Reacties voor: iCulture peilt: welke streaming muziek- en videodiensten gebruik jij?

Bij welke streaming muziek- en videodiensten ben jij abonnee? In onze poll zijn we benieuwd wat jij als iCulture-lezer de moeite waard vindt om voor te betalen.

Reacties: 47 reacties

  1. Ik vind de originele series op Amazon echt heel erg goed. Maar zoals ook al werd gezegd in een eerder artikel, Amazon Prime Video is meer voor erbij, en dat is wel waar. Ik gebruik Netflix veel vaker.

  2. Ik gebruik Spotify Premium thuis, Spotify Free op het werk (anders wordt de vrouw boos ;-)) en daarnaast de gratis versie van Google Play Music, waar je zelf muziek kunt uploaden.

    Netflix voor video.

  3. Ik gebruik zelf als streaming muziek dienst een betaalde versie van Apple Music en als film dienst zeg maar, Netflix, Videoland en heb via mijn PlayStation 4 een abonnement lopen op Film1 en een abonnement op Hulu (gebruik dat natuurlijk via mijn VPN verbinding).

  4. Pandora.com
    ‘t Wordt hoog tijd dat ze hier beschikbaar komen zonder hulpmiddellen…

  5. Geen abonnement heb alle muziek wat ik wil op CD en platen. Van de CD’s vervolgens FLAC gemaakt en koop ook nog steeds CD’s en LP’s. Maar ik ben eigenlijk al voorzien van goede muziek. De huidige muziek is tegenwoordig zo slecht dat ik zelden een nieuw album koop. 3 per jaar of zo.

    Kwam er ook achter dat fysieke muziek waardevol kan zijn. Ik heb zeer veel muziek nog op Platen & voorbespeelde Minidisc., jaja dat heeft ook ooit bestaan. Gelukkig heb ik in de iPod tijd niet alles bij het grofvuil gezet. Ik heb alles bewaard. De MP3’s ben ik al wel kwijt. Die voorbespeelde MD’s staan nu op Ebay voor veel geld. Van mijn kast vol voorbespeelde MD’s kan ik een leuke MacBook Pro kopen. Voorbeeld https://www.ebay.nl/itm/321808075424

    https://www.ebay.nl/itm/252781612042

    Ik zie streaming dus alles weggegooid geld. Ik stream gratis FLAC.

    Dus geen streaming voor mij. Heb alles al en.., betaal niet graag weer voor dezelfde muziek. Ik heb overigens een bloedhekel aan vaste lasten! Dus graag geen maandelijkse abonnementen.

    Op de iPhone gebruik ik alleen FLAC en Streaming radio. Deel

  6. Toevallig gister overgestapt van Apple Music naar Spotify Premium.

  7. ‘t Is dat ik Spotify Premium bij m’n internetabonnement er gratis bij krijg, anders stap ik veel liever over naar Apple Music.

  8. Beste redactie,

    Waarom is Apple Premium en Apple 1 maand proef (gratis) niet apart in poll verwerkt? Nu is 27% 😉 maar hoeveel % is gratis ? Andere zou Spotify 49% zijn.

  9. Sinds kort maak ik veel gebruik van TuneIn; alle mogelijke zenders (via internet).

  10. Audio: TuneIn
    Video: KODI via raspberry Pi3

  11. Heb Spotify geprobeerd. Ansicht wel tevreden erover tot ik er achter kwam dat Spotify al de muziek uit de stream gewoon bewaard op mijn iPhone ! Dus binnen no time een bestand van 1 GB. Echt waardeloos; ze snappen het concept van streaming niet echt. Nu gewoon weer Apple muziek

  12. @Marc: Exact, 100% mee eens. Nou ja, 90% 😄:
    gebruik ALAC ipv FLAC, nooit MD’s gehad en koop (iets) vaker nieuwe CD’s omdat imho met (meer dan) een beetje zoeken ook recent nog wel wat koren te vinden is tussen al dat kaf.
    Maar verder had ik ‘t niet beter kunnen zeggen. 😉

    En gelukkig maar dat ik niets in streaming zie, nog los van de abo- en bundelverspilling die ‘t zou zijn is 4G (en 3G) véél te onbetrouwbaar op m’n werkplek. Zelfs DAB+ is nog betrouwbaarder en kwalitatief niet (merkbaar) slechter dan de meeste eveneens lossy streamingdiensten, dankzij AAC 🤔

    Wat is trouwens de definitie van ‘streaming video’? Wordt VOD bedoeld, toch héél wat anders dan streaming audio iha, en zo ja waarom staat ‘KPN Presenteert’ en hun diverse VOD mogelijkheden – deels inbegrepen in ‘t abo igv ‘compleet’ abo – er dan niet bij?

    PS is ‘t normaal dat juist een poll van iCulture uitgerekend in Safari (op iOS 10.3.1) niet werkt?? Kom niet op de uitslagen-pagina… dus geen idee of de stem wél doorkomt ☹️

  13. Spotify was bij mij erg een batterij eter (offline), daarom overgestapt naar Apple music en er blij mee.
    Alhoewel spotify volgens mij net wat meer aanbied, enkel wat ik wil luisteren is gewoon beschikbaar dus ik maak me daar niet druk om 😃

  14. In het lijstje videodiensten mis ik knippr (van t-mobile), eurosport player en play (van kpn). Knippr werkt met een eigen app op de apple tv (4). Nog niet volwassen, een beperkt aanbod en zeker nog geen vervanger van hd ready zenders die je krijgt via glasvezel of kabel. Eurosport player werkt prima op de apple tv. Meer zenders dan Eurosport 1 en 2. Totaal ca 6 zenders, afhankelijk van het aanbod op dat moment. Kwaliteit is ook hier niet top. Na-ijleffecten en niet een zeer scherp beeld. Play van kpn is via je ipad/iphone met airplay te streamen naar je apple tv. Werkt prima, beter aanbod dan knippr, maar ook hier kwalitatief onder de maat.
    Mijn grote wens is een streaming dienst met keuze uit alle tv zenders in hd kwaliteit op de apple tv. Je betaalt een x bedrag per zender. En uiteraard soepel streamend met een hoge bit- en framerate. Dan kan het tv kastje de deur uit.

  15. Ik maak gebruik van Deezer icm mijn tmobile abonnement a €2,50 per maand.
    Buiten Deezer gebruik ik TIDAL, dit omdat TIDAL in hifi en master kwaliteit kan streamen.
    TIDAL gebruik ik puur voor mijn geluidsset, en Deezer voor mijn telefoon.
    Binnenkort komt Spotify ook met hifi streaming ( flac ) misschien dat ik dan zal overstappen

  16. Ik gebruik altijd iMusic, dit is gratis en ik heb er nog is een video clip gratis bij. 😊

  17. Spotify, wilde Apple Music proberen maar kon het niet voor elkaar krijgen om van me Phone naar Ipad te streamen met een andere account (Noob) maar het missen van crosfade bij Apple Music ben ik maar gestopt met uitvogelen want mis die feature enorm.

  18. Origineel geplaatst door Jeroen
    Heb Spotify geprobeerd. Ansicht wel tevreden erover tot ik er achter kwam dat Spotify al de muziek uit de stream gewoon bewaard op mijn iPhone ! Dus binnen no time een bestand van 1 GB. Echt waardeloos; ze snappen het concept van streaming niet echt. Nu gewoon weer Apple muziek

    Ook als je downloads uitzet?

  19. Naast Spotify (betaald) en Netflix gebruik ik Knippr via de Apple TV 4! Werkt erg prettig

  20. Streaming soundcloud (gratis en alleen op wifi), en podcasts van Apple (en dan de podcast van bekende djs en slamfm mixmarathon). Nettlix doe ik met zijn 4en samen dus 3€ pm.

  21. Apple Music, betaald, omdat mijn eigen muziek ook in de cloud wordt bewaard en gesynchroniseerd en gestreamd. Scheelt geheugen en is meteen backup.

  22. Ik kijk op kodi

  23. Muziek: Soundcloud en muziek wat ik graag luister zet ik op mijn iPhone.

    Video: Kodi, FoxSport

  24. Torrents en een NAS hd!

  25. Gebruik Spotify Premium omdat tot nu toe Apple Music niet fijn te gebruiken is naar mijn mening. Ook gebruik ik netflix maar door mijn hoge kijkuren loopt netflix langzaam met nieuwe episodes en zoek ik andere manieren om het te kijken.

  26. Puur omdat Spotify bij m’n abonnement zit, anders gebruikte ik geen enkele streaming dienst.

  27. Ik heb nog Spotify maar ga er mee stoppen en al mijn muziek weer lokaal zetten, gewoon eigen controle over je muziek.
    Je kan hele leuke muziek lijstjes maken via spotify enzo, maar als zij ineens muziek moeten verwijderen is het ineens hup weg(En vaak heb je niet door tot je wil luisteren).

    Gewoon lekker alles op mijn Synology zetten Itunes server aanzetten klaar, geen maandelijkse kosten het wordt geback-upt dus prima.
    Ik kan prima betalen maar het is een 10tje voor dit en een 10tje voor dat en een 10tje voor zus, tel alles eens bij elkaar op wat voor abbo’s je heb in de tussentijd en het is een hoop geld.

  28. Ik gebruik Apple Music (betaald) en Netflix, voorheen had ik Spotify Premium maar wilde eens wat anders dus voor Apple gekozen. Niet echt spijt van maar eigenlijk is het om het even (voor mij), maak geen gebruik van de exclusives. Netflix wil ik al tijden stopzetten maar is er nog niet van gekomen.

  29. Origineel geplaatst door St3pHaN
    Ik maak gebruik van Deezer icm mijn tmobile abonnement a €2,50 per maand.

    2,50? Wauw, ik betaal er 6 euro p mnd voor via T-mobile. Ik zal dan wel een ander soort abonnement hebben. Ik heb het voor 2 jaar afgesloten, maar ik hou er niet van ergens lang aan vast te zitten, dus zal dat niet snel weer doen. Al ben ik zeker wel tevreden met Deezer. Ik vind het fijner dan Spotify, al is het maar omdat het er mooier uitziet. Ik vind het wel een nadeel dat er soms bij streamingdiensten ineens muziek verdwijnt. Maar gelukkig is er dan nog YouTube.

    Voor video/film heb ik op dit moment meerdere abonnementen: Netflix, Amazon (zit bij Amerikaanse Amazon Prime inbegrepen, ik kijk via VPN) en NLziet. NLziet probeer ik uit omdat ik overweeg m’n gewone tv-abonnement op te zeggen; het irriteert me enorm als je een film of serie kijkt dat het om de haverklap onderbroken wordt door reclame. En ik wil zelf bepalen wanneer ik ergens naar kijk.
    Binnenkort moet er wel iets gaan afvallen, ik heb niet eens tijd om alles te bekijken. Maar Netflix is een blijvertje voorlopig.

  30. Ik maak naast Apple Music met veel plezier gebruik van de betaalde versie van Calm Radio.

  31. Origineel geplaatst door bert
    In het lijstje videodiensten mis ik knippr (van t-mobile), eurosport player en play (van kpn). Knippr werkt met een eigen app op de apple tv (4). Nog niet volwassen, een beperkt aanbod en zeker nog geen vervanger van hd ready zenders die je krijgt via glasvezel of kabel. Eurosport player werkt prima op de apple tv. Meer zenders dan Eurosport 1 en 2. Totaal ca 6 zenders, afhankelijk van het aanbod op dat moment. Kwaliteit is ook hier niet top. Na-ijleffecten en niet een zeer scherp beeld. Play van kpn is via je ipad/iphone met airplay te streamen naar je apple tv. Werkt prima, beter aanbod dan knippr, maar ook hier kwalitatief onder de maat.
    Mijn grote wens is een streaming dienst met keuze uit alle tv zenders in hd kwaliteit op de apple tv. Je betaalt een x bedrag per zender. En uiteraard soepel streamend met een hoge bit- en framerate. Dan kan het tv kastje de deur uit.

    Dan kan je ook Ziggo Sport Totaal erbij zetten… die kan je via je iPad/iPhone app middels iTunes afsluiten.
    Dan heb je 30 dagen voor €9,99 toegang tot alle HD zenders van Ziggo Sport Totaal, ook via go.ziggosportotaal.nl ofzoiets.

  32. Ik gebruik gewoon nog itunes match hahaha is €25 voor een jaar, koop mijn music in de store dus ook alles via de cloud. Verder geen andere diensten. Sport tv kijk ik via cricfree heb je alle sportzenders voor nop. Belachelijk veel geld vragen ze voor abonnementen, heb ik niet veel zin in.

  33. Spotify premium omdat het gratis bij m’n KPN abo zit. Verder de app RadioApp omdat ik graag naar de radio luister. En voor video heb ik Netflix. Bevalt allemaal goed.

  34. Origineel geplaatst door Jeroen
    Heb Spotify geprobeerd. Ansicht wel tevreden erover tot ik er achter kwam dat Spotify al de muziek uit de stream gewoon bewaard op mijn iPhone ! Dus binnen no time een bestand van 1 GB. Echt waardeloos; ze snappen het concept van streaming niet echt. Nu gewoon weer Apple muziek

    Origineel geplaatst door Gerwinus
    Ook als je downloads uitzet?

    Had geen downloads aan. Het was puur de cache die groter en groter werd. De enige manier om de cache weer leeg te maken was om de App te verwijderen en opnieuw te installeren, wordt veel over gesproken op het forum bij Spotify. Niets aan ge doen….

  35. Origineel geplaatst door Jeroen
    Heb Spotify geprobeerd. Ansicht wel tevreden erover tot ik er achter kwam dat Spotify al de muziek uit de stream gewoon bewaard op mijn iPhone ! Dus binnen no time een bestand van 1 GB. Echt waardeloos; ze snappen het concept van streaming niet echt. Nu gewoon weer Apple muziek

    Origineel geplaatst door Gerwinus
    Ook als je downloads uitzet?

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Had geen downloads aan. Het was puur de cache die groter en groter werd. De enige manier om de cache weer leeg te maken was om de App te verwijderen en opnieuw te installeren, wordt veel over gesproken op het forum bij Spotify. Niets aan ge doen….

    Ik heb precies hetzelfde hoor. Geen nummers gedownload, maar ondertussen wel een cache van ruim 8GB. Hoop dat ze snel a la Twitter app een optie geven om cache te legen.

  36. @Corryworst: ja bij KPN toch?

  37. Origineel geplaatst door Jeroen
    Heb Spotify geprobeerd. Ansicht wel tevreden erover tot ik er achter kwam dat Spotify al de muziek uit de stream gewoon bewaard op mijn iPhone ! Dus binnen no time een bestand van 1 GB. Echt waardeloos; ze snappen het concept van streaming niet echt. Nu gewoon weer Apple muziek

    Dat doet Apple Music ook en heet cachen. Dat is juist heel nuttig als je bepaalde muziek veel luistert. Dan hoeft niet iedere keer een nummer opnieuw gedownload worden. Als je opslag vol raakt maakt iOS automatisch meer ruimte door cache bestanden te lozen. Werkt dus prima en alle streaming diensten doen dit omdat je dan minder afhankelijk bent van de snelheid van de verbinding.

  38. Origineel geplaatst door L8
    Beste redactie,
    Waarom is Apple Premium en Apple 1 maand proef (gratis) niet apart in poll verwerkt? Nu is 27% 😉 maar hoeveel % is gratis ? Andere zou Spotify 49% zijn.

    Alle muziekdiensten hebben een proefperiode, die vaak maar 1 maand duurt. Alleen bij Spotify is er een gratis optie, die je langdurig gratis kunt gebruiken, dus vandaar dat ik die apart heb gedaan. De gratis maand van Apple Music is geen alternatief voor het ‘eeuwigdurende’ Spotify Gratis-abonnement.

    We proberen de polls zo overzichtelijk mogelijk te houden. Als we bij Apple Music de proefperiode apart opnemen, dan moet dat ook bij Spotiy (ook 1 maand proef), Tidal (1 maand), Qobuz (15 dagen), etc. etc. Willen we helemaal compleet zijn, dan moeten we Spotify Premium van KPN ook apart opnemen (is immers een andere constructie dan zelf een abo nemen) en dan zouden we het ook nog moeten uitsplitsen naar individuele abonnementen en gezinsabonnementen.

    De huidige selectie leek mij het meest duidelijk. Wil je het totaalcijfer van Spotify weten, dan tel je beide keuzes gewoon op.

    Als Apple Music net was gestart, zouden er relatief veel proefluisteraars zijn. Maar dat is niet het geval: alle diensten bestaan al een behoorlijke tijd, dus verhoudingsgewijs zal er bij de diensten ongeveer hetzelfde percentage proefluisteraars zitten. Er zijn momenteel ook geen marketingacties gaande waardoor Apple Music (of een andere dienst) bevoordeeld wordt.

    *Voor een kijkje achter de schermen: het komt altijd erg nauw bij polls, en daar houden we dan ook zoveel mogelijk rekening mee. We proberen zoveel mogelijk valkuilen te omzeilen. Zo nemen we in polls vaak een ‘uitvluchtoptie’ op, die je bij het interpreteren van de uitslag meteen kunt negeren. Bijvoorbeeld bij de vraag “Hoe snel krast jouw gitzwarte iPhone 7?” zorgen we voor de optie ‘ik heb geen gitzwarte iPhone’ omdat lezers de mogelijkheid willen hebben om altijd iets in te vullen (we krijgen hier klachten over als we het niet doen). Bij het interpreteren van de resultaten negeer je die stemmen natuurlijk meteen, want mensen zonder gitzwarte iPhone kunnen ook geen klachten hebben. Die stemmen zijn niet relevant om te achterhalen in hoeverre gitzwarte-iPhone-bezitters krassen ervaren.

    Bij de poll op deze pagina is de optie ‘ik heb geen streaming muziekdienst’ natuurlijk wel relevant. Maar om te weten hoe de verdeling is onder mensen die wél lid zijn van een muziekdienst, moet je de ‘geen’-stemmers er uiteraard wel vanaf trekken.

  39. Apple Music was ik erg tevreden over, maar na de laatste update in najaar 2016 zijn de persoonlijke lijsten erg achteruit gegaan. Die waren altijd elke dag nieuw en heel verrassend, perfect samengesteld op je eigen voorkeuren. Apple was ook heel trots erop dat die lijsten door personen en niet door ‘algoritmen’ werden samengesteld. Maar nu blijkbaar dus wel.
    Die mooie lijsten zijn nu helemaal weg. Je krijgt nu een algemene lijst, waar van alles on staat dat je helemaal niet wilt horen. Ook de lay-out is erg lelijk, vind ik.

    Nou heb ik Apple Music voor ‘erbij’ – om muziek te luisteren die ik niet wil kopen. Muziek die ik goed vind, koop ik op CD, dat is vaak nog goedkoper of de zelfde prijs als digitale nummers kopen.

    Video: natuurlijk Netflix! Die hebben vooral – naast veel films – de beste series die er zijn. Absoluut verslavend. Goede kwaliteit en prachtig beeld.

    Via de Horizon box van Ziggo heb ik 1000 gratis films en series. Ook prima. Kost niks extra.

  40. Ik ben ook benieuwd waarom er is gekozen om Apple music betaald en gratis in een hokje te stoppen en spotify betaald en gratis apart?
    Verder gebruik ik ook Knippr voor video op Apple tv.

  41. @Maarten: Misschien moet je eerst de eerdere berichten goed lezen voordat je zelf wat stuurt 😉
    (2 berichten omhoog ongeveer)

  42. @Gonny van der Zwaag: Dat KPN Spotify stuk klopt niet.

    Je hebt ook KPN Compleet zonder Spotify en is goedkoper. Dus je betaalt gewoon voor Spotify bij kpn kompleet.

    De mensen die apple music gratis uitproberen gaan niet allemaal over op betaald luisteren. Dus deze groep hoort gewoon niet bij de betalende groep.

    Hierdoor kloppen de cijfers gewoon niet en kunnen jullie niet wat jullie waarschijnlijk willen doen met deze poll een follow-up article maken. Zo’n artikel zou gewoon een aanfluiting zijn en snap gewoon niet dat jullie dit zo hebben doorgezet. Schrap deze poll gewoon en maak het objectief en niet zo veel mogelijk apple votes bij elkaar sprokkelen om die maar zo groot mogelijk te krijgen.

  43. @Freaky: Ach sjonge jonge…… doe niet zo moeilijk man. Het is toch leuk om even een globaal overzicht te krijgen wat de lezers van iCulture gebruiken voor hun muziek en films.
    Ik vind het wel leuk om te zien en heb er ook een paar tips uit kunnen halen.
    Dus Gonny: er zijn ook mensen die dit wél leuk vinden deze polls!!!

  44. Muziek die ik in hoge kwaliteit wil beluisteren, download ik van CD’s in Apple Lossless. Geeft dezelfde kwaliteit als de CD, maar gebruikt de helft van de opslagruimte.
    iCloud laat ik absoluut uit! Ik heb erg veel bijzondere versies van nummers, zoals andere mixen, demo’s, bootlegs etc, maar wel nummers met zelfde titels. Als ik iCloud aan zet, vervangt die al die bijzondere nummers in No time in de ‘gewone’ bekende versies.

  45. Ik luister ook regelmatig muziek via Digitally Imported en Boiler Room.

  46. @Marc: Hé, bij ons hetzelfde verhaal. Gestopt met het aanschaffen van muziek via iTunes. Onze Klipsch werd niet meer ondersteund en toen hadden we er genoeg van. We hebben veel mooie platen en cd’s en Beo boxen, daarmee zijn we weer gaan luisteren. Superieure kwaliteit. Verder luister ik zelf ook via Idagio, klassieke muziek gestreamd via de app, gratis.

  47. Idagio dus, gratis klassieke muziek. Je kunt ook een premium account nemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.