Reacties voor: iCulture peilt: zit jij te wachten op de iPad Pro?

We zijn benieuwd: wie van jullie zit er te wachten op een iPad Pro met 12,9-inch scherm?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 57 reacties

  1. Hij is zeker cool maar ik zit ook wel te wachten op de apple watch

  2. Voor mij is het niet nodig. Als ik zo’n groot scherm wil koop ik wel een MacBook Air.

  3. Ja, als hij OSX draait, anders nope. (een soort macbook air zonder toetsenbord, en ik koop hem direct.)

  4. Als er genoeg geld over is van de Apple watch en de iPad op osx draait of in iedergeval meer dan de huidige iOS dan overweeg ik me n iPad air 2 ook nog te verkopen.

  5. Nee, ik koop liever een huidig formaat met minimaal 256GB geheugen (1TB of nog meer mag ook), zou allang moeten kunnen maar ja, Apple melkt de huidige versies liefst zo lang mogelijk uit, wel begrijpelijk ……

  6. @huplahoi: MacOS X is ongeschikt voor touchscreens, dus ook een iPad Pro zal op iOS draaien.

  7. Enkel als er ook OS X op draait. Wishful thinking 🙂

  8. Origineel geplaatst door Johan
    @huplahoi: MacOS X is ongeschikt voor touchscreens, dus ook een iPad Pro zal op iOS draaien.

    Waarom als Apple daar aanpassingen voor doet zal dat prima werken.

  9. Ik zit er opzich wel op te wachten. Gebruik mijn iPad vooral voor live muziek. Om al m’n bladmuziek op te slaan. Een groter scherm zou dan mooi meegenomen zijn. Aan de andere kant zal het prijskaartje wel erg groot zijn vergeleken met een kleine functie die ik ervoor zou hebben…

  10. Dual boot iOS en osx meerdere gebruikersaccount dat zou zalig zijn en op de osx nog bootcamp met win 10

  11. Ik hoef het echt niet. Als er MacBook Air met 12 inch komt (en retina!) dan zie ik die wel zitten!

  12. Ik gebruik een iPad mini voor onderweg en op de bank. Een iPad pro zo handig zijn als het mijn MacBook Pro zou vervangen, dus het heeft een nieuw OS nodig, iets tussen iOS en OSX in.

  13. Ik heb juist mijn beide iPads verkocht nadat ik de 6 heb aangeschaft. Red het verder wel met mn macbookpro en iphone 🙂

  14. Voor de iPhone 6 zei ik ook altijd ‘nee’ tegen een grotere telefoon. Nu vind ik het een genot. Doe mij maar een grotere iPad..

  15. @Richard: Ik zou een Apple tv aan een scherm hangen en dan de airplay functie gebruiken.
    Zal zeker een stuk goedkoper zijn en zal zeker genoeg zijn als je alleen een groter scherm nodig hebt.

  16. Als de ipad 13 inch is met extern toetsenbord en diverse usb3 ingangen zijn, dan koop ik hem.

  17. Wellicht dat het met een groter scherm (en betere prestaties) goed kan opboksen tegen de Wacom Cintiq tablets. Er zijn tenslotte voldoende teken- en footobewerkingsapps beschikbaar. Dan zou ik het wel overwegen.

  18. Nee dat hoef ik niet alleen als hij osx draait dan wel

  19. Ik zit vooral te wachten op de nieuwe Apple tv.

  20. Ja, ik zit op een grote iPad te wachten!
    Ik heb een iPad 4 en een groot scherm lijkt me geweldig! Ook wordt m’n iPad wat traag, het loopt gewoon niet meer zo lekker sinds iOS 8.
    Ik koop m alleen als er iOS op zit en geen OSX en extra toetsenbord zodat het een halve MacBook wordt want dat heb ik niet nodig, wordt me te ingewikkeld en bovenal te duur!
    Ik wacht het af en mocht dat laatste wel het geval zijn dan ga ik upgraden naar een iPad air 2 (of 3 tegen die tijd).

  21. Groter scherm is voor mij niet nodig multitasking wel en betere hardware

  22. Héérlijk, mijn kassasoftware op een groot scherm. Loving it!
    OS X Hoeft niet.

  23. Vind iPad mini scherm al irritant om vast te houden dus liever niet nee.

  24. Ik zou graag zien dat Apple een zelfde product maakt als de Surface Pro 3. Prachtig apparaat is dat.

    Dus het platform van intel met de kracht van OSX/Apple.
    Keyboard los enz.

  25. Wrm willen jullie allemaal OSX er op is dat veel beter dan IOS?

  26. Ja, want ik gebruik mijn iPad primair voor bladmuziek. Hoe groter het scherm hoe beter dus. Ik kan in ieder geval de pagina’s groter weergeven, of misschien zelfs twee pagina’s naast elkaar.

  27. Ja ik zit hier al maanden op te wachten en klanten (marketing, sales, tech operations) ook
    Maar je zult dan wel moeten concurreren met het Surface Pro segment dus multi-windowing op zijn minst graag bestandsbeheer (dus idd OSX)

  28. @jo: Omdat heel veel mensen echt wel meer nodig hebben dan iOS… meer dan een app, hoe mooi sommige apps ook zijn, ik wil software installeren die ook niet in de App Store staat. (en dan heb ik het niet over jailbreak toestanden).

  29. Zoals zovelen,

    Zou enkel nuttig zijn als OS X erop draait. (maar schat de kans heeel erg klein)

  30. Ik kan me alleen niet zo goed een voorstelling maken wat Apple dan precies gaat doen met zo’n iPad. Dual booten klinkt als een Microsoft oplossing, niet iets wat Apple zou doen.

    Het enige wat ik me kan bedenken is dat als Apple hier mee komt dat we meteen een ‘nieuw’ besturingssysteem gaan krijgen. Namelijk OSX op ARM processoren. Dan gaat het niet alleen om het maken van een 13 inch tablet maar om iets veel groters. Namelijk Macs die afscheid gaan nemen van x86 processoren. De nieuw A8X processoren zijn zo krachtig en met name zuinig dat Intel inmiddels peentjes zweet in Santa Clara.

  31. Origineel geplaatst door johan
    Als de ipad 13 inch is met extern toetsenbord en diverse usb3 ingangen zijn, dan koop ik hem.

    Dan zou ik gewoon hopen op een macbook pro met touchscreen…

  32. Ik heb een iPhone 6 Plus, een iPad Mini (vanaf het begin), die vind ik voor een iPad een ideaal formaat hebben en een MacBook Pro 15″. Ik zou geen grote iPad Pro kopen, maar denk dat het voor zakelijk gebruik, mensen die veel lezen of willen laten zien, wel handig is. Ik ben vooral benieuwd of de iPad Pro (ik denk dat hij zo gaat heten) ook OSX gaat draaien. Het zou extra handig zijn als hij en OSX en iOS draait.
    (als dat kan) of een versie die met beiden nog beter communiceert.

  33. Ik hoop op een iPad met OSX of een kruising met iOS.

  34. Wat doe je met zo’n mega scherm dan? Ik vind het er eerder belachelijk uit zien en minder gebruiksvriendelijk!

  35. Lijkt me heerlijk werken met Procreate, iDraw, Photoshop Touch, Adobe Ideas, ArtStudio, maar ook Apple Pages en Keynote. Om maar wat te noemen. Voor alleen mail en internet is het natuurlijk onzin.

    Het scherm mag van mij alleen beter qua kleur weergave.

  36. Ja, geïnteresseerd in iPad pro. Touchscreen met OSX, waardoor het mogelijk wordt met meerdere gebruikers met eigen profiel te werken.

  37. Het punt is, dat mijn ‘oude’ (mid 2010) MacBook Pro vervangen dient te worden.
    Aangezien ik die MBP eigenlijk steeds vaker alleen nog maar voor presentaties en mail gebruik, lijkt me zo’n pro-iPad ideaal. Maar ja, dan wil ik daar wel een (getrimde) versie van OSX op kunnen draaien.
    Want niet om het een of ander, maar dat heeft Microsoft met die Surface wel goed geregeld: gewoon Windows en dus de nodige apps op draaien.
    Kijk, en dat wil ik dus ook op een iPad Pro: OSX en dan gewoon Photoshop en Illustrator als native apps draaien.
    Lijkt me super!

  38. Jaren geleden met Steve gehad over een iPad/MacBook Pro combo: pak je scherm en het is een iPad. Hang ‘m in de MBP basis terug en het is een volwaardige laptop. Bestandsdeling naadloos geregeld door Mac iOS. Etc etc.

    Zou economisch gezien Apple niet genoeg opleveren. Zien je liever 2 apparaten kopen.

    Als de iPad Pro toch komt dan daalt de MBP verkoop haast evenredig. De combo is dan dus plots economisch wél interessant voor Apple.

    Ik blijf hopen.

  39. Origineel geplaatst door huplahoi
    Ja, als hij OSX draait, anders nope. (een soort macbook air zonder toetsenbord, en ik koop hem direct.)

    mijn idee, vooral als ook nog de IOS emulator (uit de dev tools bv) wordt meegeleverd voor ‘gewone gebruikers’ is ‘t een zinvolle twee (vliegen) in één (klap) toevoeging aan het Apple assortiment
    Maar zo’n scherm met alleen IOS voegt niets toe.

  40. Ik zeg vooralsnog niet nee tegen een Pro. Gebruik m’n iPad 3 vaak als 2de tv-scherm en voor het lezen van magazines zou ik het ook een stuk handiger vinden.

  41. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik kan me alleen niet zo goed een voorstelling maken wat Apple dan precies gaat doen met zo’n iPad. Dual booten klinkt als een Microsoft oplossing, niet iets wat Apple zou doen.

    Het enige wat ik me kan bedenken is dat als Apple hier mee komt dat we meteen een ‘nieuw’ besturingssysteem gaan krijgen. Namelijk OSX op ARM processoren. Dan gaat het niet alleen om het maken van een 13 inch tablet maar om iets veel groters. Namelijk Macs die afscheid gaan nemen van x86 processoren. De nieuw A8X processoren zijn zo krachtig en met name zuinig dat Intel inmiddels peentjes zweet in Santa Clara.

    Dual boot wordt al door Apple ondersteund, alleen heet het dan Bootcamp. Maar een beetje achterhaald door virtualisatie, waar je (nu nog) ook OSX voor nodig hebt

  42. Doe mij maar MacBook Air!

  43. Ik heb op mijn scherm is groot genoeg gestemd ,maar ik zie het nut niet van een groter scherm. Want dat is sowieso het probleem niet. maar de bediening behoeft een toetsenbord en muis en dan ben je beter af met een laptop waarom dan nog het gooien op een groter scherm ?

    ik wou er aan toevoegen dat multitasking een must zou zijn anders is het totaal nutteloos

  44. Ze zouden zich beter concentreren op een groter scherm voor de Apple Watch. En een betere Apple TV waarmee je kan surfen op je tv met internet. Zoals een Smart TV, maar dan Smart Apple TV. Moet dan wel een zijn die echt Smart Apple TV is. De iPad Pro is echt overbodig en is verloren moeite.

  45. O jaaaa, die zit dan direct in ‘t digitale winkelmandje. Dan gelijk al mijn gescande bladmuziek erop en hopen dat de corresponderende app-bouwers de nodige aanpassingen doen, opdat ik die zware tas met bladmuziek thuis kan laten als ik naar zangrepetitie ga!

  46. Wij van Extendas zitten zeker te wachten op de iPad Pro. En dan met name voor gebruik in inderdaad een professionele omgeving… Wij ontwikkelen een iPad Kassa en daar zou een iets grotere iPad er welkom zijn. Daarnaast zouden wij het erg handig vinden als we met tools zoals bijvoorbeeld teamviewer remote verbinding zouden kunnen maken met de kassa van onze klanten om zo online support te kunnen geven.
    (Red.) Spamlinks verwijderd.

  47. Ik heb laatst een MacBook pro 15″ retina gekocht. Daar kan geen iPad tegen op. Ding is razendsnel met zijn ssd schijf. Gebruik mijn oude laptop alleen nog om te downloaden. Spotlite is er nog niet voor de Mac… Verder alles Apple 😉

  48. Zeer geen fan van. Koop dan gewoon een (Apple) laptop of zo’n mengelmoes van phablet/tablet/laptop met touchscreen van Microsoft.

    Zou hij trouwens niet gewoon in de lijn van de iPhones een iPad plus heten dan?

    Ik vraag me trouwens echt af of Apple het nodig heeft om alles van 2 inch t/m 27 inch te maken in stappen van 1 inch. Het lijkt teveel op achter de concurrentie aan rennen. Kunnen we niet gewoon even tevreden blijven met drie verschillende telefoons, twee verschillende tablets en een legio aan maten laptops en desktops?

  49. Ja, als ik hem als ipad kan gebruiken EN als macbook, dus met TB en touchpad EN aan een thunderbolt display kan koppelen zoals ik nu met mijn MBP doe.

  50. Wel als Apple bestandsbeheer en geheugenkaarten gaat ondersteunen. Ook een wens op de Iphone overigens…

  51. 13 inch + Wacom pen : ideaal voor mijn manier van werken …

  52. het zou gaaf zijn als het design gewoon een ipad design blijft, maar dan met een heel ander os iets tussen ios en mac osx ( iets van ( ios x ) ( en dan bedoel ik niet precies mac osx met touch functies, nee iets heel anders) zou mooi in hun straatje passen als ze meer willen richten op zakelijk

  53. Ik zit absoluut niet te wachten op een grote iPad, wij zijn hier juist vorig jaar overgestapt op de iPad mini retina. Dit bevalt uitstekend en kan mij zelfs voorstellen dat er ooit nog een iPad micro gast komen. Of misschien de iPhone plus?

  54. Ik heb pasgeleden m’n 10″ iPad ingeruild voor een Mini, veel handiger, nog groter zie ik al helemaal niet zitten.

    Maar ik verwacht dat een 12 of 13″ iPad meer gaat zijn dan alleen een grote iPad, anders zou de ontwikkeling niet zo lang duren. Apple weet elke keer weer te verassen, dus zal dit keer niet anders zijn. (hoop ik)

  55. Ik snap de ontwikkeling van deze iPad met in je achterhoofd de strategie die Apple is begonnen om samen met IBM de zakelijke markt te gaan veroveren die nu toch echt door Dell en HP wordt overheerst! Grote spreadsheets, presentaties en andere applicaties op een grote iPad ik zeg een nieuwe dimensie in het nieuwe werken! Kom maar op met die iPad Pro

  56. Combi van MacBook air met afneembaar scherm als iPad pro zou voor mij ideaal zijn. 2 volwaardige apparaten in 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.