Reacties voor: iCulture peilt: waar ga jij de nieuwe iPhone halen?

Vandaag in iCulture peilt: Waar ga jij de iPhone 5S of iPhone 5C kopen? Bij de Apple Store in Amsterdam of buitenland, een APR, winkelketen of via je provider?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Gewoon bij Media Markt of mijn provider.

  2. Via internet kan toch ook? (Apple.com)

  3. Ik heb buitenlandse Apple Store gekozen omdat er in België geen Apple Store is.

    Moeder de vrouw gaat haar gouden/champagne iPhone 5S in de Apple Store Paris-Opéra kopen. De vrienden en ik maken weer een tripje naar de Apple Store Sulzbach (MTZ) om de iPhone 5S te kopen.

  4. Hoe zat het voorgaande jaren met bestellen op de Apple site? Qua snelheid..

  5. Op Marktplaats. Daar worden ze op de eerste dag van beschikbaarheid aangeboden door handelaars die circa EUR 100 extra vragen voor de ‘first mover advantage’.

  6. Origineel geplaatst door Maurice
    Via internet kan toch ook? (Apple.com)

    Ja waarom is de keuze via de apple.nl/store niet bij de keuzes?

  7. Vorig jaar ook via apple store direct besteld toen hij online kwam. Schijnbaar is met creditcard vele male sneller dan bankoverschrijving dus hou daar rekening mee @KevinX: .

    Ik heb er volgens mij nog 3/4 weken op moeten wachten want je staat op een volle lijst…

    Ikzelf vond het niet zo prettig

  8. Weet iemand hoe Amazon.de zit qua snelheid van een nieuwe model iPhone?
    Heb 350 euro aan cadeaubonnen van Amazon dus dat zou nogal schelen 😛

  9. @mit: Dat heb ik ook gehad vorig jaar, had het 4 weken later dan release.
    Maar omdat ik in het noorden van Nederland zit, en geen zin heb om naar Amsterdam te gaan (ook vanwege school etc) neem ik maar het geduld, en bestel t gewoon via Apple.com

  10. De groep landen die in de eerste ronde zitten neemt elke keer strategisch toe, zodat Apple kan roepen dat de nieuwste iphone nóg succesvollere ‘first weekend sales’ had dan de vorige. Dus wie weet, misschien zitten Nederland en België er gewoon de eerste ronde bij, om de statistieken op te leuken.

  11. Op Marktplaats. En dan over een paar maanden, want hoewel een iphone lang veel waard blijft, is het me tot noch toe altijd gelukt er één te kopen voor een kwart minder en toch nog gesealed in de doos. Niks mis mee, de garantie heb je toch. De iphone 5 heb ik nieuw gekocht voor 475 euro, en zeker als er een goedkopere versie komt, zal dat wel misschien nog wel makkelijker zijn. Als de specs van de 5c hetzelfde zijn als de huidige 5 ga ik die inruilen voor een 5c, verwacht dat die een stuk minder snel lelijk (beschadigd) wordt.

  12. Vorig jaar 13(!) uur in de rij gestaan bij de Apple Store in Duitsland. Van 03:00 uur ‘s nachts tot 16:00 ‘s middags. Dat is dus niet zo goed bevallen, mede door al het duw- en trekwerk. Dit jaar daarom gewoon via internet bestellen op apple.nl en hem mooi thuis laten bezorgen!

  13. Nouja heb me iPhone 5 net paar maanden, anders word het een dure hobby 😛 maar het word anders zowiezo een upgrade van de 5, geen plastic 5C. Plastic laat ik wel over aan Samsung 😛

  14. Ik heb mijn huidige 4S direct bij de release op 28 oktober 2011 besteld via store.apple.com/nl en op 3 november is hij al bezorgd! Raar dat deze keuze er niet bij zit, want is wat mij betreft één van de betere opties.

  15. Niet kopen.

  16. Online Apple-Store

  17. Ik denk toch wel bij de mediamarkt, hier krijg ik 2 jaar garantie ipv 2 jaar bij de apple retailer.

  18. De iPhone 5 64 GB vorig jaar via The Phonehouse besteld, maar na dik 11 weken wachten de bestelling geannuleerd. Dus nog steeds een iPhone 4…

  19. Helemaal niet. Gezien de iphone 5 nog prima werkt 🙂

  20. In oktober en november ben ik in The States dus denk dat ik hem daar meeneem,mocht het een zekere verbetering zijn tegenover mijn huidige 5.

  21. @Jorn: @Timosha: Ik sluit mijn abbonement bij de Apple Store in Amsterdam af dan heb ik tenminste 2 jaar garantie bij Apple zelf als er iets is hoeft hij tenminste niet opgestuurd te worden zoals bij MediaMarkt

  22. Origineel geplaatst door Jorn
    Ik denk toch wel bij de mediamarkt, hier krijg ik 2 jaar garantie ipv 2 jaar bij de apple retailer.

    Wat is het verschil tussen 2 jaar garantie bij Mediamarkt en 2 jaar garantie bij een Apple dealer?

  23. Andere optie: ik wacht nog op de iphone 6

  24. Wat dacht je van helemaal niet kopen. Die optie zou ook aangeboden moeten worden.

  25. Ik moet echt de keynote zien want ik ben erg benieuwd wat ze gaan brengen met het nieuwe model. Ik heb in ‘t weekend een parodie gezien op het presenteerfilmpje van Apple en ik wil de makers liever geen gelijk geven. Maar Apple was vorig jaar wel vol lucht met de iphone 5 dus ik ga niet hopen.

    Maar als ‘t niet innovatief genoeg is in mijn ogen dan hou ik m’n iphone 4 nog wel even..Of ik koop iets 2e hands op MP..

  26. Aha, mooi kan ik vanavond aan de poll ongeveer zien hoeveel mensen er in de rij gaan staan voor de Apple Store in Amsterdam en zo bepalen hoe laat ik aansluit 🙂

  27. Ik twijfel tussen winkelketen en provider. Maar waarschijnlijk wordt het via de provider (Vodafone), gewoon snel reserveren en hopen bij de eerste batch te zitten.

  28. Je zou je de vraag kunnen stellen of je mét of zonder abonnement zou willen kopen. Immers je kunt niet overal een “los” toestel kopen. Het verkoopkanaal is dan inherent aan je voorkeur…

  29. Origineel geplaatst door Jaap Tarrel
    Je zou je de vraag kunnen stellen of je mét of zonder abonnement zou willen kopen. Immers je kunt niet overal een “los” toestel kopen. Het verkoopkanaal is dan inherent aan je voorkeur…

    Niet echt je kunt je abonnement ook afsluiten of verlengen in de AppleStore en je kunt hem daar ook los kopen.

  30. De Phone House had afgelopen jaren steeds een voorinschrijving voor de iPhones, is er al iets bekend over of ze dit ook gaan doen voor de 5S (en 5C..)?

    Ik heb een nieuw abonnement nodig bij mn iPhone dus dit zou ideaal zijn…

  31. Normaal gezien bij mobistar.

  32. Voorlopig voldoet mn 4s nog meer dan prima, dus niet. Maar ik kijk wel lekker mee hoor.

  33. Ik koop er helemaal geen.
    Mijn 4S 64gb voldoet nog prime.
    Als je de marketing van Apple moet volgen , dan kun je binnenkort 2 iphones en 2 ipads per jaar kopen.
    Mij niet gezien , hoor.

  34. Ik weet het nog niet…
    Ik wil een model met meer Gb (32 of 64).
    T-mobile heeft lang genoeg erg veel aan mijn telefoon verdiend. Ik denk Apple of andere retail.

  35. Apple store bij Amsterdam blijf daar wachten

  36. Ben je niet van plan om een nieuwe iPhone te kopen? Dan kun je helaas deze poll niet invullen

    Jawel, dat lukte mij heel best 😉

  37. Apple.nl

  38. Als ik vrij ben ga ik in Amsterdam boor de deur liggen niet ik wel werken dan maar online bestellen

  39. Ik wacht gewoon op de 6. Zie het niet zitten om een paar honderd euro bij te leggen voor een heel klein verschil. Heb dure hobby’s en ik reis graag 🙂

  40. Wat is het verschil tussen 2 jaar garantie bij Mediamarkt en 2 jaar garantie bij een Apple dealer?

    Krijg je dan in totaal 4 jaar garantie?,

    (2jaar bij mediamarkt & 2 jaar bij apple?)

  41. ergens waar die van de vrachtwagen is gevallen:p.

  42. Origineel geplaatst door misterrr
    ergens waar die van de vrachtwagen is gevallen:p.

    Op Marktplaats dus 😉

  43. Ik ben 16 en heb weinig te besteden ondanks mn baantje, ik hou het zo lang mogelijk op mijn 4s

  44. Bij CoolBlue natuurlijk!

  45. Niet! Ik vind mijn iPhone 5 nog heel goed werken!

  46. Origineel geplaatst door Bob.v
    Niet echt je kunt je abonnement ook afsluiten of verlengen in de AppleStore en je kunt hem daar ook los kopen.

    Kan iemand dit los kopen bevestigen, toen ik de 5 probeerde te krijgen zonder abbo via internet bij Apple store a’dam kwam ik in een loterij terecht.

    Is dit anders als je in de rij gaat staan de eerste dag?

  47. Origineel geplaatst door bus
    Op Marktplaats. En dan over een paar maanden, want hoewel een iphone lang veel waard blijft, is het me tot noch toe altijd gelukt er één te kopen voor een kwart minder en toch nog gesealed in de doos. Niks mis mee, de garantie heb je toch. De iphone 5 heb ik nieuw gekocht voor 475 euro, en zeker als er een goedkopere versie komt, zal dat wel misschien nog wel makkelijker zijn. Als de specs van de 5c hetzelfde zijn als de huidige 5 ga ik die inruilen voor een 5c, verwacht dat die een stuk minder snel lelijk (beschadigd) wordt.

    Daar heeft een ander waarschijnlijk voor moet bloeden …. als jij maar je iPhone zo “goedkoop” mogelijk hebt en niet verder kijkt dan je neus lang is. serienummer weleens gecheckt op telefooncheck.nu

  48. marktplaats

  49. @Timosha:

    Nee dat hoeft niet perse. Maar was uiteraad een grap. Ik zit met dubio abo verlengen of loskopen zoals ieder jaar. Heb nog de oude i- abo van tmobile.

  50. Origineel geplaatst door appie2110
    In oktober en november ben ik in The States dus denk dat ik hem daar meeneem,mocht het een zekere verbetering zijn tegenover mijn huidige 5.

    Bezef wel dat als je een probleem hebt met je iPhone dat je weer terug naar de states moet.
    Je hebt geen garantie in europa op us toestellen.

  51. Heb nu gewoon de 5 maar qua kwaliteit vind ik hem niet sterk. Hopen dat de 5c of 5s ze kleur coating er langer op houd.

  52. Gewoon bij mijn provider

  53. Ik heb de opties ‘Online Apple Store’ en ‘Marktplaats’ toegevoegd aan de poll. Omdat de poll nog niet zo lang open staat, hoeft dat geen enorme impact te hebben op de uitslag.

  54. @Mark: Dat is niet waar, want in 2008 kwam de iPhone in 70 landen uit, daarna in nog geen 10 landen. En de twee kleine regio’s die er onlangs bij zijn gekomen (Hongkong en Singapore) zetten niet echt zoden aan de dijk. Als ze echt een grote slag wilden slaan, zouden ze Rusland en China meteen bij de eerste groep landen opnemen. Nederland en België erbij om de statistieken op te leuken? Come on! Om welke aantallen hebben we het? Doe dan India of Brazilië.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.