Reacties voor: iCulture-lezers dragen het liefst een Apple Watch of gewoon horloge

Onder de iCulture-lezers blijkt de Apple Watch het populairste horloge te zijn. Hoewel het verschil met een traditioneel horloge klein is, kiezen de meeste mensen toch voor Apple's slimme horloge. Andere geavanceerde horloges zijn een stuk minder populair.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Heb sinds juli een Apple watch. Gebruik het dagelijks, net zoals al m’n andere Apple producten. Als mensen me vragen of het nu iets is, dan moet ik antwoorden “absoluut z’n geld niet waard”. Het is een afstandsbediening van je iPhone, en eentje die het ook nog eens slecht doet. Apps openen is zó traag, dat ik het eigenlijk nooit gebruik. Ik haal voor 99% van alle toepassingen eerder m’n iPhone uit m’n broekzak. Alleen om te kijken hoe laat het is, en geloof me: zelfs dat doet het soms niet. Hoe vaak ik al m’n pols in de gekste posities heb moeten draaien om het uur te zien: te gek voor woorden. Ik vond aanvankelijk het idee om altijd een sporthorloge met hartslagmeter bij te hebben te gek. Maar ook hier laat de Apple Watch het afweten. In de zomer deed hij het betrekkelijk goed, maar nu is het eigenlijk onbruikbaar: wanneer ik ga hardlopen of fietsen toont de watch bijna nooit mijn hartslag. Uitleg van Apple store: komt waarschijnlijk door koude temperatuur! En dit voor een van de zachtste winters die we ooit gehad hebben. Ik hou m’n hart vast voor komende winters waar het echt koud is. Of liever: ik hou m’n watch vast, in de hoop dat hij m’n hartslag in de eerste 5-10 minuten laat zien. De vraag is, waar is hij dan nog goed voor, die Apple watch? Wel, berichten ontvangen en snel kijken wie het stuurt zonder je iPhone uit je broek te halen: cool! Maar daarvoor 500€ betalen? Nee sorry, echt niet. Deze week heb ik de watch 2 dagen niet gedragen: mistte het niet. Het is mooi vormgegeven, maar tergend traag, en onbetrouwbaar voor meten van gegevens als hartslag enz. Ik geloof nooit dat Steve zou toegelaten om dit product in deze toestand om de markt te brengen.

  2. Uit de iCulture peilt van vorige week blijkt dat het merendeel van de iCulture-lezers de Apple Watch verkiest boven alle andere horloges.

    ‘Het merendeel’? Da’s wel erg optimistisch geformuleerd, met minder dan 35% (en maar 5 stemmen verschil tov de ‘dumbwatch’ op een totaal van bijna 3200) is imho hooguit sprake van ‘nipt de grootste minderheid’ en een nek-aan-nek race 🤔

    Bij zo’n klein verschil zou je bijna om een hertelling vragen 😉 …

  3. Prima commentaar Omer, helemaal mee eens.
    Deze conclusie is natuurlijk verder zovoorspelbaar als wat. Zoveel mogelijkheden zijn er niet voor andere horloges! Het zou mij benieuwen als Apple het mogelijk zou maken voor het Android wear/Tizen platform om alle functies van de iphone te kunnen gebruiken met de Android wear app. Nu is er gewoon veel niet mogelijk.
    Zo’n S2 Balr ziet er als horloge gewoon gaaf uit!

    Nog een onderzoek? Hoeveel Samsung gebruikers hebben een Apple watch….

  4. Wij van WC-Eend… 😉

  5. Deze peiling is net zoiets als dat je bijvoorbeeld op een GoPro-gebruikers-site gaat vragen welk merk action camera men het liefst gebruikt. Of op een BMW-fansite gaat vragen etc. etc.
    Ik vraag me dus de waarde van deze peiling af…

  6. Vond dit al een redelijk zinloze poll. Maar inderdaad, “het merendeel van” is wel erg enthousiast geformuleerd.

  7. @Omer: Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. Volledig met je eens en exact de zelfde ervaring.

  8. Zelf ben ik erg tevreden met de Apple Watch. Ik gebruik hem bij hardlopen (hartslag Runkeeper), notificaties, muziek remote, agenda, stappenteller, wekker en timer (nightstand met Apple Dock) en het bedienen van mijn verlichting met Siri (Philips hue). Deze functies werken super vind ik. Wat ik echter iets minder vind zijn de apps, als deze niet voor Watch os 2 zijn geoptimaliseerd dan zijn ze erg traag maarja de standaard functies werken erg fijn en heb eigenlijk geen andere apps nodig. Als Apple pay gaat werken ben ik nog meer tevreden met de Apple Watch.
    Hij is wel erg duur maar je moet het zien als een horloge met een aantal extra functies en niet als een kleine iPhone waar je telkens apps op gebruikt.

  9. @Omer: Precies de rede waarom ik mijn Apple Watch na twee maanden weer de duur uit heb gedaan, voor die 500 euro kun je heel veel mooiere horloges kopen.

  10. Ik vind het best bijzonder dat er nog best veel mensen zijn die géén horloge om hebben.

  11. Uit de iCulture peilt van vorige week blijkt dat het merendeel van de iCulture-lezers de Apple Watch verkiest boven alle andere horloges. Apple’s horloge wint nipt van het traditionele horloge.

    Hmm…..oké

  12. Heb zelf een nieuwe polar 360,batterij doet 1 week mee,waterdicht tot 10 meter,iPhone notificatie en een van de beste hartslagmeter!dus dit verhaal klop niet!zou best een iWatch willen hebben maar zolang dat ding niet waterdicht is of dat de batterij langer dan een dag wordt ga ik hem niet aanschaffen vind hem het geld niet waard….

  13. Origineel geplaatst door yonathan
    Heb zelf een nieuwe polar 360,batterij doet 1 week mee,waterdicht tot 10 meter,iPhone notificatie en een van de beste hartslagmeter!dus dit verhaal klop niet!zou best een iWatch willen hebben maar zolang dat ding niet waterdicht is of dat de batterij langer dan een dag wordt ga ik hem niet aanschaffen vind hem het geld niet waard….

    en ik heb echt alles van appel maar ga echt niet dat ding welke avond laden…..

  14. @Omer: Je zou je ook kunnen afvragen, of je de Apple Watch zo gebruikt dat die zijn werk kan doen, bijvoorbeeld door de band strak genoeg om je pols te houden. (Bij mij wisselt dat een of twee gaatjes in de loop van een dag.)
    Voorts bestaat natuurlijk de kans, dat je watch of je iPhone zwak is in communicatie (Bluetooth). Dat zou ook de trage start van apps kunnen verklaren.
    Bij mij laden sommige sneller of trager dan ik zou verwachten. Dat zijn waarschijnlijk ook heel andere apps dan jij gebruikt, want de mogelijkheden van de Apple Watch zijn veel breder dan die van Android Wear.
    Omer, je klachten kunnen best gegrond zijn. Maar probeer de oorzaken te achterhalen en weg te (laten) nemen. Dan kan dat dure ding nog iets doen voor zijn geld. 🙂

  15. Ik ben er goed over te spreken…..
    Dacht eerst dat ik gewoon de Pebble zou houden, want: niet waterdicht en iedere dag op de lader.
    Waterdicht is de  Watch gelukkig wel ( ik douche en zwem er mee) en hij gaat bij mij zo’n 2 dagen mee ….. Maar het is gewoon routine geworden om hem dagelijks op te laden. Niet bezwaarlijk.
    Hartslagmeter werkt bij mij prima….

  16. @sander: helemaal met je eens! Apple Watch is top. Ik ga hem snel weer in de nightstand leggen zodat ie mij weer over 6 uurtjes wakker maakt door steeds helder wordend licht en een beschaafd toontje. Morgen is ie weer mijn trouwe maatje die me subtiel op de hoogte houdt van mijn afspraken, berichten en herinneringen, zonder anderen daarbij te storen. De tijd tonen doet ie bij mij altijd (!) bij het draaien van de pols. Zelfs tijdens auto rijden hoef ik mijn pols maar iets te draaien om de tijd te zien, zonder mijn hand van het stuur af te halen. Voor degene die andere ervaringen hiermee hebben, probeer eens het klokje “handig”. Volgens mij is ie op deze stand het meest accuraat.

    Ik ben er super enthousiast over… Siri en dicteren werkt fantastisch op de Apple Watch!

  17. Heb hem sinds juli en draad hem dagelijks, op mijn werk, tijdens hardlopen, sportschool en straks weer op de piste. Ben er zeer tevreden over, doe er bijna twee dagen mee.

  18. @Omer: exact mijn ervaringen. Zelfs als ik hem niet gebruik, dan nog kan ie nier aan m’n wensen voldoen; op de nightstand is het display echt veel te vel als ik s nachts even wil zien hoe laat het is. Ik gebruik hem echt alleen nog voor notificaties en herinnering dat ik af en toe ff moet staan. Feit is wel dat ik dat dan wel weer zo handig vind (maar alleen dus daarom), dat ik het niet kwijt wil. Droeg eerst nooit een horloge, nu wel. Maar z’n geld waard? Ammenooit niet.

  19. Over open deuren gesproken…

  20. Geen Apple watch voor mij zolang:- het product niets toevoegd- iPhone nodig is (en ja dat is ie inderdaad nog steeds… Apps zijn een lachertje en bovendien volstrekt nutteloos)- geen GPS (liefst icm GLONAS (zelfs sporthorloges)) ingebouwd is- batterij niet véél beter is- het nerdy en vooral lomp uitzietKortom, waarschijnlijk de komende járen nog geen Apple watch. Apple heeft de plank hier gewoon misgeslagen. Tijd voor een écht product…

    @Omer: Kan je de Garmin 235 van harte aanbevelen. Toegegeven; het verdiend zeker geen fancy design award, maar super om hartslag te meten. Dat kun je dágen zonder opladen doen. En hij heeft GPS (en GLONAS) die je úren kunt gebruiken zonder te hoeven opladen. Ook kun je tot 50 meter diep zwemmen. Mocht je notificaties fijn vinden; ook dat wordt ondersteund al vind ik dit zelf een overgewaardeerd feature van ‘smartwatches’.

  21. Op een enkeling na lees ik hier vooral reacties van een stelletje zuurpruimen. Wat hadden jullie dan verwacht van een eerste versie van een nieuw product! Ik vraag me zelf af of de negatievelingen zelf een Apple Watch hebben. Hij voldoet iig aan mijn verwachtingen. Tuurlijk kan het nog beter en dat zal zeker ook gebeuren. Maar super knap dat Apple de concurrentie nu al zo’n eind voor is, ook als die smartwatch gekoppeld is aan Android komt ie niet in de buurt van de Apple Watch.

  22. Ik als Apple fan van het eerste uur hoop geld gespaard en net als Omer, zeer teleurgesteld in het trage product.
    Inmiddels een Huawei watch gekocht, wat een fantastisch horloge, elke dag weer superblij mee, zoals ik vroeger met mijn iPhones en iMac was. Inmiddels ook geswitched naar een Nexus 6p omdat dit beter met mijn horloge werkt.
    Mis ik mijn iPhone 6? Zeker, dat werkt net allemaal wat soepeler. Zou ik mensen een Apple Watch adviseren? Nee zeker niet. Spijt van je Nexus aanschaf? Dat niet. Werkt minder soepel, maar perfect icm met mijn watch en geen gezeur meer met dat geblokkeer van Apple op alles.

  23. Heb nu toch maar een Garmin Fenix 3 aangeschaft. Puur omdat het een horloge is dat alle functies heeft wat de  Watch nog niet heeft. Tot die tijd dat de  Watch die functies nog niet heeft ( langere batterij duur, Gps ) wacht ik nog wel met de aanschaf

  24. Een Apple Watch of een gewoon horloge. Zijn er nog meer varianten dan?? Zo kun je ook een enquete houden hoe iCulture lezers zich naar hun werk begeven. Ik raad de kop al: ICulture lezers gaan naar hun werk met de auto, fiets of OV !

  25. Origineel geplaatst door koert
    Een Apple Watch of een gewoon horloge. Zijn er nog meer varianten dan?? Zo kun je ook een enquete houden hoe iCulture lezers zich naar hun werk begeven. Ik raad de kop al: ICulture lezers gaan naar hun werk met de auto, fiets of OV !

    Jij hebt duidelijk niet de poll gezien. Met je eens dat ze weinig data verstrekken, plus een non-significant verschil aanduiden als “de meerderheid heeft een Apple watch” terwijl in werkelijkheid het maar 5 stemmen verschilt met een gewoon horloge…

  26. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  27. Ahummm, iPhone is na een dag ook wel toe aan een oplader! Beiden worden ‘s nachts opgeladen en kun je de dag wel mee doorkomen, tis voornamelijk een horloge he met extra functies 😉 En ja, de Apple Watch is idd traag met openen apps, so what!

    Gebruik de Apple Watch nu al even en vind m wel okay. Zeker ook dat je alle notificaties van je iPhone erop voorbij ziet komen. Zit je niet constant met je neus in het scherm van je mobiel! Alleen wel jammer dat je de notificaties dan ook alleen actief voorbij zien komen op de Watch en niet in het ontgrendelscherm van je iPhone. Je kunt ze overigens nog steeds zien in de berichtgeving van je iPhone.

  28. Origineel geplaatst door Ray
    Heb nu toch maar een Garmin Fenix 3 aangeschaft. Puur omdat het een horloge is dat alle functies heeft wat de  Watch nog niet heeft. Tot die tijd dat de  Watch die functies nog niet heeft ( langere batterij duur, Gps ) wacht ik nog wel met de aanschaf

    Super fijn klokje idd 😉

  29. @Paul: Alle ‘issues’ die je omschrijft herken ik absoluut niet. Als ik jou was zou ik de Watch maar eens opnieuw installeren of omruilen. De Apple Watch werkt perfect en snel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.