Reacties voor: iCulture peilt: vingerafdrukscanner gewilde functie voor iCulture-lezers

In een nieuwe peiling hebben we gekeken naar de algemene interesse voor een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Wel leuk dat ‘hoe lang duurt het voordat samsung het overneemt’, maar je moet natuurlijk wel realistisch zijn en kunnen zeggen dat iOS 7 ook wel wat gedeeltes van Android(en dus samsung) overneemt; helemaal geen slecht idee. Integendeel: was iOS maar meer zoals Android en Android meer zoals iOS. Beide systemen hebben hun goede dn slechte kanten.
    Maarja iPhoneclub kan alleen maar Apple de hemel in prijzen en Samsung de grond in duwen blijkbaar. Beetje flauwe berichtgeving dit.

  2. Complimenten voor de iCulture-redactie! Super hoe jullie alles omtrent Apple op alle manieren uitlichten!

  3. Binnen 3 maanden moet dat Samsung wel lukken toch

  4. Misschien kunnen ze maken dat je met een bepaalde vingerafdruk sommige apps niet kan openen. Dus dat je alleen met je eigen vingerafdruk: sms,whatsapp,mail, etc kan openen:D

  5. met andere woorden, 70% van de bezoekers van ipad club zit met een minaar of minnares, en wilt dus niet dat hun partner hun iphone ontgrendeld en de verkeerde sms’en leest :).

  6. Apple, komop….siri in het Nederlands NU….surprise us!

  7. Kom Apple bewijs dat je beter bent dan Samsung!!!

  8. Origineel geplaatst door Wouter
    Apple, komop….siri in het Nederlands NU….surprise us!

    waarom maar blijven vragen voor Siri in het Nederlands, het was een leuke gimmick in het begin toen ze het uitbrachten, maar of het nu nog veel gebruikt wordt vraag ik me af, dus of ze er ooit nog verder tijd in zullen stoppen in meer vertalingen, ik denk van niet.

    Net zoals die vinger afdruksensor, het moet in één keer goed werken en een stuk sneller zijn dan een code invoeren anders is het weer zo’n halfbakken iets net zoals Siri. (heb zelf nee gestemd, voor mij hoeft een vingerafdruk sensor niet, gebruik ook geen vergrendelingscode)

    vroeger ging ik nog wel eens een uurtje zitten voor de keynotes van Apple, maar die van de laatste paar jaar, weet je wel wat je voorgeschoteld krijgt en wordt het steeds minder bijzonder wat ze presenteren, die klapper waar “iedereen” op wacht lijkt toch echt niet meer te komen.

  9. Tot de scanner stuk is en je je iPhone niet meer kan ontgrendelen :S mij teveel van het goede ik heb een code

  10. Men kan toch moeilijk willen dat men vingerafdrukken gaat digitaliseren ? Wat gaat Apple daar mee doen? Nu kunnen ze mijn gedrag op sociale media, via Apps en dergelijke meten en vermarkten, maar als ze nu ook nog eens eigenaar gaan worden van mijn fysieke eigenschappen zoals die vingerafdruk, waar gaat dat eindigen? Net zoals Google glass eigenaar gaat worden van mijn iris ? Dat ze beter iets gaan maken waardoor ik digitaal kan detoxen, wannneer ik dat zelf wil, toch ?

  11. Volgens mij best handig. Mijn laptop heeft het al jaren en dat is super handig voor unlocken. Bij het wachtwoord scherm kun je gewoon je ww typen of even snel je vinger scannen. Beide methodes bestaan dus naast elkaar, volgens mij ook de optie die de iPhone moet hebben.

  12. @Tom Vanhout: NSA heeft je vingerafdruk al als je een modern paspoort hebt

  13. Kan maar niet begrijpen dat mensen een ontgrendelingscode gebruiken. Tientallen tot honderden keren per dag een code intoetsen en waarvoor??
    Niemand krijgt mijn iphone in handen.
    Grootste misser is dat het ontgrendelingsscherm niet afgezet kan worden. Nu mis ik vaak telefoontjes omdat ik niet snel genoeg kan reageren.
    Wel snel kan je een foto maken vanaf het beginscherm, onbegrijpelijk. Ik heb toch een iphone gekocht en geen iphoto.
    Vingerscanner zal het process ook niet versnellen denk ik als het al 100% gaat werken.

  14. @Remco: Ja je hebt gelijk, maar dit is echt zo’n ding van waar iedereen van zegt dat t niet gaat werken en dat niemand t wil. Apple moet dan steeds eerst bewijzen dat t werkt voordat concurrenten zeggen goh dat bouwen we ook wel even in. Om een voorbeeld te noemen: Siri. Ik kan me herinneren dat Google meteen van de daken begon te schreeuwen dat niemand Siri ooit zal gebruiken. En kort daarna kon je een soortgelijke feature vinden op Android toestellen, zelfs qua user interface bijna exact hetzelfde. “Pass Book? Wat een onzin, gebruikt niemand!” en vervoglens exact kopiëren…

    Stiekem vind ik dat ze het op 1 punt wel beter hebben gedaan: je kunt gewoon bijv “Galaxy” tegen je telefoon zeggen en de spraakherkenning wordt geactiveerd. Bij Siri moet je steeds een knop drukken.

  15. Iedereen roept “leuk, leuk, nieuwe techniek!”, maar denk je ook na over de nadelen?

    Overheden, NSA-achtige instellingen en smarthone fabrikanten krijgen absolute controle over wie je smartphone gebruikt en weten met absolute zekerheid wie een toestel op welk moment en welke plaats gebruikt.

    Over de voordelen wordt overigens ook nauwelijks nagedacht. Je telefoon unlocken en betalingen verrichten, is dat alles? En hebben we daar een fingerprint sensor voor nodig? Is “2-step verification” wel voldoende voor je bankrekening, maar niet voor een transactie?

    Van iPhoneclub verwacht ik ook iets meer analyse, in plaats van alleen maar de feiten uit van engelstalige blogs vertalen.

  16. @iFreek: Er is gewoon een veiliger alternatief voor wachtwoorden nodig. Wat je zegt klopt, we hebben 2-step verification. Maar dit is best irritant voor de gebruiker. Vingerafdruk-controle is dan een veel elegantere manier.

    En dat gepraat over NSA e.d. klinkt voor mij een beetje alsof je zo’n conspiracy theorist bent. Waarschijnlijk denk jij ook dat 911 door de USA zelf gepleegd is en dat de maanlanding in scene is gezet 😉 Met jouw beargumentatie zou je nu ook al bang moeten zijn voor het feit dat er GPS op je telefoon zit.

  17. totdat je toetsen niet meer reageren en je de iPhone niet meer kan ontgrendelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.