Reacties voor: iCulture peilt: Wat vind jij van de Apple Watch?

Wat vind jij van de Apple Watch? In deze poll willen we weten wat jij nou echt vind: een grote flater, of het beste product dat Apple in jaren gemaakt heeft?
Lees het complete artikel → iCulture peilt: Wat vind jij van de Apple Watch?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 81 reacties

  1. Sorry maar ik vind dat het predikaat ‘ smartwatch’ iets extra’s moet toevoegen aan het hedendaagse beeld van een mooi horloge. Met dit ontwerp gaan we wat betreft uiterlijk weer terug de tijd in. Dit geld voor meerdere merken smartwatches.

  2. Het is mooi en goed ontwikkeld maar ik denk nog steeds dat een smartwatch weinig toekomst heeft.

    Een horloge is in de eerste plaats een sieraad en daarna pas een functioneel product. Mijn horloge van €550 is zoveel mooier dan elke andere smartwatch.

    Ik denk dat het een niche product is voor geeks en nerds. De gewone man vind het of teveel Geld of koopt liever een echt horloge.

  3. Wel mooi. Batterij is voor mij onacceptabel. Gezondheidsfuncties had ik meer verwacht. De rest van de opties zou ik maar 1 keer gebruiken. Zo veel moeite heb ik er niet mee om de telefoon kort te pakken.
    Helaas. Een no-go

  4. Kom maar op met dat ding. iPhone gaat ook iedere nacht aan de oplader dus dat is geen probleem. Gewoon goed uitgedacht, mooi normaal design en handig dat je je afspraken in het tijdgedeelte kan zien. Verder veel dingen die je nauwelijks gebruikt maar die heeft de iPhone ook. Benieuwd wat ze in den Haag hierop gaan uitvinden, mag je straks niet meer tegen je horloge praten?

  5. Jammer dat je Apple watch niet ontvankelijk zonder iPhone kan dragen en de Apple watch is niet water dicht dat vind ik een nadeel.
    Voor de rest wacht ik het af hoe de ontwikkeling verder gaat.

  6. ik zie het nut niet in van een smartwatch die je altijd in combinatie met een ander device moet gebruiken om over volledige functionaliteit te kunnen beschikken.

    ik zie nog steeds David Hasselhoff uit Knight Rider voor me als hij KITT oproept…

    geef toch voorkeur aan een normaal horloge of goed sporthorloge

  7. Ik vind het horloge er erg tof uit zien, maar ik vind de prijs weer erg Apple. Zou ‘m graag willen hebben, maar hier koop ik dan toch liever gewoon een gaaf ‘normaal’ horloge voor en haal ik wel wat vaker m’n iPhone uit m’n broekzak..

  8. Geruchten over batterij zijn niet best. Hij is niet eens waterdicht!!!!

  9. Jammer dat ie s’nachts aan de lader moet. Ik had ook graag m’n slaappatroon willen analyseren. En niet waterdicht is echt een gemis

  10. Had erg gehoopt op een doorbraak op gebied van gezondheid, met name een glucose sensor waar ook geruchten over gingen. Misschien in model 2…

  11. Qua prijs is het net zo duur als een High-end Polar.

    Die is echter wel waterdicht en dat is de Apple watch niet.

    Het feit dat je een iPhone MOET hebben vind ik jammer. Ik had hoop op sporten met alleen het horloge, scheelt weer zooi meesjouwen.

    Batterijduur moet omhoog, ik snap de technische beperkingen, maar dan nog, meer dan 24uur moet haalbaar zijn. Ik zou mijn slaap namelijk ook willen meten, en de hartslag gedurende die tijd.

    Op dit moment lijkt de Mio (ontwikkeld door Philips) een beter product hiervoor. Continu hartslag en accu houdt het dagen vol.

    Ik ben bang dat het in praktijk tegen gaat vallen.
    Qua aanschaf wacht ik dus op de praktijktests van serieuze sporters.

  12. Fraai, functioneel en op gebruiker gericht. Zet concurrenten op grote achterstand zeker de sporthorloges, mits gps een standaard build in functionaliteit is. Als daar een iphone voor nodig is zetten ze zichzelf op grote achterstand (zeker de sporteditie). Sporten etc met een iphone6 plus is een uitdaging en maakt van de gebruiker het lachertje van de buurt.

  13. Apple watch moet meer onafhankelijk zijn.
    Wat is het nut om de watch te gebruiken, als je je telefoon bij je MOET hebben terwijl op je telefoon het scherm groter is?

  14. Een lollig device, maar ik ben er niet van onder de indruk, de meeste ‘ouderwetse’ horloges vind ik veel en veel mooier. De huidige Apple Watch zou ik niet bij mijn pakken willen dragen.

    De gesignaleerde noodzakelijke combi van Apple Watch en iPhone snap ik niet, ik kan het me haast niet voorstellen. Wellicht dat het hier om een misverstand gaat, dat zal blijken als het horloge eenmaal op de markt verschijnt.

    Met de zaken die ik zou kunnen monitoren met de Apple Watch heb ik weinig tot niets. Fijn dat mijn hart klopt, maar waarom zou ik dat -anders dan bij het sporten- willen vastleggen en delen met vrienden? Schei toch uit.

  15. Pro’s

    – mooi design (maar is persoonlijk)
    – fantastische afwerking (gebaseerd op mensen die hem gezien hebben)
    – horloge bandjes zijn absolute topklasse
    – fantastische designkeuzes die horloge heel persoonlijk maakt (luxe, sportief, elegant het kan allemaal)
    – innovatief OS
    – bruikbare toepassingen
    – licht (volgens hands-on previews)
    – health en sport app veel bruikbaarder dan iedereen nu denkt

    Cons

    – batterijduur van slechts een dag
    – verplicht gebruik samen met iPhone
    – geen eigen WiFi, gps, netwerk
    – Iets aan de dikke kant (hoewel hij volgens de previewers nog redelijk elegant overkomt)
    – is het echt bruikbaar?

    Grootste twijfelpunt: Apple’s eerste versie van de iPhone en iPad werden radicaal gewijzigd/verbeterd na het eerste design. Is early adopter zijn wel slim in dit geval?

  16. Wou dat hij compleet waterdicht is of in ieder geval de sport variant waterdicht is. Maar verder kan ik niet wachten tot er ren om mijn pols zit

  17. Weinig meerwaarde zo’n horloge ook omdat je toch nog een iphone erbij moet hebben. Horloge is voor mij puur om de tijd af te lezen, in weekend of als ik vrij ben heb ik zelfs nooit een horloge nodig en is de iphone voldoende. Plus op heel veel werkplekken kun je zo’n horloge ook niet dragen ivm snel beschadigingen…

  18. M’n 4s doet het nog zo goed. Heb nog geen financieel plaatje voor (nieuw)koop/inruil gemaakt. Wacht nog tenminste tot 5 dec.

  19. Ik wil toch even reageren dat iedereen erover valt dat je een telefoon erbij nodig hebt, hoe zien jullie dit voor je zonder telefoon?

    Een aparte 4G sim voor in je horloge? Hoe moet je anders je berichten binnenkrijgen op je apple watch, hoe kan je anders handsfree bellen, of apple maps raadplegen?

    Schijnbaar gaat iedereen er vanuit dat een horloge zonder 4G dezelfde functies heeft als een telefoon met. De apple watch heeft de iphone nodig vanwege het feit dat de iphone de internet verbinding heeft. Lijkt me toch heel logisch. Bij de andere smartwatches van Samsung en LG is dit niet anders.

    Zonder iphone is het maar een gewoon horloge. Wellicht dat ze nog een offline modes maken?

  20. Volgens mij een stap in de juiste richting, het gaat echter nooit mijn klassieke horloge vervangen. Er gaat wat mij betreft niets boven een echt mechanisch horloge.

  21. Als hij er als volgt had uit gezien, dan waren nagenoeg al mijn irritatiepunten weg.

  22. Het enige wat ik me afvraag: als je aan het rennen bent, hoe gaat de Apple Watch bijhouden waar je dan bent. Ik snap best dat de gyroscoop samen met een stappenteller redelijk kan bijhouden wat je doet maar hoe bepaalt de Apple watch nou echt de precieze afstand die je aflegt. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je ook nog een iPhone op je arm vastbindt. En kan de Apple Watch ook draadloos muziek afspelen naar je koptelefoon (dat lijkt me wel aangezien alles via Bluetooth loopt).

  23. Design van de Kairos is veel beter en classy…

    Maar de toekomst van apple watch zal wel beter zijn dan de kairos.

    Voor nu denk ik dat ik de kairos ga kopen.

    Jammer ik had echt de iwatch willen kopen.

  24. Zou Apple watch vooral kopen om mee te hardlopen. Maar dan wil ik geen iPhone bij me hebben. Paar generaties wachten dus, tot dat niet meer hoeft.

  25. Origineel geplaatst door Dennis
    Als hij er als volgt had uit gezien, dan waren nagenoeg al mijn irritatiepunten weg.

    Ik denk heel simpel: componenten zijn niet rond, dus je kan niet alle ruimte optimaal benutten. Daarnaast met Apple’s ronde iconen lijkt het een goede oplossing maar de ‘glances’ (en berichten, notificaties etc) verliezen veel ruimte. Zelfde reden waarom een tv, pc scherm nooit rond is.

  26. @WvB22: Antwoord op al jouw vragen: De iwatch werkt alleen icm je iphone.

  27. Ik vind het nogal tegenvallen. Leuke gadget, maar voor de features die ik zou kunnen gebruiken heb je toch je iPhone erbij nodig. Dat doe ik nu met apps, dus ik bespaar me het geld wel. Volgens mij gaat de Apple Watch alleen maar een gadget worden voor mensen die hip willen zijn.

  28. Waarom piept iedereen over de accu? Daar is nog helemaal niks officieels over bekend.

    Waarom piept iedereen over wel / niet waterdicht? Ook hier, niks officieel over bekend. En hoe vaak gaat iemand zwemmen met een horloge?

    Waarom piept iedereen over “te dik” ga een naar een goede juwelier, IWC, Chopard, Rolex enz enz enz. Bijna alle mechanische horloge’s zijn even of zelfs dikker.

    Keer op keer zie je mensen non argumenten spuien. Maar inhoudelijk op de feiten ingaan zit er natuurlijk niet in.

    En waarom koppelen met de iphone? Wil je dan voor 4g een apparte sim invoeren met een eigen nummer voor berichten en telefoontkes?

  29. Origineel geplaatst door sapapa
    @WvB22:
    Antwoord op al jouw vragen: De iwatch werkt alleen icm je iphone.

    Nee dus. Want als je de filmpjes van Apple had bekeken met de rennende, lekkere strakke dames dan zie je dat ze rennen zonder een iPhone! En toch weet de Apple Watch exact hoe lang ze gerend hebben, met welke snelheid, welke afstand er is gelopen en hoeveel calorieën verbrandt zijn. De meeste snap ik wel maar snelheid en afstand zonder gps? Hoe precies is dat?

  30. @iphone_user: mensen piepen niet, sommige vragen zijn wel degelijk relevant. Nee de exacte batterijduur is niet bekend maar Apple zegt zelf dat ie elke nacht opgeladen moet worden. Het is dus duidelijk dat Apple zelf aangeeft dat je geen wonderen van de batterij moet verwachten. En ja, hij lijkt wel een beetje dik. Ik weet zeker dat Apple hem ook dunner had willen maken. Maar ja je moet ergens een batterij en de andere componenten kwijt. Het is gewoon heel simpel. Met de huidige techniek kan het gewoon niet dunner. Al zou het me niks verbazen als er volgend jaar wel een dunner model mogelijk is (zie de eerste iPad, iPhone).

    Tijdens de hands-on is gezegd dat ie niet waterdicht is maar wel spatwaterdicht. Je kan er prima mee sporten, je handen wassen etc. Je kan er alleen niet mee zwemmen.

  31. Mijn reactie; ik heb al een Iphone dus wat moet ik met een smartwatch. Ik kan al zien hoe laat het is en op mn Iphone doe ik de rest, dus ik vind de smartwatch geen toegevoegde waarde hebben voor mijzelf.
    Ik neem gewoon lekker de Iphone 6 en klaar 😀 Dan ben ik helemaal happy.
    Maar het is leuk voor mensen die van gadgets houden!

  32. Had meer verwacht van het design, een vierkantje met afgeronde hoeken…?
    De hype rond gezondheid wordt niet waargemaakt met alleen hartslag sensor.
    Niet waterdicht???? WTF Apple!

    Blijf denk ik nog even bij m’n pebble steel, met 1 week battery life EN waterdicht!

  33. Moet hem hebben. Ik zwem of douche nooit met mijn horloge, dus als hij tegen regen kan is het geen probleem.

  34. Waar ik de Apple Watch graag voor wil gebruiken is tijdens het hardlopen. Graag in combinatie met de app Runkeeper.
    En dan we graag zonder mijn iPhone om mijn arm.
    Zonder GPS zal dit wel niet kunnen, ik wil namelijk wel mijn pace kunnen zien.

    Ben dus wel benieuwd hoe en of dit gaat lukken?

    Rennen doe ik nu met mijn Polar V800.

  35. zwaar teleurstellend dat apple geen smartwatch brengt die je zonder iphone kan gebruiken voor hardlopen

    Het is nu alleen een overbodige afstandsbediening voor je iphone en een slappe kopie van samsung gear

    Ik had na al die jaren minimaal een watch verwacht met eigen gps bluetooth hartslagmeter, bloeddrukmeter en music player zodat je tijdens het hardlopen niet ook nog weer die onhandige iphone telefoon mee moet dragen

    Hoe minder ballast hoe beter dan toch maar de adidas watch……helaas

  36. Sport horloge maar niet waterdicht????en ook nog het batterij issue!il wacht wel op de appelwatch 3.

  37. Het ziet er mooi uit en ik zou het handig vinden. Echter, ik wil m’n iPhone dan thuis kunnen laten en alleen met de Watch naar het werk of uit of whatever. Daarbij vind ik het véél te duur, voor max €200 was het verleidelijk. Nu is het: no way

  38. het is vrij simp ik zie me eigen niet heleadag met me grote worst vingers op zo”n kleine schermpje klooien. ik ga voor de iPhone 8

  39. In de schaduw van de concurrentie moet Apple het licht nog zien te vinden. Weer niks baan brekends. Weer geen wow effect. Slechte accu en vooral niet waterdicht. Jammer Apple ik blijf nog even bij samsung/Android.

  40. Had van te voren al besloten hem aan te schaffen, was toe aan een nieuwe hartslagmeter bij het hardlopen.Moet nu nog ff wachten, maar niet erg alhoewel ik geen 2e antenne-gate verwacht.Ik kijk uit naar mogelijkheden icm de foon.

  41. Deze poll-resultaten zijn waardeloos. Er staat niet één optie waarin de extreem hoge prijs aan de kaak wordt gesteld. Dat zou de #1 uitkomst worden. Als jullie de poll resetten en het artikel opnieuw plaatsen met de #1 optie er wél in, zal het er heel anders uitzien.

  42. Ben vooralsnog niet onder de indruk. Zou mij verbazen als dit een killer product zou worden.
    Ook vreemde keuze om 2 formaten iphone te maken en dan ook nog zonder saffierglas en oplaadbaar via scherm met zonlicht. Geen focus en gemiste kans

  43. Ik vind het design wel leuk maar de functionaliteit een stuk minder.
    Had van Apple meer verwacht qua specifieke functies. Mijn Garmin 620 kan nog meer dan de Apple watch alleen ziet hij er niet zo stylish uit.

    Ik ga hem dan ook niet aanschaffen vanwege de ontbrekende techniek.

  44. Anders, want zolang het niet waterdicht is ga ik daar echt mijn geld niet aan uitgeven. Zeker niet voor zo’n prijs.

  45. Ik weet gewoon echt niet wat ik met zo’n ding moet… Wat voegt het nou helemaal toe in je leven wat je niet al in een smartphone hebt zitten? Wat heb ik er nou aan dat m’n hartslag constant gemonitord wordt? Daar ga je toch niet gezonder van worden?

  46. Deze is echt supergaaf..
    Gemiste kans van Ivy lijkt mij. Toch vreemd dat een mockup artiest vaak een oogstrelender product kan maken in 2 dagen dan zo’n team van Apple in 3 jaar.

  47. Volgens mij heb ik toch echt in het filmpje ergens gezien dat de watch samen moet werken met de iPhone. Waar zou die anders de route via gps vandaan moeten halen?!

    Kan me niet voorstellen dat dit allemaal in dit horloge zit. En leuk om er tegen aan te praten, maar zolang het nog niet in het Nederlands kan, sorry Apple!!

    Wel horlogeband en NFC uit Nederland vandaan halen maar nog steeds geen Siri Nederlands. Best een grote – punt!

  48. Maar is het mogelijk dat Apple de waterdichtheid nog aan kan passen? Want ze hebben daarover niet specifiek verteld. En de batterijduur is ook niet duidelijk benadrukt. Misschien is dit bij de release allemaal anders!

  49. Niet rond toch wat ik gehoopt had

  50. Ik vind de poll niet goed, het zijn allemaal punten maar je kan hem niet mooi vinden en ik vind toch nog steeds in essentie dat hier ook een vergelijking getrokken moet worden met traditionele horloges. Ik ben een horloge liefhebber en ik zal zelf tot nog toe van alle smartwatches niet overstappen (of dat nou aan de prijs of vormgeving of aan beide ligt), de toegevoegde waarde is ook veel te klein in mijn ogen. Draag liever een fitness tracker ipv zo een smartwatch

  51. Dit gaat een FLOP worden, vooral dat niet waterdicht zijn is een groot minpunt, dat is tegenwoordig toch wel het minste wat je verwacht van een watch!
    Daarnaast heel beperkte mogelijkheden.

  52. Mooi en slim maar voor mij persoonlijk geen toegevoegde waarde

  53. @Thomas: Eens, ik moet eerst zien hoe handig dit is met fietsen of hardlopen. Ik vrees dat het tegenvalt, want dit horloge werkt volgens mij niet standalone. En ik voel er weinig voor behangen met i-dingen op mijn fiets te stappen.

  54. Ik gebruik een Withings Pulse. Die meet afstand , stijging, aantal stappen, hartslag, zuurstofgehalte en slaaptijd. De trackeraccu houdt het gemakkelijk anderhalve week vol. Vanuit Health oogpunt geef ik nog steeds de voorkeur aan de Pulse. Vind je de andere notificaties belangrijker dan wordt de Watch interessant.

  55. Persoonlijk had ik toch meer op een ronde variant gehoopt, ook aangezien veel in de UI rond is, is het huidige vierkante design voor mij een gemiste kans. De functies die Apple heeft laten zien bieden dan wel weer perspectief, dus ik hoop dat er in de toekomst ook een ronde wordt uitgebracht (Moto360 en LG G laten zien dat het kan). Misschien koop ik er dan een.

  56. Mooie vormgeving, Apple waardig. Alleen heel erg jammer dat het geen data kan opslaan en laten synchroniseren met de IPhone. Met name voor de gezondheidsfuncties is het erg jammer. Je zal bij een rondje hardlopen/sporten altijd je iPhone6 plus moeten meezeulen. De overige apps kan je beter op je iPhone draaien aangezien deze toch in je broekzak zit. Tot slot erg jammer van de batterijduur. Had er erg naar uit gekeken maar denk dat ik op de Apple Watch 2 wacht nadat de “testfase” is afgerond. Geinig maar veel te duur hebbedingetje naar mijn mening.

  57. Smart Watch is een volstrekt zinloos ding

  58. Hoor niemand over het feit dat je bij het hardlopen alsnog je iphone mee moet nemen… Een echte misser wat mij betreft! En spat water dicht?!

  59. Nou, ik vind de apple watch niet bijzonder, eigenlijk alleen voor mensen die veel sporten, zo maakt apple t in de reclame video.

  60. Ik lees wel veel dingetjes waarvan ik denk dat mensen of de keynote niet gezien hebben of niet goed gelezen heb.

    De Apple Watch is in ieder geval spatwaterdicht. Je kan er gewoon mee lopen in de regen en je handen wassen. Ik weet niet hoeveel mensen met een horloge zwemmen maar in zwembaden waar ik kom is dat heeeeel weinig. En ik draag ook nooit een horloge tijdens het douchen. Weet niet hoe dat met anderen zit maar ik denk toch dat een heel klein percentage mensen met zijn waterdichte horloge onder de douche stapt. Zo belangrijk is waterdicht ook weer niet al had het wel logisch geweest bij in ieder geval de sport uitvoering.

    De Apple Watch is wel degelijk stand alone te gebruiken. Alleen dan is het meer een gewoon fitness horloge. Aangezien je geen internet hebt (daar is de iPhone voor nodig) zal je geen berichten of notificaties ontvangen. Maar de Apple Watch blijft wel je calorie verbruik, hartslag, tijd etc weergeven

    De Apple Watch heeft ook 8 GB intern geheugen dus je muziek etc. kan je ook gewoon beluisteren. De Apple Watch onthoudt alles wat hij meet. Hij synct automatisch zodra de iPhone weer in de buurt is.

    En waarschijnlijk kan je er dus WEL mee hardlopen zonder je iPhone. Kijk maar naar het gelikte promofilmpje met de twee strakke dames. Geen iphone te zien en ze hebben echt weinig aan dus dat moet opvallen. Vraag is; hoe krijgt Apple dat voor elkaar?

  61. Het ding kan teveel, ik vind het bijna eng en dat terwijl ik met mijn schamele 20 jaar aan toch wel wat gekke dingen gewend ben! Het is dan wel weer zo dat het veel meer kan dan de huidige smartwatches en zo lijkt Apple toch weer een revolutie te ontketenen, geen nieuw product, maar wel een nieuwe standaard!

  62. Het design van de ombouw vindt ik niets. Veel te dik en vierkant met ronde randen. Echt inspiratieloos, de aansluiting van de bandjes zijn wel echt Apple mooi aangesloten en slick.

    Software lijkt mooi maar het is in mijn oven pas een smart watch als hij stand alone werkt. Dit is in mijn ogen een dumb watch. Daarnaast is het oplaad systeem slecht. Elke dag opladen prima maar doe dan een draadloos systeem waarbij je hem gewoon op een plaatje legt en that is.

    Nee deze watch is gewoon een vette teleurstelling en gaat en nu ook niet meer komen in deze vorm. Jammer want ik zag het best wel zitten.

  63. Een horloge is een fashion statement en een sieraad. Het is ook een slavenketen die laat zien hoe je beheersd wordt door tijd.
    Ik draag nooit een horloge en de ‘slimme’ extra’s van een smartwatch zullen daar voor mij niets aan veranderen. Een doodlopend spoor, imho.

  64. Eerst zien.. voorlopig is er geen spoor van te vinden op de Belgische versie van de Apple site..

  65. Origineel geplaatst door Bubbly
    Deze poll-resultaten zijn waardeloos. Er staat niet één optie waarin de extreem hoge prijs aan de kaak wordt gesteld. Dat zou de #1 uitkomst worden. Als jullie de poll resetten en het artikel opnieuw plaatsen met de #1 optie er wél in, zal het er heel anders uitzien.

    Het ding kost €350,-. Een Moto 360 of LG horloge kost al €250 tot €300. En die hebben een lagere resolutie, een belaberde harslagmeter en zijn net zo “waterdicht” als de Apple watch. Dus de prijs valt wel mee.

  66. Het grappige is dat met elk nieuw product van Apple de discussie oplaait of het wel nut heeft en of het wel ‘bestaansrecht’ heeft.

    Met de iPad was dit precies hetzelfde. Een grote iPod touch zou het zijn met nauwelijks toegevoegde waarde. Wat moet je ermee riepen velen in koor (inclusief mijzelf!). En moet je nu eens kijken wat er van gekomen is.

    Ik kan me goed herinneren dat mijn vriendin woedend was dat ik er één gehaald had. Een onzin ding vond ze het. Na een week was ze er niet meer vanaf te slaan. Zij gebruikt hem nog steeds veruit het meest!

    De eerste iPad was trouwens ook geen doorslaand succes. En de eerste iPhone ook niet (gemeten naar het aantal verkopen). Die werd belachelijk gemaakt vanwege het missen van een toetsenbord, geen mms, enkel EDGE verbinding en enorm duur.

    Ik verwacht hetzelfde van de Apple Watch. In het begin zullen alleen early adopters er mee lopen. Mensen zien het in gebruik en vragen zich af wat ze er mee moeten. Maar ze willen hem wel hebben. Het is jammer dat het ding niet voor kerst verschijnt. Het had dé verkoophit van kerst 2014 geweest.

    Je telefoon wordt steeds meer een krachtige centrale hub waar andere apparaten mee communiceren. Je hebt hem wel altijd bij je maar subtaken kan je steeds makkelijker uitvoeren bijvoorbeeld in de auto (iOS in the car) en nu dus op je pols.

    Ik denk ook dat de inzichten die je krijgt in je gezondheid vele malen groter zijn dan mensen zich realiseren. Dat je wel eens een dag te veel slechte dingen eet en te weinig beweegt voel je soms zelf wel aan. Maar het ook zien is een ander verhaal. Het zou mij motiveren om toch nog een rondje te gaan rennen.

  67. Als je gaat fietsen wil je toch wel je phone mee nemen om bereikbaar te zijn en voor noodgevallen en voor route, dus dat gaat prima. Hardlopen is ander verhaal.
    Maar ik zie het overgrote deel die apple watch alleen zien als een fitness ding. Maar de koppeling naar Homekit is nu nog onderbelicht, maar dat wordt wel een dingetje hoor!

    Apple Tv, airplay, sonos, lampen, verwarming, zonwering, allemaal via je watch.
    Chriet titulaer hoor ik u?

  68. – het is geen horloge.
    – als je geen toegevoegde waarde ziet wil dat niet perse zeggen dat die er niet is.
    – aangezien elke app maker zich op deze pols extensie van de iPhone gaat storten en mag storten zullen er toepassing gaan verschijnen in een moordend tempo waar vast wel een paar bij zullen zitten die zelfs Apple nog niet heeft kunnen bedenken.
    – hij hoeft alleen maar “niet lelijk genoeg te zijn t.o.v. normale horloges want hij gaat zeer veel marktaandeel in het lagere horlogesegment pakken met zijn toepassingen als USPs.
    – pas als hij er een tijdje is zullen veel mensen hem pas kunnen begrijpen
    – Apple gaat er vies veel verkopen!
    – ik wil er ook een 🙂

  69. Jammer dat het instap model van 350 euro iets te duur is…

    Ondanks de prijs zal ik de Apple Watch kopen. Hopelijk heeft deze genoeg GBytes aanboord. Allen jammer dat ze die prijzen de hoogte in jagen.
    Geef toe mocht de Apple Watch 200 euro kosten worden er gegarandeerd mijoenen van verkocht. Hopelijk is het net een succes als met de iPhone. En komen ze niet elk jaar maar om de 5 jaar met nieuwe Apple Watch op de markt. Want Apple zuigt letterlijk de geldbundel van de consument leeg. En dat moet stoppen, gewoon de prijzen naar beneden te drukken met goedkopere toestellen te leveren, dan zullen er ook meer van verkocht worden.

  70. @Dre: Heb gehoord dat de Apple Watch wel water dicht is. iCulture had dit toch gemeld… Nu twijfel ik als deze water dicht is?

  71. Voor mij is een gebogen glas een must, anders is het net een te kleine iPhone

  72. @lex: en ja het moet ook onafhankelijk van een iPhone functioneren

  73. Geen gps, das jammer, niet waterdicht, ook jammer

  74. Ik vind het een mooi apparaat, maar helaas weinig vernieuwend ten opzichte van al bestaande watches.

    Voor mij is het horloge met name interessant om mee te sporten en ik hoopte dat ik mijn iPhone thuis kon laten tijdens het hardlopen. Het feit dat ik echter nog steeds mijn iPhone mee moet nemen, zorgt ervoor dat de Apple Watch voor mij een soort dure hartslagmeter wordt.

    Hiernaast ren ik door weer en wind en kom ik regelmatig zeiknat thuis na een 20km duurloop. Het feit dat de Watch enkel spatwaterdicht is zorgt ervoor dat het niet alleen een dure hartslagmeter wordt, maar ook nog eens één die ik enkel kan gebruiken op zomerse dagen.

    Ik ben nog steeds enthousiast over de potentiele mogelijkheden van een watch, maar op dit moment is het voor mij als intensieve sporter gewoon niet interessant.

  75. Hmmm,

    Ik wacht tot…? Applewatch 3 of zo.

  76. Ik zie nog steeds het nut er niet van in. Vooral dat het gaat om gezondheids aspecten lijkt mij volkomen nutteloos. Niet nutteloos voor verzekerings maatschappijen. Die zien het nut (€) er natuurlijk wel van in. Waarom zou ik een horloge mijn leven laten beheren? Ik heb mijn iPhone (bijna) volledig gereorganiseerd. Zie Anke Hans #OwnYouriPhone

  77. @Joris: Als je dan al een V800 hebt waarom zou je dan überhaupt een Smartwatch willen…? Als er een horloge is die alles goed bijhoudt dan is het de V800

  78. Het wordt tijd dat men bij Apple eens op zijn Apple watch kijkt om te merken dat er zo’n 15000 ontevreden kopers van de MacBook Pro 2011 zijn…

  79. Het is een leuke gadget,maar nou niet iets waar ik nou echt op zat te wachtenHeb een prime RC horloge waar ik nog mee kan zwemmen ook,voor mij voegt de Apple watch niets toe.

  80. Op het eerste gezicht een geweldige smartwatch. Sowieso ziet-ie er al beter uit dan alle ‘concurrerende’ smartwatches, laat staan menig gewoon horloge (die ik er vaak al helemaal niet uit vind zien). Je kunt hem zo mooi maken als je zelf wil, en niet alleen door de keuze van het bandje.
    Wat ik echt een vreselijk gemiste kans vind is dag het geen gps heeft. Als sporter had ik deze smartwatch als standalone willen gebruiken bij mijn hardloopsessies, maar nu blijkt dat ik dan alsnog óók nog gewoon mijn iPhone mee moet nemen als ik de route zou willen tracken. Onbegrijpelijke zeperd, als je het mij vraagt. Ik ben derhalve bang dat ik tóch af ga zien van directe aanschaf en hoop dat Apple deze fout rechtzet bij een volgende versie. Voor dit geld is dit voor mij echt een vereiste.

  81. Die hele Apple Watch is zwaar overtrokken. Ding is dik, lelijk en draait op slechte software en toch bejubelt de Apple kerk hem. Faal!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.