Reacties voor: iCulture peilt: moet Apple een stroomadapter blijven meeleveren bij iPhones?

Apple heeft gebruikers een enquete gestuurd, waarin ze vragen wat mensen doen met de USB-stroomadapter die je in de doos vindt. Het heeft mogelijk te maken met geruchten dat Apple geen adapter meer gaat meeleveren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Apple levert pas bijna 1 jaar snelle laders. Dit hadden ze veel eerder moeten doen. Als ze er nu mee stoppen grijpen veel mensen terug naar hun oudere slome stekker…. met 5watt…….. heeeeel on praktisch

  2. Ik heb inmiddels tien adapters liggen. Onzin dat ik er steeds weer een bij krijg bij een iphone of ipad. Nergens voor nodig, zeker niet voor het milieu.

  3. Altijd een tekort hier aan opladers…

  4. Misschien kan Apple een voucher bijvoegen die je kunt inwisselen voor een gratis adapter of als korting op een adapter met meer power.

  5. We zijn gewend dat de oplader erbij zit, dus het zal zeker even wennen zijn. Mijn eerste reactie is daardoor ook “duh, tuurlijk moet dat ding erbij!!!”

    Maar ik weet niet. Dingen veranderen, wie weet weten we over een tijdje niet beter. Hoop dan wel dat de prijzen niet schrikbarend hoog zijn.

  6. Hangt er vanaf. Vaak bleven de nieuwe adapters ongebruikt in de doos. Maar nu sinds kort de overstap van een X naar een 11 Pro waar Apple een USB-C 18W adapter erbij heeft geleverd, heb ik deze meteen in gebruik genomen.

  7. Ik vind van wel mits te prijs daalt dan vind ik dat te rechtvaardigen

  8. Ik gebruik de adapter om mijn Logitech Harmony Hub van stroom te voorzien, ipv de nogal lompe adapter die met de hub werd meegeleverd.

  9. Zolang ze geen usb c leveren lijkt me dat ze maar gewoon een adapter moeten blijven leveren

  10. Moooooiii
    Dan wordt de iphone 0,05cent beter koop. Niet?

  11. Origineel geplaatst door Bas
    Zolang ze geen usb c leveren lijkt me dat ze maar gewoon een adapter moeten blijven leveren

    Het gaat om de adapter waar de USB-A naar Lightning kabel in moet. De aansluiting op de telefoon blijft (waarschijnlijk) gelukkig lightning. (Ik heb helemaal geen USB-C apparaten en dus ook geen USB-C adapter. Die zou ik dan los moeten kopen, als ik niet draadloos zou opladen). Ik vind die dunne lightning poort op de iPhone ook flink wat beter dan die grote USB-C poorten. Om die USB-C poort op je telefoon te integreren heb je veel meer hoogte nodig en de iPhone is juist lekker dun.

  12. Ik zou dat echt ronduit belachelijk vinden als ze zouden stoppen met het leveren van een adapter. Als ik een product koop, dan wil ik het ook meteen kunnen gebruiken en niet dat ik dan nog een los onderdeel erbij moet kopen omdat ik anders m’n product niet kan opladen. Dat vind ik prima als ik een goedkoop product aanschaf, maar niet bij de aanschaf van een relatief duur Apple product. Daar komt bij dat ik alleen Apple laders kan gebruiken omdat ik anders een foutmelding krijg, dus dan zouden ze dát ook moeten aanpassen. Ze zouden misschien wél met of zonder kunnen verkopen, zodat je bij aankoop zelf kunt kiezen.

  13. Ipv een adapter zouden ze een voucher voor een adapter kunnen leveren. Als je geen adapter wil, hoef je ‘m niet te nemen. Heb je nog geen adapter, kun je de voucher direct gebruiken.

  14. @Robenroute: Dan heb je wel weer kans dat mensen alsnog de adapter nemen puur omdat het gratis is en niet omdat ze hem nodig hebben.

  15. @Robenroute: dat gaat natuurlijk niet werken, dan neemt iedereen een adapter. Je hebt er immers voor betaald en we blijven wel Nederlanders natuurlijk…

  16. Natuurlijk moet die oplader worden meegeleverd. Als iemand voor de eerste keer een iPhone koopt moet hij niet verplicht nog een adapter gaan zoeken.

    Even voor het idee van een iPad, deze wordt in bejaardentehuizen vaak aangeschaft omdat een oudere gebruiker daarmee makkelijk toch kan internetten / met hun (klein)kinderen laten mailen / facebooken / Skypen.
    Zie je het voor je om even aan hen uit te leggen dat zij hun apparaat niet kunnen opladen, maar daar een losse aankoop voor moeten doen? Lekker klantvriendelijk.

    Wat is de volgende stap, geen MacBook oplader omdat Apple er vanuit gaat dat je al een vorige versie in huis hebt en dit een paar euro’s kan besparen?

    Een lader bijvoegen kost nagenoeg niets en ga je niet merken in de aankoop. Het niet bijvoegen ga je wel merken in de negatieve reacties en zeker niet dat de mensen zeggen, ja oké maar dat gemis wordt gecompenseerd door dat ik duidelijk merk dat het toestel goedkoper is.
    Apple kennende zijn er geen goedkope toestellen en betalen we gewoon het top bedrag omdat iedereen het toch wel betaald. Al maken ze het toestel 2000 euro, het wordt verkocht.

  17. @Robenroute: Koopt de oma zoiets als haar eerste smartphone komt de oplader handig van pas. Van de week nog bij een klant gemerkt…
    Koopt mijn tienerdochter dergelijk toestel, kan ze iets leuks kopen in de Apple shop voor minder geld 👍

  18. Apple verlaagt de prijs met 10 euro en een losse adapter kost nog steeds de hoofdprijs… zo verhoog je de prijzen dus uiteindelijk

  19. Een serieuze adapter bijvoegen lijkt me eerder een goede optie. Gewoon 18W. Je betaalt toch al veel, doe het dan direct goed.

  20. Origineel geplaatst door Flitsje
    Apple verlaagt de prijs met 10 euro en een losse adapter kost nog steeds de hoofdprijs… zo verhoog je de prijzen dus uiteindelijk

    Ik heb het idee dat Apple de winst nog radicaler aan het optimaliseren is. Apple Sillicon (1 architectuur, 1 os), accessoires eruit (voeding, koptelefoon). Dat laatste lijkt Apple maar weinig te sparen, maar tel uit je winst…aantal verkochte iPhones keer X euro. Tikt heftig aan. Het 5g is duurder argument is natuurlijk leuk bedacht. Andere componenten dalen in prijs na verloop van tijd, wordt nooit (door Apple) aan de consument doorberekend. En voor het milieu… nee, voor de winst luidt het motto.

  21. Ik gebruik al jaren een iPad-lader, sinds ik een iPhone met de grootste maat scherm heb – en dan is dat kleine ladertje veel te langzaam. Die geef ik meestal weg of ik gebruik er eentje om mee te nemen voor onderweg.
    Wat mij betreft kunnen ze er beter twee USB-kabels bij doen – en dan lange van twee meter – want kabels gaan het snelste kapot.
    Overigens vind ik het zielig als Apple op zo’n opladertje zou willen bezuinigen. In productiekosten kost dat natuurlijk bijna niks!

    • @Macaanzee: Het zou bedoeld zijn om de kosten van 5G wat te compenseren.

      Ik heb niet zo’n probleem met traag laden. Het komt eigenlijk zelden voor dat ik haast heb met opladen. Vooral ‘s nachts hoeft de batterij wat mij betreft niet in een uur weer vol te zijn, dat mag ook de hele nacht duren. En langzamer opladen is nu eenmaal beter voor de batterij.

      Voor onderweg neem ik dan wél weer een snellader mee (die van 18 Watt) omdat je bij een pitstop vaak maar weinig tijd hebt om te laden.

  22. Als we t milieu echt willen sparen moet een ieder minimaal 5 jaar met een iPhone doen qua updates kan dat ook prima!

  23. Ik heb een algemene USB C lader gekocht. Laadt rechtstreeks m’n iPad Pro met 30w en m’n iPone (kabeltje voor paar €) 18w.
    Tegelijkertijd. Alles up-and-running binnen 1 uur
    Perfecte oplossing.

  24. Ik heb een hele la van die dingen liggen, om sommigen zit het cellofaan nog heen. Ik laad altijd draadloos op, voor mij niet nodig om die standaard in de doos te doen!

  25. Het idee vind ik niet slecht, minder “e-waste”, maar in tegenstelling tot een koptelefoonaansluiting is een oplader echt iets wat je in mijn optiek niet weg kunt laten bij een telefoon, los van het feit of mensen er al een hebben. Meer dan €1000 betalen voor een iPhone en dan eventueel nog apart een lader erbij moeten bestellen, zodat je hem überhaupt kunt gebruiken. Dat is principieel gewoon een belachelijk idee.

  26. Ik heb gemerkt dat gebruikte iPhones particulier heel vaak worden aangeboden zonder lader, waarbij je ook nog eens verbaasd wordt aangekeken als je aangeeft dat dat niet in de advertentie vermeld stond: “Da’s normaal hoor”. Nou, ik kan er niet aan wennen.

  27. @Suzanne: Geen speld tussen te krijgen! Ben het dus met je eens 🙋🏼‍♀️.

    Persoonlijk heb ik nog een stuk of 3-4 adapters in de la liggen waar het plastic nog om heen zit. Dat vind ik ook een beetje zonde eerlijk gezegd, maar ik heb geen idee hoe het beter zou kunnen worden geregeld door Apple 🤷🏼‍♀️.

    Bij de koop kunnen aangeven of je wel of geen adapter wilt zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar ik denk dat het organiseren van 2 verschillende keuzemogelijkheden voor 1 en dezelfde telefoon veel meer organisatiekosten voor Apple meebrengt. Dat schiet dan zijn doel voorbij.

    Een voucher werkt ook niet om redenen die Suzanne hierboven schetst.

    Korting op de aanschaf als je geen adapter erbij kiest, klinkt leuk maar dat bedrag zal niet groot zijn en als je later alsnog bij wil kopen, kost het ongetwijfeld de hoofdprijs. Krijg je daar weer een hoop reacties op en vooral veel verongelijkt gedoe van. Dat schaadt – mijn inziens – het imago van Apple juist.

    Kortom, ik heb net als iedereen een mening hierover en als Apple naar iedereen zijn meningen gaat luisteren, kost het hen juist meer geld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.