Reacties voor: iCulture peilt: maak jij gebruik van iMessage-apps?

Sinds anderhalf jaar kun je op de iPhone en iPad iMessage-apps gebruiken. Met deze iMessage-apps plak je bijvoorbeeld een sticker in een gesprek, maar je kan ook makkelijk een YouTube-filmpje delen of een gif opzoeken. Hoe vaak gebruik jij deze iMessage-apps?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Ik ken sowieso vrijwel niemand die iMessage echt gebruikt…..

  2. Ik zou iMessage best meer willen gebruiken, maar omdat iedereen WhatsApp gebruikt is er weinig reden om een andere app te gebruiken. Toch ligt hier een kans, gezien de recente ophef over Facebook zou Apple toch maar eens serieus kunnen overwegen om ook een (al dan niet uitgeklede) Android versie van iMessage uit te brengen. Dat zou enorm helpen bij het vergroten van het aandeel iMessage gebruikers, omdat ook iPhone gebruikers dan meer redenen hebben om iMessage te gebruiken.

  3. Ik heb whatsapp ooit eens 5 minuten de kans gegeven, maar ik kon dat lelijke design niet aanzien! Gelukkig had m’n iPhone al iMessage, dus ik gebruik niets anders dan dat. Stickers zijn een leuke toevoeging, maar echte functionele apps gebruik ik niet binnen iMessage

  4. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik zou iMessage best meer willen gebruiken, maar omdat iedereen WhatsApp gebruikt is er weinig reden om een andere app te gebruiken. Toch ligt hier een kans, gezien de recente ophef over Facebook zou Apple toch maar eens serieus kunnen overwegen om ook een (al dan niet uitgeklede) Android versie van iMessage uit te brengen. Dat zou enorm helpen bij het vergroten van het aandeel iMessage gebruikers, omdat ook iPhone gebruikers dan meer redenen hebben om iMessage te gebruiken.

    Tja als iedereen maar blijft roepen ja maar iedereen gebruikt whatsapp dan komen we er nooit vanaf. Gooi die app gewoon weg, mensen kunnen je heus wel op een andere manier bereiken. Ben al ruim 2 jaar wa-loos en gebruik enkel imessage ( zit nu eenmaal op je iphone) Telegram en gewoon oldskool sms) kan niet zeggen dat ik was mis eigenlijk. Al m’n veel gebruikte contacten zitten inmiddels ook op telegram

  5. Altijd iMessage en als niet mogelijk Telegram en ouderwets sms, werk nog steeds goed. WhatsApp komt niet in mijn iPhone net zo min als Facebook en de rest van social media apps.

  6. @Jochem: Volgens mij kan je beter Whatsapp gebruiken dan Telegram: (bron 1 bron 2)
    Daar is de beveiliging een stuk beter op orde.

    iMessage is natuurlijk sowieso goed.

  7. Ik gebruik enkel iMessages.

  8. Het zou geweldig zijn als je Watsapp of Telegram in iMessage kunt integreren…

  9. Ik gebruik whatsapp. Al mijn vrienden/familie/kennissen gebruiken dat, dus het is voor mij praktischer. Ik zou imessege graag gebruiken, maar het werkt gewoon niet als iedereen een ander platform gebruikt.

  10. imessage uis drama qua groepen (en Iphone verplicht).
    Tevens heeft whatsapp en betere “dekking” qua gebruikers.

    Heb het zelfs uitgezet.

  11. Aangezien iedereen WhatsApp zit gebruik ik dat, Facebook Messenger zal ik niet installeren maar ook nooit erop gehad.
    Mocht het hele gros WhatsApp verlaten dan blijf wellicht bij iMessage.

    Ook Familly enzo zit allemaal met Android mobieltjes, dus ja die hebben sowieso al geen imessage.
    En een whatsgroepje voor familie wel leuk, effe leuk plaatje delen in 1 keer na zusje en vader en stiefmoeder voorbeeld.

  12. Het is alleen maar voor Apple-gebruikers dus geen echte messager voor de meeste mensen. Telegram of WhatsApp heeft kan iedereen installeren…

  13. Imessage, dat is in essentie toch sms-en naar een andere iphone en als het geen iphone is is het toch een “gewone” sms met de provider kosten voor sms-en? Of niet?

  14. Ik gebruik alleen iMessage. WhatsApp wil ik niet, ik wil geen Facebook producten.

  15. Ik zou het wel meer willen gebruiken. Maar ik ben zoals velen hier zowat de enige in familie en vriendenkring die een iphone heeft. Dus onder lichte dwang de bekende alternatieven 🙂

  16. Zelden. Helaas is whatsapp dominant.
    Daarnaast: ik deel vanuit een App iets via iMessage niet andersom.
    Apps als datumprikker is door Android vrienden altijd onbruikbaar.
    Stikkers vergeet ik.

  17. wij gebruiken met het gezin en vrienden nog altijd imessage en geen whatsapp….

    er is wel 1 imessage app die we vaak gebruiken om polls te maken: https://itunes.apple.com/us/app/poll-decide-as-a-group/id1151990256?mt=8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.