Reacties voor: iCulture peilt: Touch ID, hoe zijn de ervaringen nu?

Touch ID na een paar maanden: gebruik jij het nog? En wat zijn jouw ervaringen met het herkennen van verschillende vingers? iCulture peilt de stemming!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 81 reacties

  1. Ik ben er nog steeds blij mee:-)! Geen gedoe en niemand die je code afkijkt. Alleen werkt het niet na lang douchen, logisch door die verrimpelde vingers haha! Misschien moet ik die nog eens toevoegen;-).

  2. Leuk gevonden: moeilijk een vinger te leggen op het probleem. 🙂

  3. Kheb mn iPhone 5s nu 2,5 maand en ik vind TouchID het handigste wat er bestaat! Niemand kan in mn telefoon, en het is veel sneller dan een code. Herkent mn vinger altijd meteen!

  4. Heel tevreden van.
    Ik hou wel van een beveiligde iphone , maar elke keer een code indrukken haalt het gebruiksgemak toch een beetje naar beneden vind ik.

  5. Het lijkt niet de moeite waard om van een 5 naar een 5s te gaan maar touch id maakte het helemaal voor mij en nog steeds het werkt efficient en snel waardoor ik het ook constand gebruikt.
    Ik heb ook die nieuwe ipad mini retina in m’n bezit nu en daar irriteer ik me wel aan dat ik het bij dit toestel niet heb . Om het uur dat lange wachtwoord en als je een app download opnieuw , pfff

    Ik vind het jammer dat ze de mini retina hier niet van voorzien hebben

  6. Ideaal, gebruik het veel plezier. Met natte of bezweette handen reageert touch id slecht.
    Ik zal niet meer anders willen.

  7. Bevalt me nog steeds erg goed. Ideaal…

  8. Ik vind het tegenvallen. Het zal wel door m’n vingers komen, want Touch ID werkt bij mij niet goed. Als ik m’n duimen scan, leest Touch ID deze 2 tot 3 uur zonder problemen, daarna gaat het om de haverklap weer mis. Ik ben dus genoodzaakt iedere dag mijn duimen te scannen.

    Ondanks dit, gebruik ik Touch ID wel elke dag.

  9. Aaaaahhh, geef mij een iPhone 5S 😛

    Gisteren naar de Amac geweest, wel een uur met het juweeltje staan spelen 🙂 Toen stond er nog op het beginscherm een apart app icoon voor het Touch ID.

  10. Ik gebruik het tientallen keren per dag, zonder problemen.
    Ben er zeer blij mee. Wellicht dat het ook nog verschil maakt bij het leren van je vingerafdruk, of je de instructies juist opvolgt..?

  11. Heel tevreden.
    Zoals hierboven aangegeven werkt ‘t niet altijd direct na ‘t douchen e.d., maar verder hoef ik zelden meer dan één keer proberen.
    Vooral in de auto (mobiel in een houder en Bluetooth headset) is dit een fantastische oplossing: homeknop indrukken, vinger even laten liggen, weer indrukken om Siri te activeren, en bellen maar 🙂

    Veel gebruiksvriendelijker dan mijn vorige iPhone 4 😉

  12. geweldig! is maar enkele keer dat ik t nog een keer moet proberen én…..met aankoop in iTunes store kan je m ook gebruiken…….ideaal!

  13. Ik wil nooit meer zonder haat me iPad 4 nu telkens die toegangscode

    als het niet werk kijk dan eerst eens naar je zelf ik had het eerst ook wel is maar licht vaak aan je zelf zweet handen of een vieze sensor

  14. Echt helemaal geweldig! Eerst dacht ik dat het overbodige luxe zou zijn maar inmiddels wil ik niet meer zonder! Snelle inlog en nog snellere aankopen in itunes. Heel fijn.

    Enige keren dat hij bij mij niet werkte was bij natte vingers.

  15. Wil niet meer zonder. Gebruik het vele malen per dag, heb meerdere vingers ingescand en iPhone herkent ze steeds probleemloos. Ook aankopen in de store zijn zo ideaal.
    Wacht nu zeker met vervangen iPad 2 totdat Touch id ook in iPad zit.

  16. Werkt goed, wat ik wel in mijn geval best doe is met mijn duim het nog 2 keer doen, als ik 1 keer de rechterduim doe dan wil het soms eens niet gaan, ik steek die er nog eens in maar op een iets andere manier dus zodat ik ook als ik de duim iets schuiner houd kan unlocken.
    Ik vind het super, het werkt goed hier.
    Vroeger gebruikte ik die code nooit die ge telkens opnieuw moet ingeven, sinds de vingerdrukscanner staat het wel aan omdat je toch op de homebutton moet duwen e, lekker snel en makkelijk.

  17. Gek op Touch ID! Volgens mij is het zo van als je het niet hebt en nooit hebt gehad dan mis je het niet, maar als je het niet hebt en voorheen wel hebt gehad dan mis je het zóveel!

    PS: Jullie zouden een iCulture peilt moeten doen over iPhone/iPad/iPod hoesjes!

  18. Altijd goed

  19. Zeer tevreden. Wil niet meer zonder!

  20. Leuk woordgrapje: “het is moeilijk de vinger te leggen op dit probleem”

  21. Ik ben denk ik 1 van de weinige die van de 5 naar de 5s is gegaan. En geen moment spijt van mijn aankoop. Bij het invoeren van de code is het makkelijk dat iemand meekijkt en de codes zijn nooit moeilijk. Bij touch id kunnen ze kijken zoveel ze willen. Jammer dat je bepaalde Apps niet kan beveiligen met touch id. Hoop dat Apple er snel iets aan gaat doen!

  22. Super!!!

    Ik vind het ideaal, zou niet anders meer willen okay als ik patatje heb gegeten reageerd ie slecht, dan kan je gewoon je code invullen. Nigmaals ik ben super tevreden!!

  23. Origineel geplaatst door teo
    Ik ben denk ik 1 van de weinige die van de 5 naar de 5s is gegaan. En geen moment spijt van mijn aankoop.

    Haha, Pocher 😉
    Ik gebruik een 5 naast mijn 5S. En inmiddels begin ik mij lichtjes te irriteren dat de 5 geen touch Id ondersteuning heeft…..

  24. Werkt 95% van de gevallen direct. Soms moet ik een 2e poging doen, meestal heb ik dan vuile of natte vingers.

  25. Werkt gewoon perfect.
    Heb mijn duim 2 keer geregistreerd staan en ik ondervind nooit problemen, hij pakt hem altijd direct. 🙂

  26. ik gebruikt touch id sinds ik me iphone 5s kocht in november, sindsdien nog nooit problemen gehad , reageert voor me gevoel ook steeds sneller, ik hoef steeds minder lang me vinger erop te leggen . hij werkte zelfs na een bezoekje bij de KFC met vette handen . kortom nice job apple!

  27. Werkt perfect zoals sommige hierboven zeggen.

    De truck is om je duim er 2x in te laten scannen. je iphone gebruik je altijd met je duim en zelden met een andere vinger.

    Ik heb 2x mijn linke en rechter duim. en 1 keer links en rechts in 1 scan gestopt. gaat nooit verkeerd.

  28. Heb vaak problemen met touch id. Nu door dit artikel mijn duim 3x geregistreerd en het lijkt nu beter te gaan. Kijken hoe het op langere termijn gaat.

  29. Wat ik niet begrijp, na mijn telefoon uit en weer aan te hebben gedaan. Ik voor een aankoop in de AppStore of iTunes niet met mijn touch id kan gebruiken maar weer me Apple id wachtwoord invoeren. Bij instellingen moet ik dan touch id voor aankopen instellen. Heeft iemand hier ook last van, ik vind het naar één keer instellen genoeg. Hoor graag hoe ik dit oplos…

  30. Ik vind TouchID heerlijk, helaas werkt het bij mij niet altijd goed. Dit komt echter door het feit dat ik nogal last heb van zweethanden, als ik het warm heb, moet ik mijn vinger eerst droog vegen of de sensor even schoon vegen, voordat het werkt.
    Maar niets meer dan lof ervoor.

    @bas: dat is gewoon een veiligheidsinstelling. Na een reboot kan je ook niet je iPhone unlocken dmv TouchID. Zolang je je iPhone niet reboot, kan je altijd TouchID gebruiken.

  31. Ik geloof dat ik een maandagmorgen 5s heb.
    Crashed 4 van de 5 keer bij gebruik touch id.
    Niet bij gebruik van de code.
    Die ik nu dan ook weer meer gebruik dan touch id.
    Dus slechte ervaring.

  32. Werkt over het algemeen goed.
    Veel makkelijker en veiliger dan een wachtwoord

  33. Fantastisch werkt het. voorheen nooit code op telefoon, duurde te lang, nu super snel en goed.

    Sterker nog, ik lag op het strand van de week met plastic zakje om mn telefoon: de touch id werkt met mijn vinger door het plastic zakje heen! Geen grapje, was relatief dik plastic ook nog (zo’n schiphol ding waarin je vloeistoffen moet doen). Een aangename bijomstigheid en grappig te lezen dat zelfs bij vrieskouw (zie recentelijk artikel iphoneclub) hij het nog deed.

    Ik ben heel blij en wacht nu met aanschaf nieuwe ipad tot dat in volgende ipad sowieso die touch id ook zit!

  34. Ik vind het principe nog steeds erg handig. Niemand kan je code afkijken en het gaat aanzienlijk sneller… Tenminste, als ie werkt… Ik heb steeds vaker dat hij het niet doet en toch genoodzaakt ben om de code in te voeren, dubbel werk dus. Ligt het aan mijn telefoon of ligt het aan de (nog niet volmaakte) touch id, techniek? Kortom, uitvinding 10 uitvoering 3.

  35. PROBLEEM OPGELOST: Bij mij werkte de id niet goed. Probleem zit hem dan ook in mijn eigen duim. Daar kwam ik naderhand achter. Door last van kloofjes en scheurtjes pakt de id niet altijd. Mijn ring vinger,pink en middelvinger zijn puntgaaf en werken altijd/direct. Dus als er mensen zijn die met de duimen een slechte id scan hebben,probeer de pink eens….ik ben nu zeer tevreden

  36. Weet je wat een nadeel is van de TouchId? Het gemak….
    Hoe vaak ik nu mijn vingers op homeknop van de ipad leg wachtende totdat deze ontgrendelt …..

    Voor mij echt een ideale oplossing.

    Ook groot voordeel als je in de auto zit en je moet unlocken…. Vinger erop en klaar en dat terwijl je ook nog kijkt waar je rijdt 😀

  37. Werkt echt heel goed, met wat ervaring is het één beweging.
    indrukken en loslaten, boem toegang!

  38. Ik vind die touch ID echt geweldig. Soms zit ik te wachten op mijn iPad voor ontgrendeling op de homebutton lol.

  39. Bij is het maar matig.

    Vaak moet ik het 2 tot 3 keer doen.
    En ik gok dat 1 keer op de 20 de iPhone meteen crasht. En dat pont lees ik niet eens terug in het artikel terwijl ik dit probleem meer hoor. Ook ik de beta 7.1 helaas.

  40. Ik kan maar 1 ding zeggen: Het werkt fantastisch! Ik zou niet meer zonder willen/kunnen. Met het uitkomen van de JB zijn er handige apps verkrijgbaar in de Cydia store.:)

    @teo: Gebruik bioprotect. Te vinden in de Cydia store. Moet je alleen wel even jailbreaken 😉

  41. Ik heb mijn 5s nu een kleine 2 maanden en de Touch ID werkt enorm goed! 1 keer gaf ie 2 of 3 keer “opnieuw” aan.
    Heb toen een 2de keer mijn duim gescand en heb het nooit meer gehad, echt top en wil nooit meer zonder. Mijn fantasie gaat al verder, auto, voordeur, kluis, enz….

  42. @William: Daar zou ik nog maar even mee wachten

    ALERT: Users have reported that using BioProtect on the iPhone 5s heats up the device quickly. We ask you to wait for an update from the developer before trying the tweak.

  43. Super feature! Dit moet simpelweg op alle apparaten komen dat maar om een password of code vraagt.

  44. Een lastige. Of ik al eens problemen heb gehad.. nee eigenlijk niet, maar alleen met natte handen en smerige handen. Maar dat vind ik heel normaal en geen probleem. Regent het een beetje schuif ik gewoon naar links en tik ik ff snel mn code in. Problem solved. Ik vind het echt super chill werken!

  45. Werkt prima. Geen problemen mee.

  46. @William: Bedankt voor je advies. Ik ben echter niet een liefhebber van jb. Dus nog ff wachten.

  47. @teo: biolockdown via cydia, jailbreak benodigd

  48. Oww sorry, zie nu pas je comment…

  49. @JustOleg: Bedankt voor je berichtje. Het is mijn nog niet opgevallen dat de Iphone heet wordt, maar ik haal de tweak er maar voor de zekerheid vanaf.

  50. Gewoon ontzettend handig en gebruiksvriendelijk

  51. @William: in versie 0.1-333 zou het probleem verholpen moeten zijn: “Fixed an issue that was overheating the device due to an animation not stopping” je kunt m dus gewoon weer installeren! 🙂

  52. Serieus mensen die liggen te zeiken over de w8tijd van bij touch id godsamme zoek aub een leven ja lui drollen leggers!!!

  53. Als je net ingeleerd hebt werkt het heel goed. Als je vingers iets droger of vochtiger zijn dan werkt het niet meer.

  54. Wil niet anders meer.

  55. Ik wil er erg graag een. Maar na mijn MBA aankoop heb ik geen geld meer 🙁

  56. @Tobias: Bedankt, dan gaat de tweak er weer op 🙂

  57. Begin was het even wennen. Slechts 1 van de tien pogingen lukte. Nu lukt alles. Alleen wat ik de laatste weken aan de hand heb, is dat als ik ontgrendel via touch id, er in de linkerbovenhoek voor enkele seconden een witte vlek verschijnt. Als ik inlog met de pincode, dan verschijnt deze vlek niet

  58. Origineel geplaatst door teo
    Ik ben denk ik 1 van de weinige die van de 5 naar de 5s is gegaan. En geen moment spijt van mijn aankoop. Bij het invoeren van de code is het makkelijk dat iemand meekijkt en de codes zijn nooit moeilijk. Bij touch id kunnen ze kijken zoveel ze willen. Jammer dat je bepaalde Apps niet kan beveiligen met touch id. Hoop dat Apple er snel iets aan gaat doen!

    Ik ben ook van de 5 naar de 5s gegaan. Grote vooruitgang. Niet alleen met de touch id., ook in snelheid en accuduur merk ik het goed (in positieve zin)

  59. De Touch ID is fantastisch,

    Maar dat de knop “ALLEEN” maar touch id is, en niet kan scrollen vind ik een grote misser van apple.. bovendien vind ik het indrukken van de knop erggggg goedkoop (lees SAMSUNG) aanvoelen.. nog een gemiste kans..

    De HOME button had niet langer een button moeten zijn, maar een intelligente GUI

  60. Werkt hier probleemloos. Super!!! Graag z.s.m. op alle iDevices….. 😉

  61. @Stijn: Hoe kan dat nou man? onzin.

  62. Bevalt mij prima !!

  63. Vinger afdruk is geen probleem, nu heb ik ook makkelijke vingers schijnbaar, bij paspoort was het inscannen geen probleem (uitlezen in het buitenland ook niet) en ik heb mijn vinger afdrukken in moeten laten scannen voor toegangscontrole, ook nog nooit problemen mee gehad: altijd direct toegang.

  64. Bij mij werkt die helaas ook niet goed. Ik heb geen vette vingers en ik werk ook niet in de bouw. Gedurende dag krijg ik vaak de melding ‘opnieuw’ en moet ik alsnog gebruik maken van de toegangscode. Ik vind dit wel jammer. Wanneer die het wel goed doet, dan vind ik het heel makkelijk en snel! Ik heb meerdere keren touch ID opnieuw ingesteld maar geen positief resultaat.

    Daarnaast heb ik met de iphone 5S ook problemen bij het gebruik van de fotoalbum. Toestel loopt vaak vast en soms ongevraagd een snelle reboot. Dus ben overall niet heel tevreden met de 5S en Touch ID.

  65. Werkt perfect! Ben hier heel blij mee!

  66. Duimen gaan nooit goed, wijsvingers zijn geen probleem. Geen idee hoe dat komt. Ik heb geen zin om steeds opnieuwe te scannen.

  67. Heb m’n 5S nu een maand en ook ik heb een enkele keer last dat hij de afdruk niet goed ‘pakt’, maar na een keer of drie proberen werkte het weer feilloos. Ik blijf het zeker gebruiken! Veel makkelijker en voornamelijk sneller dan het invoeren van een cijfercode.

  68. Hmm, ik ben immiddels weer terug naar passcode voor unlock maar gebruik nog wel mijn (een) vinger voor aankopen bij iTunes/iBooks/AppStore…

  69. Ik heb m’n vingers in 1,5 maand 3x opnieuw moeten scannen. Mijn vingers zijn niet nat oid en ik leg ze exact hetzelfde op de homeknop als wanneer ik ze gescand had.

    Daarnaast heb ik vaak dat get normale wachtwoord ingevoerd dient te worden bij app store aankopen. Waarom?

    Nee, als ik dit had geweten was ik bij mijn iphone 5 gebleven!

  70. Hoihoi, fijn om de lovende woorden te lezen, alleen jammer dat het voor mij niet geldt…
    De touch id doet het vaker niet dan wel, en op een gegeven moment ben je het steeds opnieuw invoeren wel zat dus bij is het nee ik heb er niks aan, geen meerwaarde ….

  71. Ik ben er zeer blij mee. Niemand kan je toegangscode afkijken en ik vind het ook makkelijk om wat te kopen op iTunes geen gezeur met je wachtwoord wat je elke keer moet in toetsen. Ik vind het een top systeem.

  72. Gewoon perfect, 20 november in gebruik genomen, nog niet 1 probleem gehad.

    Werkt perfect

  73. Een maand in gebruik en het werkt prima maar om te zeggen dat het baanbrekend is gaat weer te ver. Het is een handigheidje net als Siri

  74. In één woord: GEWELDIG! Na de 3G, de 4S en sinds enkele maanden een 5S, is Touch ID een fantastische vinding. Ben er zéér tevreden over en heb hiermee nog geen enkel probleem gehad. Kan er uitstekend mee omgaan en ben ook zeer enthousiast over de 4G verbinding.
    Lobis (67)

  75. Fantastische functie.
    Snel, gemakkelijk en veilig.
    Het enige wat wel ontbreekt is wanneer je een notificatie ontvangt en gelijk wil kijken. Moet je apart de notificatie open sliden. Terwijl je eerder binnen de 15 seconden. Hoeft te ontgrendelen. (Graag weer die functie terug) maar dat is een OS iets vind ik.

  76. M’n vorige iPhone (5) was gestolen en ik was zo stom om er geen code op te zetten vanwege de omslachtigheid om iedere keer die pin in te voeren. Maar nu ik een 5s heb ben ik wel blij dat ik dus geen code meer moet invullen om m’n iphone te unlocken.

    Maar ik heb de gewoonte m’n telefoon aan te klikken met de home-knop dus als ik gewoon eventjes het uur wil zien, of wil kijken welke berichten ik heb is-ie voor ik het weet helemaal unlocked. Goed natuurlijk dat het zo goed werkt maar soms mag het wel eventjes uit voor mij

  77. Dat ik ooit zonder heb kunnen doen… Ik ben iemand van de zéér lange wachtwoorden en zo had ik op mijn iPhone ook nooit de pincode (4 cijfers) optie maar de uitgebreide variant.

    Met Touch ID geen omkijken meer naar. Ik heb mezelf even aangeleerd dat ik voortaan gewoon de home knop moet gebruiken ipv de slaap-knop (wat ook veel beter is want dat ding is toch nog altijd één van de zwakste punten aan de iPhone) en sindsdien met alle gemak van de wereld helemaal top beveiligd.

    Zelf vind ik die 0 variant die Apple heeft gekozen perfect, namelijk meteen beveiligd en laten we eerlijk zijn het is nauwelijks een vertraging (< 1sec). Duim van vriendlief zit er ook in voor in de gevallen dat ze op de passagiersstoel zit en ik iets roep als "Hier, stuur even dat we onderweg zijn". Zij heeft er iets meer moeite mee, maar dat is alleen in de gevallen dat ze (erg) lange nagels heeft. De ingeprogrammeerde duim is namelijk grotendeels ook van het topje van de duim en die kan ze er niet op leggen als ze lange nagels heeft. Dus vrouwen moeten misschien even twee keer nadenken hoe ze hun vingers erin zetten.

  78. Ik ben ook razend enthousiast over deze feature.
    Ik vind het persoonlijk een revolutionaire toevoeging.
    Samsung wil de iris scan invoeren voor de S5.
    Lang zo elegant niet als de touchID.
    Het is goed nieuws dat veel mensen er zo positive over zijn..

  79. Ik lees dit artikel nu pas en kom erachter dat ik zelfs wordt genoemd bij bijnaam 😉

    Wat er wordt geciteerd over mijn bevindingen destijds klopt inderdaad. Althans, toen wel. Inmiddels werkt mijn TouchID perfect!

    Mijn linkerduim haperde in het begin nog wel eens, terwijl mijn andere gescande vingers altijd probleemloos werkten. Nadat ik mijn linkerduim 2x gescand had, ook daar totaal geen problemen meer mee.

    Kortom: zeer tevreden over de TouchID!

  80. Als ik geklust heb werkt de touchid slechter omdat mn duim ‘beschadigd’ is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.