Reacties voor: iCulture peilt: Liever een dikkere MacBook met meer poorten, of zo dun mogelijk?

De nieuwe MacBook Pro-modellen zullen meer poorten gaan krijgen, zo gaan de geruchten. Maar worden ze dan ook dikker?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Plussize is mooi

  2. Dikker. Geen touch bar meer. Meer poorten. Nog betere accu. Magsafe. M2.

  3. Dunner? Dan hebben we een macbook air.

    Meer porten? Naja… ik heb er nooit last van gehad.ik gebruik 3 usbc poorten thats it

  4. Voor de Macbook Air zie ik de markt zo dun/licht/stil/langste batterijduur als mogelijk.
    Voor de Macbook Pro modellen zou ik ze wel liever iets dikker met meer poorten willen zien.

    Dus ja, afhankelijk van je doel kies je dan een model.

  5. Hoe meer standaard ingebouwd hoe meer “pro” je het kan noemen. Begin er zo langzamerhand een beetje zat van te worden dat je bij Apple continu moet bijkopen om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken.

  6. Zelf heb ik echt 0 behoefte aan extra poorten. De 4 usb-c poorten op mijn MBP16 zijn meer dan genoeg. Dongles ook (bijna) nooit nodig behalve dan bij presentaties of nog meer zeldzaam het overzetten van bestanden via een ouderwetse usb-a usb-stick.

    Ook echt 0 behoefte aan die MagSafe feature mocht die op een of andere manier terugkomen. Ben helemaal over naar de usb-c wereld.

  7. Een beetje dikker is geen probleem voor mij, gewicht wel.
    Ik heb ook geen problemen met de poorten van de huidige generatie hoewel ik magsafe prefereer.

  8. @Vincent: hier kan ik me alleen maar bij aansluiten.

    iCulture, sturen jullie de stand van poll door naar Apple? 😉

  9. Als je nu een MacBook Pro naast een MacBook Air legt, helemaal met de M1 versies, zie je amper verschil.

    Dus ja, ik denk dat het verstandig om een MacBook Pro iets dikker te maken zodat je fullsize USB-A, 4 thunderbolt een SD-kaart en magsafe kan inbouwen. Ook dan gelijk het mogelijk maken de SSD te vervangen en de Accu te verbeteren. (Groter en niet meer vastlijmen)

    Zo heb je veel langer plezier van je MacBook.

  10. Meer usb poorten zou welkom zijn, HDMI is handig maar ik zit niet te wachten op allerlei vga netwerk en cardslot poorten te wachten.
    Een tussenweg zou wat mij betreft beter zijn. Meer zoals de probooks van HP dun maar tochnalles aan boord.

  11. Een goed werkend toetsenbord.
    Langere accu duur.
    Dun.
    Poorten.

  12. Ik zie liever een dunne MacBook Air met minder poorten voor de standaardgebruiker en een dikkere MacBook Pro met meer poorten voor de veeleisende gebruiker. Iedereen blij. đŸ€—

  13. Ga je voor Pro, zorg dan dat er voldoende poorten op zitten die dat doel dienen.
    Ben je een light user, neem dan de Air.

    Ik werk zelf nog op een 2015 model. Ben erg blij met de verschillende poorten. Scheelt je sowieso een lelijke dongle van pakweg 100€

  14. MacBooks mogen wat mij betreft zo dun mogelijk maar wel met een zo lang mogelijke accuduur. Slechts 3 tientjes voor een USB C hub met alle aansluitingen en het tijdelijke poorten probleem is opgelost. Op Mac mini, Pro en iMac mogen wel meer poorten komen, vooral voor professioneel gebruik.

  15. Meer dan genoeg aan m’n 4 USB C poorten op mn MacBook Pro 13”
    Keyboard mag wel beter maar zwaarder moet hij niet worden.
    Als er nu meer leveranciers zouden komen van betaalbare afremmen met usb c laad mogelijkheden dan he je zelfs echt maar 1 poort nodig. Hooguit 2 op locatie voor presentaties die niet via AirPlay kunnen. 1 voor voeding 1 voor projector

  16. Een zo licht mogelijke laptop vind ik het belangrijkst. Ik sleep dat ding overal mee naartoe. Dan wil je zo min mogelijk gewicht bij je hebben. Een iPad is geen optie voor mij. Ik heb een iPad pro 11 inch met logitech toetsenbord die cmbonatie is zwaarder dan mijn MacBook pro.

  17. Wat mij betreft geen poorten en ja hoor geen aansluiting voor stroom maar draadloos oplaadbare systeem. Tegenwoordig is toch alles draadloos te verbinden. SJ weer blij 😉

  18. Heeft niets met dikte te maken. USB-A en HDMI zouden nu ook passen. Dun heeft bij Apple trouwens niet zoveel zin als je altijd een bus lucht bij je moet hebben om je toetsenbord aan de praat te houden…. Ben ik eindelijk volledig gewend aan de Touch Bar, is het straks weer weg. Apple: make up your mind. Extra poorten zou ik wel fijn vinden, sleep nu een doos dongels mee. USB-C op de iPhone zou wel wijn zijn, scheelt weer extra snoeren meenemen. Geen idee eigenlijk wat er zo “Pro” is aan m’n MacBook Pro 13.3” Space Grey 2.7GHz quad core i7-8e gen. /retina-true tone/Touchb/16GB/1TB, het is gewoon m’n Apple flapjap. Jammer dat er niet iets bijzonders aan is. Alleen AirDrop is een echte uitkomst.

  19. Origineel geplaatst door Thommie G
    Ga je voor Pro, zorg dan dat er voldoende poorten op zitten die dat doel dienen.
    Ben je een light user, neem dan de Air.
    Ik werk zelf nog op een 2015 model. Ben erg blij met de verschillende poorten. Scheelt je sowieso een lelijke dongle van pakweg 100€

    En als je een heavy user bent zonder rand apparatuur? Ik heb echt geen problemen met een dongle. Sterker nog dit is vee handiger met aansluiten en loskoppelen. Irritant als je iedere keer al die poorten leeg moet gooien voor je je MacBook mee kan pakken. Daarom ben ik zo’n fan van die tunderbold. 1 kabel voor alles!

  20. Ik heb nooit veel poorten gebruikt.
    Indien ik een scherm, toetsenbord etc etc wil aanschaffen doe ik dat wel via een displayport

  21. Ze gaan niet perse dikker wordenen, maar omdat ze het model van de ipad pro (rechte zijkantn krijgen, lijken ze misschien iets dikker. Zijn het echter niet. De randen zijn dus wat breder met meer ruimte voor poorten

  22. Ik heb zelf de macbook pro uit 2015. Genoeg poorten, magsafe en de macbook is dun genoeg. Allen een usb c poort ontbreek en de schermranden zijn iets te fors maar dat was in 2015 ook niet zo gek.

  23. Dunner natuurlijk. Hoe dik wil je gaan?

    Met een instelling “het is wel dun genoeg” zouden we nu nog een cd-rom-speler hebben. Het gaat om progressie. Het dwingt bedrijven om met creatieve, betere oplossingen te komen.

    Voor iedereen anders: hoeveel van die poorten gebruik je nou dagelijks (misschien een poll voor de volgende keer)? Ik max twee. Waarom moet ik al die poorten meeslepen (gewicht) terwijl ik ze niet nodig heb. Dan liever een dongle die ik thuis kan laten.

  24. Ik vind kracht en accuduur belangrijker dan poorten. Ik gebruik alleen Ă©Ă©n usb poort voor opladen. Of de mbp daarvoor dikker of dunner zou moeten worden is mij een zorg.

  25. Meer poorten. Ik heb zelf 3 jaar geleden een andere laptop gekocht dan een MacBook voor de poorten. Zelf gebruik ik 1 muis met usb, gaming toetsenbord met 2 usb poorten. Een extern scherm met HDMI, een laptop koeler met usb en een koptelefoon + losse Mic. Als ik voor dit allemaal externe dongles moet kopen heb ik bijna mijn huidige laptop betaald.. Apple is heel goed met alles weghalen en er geen alternatief voor te bieden. USB C is erg handig, maar dat zit dan weer niet op hun iPhones.. ik hoop dat ze snel weer terug gaan naar hun vroegere zelf, maar zolang de verkopen torenhoog blijven, blijft ik bij Windows.

    Het enige wat ik van Apple heb is een iPad omdat er simpelweg geen alternatieven zijn met hetzelfde gebruikersgemak. Een surface van Microsoft draait windows wat niet echt lekker werkt met touch. Dan heb je nog Android wat te weinig apps heeft.

  26. Liever een laptop die iets dikker is met een zwaardere gpu, goede thermals en porten dan dun. Ze zouden eventueel een extra line-up kunnen maken

  27. Voor mij liever een dunne MacBook met slechts USB-C/TB4 poorten. Verloopdingen koop ik er wel bij. Die kan ik ook gebruiken voor volgende Macs en iPads.
    Dat wil zeggen: niet dun omwille van het dun, maar van meer ruimte voor de accu.

    (Geldt overeenkomstig voor mijn Windows notebooks en Android tablets.)

  28. Het enige wat ik zou willen is een HDMI en een SD-kaart reader. Voor de rest ben ik eigenlijk best tevreden met alle USB-C poorten die ik heb (MB PRO17). Of het dikker of dunner wordt maakt me eigenlijk vrij weinig uit, zolang het gewicht niet te zwaar wordt is alles prima. We zitten al in 2021, denk dat het tijd wordt dat iedereen begint te werken in de cloud dan heb je ook geen behoefte aan teveel poorten.

  29. @GĂ©: helemaal eens. En thuis heb ik geĂŻnvesteerd in een goede Thunderbolt 3 Dock. Daar zit van alles aan gekoppeld. Kom ik thuis: 1 kabeltje en voila: alle apparaten en bedraad internet in Ă©Ă©n keer aangesloten.
    Voor onderweg heb ik 1 dongle die me nog nooit in de steek gelaten heeft, en die als een van de weinigen zowel HDMI, als DisplayPort als VGA(!) heeft. Naast USB A, C en Ethernet.

  30. Origineel geplaatst door Chris Laarman
    Voor mij liever een dunne MacBook met slechts USB-C/TB4 poorten. Verloopdingen koop ik er wel bij. Die kan ik ook gebruiken voor volgende Macs en iPads.

    Dat wil zeggen: niet dun omwille van het dun, maar van meer ruimte voor de accu.

    (Geldt overeenkomstig voor mijn Windows notebooks en Android tablets.)

    Eens! Al mag er best een HDMI poortje bij.

  31. Origineel geplaatst door Sander Evers
    Ook dan gelijk het mogelijk maken de SSD te vervangen.

    Dat is onmogelijk omdat de SSD onderdeel is geworden van de chip. Dat maakt de computer onmogelijk snel: de SSD weer apart op het moederbord plaatsen zou de boel onnodig vertragen.

  32. Doe mij maar meer poorten en iets dikker en een model die wat dunner is en dan met usb-c connector voor de mensen die dat model willen

  33. Ik heb net de MacBook Pro M1 aangeschaft. Precies de juiste maat.. niet dikker en niet dunner.
    Dikker wordt hij minder transportabel, dunner wordt het meer een Air model.

    de 2 poorten zijn voor mij iid ruim voldoende. want meestal hou je een laptop nou niet echt aangesloten aan randapparatuur. En als je even wat meer nodig hebt werkt een hubje perfect.

    De Touch Bar is ook een heel mooie feature. Ik werk er veel mee, en zou hem bij een toekomstig model wel missen. Het is geen must, maar het is wel een handig iets.

  34. Heb sinds kort m’n MacBook Pro 2015 ingeruild voor een MacBook Air M1. Ik vond de 2 poorten eerst twijfelachtig (te weinig) maar de batterij gaat zolang mee, dat ik tijdens werken eigenlijk altijd wel 1 van de 2 poorten vrij heb.

    Zou denk ik wel beter zijn om gewoon 2 poorten aan beide zijden van de laptop te hebben. Het enige wat ik wel mis is de SD card reader. Maar goed, een dongle van 10,- heeft dat probleem ook opgelost.

  35. Ik snap het niet…als Apple later dan de concurrenten vernieuwde technieken aanbied…is het niet goed..maar als ze een van de eerste vernieuwde technieken aanbied (zoals usb-C only) dan is het ook weer niet goed..

    Juist de usb-C geeft veel grotere doorvoersnelheden en veelzijdigheid aan functies met een en dezelfde poort.

    Ik ben volledig over op usb-C en cloud opslag.. een dikkere MacBook zou in mijn geval waarschijnlijk zwaarder betekenen..no thx laat maar zoals het is.

  36. Wat mij betreft zijn de 4 Usb-C poorten op mijn mb16 prima. Gebruik je hem onderweg dan heb je er niet meer nodig denk ik. En wanneer ik achter een bureau zit sluit ik hem 9/10 op een scherm en een hub aan. Iets dikker zou ik prima vinden als het de batterij wellicht nog iets meet ten goede komt. Ik snap dat voor sommige een hub weer een kostenpost zou zijn maar je hebt al 2500+ betaald voor een laptop dan moet die paar tientjes ook niet echt meer het verschil maken denk ik dan.

  37. Ik heb een MacBook pro 2020 met 2 poorten. Als ik nu op mijn werkplek kom, prik ik de USB-hub eraan en klaar is alles. Monitor, Ethernet, opladen. Printen (als ik dat al doe) gaat via Wifi. Verder gebruik ik nauwelijks randapparatuur.

  38. Nice! Een Mid-2015 like MacBook Pro zou fantastisch zijn! Geen geklungel meer met hubs en een (nog) dunnere MacBook Pro zou toch bijna hetzelfde worden als een MacBook Air niet?

  39. Iets dikker en meer poorten zou fijn zijn. Ik gebruik nu permanent een draadloze toetsenbord en muis, en heb daardoor maar 1 USBA poort vrij op mijn 2015 MacBook Pro. Een dedicated netwerkpoortje zou ook wel fijner zijn dan de dongel die ik nu constant overal mee naartoe moet sjouwen en kan vergeten/verliezen. Voor deze prijzen moet je zonder randaankopen allerlei kanten op kunnen imo. De air kun je zo poortarm maken als ze willen, laat de pro lekker uitgebreid worden met poorten.

  40. MBP 16 2020 hier. Vier usb-c is handig als je van scratch begint en 250 euro over hebt voor een goeie usb-c dock met een bundel kabels.

    Mijn MBP 2012 had hdmi en usb aan boord, dat gebruikte ik veel en dan had ik onderweg een dongle bij me voor eventueel ethernet. Thuis twee externe monitoren aan de thunderbolt connectors.

    Dus: usb-c prima, ook voor externe monitoren, maar doe er een magsafe + hdmi-poort bij en een rj45 als de dikte dat toelaat.

  41. @Marc: Alleen zit je ernaast. De SSD-chip is géén onderdeel van de SoC, het is een losse chip die elders op het moederbord zit. En kan dus prima voorzien worden van een gen 4 of zelfs gen 5 PCI-e M.2 poort.

    Je zit je te vergissen met het RAM, wat idd onderdeel van de SoC is geworden.

  42. Duidelijk dat hier veel gebruikers tussen zitten die een Pro model kopen maar eigenlijk veel beter op een Air zouden overstappen. Als je een echte Pro gebruiker bent kan je een SD kaartlezer, netwerk aansluiting en usb a poorten wel degelijk goed gebruiken. Denk maar aan fotografen, audio- en videobewerking,… vaak met externe apparatuur zoals geluidsinterfaces en dongles voor allerlei software. Die passen gewoon standaard niet in die usb c poorten. Of AVB, een protocol voor audio over netwerk, Apple ondersteunt dat maar je krijgt het niet meer aangesloten zonder een hoop dure overgangen. Dat zijn echte Pro toepassingen, je mail lezen en wat surfen zijn dat niet. Dat een dvd-station en poorten zoals firewire nu wel voorbijgestreefd zijn, snapt iedereen stilaan wel, maar dat netwerk poorten, een paar usb a poorten en zelfs een simpele hdmi out al niet meer kunnen vind ik echt een probleem ja.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.