Reacties voor: iCulture peilt: veel batterijproblemen onder gepeilde iOS 7-gebruikers

Lezers van iCulture.nl melden veel batterijproblemen onder iOS 7. Een grote meerderheid zegt een sterk verminderde batterijduur te ervaren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 180 reacties

  1. Ik merk dat het op dag twee al beter gaat met m’n batterijduur.

  2. Je moet hem echt 100% opladen en dan gaat hij precies wel langer mee anders gaat het idd snel

  3. Hier heb ik dan echt geen last van. Alles draait als een trein.

  4. Jammer dat er er in de peiling niet de optie was om het type toestel + batterijduur probleem aan de klikken..

    Nu is er jammergenoeg geen overzicht bij welke modellen dit nu precies is.

    Met mijn iphone 4 lijkt alles het zelfde qua leeglopen.

  5. Ik heb met mijn iPad mini geen problemen. Sterker nog, het lijkt alsof de batterij langer meegaat.Met mijn iPhone 5 is dat echt anders. De batterij gaat erg snel leeg.

  6. Het enigste waar ik last van heb waar de accu mee leeg loopt is het constante zoeken naar 3g
    Als je wifi hebt of een goede plek met 3 g valt dit mee
    Maar als je veel onderweg bent en vaak op gprs of edge terug valt omdat vodafone gewoon geen dekkende 3g meer heeft slurpt de accu leeg
    Dus ik denk dat het netwerk waar je op zit veel effect heeft

  7. Ook mijn IPhone 5 en iPad 3, lopen sneller leeg ! In begin denk je mwah valt mee, maar dan ineens …..gaat het hard.

  8. Voor het eerst sinds de 4 geen batterij probleem. Niks meer aan doen

  9. Geen verschil!!!

  10. Een tip mijn batterij gaat evenlang of net aan iets langer mee!
    Je moet achtergrondgegevens uitzetten bj elke app want dat slurpt je batterij leeg had ik ook met een android telefoon!
    Hoe je dat doet is naar algemeen en dan ververs op achtergrond en dan bij elke app uitzetten! Als ie daarna nog snel leeg gaat is mischien iets anders de oorzaak!

  11. Mijne gaat wel sneller leeg en wanneer hij onder de 20% komt springt hij opeens naar 5% en valt hij uit… Verder heel tevreden over IOS 7!! 🙂

  12. Origineel geplaatst door xander
    Je moet hem echt 100% opladen en dan gaat hij precies wel langer mee anders gaat het idd snel

    Precies wel langer mee?

    hmm klinkt als goed tip, hier heb ik echter niets aan.

  13. Ik heb er wel last van, ook op mijn ipad…echt super stom dit.

  14. Origineel geplaatst door Harson: Het enigste waar ik last van heb waar de accu mee leeg loopt is het constante zoeken naar 3g
    Als je wifi hebt of een goede plek met 3 g valt dit mee
    Maar als je veel onderweg bent en vaak op gprs of edge terug valt omdat vodafone gewoon geen dekkende 3g meer heeft slurpt de accu leeg
    Dus ik denk dat het netwerk waar je op zit veel effect heeft

    Inderdaad! Dat gevoel had ik ook! Vanochtend in trein van Weert naar Den Bosch ging er 20% (!!) van mijn iPhone 5 af. GPRS, 3G, Geen dienst.. Etc.

  15. Mijn batterij is veel sneller leeg van voor heen.
    En ik vind dat mijn Iphone heel traag is na de update.

  16. 45 km gereden met sygic… 92% –> 47% en heeeel warm

  17. Ik snap niet dat zoveel mensen veel last hebben. Ik heb nagevraagd bij 3 mensen hoe hun accuduur is. En die zeggen allemaal hetzelfde, accu gaat bijna 2x zolang mee. Ik heb mijn iphone 5 in 3 dagen pas 2x opgeladen en zit nu na 20 uur. Waarvan ik zeker paar uur intensief gebruikt hebt op nog 30%. Normaal zit ik al op dit percentage om 17:00 uur als ik de telefoon om 8 uur in de ochtend uit de lader haal.

    Ook de iPhone 4 van me vader, die minder intensief gebruikt. Draait na bijna 2 dagen nog. Met 25% accu over. Dit heeft hij hiervoor ook niet gehad…

    Ben benieuwd wat er zo vreet bij de meeste mensen…

  18. Bij mij was het zo ,ik heb de iPhone om ongeveer 15:00 uur op de oplader gedaan Toen was die 5%. ff GTA 5 spelen tussen tijds , en toen was klaar met spelen was het ongeveer 16:30 En toen stond die op 100 % dus ik merk hij laat wel sneller op vind ik en nu staat die op 78% , en ik heb relatief veel gedaan dus dat valt aardig mee vind ik

  19. Ik denk dat veel komt omdat mensen ook meer met hun telefoon bezig zijn. Vooral in het begin is iedereen meer bezig omdat er allemaal nieuwe features in zitten. Het is bij iedere update altijd hetzelfde verhaal.

  20. Bij mij was batterij eerste dag flink van slag, na volledig ontladen en opladen weer als vanouds. Lijkt me dus tijdelijk probleem.

  21. Het is misschien wel even van belang voor de mensen met batterijproblemen om erbij te vermelden welke apps ze hebben geinstalleerd en of ze een upgrade of een clean install hebben gedaan.

  22. Normaal met ios6 zat ik na 4,5 a 5u gebruikstijd op 50%. Met ios 7 staat ie op 33% na 4uur gebruikstijd. Alle mogelijke battslurpers uit

    Overigens met clean install aan ios7 begonnen, zelfs alleen een dag gedraaid met de standaard apps die er op staan

  23. Het is elk jaar hetzelfde en het heeft er alle schijn van dat de meesten zich gewoon maar wat inbeelden. Liocorno bijvoorbeeld meldde 17% verlies na 105 minuten muziek en e.e.a. aan achtergrond-apps (whatsapp e.a.) Dat betekent dat hij nog 8 en een half uur muziek kan luisteren, terwijl hij mail en whatsapp gebruikt. In totaal is dat dus 10,2 uur (op ~99%) da’s helemaal niet zo slecht als het lijkt.

    Wat kan is dat er nog een of andere app is die zich niet gedraagt, maar buiten dat denk ik dat er niks aan de hand is.

  24. Ik heb net de noodmelding activering uitgezet. Kijken of dat scheelt.

  25. Ik gebruik iOS 7 vanaf beta 2, en gebruik nu de GM. Is er iemand die een vergelijking heeft tussen de batterijduur van de GM en de publieke versie?

  26. Het valt me op dat ik alleen een bliksempje hou bij 100%, terwijl er voorheen op een gegeven moment een stekkertje tevoorschijn kwam. Is dit bij iedereen zo? (Ik heb de GM)

  27. Bij het ontvangen van een whatsapp krijg je een melding hiervan op het toegangscherm, maar wanneer je hier niets mee doet blijft het scherm continu aanstaan!! Zonde van de accu.. Hoezo schakelt die niet meer naar sluimerstand binnen het minuut??

  28. ik draai al 2 maanden op ios 7 en sinds beta 2 geen batterij problemen meer dusja ik heb trouwens ip 4s

  29. Je moet m 1 keer helemaal leeg laten lopen, en daarna volledig opladen.
    Dan is de batterijduur een stuk beter.

  30. De mijne gaat nog steeds een dag mee. Neem bijna aan dat iedereen gewoon teveel met de nieuwe functies in iOS 7 aan het spelen is.

  31. Origineel geplaatst door Rick van Dijck
    GM en de publieke versie

    Er is geen verschil tussen de GM en de publieke versie.

  32. Vanochtend om 11 uur van de lader gehaald en heb de hele dag wat zitten appen en facebooken en mijn telefoon zit nu op 63%.(iPhone 4 met GM)
    Voor mij toppie dus!

  33. Geen problemen maar heb wel meteen na installatie heel wat instellingen gewijzigd onder “Ververs apps op achtergrond”. Noodmelding is niet geactiveerd. Dat ga ik nog even proberen.

  34. @Johannes: heb ook nergens last van gewoon normaal verbruik voor mij !

  35. Ik merk er helemaal niks van vannochtend van de lader gehaald en ik heb nu nog 6% geen klachten hier !!

  36. Beta 6 was super, GM trekt m’n batterij leeg (vreemd ding: als je iets doet over 4G/LTE dan is het minder batterijslurpend als over 3G)

  37. Geen probleem op mijn 5. Heb het idee dat het zelfs iets beter is.

    Denk dat er in vele gevallen een vorm van inbeelding is. Nadat er een nieuwe IOS op is gezet zullen mensen de iphone de eerste dagen intensiever gebruiken ( instellingen … Nieuwe mogelijkheden bekijken etc etc ).

    Ik denk dat daar een deel van het ” probleem ” zit.

    Iedere keer wanneer een nieuwe IOS uitkomt dan komt hetzelfde euvel naar boven. Als we alle verhalen zouden geloven dan hadden we nu bij IOS 7 op 10 minuten batterijduur gezeten 🙂

    En IDD en keer helemaal leeg en daarna volledig opladen zou batterij op nieuwe IOS kunnen callibreren.

  38. Er is me wel een verschil opgevallen tov beta 6. Als WiFi aanstaat, was bij beta 6 het groene knopje van 3G uit. In deze versie staat bij WiFi 3G op aan (groen). Ik weet niet of dit ergens mee te maken heeft, maar wel opvallend toch?

    @Wesley de groot: dit herken ik!

  39. Ik ben nog een redelijke dummy op ihone gebied. Welke instellingen kan ik allemaal het beste uitzetten om het snel leeglopen van de batterij te voorkomen?
    alvast hartelijk bedankt voor jullie reacties

  40. Nergens last van hier op mijn Iphone 4…. Heb zelfs het idee dat de batterij langer meegaat!
    Kortom prima tevreden!

  41. Mijn batterij ging snel leeg, toen heb ik noodmeldingen en ververs in achtergrond uitgezet. Na dat ik dit gedaan had ging de batterij stuk langer mee, weet niet aan welke 2 van de opties dit lag

  42. heb iOS 7 vanavond op mijn iPad 3 gezet en de batterij is van 68% naar 38% gegaan in 2 uur tijd.

    edit: 1,5 uur, heb me een half uur vergist

  43. Bij mij gaat de batterij merkbaar sneller leeg. Mijn iPhone 5 kon op iOS 6 twee werkdagen mee. Ik gebruik hem dan heel weinig. Waar ik voorheen na 1 werkdag nog rond de 70% batterij had is dat nu tussen de 40 en de 50%. 2 dagen is dus echt geen optie meer.

    Ik vrees dat een dag zwaar gebruik niet meer mogelijk is zonder maatregelen te nemen en dat vind ik een kwalijke zaak.

  44. Iphone 4s 7.0 baterijgaat heel erg snel leeg. normaal moet ik mijn iphone 4s om de twee dagen opladen nu moet ik per dag 2 keer gaan opladen, is heel erg jammer. Snel oplossing a.u.b

  45. Mijn iPhone 4s loopt leeg terwijl je ernaar kijkt! Ik heb al allerlei zaken uitgezet die de batterij zou leeg slurpen. Apps verversen, automatisch updaten, locatievoorzieningen, helderheid, Bluetooth, verminder beweging, … niks helpt. En ik verbeeld het me echt niet. Ik zit op mijn werk en mijn telefoon ligt naast me. Moet hem halverwege de middag gewoon opladen, omdat die leeg is, terwijl hij de hele nacht opgeladen heeft… normaal ging hij met gemak de hele dag mee. Ik heb een upgrade gedaan. Heb ik ergens een ‘corrupte’ app? Hoe kan ik dat achterhalen?

  46. Mensen laad hem eerst maar eens op tot 100% en kijk dan even hoelang hij meegaat!
    Na mijn update ging hij ook snel leeg maar toen ik hem eenmaal weer volledig had opgeladen ging het weer prima!

  47. Het lijkt alsof de ipad/iPhone de éérste keer helemaal niet weet hoe hij de procenten moet tellen bij batterijgebruik, en als je hem eens leeg laat en terug volledig oplaadt is dit meteen in orde !

  48. Hier ook veel langer met de accu dan ios 6.1.4.

    Ios 7 gaat mijn accu echt merkbaar langer mee

  49. Ik doe sowieso wel een dag met de iphone5
    Vandaag is het zo.
    Standby 14 uur 3 min
    Gebruik 3 uur 16 min
    55% resterend.

  50. Batterij gaat bij mij precies toch langer mee.

  51. Ik vind het vooral raar dat als ik 1% batterij heb, en meestal schakel ik mijn 3G iets van tevoren uit, dat die ene procent nog een uur of 5 meegaat.

  52. Volgends mij zit een groot deel van de gebruikers gewoon veel meer op hun telefoon om iOS7 te bestuderen..

  53. Ook ik had last van een iets sneller leeglopen vd batterij,maar na het uitzetten van “noodhulp” de zeg maar ingebouwde nl alert,gaat het weer normaal!

  54. Kom op guys en girls ….

    Eerst volledig leeg … Dan volledig laden ….

  55. Voor mijn gevoel doe ik nu veel langer met me accu

  56. Ben benieuwd of iemand ook rekening houdt met het feit dat hij of zij meer van de telefoon gebruikt maakt om het nieuwe iOS uit te proberen? Kost ook batterij namelijk!

  57. Ik ondervind eigenlijk een ander probleem, namelijk bij het instellen van achtergronden. Waar ik foto’s voorheen onder ios 6 normaal in beeld kreeg, lukt dat nu niet meer. Foto’s die ik selecteer worden extreem ingezoomd en ik krijg ze niet meer passend in beeld.
    Hebben andere mensen dit ook ondervonden met mogelijke oplossingen?

  58. Ik vind juist dat me batterij nu minder snel leeg loopt sinds iOs 7

  59. Vergeet niet dat de opties/instellingen veel dieper gaan dan iOS 6.
    Natuurlijk kost het meer batterij, als je locatievoorzieningen gebruikt, en daarnaast ook nog eens toestaat dat je iPhone je meest bezochte locaties volgt, om je meer info te kunnen geven over de tijd van bepaalde bestemmingen.

    Ook de instellingen van de AppStore zou je eens goed moeten bekijken.
    Bij installatie van iOS 7 staat de optie: “automatische downloads”, “en gebruik mobiele data” aan.

    Gebruik mobiele data staat trouwens voor wel meerdere opties ingeschakeld.
    Kijk eerst een goed naar alle instellingen voor je gaat pijlen.

    Misschien vat je dit een beetje bot op…
    Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel het goed en probeer mee te denken 🙂

    @yasar: Dat heeft te maken met bewegende achtergrond, wanneer je je iPhone kantelt, zie je dus de rest van de foto.
    Het is dus met opzet zeg maar… Snap je?

  60. @yasar: je zou “verminder beweging” kunnen proberen in instellingen-algemeen-toegankelijkheid. Maarja dan is het hele nieuwe effect van iOS7 weg 😉

  61. Naar mijn mening is İOS 7 zo geprogrammeerd dat het op de eerste instantie tijdelijk abnormaal gaat reageren bij oudere iphones zoals de 4 en 4s (voornamelijk batterijduur, …) om zo de mogelijke verkopen te stimuleren van de 5c en 5s. Opvallend, İOS 7 is samen met de nieuwste iphones gelanceerd en uiteraard gaan deze hier geen last van hebben. Uiteidelijk zal dit in deze periode leiden tot meer verkopen van de nieuwste producten voor mensen die overwegen om een iphone aan te schaffen of een intensie hebben om hun oudere iphone te vervangen. İk denk zelfs dat er snel een zogenaamd ‘aangepaste en verbeterde’ İO7 uit komt.

  62. Toen ik de iOS7 had gedownload op mn iPhone 5 toen zei ik van woww 😀 maar toen heb ik iets opgemerkt de BATTERIJ zoals altijd :s maar nu heb geen probleem want ben terug naar 6.1.4 gedowngrade 😀 werkt perfect, ik raad het echt aan om te downgrade.

  63. Hier op mijn iPhone 4. Nergens last van , gaat nog makkelijk een dag nee met zwaar gebruik … Onder iOS 7 lijkt de accu zelfs langer te gaan

  64. Er zijn vooral 2 functies waardoor de batterij snel leegloopt, (1 locatievoorziening (2 helderheid.

    Als je de eerste uit hebt en de tweede op een lager stand hebt staan dan zal de batterij veel langer meegaan.

  65. Ik heb het gevoel dat jullie je gewoon een beetje lopen aan te stellen en zwaar overdrijven. Altijd maar lopen klagen.
    Op de manier hoe mijn ipad veel langer mee gaat dan eerst kan ik niet geloven dat jullie apparaten zo snel leeg gaan.
    Met intensief gebruik kon ik mijn ipad 8 uur gebruiken. Nu is dat zeker een heledag 12 tot 12.
    Dat probleem met mijn achtergrond heb ik wel dat de fotos heel ingezoomd zijn oppeens en niet naar gewenste grote kan worden gewijzigd

  66. Nergens last van… na een nachtje slapen (8 uur) ging er 2% af… wat heb ik te klagen?

  67. Wachten op de eerste bug fixes dus…

  68. Volgens mij heet dit het calibreren van de batterijmeter. Wat je dus doet door volledig opladen, volledig leeg laten lopen en weer volledig opladen. Als iedereen dit nu even uittest en daarvoor nog even geen conclusies trekt?

  69. Ik merk ook rare verschillen zo zie ik geen stekker symbool meer als hij volledig is opgeladen! Vreemd toch blijft op bliksem staan maar zegt wel dat hij 100% is opgeladen.

    Vervolgens haal ik maar 3,5 uur gebruiksduur en 15 uur stand by.

  70. Hier juist enorme verbetering.
    Heb wel veel dingen uit staan zoals de facebook app, locatievoorzieningen voor veel apps en versturen van gebruikersinfo naar Apple. Gisteren diverse telefoontjes gepleegd en iphone 5 normaal gebruikt. ‘s-Avonds nog 60% over

  71. Mijn batterij houd het langer vol?

  72. Kennelijk zijn er grote verschillen tussen iPhones onderling. Mijn 5 loopt 1% leeg per half uur in standby-modus. Dat vind ik toch vrij rap.
    Dat blijkt toch een bekend probleem te zijn.

  73. Ik heb ook geen problemen met een sneller leeglopende batterij, maar het valt mij ook op, dat mijn Iphone 5 wel sneller op de 3G overgaat en langer moet zoeken naar WiFi.

  74. zelf geen last van (draai de gm), maar de truc is bij batterijproblemen een clean install te doen.. Dus niet updaten maar restoren

  75. Ik heb nergens last van
    Heb mijn iPhone en ipad op iOS 7 draaien als ik hem op 100 procent laat opladen gaat het 2 tot 3 dagen mee

  76. Ik denk dat ik de oplossing heb! Je batterij opnieuw kalibreren! Stukke beter nu

  77. Batterij van m’n iPhone 4s gaat net zo lang mee met IOS 7 als voorheen met IOS 6.13.Kijk de 1 zegt mijn toestel loopt zo leeg,en ander zegt weer ik doe er wel twee keer zo lang mee.Kijk bij instellingen je kunt een hoop dingen zelf veranderen.Succes ermee 🙂

  78. Zoals gebruikelijk zie ik de batterij leeglopen. Met 3G wordt er het meest verbruikt en met Wifi gaat het nog steeds redelijk rap. Ik doe ongeveer maximaal zonder bijzonder gebruik ongeveer Max. 4-6 uur met 1x laden. Als ik alles uitzet zit ik makkelijk op 1,5 dag, maarja daarvoor heb ik die smartphone niet. 😉

  79. Ik kan er de vinger nog niet op leggen (4S). Standby is die net zo goed als anders.. zeg 2 a 3% er af in een nacht slapen. Maar zo gauw ik wat ga doen brult de batterij leeg. Whatsapp.. uurtje chatten.. 50% er af. Facebook.. 5 minuutjes.. 5% er af. 1% per minuut. Ik denk dat hij zijn usage-indexing nog niet af heeft. Ik laat het een paar dagen zo.. dus gewoon bijladen.. dan kan hij hem opnieuw indexeren. Dan zal ik hem eens aan en uit zetten en dan weer kijken.

    Ik heb wel alle tips opgevolgd. Dus alles uit wat uit kan, apps verversen, geen overheid melding, locatiebepaling, etc, etc. Ik kom er nog wel op terug.

    Ik wil toch nog even een offtopic vraag stellen.. ik heb die nog nergens voorbij zien komen hier: In de Appstore update je apps. Bij 6.1.3 refresh je dat en dan staat er: alle apps zijn geupdate. Als ik dat in 7 doe blijven al die apps staan. Er komt alleen bij te staan: bijgewerkt op die en die datum. Kan dat niet meer leeg gemaakt worden? Dat vind ik veel overzichtelijker. Weten jullie dat Jean-Paul of Gonnie?

  80. Wie merkt ook dat opladen voor de iphone 5 veel trager gaat dan voorheen?

  81. Nu geen last meer van een drain.
    Heb hem weer opnieuw geinstalleerd en geen problemen meer batt is beter geworden,
    Voorheen drainde hij hem zeer snel lees 7-8 uur zonder enig gebruik

  82. @damys4: Hoor vooral juist bij de iphone 4 veel postieve geluiden.twijfel nog ivm jailbreak icm slechte homeknop.
    Snelheid ook prima bij de 4??

  83. Heb nergens last van. iOS doet het super soepeler en sneller dan die iOS 6 troep!!

  84. @Wesley de groot: euh nee!4g verbruikt veel minder stroom dan 3G!

    @Marianne: Al een reboot gedaan! Dat lost vaak t probleem op!
    Of gegevens backuppen en telefoon helemaal wissen en naar fabrieksinstellingen,is eigenlijk altijd t beste..ota update’s zorgen vaak voor problemen!

  85. @Erwinn: Ik heb een iphone 4 en met dit toestel heb je geen bewegende achtergrond of de optie ‘verminder beweging’..

  86. Bij mij was het door de dynamische achtergrond dat het batterij aan het opeten was, nu valt het terug mee..

  87. Bij iedere release klaagt de hele wereld over de batterij. Dit is een zinloos onderzoekje eerlijk gezegd. Als een nieuw iOS uitkomt gaat we met z’n allen intensief van alles en nog wat proberen, logisch dat de batterijduur dan slecht is.

    Vraag het over een maandje nog eens. 😉

    p.s. batterijduur hier sterk verbeterd! Ik draai ook al een tijdje op iOS(bètas) en gebruik de iPhone nu weer normaal.

  88. iemand einig idee waarom de standby tijd bij het zelfde is gebruikstijd terwijl die de helft van de tijd in mn zak zit? alle apps staan uit en instellingen zijn niet veranderd..

  89. Een clean install doen met restore is een duidelijke verbetering.
    Ik merk op 5 dat hij zeker langer mee gaat. Op mijn 4s is het gelijk gebleven, idem op ipad 2.
    Verder valt me op dat de snelheid op beide iphones beter is.

  90. Mensen houden er geen rekening mee dat als ze een nieuwe update hebben de eerste dagen constant lopen te klooien om alles te ontdekken, dan is de batterij alsnog snel leeg, zonder dat het aan de update ligt.

  91. Na een nacht zonder gebruik loopt mijn iPad mini van 100% leeg naar 79%. In deze tijd slechts 1 email ontvangen verder geen activiteiten. Voor installatie van IOS 7 zakte dit percentage hooguit 2% in 1 nacht. Al met al vind ik 21% batterij verlies toch vrij veel voor iets wat je niet gebruikt tijdens je slaap.

  92. Net opgeladen tot 100 procent, kwartier later zit ik op 76 procent! En ik heb het op de achtergrond updaten etc al uit gezet.

    Hoop snel op een update

  93. Ik ondervond ook dat de batterijen van mijn iPhone4S en iPad2 na de update naar iOS7.0 sneller leeg geraakten. Maar ja, vanwege m’n verkenningstocht door het iOS7 gebruik ik deze momenteel ook vaker op het moment. 😉

    Maar even serieus, hij zal wellicht iets meer verbruiken… maar drastisch is het zeker niet.

  94. Vraagje aan de mensen waarvan de accu snel leeg loopt, hebben jullie naar het installeren van ios7 een reserve kopie terug gezet via iTunes?
    Heb dit zelf ook in het verleden wel eens gehad maar na het toestel opnieuw te installeren en dan geen back-up terug te zetten via iTunes was het probleem verholpen.

  95. IOS 7 op iPhone 4S geeft hier gigantisch batterijprobleem…! Steeds opgeladen tot 100% en dan na een uurtje of vier is de batterij volledig ontladen, ook als die niet gebruikt wordt en alleen standby staat… Wat een ellende!

  96. Geen probleem hier met de batterij,wel andere zaken…
    apps die crashen,waaronder de eigen apps zoals berichten. Wel leuk zo,je bent bijna klaar met je bericht op te stellen,crasht dat ding en kan je gans opnieuw beginnen.
    het feit dat de Updates gewoon in de lijst blijven staan vind ik ook wreed irritant!

  97. Natuurijk gaat bij een nieuwe update de batterij de eerste dagen veel minder lang mee!
    Reden: Omdat iedereen dan ineens weer even veel meer met zijn telefoon aan het spelen is om alles te ontdekken…

    Daarnaast ontdekte ik dat een aantal instellingen die meer batterij gebruiken, na de update weer aan stonden. Dus loop alles eerst even goed na en zet je instellingen weer zoals je ze eerst ook had.

  98. Na zo’n update zit iedereen veel meer met z’n toestel te rommelen. Niet vreemd dus dat de batterij sneller leeg gaat.

  99. Met mijn iPhone 5 op iOS 7 gaat mijn batterij zeker een uur langer mee. Doe elke dag perfect hetzelfde en met zelfde instellingen op zelfde tijdstip. Met iOS 6 ging batterij minder lang mee.

  100. Ik durf niet update op iphone 4 als jullie zeggen dat batterij snel opgaat. Wat moet ik nou doen???

  101. Ik had donderdag ERG veel last van het snel leeg lopen van mijn batterij. Het was zelfs zo erg dat verbonden aan mijn computer (usb laden) hij toch nog af nam!!
    Ik heb toen maar een gehele verse install gedaan. En …hij deed het direct perfect! Totaal geen last meer van het te snel leeg raken van de batterij.

    @Daejji: Bij mij zelfde probleem.
    Had je er CNBC op staan? Ik vermoed dat die voor problemen zorgt.
    Overigens zoals ik al zei, een verse install helpt!

    @MacRemco: Nee, er is echt een serieus probleem, er zijn een aantal mensen (waaronder ik) waarbij de batterij uit zichzelf met stappen van wel 5% achteruit springt.
    Ik zit 35 min in de trein en ik internet dan altijd. Normaal gaat hij dan van 95% naar 80%. Maar op de dag nadat ik iOS7 had geïnstalleerd ging hij in 35 minuten van 95% naar 40%!! En toen ik hem aansloot op mijn pc op mijn werk zat hij al op 28%…en liep hij zelfs nog verder omlaag. Ik moest mijn telefoon gewoon een tijdje uitzetten om hem op te laden.

  102. Nergens last van!

  103. Merk geen verschil, ik heb wel na de installatie wat features uitgeschakeld zoals apps op achtergrond bijwerken. Ook gemerkt dat opeens voor een heleboel apps de ‘lokatie voorzieningen’ aanstonden. Waarom apple denkt om dit weer aan te moeten zetten terwijl ik dit voor de meeste apps uit heb staan is mij een raadsel.

  104. Vele apps nemen meer geheugen, meer batterij in beslag… Terwijl Apple niet veel aan de batterij zelf doet…
    Er zijn toch heel wat smartphones, die bijna het dubbele van het batterij hebben…

  105. De eerste in Boerenhol met iOs7 (ja, ik ken iedereen hier). Wat de batterij betreft, misschien is het een open deur, maar ik had Bluetooth altijd uit staan, na de update was deze aan gezet. Kan me voorstellen dat dat het batterij gebruik niet ten goede komt, misschien heeft niet iedereen dat in de gaten.

  106. 1e dag iid snel leeg maar ook veel gebruikt, bewust helemaal tot leegraken van de iPhone 5 gebruikt. Daarna tot 100% opgeladen en voilà, nauwelijks verschil merkbaar, misschien zelfs wat langer en oja behalve helderheid scherm niets aan de instellingen veranderd.

  107. Wat een ramp iOS 7, ik wil iOS 6 terug :-(((

  108. Als ik op het forum de zoekfunctie met het zoekbegrip “update batterij” gebruik dan komen tientallen topics te voorschijn.

    “Batterijproblemen” na de updates van iOS 4, 5, 6 en nu ook 7. Die “Batterijproblemen” schijnen wel een oude traditie te zijn. 😉

  109. Origineel geplaatst door Timosha
    Als ik op het forum de zoekfunctie met het zoekbegrip “update batterij” gebruik dan komen tientallen topics te voorschijn.“Batterijproblemen” na de updates van iOS 4, 5, 6 en nu ook 7. Die “Batterijproblemen” schijnen wel een oude traditie te zijn.

    Spijtig dat er zo weinig aan gedaan wordt…

  110. Sinds update iOS 7 geen synchronisatie meer van notities op de iPhone en iPad Sinds update zelfs een groot deel op iPhone kwijt iPad kun je nog wel instellen met iOs6 instellen voor iCloud iPhone met iOS 7 niet meer.

  111. Mensen die hier beweren dat de achteruitgang van de batterij te wijten is aan het intensief gebruik van iOS7, is bullshit. Ik draaide voor de officiële release al reeds meer dan een maand verschillende bètas, ik had dus al alle nieuwe features getest voor ik eerdere deze week de officiële update installeerde.

    Sindsdien merk ik dat mijn iPhone zelf in standby op nog geen anderhalf uur 30% batterij heeft verloren. Okee, dan heb ik niet alle instellingen zoals 3G en de bewegende achtergronden uitgeschakeld, maar dan nog? Wie koopt er een smartphone om dan al deze functies uit te schakelen?

    Er is volgens mij wel degelijk een probleem. Bij de bètas merkte ik helemaal geen verschil in batterijduur, sinds de update van woensdag 18 september lijkt mijn batterij helemaal waardeloos…

  112. Bij mij staat gewoon alles aan en zoals ik al vermeld had sinds ik ios 7 heb op iphone 5 gaat men batterij juist zeker een uur langer mee. Zit hier zeker weer vol van de samsung lovers die de iphone proberen af te breken. En anders kennen ze gewoon niets van smartphones

  113. Normaal (in IOS 6) als ik muziek luister na 1 uur is ie 2-5% minder nu ruim 5-9% (IOS7)

  114. Jij omschrijft precies was ik ook vaststel! @Margo:

  115. Origineel geplaatst door Cborg
    Ik durf niet update op iphone 4 als jullie zeggen dat batterij snel opgaat. Wat moet ik nou doen???

    Ik heb ook een iphone 4.
    Batterij gaat sneller leeg ook na aanpassingen die op dit topic worden gegeven.
    Vannacht tot 100% opgeladen, 5 min Facebook-app gebruikt, nu.nl bekeken op internet, iphoneclub bekeken en deze comment er neer gezet. Totale tijd actief: 10 min. batterij is nu op : 93%.
    Dus vindt ik dit veels te snel gaan.
    Apple update please !!!

  116. Om 12:00 mijn iphone 4s uit de oplader gehaald, 100% batterij, en alleen iculture zitten lezen. Nu 45 min verder en ik heb nog maar 77%
    Normaal gesproken had ik dat pas na anderhalf uur pas.
    Beetje jammer dit

  117. Maar hoe is de test … Iphone 4s met os7 ?
    Ik lees alleen over de os7 met de iphone 5 !!!

    Mijn iPhone 4s moet namelijk ook sneller aan de lader (?)

  118. Sinds twee dagen de ios7 op mijn 4s staan omdat ik problemen heb met mijn wifi en de batterijduur is echt belachelijk kort.
    Vanmorgen mijn telefoon van de lader gehaald, hij is sinds vanmorgen enkel gebruikt om een app die geen internet nodig heeft en een keer om naar mijn agenda te kijken (in totaal 12 minuten gebruikt) en hij staat nu al op 60%!!!!
    Echt te belachelijk voor woorden.

    Ik zal deze zeer zekers niet op mijn ipad zetten die ik sinds vanmorgen meerdere uren heb kunnen gebruiken (wel wifi ;)) en die van ongeveer 80% naar 50% was gegaan in al die uren gebruik!

    Hoop dat hier snel wat aan gedaan wordt, want ik ben echt niet van plan de 5 te gaan kopen.

  119. @Gosat:
    Ja ik heb dat ook.
    Ik weet nu niet wanneer ie nou echt volledig is opgeladen.

  120. Batterijverbruik op mijn nieuwe iPhone 5s met iOs 7.0.1:100% om 15.40 uur85% om 16.20 uur73% om 17.05 uur65% om 17.47 uur33% om 19.44 uur20% om 20.59 uur

  121. Jongen leer dan toch eens werken met smartphones. Al 5jaar iphone gebruiker nog nooit problemen gehad. Bij geen enkele ios versie. Als je Naar samsung verandert succes met echte problemen want daar staat ie voor bekent. En inplaats van te klagen koop dan gewoon een samsung. Zit hier weer vol samsung lovers blijkbaar

  122. Ik heb al van alles geprobeerd … Batterij slurpers uitgeschakeld , zoals locatie voorzieningen, helderheid , bleutooth uit , minder beweging , batterij helemaal leeg tot hij uitviel daarna aan de lader gedaan en volledig opgeladen …. En nog steeds na al deze dingen te doen en in te stellen is me batterij net zo snel leeg als voor ik het had ingesteld , en ik lieg het niet ik ben afgelopen week gaan werken ik heb hem van de lader afgehaald om 15.00 ongeveer en ben ik gaan werken , ik kan hem tijdens werktijd niet gebruiken alleen voor na en met pauze ,, ik ben om 16.00 uur begonnen met werken , kreeg om 21.00 pauze en me telefoon was 6% !!!! Dat sinds de ios 7 , daarvoor was het 100 voor het werk en met pauze ( rond 9 uur half 10) 70-80%

  123. Bij mij houden de batterijproblemen aan. Telefoon heeft tot 10.00 uur vanmorgen aan de lader gehangen. Batterij was toen 100% opgeladen. We zijn nu tweeënhalf uur verder en de batterij is nog maar voor 57% opgeladen. Vanmorgen slechts één telefoongesprek gevoerd (korter dan 5 minuten) en een minuut of tien Ruzzle gespeeld. Er draaien geen applicaties op de achtergrond en ik heb voortdurend Wi-Fi tot mijn beschikking. Misschien toch maar eens naar een Genius Bar?

  124. Afgelopen zaterdagmiddag mijn iPhone 5 geupdated naar iOS 7 via iTunes.
    Ik merk zelfs een verbetering aan mijn accuduur (matig gebruik, normaal zou dit nu vandaag 55% zijn met iOS 6) en wifi (in stand by modus, dus scherm uit) en voelt heel soepeltjes aan, bij iOS 6.1.4 had ik best last van de accu en desondanks de update voor wifi.

    Ik vind iOS 7 wel een verbetering op de accu en het is mooi en rustig! Werkt goed op mijn iPhone 5!

  125. Na installatie iOS7 op iPhone5 ‘s avonds stond hij op 49% ‘s morgens op 10%. Toen alles uitgezet, push, 3D effect homescreen en achtergrond apps verversen uit. Nu ‘s avonds 39% en in de ochtend 27%. Beter dus.

    Ga ook weer eens alles aanzetten. Kijken wat dat doet.

  126. iOS7 is een ramp voor de batterij in mijn 4S. Ik kan geen dag meer werken zonder dat ik ga opladen. Op dit moment gewoon onwerkbaar.
    De 4S heb ik in maart aangeschaft, dus geen oud toestel. Ben hier dus niet blij mee.

  127. Origineel geplaatst door Jay-Jay
    Mijne gaat wel sneller leeg en wanneer hij onder de 20% komt springt hij opeens naar 5% en valt hij uit… Verder heel tevreden over IOS 7!!

    Ik heb dit op 7% en dan valkt hij uit 🙁

  128. Origineel geplaatst door marc b
    Beste gebruikers , lezers..
    Wat betreft update ios 7. Is in mijn ogen de slechtste update ooit. Nog nooit heeft mijn iphone 4 zo blijven hangen
    Als dit zo doorgaat. Wel dan kan ios de boom in. En schakel ik over naar samsung
    S4. Met android want dit blijkt de toekomst
    Te zijn. Een geluk dat ik mijn ipad niet heb upgedate toekomst gericht geen toestellen meer met een iph meer voor mij
    De prijzen zijn dan ook BELACHELIJK HOOG. MVG

    dus het Apple model uit 2010 is een logische vergelijking met nieuwste model uit de galaxy S series omdat? Maak de vergelijking maar tussen de 5(s of niet) & de S4, en de 4(s of niet) en de S2, dan wordt het verschil wel een stuk duidelijker. Verder kan restoren in iTunes je problemen verhelpen, helpt t niet, dan clean install doen.
    Kan nooit kwaad.

  129. Heb sinds gisteren de update op ipad 4,
    Batterij gaat idd sneller leeg. Ook Apps werken niet meer naar behoren. Zoals ABN, kan niet meer inloggen. ABN verwijderd en weer geïnstalleerd. Probleem blijft!
    Toen ingelogd op ipad mini met ios7 bij ABN. Daar kon ik wel normaal inloggen. Vandaag aan het kijken op googlemaps app liep opeens helemaal vast. Heb toen beide aan/uit knopen tegelijk ingehouden om de ipad uit te zetten.
    Kortom ik ben niet gecharmeerd van ios7.

  130. Exact hetzelfde probleem. Ook bijzonder is dat als de batterij op 5% staat en je hem aan de stroom legt, hij in een keer op 45% staat !?!?

  131. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen verschil merk in het verbruik van mijn iPhone of iPad. Ik denk dat het heel veel tussen de oren zit bij de meeste. Want als iets nieuw is ga veel meer kijken en spelen en daardoor lijkt het sneller te gaan dat de batterij leeg gaat.

  132. Bij elke nieuwe iOS-versie ontstaan weer indianenverhalen over het batterijverbruik . En elke keer blijkt weer dat sommige mensen een hoger en sommige mensen een lager batterijverbruik rapporteren. Het is jammer dat de iphoneclub aan deze paniekzaaierij meedoet. (?!).
    Want het moge duidelijk zijn dat er tussen de iOS versies slechts kleine verschillen zijn. Het IOS systeem is buitengewoon efficient. Het zijn de apps die batterijverbruik veroorzaken, eventueel in combinatie met de iOS versie. De meeste apps gedragen zich uitstekend, maar bijv. bepaalde navigatieapps zijn ware batterijvreters. Mijn ipad mini heeft op het eind van de 3-e dag met iOS7 nog 78 % van de batterij over. Geen intensief gebruik, slechts enkele uren, maar wel met ruim 80 “openstaande” apps. En ik heb “verversen op de achtergrond” aan staan! Dan kun je toch met de beste wereld niet van een inefficiënte iOS versie spreken?

  133. Accu is aanzienlijk stuk beter nu, eerst tegen zon 40% rond deze tijd tegen nu 67%.
    Verder niets uitstaan, bluetooth,gps , push gegevens, alles staat aan.

  134. @Cas v G: ik denk dat dit een calibratieprobleem is. De accu geeft niet goed aan hoe vol of leeg hij is. Eenmalig helemaal leeg laten lopen en daarna weer helemaal opladen. Er zijn batterijapps die daar meer begeleidende informatie over geven.

  135. Beste Henk e.a.,
    De afgelopen dagen ging mijn telefoon meerdere keren uit omdat hij volledig ontladen was. Opladen tot 100% en weer in gebruik nemen geeft geen langere gebruiksduur. Sinds ios7 gaat mijn 4S maar een paar uur mee!

  136. @Robert-Jan: Probeer eens een app als SYSTEM. (als hij op dit moment niet te duur is natuurlijk) Die meet o.a. hoe zwaar je processor wordt belast.Dat zou 1-5 % moeten zijn. (althans bij mij met 80 zich goed gedragende apps “actief”.
    Als dat niet zo is sluit dan eens bepaalde apps af en bekijk welk effect ze hebben op de processor belasting. Het zijn vooral navigatieapps die veel stroom kosten. NB de Kaartenapp van Apple is naar verhouding bijzonder mild voor de accu!

  137. @Henk: Dank je voor het meedenken. Waardeer ik zeer. Ik ga de app die je noemt (welke app precies?) eens opzoeken. Wat actieve Apps betreft: dat zijn er sinds alle batterijperikelen meestal nul…

  138. @Robert-Jan: ik heb een keer tijdens de implementatie van een nieuwe IOS versie gelijktijdig de app “Help” geïnstalleerd. Die bleek constant de locatie op een zeer intensieve manier bij te houden. De “conclusie” dat het aan de nieuwe versie lag, was volledig onjuist. Na stoppen van de desbetreffende apps was het probleem volledig opgelost. Ook een echte navigatieapp is een zeer zware belasting voor de accu. De navigatieapp “sygic” gaat na een kwartier op de achtergrond automatisch over op een lagere belasting. Zouden meer apps moeten doen. NB. Laat rustig een aantal apps open staan. Adviezen om die zo veel mogelijk af te sluiten zijn goed voor andere operating systemen, maar zeker niet voor iOS. De multitasking bij IOS is zo opgezet dat je dat juist NIET hoeft te doen. Het is een smartphone, geen server!.

  139. De batterij van mijn 4s is na de update volledig in de war. Vanochtend na een nacht laden (dus 100%) de lader afgekoppeld. Binnen 5 minuten was dit percentage gezakt tot onder de 95%. Na een reset stond hij plotseling weer op 100%. Gedurende de dag (gebruik niet veel anders dan andere dagen) gestage daling van het percentage. Normaal (met iOS 6) haalde ik makkelijk de volgende ochtend, dan resteerde meestal zo’n 35-40%. Nu vanavond 15% en floep, bij 14% valt de telefoon uit. Na ruim half uur laden alweer bijna 70%?? Ook voorgaande dagen problemen, maar heel divers, bijv. zaterdag heeft de telefoon met een batterijpercentage van 1% nog zo’n anderhalf uur probleemloos gefunctioneerd. Heel vreemd…

  140. Gaat veel sneller leeg 1/2 dag dan is het gedaan. Vanmorgen volle accu naar werk en het is nu 11:30 en telefoon bijna niet gebruik maar geeft al 52% aan.
    Alle voorzieningen getroffen m.b.t. hyet besparen van accu maar volgens mij helpt dat niet zo heel veel. Jammer!

  141. @Robert-Jan: SYSTEM met een blauw icoontje met een batterijtje en onder een tandwieltje. maar er zullen ongetwijfeld goede concurrenten zijn.

  142. Hier hebben wij inmiddels ook een aantal iPhones die warm lopen sinds de nieuwe iOS 7.

  143. Het lijkt erop dat ook bij Apple er steeds minder mensen zijn die nog verstand hebben van (analoge) accu’s en daardoor niet in staat zijn om de accu gegevens met de software op de juiste manier te interpreteren en te verwerken.
    Dit verklaart ook die rare verschijnselen , zoals te snel leeg en kan toch nog een uurtje of nog langer doorgaan.
    Misschien toch eens een paar techneuten in dienst nemen die verstand van accu’s hebben en in staat zijn die kennis aan de programmeurs over te dragen.
    Met de juiste informatie (afgenomen stroom, laadstroom , laadduur ,daling van de spanning per tijdseenheid , temperatuur ,laadtijd en nog een paar dingen ) moet het relatief eenvoudig zijn om met behulp van de juiste software een redelijk betrouwbare accu informatie te geven , en die heeft niets te maken met het gebruikte operating systeem.

  144. @ton van vroonhoven:
    Maar hoe verklaar je dan dat het overgrote deel van de iphones / ipads geen problemen heeft met het aangeven van de juiste informatie over de stand van de accu? Is dat gewoon geluk?

  145. @Henk: Oke, dit is een punt, maar het moet mogelijk zijn om een programma (app) te schrijven die laat zien welke programma (app) zorgt voor het stroomverbruik .
    Een mogelijkheid is om het stroomverbruik altijd op je scherm te laten zien in de bovenste balk waar ook het percentage van de accu vermeld staat, zodat je direct kunt zien wat een programma (app) extra aan stroom kost.
    Het is geen kwestie van geluk , maar waarschijnlijk meer het gevolg van allerlei programma’s (app) die verbinding willen maken met internet , gps wifi ,bleutooth en dergelijke, zonder dat je als gewone (gemiddelde) gebruiker in de gaten hebt dat je continue probeert met de buitenwereld contact te krijgen.
    Natuurlijk , daarom heb je misschien juist die smartphone voor gekocht , maar dat kost natuurlijk energie , en die moet wel uit die accu komen.
    Oke , als je nog vragen hebt , ik hoor het wel.

  146. @ton van vroonhoven: Heel misschien is er wel zo’n app, maar ik heb er niet naar gezocht. Ik vermoed dat er in het echt heel weinig batterijproblemen zijn met een nieuwe iOS versie. Want bij elke nieuwe versie wordt het probleem in deze website “aangekondigd” en er komen natuurlijk ook meldingen op. Maar binnen 1 a 2 weken verdwijnen de meldingen als sneeuw voor de zon. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat deze nieuwe iOS versie de eerste dag even bezig is met het optimaliseren van de multitasking en het updaten van de zoekfunctie, vooral als er ook nieuwe apps worden geïnstalleerd. Maar daarna moet dat over zijn. NB. de app SYSTEM die ik elders in deze pagina noemde geeft m.i. een goed beeld of er “verdachte” apps in de achtergrond actief zijn. En bij elke nieuwe app wordt bij het eerste opstarten gevraagd of de app toegang tot data (bijv. locatievoorzieningen) mag uitvoeren. Als je dat onnodig vindt kun je dat eenvoudig weigeren. En je kunt het later ook aanpassen bij de instellingen

  147. @R.Putters: En hoe is het nu?
    Volgens mij zijn hier enkele meldingen gegeven die wijzen op een foute calibratie. Vrijwel alle moderne accu’s hebben daar last van. De accu geeft zijn status niet juist weer. Dat los je op door van tijd tot tijd de accu helemaal leeg te laten lopen en hem daarna helemaal weer vol te laden. Een app als batterijdokter begeleidt dat proces. Maar is niet echt nodig.

  148. Mensen, ik hoop dat iemand van jullie een briljant idee heeft….

    De accu van mijn iphone 5 loopt sinds de update naar IOS 7.0.2 in een ochtend leeg. Vanmorgen om 7 uur van de lader gehaald, nu 11.50 staat hij op 11%

    * Ik ben op mijn werk, gerbruik het toestel niet, slechts 3 whatsap berichtjes
    * ik heb 4 bolletjes bereik van T-Mobile, en vol 3G bereik
    * Ik heb geen WIFI en bleutooth aan staan
    * Er staan geen apps open, ik sluit ze allemaal direct hard af de laatste dagen om mijn accu problemen te traceren
    * apps verversen op de achtergrond staat uit
    * bewegend scherm staat uit
    * SIRI aan je oor opstarten staat uit
    * locatievoorzieningen staat voor vrijwel alle apps uit

    Gisterenavond heb ik op advies van Apple het toestel via itunes hersteld naar fabrieksinstellingen. Apps heb ik via de appstore opnieuw gedownload, en data en instellingen via de cloud terug gezet. Zo zou een eventuele fout in de software niet mee terug gezet moeten kunnen worden.

    helaas zonder resultaat. vanmorgen weer een chat met apple gehad, die zeggen aan de hand van een snelscan dat m’n accu goed is. dat denk ik ook, want ik kon tot IOS7.0.2 altijd twee dagen met m’n accu doen. Apple kan niets voor me betekenen, die zeggen dat het wel zal komen omdat diverse ontwikkelaars hun apps nog bij moeten werken naar IOS7.0.2. Maar in mijn beleving is dat bullshit, want een app moet geopend zijn om invloed te hebben op de accu, en alles staat consequent afgesloten de laatste dagen.

    help, wie heeft er een suggestie??? M’n iphone is binnen 5 uur leeg zonder dat hij gebruikt wordt, en met Apple kom ik geen steek verder….

  149. Ik heb Apple nu al 1000x uitgelegd dat er een tooltje moet komen (standaard Unix-routine zoals top() in GUI wrapper)
    Dan zie je tenminste welk proces hoeveel CPU capaciteit inneemt.
    In het jailbreak circuit SysInfoPlus enz. enz.
    Maar wij gebruikers moeten dom blijven, dus nog liever leveren ze een nieuwe iPhone uit
    Dit is dus de reden dat ik op een jailbreak wacht.

  150. @Corne: Probeer eens een app als system. (hier eerder ter spraken gekomen) Daarmee kun je kijken of er extreem batterijgebruik is. Moet 2-5 % zijn bij idle. En laat daarbij rustig een aantal apps “actief” staan. Want dat moet bij iOS juist geen enkel probleem zijn. (misschien is het wel andersom. (?!)
    Ik heb tientallen apps op de achtergrond, ook met locatievoorzieningen, maar GEEN echte NAVIGATIE app. 2. En is de aanduiding van 11 % wel juist? Heb je de iphone een keer gekalibreerd? 3. Heb je je iphone wel eens gereset?

  151. @Roffelaar: De nieuwste iOS versie combineren met het overwegen van een jailbreak lijkt me niet verstandig. Dan had je bij iOS 6.o moeten blijven. En linux tooltjes lijken me voor een smartphone een beetje suboptimalisatie. Een smartphone moet het gewoon altijd goed doen zonder dat de gebruiker allerlei processen moet bijsturen. Het is geen server!

  152. @Henk: Mijn iphone 4 heeft ook enorm hoog batterijverbruik. Ook een nieuwe batterij gekocht, heeft niets geholpen.
    In de app system staat de door Henk genoemde idle op 90%.
    Alle eerder genoemde tips geprobeerd, evenals kalibreren.
    Per nacht (als de iphone niet wordt gebruikt zakt het batterij percentage ongeveer 30%

  153. @annette: Ook volledig uitgezet? En gereset? Want als systeem 90 % CPU gebruik aangeeft is dat bijna “kortsluiting”. Als ik de navigatie sygic aanzet en direct kijk naar system zie ik even een piek naar 90 %. Na een halve minuut zakt dat 15-5 %. En zelfs dan trekt een echte navigatieapp op de achtergrond je accu binnen een dag leeg

  154. @Henk: Ja uitgezet, gereset, nieuw geinstalleerd echt ALLES geprobeerd.
    ik heb net waze aangezet en dan wordt %idle ca 55 %. Zet ik waze uit wordt het weer 90%, ik snap hier niets van haha

  155. @annette: Open eens zo veel mogelijk apps, minimaal 20, maar geen navigatieapps en kijk dan eens wat system aangeeft?
    Welke apps heb je de laatste tijd gekocht vlak voor en na de overgang naar iOS7?

  156. @Henk: Ik heb alle apps geopend (heb er niet zoveel) en %idle schommelt rond 90%.
    Ik heb geen apps gekocht sorry, heb de huidige apps al heel lang. Overigens ben ik gewend om alle gebruikte apps meteen af te sluiten.

  157. @annette: Maar welke apps heb je dan? Bijv. Waze zou ik eens even wissen. Dat is een echte navigatieapp. Je kunt later altijd weer zonder problemen uit de cloud installeren.
    Ik begrijp dat je geen apps hebt gekocht, maar alleen gratis apps hebt? De gratis apps zijn m.i. juist veel verdachter ivm reclame etc.
    NB. Je kunt een app wel afsluiten, maar het is m.i. niet zeker dat er dan geen achtergrondproces van blijft draaien. Bijv. berichten

  158. @Henk: Tja welke apps? nu, ing, dropbox, angry birds, shazam, vi, hockey, golf rules (gekocht), funda, genius scan, smart office, appie, etc.
    geen push email..

  159. @annette: Een groot deel van jouw apps heb ik ook en die leveren bij mij geen extreem hoge cpu/ batterij belasting, althans niet langdurig. Een korte piek zie ik wel in volgorde van zwaarte bij waze, funda, dropbox en nu.nl, maar dat is niet voldoende om zo’n hoog batterij verbruik te verklaren. Waze zou ik wel (tijdelijk) wissen want dat is een zware navigatieapp. En heel toevallig (?!) sprak ik deze week iemand over een probleem met Waze in combinatie met iOS 7!!
    NB. Ik zou Waze wissen en daarna een reset.

  160. @Henk: Gedaan, maar %idle varieert tussen 85 en 95%.

    Dank voor je hulp, maar ik vrees dat ik ermee moet leven. Ik doe hem ‘s avonds om 22 uur in de lader, dan is de batterij nog ca 10%

  161. @annette: Nou als hij het dan de hele dag heeft vol gehouden, dan valt dat nog mee. Wel vreemd dat system zo’n hoge waarde geeft. Heb je een 3GS of 4?

  162. @Henk: Iphone 4. Het is dat ik hem niet veel gebruik, anders zou hij het nooit een dag uithouden. Maar het is niet anders…nogmaals dank

  163. @annette: Maar ik zou toch waze wissen. En eventueel daarna weer installeren

  164. @Henk: Had ik toch net gedaan?
    “Gedaan, maar %idle varieert tussen 85 en 95%”

  165. @annette: en bekijk nu eens zonder waze geinstalleerd morgenavond de batterijstand. Want ik vermoed dat system op jouw iphone een verkeerd beeld geeft. (andere processor)

  166. Hoi Henk;

    Bedankt voor je tip. Ik heb system er op gezet, en zie een idle van tussen de 80 en 85%, varieert een beetje. Ik weet niet wat dat inhoud?

  167. Origineel geplaatst door Gosat
    Het valt me op dat ik alleen een bliksempje hou bij 100%, terwijl er voorheen op een gegeven moment een stekkertje tevoorschijn kwam. Is dit bij iedereen zo? (Ik heb de GM)

    Dat heb ik dus ook geconstateerd. Mijn batterij is sinds ik ios 7 heb geinstalleerd sneller leeg dan voorheen. Al met al een slechte update..

  168. @Corne:
    Dat is veel te hoog voor een iphone 4S en hoger.(bij mijn iphone 4S schommelt dat na ca. 15 sec. om enkele procenten met 80 “zich goed gedragende” apps op de achtergrond). Dus 80% is veel te hoog Dus zoeken naar apps die dat veroorzaken door ze te stoppen en eventueel zelfs te wissen en dan te kijken of het verbetert. Kijk vooral naar navigatieapps die intensief gebruik maken van de gps. Of apps die intensief gebruik maken van het netwerk. (appstore update op de achtergrond? maar dat is relatief minder erg)
    NB Uit bovenstaande reacties begrijp ik dat system mogelijk veel te hoge waardes af geeft bij een oudere iphone. Dus als je een iphone 4 of ouder hebt zal je waarschijnlijk moeten wachten op een update van de app voordat je daar conclusies aan kan verbinden

  169. Hoi Henk;

    Ik heb een 5, dus dat mag het probleem niet zijn.

    Het vreemde is, dat ik al een paar dagen alle apps hard afsluit. Ik heb deze ochtend m’n telefoon niet gebruikt, geen apps open, en alle “accuslurpende” opties/mogelijkheden uitgeschakeld. M’n accu is nu om 11.46 nog 17%…..

  170. @Corne: Heb je al gekalibreerd? En gereset? Als dat niet helpt gewoon een aantal apps openen. Als dat ook niet helpt zou ik het systeem helemaal fris installeren en daarna apps groepsgewijs installeren

  171. @Henk;

    Ik heb hem al een aantal keer gereset, maar kalibreren, hoe doe ik dat?

    Ik heb hem via itunes al terug gezet naar fabrieksinstellingen. Vervolgens apps opnieuw gesinstalleerd vanuit apsstore, en data via de cloud terug gezet. Facebook en whatsapp nog even achterwege gelaten, maar nog steeds, probleem is niet weg…..

    wellicht helpt kalibreren inderdaad, dat kan ik nog proberen, maar geen idee hoe dat moet haha

  172. Mijn Iphone 4S was binnen 12 uren zo goed als leeg, zonder dat ik hem had gebruikt.

    Na veel van bovenstaande zaken te proberen leverde dat niet veel op.

    Na het uitzetten van 3G had ik na een dag nog steeds 92%
    Na drie dagen nog steeds 56%

    3G uitschakelen verricht in dit geval echt wonderen.

  173. @Corne: Kalibreren zou bij een groot aantal reacties boven waarschijnlijk helpen. Het probleem is dat moderne batterijen na verloop van tijd de neiging hebben de echte lading niet goed weer te geven en te meten. Eens per maand is kalibreren wenselijk. Door de iphone bijna leeg te laten lopen en daarna helemaal langdurig weer op te laden weet de iphone weer wanneer de batterij echt leeg is. Zie bijv. Batterijdoctor. Maar die app heb je niet echt nodig hoor.

  174. @Kee: Lijkt me een goede tip. Maar ik zou dit alleen kunnen begrijpen als de 3G connectie uitzonderlijk slecht is en dat de iphone constant zonder resultaat bezig verbinding te maken. Klopt dat? Vroeger had tmobile een tooltje die meette en door kon geven als er een slechte verbinding was. Nu is dat althans wat mij betreft niet meer nodig. NB. Ik heb 3G ook altijd aanstaan en mijn batterij is nu nog 80%. Maar mijn connectie is 5 stippen (maximaal)

  175. iPhone 4 is na de update echt heel traag. De iPad loopt na de update erg snel leeg. Wat een ramp-update. Apple heeft zijn beste tijd gehad denk ik.

  176. @Rob: Wat ik niet begrijp is dat je blijkbaar allebei de apparaten gelijktijdig hebt geupdated en bij beide apparaten slechte resultaten hebt. (?!) Ik heb eerst gekeken naar de eerste resultaten, toen de ipad geupdated, en toen dat heel erg meeviel, pas de iphone. Wijzigingen altijd zorgvuldig implementeren. Toch?

  177. Elders op dit forum staan 11 serieuze tips

  178. Mijn batterijproblemen op een 4S waren niet op te lossen met volledig ontladen en weer laden of met kalibreren. Terug naar fabrieksinstellingen en alle apps weer downloaden heeft wel gewerkt. Ben nu al weer een paar weken helemaal blij! 🙂

  179. !!!!! DE OPLOSSING !!!!!

    Ik had na de update van 7.0 naar 7.0.1 en 7.0.2 geen problemen met mijn accu met mijn iPhone 4S. Echter na de update naar 7.0.3 werd mijn accu in een kleine 2 uur tijd volledig leeggetrokken. Niets hielp, alle tips die ook hier vermeld stonden, 3G uit, noem alles maar op, 1 groot drama.

    Gisteravond een terug naar fabrieksinstellingen installatie gedaan en de iPhone als een nieuw apparaat geïnstalleerd. Foto’s natuurlijk eerst binnengehaald in iPhoto, mail staat allemaal als IMAP, dus die staat veilig, alle vensters gescreendumpt om een gelijkwaardige instelling terug te krijgen en de installatie van 7.0.3 gedaan. Daarna alles opnieuw geïnstalleerd en aangemaakt, ook alle 15 IMAP mail accounts, CALDAV agenda’s en het CARDDAV adresboek opnieuw ingesteld. Deze laatste online zetten is absoluut aan te bevelen, het zij via Apple in de Cloud, Gmail, Kerio of wat dan ook.

    iPhone is dus volledig als nieuw apparaat ingesteld, DUS NIETS IS UIT EEN BACKUP TERUGGEZET!

    Ben sinds vanmorgen 2,5 uur zonder voeding, ben online via 3G, stream audio over bluetooth in de auto, alles werkt veel sneller en m’n accu staat op 99%!!!!! De oplossing.

    Kost even een paar uur tijd, ben m’n oude Whatsapp en iMessages en SMS berichten kwijt, maar da’s alles. Het blijkt dus dat in elke backup die je maakt er heel veel rommel mee wordt gearchiveerd en als je deze meerdere keren maakt en ook terugzet op je iPhone (= wel lekker makkelijk) dan komt er een hoop vuil bij mee. Valt me ook op dat ik met identiek aantal apps, muziek en foto’s veel meer GB aan ruimte over heb dan voorheen, dat verklaart ook alle vervuiling.

    Advies is dus, neem even een avondje de tijd en je bent van alle ellende af!
    Succes

  180. Onlangs IOS 7.04 binnen gehaald op mijn IPAD, had ik het maar niet gedaan. De batterij is na een paar uur leeg en dat terwijl de cover gewoon dicht is dus ik gebruik de IPAD helemaal niet! Ik kon voor mijn laatste update heel lang gebruik maken van het apparaat. Ik hoop dat er snel een oplossing komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.