Reacties voor: iCulture peilt: wat is jouw ideale schermformaat voor iPhone 6?

In iCulture peilt de vraag: hoe groot moet het iPhone 6-scherm volgens jou worden? Moet Apple bij 4-inch zweren of is een grotere 5-inch scherm een betere keus?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 75 reacties

  1. ik mis de optie:
    Apple weet precies welke maat ik hebben wil.

  2. in principe zou een 4,3” scherm perfect zijn voor mij :$

  3. Ik mis de vraagstelling: Hoe groot moet de iphone 6 zijn? Van mij mag het scherm oppervlak best groter, maar het toestel oppervlak moet blijven zoals het is. (Of zelfs kleiner worden gemaakt)

  4. Het oude formaat mag van mij zo blijven, of dat ze er nog een grotere bij doen. Maar niet zoals hij hier staat afgebeeld.

  5. Ik zou graag zien dat Apple niet toegeeft aan dat hele phablet gebeuren. Ik zie liever een iPad micro voor mensen die zo nodig een koelkast mee willen dragen dan dat standaardmodellen van telefoons zó groot worden.

  6. Minimaal 5 inch. Ander geen nieuwe phone voor mij.

    Size matters. 😀

  7. Ik vind de iPhone 5 qua grootte perfect. Hoeft van mij echt niet groter, misschien dat ze het scherm iets groter kunnen maken maar de telefoon zelf niet hoor! Het is toen vorig jaar voor mij 1 vd voornaamste redenen geweest dat ik ben overgestapt van Android naar iPhone, al die toestellen werden te groot!

  8. Ik heb een aantal jaar geleden ook gezegd; een 5inch goed zot, veel te groot maar ik zat fout. Ik heb een 5,2 inch vast gehad, een paar uren mee getest en dat lag ondanks zijn grootte zelfs nog goed in de hand hoor. Maar een 5,2 is het max, ik heb een note 3 vast gehad en die vondk ik dan wel weer te groot.

  9. Iedereen die een grotere iPhone in zijn broek wil heeft zeker wat te compenseren xp de telefoon gewoon dit formaat houden maar het scherm zelf mag even groter dat er geen randjes meer om heen zitten

  10. Alweer dit hahaha, elk jaar. Tot nu toe vind ik mijn 4 inch super lekker in mijn handen liggen. Ik heb niet al te grote handen dus alles met 1 hand bedienen gaat nog lekker. Iets breder en het zou mijn uren in bed naar mijn scherm liggen staren vervelender maken. Maar wat Apple ook doet het zou vast een belangrijke reden zijn, vanwege ruimte gebrek of juist niet. We zien het wel. Ondanks dat altijd wacht ik met smart naar een nieuw product van Apple.

  11. Ik vind het formaat van de iPhone 5 prima! Ik vind de grote Android smartphones vreselijk om aan te zien en het formaat lijkt me erg onhandig.
    De in dit artikel afgebeelde concepten vind ik ook niet mooi, hoop niet dat de volgende iPhone er zo uit gaat zien..
    Maar tegelijkertijd heb ik alle vertrouwen in Apple!
    Bij Apple werken de beste ontwerpers die heel goed van te voren nadenken over het gebruikersgemak van hun artikelen.
    Ook is het bij Apple heel belangrijk dat hun producten er fantastisch uitzien en fijn aanvoelen.
    Ik denk dat als de nieuwe iPhone gepresenteerd wordt dat wat de schermgrote ook zal zijn, het wederom een prachtig en handzaam toestel zal zijn dat (bijna) iedereen zal begeren!

  12. Zo groot als dat mogelijk is met het zelfde formaat als nu de 5 en 5S is en anders vind ik 4.7 wel mooi.

  13. Ik vind het alleen jammer dat ze het scherm niet breder maken. Hoogte is prima nu

  14. Minimaal 5 inch

  15. @Wouter: Ik denk niet dat ze m breder maken zonder m ook weer hoger te maken.
    Dit vind ik juist wel fijn met filmpjes enz. (Zeker bij witte iPhones)

  16. Het formaat van de iPhone 5/5s is gewoon perfect.
    En ik denk dat ze daar voorlopig ook bij zullen blijven. De iPhone 5/5s is toch pas het eerste model dat een 4-inch scherm heeft. Het zou opvallend zijn als nu bij het eerste volgende “echte” nieuwe model meteen weer vanaf stappen en gaan vergroten.

    Ze hoeven van mij echt niet de kant van die Android koelkasten formaten op te gaan.

  17. Mmh 4,7 vind ik ook te groot ik zou als ik Apple was Max 4,3 hanteren zeker niet groter…zou hem persoon ook niet de iPhone 6 noemen iets zegt me dat het idd een 4,3 inch wordt van rond de 6,5 mm nieuwe naam iPhone air mede door de komst van de ipad air lijkt me dit een logische stap

  18. 4 inch is prima!!! Als je een groter formaat neem, zoals bij de concurrentie, wordt het zo lastig je telefoon in je broekzak te houden als je wilt gaan zitten. Je heb dan een aparte tas nodig om hem te vervoeren, laat staan als je wilt bellen met zo’n lap aan je oor. Het ziet en niet uit of ben je dan helemaal hip en hoor je er bij. Ik hoop het van niet.

  19. Ik zou zeggen zelfde beeldverhouding houden alleen het scherm vergroten. Rond de 4,5 inch.

  20. Origineel geplaatst door bastiaan
    Ik zou zeggen zelfde beeldverhouding houden alleen het scherm vergroten. Rond de 4,5 inch.

    Precies

  21. Heel graag weer een 3.5 inch. Is voor mij het ideale formaat. iPhone 6 mini???

  22. Het scherm mag van mij best een stukje groter (4,3) maar de iPhone mag van mij niet of nauwelijks groter worden. De limiet is wmb bijna bereikt.

  23. Apple moet met iets bijzonders aankomen ander gaan veel mensen over naar android … Iphone 5s is kwa lengte ideaal , het mag enkel iets breder zodat een grote schermverhouding mogelijk is een 1080p scherm zou echt mooi zijn ( toch gebruikt apple andere schermverhoudingen )

  24. 4,3 inch, 4,5 inch… Niet veel groter dan dat aub! Ze moeten die random links en rechts van het scherm wel weghalen vind ik.

  25. Het scherm mag van mij persoonlijk wel iets groter, 4,5 ofzo.
    Maar zou het nog beter vinden als er meer formaten te kiezen zijn, niet dus maar een type.
    Hoe Apple daarop mogelijk voorbereidt is, staat goed beschreven in dit artikel van 9to5 mac.

  26. Mijn S2 had een 4,3″ scherm en dat is wat mij betreft een prima formaat.. Terug naar 3,5″ was even wennen, maar dat is iOS wel waard 🙂

    Dus ik heb gestemd voor 4,3″

  27. Het schermformaat van de iPhone 5(s), is perfect. Als hij nog groter word iPhone (6) word hij tè groot. Doe dan een ‘aparte’ iPhone erbij. Die niet bij de collectie iPhone’s zelf komt. Dan kunnen mensen zelf kiezen of ze een normale iPhone kopen of dat ze een iPhone Air kopen, om het even zo te noemen. Ik wil namelijk (persoonlijk) met zo’n groot ding aan mijn oor bellen. Zie de Samsung Galaxy S Note.
    En het gaat op den duur niet meer fijn in je zak zitten, die van nu circa 4 inch (volgens mij), is helemaal prima!

  28. Oh ja, iPhone Air, lekker dun, nog sneller leeg en vreselijk qua ergonomie.

    Laat een grotere iPhone net zo dik als de huidige, dan blijft de accuduur in ieder geval gelijk.

  29. Gewoon een 5 inch, BAM!, en voor de zeurtjes die een kleiner scherm willen, neem lekker je oude nokia 3310!

  30. @eddiemen: Gewoon 5 inch?

  31. Het scherm van de Sony Xperia Z1 in 4.3 inch formaat aub. Ik kreeg deze ‘cadeau’ bij m’n 55 inch Sony W905, heb hem 3 dagen gebruikt en daarna snel een adoptie-ouder gevonden voor de Xperia. Ik ben meer een Twix dan KitKat liefhebber, vandaar!

  32. Die van de 5 is prima alleen mag wel iets breder.

  33. Zolang ik m maar met één hand kan bedienen vind ik alles best!

  34. iPhone 5 heeft perfecte formaat. Een telefoon moet een telefoon blijven en geen telefoon/tablet.

  35. Origineel geplaatst door eddiemen
    Gewoon een 5 inch, BAM!, en voor de zeurtjes die een kleiner scherm willen, neem lekker je oude nokia 3310!

    Ik vind “de zeurtjes” juist diegenen die 5 inch willen of anders overstappen. Tegen die mensen zeg ik; stap lekker over joh.

    Mijn vorige toestel was een 4,7 inch, een van de redenen waarom ik een iPhone heb genomen was juist de grootte, ik wil mijn telefoon ook nog ik mijn zak kunnen vervoeren zonder dat ik ben aangewezen op een baggy broek.

    Ik hoop dat Apple bij 4 inch blijft of anders max. 4,5 met kleinere bazels.

  36. 4,7 inch zou ideaal zijn.

  37. @th: Stap over?, op wat? van het werk heb ik ook een Note 3.

  38. @Freaky: 5 Inch is weer te groot.
    Heb het liefst een iPhone met 1920 x 1080 scherm van zo’n 4-4,5 inch

  39. Als je hem niet meer met één hand kan bedienen wordt hij in mijn ogen niet meer handig. 4 inch gaat net, tenzij je als een halve reus door het leven gaat.
    En als ze dan toch voor een 6 inch scherm gaan, dan mogen ze hem ineens de iPhone 6C noemen, waar de C dan staat voor clumsy in plaats van colourful.

  40. @Jacek: Waarom zou je willen dat de accuduur gelijk blijft.
    Iets groter scherm, iPhone iets dunner, iets grotere batterij die langer meegaat

  41. @Mondo: 4,5 inch is ook wel goed te doen hoor.

  42. Maximaal 5 inch..

  43. Pff dat zoveel mensen koelkast willen hebben-.- Hoop dat Apple nooit groter dan dit zal gaan.

  44. @kakoener: Beter, scheelt mij meteen weer een iDevice (iPad), en dus ook een hoop €.
    De iPhone is allang geen telefoon meer maar een gadget, daarom moet het scherm gewoon groter. Beter voor internet, games, berichten en video’s.

  45. ik heb graag dat de iPhone niet groter word. het scherm mag wel groter….

  46. 4,7 inch zou max kunnen, echt niet groter. 4 inch volstaat voor mij ook nog wel. Apple maakt er vast iets moois van.

  47. Ik vind het het mooiste als het scherm over de rand doorloopt, het scherm gebogen wordt en de telefoon niet veel groter wordt . Wil geen twee handen nodig hebben om te kunnen bellen of internetten daar heb ik de iPad al voor.

  48. Zelfde grote dus 4 en voor de mensen die een grotere willen een grotere maar dan iPhone ?? Maxi of zo met dezelfde specs net zoals de ipad air en de ipad mini

  49. Wegens onvrede met het formaat van iphone ben ik overgestapt op een Sam. Gal.note 3.voor mij geen iphone meer.Zelfs niet met een groter scherm.

  50. 4.5 Of 4.7 lijkt me ideaal

  51. Het principe met 1 hand te bedienen moet van mij wel een must zijn. Die lompe phablets zoals de SGS4 en de Sony Z1 zijn voor mij gewoon te oversized.
    Voor mij dus de zelfde formaat met misschien wat slankere bezels.
    Voor de rest wel goed, want een mobiel is voor in je broekzak en niet je “handtas”!.

  52. Ik heb 5,5 aangegeven, want ik heb moeite met typen op de huidige telefoon vanwege dikke vingertoppen. Type steeds mis. Bovendien: video’s, gamen en navigatie lijkt me ook fijner op een grotere iphone. Straks vinden we de huidige telefoons priegelig.

  53. Laats ze eerst maar eens een betere batterij erin plaatsen en die prijs eens fatsoenlijk maken. Scherm is prima inzoverre.

  54. Straks hollen jullie allemaal naar de winkel voor een grotere iphone!

  55. Mijn criterium: ik moet hem met één hand makkelijk kunnen vasthouden. Dat lukt met ± 5inch wel.

  56. …5″ is de max. maar uitstekend…

  57. @Zaandammer: laten ze maar eens wat aan IOS doen zodat ik hem niet hoef te jailbreaken, en schermgrote mag iets meer 4.3 inch is perfect, en graag een nieuw design heb nog steeds na de laatste 5 modellen het gevoel dat ik steeds dezelfde telefoon heb.

  58. Als ik een koelkast van een telefoon wil die niet in de normale broekzak mee te nemen is ga ik wel in mijn tijdmachine zitten en reis ik terug naar de begin jaren ’90.

    Ik snap echt niet wat mensen willen met een telefoon die je niet eens met één hand kan bedienen. Wil je een groter scherm neem dan een (iPad) mini Tablet versie mee.

    Mijn handen zijn te klein en ik heb geen waterhoofd om een groot scherm “mobiele” telefoon te gebruiken.

    Die Phablets zijn een overgewaardeerde rage die te lang duurt. Iedereen zegt dat ze deze van Apple willen omdat die niet bestaat. In mijn mening, deze bestaat voor een rede niet.

  59. Formaat van de IPhone 5 vind ik perfect.Zou het verschrikkelijk vinden als de 6 groter zou zijn

  60. @Anna: Dan heb je wel vrij grote handen voor een vrouw (er maar even vanuit gaande dat je een vrouw bent)

  61. 4″ is gewoon perfect. Houden dus zoals het is.

  62. Ik denk ook dat Apple bij de 4 inch zal blijven, is ng goed te bedienen met 1 hand en volgens Apple toch belangrijk (zie Keynote iPhone 5)
    Apple wil volgens mij ook z’n apparaten gescheiden houden, dus gaat de iPhone echt geen veel groter scherm krijgen, anders ga je gwn vr n iPad… iPhone moet voor mij handig zijn en als je dan echt een groter scherm wilt (zoals note3 of dergelijke) ga dan voor Samsung, … Maar ik zie mezelf niet telefoneren met zo’n groot scherm eerlijk gezegd. Is wat belachelijk.
    Één van de redenen waarom ik nu overschakel van iPhone 4s naar een iPhone 5s is omdat de grootte van het scherm beter is. In het begin dacht ik hier heel anders over (en vond ik het geen verbetering) maar eenmaal met een 4 inch scherm te hebben gewerkt met iPod touch 5 (ondertussen verkocht) mis ik dat grotere scherm toch wel serieus..

  63. Zoals Steve t bedoeld heeft niet groter dan je met 1 vinger kan bedienen. Dus prima zoals t nu is. Groter is alleen maar onpraktisch.

  64. Phablets slaan de plank volledig mis. Onhandig, lomp en lelijk. Niks voor Apple

  65. Origineel geplaatst door Isco
    Het formaat van de iPhone 5/5s is gewoon perfect.
    En ik denk dat ze daar voorlopig ook bij zullen blijven. De iPhone 5/5s is toch pas het eerste model dat een 4-inch scherm heeft. Het zou opvallend zijn als nu bij het eerste volgende “echte” nieuwe model meteen weer vanaf stappen en gaan vergroten.

    Ze hoeven van mij echt niet de kant van die Android koelkasten formaten op te gaan.

    Inderdaad, ik deel je mening 🙂

  66. Origineel geplaatst door Abs
    Ik mis de vraagstelling: Hoe groot moet de iphone 6 zijn? Van mij mag het scherm oppervlak best groter, maar het toestel oppervlak moet blijven zoals het is. (Of zelfs kleiner worden gemaakt)

    Helemaal mee eens :Y .

  67. Ik vind 4 inch net te klein misschien 4,5 inch? Zie je alles toch een stukje groter en makkelijker. En het typen gaat ook makkelijker dan.

  68. Apple die Samsung achter na loopt
    Hoe ging dat ook alweer toen ze IBM achter na liepen ???

  69. Origineel geplaatst door Mark:

    Helemaal mee eens :Y .

    Ik ook

  70. AppleInsider rept over een 4.8 inch scherm voor de iphone 6 en ondersteuning voor Wifi 802.11ac (wat ik wel logisch vind gezien de huidige Airport Extreme). Ik hoop niet een groter toestel want het formaat van de iphone 5/5s is goed genoeg voor mij. Edge-to-Edge zonder fysieke Homeknop graag!

  71. @iPhonist von Gates:

    Waar zit touch id dan?

  72. 4.5 inch Full screen zonder de randen boven en beneden zou ideaal zijn. Dus de randen net als de zijkanten zo dun mogelijk maken zodat je scherm optimaal kan gebruiken.

  73. Ik denk dat er een iphone air en een iphone pro komt 🙂

  74. @Ralph84:
    Ik vond de prijs vroeger nog wel te doen….
    600 Euro.
    Maar nu kost het 680 euro, toch jammer .

  75. @th: Geheel mee eens!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.