Reacties voor: iCulture peilt: welk horloge draag jij?

Er zijn steeds meer slimme horloges op de markt die ook voor Apple-gebruikers interessant zijn. Wij zijn daarom benieuwd welke horloges het meest populair zijn: smartwatches, traditionele horloges, of draag je helemaal geen horloge? Laat je antwoord blijken in deze nieuwe iCulture peilt.
Lees het complete artikel → iCulture peilt: welk horloge draag jij?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 57 reacties

  1. Ik vind de smart watch wel geinig alleen de batterij duur is nog erg slecht en vind ik persoonlijk dat het nog te vroeg is om een complete smart watch te kopen. Voor nu is mijn automatische horloge nog prima (windt zichzelf op door beweging dus geen elektronische componenten). De traditionele horloge is goed en is meestal niet leeg na een lange dag

  2. Ik draag een Activité. Maar Withings Activité (pop/steel) staat er niet tussen. Echter past niet echt in 1 van de categorieën hierboven. Ook niet in de sport, het is een traditioneel horloge met activiteiten tracker.

  3. @Jordi: Mijn apple watch sport gaat 2 dagen meeOm de 2 dagen laad ik hem op tijdens het slapen.

  4. Zopas mijn Breitling B55 besteld maar denk dat deze buiten categorie zal vallen. Alhoewel dit perfect werkt met een iPhone app die door Breitling is ontwikkeld voor gebruik met de B55 – zie bijhorende URL

  5. Interessant topic.

    Als fan van traditionele horloges, maar ook een Apple fan, mij toch laten verleiden tot aanschaf van een Apple Watch. Het werd een steel omdat ik die nog het meest op een traditoneel horloge vond lijken.

    Ik merkte dat ik nadien alleen nog maar mijn Apple Watch droeg, maar merkte ook dat voor mij de Apple Watch te veel tekortkomingen heeft en ik het doodzonde vond dat ik mijn traditionele horloges niet meer droeg.

    Bij tekortkomingen denk ik aan waterdichtheid en ingebouwde GPS. Dan zou het voor mij een ideaal sporthorloge zijn en alsnog tot aanschaf kunnen overgaan.

    De huidige Apple Watches zijn qua features (behalve glaasje) praktisch gelijk en zijn alleen maar onderscheidend qua uiterlijk. Wat mij betreft doet Apple er dan ook goed aan qua features mer diversiteit in een volgende serie te brengen…

  6. Sinds ik een Apple Watch heb gekocht draag ik deze steeds vaker, merk met mijn sportbandje niet of ik de watch wel of niet om heb. Gebruik de Apple Watch nu ook als wekker op mijn nachtkastje aan de lader. Erg tevreden ook over de batterijduur. Gewoon een supergave gadget ook al heb ik deze niet perse nodig, is met een radio, tv of iPad niet anders. Ik wil niet meer zonder.

  7. Ik heb tot nu toe me nog niet kunnen laten verleiden om voor een Apple watch te gaan, ik blijf een traditioneel horloge ook echt veel mooier vinden… Echter, ik ben wel een gadget freak en hoe meer ik de watch in de stores zie liggen hoe meer ik ook begin te twijfelen.

    Ik zal een traditioneel horloge (denk ik) altijd wel mooier blijven vinden maar acht de kans wel groot dat ik er toch maar een ga uitproberen als de volgende versie uit komt

  8. Ben uitermate tevreden ⌚️ gebruiker van het eerste uur. 1x per 2 dagen tegen t snoertje leggen op het nachtkastje of aan de powerbank, top!

  9. Origineel geplaatst door Mustafa
    @Jordi: Mijn apple watch sport gaat 2 dagen meeOm de 2 dagen laad ik hem op tijdens het slapen.

    Oei, dan gebruik je em denk ik alleen om de tijd te kijken en krijg je zelden een notificatie binnen. Als je em ook daadwerkelijk gebruikt haalt ie t zonder opladen echt maar tot net aan de volgende ochtend (24 uur dus).

  10. Origineel geplaatst door William
    Zopas mijn Breitling B55 besteld maar denk dat deze buiten categorie zal vallen. Alhoewel dit perfect werkt met een iPhone app die door Breitling is ontwikkeld voor gebruik met de B55 – zie bijhorende URL

    Ik ben niet zo een Breitling fan, maar dit is wel een heel vet ding. Zeker met die blauwe band 🙂

  11. Heb de Apple Watch vanaf het moment dat je ‘m in de winkel aan kon schaffen en ben er nog steeds erg enthousiast over. Er zijn zeker minpunten (trage apps, afhankelijkheid van de iPhone en het gebrek van een echte visie [het zou voor mij wel meer een lifetracker/personal assistant mogen worden]) maar op zich vind ik het nog steeds de beste implementatie. Ben begonnen met een Pebble maar vind de benadering van Apple toch beter. Ook qua batterij levensduur heb ik niet echt te klagen. Ja, de Pebble gaat langer mee maar dat heeft tot gevolg dat je ‘m vergeet op te laden. En dan sta je eens onderweg met een “dode” Pebble. Omdat ik de Apple Watch iedere avond getrouw op de lader zet heb ik nog nooit last gehad van een leeg apparaat.

  12. Nu al 40% op iculture die zegt een apple watch te hebben. Ik vind m nog te duur voor een watch die jaarlijks geupdate gaat worden (lees nieuwe uitgebracht worden).

    Nu is deze poll niet helemaal eerlijk, aangezien het gros wat op iculture komt een iphone of ander apple apparaat hebben en de kans dus groter is dat deze mensen ook een apple watch aanschaffen.

  13. Casio G-Shock.

  14. Origineel geplaatst door William
    Zopas mijn Breitling B55 besteld maar denk dat deze buiten categorie zal vallen. Alhoewel dit perfect werkt met een iPhone app die door Breitling is ontwikkeld voor gebruik met de B55 – zie bijhorende URL

    Zelf zijn wij ook liefhebbers van mooie traditionele horloges. Zelf draag ik een Baume & Mercier en mijn man is gek met zijn Rado Hyperchrome. Vind ik persoonlijk ook erg mooi bij hem staan. Leuk om ook een horlogeliefhebber tegen te komen, alleen begrijp ik niet zo goed wat je nu precies mooi vindt aan de B55? Hij oogt als een gewoon sporthorloge, terwijl zijn prijs toch in een iets ander segment ligt. Wat spreekt jou hier zo in aan? Want persoonlijk vind ik dat er veel mooiere Breitlings te koop zijn. Komt uiteraard door mijn ‘vrouwenogen’ maar ben toch wel benieuwd wat jou de doorslag heeft gegeven.

    Overigens heeft mijn man ook een Apple watch, maar persoonlijk vind ik die echt niet mooi dus zoiets komt nooit om mijn pols te hangen. Als ik ga sporten gebruik ik een Fitbit die ik als ik klaar ben weer af doe.

  15. Ik gebruik afwisselend een Apple Watch met een iPhone 6 en een SmartWatch 3 met een Galaxy S6.

    De poll biedt die keuze niet, ook al weet ik dat er meer dubbeldragers zijn. 🙁

  16. Ik vind smartwatches veel potentieel hebben maar enkel de Apple watch lijkt me goed genoeg samen te werken met de iPhone. Al de anderen zijn té beperkt in functies.

    Maar laat het nu zo zijn dat ik de Apple watch helemaal niet mooi vind, ik zie de mensen ze soms dragen op de trein en ben altijd verbaast hoe goedkoop en smakeloos het eruit ziet.

    Maar dan heb je uiteraard modellen met het meshbandje die wat beter presenteren. Maar meer uitgeven aan het bandje dan aan het horloge zelf is te zot voor woorden …

  17. @Chris Laarman: van welke van de 2 ben je dan het meest tevreden ?

  18. @Tom van Zummeren: Nee hoor apple watch is verbonden aan mijn zakelijke iphone
    Dus krijg genoeg meldingen binnen
    Gebruik hem ook als mediaplayer tijdens het sporten ( draadloos koptelefoon )

  19. Origineel geplaatst door Jimz
    Nu al 40% op iculture die zegt een apple watch te hebben. Ik vind m nog te duur voor een watch die jaarlijks geupdate gaat worden (lees nieuwe uitgebracht worden).

    Ben niet van plan om elk jaar een nieuwe versie aan te schaffen. Deze heb ik juist voor m’n verjaardag gekregen dus deze is sowieso bijzonder. Over een paar jaar komt er wel weer eens een nieuwe.

  20. Totaal hooked aan G-shock van Casio. Gebruik al ettelijk aantal jaar één van hun Bluetooth horloges. Sinds de Apple-watch is het “behelpen” daarmee, maar Casio liep wel weer eens ver vooruit met de tijd. In 1990 had ik al een data-bank horloge waarin je telnr. én afspraken kon zetten. Dat was pas een smartwatch!!

  21. Apple Watch sport rechts, Bell & Ross Br03 Desert Type rechts. Thuis blijft enkel de Apple Watch om.

  22. Apple watch sport 42 spacegray

  23. Beetje rare poll eigenlijk. Op een site die specifiek op Apple gericht is lijkt het mij duidelijk dat de hoogste score is op:

    apple watch
    geen horloge
    of traditioneel

  24. Ik draag altijd een zakhorloge. Vind het niets, iets om mijn pols.

  25. Bulova accutron spaceview!

  26. Origineel geplaatst door mhoutman
    [..]
    Als fan van traditionele horloges, maar ook een Apple fan, mij toch laten verleiden tot aanschaf van een Apple Watch. Het werd een steel omdat ik die nog het meest op een traditoneel horloge vond lijken.
    [..]
    Bij tekortkomingen denk ik aan waterdichtheid en ingebouwde GPS. Dan zou het voor mij een ideaal sporthorloge zijn en alsnog tot aanschaf kunnen overgaan.
    [..]

    Heb je nou wel of niet een Apple Watch aangeschaft?

  27. Origineel geplaatst door Henk
    Beetje rare poll eigenlijk. Op een site die specifiek op Apple gericht is lijkt het mij duidelijk dat de hoogste score is op:
    apple watch
    geen horloge
    of traditioneel

    Misschien heb je wel gelijk, ook de uitkomst is te voorspellen. Ik was zelf benieuwd hoeveel Apple fans er eentje gekocht hadden.

    Voor mij zelf: niet voldoende meerwaarde om mijn traditionele horloge te vervangen. ik heb liever een mooi traditioneel horloge ipv een minder mooie Apple watch waarvan ik de functies zelf nauwelijks gebruik. Misschien later, nu iig niet.

  28. Ik draag geen horloge. Een Gentleman heeft namelijk, de tijd aan zichzelf.

  29. Breitling en Maurice Lacroix. Heb een weekje een smartwatch gehad en toen weer verkocht, als er een melding van wat dan ook komt pak ik eigenlijk net zo lief even m’n telefoon.

  30. Vind een smartwatch niet genoeg kunnen om hem aan te schaffen, plus nog eens dat het design niet super is. Draag nu een diesel horloge (DZ1467) die mij prima bevalt! Vind een horloge nu sowieso óf een accessoire óf een gimmick (smartwatch).

  31. De Martian. Erg fijn en is smart genoeg voor hier.

  32. Naast mijn traditionele klokkie heb ik een Apple Watch gekocht…en verkocht…ik had hem juist voor de sport gekocht, maar dan heb je er weinig aan. Hopelijk heeft versie 2 wel GPS. Voorlopig maar met de TomTom Runner hardlopen.

  33. Origineel geplaatst door Martin
    Ik draag geen horloge. Een Gentleman heeft namelijk, de tijd aan zichzelf.

    Alsof mensen een horloge nog kopen om de tijd te zien…het is een sierraad, het enige mannelijke sierraad, mijn inziens.;-)

  34. Heb nog een Pebble Kickstarter edition. Sinds ik met de kerst een Apple Watch heb gekregen, ligt die nu eigenlijk niets te doen.
    De old school horloges liggen al in de la stof te happen sinds ik de Pebble heb.

    Ben tot nu toe zeer tevreden met de Apple Watch!
    Niet alle appjes zijn even bruikbaar, maar voor mij de meest gebruikte, die ik WEL goed bruikbaar vind:
    – Activiteit
    – Swarm
    – Buy Me A Pie
    – Volvo On Call
    – Berichten
    – Philips Hue
    – Workout

    De meest nutteloze tot nu toe:
    – Nu.nl
    – Nos
    Beide werken veel te langzaam, zou liever gewoon een text-only variant zien, die snel werkt ipv foto’s en die onzin allemaal.

    Maar als upgrade van de Pebble (wat in basis eigenlijk notificaties op je pols is), wil ik in ieder geval niet meer terug. Ook het reageren op berichten m.b.t van Siri vind ik verassend goed werken (beter als de iPhone zelf).

  35. Ik vind de watch achteraf best een leuk dingetje. Ik heb me wel suf geergerd over de arrogante houding van Apple bij de presentatie (waarbij de verkoopstrategie dagelijks veranderde) en hij uiteindelijk nergens in de winkels lag.. Maanden later op Marktplaats een sportje gekocht met een Milanees bandje.
    Behoorlijk traag maar erg handig ding

  36. Ik koop pas een Smart watch als er een groter scherm in zit.

    Waarom moet een Smart watch er uitzien als een authentiek horloge??! Een polsband met een groot scherm, dat is voor mij pas vernieuwing.

  37. Withings activité pop

  38. Vandaag mijn Edox Chronorally Automatic Chronograph. Gisteren mijn oude Citizen Promaster Land Eco-Drive, daarvoor mijn Spinnaker Traveler. De laatste is de enige met een batterij erin.

  39. Draag een Apple Watch Sport 42mm vanaf het moment dat het in Duitsland te koop was.
    Nog steeds dik tevreden mee! Twee dagen met de accu doen is makkelijk, kwestie van het beeld en trilfunctie op laagste stand zetten 😉
    Dus de klachten over slechte accuduur zijn echt overdreven.

  40. 2 x gehad en verkocht. De eerste keer omdat alles erg traag was. Na de software update nogmaals, nog steeds traag. Verder vond ik het ontzettend irritant dat je op je horloge de tijd niet voortdurend kunt zien! (Altijd dat dichtspijkeren van keuzes door Apple, laat de gebruikers zelf kiezen! Kortere accutijd en beeld of geen beeld en 2 dagen accu)Draaien van de pols leverde vaak pas na 2 maal de tijd in beeld op.

    Nu een S2 Balr in combi met m’n zakelijke Samsung S5.
    Werkt beter( heeft ook de mogelijkheid om de tijd permanent in beeld te houden) Heeft maar 1 killer feature wat mij betreft: de Parcmobile app! Verder wel mooi maar ook niet overtuigend qua functies.

  41. @Mustafa: oh dat is zeker niet verkeerd

  42. Text-only nieuws apps zouden inderdaad zeer welkom zijn, zowel NOS als NU werken dramatisch. TELETEKST zou ideaal zijn voor de Apple Watch.

    Er zijn overigens nauwelijks goede apps te vinden, ik gebruik alleen maar de voorgeïnstalleerde apps.

    De interface mag ook anders. De tijdlijn van Pebble vind ik een beter concept.

  43. Ik hou van gadgets en zeker van Apple producten, maar heb nog steeds de toegevoegde waarde van een Apple (of andere smart)Watch niet kunnen zien. Te veel gedoe, bluetooth de hele dag aan, elke of om de dag opladen en ik vind de Apple Watch ook helemaal niet mooi! (sorry fans ;-)!) Ik heb dan ook gewoon een mooie stoere Casio G-Shock Rangeman met kompas, baro- en hoogtemeter. Opladen door (zon)licht op de wijzerplaat en hij kan tegen een stootje! Doet gewoon wat een horloge moet doen, elke dag de tijd laten zien!

  44. Ik mis de Trivoly – een Nederlands concept – bij de keuze mogelijkheden…

  45. @Joren: denk er hetzelfde over, i love my casio rangeman, werkt altijd, laat me nooit in de steek, casio g shocks zijn gewoon het beste wat je kan krijgen. draag al jaren dit soort klokjes, en mijn oude g shocks, werken nog steeds, zonder ooit op te laden!!!!

  46. Ik heb begin dit jaar een Chopard Mille Miglia gekocht. Ik wilde altijd een “echt” horloge. En wat ben ik er blij mee. Echter merkte ik dat ik hem te snel beschadigde tijdens werk en heb toen de gok voor de Apple watch genomen. En tot nu toe bevalt die tijdens werk erg goed. Je berichten enz zijn handig om op je watch te ontvangen en ik laat m’n iphone bijna de hele dag met rust.

    Buiten m’n werk draag ik m’n grote liefde de Chopard. Daar kan geen Apple Watch tegen op.

  47. Ik draag een apple watch❤️

  48. Gewoon Seiko niet omdat het moet maar omdat het kan

  49. Tag Heuer Carrera Automatic

  50. WoW wat veel mensen met een  Watch! Ik snap het wel :).

  51. Ben redelijk tevreden met mijn Apple Watch. Wel blij dat ik voor een stalen versie ben gegaan. Staat toch een stuk beter bij elke gelegenheid. Design is redelijk goed gelukt. Batterij geen enkele issue als je elke nacht oplaadt. Voor mij geen bezwaar want ‘s nachts wil ik niets aan mijn pols hebben. Apps vallen een beetje tegen met name de snelheid en een echte killer app heb ik nog niet gezien. Grootste voordeel zijn zeker de notificaties. Zo fijn dat je met één blik een WhatsApp bericht ziet (wel of niet de moeite), en allerlei andere handige notificaties die je normaal snel mist. Wel goed instellen. Belangrijkste functie zijn voor mij de sportfuncties. Helaas met aparte hartslagmeter want de interne hartslagmeter voldoet alleen voor hardlopen, fietsen en andere sporten waarbij je je pols redelijk stil houdt of ritmisch beweegt. Ga je iets van een bootcamp of fitness doen dan wordt het een drama.

  52. @Jordi: Batterij duur is werkelijk no issue. Apple watch gaat gewoon twee dagen mee en ‘S Nachts ff aan het infuus en hij kan er weer tegen. Zie het laden terwijl je slaapt echt niet als probleem. iPhone leg je er gewoon naast want die moet toch ook laden 😛. Ondertussen laad je zelf ook ff op terwijl je slaapt.

  53. @Tom van Zummeren: vanaf vanmorgen 6 uur behoorlijk intensief gebruikt en hij heeft nu 18 uur later nog 40% over. Hij gaat nu aan het stroom in de wekker stand, want mijn  Watch is de fijnste wekker ooit.

  54. Origineel geplaatst door Richard: Ja, de Pebble gaat langer mee maar dat heeft tot gevolg dat je ‘m vergeet op te laden. En dan sta je eens onderweg met een “dode” Pebble. Omdat ik de Apple Watch iedere avond getrouw op de lader zet heb ik nog nooit last gehad van een leeg apparaat.

    2016 is nog jong maar ik nomineer deze nu al als ‘grappigste opmerking van het jaar’… We gaan ‘m ook gewoon gebruiken naar al die mensen die mopperen op de batterijduur van de iPhones: ‘Wees maar blij, als de batterij langer mee zou gaan dan zou je ‘m vergeten op te laden en kun je op een moment er ineens geen gebruik meer van maken!’. Op zeker kunnen we een ieder zo overtuigen, haha…

  55. Sinds mijn Suunto horloge het begaf, een jaar of 10 geleden, draag ik geen horloge meer. Het was een erg duur Fins bergsport horloge waarmee je temperatuur, hoogte, luchtdruk kon zien én je route achteraf kon tracken – maar dat ging alleen via Windows en heb ik dus nooit kunnen doen.

    Een Apple Watch heb ik nog niet. Ik wacht totdat die écht boeiende dingen gaat meten, zoals belangrijke gezondheidsfuncties. De functies van nu heb ik al op mijn iPhone 🙂

  56. @Hamed F.: 👍🏻

  57. Heb zelf de iWatch in huis, werkt top! Ideaal die notificaties en niet telkesn je telefoon te moeten pakken. Maar vind deze Guess smartwatch ook gaaf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.