Reacties voor: iCulture peilt: meeste lezers ‘dik tevreden’ met iOS 7

In deze iCulture peilt lees je voor ieder iOS-apparaat lezen hoe de gebruikers iOS 7 beoordelen. Een tipje van de sluier: zeer goed.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 55 reacties

  1. Denk alleen dat een onderzoek op een website van toch wel fanatieke gebruikers niet echt representatief is. Ik hoor om me heen van minder ervaren en fanatieke gebruikers toch voornamelijk negatieve geluiden en zelfs mensen die niet upgraden omdat ze zoveel slechte verhalen horen van anderen.

    Persoonlijk kan ik wel wennen aan iOS7, al vind ik de snoepwinkel-kleurige en platte iconen niet echt mooi en had ik graag gezien dat Apple het concept van de tiles van Windows Phone had overgenomen.

  2. Ios7 is fantastisch alleen er zitten nog bugs in. Ook in safari zitten nog bugs. Regelmatig vertragingen en vastlopingen

  3. na update naar 7.0.2 lijkt de accu van mijn iphone5 zich ook weer beter te gedragen.. Meer mensen die ervaring?

  4. Ik lees regelmatig de reacties hier en ik merk dat het voornamelijk jonge mensen zijn die hier reageren.
    Uiteraard hebben die weinig moeite met IOS7.

    Maar ik denk dat als je deze poll zou draaien voor mensen boven de 50 dan zou je een heel andere uitslag zien.

    IOS7 is grafisch gezien een stuk minder duidelijk.
    sommige onderdelen zijn ronduit slecht te lezen, te klein of te onduidelijk.

    Voor de oudere groep mensen die IOS6 met moeite (of met behulp van een cursus) onder de knie hebben gekregen is de overstap naar IOS7 een drama. Die hebben het hele computertijdperk gemist vinden het gebruik al ingewikkeld genoeg. En die groep is groter dan de meenste mensen denken

    IOS6 blonk uit door simplicity, duidelijkheid en gebruikersgemak. IOS7 doet dit zeer beslist niet.

  5. Ik vind het een goed OS, alleen het design vind ik veel te simplistisch. Als ik zou kiezen zou ik de nieuwe functionaliteit + iOS6 design gebruiken maar dat gaat helaas niet. En de kans dat ze ooit terug gaan is gelijk aan 0..

  6. Enkel de batterij is de grote probleem.

  7. Na de update naar iOS 7.0.2 lijkt het alsof de accu van mij iPhone5 het ook weer “normaal” doet.. Meer mensen deze ervaring?

  8. OS prima, alleen kleine dingetjes..
    1: Niet storen..is helaas nog steeds niet zo in te stellen als alarm.. Meerkeuze wat betreft dagen en verschillende tijden.
    2: Camera.. Als je foto wil maken niet rustig focus.. Maar meteen aantal foto’s achter elkaar gemaakt

  9. Inderdaad ziet het er over het algemeen wel goed uit echter Agenda en Notities zijn er niet beter (duidelijker op geworden qua look) Het grootste probleem is het sroomverbruik, accu is zo leeg. Ik zeg Apple doe er heel snel iets aan anders kost dat veel klanten.

  10. Ik vind iOS 7 helemaal verrot !!! En die slimme mensen van apple hebben in iOS 7.0.2 de probleem met het vergrendelscherm opgelost maar ja! Je heb nog steeds de mogelijkheid om van uit het vergrendelscherm je iphone in vliegtuigmodes te zetten.

  11. Ik heb al de iPhone sinds de eerste En vindt het nu jammer dat het vertrouwde een beetje weg is .Maar wel ben ik erg blij met de nieuwe functies .Het zal nog wennen worden .Maar kan niet zeggen dat ik het mooier vindt , dat is natuurlijk persoonlijk .

  12. Het begint mij serieus tege te steke dat diene appstore hier vaak vast loopt en bij mijne maat ook, ik heb ne 5C en mijne maat ne 4S, met ios6 had mijne maat geen problemen, nu ios7 opgezet en opeens wel problemen.
    Ik heb mijn toestel al herstelt enzo en ook dat helpt niet, het ligt dus aan ios7. Vind ik triestig ze.
    En dan zwijg ik nog van de batterijduur die slecht is.

  13. Origineel geplaatst door milt
    Denk alleen dat een onderzoek op een website van toch wel fanatieke gebruikers niet echt representatief is. Ik hoor om me heen van minder ervaren en fanatieke gebruikers toch voornamelijk negatieve geluiden en zelfs mensen die niet upgraden omdat ze zoveel slechte verhalen horen van anderen.Persoonlijk kan ik wel wennen aan iOS7, al vind ik de snoepwinkel-kleurige en platte iconen niet echt mooi en had ik graag gezien dat Apple het concept van de tiles van Windows Phone had overgenomen.

    Op livetiles zit ik persoonlijk helemaal niet te wachten, het concept was leuk, maar Microsoft bleek ik de jaren erna niet in staat om er echt wat van te maken.

    De felle (kinderlijke) kleurtjes hadden wat mij betreft ook wat minder gemogen, icm de iPhone 5c lijkt het net of Apple zicht richt op de doelgroep tot 15 jaar, dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

  14. Zucht…
    De ervaringen in mijn omgeving zijn anders.
    De veelgeroemde J Ive en zijn marketingcollega’s (hobby-icon designers) hebben gewoon gefaald. Ook de door hem aangeprezen iPhone 5c (het unieke hoogtepunt van design in plastic) blijkt meer een overpriced stuk tupperware waarvan de vraag zwaar tegenvalt.
    Terug naar de tekentafel: iOS7 snel themen met een GUI naar keuze om de resterende 30% over te halen (en repareer die batterijproblemen nou eens) en 5c opnieuw inprijzen voordat de beurskoers weer inzakt.

  15. Slechte design. Door het licht iets te dimmen is het leesbaarder geworden. IOS 6 was prima.
    Nu regelmatig alle apps uit zetten om de accu te sparen.
    Ben bijna 70…Ha, Ha die doen ook mee..!

  16. Sinds iOS 7 kan ik mijn muziek niet meer vanaf het lockscreen bedienen. Ligt dat aan mijn labiel zijn, of ligt dat aan iOS 7. In dat laatste geval ben ik er net even wat minder blij mee.

  17. Origineel geplaatst door Sebas
    na update naar 7.0.2 lijkt de accu van mijn iphone5 zich ook weer beter te gedragen.. Meer mensen die ervaring?

    ‘k zou zeggen:” de wens is de vader van de gedachte”
    Geen merkbare progressie hier. iPh 5 64Gb

  18. @Roffelaar: Veel plezier @android… Jezus wat kun je zeiken.. Dacht altijd dat als mensen iets niks vinden dat ze dan ergens anders heen gaan maar blijkbaar is dat tegenwoordig gewoon zeiken… Ik vind het mooi, het werkt goed en zoals in de poll te zien velen met mij.

  19. Ik heb altijd donkere thema’s gebruikt op de iPhone.
    Ik ga ook echt niet opdaten naar iOS 7 voor er een jailbreak is, puur en alleen omdat ik iOS er niet uit vind zien.

    Ik koop ook absoluut geen nieuwe iPhone voor er een jailbreak is, dit ook enkel om het uiterlijk van iOS 7.

  20. iOS 7 is wel echt mooi, alleen batterij is een echte drama.

  21. Origineel geplaatst door Roffelaar
    Zucht… De ervaringen in mijn omgeving zijn anders. De veelgeroemde J Ive en zijn marketingcollega’s (hobby-icon designers) hebben gewoon gefaald. Ook de door hem aangeprezen iPhone 5c (het unieke hoogtepunt van design in plastic) blijkt meer een overpriced stuk tupperware waarvan de vraag zwaar tegenvalt. Terug naar de tekentafel: iOS7 snel themen met een GUI naar keuze om de resterende 30% over te halen (en repareer die batterijproblemen nou eens) en 5c opnieuw inprijzen voordat de beurskoers weer inzakt.

    9 miljoen keer verkocht, slecht hoor 🙂 waarschijnlijk nu al meer.

  22. Ik vraag me af hoe representatief de keuzes zijn.

    Hoewel ik niet negatief ben over iOS 7, heb ik het “meh” antwoord gekozen. Ik vind iOS 7 helemaal niet “de grootste update ever”, ik vind het eigenlijk meer van hetzelfde met een ander uiterlijk. Het is een tof uiterlijk, maar echt warm word ik er niet van. Alles werkt gewoon zoals verwacht.

    De grootste verbetering vind ik het control center, maar dat is echt niet zo’n spannende update. Deze verbetering verbleekt gewoon bij bijvoorbeeld de introductie van de App Store in iOS 2.

  23. Ik heb iOS 7 al sinds de 1e beta, 1e week was ‘t wennen, ik vond het prachtig!!! Op vakantie ook restaurantjes gezocht met Wi-Fi voor het updaten 😉
    Het probleem met de batterij had ik bij beta 1&2 en bij het begin van iedere andere versie. Met de dag word het nu beter, ‘s avonds (vanaf 8u tot 23u) is ‘ie nu 15%. Perfect!
    Interessant vind ik ook die paraflex-effect (of zo), het is niet heel opvallend maar toch heel gaaf! iPh5, sta te popelen om die nieuwe te kunnen bemachtigen! Ben 15 jaar, help de buuf nu (van 75) al een jaar met d’r 1e computer: een iPad 😉

  24. Toch veel bugs !!

  25. Ik ben erg ontevreden en loop nu met een telefoon voor meisjes van 7 jaar….

  26. Veel bugs nog helaas… 🙁

  27. Degene die ‘meh’ erin heeft gezet is mijn held. Ik zeg het al een jaar of tien, begint nu pas in te burgeren 😀

  28. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik vind iOS 7 helemaal verrot !!! En die slimme mensen van apple hebben in iOS 7.0.2 de probleem met het vergrendelscherm opgelost maar ja! Je heb nog steeds de mogelijkheid om van uit het vergrendelscherm je iphone in vliegtuigmodes te zetten.

    Eventuele dieven, kunnen je iPhone ook gewoon uit zetten… Dus ik snap je probleem niet helemaal?

  29. Ik denk ook dat bij de jeugdige gebruikers er weinig klagen is wanneer je enkel whatsapp-facebook en instagram gebruikt. In mijn geval ben ik iets minder tevreden ( niet alleen bugs die worden wel opgelost).

  30. Over het algemeen ben ik erg tevreden over iOS 7, maar op de iPhone 4 mag hij duidelijk hier en daar wat soepeler. Vind persoonlijk ook dat Apple gebruikers van deze iPhone prioriteit moet geven, want op de andere apparaten werkt het gewoon vlot, maar op de iPhone 4 dus niet. Althans, iPod touch 5G reageert vloeiend, dus verder ook niks mis mee.

  31. Ik wacht wel ff……….

  32. Ik kan niet echt wennen aan die kinderlijke kleurtjes. iOS 7 past meer bij de iphone 5C en niet bij de andere iDevices. Het is niet echt stijlvol/chique als je het mij vraagt. Hoewel iOS 7 mooie toevoegingen heeft en met een paar aanpassingen (lees: andere apps gebruiken omdat die van Apple zelf er nu niet uitzien/lekker werken) moet ik het wel vol kunnen houden tot iOS 8 en hopelijk heeft die al het goede van 6 en van 7! Of Apple moet met een paar goede updates komen, maar dat is tegen beter weten in.

  33. ik ben ook tevreden maar ‘grafische ontwerp van de apps en sowieso design van i0s is kinderlijk en meer voor samsung dan voor apple. ik kan mij niet voorstellen dat jobs dit goedkeurde

  34. grappig dat de kritische geluiden hier vooral komen van mensen die niet op iOS7 draaien.

    op de screenshots lijkt het vreselijker dan het in de praktijk is. er zitten hele subtiele dingen ingebakken die de ervaring van je phone een stuk beter maken.
    Er zitten ook elementen in die ze zo minimalistisch hebben gemaakt waar je de vraag weer bij kunt stellen: wat was er niet goed aan to begin with ?

    Grappig dat ze bij 7.0.2 de timestamps in imessage weer weg hebben gehaald (kun je wel zien door links te swipen)

  35. Infantiel
    Thuis hebben wij twee iphones 4s.
    Een met iOS 6 en een met iOS 7.
    Qua gebruikersmogelijkheren is 7 er flink op vooruit gegaan. Flink getest. Eigenlijk alles erg goed.
    Maar dan die interface!
    Infantiel, snoepwinkelkleuren en meisjesachtig.
    Het zakelijke van deze telefoon is helemaal verdwenen. Wat verschrikkelijk. En wat jammer dat je niet kunt kiezen welk kleurenschema je wilt. Laten we maar zeggen “zakelijk” of “vrolijk kinderlijk”
    Ik blijf, ondanks de mooie features, bij iOS 6. Het is voor mij namelijk geen duur speelgoed…….

  36. Origineel geplaatst door Sander
    @Roffelaar: Veel plezier @android… Jezus wat kun je zeiken.. Dacht altijd dat als mensen iets niks vinden dat ze dan ergens anders heen gaan maar blijkbaar is dat tegenwoordig gewoon zeiken…

    Inderdaad. Gooi je peperdure iPhone maar weg en koop gewoon een andere smartphone. Ik kan hier langzaam echt kwaad om worden. iOS 7 heeft nu eenmaal een ander uiterlijk, veel kinderziektes en draait op sommige toestellen gewoon traag. Die ervaring had ik zelf ook, maar ik heb net op tijd mijn iPhone 4 nog hersteld. Als het voor mensen een probleem blijft, zullen zij er nog een keer over nadenken of de volgende smartphone een iPhone wordt. Maar ga niet zo doen alsof een wisseling 1-2-3 mogelijk is. In het ergste geval zit je nog jaren met een onprettig besturingssyteem, terwijl iOS 6 gewoon prima was.

  37. Wat een gezeik en gezeur.

    Als je liever IOS 6 draait omdat het zo vertrouwd aanvoelt dan zit je bij Apple bij het verkeerde merk.

    Op het moment dat iets vertrouwd wordt is het in hun ogen alweer achterhaald, huilen omdat je niet meer terug kunt naar IOS 6 is ook al weer voor de niet Googleaars onder ons, alles kan als je maar de moeite neemt.

    Overigens valt het mij op dat de meeste mensen met de meeste kritiek bijzonder veel moeite hebben om een goed lopende Nederlandse zin te produceren.

  38. @Jack023: Mee eens. Hebben meer mensen last van. Ook onder de 50. Ik merk wel in mijn omgeving dat niet iedereen bepaalde functies of instellingen kan vinden, waardoor er snel word geoordeeld, toch niet wetend. Ligt het dan aan iOS of aan die gebruiker die niet langer zoekt dan 2 tellen?!

  39. Prima nieuw iOS!! Flashy, snel, open, simpel, intuïtief, doordacht, waanzinnig geraffineerd, Sense for detail (als je er tenminste oog voor hebt). Kortom Chapeau!!!
    Alles kan beter, “close to perfection” zou ik zeggen…
    Thumps up…

  40. Origineel geplaatst door ISIG
    Inderdaad. Gooi je peperdure iPhone maar weg en koop gewoon een andere smartphone. Ik kan hier langzaam echt kwaad om worden. iOS 7 heeft nu eenmaal een ander uiterlijk, veel kinderziektes en draait op sommige toestellen gewoon traag. Die ervaring had ik zelf ook, maar ik heb net op tijd mijn iPhone 4 nog hersteld. Als het voor mensen een probleem blijft, zullen zij er nog een keer over nadenken of de volgende smartphone een iPhone wordt. Maar ga niet zo doen alsof een wisseling 1-2-3 mogelijk is. In het ergste geval zit je nog jaren met een onprettig besturingssyteem, terwijl iOS 6 gewoon prima was.

    Helemaal mee eens! Ik heb iphones sinds 2008 en was er altijd happy mee. Ik heb nu een half jaar de 5 maar was me al aan het verlekkeren op de 5s en de ipad mini met retina. Maar als daar alleen ios 7 op draait dan hoef ik ze niet! Met dit ios is Apple afgeweken van het pad van Steve Jobs. Het schijnt dat Jony Ive toch al nooit een voorstander was van skeuomorfisch design en nu Scott Forstall weg is en hij de designregie heeft is er meteen gekozen voor plat. Waarom is me een raadsel want plat is gewoon plat, niet mooi.
    Ik hoop maar dat e.e.a. nog verbeterd wordt.

  41. Het gezegde statistieken zijn de grootste leugenaars klopt ook hier weer, ik lees vooral dat van elk apparaat 1 op de 4 gebruikers, zelfs in deze fanatieke groep, absoluut niet tevreden is. Het is dus maar net hoe je de cijfers dus wil uitleggen. Voor de bezoekers van deze site vind ik 25% score voor onvoldoende, Apple onwaardig

  42. Het werkt allemaal prima en een 5s is bloedsnel, maar het ziet er uit als de zuurstokkenkraam op de kermis: kinderachtig en niet professioneel. Da’s jammer voor nu, maar kan natuurlijk zo maar weer veranderen in de toekomst (wishfull thinking).

  43. @Ron E: Het werkt allemaal prima en een 5s is bloedsnel, maar het ziet er uit als de zuurstokkenkraam op de kermis: kinderachtig en niet professioneel.

    Het is goed je weer ‘ns kind te voelen, blijf je jong bij, nietwaar?! 🙂

  44. Suggestieve vragen. Nietszeggend onderzoek.

  45. Ik snap niet dat mensen iOS6 zo mooi vonden. Ik zelf vond dat een lelijk en onoverzichtelijk design. En had het idee dat ik een os had van eind jaren 90 om het zo maar even te noemen. Nee, iOS7 is voor mij echt geweldig. Mooi design, simpel/minimalistisch en het draait gewoon lekker.

  46. @Jaap Tarrel: Da’s een goeie, wilde Jon Ivy blijkbaar ook!

  47. Origineel geplaatst door Jack023
    Ik lees regelmatig de reacties hier en ik merk dat het voornamelijk jonge mensen zijn die hier reageren. Uiteraard hebben die weinig moeite met IOS7.Maar ik denk dat als je deze poll zou draaien voor mensen boven de 50 dan zou je een heel andere uitslag zien.IOS7 is grafisch gezien een stuk minder duidelijk. sommige onderdelen zijn ronduit slecht te lezen, te klein of te onduidelijk.Voor de oudere groep mensen die IOS6 met moeite (of met behulp van een cursus) onder de knie hebben gekregen is de overstap naar IOS7 een drama. Die hebben het hele computertijdperk gemist vinden het gebruik al ingewikkeld genoeg. En die groep is groter dan de meenste mensen denkenIOS6 blonk uit door simplicity, duidelijkheid en gebruikersgemak. IOS7 doet dit zeer beslist niet.

    Ik ben zelf 53, en ik ben het absoluut niet eens met uw stelling. Ik vind ios7 een hele verbetering, en innoverend. Ik draag een leesbril, en die had ik voor ios6 ook nodig hoor, juist hetzelfde. En niet iedereen heeft het computertijdperk gemist hoor!

  48. Hopen positieve reacties, hopen kritiek… De ene is zwaar teleurgesteld en de andere euforisch, ik had de update naar IOS7 op mijn Iphone 4 gedaan en ik was dus zwaar teleurgesteld, een dag later heb ik gelukkig nog de downgrade naar IOS 6.1.3 kunnen uitvoeren, nogmaals gelukkig. Het is mijn derde iphone en ben me bewust dat mijn volgende Iphone het nieuwe besturingsysteem zou , zou hebben… Op dit moment is het niet meer mijn wens terug een iphone te kopen, Iphone was een kwaliteitsproduct en ik heb steeds mijn tevredenheid kenbaar gemaakt erover, ok het nieuwe IOS is waarschijnlijk kwalitatief hoogwaardig maar de layout is niet meer voor trots op te zijn, ik denk niet dat Steve Jobs dit had laten gebeuren. Nu kan de kommentaar op mijn bericht komen ;-))

  49. Ik ben enorm ontevreden met IOS 7. Ik heb spijt. Van. Hoe kan ik terug naar ouder versie?

  50. Ik ben bijna toe aan een andere telefoon.. Mijn iPhone 5 is totaal onbruikbaar geworden, de batterij vliegt als een gek. Totaal ontevreden ben ik .. Ik heb alle tips gevolgd, helpt niet.. Ik denk dat ik maar overstap naar HTC ..

  51. Door iOS 7 upgrade kan ik mijn iTunes op mijn Leopard omgeving niet meer gebruiken voor (agenda) synchronisatie en back-up. iOS7 eist een iTunes versie die niet meer voor Leopard ondersteund wordt.

    Verder beginnen alle nadelen, verre de weinige voordelen te overheersen.

    Jammer.

  52. Sinds iOS 7 is mijn iPad 3 dermate vertraagd dat ik er vreselijk van baal. Mijn iPad is van een leuk apparaat een frustratie apparaat geworden, rijp om in een hoekje te gaan liggen verstoffen. Mijn plan om een laptop van Apple aan te schaffen valt hiermee ook in het water. Wanneer Apple zo met zijn klanten omgaat dat ik een week na een upgrade, waarvan ik verbetering verwacht, vast blijk te zitten aan een voor mij waardeloos besturingssysteem, terwijl ik met het voorgaande besturingssysteem prima uit de voeten kon, dan heb ik het met Apple gehad!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.