Reacties voor: iCulture peilt: hoe roekeloos ben jij met je iPhone?

We zijn niet altijd even zuinig met onze iPhone. Hoe veel roekeloze gewoontes heb jij? In iCulture Peilt kijken we hoe je scoort.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Normaal gesproken had ik er geen hoesje omheen bij me 3GS die het 3 jaar heeft vol gehouden. Vorig jaar iPhone 5 los gekocht en nooit hoesje omheen gehad tot het toestel viel in de badkamer ik me toestel 3 weken kwijt was ter reparatie nu altijd hoesje omheen.

  2. Ik bewaar wachtwoorden in een excell bestand op dropbox, telefoon is beveiligd met touchid.. Heb nu een 5s. Mijn vorige iphones heb ik nooit in een hoesje gestoken en had ook geen screenfolie, wachtwoord was mijn bankpincode die zeer eenvoudig is en ik liet ‘m vaak slingeren. Sinds mijn huidige telefoon ga ik er zeer zorgvuldig mee om en steekt ie daarom in een hoesje, en achter een screenfolie. Waarschijnlijk komt het door het goud, maar deze ben ik zeer zuinig op

  3. Het enige wat ik niet veilig doe is geen iPhone hoes te gebruiken Maar voor de rest probeer ik voorzichtig te zijn.

  4. Waarom staat er geen “geen van bovenstaande” bij?

  5. Ik gebruik m’n iPhone heel soms in bad maar ik doe er altijd een plastic zakje omheen en hij is nog geen 1x onderwater gegaan ik controleer of het zakje wel goed dicht is dus ik denk niet dat ik hem beschadig

  6. Gebruik een heel dunne “bumper” alleen ter voorkoming van krassen als ik hem op tafel oid leg, maar in de jaszak altijd de rits dicht, maar meestal in de broekzak, en altijd de pincode aan (ben ook erg blij met de vingerafdrukscanner).

  7. – Ik gebruik normaal geen pincode, maar ik heb mijn accounts middels beperkingen wel afgegrendeld.

    – Ook maak ik gebruik van onbeveiligde draadloze netwerken, maar ik gebruik dan wel een VPN.

    – En als ik Gonny er een plezier mee doe wil ik best een keer een naaktfoto van mijzelf sturen 😉

  8. Helaas kan ik de poll niet invullen, want ik kan geen enkel antwoord aankruisen…

  9. Weinigen want ze hebben een “verzekering”. Er zijn nog altijd mensen die hun contacten verliezen als ze hun iPhone kwijt zijn… Ge moogt nog de meest simpele menu en instellingen maken… Zucht. Dus mensen zullen blijven “dom” zijn met hun toestel.

    Love the touchID! Gelukkig hebben ze nooit gekozen voor NFC! Samsung heeft er miljoenen in hun toestel gestoken en iedereen die een toestel kocht heeft dat kunnen betalen. Hardware wereldwijd vervangen voor een nieuw systeem…neen wees zeker en slim van uw zaak en gebruik de bestaande hardware (scanners) op een nieuwe manier.

  10. @Boudewijn: Plus één

  11. Ik denk dat iedereen voor de lol naaktfoto’s aanklikt in de poll haha.

  12. @Boudewijn & @André: Dat maakt drie.

  13. Ik heb alleen geen pincode, voor de rest ben ik er erg voorzichtig mee.

    Vanaf begin en vorige iphone altijd een goed hoesje er om heen gehad, als ik nu de iphone in mijn hadden heb zonder glijd hij zo uit mijn handen!

  14. I am nummer four.

  15. Ik gebruik geen hoesje (dat verpest het mooie design van de iPhone) en ik maak regelmatig verbinding met onbeveiligde netwerken. Toch noem ik dat geen roekeloosheid, want ik ben gewoon heel erg voorzichtig. Die onbeveiligde draadloze netwerken betreffen ook alleen het internet in de stadsbus en op school (die zijn onbeveiligd, ja).

    Dus nee, echt roekeloos ben ik niet. Het enige iOS-apparaat dat ik ooit heb laten vallen met schade als gevolg is een iPod touch 5G. Maar m’n iPhones zijn nooit beschadigd geweest. 😛

    Ik heb overigens ook geen moeilijk te raden wachtwoord, maar 0000, 1234 o.i.d. is wel een beetje overdreven makkelijk, hoor. Mijne is toch net wat lastiger te kraken.

  16. Ik zie mijn profiel hier niet in terug, dus ik kan niks aankruisen

  17. Sinds mijn huidige telefoon gebruik ik een hoesje, al wil ik deze nu wel inwisselen voor een nog dunner exemplaar. Voorheen nooit een hoesje gebruikt, maar de 5s lijkt krasgevoeliger naar mijn gevoel ivm de 4s. Verder heb ik op mijn vorige telefoon een flinke jaap op t scherm gekregen door sleutels, dus gebruik nu ook een screenprotector..

    Ik maak altijd en overal gebruik van hotspots en wifi, heb geen vpn of wat dan ook, puur omdat ik me niet bedreigd voel door al de cybercriminaliteit. Denk dat ik dat maar op de harde manier maar moet aanleren, áls het al gaat gebeuren.

  18. Sinds mijn huidige telefoon gebruik ik een hoesje en screenprotector, bij mijn vorige iphone, 4s, deed ik dat niet. Heb het gevoel dat de 5s gevoeliger is voor krassen aan de achterkant. Weet ook niet precies waarom.

    Ik gebruik waar mogelijk altijd hotspots en wifi, zonder vpn of iets dergelijks.

    Mijn pincode is gelijk aan mijn bankpin, maar ik maak me daar geen zorgen over, de 4s had ik immers ook nooit beveiligd met een pin. De 5s is wel voorzien van touchid, al zou ik graag hebben dat je de mogelijkheid om handmatig de pin in te voeren zou kunnen uitschakelen, dat zou pas echt veilig zijn icm met de touchid.

  19. Origineel geplaatst door yukhalilsel:
    Mijn pincode is gelijk aan mijn bankpin, maar ik maak me daar geen zorgen over

    En dat publiceer je op een online forum?? Over roekeloos gesproken…

  20. (Red.) Verwijderd; onnodig.

  21. @fcturner: Dan nog moet je mijn pincode zien te achterhalen, mijn bankpas of telefoon zien te bemachtigen en nog eens zien uit te vinden bij welke van de drie bankpassen mijn pincode behoort.

    Neej ik zit veilig hier.

  22. Ik ben nogal een extreme persoon als het op de iPhone en iPad aankomt, extreem voorzichtig mee :-).
    Het enige ik uiteraard doe is op wifi netwerken inloggen :-).
    Dat is iets wat ik niet kan laten, wifi = gratis data he :).

  23. Wat is dit nu weer voor een stomme test.
    Geen een van de boven staande antwoorden kan ik aan vinken.

  24. Hi Gonny, waarom is er geen optie dat je niets kunt ‘marken’, of gaat het alleen om de onvoorzichtige iPhone gebruikers?

  25. Op welk apparaat probeer je ze in te vullen? In safari op een 5s met 7.0.5 lukt het prima

  26. Ik kon ook niks aanvinken op de poll

  27. Met de aluminium achterkant van de iPhone 5 kun je best bier mee openen…..

  28. @evad1st: Welke bumper is dat?

  29. Wat een punten zeg..

    Telefoon onder de douche of het bad in mee nemen.
    De genen die dat doen kunnen (met alle respect) beter snel hulp gaan zoeken. (Als het dan al niet te laat is).

    Maar goed, persoonlijk voorzie ik mijn iPhone(s) nooit van een of ander wachtwoord. Nog laat ik ze (3G/4/5) extra verzekeren bij aanschaf. Was ook niet nodig aangezien er nooit iets mee was gebeurd.

    Hoesjes.. ook weer zo iets. Gewoon afschuwelijk en verpest het design.

    Ik zeg maar zo. We pakken onze schoenen ook niet in een of andere folie of plastic zakje. Zodat dat zolen niet vies worden of een beetje verslijten.

  30. Sorry, dit is een nutteloze poll.

  31. Ja ik heb een pincode en kom nooit op een andere WiFi iPhone 4 in 2010 gekocht samen met een silicone house van case-mate. Mijn foon werkt nog perfect embleem krasje te vinden !!! Denk dat ik dit jaar opzoek ga naar een nieuwe iPhone , iPhone 4 heeft het netjes volgehouden die 4 jaar maar hij is nu helaas te traag geworden …

  32. Origineel geplaatst door rob_osx
    Ja ik heb een pincode en kom nooit op een andere WiFi iPhone 4 in 2010 gekocht samen met een silicone house van case-mate. Mijn foon werkt nog perfect embleem krasje te vinden !!! Denk dat ik dit jaar opzoek ga naar een nieuwe iPhone , iPhone 4 heeft het netjes volgehouden die 4 jaar maar hij is nu helaas te traag geworden …

    . Moest zijn GEEN krasje. Stupid autocirection

  33. “Ik gebruik geen iPhone-hoesje.”

    Ik vind dit geen teken van ‘roekeloosheid’. Zelf heb ik een screenprotector op de voorkant van m’n iPhone en verder niks. Ik ben er zuinig op en let op waar ik hem neer leg en doe er niks bij in dezelfde zak. Heb sinds 2007 een iPhone en in al die tijd is er eentje 1x gevallen (klopklop) terwijl ik op een stoel zat viel hij uit m’n broekzak op vloerbedekking en daar heeft hij niks aan over gehouden (was een 3G denk ik).

    Ik heb er dus geen hoesje omheen Juist Omdat ik er voorzichtig mee om ga 😉

  34. Origineel geplaatst door iVone
    @Boudewijn & @André: Dat maakt drie.

    En dat maakt 4

  35. LOL @ poll!

    Ik heb een 4s en ben super zuinig op mijn iPhone (wil er nog 3 jaar mee doen). Hoesje, sheet aan voorzijde (hoe noem je dat ook alweer (ehm tis wat laat

  36. Als ik buiten ben en het regent ,zelf lichtjes en ze bellen mij neem ik niet op voor ik droog sta of ergens binnen haha verder hoesje(bumper en screenprotectors en broekzak allern voor de tel.. En nooit laten vallen(nog maar 3 keer in die jaaren iphone gebeurd.zonder enige schade allesinds

  37. Ik doe doe geen van de dingen op de lijst. Ik heb een goeie pin code er op staan en een van de sterkste iPhone cases er om heen namelijk de Lunatik TakTik Extreme.

  38. Origineel geplaatst door Saph
    Ik doe doe geen van de dingen op de lijst. Ik heb een goeie pin code er op staan en een van de sterkste iPhone cases er om heen namelijk de Lunatik TakTik Extreme.

    Tenzij je in het leger zit is dit gewoon heiligschennis.

  39. @yukhalilsel: Dat ik zuinig ben op mijn iPhone? En hij gaat bijvoorbeeld gewoon mee het veld in als ik ga airsoften.

  40. De wereld aan bumpers, sleeves, bookcases, extreme cases etc voor mijn iPhones gehad. Op het moment alleen de Mophie Juice Pack Plus in gebruik omdat aan dat ‘geweldige design’ van al die smartphones een geweldig nadeel zit als ‘heavy user’. Batterijduur. Aangezien ik niet een kantoorbaan, de halve dag in de auto zit of regelmatig een stopcontact tot mijn beschikking heb de ideale case om de dag door te komen. Design boeit me niet zo. Apple producten koop ik voor de gebruikersvriendelijkheid.

  41. Ik heb de iphone 5s en heb sinds een aantal maanden een case van Lifeproof, de nuud. Hiermee kun je alles! Ik was mijn iphone bijna dagelijks onder de kraan en douchen en in bad is geen enkel probleem. Dit is het ideale hoesje. Hij maakt je iphone wel wat grote maar hij is dan ook wel stoot en val vrij!

  42. Toevallig viel mijn iPhone 4S vorige week uit m’n broekzak op de loopband, maar hij heeft het overleefd! Aan de achterkant van de loopband zit geen rand, dus hij werd zo de vloer op gelanceerd! Helemaal niets aan ‘t handje.
    Ik heb er een full bodyguardz omheen zitten waarvan ik vermoed dat die voorkomt dat het glas knapt gedurende de vele keren dat ik m’n iPhone uit m’n handen laat vallen!

  43. “Een iPhone is een kostbaar apparaat waar je als een goed huisvader* voor moet zorgen. ”

    Ik hoopte nog dat de asterisk zou leiden naar een opmerking dat je natuurlijk niks moet, maar nee…

  44. Standaard Iphone 5s Leren case van Apple zelf. Punt is hoe zuinig je ook bent je hem ALTIJD wel een keer laat vallen. Ieder krasje doet al pijn. Het liefst gebruik ik hem zonder hoesje maar als het dan toch moet dan maar origineel van Apple dat overigens erg slim is. Verder pincode/vingerscanner gebruiker en over het algemeen dus vrij secuur op mn iphoontje. Altijd handig als je hem na je abbo weer door wilt verkopen.

  45. Vreemde poll. Er zijn alleen roekeloze opties beschikbaar. Bij elkaar opgeteld komt er dus een percentage van 100% roekeloosheid uit.

    Ikzelf gebruik geen hoesje. Wel een skin die de voor en achterkant voor krassen behoed. Verder is er een pincode ingesteld en staat find my iPhone aan. Hij gaat altijd in de linker broekzak aan de voorkant en ik zorg ervoor dat de iPhone het enige is wat in die zak zit.
    Hij ziet er dus nog perfect uit. Net als alle vorige modellen die ik in de kast heb staan.

  46. Ik ben zeer zuinig met mijn iphone. Bijna anderhalf jaar in gebruik en nog geen zichbare schade of krasjes! Gebruik al een tijdje geen hoes meer omdat ik de iphone gewoon wil voelen zoals ie ook is. Gebruik wel een folie voor de voor en achter kant.

  47. Ik gebruik altijd een hoesje om mn telefoon heb r zeker een stuk of 10.. voor de afwisseling natuurlijk 😉 Wachtwoord is ingesteld en wifi alleen bij vrienden en familie thuis.Op straat is wifi uitgeschakeld. Mn telefoon heb ik op straat nooit in mn handen want hier in Amsterdam is t een sport om m uit je handen te rukken! Gebruik een headset en telefoon zit in mn tas met de rits dicht 🙂

  48. “Naakte foto’s van zichzelf versturen…” Wat moet ik mij daar bij voorstellen? Foto’s zonder filter of lijstje verzenden? 🙂

  49. Tsja, die naaktfoto’s versturen…. ik kan het gewoon niet laten!! 😉

  50. Ben denk ik de brave Hendrik hier
    Heb pincode en touch-id
    Heb hoesje
    Gebruik m niet tijdens het rijden
    Heb m altijd in een afgesloten broekzak of in een binnenzak van me jas
    Poets m meermalen per dag om me vingers van t scherm te halen
    Altijd beveiligd netwerk
    Laat niemand anders op me iPhone klooien of games spelen
    Voor muziek gebruik ik m in een houder in de auto
    En thuis voor muziek heb ik een Mac Pro en AppleTV dus hoef niet perse m’n iPhone te gebruiken

    Al met al , kan ik zeggen dat ik behoorlijk zuinig ben op mijn space gray zijnde iPhone 5S 64GB

  51. Origineel geplaatst door yukhalilsel
    Op welk apparaat probeer je ze in te vullen? In safari op een 5s met 7.0.5 lukt het prima

    Op mijn PC, maar ik bedoel er staat geen een antwoord wat van toepassing is op mij.
    Waarom niet een antwoord als “Geen een van hier boven staande antwoorden”.
    Nu weet je nog niet hoeveel mensen hier aan mee hebben gedaan.

  52. “Geen van allen” ontbreekt en daarom mag ik niet meestemmen. Poll geeft niet weer hoeveel mensen niet roekeloos zijn. Alleen welke fout het vaakst gemaakt wordt.

    Edit: heb maar gewoon gekozen wat ik vroeger deed. Jullie zijn trouwens “geen screenprotector” vergeten als optie.

  53. Waarom kan ik niet geeneen van de antwoorden kiezen…? Ik ben heel erg voorzichtig met mijn iphone 5s haha 🙂

  54. Ik als bouwvakker gebruik een otterbox defender ideaal voor mij vorige keer open gemaakt nog als nieuw ,tock bijna 2 jaar oud zo zie je maar overal is een oplossing voor

  55. Sinds ik mn iphone heb laten vallen op straat (was uit mn jaszak gevallen bij uit de auto stappen) en mn beeldscherm letterlijk in scherven lag, doe ik er mn hoesje (die ik er tot die tijd vrijwel nooit omheen had en dus ook niet toen ie viel) altijd omheen. Gelukkig heb ik mn iphone verzekerd, maar anders was het een hele dure aangelegenheid geweest!
    Voor de rest ben ik wel heel zuinig op mn iphone, en op mn ipad trouwens ook….

  56. Ik heb geen pincode of TouchID zitten erop, veiligheid voor gaat boven alles bij mij zit er een wachtwoord!

  57. Origineel geplaatst door Anonymous
    Vreemde poll. Er zijn alleen roekeloze opties beschikbaar. Bij elkaar opgeteld komt er dus een percentage van 100% roekeloosheid uit.

    Het ging er niet om te kijken hoeveel procent van de mensen roekeloos is. Dat wordt ook lastig bij een poll waarbij de roekelozen meerdere opties kunnen kiezen, terwijl de niet-roekelozen maar één optie kunnen aanvinken. De poll klopt dan niet. In dat geval had ik beter maar 2 opties kunnen doen: “Ik ben wel/niet roekeloos”. Maar dat is een beetje een suffe poll.

    Een poll waarin alle opties dubbel waren uitgevoerd (dus: ‘Ik laat mijn iPhone wel eens in de wc vallen’, maar ook: ‘Ik laat mijn iPhone nooit in de wc vallen’) was mogelijk geweest, maar dan wordt het weer een heel ingewikkelde poll.

    Het ging mij erom te kijken welk gedrag het meest voorkomt. Dat weet ik nu, dus in dat opzicht is de poll wel geslaagd:
    #1 Geen hoesje
    #2 Onbeveiligde netwerken
    #3 Whatsappen tijdens autorijden of fietsen

    Maar ik besef ook dat mensen het niet leuk vinden als ze buiten de boot vallen of niets kunnen invullen. Ik zal zorgen dat er bij toekomstige polls ook een escape-mogelijkheid in zit, zodat iedereen iets te klikken heeft.

  58. Vorige iPhone 4S altijd voorzien van hoesjes. Geen screenprotector. Wel altijd netjes in de broekzak zonder sleutels oid. Ook altijd voorzien van pincode. Vorige maand in superconditie verkocht. Dus was het waard.

    Nu een 5S voorzien van touchID en pin. Tevens momenteel voorzien van hip SlimArmor hoesje en screenprotector.

  59. Nog nooit een hoesje om mijn iPhones gehad. Het is een gebruiksvoorwerp wat mag beschadigen. Ik heb hier totaal geen moeite mee sterker nog vind het juist wel mooi een teken van veel gebruik. Ach en 2 jaartjes dan heb je weer een nieuwe en belanden ze bij mij toch ergens diep achter in een kast.

  60. Ik neem mijn telefoon regelmatig mee in bad, maar altijd in een waterdichte lifeproof case. Kapot zal ie daar niet van gaan.

  61. Na de 3G, 4S nu zeer tevreden met 5S. Geweldig product, mooi design. Nooit problemen. Ben nu 68 en mijn eerste mobiele telefoon was een Kermit die je op parkeerplaatsen en tankstations kon gebruiken via Greenpoint. Heb later ATF2 netwerk gebruikt voor andere grote (èn zwaar) Philips telefoons. Nu 4G, geweldig. Bel en app veel zakelijk. Met Iphone altijd goede occasion prijs gekregen door zorgvuldig gebruik. Overigens ook andere Apple producten in gebruik voor goede uitwisseling en die hebben ook nog een goede 2e hands markt. Nooit een ander product meer. Hoop hiermee de 100 te halen. Straks geen arts meer nodig met de Iwatch. Geweldig. Groeten van Opa!

  62. Al mijn iphones 1,2,3,… zitten nog altijd in het origineel doosje,Ik koop ze alleen om ze later binnen 25 jaar ofzo te verkopen.

  63. Iphone 3G gehad en daar een bumper en screenprotector op gehad.

    Nu vanaf begin de 4S (voldoet naar mijn mening nog steeds voldoende) maar ben van de screenprotector afgestapt omdat dit te veel gedoe is zonder dat het echt iets helpt imo.

    De 4S heeft alleen een bumpertje zodat hij niet kan krassen als hij op tafel ligt en schuift, allebei de kanten nog helemaal gaaf.

    Wel al een paar keer laten vallen, dus de bumper is voor mij geen overbodige luxe al vind ik de iphone zonder wel mooier.

  64. “Ik verstuur regelmatig naaktfoto’s naar anderen” 183 votes.. lol :’)

  65. Het is maar een telefoon.. Als ie kapot is koop ik wel weer een nieuwe

  66. @jopie: Niet iedereen is zo rijk als jij…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.