Reacties voor: iCulture peilt: waar kijk jij naar uit in iOS 9?

Wat zou jij graag in iOS 9 willen zien? Daar willen we achter komen in deze poll: van Beats-muziek tot Apple Pay en betere stabiliteit.
Lees het complete artikel → iCulture peilt: waar kijk jij naar uit in iOS 9?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. Siri in nederlands en een ander look ios9

  2. Mogelijkheid tot betere edit mogelijkheid van telefoonnummer in phone app.
    Conference calls met dial in codes zijn een ramp met de iphone.

  3. Begrijp niet goed waarom zoveel mensen Siri NL een prioriteit maken. Ik ben engelstalig opgevoed, dus engels is geen probleem, maar het is veel sneller om effe te googelen ipv siri te gebruiken. Vaak interpreteert siri ook foutief.

    Batterijduur is het allerbelangrijkste, dan stabiliteit en snelheid. Nieuwe features laten me koud, Apple moet terug kunnen uitblinken in nieuwe hardware en OS. Sinds het overlijden van Jobs niet meer gezien bij Apple.

  4. @dromedaris: omdat je siri in het engels geen nederlandse smsjes kan laten sturen en zo nog een aantal dingen die niet handog zijn in t engels

  5. @dromedaris: Lekker zwart wit joh, omdat jij Engelstalig bent opgevoed kan het niet zo zijn dat anderen behoefte hebben aan een Nederlandse SIRI (argumenten staan hierboven)

  6. Het lijkt erop dat iOS9 niet mijn verwachtingen gaat waar maken als ik zo de berichten mag geloven.

    Wat mij betreft zou er dit in moeten zitten:
    – Allerlei attachments bijvoegen bij email
    – Multiscreen bij iPad, iPhone 6 Plus
    – iPad beschikking geven tot zelfde apps als iPhone (weer, calculator)
    – Alle Apple apps kunnen verwijderen en via App Store kunnen downloaden
    – Meer dan 9 ikonen/apps tonen op home screen/folder op een iPad
    – Functie in notificatie centrum om snel een email, message, FaceTime, tweet of Facebook post te doen naar contacten
    – Vrije keuze in snel functies

  7. Ikzelf heb ook geen problemen met Engels en gebruik Siri dagelijks. Ik snap wel dat men het fijn vindt om het in het Nederlands te hebben, aangezien je sommige plaatsnamen niet op z’n Engels kunt uitspreken. Ik woon in Amsterdam, dus dat is in dat opzicht best handig haha.

    Ik kijk, ondanks dat ik nog geen ondersteund apparaat heb, erg uit naar Apple Pay in Nederland, aangezien ik wel binnenkort een iPhone 6 Plus en Apple Watch ga aanschaffen.

  8. Ik hoop zelf op een slimmere Siri, integratie met widgets (à la Google Now) en API’s voor ontwikkelaars. Ik was zelf onder de indruk van Cortana, hoe zij zich nog een stuk onafhankelijker opstelt en makkelijker met diensten integreert. Dat lijkt mij juist ook voor de Apple Watch zeer belangrijk.

    Verder hoop ik inderdaad ook vooral op stabiliteits- en performanceverbeteringen. Dat lijkt mij hard nodig door de grote veranderingen in iOS 8. Misschien dat het beter nog een jaar kan rijpen voordat het écht goed is.

    Stiekem hoop ik ook nog steeds op een aparte app voor iCloud Drive (Finder) en een ‘share sheet’ in Mail om bestanden van iCloud Drive als bijlages te kunnen toevoegen. Ook hoop ik op een optie om berichten in bet berichtencentrum apart te tonen, dus niet per app, en op een betere interface om vanuit het berichtencentrum op berichten te reageren (nu kun je vegen om het pushbericht opnieuw te laten verschijnen, maar dat is niet erg handig). Dat is met name iets wat ik van BlackBerry 10 nog een beetje mis.

  9. Siri in het Nederlands zou leuk zijn
    Verder ben ik tevreden

  10. Airplay naar meerdere devices. Begrijp niet dat dit op de Mac wel kan, maar bij iOS niet. Ik heb een aantal Airplay devices, maar kan de muziek van mijn iPhone maar naar 1 device tegelijk sturen.

  11. Multitasken zou ik echt een toevoeging vinden nu de iPhones grotere schermen hebben

  12. 1) Multi user accounts op iOS (ipad) erg welkom binnen gezinnen!
    2) Apple Pay in NL
    3) wat meer glossy design mag terug in volgende osx.

  13. 1) Multi user accounts op iOS (ipad) erg welkom binnen gezinnen!
    2) Apple Pay in NL
    3) wat meer glossy design mag terug in volgende osx.
    4) email bijlage anders dan fotos invoegen in mail op ipad lukt mij niet, moet echt anders kunnen!

  14. Anders: Die nutteloze widgets met way APIs nuttig maken.. En graag dat ze wat bekende Jailbreak tweaks ideeeen jatten en zelf in iOS9 zetten. Een of adnere dialoog api net als ProWigets zou te gek zijn, niet een app launchen en moeilijk doen om even snel wat te doen bijvoorbeeld snel een agenda punt maken. etc..

  15. Zelf zou ik het fijn vinden om een zoek balkje( eventueel spotlight) in het taakbeheer te hebben om snel apps te openen

    @dromedaris: alles lekker simpel gezegd … Voor jou is het misschien niet belangrijk maar voor andere misschien wel. Of het nou Nederlandse Siri is of stabiliteit …

    @Robin: – ‘Functie in notificatie centrum om snel een email, message, FaceTime, tweet of Facebook post te doen naar contacten’ bedoel je hier een soort widget ?

  16. Iets anders: Een meer open OS.
    – Widgets op het springboard en de iconen kunnen plaatsen waar ik wil ;D
    – Multitasken (Spreekt voor zich)
    – Bestanden downloaden van Safari
    – Nacht modus
    – Facetime met meerdere personen
    – Het kunnen installeren van themes (zoals Winterboard)

    Als dit allemaal in iOS 9 zitten (waarschijnlijk niet) dan heb ik geen reden meer om nog te jailbreaken ;D

  17. Voor mij:

    1) stabiliteit
    2) snelheid
    3) meer pro: agenda, contacten, mail
    4) ios strippen. Begint nu wel heel veel geheugen te verbruiken.

  18. Siri in het Nederlands +heelveel!

    Mijn engels is uitstekend, maar sommige nederlandse namen, bakt Siri niks van. Heb wel eens bijna iemand verkeerd gebeld, omdat heel iemand anders gebeld zou worden.

  19. Origineel geplaatst door sprenkels
    @Robin: – ‘Functie in notificatie centrum om snel een email, message, FaceTime, tweet of Facebook post te doen naar contacten’ bedoel je hier een soort widget ?

    Is dat niet wat de app-switcher (dubbelklik homebutton) nu ook al doet? In iOS 8 werden juist nog snelkoppelingen naar contacten toegevoegd. Als ze daar alleen nog APIs voor aanbieden.

    Überhaupt gaat Apple met de integratie daarvan nog niet ver genoeg. Het zou fijn zijn als je vanuit het adresboek ook berichten via instant-messaging kunt sturen. Nu kan dat alleen met Facebook en LinkedIn.

  20. Ok ik wilde even reageren om het volgende kwijt te kunnen: ik vind dat concept van de Apple Watch interface naar iPhone porten het domste idee in de geschiedenis van UI design!!

    Waarom? Die interface met die bolletjes is specifiek gemaakt voor een mini-schermpje. Als ze het op de manier van iPhone hadden gedaan, dan pasten er 4 icoontjes op het scherm en zit je je elke keer een ongeluk te zoeken naar de juiste app omdat je tientallen keren opzij moet swipen.

    Breng je het Apple Watch home screen naar een groter scherm (iPhone dus), dan zorg je enkel voor MINDER overzicht, verder niets. Kijk nou zelf naar dat concept, zou iemand echt willen dat z’n iPhone zó werkt? Ziet er echt chaotisch uit.

  21. Ik zou zeggen afronden van iOS8. Tussen 7 en 8 is er voor huis gebruikers weinig tot geen verschil. 8 bevat nogal wat bugs. Hieronder een lijstje:

    – het leek erop alsof de 5s sneller is dan de 6 en de 6 dan 6plus. Heb alle drie gebruikt om te testen een paar maanden. Versnellen maw.
    – stabieler maken. Nogal veel bugs
    – meer opties. Sinds de komst van ios7 hebben we iets meer opties. Maar het mag meer.
    – Google maps mag meer opties krijgen zodat we geen TomTom meer hoeven te gebruiken
    – email werkt nu beter maar mag meer opties krijgen. Meer foto’s toevoegen, foto’s en bestanden toevoegen tijdens het mailen, enz.
    – problemen met HD afspelen via yt etc.

    Voorlopig wad dat het. Eigenlijk is de iPhone best goed geworden qua software. Maar qua hardware mag er meer aan gewerkt worden. We lopen soms achter met de rest. Denk aan een betere (veel betere) camera. Vooral de camera is extreem belangrijk. Iedereen houd van foto’s shooten tegenwoordig en niemand loopt elke dag met een camera op straat. Wel met een iPhone.

  22. Ik zou graag een verbeterde audio engine/ componenten in de iPhone willen. De muziek die nu uit mijn eigen oordopjes komt is erg goed maar kan natuurlijk beter!

    Daarnaast zou ik een app van iCloud drive willen die hetzelfde werkt als Google drive.

    Tot slot zou ik een nieuwe app van iCulture willen want de huidige ziet er niet uit.

  23. Ik zou graag een verbeterde audio engine/ componenten in de iPhone willen. De muziek die nu uit mijn eigen oordopjes komt is erg goed maar kan natuurlijk beter!Daarnaast zou ik een app van iCloud drive willen die hetzelfde werkt als Google drive. Ook foto’s en video’s invoegen in een mailbestand is op dit moment een crime. Ik tik zo vaag mis. Selecteren is ook lastig. Tot slot zou ik een nieuwe app van iCulture willen want de huidige ziet er niet uit.

  24. Ik zou een Apple Remote-widget wel heel handig vinden, om daarmee snel films te kunnen starten, stoppen en het volume te kunnen regelen.

  25. Wat een leuke schermen zijn hier afgebeeld! Gevarieerde app iconen, speelser dan die stijve vierkantjes op een rij, zoals nu.
    De meesten zullen aan het nieuwe design zijn gewend, maar ik mis nog steeds de oude iconen.

  26. Makkelijker swipen tussen openstaande apps

  27. @lex: en de mogelijkheid om je contacten te gebruiken in je agenda. Waarom de naam van iemand waarmee je een afspraak hebt intoetsen als die al in je contacten staat?

  28. – directe knop om wifi aan te zetten/selecteren juiste netwerk ( nodig om sony lenscamera te connecten)

    – NFC ndersteuning voor andere apps zoals camera connectie, (doen anderen wel icm Android/ Apple schijnt het wel nu ingebouwd te hebben maar alleen voor apple pay beschikbaar te stellen en niet voor andere apps)

    – meer flexibiliteit met fotos en foto albums

    – betere sync van afspraken tussen iphone en ipad. Werkte altijd perfect, maar laatste tijd duurt het soms een dag eer een iphone6 afspraak in mijn ipad2 staat. Geheugenprobleem?

    – bestanden koppelen vanuit de mail

  29. Na 100 jaar wachten zou het best chill zijn als Siri eens Nederlands zou gaan verstaan. Als je je al dom voelt om in het openbaar tegen je telefoon te praten komt dat in ieder geval deels doordat dat dan altijd in het Engels moet..

  30. Ja wat niet… naast stabiliteit en performance (zeker in accu) mis ik echt:
    – Siri in het Nederlands
    – Een Google Now achtig iets in plaats van Notification Center, widgets en passbook. En dan op het lockscreen zodat je het ook ziet wanneer je het nodig hebt.
    – Natuurlijk Apple Pay, en alle andere mogelijkheden die Nederland vooralsnog niet heeft.
    – Betere ondersteuning van toetsenborden en meerdere talen zonder een leger aan toetsenborden te hebben (die je vervolgens niet handig kunt switchen).
    – Als Apple zo in Maps gelooft: loop en fietsroutes, streetview, veel en veeel meer POI’s.
    – Overal uniform zoeken: bijvoorbeeld in de instellingen.
    – Apps op andere platformen (Android): iMessage, FaceTime, enz. enz.
    – Professionaliteit. Apple negeert sinds Cook de pro-users nogal. Zet desnoods een geavanceerd switch in de settings want seriously: de stock apps zijn slecht én je kunt geen andere browser, message app of mail clients instellen.
    – Een “download” app (zoals een camera roll), zodat je allerlei bestanden kunt downloaden en delen.
    – Control center aanpassen aan mijn veel gebruikte dingen
    – Stock apps verwijderen.
    – NFC openstellen voor ontwikkelaars.
    … en ik kan nog wel even doorgaan…

    Gek genoeg vind ik het niet aanpasbare interface nog altijd een pluspunt van de iPhone. Als ik die iconen op Android zie dan wordt ik helemaal gek. Het is nog steeds strak, uniform en duidelijk.

  31. @Cloverfield: ik zou dit aan Apple doorgeven wel goede ideeën tussen!

  32. Ik hoop dat Safari wordt aangepakt, er zitten een paar grote storende terkoming in, zoals het soms niet willen laden van websites (tweakers.net om maar eens een voorbeeld te noemen, soms gewoon een blanco pagina, refresh hitten tot je een ons weegt er er gebeurd gewoon niets) en heeeeel vaak het herladen van websites bij het opnieuw openen van safari, iets wat heel storend is bij bijv de website van ov9292, thuis reisinfo opzoeken, bus pakken, aangekomen op station safari openen om te kijken welk perron je ook alweer moest zijn, maar nee helaas website wordt opnieuw geladen, je beland op de homepage reisinfo kwijt en je kan weer opnieuw beginnen met invoeren…

  33. Origineel geplaatst door sprenkels
    @Robin: – ‘Functie in notificatie centrum om snel een email, message, FaceTime, tweet of Facebook post te doen naar contacten’ bedoel je hier een soort widget ?

    Ja ik bedoel een widget. Er zijn al wat widgets zie ook Macrumors widget forum topic in iOS8. Maar mooier zou zijn als Apple haar eigen widget maakt met deze features.

    Overigens cache legen van apps zou ook eens onder handen genomen moeten worden. Nu kan je het soms in een app (dus per app).

  34. Ik hoop écht (tegen beter “weten” in) op Siri en Apple pay. Ik vermoed helaas dat ik het niet bij het rechte eind heb, maar we zullen zien.. Stabielere en snellere performance zijn ook mooi, want die zijn sinds iOS 7 een beetje achtergebleven heb ik het idee: waar animaties < iOS 7 nog soepel waren, vertonen deze nu af en toe kleine haperingen. Niet erg natuurlijk, maar wel lichtelijk storend voor een telefoon van €800…

  35. Ik zou graag de volgende wijzigingen willen zien:
    – meer apps zien in een folder (ipv 9)
    – stock apps kunnen verwijderen
    – contactpersonen kunnen groeperen vanuit telefoonboek

  36. Stabiliteit en performance. Daarna accuduur.
    Ik vind het ontzettend belangrijk dat mijn telefoon altijd werkt hoe ik verwacht dat hij werkt. Sinds Jobs is overleden lijkt dat alleen soms wel of dat niet meer kan.

  37. Ik zou ook wel willen streamen naar meerder airplay apparaten met mijn iPhone 6, verder dik tevreden!

  38. @steen: De DAC (Cirrus Logic 338S1201) in de iPhone 6 is bizar goed.
    Wel hi-end doppen gebruiken natuurlijk.

  39. @dromedaris: Batterijduur is het allerbelangrijkste, dan stabiliteit en snelheid.
    Wat bedoel je dan precies met snelheid?

  40. @WhizZz: Oh daar zie ik de perfecte oplossing voor! stap lekker over naar Android…. Hele kwaliteitsgarantie vervalt bij zo’n open systeem en dat is nou juist apple’s kracht

  41. @KALLT: ik denk dat hij bedoelde dat je iets kon type in het berichten centrum . Net zoiets als de active notifications maar dan in berichten centrum zelf

  42. Betere accu is sowieso altijd goed, hoewel dat eerder via hardware dan via software op te lossen is. Siri NL is door de intussen verstreken tijd niet interessant/relevant meer. Ik hoop dat met iOS 9 meer leentje-buur gespeeld wordt met het jailbreak-circuit. Er zijn toch wel erg goede tweaks beschikbaar die zeker in iOS ondergebracht zouden moeten worden en ik ook echt zou missen als ik de jb zou moeten opgeven.

  43. De apple-beats muziekdienst moet dan wel in Nederland komen.

  44. @Tom van Zummeren: en toch is er een jailbreaktweak die hiervoor zorgt(Aeternum). Daar hebben ze dat plaatje ook van! Maar zelf zou ik het inderdaad nooit gebruiken.

  45. Die icoons zien er nice uit als dat zo wordt en beter muziekdienst en niet dat gekloot met itunes

  46. Wat ik nog zou willen zien is dat je het geluid van verschillende onderdelen onafhankelijk van elkaar kan instellen. Nu is bijvoorbeeld het volume de standaard wekker app gekoppeld aan het volume van je ringtone, heel irritant! Mijn ringtone mag wel wat harder staan, maar mijn wekker hoeft niet zo hard af te gaan..

  47. De mogelijkheid om de irritante melding “wilt u deze computer vertrouwen” uit te zetten!

  48. Meer instel mogelijkheden voor de wekker. Onder andere het veranderen van de snooze timer en het uitzetten van trillen bij de wekker.

  49. Ik kijk er gewoon naar uit dat de nog beter werkt met aanvullingen waar ik niet eerder aan dacht, maar super handig vindt. En een betere integratie met Apple TV, iPad, iPhone, Time Capsule en MacBook. Plus de mogelijkheid om je iDevices te automatisch te backuppen op de Apple Time Capsule.

    @BV: “wilt u deze computer vertrouwen” is juist voor onze veiligheid. Als ik ergens anders dan m’n eigen MacBook inlog, kan ik dat aangeven; zodat er geen wijzigingen op m’n iPhone worden gemaakt die ik niet wil.
    (Red.) Off-topicopmerking verwijderd. Gebruik s.v.p. ons reactieformulier.

  50. Meer instelmogelijkheden voor Do Not Disturb. In het weekend mag ik later gestoord worden dan door-de-weeks.

  51. De voortvertoning app (OS X) voor iOS. Zodat je ook de PDF’s op de ipad kunt bekijken en kunt bewerken zoals dat nu ook gaat op mac. Deze app zou dan ook moet synchroniseren met iCloud Drive.

  52. Dat er mails of teksten (in pages) kunnen getypt worden via een brailleleesregel.

  53. Volledige landscape modus op de iPhone 6, dat zou een welkome verandering zijn voor mij

  54. Een soort widget in je startscherm van je agenda.
    Zodat je altijd je komende afspraken in beeld hebt.

    Voor de rest weinig wensen.
    Zal ook moeilijk worden met een 4s.

    Een geluid-uit knopje dat echt alle geluid uitzet.

  55. Ik wens het al zo’n beetje sinds iOs3… Een instelbaar wekkergeluid, los van het geluidsvolume. Ik blijf het ongelofelijk vinden dat ik iedere avond het volume op 3 streepjes moet zetten omdat ik anders met hoofdpijn rechtop in bed zit de volgende ochtend. En ‘s-ochtends dus weer geluid omhoog omdat ik anders telefoontjes mis die dag. Waarom past Apple dat toch niet aan of nog beter: sta ontwikkelaars toe het geluid. In een app te regelen.

  56. Origineel geplaatst door Thomasl
    Ik wens het al zo’n beetje sinds iOs3… Een instelbaar wekkergeluid, los van het geluidsvolume. Ik blijf het ongelofelijk vinden dat ik iedere avond het volume op 3 streepjes moet zetten omdat ik anders met hoofdpijn rechtop in bed zit de volgende ochtend. En ‘s-ochtends dus weer geluid omhoog omdat ik anders telefoontjes mis die dag. Waarom past Apple dat toch niet aan of nog beter: sta ontwikkelaars toe het geluid. In een app te regelen.

    Maak het uberhaupt mogelijk voor apps om (met toestemming) door de DND mode heen te komen, net zoals de eigen Apple wekker app kan. Maar er maar een permissie van. Dan kunnen wekker apps tenminste behoorlijk hun werk doen.

  57. Laat ze de die apple watch look maar mooi op de apple watch houden.. Dat zou voor mij een reden zijn om mn iphone weg te doen! En inderdaad, energiezuiniger zou ideaal zijn

  58. Als Apple zegt dat ze vooral onder de motorkap bezig gaan in iOS 9, dan zal dat ook precies zijn wat ze gaan doen. Maar dan écht (net zoals ze – met de vorige keer dat er een 9 in de systeemversie kwam – op zich ook ‘redelijk’ onder die motorkap bezig waren). Zou het wel een schok vinden als ze het ook als los systeem aan gaan bieden voor andere platformen, maar het zou me aan de andere kant ook weer niet verbazen als het systeem dat nu ook al kan. Platformonafhankelijkheid is nog een lastig woord (behalve voor de scrabblefreaks), maar het lijkt me wel wat. Nou alleen nog ff die wolk op orde…

  59. De mogelijkheid om notificaties uit te schakelen als je een game speelt. Met name bij racegames kan een notificatie erg storend zijn. Uiteraard moet instelbaar zijn dat notificaties van ICE -, favoriete contactpersonen of hulpdiensten wel worden doorgegeven.

  60. Zoekfunctie/spotlight in app switchter.
    Volume mixer, zodat ik mijn beltoon, wekker en gewoon geluid( bijvoorbeeld van apps en muziek ) individueel kan instellen.
    Ook zou multitasking leuk zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.