Reacties voor: iCulture peilt: welke wachtwoordmanager gebruik jij?

Welke wachtwoordmanager gebruik jij op de iPhone, iPad of Mac? In deze aflevering van iCulture peilt zijn we benieuwd welke wachtwoordenapp jij gebruikt en waarom.

Reacties: 109 reacties

  1. Ik gebruik voor de wachtwoorden die ik vaak gebruik iCloud sleutelhanger, zodat ik die niet vaak ik hoef te vullen 😉
    Voor de andere, belangrijkere wachtwoorden gebruik ik Keeper.

  2. Ik heb sleutelhanger ingeschakeld, echter voer ik het allemaal zelf in.

  3. Ik gebruik 1password en iCloudsleutelhanger. De eerste het meest omdat je in sommige apps überhaupt niks aan iCloudsleutelhanger hebt.

  4. Na 1pasword geprobeerd te hebben en welke ik niet geweldig vond (persoonlijk) overgestapt op de premium versie van Last Pass. Perfecte implementatie van de app op zowel iOS aks mijn Windows desktop. Als real-time gesynchroniseerd en te gebruiken in combinatie met de vingerafdruk scanner. Voor mij de ideale manager. 🙂

  5. Ik gebruik KeePass omdat dat op meerdere platformen beschikbaar is. En het is open source software.

  6. Ik gebruik gwn me hersenen. Dat is het veiligst! Een wachtwoordmanager maakt je ook dommer.

  7. Ik gebruik Keepass (op mijn werk met Windows) in combinatie met KyPass Companion op mijn privé Mac en MiniKeepass op mijn iOS devices.
    Keepass is open source, dus iedereen kan de broncode verifiëren op fouten en encryptie. Keepass is ook als portable te downloaden en dus ook op “gesloten” werk-computers bruikbaar en op de USB stick altijd beschikbaar. De database kun je zowel lokaal als in de cloud bewaren. Keepass is veilig, werkt makkelijk bij dagelijks gebruik en voldoet aan mijn wensen.

  8. @Dinesh: Vertrouwen op je geheugen bij wachtwoorden is gevaarlijk

  9. Ik gebruik al jaren mSecure. Bevalt prima op iPhone, iPad en twee pc’s.

  10. SplashID vind ik handig en gebruik ik al jaren.

  11. 1PassWord + iCloud keychain privé en KeePass zakelijk ! Ik heb wel eens onderzocht of KeePass ook goed op OS X te gebruiken is en dat vond ik toch tegenvallen. Daarentegen doet 1PassWord precies wat ik wil!

  12. Ik gebruik mSecure, zowel op de iphone, ipad als PC.

  13. Roboform, al jaren. Prima dingetje.

  14. Sleutelhanger van appel. Het is standaard en ik wist vroeger niet beter.
    Vond het wel handig dat ik opeens wachtwoorden kon opslaan en kon syncen met de iphone vanaf de mac.
    Daarvoor gebruikte ik het nooit! (Heb pas sinds 2 jaar een mac ofzo en al voor een aantal jaar een ipod/iphone/ipad/etc)

  15. Het valt mij op dat ik bijna nooit pwSafe hoor. Super handige app. Ik gebruik pwsafe om alles op te slaan en ik gebruik icloud voor veel gebruikte wachtwoorden vanwege de integratie in ios en osx.

  16. @Dinesh: Mee eens ik gebruik ook gewoon mijn hersenen, en gebruik ook niet voor elke website zelfde wachtwoord.
    Straks is die tool kapot of om wat voor reden dan ook, kom je nergens meer bij en herinner je het wachtwoord ook niet meer(Want ja ging allemaal van zelf).

  17. Keepass database met de native MacPass OSX app! Voorheen KeePassX. Gratis, multi-platform.

  18. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik gebruik gwn me hersenen. Dat is het veiligst! Een wachtwoordmanager maakt je ook dommer.

    Kunnen jouw hersenen ook ‘4+CTA~g]Vy$%’FM/e[;83nlgD{ue3LHn046OB31kQeluoCgg0g’ onthouden dan? Want dat is het soort wachtwoorden dat een wachtwoordmanager voor je genereert en bijhoudt.

    Op dit moment telt 1password bij mij 177 items, allemaal met het type wachtwoorden dat je hierboven leest. Probeer dat maar even te onthouden.

  19. Enpass. Betrouwbare gratis app voor alle platformen!

  20. SplashID, al meer dan 10 jaar mijn steun en toeverlaat voor passwords, serienummers, polisnummers en veel meer.

  21. Securesafe

    Zwitsers. Klinkt betrouwbaar 😆

    Ow en via www benaderbaar. Ook prettig.

  22. 1Password heeft een goede integratie voor het invullen van je wachtwoorden in browsers en apps zodat je minder hoeft te schakelen (kopiëren/ plakken) met je passwordmanager. Uiteindelijk bepaald de moeite die je moet doen of je verschillende/ sterke wachtwoorden gebruikt per login. App support geeft ook vertrouwen in de continuïteit en doorontwikkeling van de app op de verschillende platvormen.

  23. Ik gebruik mSecure, ideaal voor wachtwoorden maar ook voor andere gegevens die nodig mocht hebben zoals, ID’s, bank en credit card gegevens. Data wordt niet opgeslagen in de cloud of server van mSecure en applicatie synchroniseert goed over iPhone, iPad en iMac.

  24. Gebruik securesafe en bevalt prima, zowel op pad als op iphone.

  25. @Dinesh: Spreek voor jezelf… 😉
    Heb je het al druk genoeg mee, zo te lezen…

  26. Hoewel ik 1Password op m’n iPhone heb staan gebruik ik eigenlijk altijd iCloud Sleutelhanger. Simpelweg vanwege de uiterst goede integratie ervan bij al mijn apparaten. Sleutelhanger is op zichzelf een prima wachtwoordmanager. Het is gratis en gewoon lekker eenvoudig te gebruiken. 😛

  27. Ik gebruik 1 password omdat je het hierbij moet bevestigen met je vingerafdruk. Op mijn ipad zit geen wachtwoord dus wil ik niet dat alles meteen ingevuld wordt. Ik mis nog steeds de optie om na 15 min een code te vragen op de ipad en alsnog de vingerafdrukscanner te kunnen gebruiken.

  28. Ik gebruik al jaren roboform naar volle tevredenheid. Buiten wachtwoorden kan ik mijn bookmarks vastleggen maar ook beveiligde notities. Werkt in iOS zelfs invullen wachtwoorden werkt in iOS. In Windows niet allen bij websitebezoek maar ook vele andere applicaties. De iOS app maakt tevens gebruik van de vingerafdruk om het wachtwoord in te laten vullen. Top app zou echt niet meer zonder kunnen.

  29. Dashlane, cross-platform (betaald)
    Of gratis registreren van wachtwoorden, zonder synchronisatie naar andere platformen.

  30. Enpass. Gratis en te gebruiken op de pc als onder iOS. Werkt perfect

  31. eWallet, gebruik ik al zeker 10 jaar en is crossplatform en heeft goede lokale sync opties (niks loopt via de cloud, als je dat niet wil).

  32. Passwords Plus of Passwords+ op de iphone en iPad.
    Bruikbaar op alle platformen, synct geweldig en altijd probleemloos.

    En absoluut heel betaalbaar als ik vergelijk met andere apps als je die op alle platformen wilt kunnen draaien en syncen.

  33. Keepass wordt door mij op 4 platformen gebruikt: Windows, MacOsX, Linux & IOS. Zijn portable versies beschikbaar voor gebruik op stick. Sync via Dropbox…. (Kan ook via andere manieren). Software doet wat het doen moet en verder niets.

  34. Eerst eWallet gebruikt, maar toch overgestapt naar LastPass.
    Zie ook deze review.

  35. Ik gebruik Keepass op de pc en Minikeepass op iOS. Ik ben hiermee gaan werken omdat ik op de pc al met Keepass werkte.

    Voordeel van Keepass vind ik dat data altijd lokaal staat. Niet in de cloud, waar anderen er mogelijk makkelijker bijkunnen.

    Verder is het een prima tool.

  36. Mmmm, ik gebruik Locko voor OSX en iOS. Maar gezien het feit dat er nergens over gesproken wordt, ga ik nu toch twijfelen aan de betrouwbaarheid…. Misschien maar eens verder kijken…

  37. @Sinusfiction: Hier ook eWallet. Gebruik het al jaren op verschillende platformen. Het kan wel, maar ik gebruik de cloud functie niet. Dit soort belangrijke info hou ik liever lokaal.

  38. LastPass, omdat zij een goede ondersteuning hebben voor 2FA met YubiKey.

  39. SplashID, al krijg ik met deze poll de neiging eens te kijken of moderne apps niet meer bieden. SplashID gaat immers al weer een hele tijd mee.

  40. Ik gebruik iCloud omdat deze past bij de hoeveelheid Apple apparaten in het bedrijf en gezin

  41. 1Password, helemaal tevreden mee.

  42. @Daan: Waarom als je het toch zou vergeten kun je je wachtwoord gewoon weer opvragen.

  43. Ik gebruik Keepass op Windows en Kypass3 op IOS die gebruik maken van dezelfde database via een cloud service.

  44. SecureSafe voor mij

  45. My Eyes Only.

  46. Origineel geplaatst door Sinusfiction
    eWallet, gebruik ik al zeker 10 jaar en is crossplatform en heeft goede lokale sync opties (niks loopt via de cloud, als je dat niet wil).

    +1

  47. Ik heb gekozen voor 1Password vanwege de redenen aangegeven in de poll; reviews, functionaliteit, platformen. Maar ik moet er wel bij zetten dat ik de stap niet had genomen als ze geen 50% kortingsactie hadden gehad 🙂

  48. Een tip; gebruik een wachtwoord systeem (woord associatie, letter verschuiving, codering, enz) + minimale eisen voor het gecompliceerd maken van een wachtwoord met tekens, cijfers en caps.

  49. iCloud en mSecure. Ik begrijp niet waarom iedereen maar voor 1password gaat, misschien omdat iculture dat altijd zo promoot! mSecure is gewoon de beste totaal oplossing voor alle soorten devices en voor alle besturingssystemen beschikbaar. Synchroniseren gaat naadloos.

  50. Origineel geplaatst door Mike
    Een tip; gebruik een wachtwoord systeem (woord associatie, letter verschuiving, codering, enz) + minimale eisen voor het gecompliceerd maken van een wachtwoord met tekens, cijfers en caps.

    Dat doet 1Password (en de meeste passwordmanagers) al voor je bij het genereren van een password. Je kunt je eigen recept opgeven.

  51. 1Password

  52. Ik gebruik al jaren eWallet. Sinds iCloud sync ben ik helemaal tevreden.

  53. Keepass, gratis, multi platform en open source

  54. 1Password, omdat het op alle devices goed te gebruiken is. Regelmatig updates/upgrades. Daarbij is de ondersteuning bijzonder goed. Vragen e.d. worden in zeer korte tijd in behandeling genomen, daar kan Apple een punt aan zuigen.

  55. Ik gebruik Keeper.
    Al jaren. Zeer tevreden. Werkt perfect met vingerafdrukscanner van mijn Nexus 6P, maar had deze al op m’n iPhone 5 en was toen ook erg tevreden. Ook via Windows te gebruiken. Ik gebruik de betaalde versie maar de 22 euro per jaar is me deze echt waard.

  56. @Dream: Is sons wel irriterend dat app telkens vraagt om te betalen voor een abo zodat je op meerdere plaatsen een Back-up kunt maken.

  57. Keepass

  58. MiniKeepass

  59. Ik gebruik Splash ID al heel lang en naar volle tevredenheid.

  60. Hier ook een tevreden mSecure gebruiker.

    Grappig om te zien dat deze app kennelijk niet in het standaard rijtje hoort maar wel veel gebruikt word als ik de reacties lees

  61. @Mach2k: Onbegrijpelijk ja!

  62. iCloud sleutelhanger, is het makkelijkste als je alleen maar Apple apparaten hebt :). Naar aanleiding van bovenstaande berichten ga ik ook maar eens naar mSecure kijken (niet dat ik ontevreden ben over iCloud, maar goed, een mens is nieuwsgierig he 😉 )

  63. Ooit begonnen met eWallet op Windows Phone (of hoe dat toentertijd ook heette), later op Android en nu op m’n iPhone, en andere Apple apparatuur die ik thuis heb staan. Overigens stammen m’n eerste wachtwoorden inderdaad van die Windows Phone van toen, en die heb ik steeds van platform naar platform kunnen overzetten. Dat vond ik toen (en nu nog) toch wel een dingetje.

  64. Ik gebruik de iCloud sleutelhanger. Niet vanwege één van de redenen in de poll. Ik gebruik de iCloud sleutelhanger omdat het de ingebouwde manier is en ik er niets extra’s voor hoef te installeren en het mooi synchroniseert tussen mijn iPhone, iPad en Mac. Ook staan de WiFi wachtwoorden er meteen in, wat ook erg handig is.

    Ik houd van simpel, ik installeer liever geen externe tool als de functie al ingebouwd is en goed genoeg is.

  65. Password manager pro gebruik ik, ook de sleutelhanger.

  66. Gekozen voor Password manager pro, aangezien deze niet in de cloud zit. Offline en niet over het internet.
    Kopie naar CSV file werkt als Back-up.

  67. Ik gebruik al heel lang SplashID. Ik heb de betaalde versie, makkelijk synchroniseren en beschikbaar op desktop tot mobiel.
    Volgens mij kwamen de nu populaire 1Password en LastPass pas later, maar SplashID bevalt goed dus nooit overgestapt, vraag me ook af hoe makkelijk dat is, heb nu meer dan 300 records, dus met de hand wordt een hele klus.

  68. Keepass (keepass 4 Win, XPass 4 OSX, Kypass 4 iOS) icm een lokaal sleutelbestand en sync via dropbox en synology cloud sync. Hierbij heb ik zelf de verdleutelingssleutel in handen. Bij wachtwoordclouddiensten weet ik dat niet of is niet duidelijk.

  69. Codebook (voorheen Strip). Een van de beste op het gebied van de gebruikte encryptie voor de wachtwoord database zelf. En geen onnodig gedoe met browser plugins etc – gewoon copy,paste en forget (zoals Keepass). Daarnaast Syncen vanuit de applicatie zelf via Wifi tussen Mac’s en iOS.

    Support is overigens ook erg vriendelijk.

    En ik heb even gekeken. 184 entries – knappe jongen die dat uit elkaar houd met ‘zelf veilige wachtwoorden bedenken’.

  70. @Mike: Mee eens +lokale opslag!

  71. Mijn wachtwoordenkluisje is SecureSafe, een eenvoudige maar goed beveiligde Zwitserse app. De sleutelhanger van icloud en van Firefox gebruik ik niet.
    Codebook, eveneens prima versleuteld, heb ik ook nog, maar ik geef de voorkeur aan een Europese app.

  72. Mijn wachtwoordenkluisje is SecureSafe, een eenvoudige maar goed beveiligde Zwitserse app. De sleutelhanger van icloud en van Firefox gebruik ik niet.
    Codebook, eveneens prima versleuteld, heb ik ook, maar ik geef tegenwoordig de voorkeur aan een Europese app.
    SecureSafe heeft ook een optie voor je nabestaanden, dat vind ik wel bijzonder.

  73. Gewoon een truecrypt volume. Met hierin een Word document waar alle belangrijke wachtwoorden staan opgeslagen. Dat zijn er overigens niet zoveel. Alle sites waar geen geld aan te pas komt hebben eenzelfde wachtwoord.

  74. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik gebruik gwn me hersenen. Dat is het veiligst! Een wachtwoordmanager maakt je ook dommer.

    Origineel geplaatst door John
    Kunnen jouw hersenen ook ‘4+CTA~g]Vy$%’FM/e[;83nlgD{ue3LHn046OB31kQeluoCgg0g’ onthouden dan? Want dat is het soort wachtwoorden dat een wachtwoordmanager voor je genereert en bijhoudt.

    Onzin om te denken dat je dit soort wachtwoorden persé nodig hebt. Geloof me, het wachtwoord ApeldoornGoudaGroningen11-07-1969 is net zo veilig. De steden waar je gewoond hebt plus je geboortedatum.

  75. Ik gebruik een vaste formule die overal een ander wachtwoord oplevert en die ik altijd aan de hand van de website kan reproduceren. Simpel te onthouden en niet te raden.

  76. Ik heb er een beetje moeite mee om zomaar al mijn wachtwoorden af te geven aan onbekende mensen, bedrijven.

  77. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik gebruik gwn me hersenen. Dat is het veiligst! Een wachtwoordmanager maakt je ook dommer.

    Origineel geplaatst door John
    Kunnen jouw hersenen ook ‘4+CTA~g]Vy$%’FM/e[;83nlgD{ue3LHn046OB31kQeluoCgg0g’ onthouden dan? Want dat is het soort wachtwoorden dat een wachtwoordmanager voor je genereert en bijhoudt.

    Origineel geplaatst door Koert
    Onzin om te denken dat je dit soort wachtwoorden persé nodig hebt. Geloof me, het wachtwoord ApeldoornGoudaGroningen11-07-1969 is net zo veilig. De steden waar je gewoond hebt plus je geboortedatum.

    Ehm, wel ‘s van social engineering gehoord? Het (hopelijk fictieve) voorbeeld dat je geeft is
    een schoolvoorbeeld van een systeem dat daar héél kwetsbaar voor is. Daarom zijn juist plaatsnamen en (eigen) geboortedata iha een slecht idee, zelfs in wisselende combinaties.

    Maar je hebt wel gelijk dat door een passwordmanager gegenereerde wachtwoorden niet per definitie veiliger zijn dan (sterke) zelfbedachte.
    _

    Gebruik zelf geen kant-en-klare passwordmanager omdat dat juist voor zulke cruciale data blind vertrouwen in de mensen en organisatie(s) erachter vereist, waarbij zeker commerciële partijen achter (niet alleen gratis) wachtwoordmanagers een gezonde dosis achterdocht verdienen. Je vertrouwt ze immers gegevens toe waar anderen héél veel voor over hebben, wat een verborgen agenda (lees: verdienmodel) wel héél verleidelijk maakt…

    Gevalletje ‘nee, tenzij’ ipv ‘ja mits’ dus: geen vertrouwen, tenzij 100% onomstotelijk vaststaat dat de partij erachter en hun systeem 100% betrouwbaar is en dat ook levenslang blijft. Omdat zulke garanties niet bestaan is het antwoord dan ook een ondubbelzinnig ‘nee’ 🤔

    Bovendien is een ketting niet alleen zo zwak als de zwakste schakel, maar wordt hij ook steeds zwakker naarmate hij langer is! Dus een passwordmanager toevoegen als extra schakel aan je online veiligheidsketting verzwakt die in feite juist. Bijvoorbeeld (maar niet alleen) omdat één enkel masterpassword voor àlle andere wachtwoorden bij uitstek zo’n zwakste schakel is, een single point of failure voor je totale veiligheid online! Als dàt in verkeerde valt … 😖

  78. Ik gebruik al heel lang ewallet. Heb er inmiddels zoveel inzitten dat het lastig overstappen is. gebruik het op iphone ipad en macbook met icloud sync en werkt eigenlijk prima.

  79. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik gebruik Keepass (op mijn werk met Windows) in combinatie met KyPass Companion op mijn privé Mac en MiniKeepass op mijn iOS devices.

    Keepass is open source, dus iedereen kan de broncode verifiëren op fouten en encryptie. Keepass is ook als portable te downloaden en dus ook op “gesloten” werk-computers bruikbaar en op de USB stick altijd beschikbaar. De database kun je zowel lokaal als in de cloud bewaren. Keepass is veilig, werkt makkelijk bij dagelijks gebruik en voldoet aan mijn wensen.

    Bijna geheel hetzelfde verhaal. Ik gebruik alleen KyPass niet.

  80. Jaren tevreden 1password gebruikt en recentelijk overgegaan naar Enpass. Enige reden om over te stappen is de synchronisatie. 1password geeft op Windows alleen de optie voor dropbox. Enpass heeft dezelfde functies als 1password maar ook meer synchronisatieopties. Ziet tevens ook iets frisser uit naar mijn gevoel en heeft een importeer functie zodat je niet alles over hoeft te typen.

  81. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik gebruik 1password en iCloudsleutelhanger. De eerste het meest omdat je in sommige apps überhaupt niks aan iCloudsleutelhanger hebt.

    Ditto hier. Daarnaast gebruik ik ook nog Passwords Plus, niet alleen voor wachtwoorden, maar voor allerlei toegangsgegevens en licenties die ik op al mijn devices altijd beschikbaar wil hebben. Passwords Plus is de eerste die ik ooit gebruikt heb en stamt van ver voor het OSX tijdperk.

  82. Passdrop

    Multi platform

    Keepass syncen via dropbox

  83. Minikeepass, werkt uitstekend op alle platforms.

  84. My eyes only…

    Met name vanwege synch mogelijkheid over meerdere iOS devices.

  85. SplashID. Duur maar werkt goed over internet.

  86. SafeInCloud zowel voor Windows als Mac en iOS te gebruiken. En dat allemaal uit zelfde database.

  87. Ik gebruik al jaren SplashID Safe Password Manager.
    Je kunt zowel met de Cloud synchroniseren maar ook alleen lokaal via Wi-Fi met bijvoorbeeld SplashID Safe Desktop op Windows of Mac.

  88. Ik gebruik de gewone sleutelhanger van Apple

    Ik heb ook 1password, maar op een of andere manier heb ik dat nooit goed werkend gekregen over mijn devices en toen ten einde raad naar sleutelhanger en daarmee nooit problemen meer

  89. Gebruik al jaren e-Wallet. Werkt op alle platformen, itouch ondersteuning en cloud sync. Stond al op mijn HP iPaq 🙂

  90. Al jaren mSecure, super!

  91. Drie jaar geleden liet de Britse overheid een onderzoek doen naar Passwordmanagers. Om zo hun eigen personeel beter te beschermen. In dit onderzoek vielen vele Passwordmanagers door de mand, waaronder SplashID wat ik toen gebruikte. Die was in enkele minuten te kraken. Ik ben toen overgestapt op 1Password.
    De openheid in hun blogs geeft daarnaast vertrouwen.

  92. Gebruik m’n notitie app, niemand krijgt mijn tel

  93. Origineel geplaatst door Leon
    Drie jaar geleden liet de Britse overheid een onderzoek doen naar Passwordmanagers. Om zo hun eigen personeel beter te beschermen. In dit onderzoek vielen vele Passwordmanagers door de mand, waaronder SplashID wat ik toen gebruikte. Die was in enkele minuten te kraken. Ik ben toen overgestapt op 1Password.
    De openheid in hun blogs geeft daarnaast vertrouwen.

    Dit!

  94. Jammer dat een uitstekende app als mSecure er niet tussen zit. Ik heb meerdere geprobeerd, maar mSecure doet wat het moet doen.

  95. @Dirk: volledig mee eens. Must have app.

  96. Ik gebruik onesafe, omdat een tijdje geleden bij iculture had gezien dat het de app van de week was, dus ik dacht mooi meegenomen een premium app 😊. Bedankt iculture

  97. Ik gebruik al jaren LastPass omdat het veel platforms ondersteund voor een faire prijs. $1/mnd voor de premium dienst en geen gedoe over extra kosten bij meerdere platforms (zoals bij 1Password).

    Als systeembeheerder heb ik zo’n 450+ accounts dus is een passwordmanager onmisbaar. Dat wil ik niet allemaal onthouden.

    Ik gebruik een Yubikey voor 2-factor-auth. Dat zou verplicht moeten zijn bij dit soort diensten.

  98. Keeper. Was, toen ik destijds m’n huiswerk deed, de meet complete cross platform oplossing. Windows, Mac, iOS met Safari extension (Keeper FastFill) en overal vandaan via webbrowser. Gebruik ‘m nu bijna drie jaar en er komen geregeld goede updates. Helemaal goed!

  99. Msecure, al vele jaren. Supermakkelijk, niet alleen voor wachtwoorden.

  100. Ik gebruik Roboform al een vele jaren op al mijn machines. Ondanks onderzoek geen betere kunnen vinden.

  101. Ik mis een belangrijke reden; access tot je passwords indien je ‘zelf niet meer in staat bent’. Dashlane heeft dat heel mooi geregeld.

  102. Origineel geplaatst door Fgeer
    iCloud en mSecure. Ik begrijp niet waarom iedereen maar voor 1password gaat, misschien omdat iculture dat altijd zo promoot! mSecure is gewoon de beste totaal oplossing voor alle soorten devices en voor alle besturingssystemen beschikbaar. Synchroniseren gaat naadloos.

    Helemaal mee eens FGeer! Gebruik Msecure al heel lang op zowel macbook als ipad/iphone. Werkt perfect.

  103. Ik gebruik al tientallen jaren SplashID Safe naar volle tevredenheid. Ik heb wel eens rondgekeken maar kon geen betere vinden.

  104. Ik gebruik voor 1password al jaren. De app zit goed in elkaar, sync tussen ios en osx devices, wordt steeds verder doorontwikkeld met nieuwe functionaliteiten,zoals integratie in safarie en in ios.

  105. Ik gebruik eWallet. Al lang voor de introductie van de iPhone. Cross platform en goede sync. Heb steeds op al mijn systemen dezelfde password info.

  106. EWallet. Al jaren voor mij de gemakkelijkste. Je kiest zelf of je je gegevens ook in de cloud zet.

  107. Ik vertrouwden enkele wachtwoord-app of opslagmethode. Voor onbelangrijke accounts – bij webwinkels ed – gebruik ik meestal een zelfde wachtwoord. Wachtwoorden voor belangrijke accounts zoals bank, digi-D, Apple account etc bewaar ik gewoon in notities in mijn iPhone.
    Natuurlijk schrijf ik ze niet gewoon op, maar maak een beschrijving die ik alleen kan begrijpen. Dus zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord beschrijf ik, zodat ik het (alleen zelf) begrijp. Daardoor kan ik ze niet vergeten, zijn ze altijd weer terug te vinden doordat ik reservekopieën van mijn iPhone maak en zijn ze naar mijn idee voldoende beschermd.

  108. Er stond ‘ik vertrouw geen enkele wachtwoordapp’ maar het werd door de spellingscontrole weer eens lelijk veranderd..!

  109. Ik gebruik “My Eyes Only”
    Deze app, is op alle Apple apparaten te gebruiken, en via abonnement, wordt alles gesynchroniseerd.. Ben zeer tevreden en gebruik het al vele jaren..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.