Reacties voor: iCulture peilt: hoeveel opslag vind jij ideaal?

De iPhone 6 staat bijna voor de deur, dus we komen weer voor een moeilijke keuze te staan: hoeveel opslagruimte vinden we eigenlijk ideaal?
Lees het complete artikel β†’ iCulture peilt: hoeveel opslag vind jij ideaal?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 37 reacties

  1. Normaal heb ik 16gb.

    Ga nu voor de 32gb omdat de games steeds groter worden. En er dan mooi wat meer muziek op kan zetten

  2. Verwisselbare opslag! Een geheugenslot voor externe kaarten. Zo bepaal je zelf hoe groot je opslagcapaciteit word.

  3. 32 GB. Ik heb nu een iPhone 5 met 16 GB en dat is toch wel erg krap. Ik stoor me met name nog steeds aan het feit dat je de cache van apps niet leeg kunt maken. Facebook bijvoorbeeld neemt steeds meer geheugen in beslag hoe vaker je hem gebruikt. In Android kan dit al jaren.

    Dit samen met wat muziek en mijn foto’s is 16 GB toch wat weinig. Ik moet regelmatig apps opnieuw downloaden en muziek of video’s verwijderen om ruimte vrij te maken. Ik denk dat 32 GB voor mij voldoende is.

  4. Vooral vanwege het feit dat ik veel muziek luister en toch op vakantie veel foto’s en video’s maak is mijn iPhone 5(16gb) 32gb toch een betere keuze.
    Ik denk dat voor velen toch het prijs kaartje het knoop door hakt hoeveel gb ze nemen

  5. Origineel geplaatst door conservo
    Ik stoor me met name nog steeds aan het feit dat je de cache van apps niet leeg kunt maken. Facebook bijvoorbeeld neemt steeds meer geheugen in beslag hoe vaker je hem gebruikt. In Android kan dit al jaren.

    Dit is gewoon mogelijk in iOS hoor. Onder gebruik in je instellingen staat hoeveel een app verbruikt. Als je daar op klikt kun je inzien hoeveel daarvan weg te gooien is zoals cache. Ook het volledig afsluiten van de telefoon en opnieuw opstarten en force quitten van een app leegt de cache. Mocht de app daar allemaal niet naar luisteren dan is deze gewoon slecht ontworpen (zoals we van Facebook gewend zijn)

  6. Ik heb nu 32GB op m’n 4S, maar zal bij de 6 twijfelen voor die van 64GB.

  7. Zelf zou ik graag een 128gb model zien,heb namelijk een pittige groten muziek

  8. Heb nu 64GB in mijn 5S en heb hier veel en veelste weinig aan. Dat schijtding zit om de haverklap vol waardoor ik weer dingen moet verwijderen. Het wordt tijd dat telefoons ook gewoon bijvoorbeeld 2TB aan opslag hebben. Dan kan je tenminste even uit de voeten alhoewel ik dat ook zo vol heb.

  9. Het is gewoon de prijs die dat bepaald. Ik kies altijd de goedkoopste, en zet dan gewoon wat vaker mijn foto’s op mijn Macbook, zodat er ruimte overblijft voor mijn muziek. En de apps worden ook steeds groter. Maar vanaf 32 GB zou heel prettig zijn.

  10. Heb nu 64gig en die zit bijna vol. Ga denk ik voor de 4.7 inch en 128 gig. Toch eens even naar mediamarkt en een random 5.5 inch toestel vast houden (als deze erkomt van Apple dan) om te kijken of 5.5inch toch niet te groot is, heb van die grootte nu niet echt een idee.

  11. @Luuk Lamers: Ik heb die optie niet hoor. Alleen de optie “verwijder app”.

  12. Ik vind 8 veel te weinig 16 gaat 32 is net iets te veel 64 te veel 128 OVERKILL!! Dus ik denk dat 24GB prima is voor mij

  13. Voor mij is 32GB ideaal!

  14. Ik denk dat de vraag niet helemaal correct is. Natuurlijk vind ik 128GB ideaal maar of ik de prijs dat waard vind is een heel andere vraag. Als de 64GB nu hetzelfde kost als de 32GB versie van vorig jaar, dan ga ik voor 64GB.

  15. Voor iphone 64 gb om veel muziek mee te nemen.
    Voor Ipad 128 gb om HD FILMS mee re kunnen nemen.

  16. Ik had een iPhone 4 32GB en ben dit jaar naar een iPhone 5C gegaan van 16GB. Merk toch dat ik regelmatig moet schonen. Zeker gezien vele fotograferen en video is 64GB voor mij beste. Mits betaalbaar.

  17. Ik heb op dit moment een iPhone 4 met 32 GB en ik heb er ruim voldoende aan, hiervoor had ik er 1 met 16GB. de ruimte heb je ook steeds meer nodig omdat applicaties groter worden.

  18. 32gb zou voldoende zijn voor mij, heb niet teveel apps draaien en foto’s upload ik gelijk naar mijn dropbox…

  19. Origineel geplaatst door dan
    Ik vind 8 veel te weinig 16 gaat 32 is net iets te veel 64 te veel 128 OVERKILL!! Dus ik denk dat 24GB prima is voor mij

    we geven aan apple door dat ze speciaal voor jou een iphone met 24GB maken. Zucht.

  20. Beetje rare vraagstelling: “ideaal” is natuurlijk zoveel mogelijk… de vraag is hoeveel geld je daarvoor wilt neertellen πŸ™‚

  21. Voor mij 128 gb, zou super zijn!!

  22. Origineel geplaatst door Zaandammer
    we geven aan apple door dat ze speciaal voor jou een iphone met 24GB maken. Zucht.

    De 32GB variant heeft toevallig 24GB beschikbaar πŸ™‚

  23. @Paul: Je hebt gelijk (de vraagstelling geeft aan hoe erg je binnen de Apple-box gevangen kan zitten…)
    MicroSD slot en zelf bepalen. Is ook veilig (afscherming binnen iOS tegen executables)

  24. Ik snap al jaren niet waarom 32gb maar liefst €100,- duurder moet zijn in vergelijking met 16gb.
    Geheugen is echt niet meer zo duur als in 2008

  25. Origineel geplaatst door Kamran
    De 32GB variant heeft toevallig 24GB beschikbaar πŸ™‚

    hahaha ja dat is dan wel erg toevallig

  26. Afh v de opslag-opties/prijzen en directe beschikbaarheid voor foto’s/video’s in de nieuwe icloud photos-app. Aangezien daar de meeste opslag bij mij aan op gaat.

  27. Ik neem sowieso altijd de goedkoopste. Is dat 16GB dan neem ik die, is het 32GB dan neem ik die. Het is het me gewoon niet waard om 100 Euro extra neer te tellen voor wat extra ruimte. Natuurlijk heb ik graag wat meer ruimte, maar als je handig met de ruimte om gaat kun je best wel toe met 16GB.

  28. Ik heb altijd 32Gb gehad en dat is ideaal. Vooral met muziek heb ik geen zin om dat uit te gaan zoeken wat ik fijn vind om fysiek op te slaan. Daarnaast wil ik geen gebrek aan ruimte wat betreft app’s.

  29. Wat hier ook al geopperd wordt: variabele opslag! Het is niet meer van deze tijd dat je niet zelf kunt bepalen hoe groot je opslag wordt. Gewoon een microSD poort erin en je prikt goedkoop een 128 GB kaartje erin. Het verwisselen zou juist ook handig kunnen zijn voor verschillende profielen (bijvoorbeeld zakelijk en privΓ©). Maar Apple kennende zal dit nooit gebeuren, daar is onder andere het verdienmodel grotendeels op gebaseerd.

  30. Ik heb nu nog steeds 16gig, en voor de huidige iPhone vind ik dat voldoende. Ik denk alleen dat ik de volgende voor een grotere opslag ga.

  31. Ik heb nu 4S 64g en dat is goed, heb nog vrij veel ruimte over en heb daarom 64g gestemd.

  32. Ik heb gekozen voor 32GB omdat mijn iPad mini Retina die opslag ook heeft. M’n 5S heeft 16GB en dat is net wat te weinig voor mijn foto’s, apps en muziek. Met 32GB kan ik net wat meer kwijt.

  33. Ik heb 128 GB gekozen. De 64 GB i5 die ik heb zit vol.

  34. Mijn 64GB was al te klein! ik moet upgraden naar 128GB.

  35. Ik vind 16 gb het meest praktisch omdat ik het ronduit belachelijk vind dat de prijs 100 euro stijgt als het aantal gb verdubbelt. (Nu we het daar toch over hebben, is daar een reden voor of is het pure geldklopperij?)

  36. 16 GB is voor mij meer dan voldoende. Heb maar een handjevol apps die ik ook daadwerkelijk zo en nu dan gebruik.
    Muziek of foto’s, daar doe ik niet echt aan mee πŸ˜€

  37. Heb een NAS met 1 terabyte. Geen foto’s e.d. op laptop, 2 iPhones en iPad. En uitbreidbaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.