Reacties voor: iCulture peilt: Welk iPhone-schermformaat vind jij ideaal?

Welk schermformaat vind jij ideaal? De nieuwe formaten van 4,7-inch en 5,5-inch of toch maar liever vertrouwd 4-inch?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 58 reacties

  1. Gewoon lekker bij 4″ blijven, en anders 4,7″ max! Maar als het groter wordt dan dat wordt het echt te groot!

  2. Ik heb nog geen idee, dus heb ik “anders” gekozen. Het hangt er van af of de 4.7 ook 128gb versie heeft. Anders word het de 5.5. Maar die vind ik weer te groot op eerste gezicht. Eerst eens kijken hoe ze beiden in de hand liggen.

  3. Ik vind 4 inch al groot zat, maar op zich zou ik best wel kunnen wennen aan een 4,7-inch scherm. Zolang Apple er maar rekening mee houdt dat er ook mensen zijn die geen grote handen hebben. 😛

  4. Ik vind het scherm formaat nu goed zoals die is, maar mocht het groter worden vind ik 5″ wel het maximale, wil mijn telefoon nog fatsoenlijk in m’n broekzak kunnen houden.
    5,5″ vind ik te groot

  5. Ik vermoed dat Apple NIET met een 5,5 gaat komen, en alleen een 4,7 als nieuw toestel.

  6. Als ze die achterlijk grote bezels erop houden, is alles boven de 4 inch te groot. Hoop dus ook dat die grotendeels zijn verdwenen. Als dat zo is, is 5 inch erg mooi.

  7. Ik kijk al uit naar de 4.7 is toch zeker super voor trailers enz.Lees hier en daar dat Apple rekening heeft gehouden ivm een hand bediening dus laat maar komen!!!!!

  8. Ik heb nu de iPhone 4 (3,5 inch) en denk dat ik voor de 4,7 inch schermformaat ga. Deze heb ik ook gekozen. Het 5,5 inch formaat ga ik (denk ik) te groot vinden en ik heb al een iPad.

    Voor een Windows gebruiker zal een iPhone 4 t/m iPhone 6 geen verschil gaan maken qua communicatie met elkaar. Ik ben een Mac gebruiker.

    Redenen waarom ik voor de iPhone 6 ga…

    1. De iPhone 4 gaat niet mee naar iOS 8.
    2. Met de OS Yosemite heb je iOS 8 nodig om te kunnen communiceren.
    3. Mijn iPhone 4 reageert niet even best meer als voorheen.
    4. Ik ben gek op nieuwe gadgets.

  9. Ik denk dat een iphone met 4,7″ scherm ideaal kan zijn….. Ik zou de homebutton alleen verplaatsen of vervangen, zodat je de iphone goed met één hand kan bedienen.

  10. Origineel geplaatst door Paul
    Ik heb nu een iPhone 4 (3,5 inch) en denk dat ik voor de 4,7 inch schermformaat ga. Deze heb ik ook gekozen.Voor een Windows gebruiker zal een iPhone 4 t/m iPhone 6 geen verschil gaan maken qua communicatie met elkaar.Redenen waarom ik voor de iPhone 6 ga…1. De iPhone 4 gaat niet mee naar iOS 8.2. Met de OS Yosemite heb je iOS 8 nodig om te kunnen communiceren.3. Mijn iPhone 4 reageert niet even best meer als voorheen.4. Ik ben gek op nieuwe gadgets.

    allemaal redenen die de iphone 5s ook heeft

  11. @Hidde: Op hardware gebied wordt de iPhone 6 beter dan de iPhone 5(S) en daar kijk ik ook naar.

  12. Ik kan met mijn iPhone 5 al amper bij te terug knop met mijn duim. Dus da’s de maximum.

  13. Ook al ben ik nog steeds heel blij met m’n iPhone 5 vind ik het scherm al een kleine 2 jaar te groot. Waar ik met m’n 3GS nooit last had van m’n duimen tijdens het bedienen van m’n toestel heb ik dat met mijn 5 wel. Had gedacht dat ik er wel aan zou wennen maar blijkbaar is 2 jaar niet voldoende.

    Voor mij geen groter scherm. Gelukkig doet mijn toestel het nog uitermate goed, mocht ik wel een nieuwe nodig hebben haal ik wel een 5S tegen die tijd.

  14. 5,5 lijkt mij persoonlijk te groot , helemaal bij de samsungs aangezien die zo breed zijn, iPhones zijn lang en smal en lekker met 1 hand te bedienen , met een 5,5 inch zou hij denk te lang worden als ze de zelfde verhouding aan houden. Had liever 4,3 en 4,7 als nieuwe formaten gezien

  15. Origineel geplaatst door Steven
    Als ze die achterlijk grote bezels erop houden, is alles boven de 4 inch te groot. Hoop dus ook dat die grotendeels zijn verdwenen. Als dat zo is, is 5 inch erg mooi.

    This!

  16. Ik hou het op 3,5 Inch, iPhone 4S. Als het scherm daarvan te klein is pak ik de iPad

  17. Ik was altijd qua scherm grootte al een beetje jaloers op de galaxy S3. 4.7 dus. Ik hoop alleen dat de bezels kleiner zijn geworden

  18. Laat die 4.7 inch iPhone maar komen! Ik sluit me aan bij de commentaren van Paul, en bij zij die zeggen dat de bezels kleiner mogen om de telefoon niet onnodig groot te maken qua onbenutte ruimte.

  19. Tussen de 4 en de 4,5 lijkt mijn ideaal groter is het niet meer handzaam!

  20. 3,5″ is echt te klein, 4″ is wel oke, 4,7″ is perfect

  21. 3.5″ blijft voor mij het ideale formaat.
    Heb nu 4″ en vind dit al net iets te groot om fijn met 1 hand te kunnen bedienen. Beetje extra pixels is leuk, maar heb niet het idee dat ik wat miste met 3.5″. Moet immers wel gewoon normaal in m’n broekzak passen en dan lijkt de 4.7″ me te log (qua formaat om te bedienen en in broekzak).

  22. Ik heb nu nog een iPhone 4 met 3,5 inch. De 4 inch van de 5 heeft voor mij geen meerwaarde omdat die net zo smal is. Ik zou wel graag een wat groter scherm willen omdat ik het liefst alles met één device wil kunnen. Mijn tablet ligt meestal ongebruikt ergens op een kastje.
    Dus een groter scherm is welkom, mits dat ook breder is.

  23. Het ligt eraan hoe het 4,7 inch scherm word gemaakt. Hij moet absoluut niet langer worden zoals op sommige foto’s te zien is. Het scherm mag wel wat breder. Ideaal zou een 16:9 formaat zijn. Zodat foto’s full screen te zien zijn. Overigens ben ik nu tevreden met het 4″ scherm. Lekker makkelijk met mijn kleine handen.

  24. Wat bedoelen ze nou met ‘bezels’ ?

  25. Origineel geplaatst door Paul
    Wat bedoelen ze nou met ‘bezels’ ?

    Zie hier. Vooral de randen om het scherm langs de lange kant worden ermee bedoeld.

  26. 4’7 it will be!! Hoop alleen niet dat ie schofterig duur word. En dat ze toch saffier gebruiken bij dit model.

  27. 3,5 is mij groot genoeg, máximaal 4 maar echt niet groter. Dan moet je dat ding met twee handen vasthouden, dat vind ik maar niks…

  28. 5(s) formaat is prima. Groter is voor tienermeisjes en hipsters.

  29. 4,7 inch is een perfect formaat.

    Maar ik hoop wel dat Apple dezelfde specs aanhoudt voor beide toestellen.

    Niet dat de 5,5 inch het topmodel wordt puur alleen om de scherm grootte met betere specs.

    Dat zou betekenen het topmodel iPhone is 5,5 inch en de 4,7 niet, terwijl ik persoonlijk geen 5,5 inch maar wel de beste specs wil.

  30. ‘anders’:
    Ik heb de iP4 jaren gehad, beviel prima. Inmiddels bijna 2jr de iP5 en deze bevalt me oa qua afmetingen beter dan de iP4.
    Of de iP6 in 4,7 formaat me zou bevallen zal ik eerst moeten ervaren; hem eerst eens voelen/in de hand houden, gewoon ns ervaren of ie een beetje met 1 hand te bedienen is en niet een enorm geval in je broekzak wordt. Ik vind het op voorhand wat lastig in te schatten.
    4,7 zou wel het maximale formaat zijn; anders koop ik er wel een ipad mini bij.

  31. Werd tijd dat ze eens met een groter scherm kwamen dan die prehistorische prutschermpjes! 3 jaar te laat, dat wel…

  32. Op basis van uitgebreide ervaring met diverse Samsung en HTC modellen, en nu een One+ One, vind ik 4,7″ het prettig, maar heb liever 5″ (maar dan wel met een slankere behuizing dan de HTCOne M8). 5,5″ is leuk maar best onhandig.

  33. 4,7 lijkt mij ideaal net iets groter dan mijn 4 inch. Iets makkelijker te lezen. Maar 5,5 lijkt me echt te groot, niet handig om te bedienen en mee te nemen

  34. 4 of 4,7 inch, zolang er maar minimaal 128GB geboden wordt. Zoniet dan is het…… bye bye Apple. Dat hele gezeik met NFC en betalen enzo kan mij totaal niet boeien, ben prima tevreden met pinpas

  35. In 2015 newe iPhonePad

  36. Get format van de iPhone 4 en 5 bind ok het prettigste. Gewoon 3,5″ of 4″. Maarja, ik ben een vrouw en heb kleine handjes… Die van 4″ lukt me nog net.

  37. De iPhone 5S die nu bijna een jaar oud is werkt nog prima en het scherm hoeft (voor nu) echt niet groter. Al zou een groter scherm vast ook wel weer wennen, blijf ik nu toch liever bij de 5S.

  38. Ik loop altijd met me iPhone en iPad mini. Ik doe veel video’s monteren en maak opnames met Garageband. Als ik een live show mix met me Mackie DL1608 dan vind ik de iPhone net iets te klein.

    Het lijk me heerlijk om me iPad mini thuis te kunnen laten. En alleen met me iPhone 5,5″ op pad te gaan.

    Mackie DL1608 link

  39. Voor alle mensen die nu (iPhone5) al niet meer/ moeilijk met hun vinger bij de terug-knop kunnen, ga je toestel met je linkerhand proberen te gebruiken, weg alle problemen!

  40. Ik heb voor de pol moeten kiezen, ideaal is 5″ maar die staat er niet bij. Dus ben je verplicht te kiezen voor 4,7″

  41. 4 inch. Als de telefoon in mijn broekzak zit wil ik nog wel normaal kunnen lopen. En 4 inch is nog net met één hand te bedienen. Als 4,7 inch de minimummaat wordt, haak ik af.

  42. Ideaal is 5 inch, maar die staat er niet bij, dus daarom 5,5 inch gekozen 😀

    Ik heb liever een 5,5 inch. Lekker groot, fantastisch bij video, foto, gamen en lekker snel surfen op internet.

  43. Iets tussen 4″ en 4,5″ zit wel goed.

  44. Ik vind 4 net te klein en 4.7 net te groot voor een iPhone ik denk iets tussen de 4.3-4.6 prima is

  45. Ik vind 4″ het maximale!
    Heb 1,5 jaar geleden iPhone 5 gekocht, ik twijfelde wel, neigde meer naar de 4S omdat ik de 5 toen al best groot vond maar ben er helemaal aan gewend nu.
    Groter hoeft van mij echt niet, het moet wel handzaam blijven!
    Ik vind het dan ook heel jammer dat de volgende iPhone (hoogst waarschijnlijk) alleen maar wordt uitgebracht in grotere formaten.
    Ik zie vaak mensen lopen met die belachelijk grote Samsung-S modellen, wil ik echt niet.
    Ik denk dat er dus ook een hele grote categorie mensen is die juist dáárom tot nu toe voor een iPhone heeft gekozen.
    Echt jammer als we straks alleen de keuze hebben voor een grote en een héle grote iPhone ipv een normale en een grote iPhone…
    Zoals het er nu naar uitziet houd ik het voorlopig bij mijn iPhone 5.
    Hoofdzakelijk vanwege het formaat maar ook vanwege het ontwerp en het ontbreken van saffierglas (zoals het er volgens de geruchten naar uitziet)
    Tóch wacht is vol goede spanning dinsdagavond af….
    Ik heb een kleine hoop dat de uitgelekte onderdelen/foto,s expres door Apple in omloop zijn gebracht om ons op het verkeerde been ze brengen.
    Dat er dinsdag een fantastisch toestel wordt onthuld! Niet te groot, mét saffierglas, geïntrigeerde camera en een bloedmooi ontwerp met strakke vlakke randen!

  46. Waarom staat er niet de optie, nieuwe iPhone maar gewoon in 4″?
    Wil wel graag een nieuwe iPhone, maar niet een grotere.
    Let wel, het scherm mag wel groter, maar niet een groter device. Dus maal verzin iets dat de gehele voorkant als scherm te gebruiken is. En misschien zelfs de zijkanten, zoals in die mooie mockkup.

    Ik vind tot nu toe het nieuwer ontwerp niet mooi en lijkt ook niet Apple waardig (simpel / goedkoop). Maar waarschijnlijk is het toch zo dat we het allemaal willen / moeten kopen.

  47. 3,5″ is voor mij groot zat ! Moet helaas wel over op wat ander , want mijn iPhone 4 is staks niet meer supported .

  48. Vind de verhouding van het scherm waardeloos, zeg maar het tante Sidonia formaat.
    Die mij maar iets wat dichter bij de gulden snede ligt en 4″ volstaat of groter maar het toestel dan niet groter. Zoals bijv Sony met de nieuwe Z3 compact bijvoorbeeld wel een groter scherm dan de Z1 compact maar kwa toestel afmeting niet groter.

  49. Ik ben sinds kort overgestapt van een 4S naar een 5S en die 5S is nog net groot genoeg groter hoef ik hem niet hoor!

  50. Aangezien ik al wat ouder ben en vaak moeite heb om iets op mijn 3 jaar oude 4S te lezen, nijg ik zeker naar een groter schermformaat: 4.7. Met één hand bedienen is geen overweging; dat doe ik nu al niet (met rechts vasthouden en met links tikken). Saffierglas vind ik niet nodig. Met een goed hoesje blijft het scherm echt wel krasvrij. Het gebruik van NFC klinkt leuk, maar waar kan je dat straks gebruiken? (De klantenpasjes op m’n iPhone kunnen nu ook alleen nog maar bij Gamma en Shell gebruikt worden). Vermoedelijk wordt ‘t straks gewoon even aankijken en pas een nieuwe iPhone kopen als deze echt veel beter blijkt te zijn, of als m’n oude de geest geeft of niet meer ondersteund wordt.

  51. Ik snap de race voor een zo groot mogelijk scherm ook niet goed.
    Heb nu nog altijd m’n 3GS… Een zalig toestel maar het begint helaas stilaan na te laten dus stilaan tijd voor vervanging.
    Als de 6 inderdaad enkel in broodroosterformaat beschikbaar komt denk ik er aan op de valreep nog een 5s te kopen. 4″ vind ik voor een telefoon zo een beetje het maximum dat nog handzaam is. Ondanks dat ik best grote handen heb.

  52. 4.7 inch, perfect! 2,5 jaar terug een S3 gekocht met 4.8 inch omdat ik de iphone schermen altijd te klein vond. Nu voor het eerst naar de iPhone, omdat ze eindelijk met fatsoenlijk formaat komen. Tis een weekje wennen maar dan wil je echt niet meer terug naar een kleiner scherm hoor, het bekijken van met name foto’s en video’s is zo veel prettiger op een groter scherm

  53. Ik ben (qua grootte) zeer tevreden met mijn 5S past nog goed in mijn broekzak, maar met 4,7″ ben ik bang dat dat niet meer lekker zit… Krijg mijn IPad mini ook niet in mijn broekzak

  54. @Milan: klopt ik ben linkshandig heb never nooit ergens last van kwa bediening

  55. Als de prijs van de 5.5 niet zo hoog was, dan zou niemand blijven zeuren dat het te groot is. Kijk maar naar mensen die andere merken telefoons hebben. Die net zo groot of nog groter dan de 5.5 zijn.

    Allemaal blije mensen.

    Kortom: het gaat ze om de prijs en als smoes gebruiken ze dat het scherm te groot is. Zet de prijs lager en iedereen zou dat wel willen.

    Mensen zeuren over de 5.5 alsof die de eerste groot scherm telefoon is dat ooit wordt gemaakt.

    Ik zou wel hopen dat het niet zo duur was en toch kies ik ervoor.

  56. @J J: Dat kun je denk ik niet beoordelen.
    Voor mij geld dat ik echt niet zo’n strijkplank als telefoon wil, ook al zou die goedkoper zijn als een normaal formaat iPhone! (Formaat iPhone 5(S) bedoel ik dan hè) lijkt me ontzettend onhandig! Als ik wil surfen of video’s wil bekijken kan ik m’n iPad pakken alhoewel ik deze bezigheden ook net zo vaak gewoon op m’n iPhone 5 doe hoor! 🙂

  57. Mensen die een hele grote iPhone willen, moeten zeker iets compenseren 😉 4″ is groot genoeg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.