

  8. Geen verschil ,,, accu sneller leeg dat is het enige nadeel

  9. Wel fijner als de vorige maar ik krijg echt hoofdpijn van dit nieuwe toetsenbord. Vorige versie hiervan was vele malen beter!

  10. @Sven Haverbus: Dat heb ik ook… Heel irritant.

  11. iOS 7 is een supersoftware maar batterij gaat wel heel erg snel leeg hoor.. Dat is het enige minpunt..

  12. @Sven Haverbus: 4 uur Asphalt spelen o.i.d.?

  13. Zeer vervelend dat contactafbeeldingen niet meer full screen worden getoond bij het bellen, en dat muziekalbums nu anti-chronologisch worden weergegeven!

  14. De touch ID werkt bij mij veel beter!!!
    Schone installatie gedaan. iPhone doet het gewoon goed. Geen grote verschillen.
    Batterij maximaal een dag, zoals altijd.

  15. Na één dag dacht ik dat mijn iPhone 5S accu sneller leeg was, maar na een herstart en nogmaals laden kan ik nu na een paar dagen zeggen dat het wel mee valt.
    Bij mijn iPad 3 gaat mijn accu duidelijk langer mee, maar werden de app’s niet meer ge-update en bleven ze op “werk bij” staan. Na een herstart was dat gelukkig voorbij.
    Ik ben benieuwd of hier andere ook ervaringen mee hebben.

  16. Op mn 5s is hij sneller dan de software voorgangers. Lekker hoor. Alleen de accuduur hmm ja still the same..

  17. Mijn IPhone 4 weer een stuk sneller. Te vergelijken met iOS 6.0.3. Alleen accu probleem. Dus ik zal net als bij 7.01 wel weer moeten backuppen en opnieuw installeren. Verder zeer happy

  18. ik vind het allemaal veel heisa om weinig echte veranderingen , en waar blijft itunes radio

  19. Draait perfect op me iPhone4 beter dan de vorige iOS en batterij duur is het zelfde gelukkig 😉

  20. Iphone 4 is nu sneller en stabieler.
    Ipad mini is nu stabieler en geen crashes.
    Accu (batterij) effect merk ik geen verschil.

  21. Ik heb het idee dat de menu’s veel soepeler lopen. Wat wel opvalt is dat de batterijduur een drama is.

  22. Zowel iphone 5 als ipad 4 sneller.
    Geen nadelen.
    Geen batterij problemen.

  23. Jammer dat apps je locatie blijven volgen ivm afluisteren en hacks . Anders niet zo een grote update. Batterij nog niets gemerkt.

  24. Ik tether de Air via de 5S en merk een grote verbetering in accuduur,voor het werk heb ik 2x een extra gps aan.

  25. Volgens mij gaan alleen de animaties sneller bij het openen van een app of het aanzetten vanuit standby modus. Verder is de snelheid niet merkbaar sneller. Iphone5.

  26. Werkt prima op mijn 4S, geen klachten. Kan niet zeggen dat het sneller is. Vind het wel jammer dat ze nu al aan de interface gerommeld hebben. Alle wijzigingen op dat gebied vind ik missers. Met als dieptepunt het scherm voor uitschakelen. Waarom nu alles weer met afgeronde hoeken? Het was zo mooi strak. Op deze manier wordt de interface een allegaartje.

  27. Batterij gaat langer mee op iPhone 5s. Menu loopt soepeler en telefoon werkt veel sneller. Ipad ook prima

  28. Ik vind het echt fijn dat app nu sneller openen. Ipv dat irritant trage zoom in effect in iOS 7

  29. Mijn 5s loopt na de update sneller leeg helaas. Hopelijk wordt dit probleem snel aangepakt!

  30. iOS7.1 kent voor mij alleen verbeteringen. Toetsenbord is iets duidelijker, accu langer mee… Geen nadeel aan te vinden. Gebruik de iPhone 5.

    Tip voor anderen: Check welke apps continu de GPS gebruiken, daar dit weer mogelijk is in 7.1. Heb zelf nergens last van.

  31. Afgezien van het feit dat ik niet meer weet of ik nu de caps-lock aan heb staan of niet, is mijn oude iPhone 4 ineens weer bruikbaar! Chapeau Apple!!!

  32. 5s en geen problemen. Batterij gaat nog steeds ruim twee dagen mee. Wel een verschil met mn Nokia voor het werk…… Die gaat 14 dagen mee, maar is geen smartphone, doch slechts een telefoon…..!

  33. Origineel geplaatst door Jeroen76
    en dat muziekalbums nu anti-chronologisch worden weergegeven!

    Goh, laat ik dat nu veel prettiger vinden, blijkt maar weer dat smaken verschillen

  34. Ik merk allen met het toetsenbord dat deze niet helemaal scherp weergegeven wordt op mijn 5S. Het lijkt wel een beetje blurry.

    Verder is het een update van niets, maar kleine verschillen.

  35. Ik zie nu continue het network activity icoontje bovenin de taakbalk laden op m’n 5s. Zelfs als ik niets met internet doe. Volgens mij was dit voorheen niet zo?! Ik vind dit vrij storend. Iemand anders zelfde probleem ondervonden?

  36. Geen problemen op mijn 5S. Eerste indruk batt ook goed.

  37. Vind het wel jammer dat ik bij de agenda de afspraken weer op 5 minuten moet instellen i.p.v. per minuut.

  38. iPhone 5S 64GB Gold gaat ruim twee dagen mee, ben zeer tevreden met IOS 7.1

  39. De capslock toets is een tegenvaller. De batterij beter: 14:30 op stand-by en 2:45 gebruikt: 60%! Ook een stuk sneller.

  40. Ik kan met m’n 4s geen foto meer laden in Windows XP. iPhone vraagt telkens weer of ik de computer wil vertrouwen, maar krijg met de pc geen toegang tot m’n afbeeldingen.

  41. Batterijslurper update 7.1

  42. @Jörgen: ik heb standby 23 uur en 3 uur en 22 minuten nog 50%

  43. Iphone 4S en ipad2.
    Gezien de tegenstrijdige ervaringen geen update naar 7.1. Nóg minder batterijduur is onacceptabel. Wat me opvalt bij vrijwel iedere update waar velen als een bok op de haverkist op springen: er worden koeien met gouden horens beloofd door Apple (het lijkt de politiek wel), de praktijk blijkt anders, gezien de vele diverse reacties. Apple onwaardig. Hoog tijd om eens te doen wat men belooft.

  44. Ik weet niet of het daaraan ligt maar sinds de update naar iOS 7.1 valt de internetverbinding via wifi regelmatig weg op mijn iPhone 5s en lopen apps geregeld vast.

    Wat ook opvalt is dat ik precies geen livestreamradio meer kan luisteren tijdens het opladen, vanaf ik de stekker insteek valt de stream uit 🙁

  45. Wat ik vooral prettig vind is de betere vingerafdruk herkenning. Voorheen moest ik erg vaak na een aantal mislukte inlog pogingen alsnog mijn wachtwoord intypen. Sinds v7.1 heb ik dit nog maar 1x gedaan 🙂

  46. Toppe update nu is me iphone 4 vett snell geworden! Toppe update!!

  47. Mijn iphone 5 voelt veel sneller aan.
    En net even gelikter ui dus ben er zeer blij mee.

  48. Best tevreden alleen de shift vind ik niet fijn, mijn 5S voelt nog iets soepeler aan, mijn 4 begint nu rare kuren te vertonen, morgen maar een resetten .. (Lijkt of er veel apps op een update zitten te wachten, en vervolgens crasht hij (en da dat hij in ruim 4 jaar nooit gecrasht is of andere kuren heeft vertoont .. )

  49. Ik merk ook dat touch id beter werkt

  50. Ik zie wel enig verschil…of ik het beter vind?? Mijn pagina’s wegvegen i.v.m energie zuinig…werkt niet echt goed meer. Ik druk mijn homeknop 2x in en soms werkt het, maar vaak niet. Jammer!!

  51. Goede update iPhone 4s start niet meer opnieuw op en batterij duur gaat nog even lang mee

  52. @Lemke: Als je dubbel klikt op de tijd, dan verandert ie naar per minuut en daarna weer naar per 5 minuten 🙂

  53. Ik ondervind geen problemen met 7.1, ook de batterijduur is niet verslechtert

  54. Uitstekende update, fraaie verbeteringen! Helaas wordt mijn batterij snel leeg getrokken. Heb locatievoorziening van Moves uitgezet. Ik ben benieuwd of dit helpt.

  55. Meer mensen last van continu Netwerkactiviteit ??

  56. De batterij van mijn iphone is wel sneller leeg dan bij ios 7.0.4.
    Op mn ipad (mini) merk ik tnt geen verschil in batterij duur.
    Verder ben ik tevreden al lijkt t wel alsog capslock aan staat als je hoofdletter gebruikt….is soms wat irritant

  57. 15uur en 15 minuten stand-by en gebruik 6uur en 18 minuten en nog 11 % accu
    Dit is redelijk op mijn 5s dacht ik

  58. Zit op een iPhone 5s met iOS 7.1 en ben heel blij met de update! iPhone is er nog sneller op geworden, touch ID werkt nog beter dan dat het al deed, waar mensen over klagen dat se Shift toets anders is ben je zo aan gewend (misschien is het als je ouder wordt je wat lastiger aan nieuwe dingen wend), nieuwe look in de agenda ook top, snellere animaties is ook echt fijn, de nieuwe knoppen in de telefoon app en het zet uit scherm zijn ook eindelijk op het kwalitatief hoog Apple niveau. Over de batterij heb ik nog niet veel anders gemerkt, ik moet hem altijd ergens midden op dag nog een keer opladen (maar dat komt waarschijnlijk doordat ik m’n telefoon heel veel gebruik #jeugdvantegenwoordig) al met al heel blij mee en deze 5s blijft nog heeel lang in mijn bezit :p

  59. Origineel geplaatst door Lemke
    Vind het wel jammer dat ik bij de agenda de afspraken weer op 5 minuten moet instellen i.p.v. per minuut.

    Als je dubbeltapt op de tijden wissel je tussen tijdsinterval van 5 en 1 minuut

  60. Snelheid op mijn 4s echt veel beter. Maar batterij snel leeg 🙁 ook valt mijn iPhone bij nog 20% zomaar uit 🙁

  61. Draait soepel en snel! (5S). Wat betreft de batterijduur; ik merk wel dat hij iets sneller leeg loopt, maar ik kom nog wel meer dan genoeg uit op een batterij na een dag intensief gebruik. Maar er is in mijn ogen dus wel degelijk een verschil te merken. Verder top! 🙂

  62. Heb hem vandaag geupdate naar 7.1, iPhone 5.
    Shift-toets inderdaad een grote ergenis nog, wie bedenkt dit onduidelijke ding!
    Verder heel tevreden met de snellere animaties en agenda toevoeging. Zag hier en daar ook kleine aanpassingen, zoals direct vanuit instellingen je toegangscode beheren en nieuw icoontje voor achtergrond&helderheid, niet verkeerd 🙂
    Ik ben tevreden hoor!

  63. iPhone 5S hier en niks te klagen over de accuduur. Stuk beter dan op 7.0.6.

    Ruim 15 uur standby en 3 uur gebruik, waaronder vooral muziek en spelletjes.
    Nu 70% over.

  64. Mijn opmerking over iOS 7.1 is dat mijn batterij duur langer meegaat!

  65. Ik heb een 5s en nu met iOS 7.1 ben ik helemaal blij ook de touch id. werkt nu veel beter. Van de batterij heb ik geen last

  66. Mijn batterij gaat ook ineens veel sneller leeg dan voorheen

  67. Mijn iPhone5 voelt wel sneller, maar de accu is ook een stuk sneller op. Vandaag nog knalt hij van 10% ineens uit. Zwaar balen!

  68. 4S, 32gB. Regelmatig heet zonder dat gsm oud wordt gebruikt. Batterij sneller leeg. Sinds update, 2 dgn geleden al 6 keer gecrashed.

  69. Beste update van iOS 7 ever!

    Mijn iPod Touch 5g was eerst best traag geworden van de update naar iOS 7. Maar met iOS 7.1 is dit echt verbeterd.

    Verder merk ik niet veel van de kortere accuduur. En die Shift-knop: gewoon aan wennen 😉

  70. Ik heb het idee dat sommige programma’s sneller werken maar de batterij is wel sneller leeg lijkt me.

  71. Batterij gaat bij mij ook sneller leeg. Vind 7.1 wel fijn werken en kleine grafische aanpassingen zijn geslaagd

  72. Ik heb van de week ook ios 7.1 op m’n iphone 4s gezet,wat me opvalt is dat ik symbool netwerkactiviteit continu blijft draaien boven aan scherm.Wat kan dit zijn en wat moet ik er aan doen???
    En hebben meer mensen hier last van ??

  73. 5s. De batterij gaat veel sneller leeg.

  74. Origineel geplaatst door MobileBelg
    Ik weet niet of het daaraan ligt maar sinds de update naar iOS 7.1 valt de internetverbinding via wifi regelmatig weg(

    Hier had ik ook last van.
    Mogelijke oplossing: telefoon uitzetten door home-knop en aan/uit-knop rechtsboven gelijk in te drukken en even vasthouden. Daarna weer aanzetten met aan/uit-knop rechtsboven.
    Bij mijn 4s lijkt het probleem nu verholpen.

  75. Is top

  76. Schokkerig

  77. @Maurice Hooijmans: grootste probleem van mijn 5 is de accuduur. Thuis op de Wifi eind van de dag 45%. Buiten de deur nog maar 20% de gps functies zijn ge reduceerde. Ik snap niet waarom na gebruik van een app alles maar open blijft staan!

  78. Nadeel: vette toetsenbord vind ik persoonlijk super-lelijk. Ik snap dat dit voor veel mensen duidelijker is, maar ik zou er liever zelf voor kiezen om dit via de instellingen zelf aan te passen. Een magerder font spreekt mij meer aan.

    Voordeel:geen crashes/herstarts meer gehad en nog maar 1 keer een spontaan sluitende app. Een hele verbetering!

    iPad Air – 32GB

  79. Ook erg tevreden over de nieuwe update. Vind alleen de shift-key en de kleur van de tekst op het lockscreen wel een minpunt.

  80. @Sake: dat heb ik ook op mijn 5s

  81. @jesper: Lijkt me toch wel een aandacht punt voor iCulture.Heb dit nog nooit gehad Jesper

  82. Ik update pas als er duidelijkheid is over een untethered jailbreak.

  83. Uiteindelijk heeft Apple enkel de UI versnelt(er bestond al een JB tweak voor dit) eigenlijk niks speciaals. Het toestel op iOS 7.1 blijft dezelfde performance houden dan in de vorige 7 versie(s). Als een spelletje hapert in iOS 7.0xxx, dan zal het ook blijven haperen in iOS7.1.

  84. Ik heb de ios7.1 al 2 dagen en ik snap helemaal niet wrm als ik bij de hoofdmenu ben en als ik mijn wifi ga inschakelen dat er heletijd een laad icoon is. Mijn iphone 5 is hele tijd aan het laden als ik naar mijn hoofdmenu ga. Die icoon is langs de wifi icoon. Iemand de zelfde problemen???

  85. Beetje vreemd, er staat 189 MB. Maar als ik hem probeer te installeren zegt hij dat hij ineens 1,9 GB nodig heeft. Niet er fijn op een iPhone 4S met maar 8GB.

  86. Bij mijn iPad air ondervind ik wel een groot verschil, hij start niet meer om de haverklap op zonder reden en op mijn iPhone 5S merk ik niet veel verschil, het gaat allemaal heel soepel en mijn toestellen doen wat er van ze verwacht word, ik ben blij en ik zal niet klakkeloos updaten naar een volgende versie juist omdat alles naar wens is nu. I’m à happy Apple user.

  87. De 5s heb ik en merk het zeker wel hij is sneller geworden en fijner geworden echt wel en goede verbetering

  88. alleen nog sir nl dat is wel kloten echt jammer daar wacht ik nou is op waneer komt sir nl wie weet dat ? Of komt die nooit ?

  89. Batterijduur is een kleine ramp geworden, zelfs op mijn iphone 5!

    Telefon-app is mooier en duidelijker geworden met ronde iconen.

    Wel mis ik dezelfde ronde knop voor het ontgrendelen van de telefoon…

    Agenda-app: goed dat de er diverse weergave-modi zijn bijgekomen. Wel krijg ik er mijn feestdagen niet in, al restores uitgevoerd, zonder resultaat…Is dit misschien niet mogelijk in Belgie?

  90. Vingerafdruk werkt inderdaad beter, maar ik zou graag de mogelijkheid zien om dit alleen voor de appstore te gebruiken.
    Heb nog nooit mijn telefoon beveiligd en even snel kijken duurd toch met beveiliging wat langer

  91. Ik heb net een nieuwe 4s 3 maanden ongeveer , maar ik vind dat ios 7.1 t prima doet.. Me batterij gaat langer mee zeker wel anderhalve dag! , en is zeker sneller.. Vind t een superupdate!

  92. Origineel geplaatst door Sake
    Ik heb van de week ook ios 7.1 op m’n iphone 4s gezet,wat me opvalt is dat ik symbool netwerkactiviteit continu blijft draaien boven aan scherm.Wat kan dit zijn en wat moet ik er aan doen???
    En hebben meer mensen hier last van ??

    Origineel geplaatst door jesper
    @Sake: dat heb ik ook op mijn 5s

    Ik had het ook na de update gedaan te hebben rechtstreeks via Itunes( en na een Kpn carrier update)

    Later een herstel gedaan als nieuwe Iphone en backup teruggezet en dat loste het voor mij op 🙂

    Verder loop het top

  93. M’n batterij gaat hierdoor veel sneller leeg. En n aantal programma’s zoals Twitter en Facebook moest ik opnieuw installeren

  94. Alles is veel sneller, maarja dat wordt niet echt belangrijk meer als je de batterijduur ziet.. Het was al een drama, nu nog erger.

  95. iOS 7.1 trekt mijn batterij echt retesnel leeg echt urn dus

  96. Origineel geplaatst door Saph
    Beetje vreemd, er staat 189 MB. Maar als ik hem probeer te installeren zegt hij dat hij ineens 1,9 GB nodig heeft. Niet er fijn op een iPhone 4S met maar 8GB.

    Apple toestellen hebben altijd meer ruimte nodig om grote installaties uit te voeren. Dit kan een app zoals TomTom zijn, een heel grote game of zoals in dit geval, een iOS update. Dus je kan met 200mb vrije ruimte nooit iets installeren met een grootte van 189mb.
    Waarom dit juist weer is, ben ik even vergeten. Maar daar is Google je vriend voor.

  97. Batterij van iPhone 5 vliegensvlugger leeg. Ook na uitschakelen van veel berichten en lokaal. Jammer had ik het maar niet geïnstalleerd

  98. Mijn Ipad 3 heeft nog steeds spontane herstarts na update 7.1

  99. Geen spontane crash/ herstart meer en daar had ik best vaak last van. Dacht alleen aan een andere oorzaak, maar is met deze update opgelost.

    Batterij gaat voor mijn gevoel langer mee, maar heb dan ook veel locatie voorzieningen uit staan.

    Shift toets is even wennen.

    Verder merk ik weinig verschil op mijn iPhone 5

  100. @Max: iPhone 5s batterij na 6 uur stand by leeg iPhone crasht constant.

  101. @Bart: is inderdaad niet te installeren… ik haat opruimen…

  102. Mijn aaifoon 4 is wel sneller, maar de batterij is ook sneller leeg. Ik heb wel het gevoel dat hij sneller laad dus dat is dan wel weet prettig. Het downloaden van alle updates zorgt ervoor dat ik telkens apps of fotos moet verwijderen omdat er gevraagd wordt om 1.6 gb ruimte. Als je maar 6 hebt is dat wel weer lastig. Verder wel tevreden met de update.

  103. Ik merk ook dat over slide to unlock/schuif om te ontgrendelen nu een ruit met een gradient beweegt. Lijkt een vergeten foutje?

  104. Wel tevreden over de nieuwe update. Alleen vind ik de shift-knop en de kleur van het lockscreen tekst wel een achteruitgang.

  105. @Huig: die crashes heb ik ook nog altijd regelmatig, zeer vervelend

  106. @Sayan Faik: Symbool van netwerkactiviteit,blijft maar rondjes draaien.Dat probleem had ik ook.Telefoon opnieuw opgestart en ben er nu vanaf.Maar de oorzaak is mij nog steeds niet bekend.Zie ook dat er weinig aandacht wordt besteed.Want zijn nu al meerdere mensen die hier last van hebben,en niet weten wat het is.

  107. @appie2110: Wat ik gisteravond laat nog gedaan heb,is op m’n Iphone Herstel locatie en privacy uitgevoerd,opnieuw opgestart en niet meer in beeld gehad.Maar blijft het vreemd vinden.

  108. Als ik voor bijvoorbeeld vandaag een activiteit toevoeg, en ik open dan het berichtencentrum en ik wacht even herstart ie automatisch. Update die dat oplost aub

  109. Bij mij alles prima. Batterijduur op mijn iPhone 5s is gelijk gebleven. Vind de agenda een vooruitgang en de shift toets een nadeel

  110. Ik ben niet iemand die normaal zaagt over de batterij. Maar sinds de laatste update is het echt wonderbaarlijk veel achteruit gegaan.

  111. Touch id werkt veel beter en me accu gaat erg lang mee ! Ben heel tevreden met ios7.1, het toetsenbord is wel oke, vorige was ook prima.

  112. iPhone 5S en iPad Air hebben niet meer gecrashed sinds 7.1.

    Zal ik dan eindelijk na 5 maanden weer een iPhone hebben die weer de status altijd stabiel verdiend?

    7.1 duurde wel erg lang. De crashes waren niet leuk Apple.

  113. Zelf ook op een 4s: merk weinig verschil in snelheid (hij is ietsie sneller geworden) of batterijgebruik (marginaal minder). Maar de UI is een ondoorzichtige brei aan het worden: contrast-instellingen, animatie-instellingen, etc. Zucht… Wellicht ben ik wat conservatief o.i.d., maar wat was er nou mis met iOS 6?

    Wat mij betreft mag meneer Ive zijn “kunsten” elders gaan vertonen.

  114. Origineel geplaatst door Saph
    Beetje vreemd, er staat 189 MB. Maar als ik hem probeer te installeren zegt hij dat hij ineens 1,9 GB nodig heeft. Niet er fijn op een iPhone 4S met maar 8GB.

    Die 189 MB is een Delta-update met alleen maar de aanpassingen tov. de vorige firmware. Het aanpassen van de systeem-partitie (1.2 – 1.5 GB) kan niet als die in gebruik is. Daarom wordt er een “shadow copy” gemaakt van de systeem-partitie om deze aan te passen. In de tweede fase van de OTA update wordt de aangepaste “shadow copy” dan terug gezet op de systeem-partitie.

    Als je te weinig werkgeheugen hebt dan doe je update met iTunes. Met iTunes wordt er een volledig nieuw disk image (ramdisk) op de systeem-partitie gezet.

  115. Oh ja, Apple, kunnen we eindelijk eens een “normaal” toetsenbord krijgen: wanneer hoofdletters gekozen zijn (bijv. via shift-toets) hoofdletters laten zien. Wanneer kleine letters gekozen zijn (standaard) ook gewoon kleine letters op het toetsenbord afbeelden! Mijn hemel, hoe moeilijk kan dat zijn?

  116. @Paul538: Heb ook 4S en IPad 2. Ik zeg updaten. Ben aangenaam verrast. Werkt als een speer. Batterij gaat net zo lang mee. Locatie voorziening Google uitgezet en gps symbool is weg. Prima dus. Werkt allemaal soepeler. Prima

  117. Tevreden op men 5s tot nu toe.
    Is sneller geworden, Touch-id werkt nu beter met een lifeproof Fre case, bepaalde app iconen zijn minder flashy van kleur.
    Batterij gaat evenlang mee als op 7.0.4.

  118. Sinds iOS 7.1 blijkt Wordfeud op mijn iPad 3 vast te lopen na een aantal zetten. Opnieuw op starten verhelpt het euvel niet. Verwijderen en opnieuw installeren laat het spel wel weer starten en kun je weer een paar worden formuleren. Maar na een 6 tal woorden loopt Wordfeud opnieuw vast. Ik heb de betaalde versie maar de onbetaalde doet precies het zelfde. Er is niet meer mee te spelen.

  119. Iphone 4s batterijduur wordt maar korter en dramatischer! Ik heb al veel functies uitgezet zodat me batterij langer meekan. En straks moet ik 3G ook uit zetten?! Wat heb ik dan aan een iphone??

  120. Werkt prima, lijkt sneller maar dat gaat ook op voor het accu verbruik

  121. IPhone 5 32 gb met 7.1 is vooral slechter gaan presteren. You Tube laad slecht. Facebook video’s laden zeer slecht. Geen problemen met de batterij. Video’s zijn een probleem. Haperen veel. Ny the wsy…. Ik heb 2 iPhone’s 5. Beide met exact dezelfde ervaring. C-you later

  122. Ben zeer tevreden over snelheid en batterijduur!

    iPhone 5S & iPad Air

  123. @hans: Supertip! Wist ik ook niet

  124. Homeknop 2x induwen niet of bijna geen reactie…een grote batterijslurper is dit voor mijn IPad 3. Hopelijk is er verandering op komst. Laat ons hopen!!!!

  125. Origineel geplaatst door Robenroute
    Oh ja, Apple, kunnen we eindelijk eens een “normaal” toetsenbord krijgen: wanneer hoofdletters gekozen zijn (bijv. via shift-toets) hoofdletters laten zien. Wanneer kleine letters gekozen zijn (standaard) ook gewoon kleine letters op het toetsenbord afbeelden! Mijn hemel, hoe moeilijk kan dat zijn?

    Moeilijk is het niet hoor. Ik heb het al ruim twee jaar middels een jailbreak tweak. Ik snap ook niet waarom Apple alles in kapitalen laat zien, zie er alleen maar nadelen in.

  126. Probleem met FaceTime sinds de update verbinding wordt om de haverklap verbroken. Opnieuw verbinding maken lukt vaak niet. Ook VISA versa mbt andere gebruiker. Voor de update totaal geen last van gehad. Tnx appel it sucks behoorlijk wordt er depri van van die FaceTime

  127. iOS 7.1 meteen geïnstalleerd op mijn 5s. Echt een hele verbetering betreft snelheid. TouchID, reactiesnelheid tijdens typen en multitask, alles werkt bij mij heel veel sneller. Wat ik ook erg fijn vind is dat de Airplay verbinding drie keer zo snel wordt gemaakt met mijn Harman/Kardon. Voorheen moest ik 4, 5 seconden wachten tot het vinkje tevoorschijn kwam en de verbinding werd gelegd. (Idem voor mijn Apple TV’s en Airport Express overigens) Nu is dat meteen bij het aantikken van je Airplay-mogelijkheid. Batterij gaat wel sneller leeg. Waar ik na een werkdag met 82% thuis kwam (gemiddeld gebruik incl. bellen, WhatsApp, muziek etc.) kom ik nu met 43% thuis. Vooral radio streamen vindt ‘ie niet echt leuk meer. De nieuwe animaties voor het bellen (opnemen/ophangen) zijn leuk maar soms gaat dat net even niet zo snel meer als voorheen. Verder ben ik tevreden.

  128. Baal er echt gigantisch van dat map-in-map nu verdwenen is. Werkt niet meer. Apple zou veel beter naar de wensen van zijn klanten moeten gaan luisteren, bijv. waar blijft die 1TB iPhone??

  129. iOS7.1 is best een vooruitgang, maar om de een of andere vage reden heb ik vaak dat UI niet reageert wanneer ik mijn telefoon ontgrendel. Hij blijft dan een minuut of 2 hangen, gebeurd ook als ik de telefoon opneem vanaf het lockscreen. En dan heeft de persoon aan de andere kan alweer opgehangen, zeer irritant

    Iemand hiermee bekend? Google heeft weinig input, mijn 5S lijkt de enige met dit probleem..

  130. Ik heb de update direct op Iphone en Ipad geïnstalleerd. Ging gesmeerd. De snelheid is inderdaad toegenomen, dat is mooi.
    Enige probleem is dat Wordfeud (als enige app) sinds de update steevast vastloopt (zwart scherm), ook na opnieuw installeren. Enkel op de Ipad, op de Iphone werkt het spel wel normaal.

  131. @Rolf: Thx Rolf, voorlopig heb ik geen problemen meer, maar had dit idd ook al eens toegepast

  132. @Sake: Vreemd inderdaad,dacht dat het aan de Carrier update zou liggen( ook nog niet uit te sluiten natuurlijk)
    Gelukkig lost een herstel in de meeste gevallen zulke dingen op 🙂

  133. Ik heb de iOS7.1 op de iphone 4 geinstalleerd maar nu vind hij mijn provider niet meer.
    Soms heeft hij de provider wel gevonden maar als ik dan wil bellen is er ineens geen service meer met de provider.
    Ik heb al geprobeerd om de iOS 7.1 via iTunes te verwijderen via herstel maar helaas lukt dit niet.
    Oftewel nu heb ik een tel. waarmee ik niet meer kan bellen.

  134. Op de iPad3 gaat de batterij beduidend minder lang mee. Op mijn telefoon en ipad2 geen probleem met de update.

  135. @Dennis: Hier het zelfde probleem, heel lastig!!!

  136. @wiecher: Dank voor je reactie. Misschien dan toch maar proberen. Jammer dat er geen weg terug is 🙂

  137. Voor update naar 7.1 was accu van de iPhone 4S 12-14 uur bruikbaar; na update, terwijl telefoon minder gebruikt, al na 9 uur onder 20% was.

    Update was voor iPad2 fataal – volledige crash!
    Helaas veel data verloren; backup was drie maanden geleden en inloggen op iTunes op de PC was noodzakelijk.

    Diverse app’s werken niet (goed) meer of hebben een verminkte layout, bv. de statuslijn met tijd en accu-percentage blijven staan.

  138. Ik merk op m’n iPad Air nauwelijks verschil.

  139. Origineel geplaatst door fatih
    Iphone 4s batterijduur wordt maar korter en dramatischer! Ik heb al veel functies uitgezet zodat me batterij langer meekan. En straks moet ik 3G ook uit zetten?! Wat heb ik dan aan een iphone??

    Voor update naar 7.1 was accu van de iPhone 4S 12-14 uur bruikbaar; na update, terwijl telefoon minder gebruikt, al na 9 uur onder 20% was.

    Update was voor iPad2 fataal – volledige crash!
    Helaas veel data verloren; backup was drie maanden geleden en inloggen op iTunes op de PC was noodzakelijk.

    Diverse app’s werken niet (goed) meer of hebben een verminkte layout, bv. de statuslijn met tijd en accu-percentage blijven staan.

  140. Slurpt batterijen

  141. Mijn iPhone 5 is veel sneller na de update.
    Ik heb gelukkig geen problemen met de batterij.

  142. Na de update kreeg ik hele tijd No SIM in beeld.. Ik krijg dit niet uit mijn scherm tenzij ik hem elke dag reset. Tevens loopt inderdaad mijn batterij veel sneller leeg.. Verder geen problemen op mijn Iphone 5!

  143. Geen update voor mij zolang er geen jailbreak mogelijkheid is. Lekker op 7.0.5 dus.

  144. iPhone 4: prima, is sneller geworden

  145. @sake: Ja ik! Op m’n lockscreen zie je niet het icoontje van network activity, maar op m’n homescreen wel. Heel irritant dat icoon bovenin beeld dat draait!!

  146. @j: Probeer eens bij Instellingen – Algemeen – Stel opnieuw in – Herstel locatie en privacy. Zet je iphone helemaal uit en start hem even opnieuw op.Kijken wat die nu doet 🙂 Succes ermee

  147. Mijn iPhone 5 voelt een stuk sneller, vloeiender aan. Ook qua batterij verbruik ben ik zeer te spreken (dat was ik al met iOS 7). Het lijkt erop dat met deze update iOS 7.1 nog veel beter is geworden! Super geweldige update!! 🙂

    Ben zeer tevreden dus!

  148. Origineel geplaatst door Ria de Waal
    Ik zie wel enig verschil…of ik het beter vind?? Mijn pagina’s wegvegen i.v.m energie zuinig…werkt niet echt goed meer. Ik druk mijn homeknop 2x in en soms werkt het, maar vaak niet. Jammer!!

    Misschien een lome homeknop? Hoeft niet per se aan iOS 7.1 te liggen…

  149. Iphone 5s 64gig ik zit bij vodafone als ik wil bellen duurt het een minuut voor ik de zoemtoon krijg hij overgaat was tot 7.01 goed nu met 7.1 hoogst irritant

  150. Batterij duidelijk sneller leeg op mijn iPhone 5! Al van alles geprobeerd, oa harde reset maar niks blijkt te helpen, je ziet procent dalen terwijl je bezig bent! Zwaar teleur gesteld!!!
    En idd die shift toets is nie mooi! Past nie in de lay out!

  151. Het telefoon opnemen en gesprekken beëindigen doet zo androidachtig aan 🙁

  152. Wilde net de vraag stellen over een snel lege accu. Ik zie dat ik niet de enige ben. Best vervelend!

  153. Ik heb spijt dat ik iOS7.1 heb geïnstalleerd. Ik wil zelf bepalen in welke app locatievoorzieningen op de achtergrond meelopen en de batterij is aanzienlijk sneller leeg. Graag snel nieuwe versie waarin dit ongemak is aangepast.

  154. Ik heb van de week iOS7.1 geinstalleerd op mijn iPhone 5S. Ervaar eigenlijk geen echte snelheidswinsten. Hoewel de snelheid van mijn batterijontlading wel is toegenomen!

  155. Na de software update alleen maar gezijk!!’ Als ik de Simpsons tapes out wil spelen opent hij niet en loopt me telefoon vast ! Paar keer opnieuw opgestart simkaArt eruit gehaald en zelfs de app er al 3x opnieuw opgezet en kan er nog niks mee ook bij candy crush slaat hij steeds vaker vast echt irritant !

  156. Batterij van mijn iPhone 4 loopt veel sneller leeg, haalt het einde van de dag niet.
    En caps lock knop is inderdaad irritant.

  157. Op mn iPhone 5s gaat de batterij minder lang mee (13,5 uur stand-by en 4,5 uur gebruik, niet intensief). Verder vind ik het toetsenbord er minder op geworden. Ook de schaduw over de icoontjes van telefoon en berichten is niet in een lijn wat betreft ios7 (strak, geen schaduw of 3d). Op mn iPad mini 2 zit er een vage schaduw over het beginscherm/achtergrond. Ook de nieuwe manier van telefoon opnemen en ophangen, is allemaal preutsig geworden. Al met al niet mijn favo update.

  158. Sinds de update krijg ik vaak meldingen dat de simkaart niet gelezen kan worden. Hebben meer mensen hier last van?

  159. Sinds de update heb ik last met opladen van mn iPhone 4.. Deze laadt nu helemaal niet meer. Zijn er meer mensen met dit probleem, of is mijn batterij of dock connector gewoon kapot??

  160. Ik ondervind sinds 7.1 een irritant probleem met mijn toetsenbord.

    Wanneer ik iets wil typen springt die altijd eerst naar het emoji-toetsenbord, maar meestal wil je eerst tekst ingeven uiteraard.

  161. Ik ben nog steeds blij dat ik op mijn 4s de oudere ios6 heb, 1000 keer mooier!

  162. Ik heb nog steeds 5.1.1 op mijn iphone 4. Doet het fantastisch :-).

  163. 7.1 op mijn iPad3 zorgt voor een vertraging bij het veranderen van apps middels de 4-vinger-swipe-omhoog beweging. Het tonen van de apps (verkleint en naast elkaar) gebeurt duidelijk trager dan voorheen. Vreemd genoeg staat de recente actieve app dan ook links naast “het scherm”.

  164. Origineel geplaatst door Ria de Waal
    Ik zie wel enig verschil…of ik het beter vind?? Mijn pagina’s wegvegen i.v.m energie zuinig…werkt niet echt goed meer. Ik druk mijn homeknop 2x in en soms werkt het, maar vaak niet. Jammer!!

    Ik heb hetzelfde probleem. Vervelend. Verder vind ik de telefoon applicatie stukken beter.

  165. 7.1 bevalt me prima op mijn iPhone 5S. Ik begrijp écht niet hoe het kan dat er zoveel mensen zijn met een korte gebruiksduur van hun batterij. Ik gebruik mijn 5S erg intensief (veel internet, Whatsapp, Facebook, allerlei nieuwsapps, YouTube etc) maar mijn batterijduur zit tussen minimaal 10 uur (bij erg intensief gebruik) tot meer dan 24 uur, bij iets minder intensief. Wel heb ik locatievoorzieningen uit staan voor Apps waar dat niet nodig is, zoals Whatsapp, Facebook etc. En ik haal mijn mail alleen handmatig op, als ik tijd heb om het te lezen. Dat scheelt denk ik veel. Ik laat niets pushen. Alleen bij heel belangrijk nieuws.

    Ik merk niet dat 7.1 de batterijduur beïnvloed heeft, vind kleuren van Apps nu beter. Vormgeving verbeterd. Alleen vette toetsenbord vind ik erg lelijk en shift en delete juist onduidelijker. Ik snap niet waarom je ver of niet vet niet zelf kunt instellen.

    Ik heb één raar probleem met geluid: Soms valt het geluid bij sommige Apps ineens weg. Zoals bijvoorbeeld bij Ruzzle of bij Mail. Ik heb dat eerder wel eens met een andere iPhone ook gehad. Je kunt dat dan alleen herstellen door de iPhone te herstarten óf even kort muziek af te spelen, waarna het geluid het overal weer normaal doet.

  166. Heb al flink spijt van deze update… toestel valt nu te pas en onpas helemaal uit en moet herstart worden. swipen is ook hakerig geworden. Kortom met updates tot nu toe nog noot zo’n slechte ervaring gehad… Heb overigens een 4S.

  167. Ik blijf met enige regelmaat apps houden die bij de eerste opstart crashen en het vervolgens bij de 2e poging wel doen. Bijv. bij de browser Atomic maar ook bij enkele anderen.

  168. Ik ben sinds iOS 7.1 al mijn muziek kwijt ook die ik in de Apple store gekocht heb, heeft er iemand een oplossing?

  169. Sinds 7.1 werkt het Logitech toetsenbord bij de iPad niet meer. De Bluetooth verbinding valt telkens weg. Als ik WiFi uitzet ontstaat dit probleem niet. Maar zo werkt het dus van geen kanten. Maar snel weer terug naar de oude versie?

  170. Heerlijke update.

    Batterij leek een dag sneller op te gaan maar gaat sindsdien eerder langer dan korter mee.

  171. Helaas doet wordfeud het sinds de update van vandaag niet meer op de IPad: scherm blijft zwart. Meldingen verschijnen wel boven in het scherm en het aantal meldingen staat op het appsymbool. Heb de app opnieuw gedownload, toen deed hij het wel, maar kreeg ik hinderlijke reclame van wf. Omdat bleek dat ik daaral voor had betaald werd die weggenomen – en ging mijn scherm weer op zwart…..

  172. Na de update doet wifi & buetooth het slecht, of soms helemaal niet op mijn 4S! Jammer dat je niet een software stap terug kan doen…

  173. Mijn Apps van Facebook en Twitter worden nu heel erg klein op het scherm weergegeven. De andere Apps werken wel..
    Tips en trucs?

  174. Mijn batterij gaat echt als een malle leeg!! Voor de rest geen restarts meer gehad en lijkt ietsje sneller.

    iPhone 4s & iPad Air

  175. Ik zie graag al m’n afspraken in m’n agenda in 1 oogopslag, maar helaas is me dat tot op heden nog niet gelukt!!
    Weet iemand misschien een oplossing?

  176. Ik heb met 7.1 wel nog een crash (respring) meegemaakt na het openen van een app. Verder ben ik zeer tevreden over de update alles lijkt veel vlotter te openen.

  177. Waardeloos. Opstarten spelletjes duurt mij te lang. Batterij loopt nog sneller terug dan de vorige update. 3 x moeten opladen vandaag.

  178. Sinds IOS 7.1 houdt Wordfeud een zwartscherm na elke keer opnieuw installeren. #fail

  179. @BobBie: Misschien een tip om jouw iPhone opnieuw te configureren / te instellen en dan pas de update uitvoeren van iOS 7.1 – wellicht dat het nu is opgelost.

  180. Origineel geplaatst door P Broers
    Ik heb een iPhone 5S 64GB maar sinds iOS 7.1 is hij er erg op achteruit gegaan. Mijn batterij ging normaal een hele dag mee met normaal gebruik. Vaker had ik zelfs nog 30-40% batterij over. Sinds iOS 7.1 is mijn iPhone al rond 3 uur helemaal leeg. Hij wordt overgens héél erg warm. Helderheid staat op het laagste, heb alle locatievoorzieningen en alle andere dingen waarvan mijn telefoon leeg kan gaan uitgeschakeld maar hij gaat nog steeds heel snel leeg.

    Origineel geplaatst door stacey
    Op mn iPhone 5s gaat de batterij minder lang mee (13,5 uur stand-by en 4,5 uur gebruik, niet intensief). Verder vind ik het toetsenbord er minder op geworden. Ook de schaduw over de icoontjes van telefoon en berichten is niet in een lijn wat betreft ios7 (strak, geen schaduw of 3d). Op mn iPad mini 2 zit er een vage schaduw over het beginscherm/achtergrond. Ook de nieuwe manier van telefoon opnemen en ophangen, is allemaal preutsig geworden. Al met al niet mijn favo update.

    twee tips om batterij te sparen: haal ALLE meldingen in berichtencentrum van MAIL eraf, anders pollt die ELKE MINUUT, zelfs staat ie op handmatig (badge-app symbool mag aan blijven – en druk eens op ‘stel opnieuw in’ – en dan ‘herstel alle instellingen’ – er wordt NIKS gewist, enkel de settings herzet, je batterij gaat nu heel lang meegaan !

    Origineel geplaatst door Jacqueline
    Sinds IOS 7.1 houdt Wordfeud een zwartscherm na elke keer opnieuw installeren. #fail

    zoals hierboven gezegd, ‘herstel alle instellingen’ dan gaat t weer werken, is een verkeerde setting.

  181. Ik had een groot probleem met de batterij van mijn iPhone 4
    Na een bezoek aan de Genius bar in de Apple store, bleek dat de mijn firmware ervoor zorgde dat 3 apps continue de processor bezig hielden. De firmware is gratis ge-update en sinds dien geen enkel probleem met de batterij. Dank aan Apple en de Genius in de store.
    Nu ga ik 7.1 installeren.

  182. Sinds de nieuwe update IOS7.1 gaat mijn batterij aanzienlijk achteruit…. Locatievoorziening die altijd actief is, is een minpunt… Geef mij de vorige update maar….

  183. iOS was altijd een OS dat geen uitleg behoefde. dat is met de komst van iOS 7 wel anders.

    het uiterlijk en de manier waarop je het iOS nu bedienen moet is meer zo vanzelfsprekend als voorheen. sommige knoppen zijn tekst en sommige tekst zijn geen knoppen. sommige knoppen zijn sliders en sommige knoppen zijn knoppen.

    Er zit geen duidelijke logica achter en de keuzes zijn niet consistent zodat je in elke app weet wat hoe bediend moet worden. De Foto app als voorbeeld. wisselen van foto naar video en de andere modes dat lukt als je geluk hebt door te drukken. dat is ook het meest logisch sinds het knoppen zijn. maar je moet schuiven. totaal niet vanzelfsprekend omdat het er niet uit ziet als een element dat geschoven dient te worden.

    Nu moet je een leek weer uitleggen wat waarvoor dient. Ook als je iOS al gewend was is iOS7 niet voor iedereen even vanzelf sprekend meer. Het knoppen ding is met de komst van 7.1 via een setting duidelijker geworden maar helaas NOG lelijker.

    in pre iOS7 kon je duidelijk zien wat een knop was en wat niet. knoppen zagen er verzorgd uit en paste mooi in de rest van het design. De functie van een element viel te raden. ook als je 0,0 ervaring had met computers of smartphones. Dat is naar mijn mening juist de kracht geweest van iOS en de reden waarom Apple met een Mobiel OS dat eigenlijk niet veel kon zoveel gebruikers hheeft weten te winnen. Gebruiks gemak en een heldere interface. zelfs kinderen en bejaarden hadden het zonder uitleg in 10 minuten door.

    Dit lukt met iOS7 niet meer. Dat moet je net als Android aeerst een aantal keer uitleggen. De simpelheid en eenvoud die iOS ooit had die is het verloren door het nieuwe platte ontwerp. Hoe lelijk je skeuomorphisme ook kan vinden het werkte wel.

    Ach ja het levert weer werk op als digicoach. Er valt weer genoeg aan mensen uit te leggen 😉

  184. Vanaf IOS 7.0 op mijn Iphone heb ik al spijt en verlang ik terug naar IOS 6.
    IOS 6 was duidelijk en intuïtief.
    De update naar 7.1 heeft me iets vrolijker gemaakt, maar er is nog veel te verbeteren.
    Voorlopig download IOS 7 nog niet op mijn Ipad.

  185. Batterij merkbaar sneller leeg op iphone 5s

  186. Ik kan geen foto’s meer aflezen op de pc. iPhone blijft vragen om de pc te vertrouwen. Keer op keer op vertrouwen geklikt, echter geen foto’s op de pc. Iemand anders ook laat van!? En nog beter…weet iemand een oplossing hiervoor?

  187. Ik heb m vrijwel gelijk geïnstalleerd, geen problemen… Maar vandaag kan ik ineens niet meer in de agenda lijst komen…. Zwaar irritant! Weet ook niet hoe dit te regelen, krijg nu de maandkalender te zien met hooguit 2items uit de lijst…

  188. Ik heb het ook geïnstalleerd maar heb dus wel een groot probleem. Ik heb een Brodit autolader. Deze had 30 pins voor mijn iPhone 4. Nadat ik een iPhone 5 kreeg heb ik daar in de Apple store een connector voor gekocht. Verloop van 30 naar de nieuwe connector. Werkte perfect en nu krijg ik telkens meldingen dat dit accessoire niet geschikt is.
    Het lijkt wel of ze een beetje door slaan in dat proberen te beveiligen van alle accessoires.
    Graag een update welke dit oplost.

  189. Kan Wordfeud niet meer openen na iOS update. Krijg zwart scherm

  190. Ik merk dat de stroken van apps in het Berichtencentrum veel te laat worden weergegeven. Pas vaak nadat de iPhone wordt ontgrendeld verschijnen de stroken van bijvoorbeeld e-mailberichten. Heeft iemand anders dat ook gemerkt?

  191. Ik heb door een tip op een forum topic op Tweakers de oplossing gevonden voor het extreme leeglopen van onze twee iPhone 4S sinds iOS7.06/7.1! Het blijkt dat de ‘Scoupy’ korting app constant GPS blijft verbruiken ook al gebruik je de app niet en staat GPS voor de app uit én bij ververs apps op achtergrond staat dit uit voor al onze apps. We hebben beiden de app verwijderd et voila de gebruikstijd/stand-by tijd is weer verschillend en als vanouds! Nog veel belangrijker de accu gaat al veel langer mee (wat ik gistermiddag/avond heb gemerkt).

    Achteraf gezien was terug naar fabrieksinstelling dus niet nodig geweest voor mijn iPhone aangezien de telefoon van mij vriendin nu ook weer normaal werkt (en die was niet terug naar fabrieksinstellingen gezet).
    De accuduur is nu weer ‘normaal’ niet langer 1% kwijt per paar minuten. In ons geval was de telefoon na gemiddeld gebruik (zonder bluetooth/3G gebruik, maar wel 90% van dag WIFI) na zo’n 14 uur leeg. Nu gaan we vandaag weer meemaken hoelang de accu nu weer meegaat, maar ik denk zeker 24uur als het niet meer is (zoals het was).

    Ik vraag me nu wel af waardoor dit specifiek sinds iOS7.0.6/7.1 zich voordoet met de Scoupy app? Het lijkt me dus ook dat dit probleem zich voor kan doen met andere apps en in zulke gevallen is het wel een speld in een hooiberg. Gelukkig heeft Dennischo die speld gevonden! Held!

    Scoupy heeft toegezegd dat ze het opgelost hebben en een update van de app verstuurd is naar Apple ter goedkeuring. Ik ga de app voorlopig niet gebruiken in ieder geval. De site voldoet ook prima.

  192. de achtergrond van de 4 onderste apps (telefoon, Mail, Safari) is nu niet doorzichtig meer op de 5S. Dit vind ik heel erg jammer, is er geen oplossing voor?
    Verder alles veel sneller…

  193. Help! Mijn iphone 4 kan niet updaten naar 7.1 krijg wel de melding dat er een update beschikbaar is, kan deze ook downloaden maar na een half uur ofzo gebeurd er niks meer… Is er toevallig iemand die weet wat ik fout doe of hoe ik deze update wel kan gebruiken?

  194. @Ron:
    Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Verhoog contrast -> schakel “Maak minder doorzichtigheid” -> UIT 🙂

  195. Bas,

    Beel erg bedankt, het is weer doorzichtig geworden.

  196. Lettertype op toetsenbord vind ik minder mooi. En Facebook opent niet meer. Bij opstarten wordt due gelijk weer gesloten. Vind de update tot nu toe geen voordelen hebben 🙁

  197. @Ron:

    Graag gedaan, Ron! Fijn dat ik je kon helpen ermee :). Ohja, het zou kunnen dat Bluetooth nog aanstaat (was in mijn geval wel zo). Via control Center of via instellingen kan je deze uitzetten 🙂

  198. Ik kan met mijn iPhone 4 deze update (7.1) helemaal niet doen, ik krijg wel de melding dat er een update beschikbaar is, en kan deze ook openen, maar als ik daadwerkelijk wil gaan update krijg ik ongeveer na een uur (als hij zegt gereedmaken voor installatie oid) een foutmelding dat hij niet kan update, kan en wil iemand mij helpen? zijn er meerde met dit probleem?
    Alvast dank voor reactie en hulp!

  199. Heeft iemand ook nog problemen met WiFi? Sinds de nieuwe update werkt mijn WiFi niet meer op iPhone 5. Bij de iPad waar de update nog niet geïnstalleerd is doet WiFi het wel nog.
    WiFi wordt wel nog gevonden, maar kan niet meer aangemeld worden. Herstel van netwerkinstellingen heeft niet geholpen.
    Iemand een oplossing?

  200. Heb gister de 7 1 versie gedraaid. Wifi werkt niet meer. Personal hotspot werkt niet meer en m’n 4s is heel traag. Kortom, een ramp. Heb ook 5 en die geeft aan dat er een update beschikbaar is. Die ga ik dus nooit draaien. Eerst die 4s weer in orde. Alle tips hierboven en verder op internet hebben niet geholpen. Wat moet ik doen? Help!

  201. Origineel geplaatst door marnix
    Heb gister de 7 1 versie gedraaid. Wifi werkt niet meer. Personal hotspot werkt niet meer en m’n 4s is heel traag. Kortom, een ramp. Heb ook 5 en die geeft aan dat er een update beschikbaar is. Die ga ik dus nooit draaien. Eerst die 4s weer in orde. Alle tips hierboven en verder op internet hebben niet geholpen. Wat moet ik doen? Help!

    Hier bovenstaande problemen heb ik geen last van gehad. Ook niet met het updaten van de iPhones van m’n ouders (doe hebben de 4S) en ik heb de iPhone 5.

    Wat je kunt doen is jouw 4S opnieuw configureren en iOS opnieuw installeren. Wellicht dat dan oplost. En anders zou je kunnen overwegen om een afspraak te maken met de Genius Bar in de Apple Store.

  202. Van de week kwam er weer een kleine update binnen.. DeZe is nog beroerder… WiFi werkt nauwelijks tot helemaal niet. Batterij nu nog sneller leeg. Wanneer wordt het probleem aangepakt?

  203. Sinds ik 7.1 op m’n iPhone 4s heb geïnstalleerd, komen nieuwe afspraken die ik toevoeg in mijn werkagenda, terecht in m’n privé agenda. Heel vervelend.lukt me niet dat op te lossen.

  204. Ik ook op de Ipad en veel mensen in mijn omgeving. Op mijn IPhone gaat het wel goed.

  205. Origineel geplaatst door Marc
    iOS 7 is een supersoftware maar batterij gaat wel heel erg snel leeg hoor.. Dat is het enige minpunt..

    Nogal een minpunt, hè? Waar baseer je de kwalificatie “supersoftware” op?

  206. pff wat een waardeloze update! mijn wifi gaat dus niet meer aan. al naar de winkel gegaan. ze zeiden dat het niet aan de wifi antenne lag en ik mijn iphone 4s moet resetten, nu dus gedaan maar mooi niet dat die het doet.. bij ios 7.0 wel. batterij gaat ook maar voor anderhalf uur mee.

  207. Update, werkt sneller! Gebruik je maps (kaarten) dan trekt de batterij in 1 keer leeg!!!
    Ergste van alles, ik kan niet meer bellen en niet meer downgraden kortom kl*te.
    Is de zoveelste keer dat je iphone of ipad update en dat het weer tegenvalt en je kan daarna niets meer doen om het te verbeteren en moet je wachten op wederom een update! Wat dat betreft is MAC bijzonder slecht!

  208. Sinds de nieuwe update 7.1 krijg ik geen verbinding meer met Facebook op mijn ipad en iPhone 5
    Kortom ***** die nieuwe update.

  209. @Ria: of facebook 😉

  210. Origineel geplaatst door Sake
    Ik heb van de week ook ios 7.1 op m’n iphone 4s gezet,wat me opvalt is dat ik symbool netwerkactiviteit continu blijft draaien boven aan scherm.Wat kan dit zijn en wat moet ik er aan doen???
    En hebben meer mensen hier last van ??

    Precies hetzelfde probleem als eerder vermeld heb ik ook last van. Alke apps sluiten en in instellingen alles zo gezet dat geen netwerkact. Nodig zou moeten zijn, heeft geen effect. Vreemd.

  211. Sinds update naar ios 7.1 wifi problemen. Wifi knop blijft grijs en kan niet aan of uit gezet worden. appelwinkel geweest. Daar proberen ze te naaien met een vervangend toestel met bijbetaling van 200 euro. Appel zorgt dus met nieuw update dat je toestel naar de klote gaat zodat je nieuwe kan kopen. Onderzoek op www blijkt wereldwijd een probleem te zijn met ios 7.1 update. Appel manipuleert op deze manier iedereen om een ander toestel te kopen. EU brussel moet hier wat aan doen. Voor mij NOOOOOOIIITTT MEEEEERR appel product.

  212. Ja heel irritant, iemand een oplossing ?

  213. Sinds de update werkt m’n iPhone 4s niet meer op m’n grote philips Dock.
    Kan geen muziek meer afspelen. Hij laadt wel op, maar geeft geen geluid. Je ziet wel de secondes wegtikken via iTunes.
    Op m’n kleine philips docking station doet hij het weer wel. Snap er niets van.
    Vind het zo jammer. Geen muziek meer in m’n huiskamer ;-(
    Reset werkt niet, home button indrukken terwijl ik hem op de Dock zet ook niet. Ben radeloos!

  214. Ik ben in het bezit van een Iphone 4S
    Sinds ik IOS 7.1.1 geïnstalleerd heb krijg ik geen toegang tot mijn foto’s via IPhoto. Ik moet dan een wachtwoord invoeren. Maar er is geen wachtwoord. Voordien zag ik meteen mijn foto’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.