Reacties voor: iCulture peilt: wat verwacht jij van een smartwatch?

Wat verwacht jij van een smartwatch? Als de geruchten kloppen gaat Apple in 2014 de iWatch uitbrengen. iCulture-lezers kiezen wat ze erin willen zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 65 reacties

  1. Waarom staat er niet iets met health functies bij?

  2. Ik draag geen horloge en ga ook zeker geen smartwatch dragen. Waarom zou je…?

  3. Origineel geplaatst door Frankmans
    Waarom staat er niet iets met health functies bij?

    Dit, de enige optie die ik aan zou willen klikken staat er niet bij terwijl daar wel veel geruchten over waren.

  4. De functie die ik zou willen zien is, de tijd

  5. Voor mij zijn uitgebreide notificaties het belangrijkste, de smartwatch hoeft namelijk geen (mini) iPhone te worden want een iPhone heb ik al. Design is trouwens ook heel belangrijk.

  6. Sport & gezondheid functies en andere toepassingen ontbreken in het lijstje. Nu bijna alleen hardware specs op het lijstje. Apple brengt de iWatch alleen uit in combinatie met een platform waarmee ze weer een industrie op zijn kop kunnen zetten. Ik gok op sport & gezondheidszorg.

  7. Ik blijf het idee van een smartwatch nogal ‘geeky’ vinden. Multifunctionele horloges zijn niet nieuw en toch zie je (ik) ze zelden. Zodra horloges meer dan alleen de tijd aan kunnen geven, blijken ze al gauw futuristisch en onserieus uit te zien. Als Apple de smartwatch als accessoire voor de iPhone wil brengen, dan moet Apple ook een breed spectrum aan liefhebbers zien te bereiken.

    Voor mij moet een Apple smartwatch vooral elegant en simpel zijn. Het moet daarnaast ook een product zijn dat eigen kerntaken heeft die het beter kan doen dan een smartphone of tablet, vrij naar de presentatie van Steve Jobs toen de iPad werd geïntroduceerd. Ik denk daarom dat een smartwatch bepaalde sensoren e.d. gaat hebben die de smartphone kunnen aanvullen, maar het zelf geen miniversie van een smartphone wordt.

  8. NIKS.

  9. Een camera is zo kansloos

  10. Ik ben er wel erg benieuwd naar, t is iets waar ze al vrij lang mee bezig zijn dus mijn verwachtingen zijn erg hoog.

  11. Het moet een verlengstuk van mijn iPhone zijn, geen vervanging. Dus de a-creatieve punten uit dit lijstje zijn bijna allemaal overbodig. Slecht trouwens zo’n ‘gesloten’ poll. De beste creatieve ideeën komen op deze manier niet aan bod of ze moeten onder ‘iets anders’ geplaatst worden maar daar lijkt het al zo’n bijzaak dat ik mijn ideeën hier lekker niet ga delen.

  12. Ik draag al geen horloge, dus een smartwatch gaat hem echt niet worden.

  13. Zie hier ook echt geen toegevoegde waarde in!

  14. Ik gebruik nou net twee weken een Pebble en ben er razend enthousiast over. Ik hoef echt geen iWatch, met het oog op de Pebble App Store die komende maand verwacht wordt. Het verbaast me nu al hoe snel er nieuwe functies uitkomen

  15. Beter blijft Apple verre van de smartwatch en steken ze ook geen geld in development er van.

    Een smartwatch is een product wat maar weinig mensen gaan willen, lijkt me dat Apple geen product in het assortiment wil hebben wat enkel door geeks gekocht gaat worden, daar maken ze zich zelf namelijk redelijk belachelijk mee. Voor die paar tientjes die ze er eventueel mee kunnen verdienen kunnen ze het beter laten.

    Beter geen product dan een nauwelijks gewenst product.

  16. Werkend als sporthorloge

  17. De optie die er niet bij staat: hij moet waterdicht zijn. Een horloge draag je altijd, ook als je buiten in de regen loopt.
    Natuurlijk draag je een telefoon ook altijd bij je, maar een eventuele iWatch die niet waterdicht is, zal ik niet kopen.

  18. @Arie: dat is jou mening

  19. Een iWatch met extra sport functies zoals hartritme, snelheid, afstand en hoogte zou mooi zijn.
    Heb de Pebble net besteld, eerst eens kijken hoe dat bevalt.

  20. Origineel geplaatst door Jeroen O
    De optie die er niet bij staat…

    Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom staat er ook de optie ‘Iets anders’ bij, voor al die 1001 dingen die ook nog in de lijst hadden kunnen staan. Hartslagmeter bijvoorbeeld, of stressmeter. Of waterdicht, zoals in jouw geval.

  21. Ingang voor je oordopjes Om muziek via je iPhone af te spelen op je smartwatch

  22. – Sport (calorie meter, stappen teller, GPS functies)
    – Gezondheid. Vitale lichaamsfuncties, hartslag, bloedruk, etc.
    – Navigatie functies integratie met iOS devices.

  23. @Tim: das een goeie als je aan het trainen bent met gewichten, dan trek je gelijk die dopjes uit je oren…strak idee 😀 denk dat je bedoelt gewoon een player op je smartwatch waarbij je je muziek bedient die op je iphone staat 🙂

  24. Ik heb eigenlijk best wat standaard wensen die wat mij betreft de basis van een smartwatch zouden moeten zijn. Alle extra’s zijn wat mij betreft mooi meegenomen.Ik vind batterijduur heel erg belangrijk. Moet toch wel minimaal 3-5 dagen mee gaan vind ik. Daarnaast moet hierdoor niet je telefoon een stuk sneller leeg gaan.Ik wil notificaties er op kunnen ontvangen en eigenlijk ook berichtjes/e-mails erop kunnen lezen. Ik wil er inkomende telefoontjes op kunnen wegdrukken/opnemen en muziek pauzeren/skippen.Hij moet waterdicht zijn en ik wil de bandjes kunnen verwisselen. Oowh en natuurlijk een stabiele verbinding! Je hebt er niets aan als de verbinding steeds wegvalt.

  25. Waterdicht zonder klepjes die je hiervoor moet sluiten.

  26. Persoonlijk zie ik meer in iets dergelijks als een iRing dan in een iWatch…

  27. De Samsung Galaxy Gear wordt alom uitgelachen vanwege de slechte batterijduur

    Dat zal voor apple ook wel gaan gelden, apple kennende!!

  28. Ik heb de pebble en is awesome. Hoef niet eens wat anders.

  29. Origineel geplaatst door Tim
    Ingang voor je oordopjes Om muziek via je iPhone af te spelen op je smartwatch

    Deze !

  30. Anders….Er komt geen smartwatch

  31. Het probleem is juist dat ik al een horloge heb, dat waarschijnlijk duurder is dan dat een smartwatch zal worden. Ik vind het zonden om mijn mooie horloge te verruilen voor een geeky smartwatch.

  32. Origineel geplaatst door Tim
    Ingang voor je oordopjes Om muziek via je iPhone af te spelen op je smartwatch

    Hahahaha serieus? Hoe zie je dat voor je? Zou echt draadloos moeten anders zou het er behoorlijk lomp uit zien

  33. Hij moet wel een schermpje krijgen wat altijd af te lezen is. Net zoals mijn Pebble.

    Eerst op een knopje moeten drukken zoals met de Nano horloges was waardeloos.

    Origineel geplaatst door Arie
    Ik draag geen horloge en ga ook zeker geen smartwatch dragen. Waarom zou je…?

    Omdat de tijd belangrijk is en op je Smartphone kijken niet in elk gezelschap kan?

  34. Ik heb zelf een smartwatch van Sony, en het is best een handig ding. Maar is Apple echt geintereseerd in een segment van deze omvang? Ik denk dat de iWatch meer een naam is voor een TV achtig ding dan voor een horloge.

  35. De allerbelangrijkste feature moet zijn dat de smartwatch je lichaam beter laat begrijpen. Dit apparaat omdat het vast zit aan het lichaam moet als een van de eerste apparaten meer inzicht geven in je temperatuur. Bloeddruk en hartslag. Als je deze gegevens altijd pijlt is dit een revolutie!Over 4 jaar kan iedereen een uitdraai malen van z’n hartslag. De zorg staat voor een revolutie!

  36. Sensoren voor hartslag, activiteit-tracker, etc. zouden wat mij betreft ook wel welkom zijn.

  37. horloges moeten gemaakt worden door Zwitserse horloge huizen en NIET door techfabrikanten

  38. Lange batterijduur op 1? Ik vermoed dat mensen de waarde van batterijduur een beetje overschatten. Ik draag zelf een Pebble, die 5 dagen mee kan gaan, maar toch gooi ik em elke nacht gewoon aan de lader. Het is gewoon heel makkelijk in je routine te stoppen. Je doet je horloge immers toch af voordat je gaat slapen, toch? Kan je net zo goed de oplaadkabel er even in-klikken.

    Origineel geplaatst door Harry1234
    Ik heb zelf een smartwatch van Sony, en het is best een handig ding. Maar is Apple echt geintereseerd in een segment van deze omvang? Ik denk dat de iWatch meer een naam is voor een TV achtig ding dan voor een horloge.

    “iWatch” is geen naam die is uitgelekt ofzo hoor. Het is de naam die de media heeft gegeven aan een “eventueel horloge die in ontwikkeling is door Apple”, dus noem het hoe je wilt maar het is in elk geval geen TV 😛

  39. Ik hoop dat het gehard glas is. Je horloge tikt weleens ergens tegenaan. Als dat met je smartwatch gebeurt, dag dag 250 euro

  40. Na een jaar een i’m watch gehad te hebben zou ik graag zien dat de iWatch de volgende eigenschappen/functies zou hebben:
    1 mooi design
    2 wel waterdicht
    3 notificaties van whatsapp/iMessage/mail en sms
    4 lange batterij duur 3/5 dagen
    5 stabiele verbinding
    6 betere schermresolutie
    7 alarm modus als de verbinding wegvalt (als je de telefoon vergeet)
    8 shake functie om terug te gaan naar de klok
    9 draadloos opladen
    10 eigen wifi mogelijkheid
    11 handsfree die werkt
    12 headset aansluiting

  41. Ik wil m’n auto er mee kunnen oproepen en met m’n auto communiceren. Als we nu toch zo hip en sci-fi gaan doen met horloges dan maar direct Knightrider stijl..Kit.. Get over here..

  42. Dat hij uitkomt ipv er steeds over te moeten lezen…

  43. Sport functies icm gezondheid. Dit is voor mij een toevoeging en meerwaarde tov de iPhone. De iPhone heeft het horloge vervangen, dus een smartwatch moet iets toevoegen.

  44. @dave: Ja dave dat bedoel ik 😀

    @Rick: JAAA Rick ik vond t ook een fantastisch idee

    @Patrick: dat je smartwatch via Bluetooth audio af kan spelen en dat je de oordopjes in je smartwatch kan doen

  45. Makkelijk te bedienen.
    Klinkt voor de hand liggend maar zitten pielen op een klein scherm lijkt me niks 🙂

  46. Voor mij heeft zo’d ding alleen toegevoegde waarde als ik voor veel gebruikte functies onderweg (camera, mp3 -speler, SIRI (dan wel in het nederlands) mijn telefoon niet meer uit mijn broekzak hoef te halen.

  47. Een smartwatch met gezondsheidfunctie’s, iets wat ECHT nuttig is, en iedereen echt wat aan heeft. Dit zou ik dus echt terug willen zien.

  48. – communiceren met de basis en m’n auto
    – auto naar me toe kunnen laten rijden
    – laserstraal

    Kitt, pick me up!

  49. Ik krijg binnen nu en 4 weken m’n HOTwarch handfree bellen, notificaties van fb, Twitter, ook van whatsapp en andere apps
    Afstandsbediening voor iPhone en hij geeft ook Nog de tijd aan!

  50. M7 motion chip, met 1 op je arm en 1 in je zak, kan dat ding een heleboel intersante dingen meten

  51. Ik zou t belangrijk vinden dat niet na 1x stoten/klussen er al krassen of een barst in zou komen

  52. Waterdicht anders is hij bij de eerste regenbui dood

  53. Allereerst,ik heb een horloge maar gebruik hem niet dagelijks.Ik heb men vote uitgebracht en wil er nog aan toevoegen dat ik men gps via men horloge zou willen kunnen volgen dan kan me phone lekker in men broekzak blijven.

  54. Eind 80-er jaren heb ik het quartz display definitief vaarwel gezegd: ik wil gewoon klassieke wijzers en een strak zakelijk klokkie. Die heb ik nu ook.

    Mijn ideale iWatch heeft dan ook klassieke wijzers. De wijzerplaat er onder mag best een display zijn maar in principe gewoon de cijfers aangevend en de datum. Bv. met eInk. Alle andere functies kunnen dan ook op die wijzerplaat worden geplaatst. En, de wijzerplaat moet ook meteen zonnecel zijn – heb ik nu ook met mijn huidige horloge.

    De punten 100M waterdicht en saffier glas lijken me voor zichzelf spreken.

  55. De smartwatch moet sowieso waterdicht zijn, anders kun je het geen horloge/smartwatch noemen vind ik.

  56. Niets meer en minder als de tijd aangeven

  57. Sportfuncties: stappen, beweging enz. dus ook waterdicht
    Gezondheidsfuncties: zeker hartslagmeter
    Navigatie, pijltjes voor in de stad lopend maar bv ook voor op de golfbaan (Garmin S achtig)
    Notificaties
    Afstand alarm voor Iphone buiten bereik
    Tijd/ Datum weergave
    En vooral ook: MOOI zijn

  58. Origineel geplaatst door Bep
    Werkend als sporthorloge

    Exact! Waterdicht graag.

  59. Hahahahaha dus je loopt met een meter draad van je horloge naar je oren…. Of houd je je arm maar omhoog? Wel makkelijk als je beweegt. Trek je elke keer de doppen uit je oren…. Hahahaha

    Origineel geplaatst door Tim
    @dave: Ja dave dat bedoel ik @Rick: JAAA Rick ik vond t ook een fantastisch idee@Patrick: dat je smartwatch via Bluetooth audio af kan spelen en dat je de oordopjes in je smartwatch kan doen

  60. Het zou mooi zijn om functies zoals Nike Fuelband of een Fitbit Flex te kunnen combineren met een geavanceerde smartwatch.

  61. FaceTime en de Nike app dan hoef je niet meer je iphone mee te nemen en het liefst ook password

  62. Ik koop hem als er iOS 6 op staat.

  63. Ik draag al jaren een Seiko Kinetic. De accu wordt opgeladen door de beweging van je arm. Nooit leeg. Dat mag de iWatch van mij ook wel hebben.

  64. Reeds 3 weken heb ik een Pebble, geweldig!!! Van Apple verwacht ik een heel mooie iWatch, maar voor 150 Dollar??? mmm

  65. Ik denk dat hij comfortabel om je pols moet zitten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.