Reacties voor: iCulture peilt: hoeveel opslagcapaciteit kies jij in de iPhone 5C of iPhone 5S?

In iCulture peilt vandaag de vraag: hoeveel opslagcapaciteit moet jouw iPhone 5S of iPhone 5C hebben? Is opslag nog wel zo belangrijk?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Als er een nieuwe iPhone 5S uitkomt met 128 GB opslagcapaciteit dan koop ik die. Ik heb nogal veel capaciteit nodig, net zoals op mijn iPad 4.

    Te veel capaciteit kan men nooit hebben, te weinig wel. 😉

  2. Het zou een slechte zaak zijn als Apple ervoor kiest een 16GB iPhone 5S uit te brengen als ze ook een 128GB model introduceren.

    Het zou Apple sieren, en ook de iPhone 5S aantrekkelijker maken door de 16GB versie te laten vallen.

    Dus iPhone 5C 8-16-32
    iPhone 5S 32-64-128

    Zo hou je ook beide modellen verschillend.

    Anders zie ik gerust een iPhone 5S van 1000 euro verschijnen. Dat is gewoon voor de meeste consumenten te duur ook al verdienen ze 2x modaal.

  3. @brabo: Ach volgens Eva Jinek is modaal €150.000/jr dus valt wel mee! 😉

  4. @Gonny van der Zwaag: De iPod classic heeft een harde schijf en die komt nooit naar een iPhone. Je ziet trouwens dat Apple steeds minder producten met een harde schijf aan het maken is. Je kan zelfs voor al hun Macs tegenwoordig kiezen voor SSD. De harde schijf zal op termijn gewoon verdwijnen.

  5. @Gonny van der Zwaag: Die redenering klopt niet aangezien de iPod Classic met een harddisk werkt, en dan is storage een stuk goedkoper.

  6. @Gonny van der Zwaag: maar bij de iPod Classic praat je over een (mini)HD en niet over flash-geheugen en dat is nou nèt waar het prijsverschil om de hoek kont kijken. Maar blijft sowieso jammer dat Apple geen uitbreidingsslots biedt want geheugen hoeft niet zoveel meer te kosten…

  7. @brabo: iPhone 5C 8-16-32
    iPhone 5S 32-64-128

    PRECIES wat ik denk en waarvan ik op een bepaalde manier denk dat het ook logisch is, vraag me niet waarom 😀

  8. Ik heb nu 64gb op mijn 5 en dat gebruik totaal niet. Kom niet verder dan 25gb dus ik denk dat ik voor een 32gb ga. Teminste als het de moeite waard is om van de 5 naar de 5s te upgraden

  9. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Timosha: In de iMore-podcast van vannacht zeggen ze daar wat slimme dingen over. De 128GB iPad 4 was vooral voor zakelijke gebruikers, bij de 128GB iPhone ligt de nadruk waarschijnlijk veel meer op muziek meenemen.

    Ik ben geen zakelijk gebruiker maar toch loopt mijn iPad 4 aardig vol met naslagwerken, boeken en vooral met Jeppesen kaarten voor de Mobile FliteDeck app.

    Deuntjes heb ik op mijn iPhone 5 (64 GB) niet maar wel een boel foto’s, (instructie) filmpjes, boeken, naslagwerken, enz… Dus, laat maar komen die 128 GB versie.

    Persoonlijk beschouw ik een iPhone als een kleine en heel snelle Unix zakcomputer. 😉

  10. Ik heb nu een iPhone 4S 64GB, waarvan ik 27,4GB in gebruik heb.

    Ik ga dus voor de iPhone 5S 32GB.

  11. Ik denk ook dat 16GB vervalt. Dus wordt 64Gb 100€ goedkoper en neem ik die

  12. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Timosha: In de iMore-podcast van vannacht zeggen ze daar wat slimme dingen over. De 128GB iPad 4 was vooral voor zakelijke gebruikers, bij de 128GB iPhone ligt de nadruk waarschijnlijk veel meer op muziek meenemen.Oh, en de iPod classic heeft 160GB en kost maar €259. Prijstechnisch moet het Apple wel lukken om er voor een redelijke prijs véél meer opslag in te stoppen. Alleen ruimte zal een probleem zijn.

    de iPod Classic werkt met een harde schijf, DAT net maakt hem zo goedkoop !

  13. Zelf heb ik altijd de 16Gb, daar heb ik meer dan genoeg aan dus om mij dan nu te verplichten om de 32 Gb aan te schaffen ben ik het niet mee eens. Of ik zou voor het budgettoestel moeten gaan [wat ik niet wil].

  14. 32 gig zoals op al m’n iPhones

  15. Tja als ik al mijn muziek neem, apps, games, foto’s enz dan zou 128gb erg handig zijn.(in totaal is dat 92,67gb aan data)

    Qua kosten zou ik zelf voor de 16gb gaan, mijn foto’s, belangijkste apps en afspeellijst passen er wel op (11,02gb aan data).

    Ik heb nu een 8gb iPhone 4, ik red het wel maar meer zou leuker zijn.

    Ik zou dus gewoon voor de 16gb 5S of 5C gaan.

  16. Heb een iPhone 3Gs van 32Gb.
    Bij mij is het net wel wel niet genoeg opslagruimte. Heb vaak als ik app’s als TomTom moet updaten ik net te weinig ruimte heb om up to daten.
    Maar ik wacht nog wel een jaartje op de iPhone 6. Dan wss weer een totaal andere buitenkant. De iPhone 5S lijkt mij qua buitenkant nog steeds een uitgerekte iPhone 4. Vond de iPhone 4 de beste iPhone in die zin van meest vernieuwingen qua uiterlijk als innerlijk.

  17. Ik ga voor de 32gb, net als op mijn iPad. Mijn huidige iPhone is 32GB. Ik kom hier prima mee uit, heb voldoende ruimte voor muziek in fatsoenlijke kwaliteit. Voor wat ik niet mee kan nemen, stream ik via spotify indien nodig. Voor foto’s gebruik ik webalbums in combinatie met Picasa, zodat ik altijd een backup heb van mijn foto’s en deze overal kan benaderen. Ik gebruik Plex voor films. Zie dus geen reden om meer opslag te pakken.

    Grotere opslag kan ik me alleen voorstellen als je al je muziek in flac wil hebben. Of als je percé wat films offline op je iPad wil hebben.

  18. Origineel geplaatst door brabo
    Het zou een slechte zaak zijn als Apple ervoor kiest een 16GB iPhone 5S uit te brengen als ze ook een 128GB model introduceren.Het zou Apple sieren, en ook de iPhone 5S aantrekkelijker maken door de 16GB versie te laten vallen.

    Daarmee maak je de S serie onbereikbaar voor toch een hele grote groep mensen die dan gaan afhaken i.v.m. de prijs.

    Nee de 16GB versie lekker beschikbaar!!
    Ik doe al jaren met een 16B toestel en heb daar ruim voldoende aan.

  19. Ik verwacht dat de 16GB voor de 5S vervalt. Voor mij blijft 32GB voldoende.

  20. Ik neem gewoon de 5S met de kleinste capaciteit. Is het de 16GB, dan neem ik die. En is het de 32GB, dan neem ik die versie. Qua prijs is het gewoon de aantrekkelijkste versie, ook als je hem weer verkoopt, en 100 Euro extra vind ik gewoon te veel.

    Ik pas gewoon mijn gebruik aan op de ruimte die er beschikbaar is. Dan maar wat minder muziek en grote apps geinstalleerd.

  21. Ik heb een 64GB iPhone 5 maar zag laatst dat ik nog 10GB aan data er op heb staan
    Gevalletje bezint eer ge begint

  22. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Daarmee maak je de S serie onbereikbaar voor toch een hele grote groep mensen die dan gaan afhaken i.v.m. de prijs.Nee de 16GB versie lekker beschikbaar!! Ik doe al jaren met een 16B toestel en heb daar ruim voldoende aan.

    Ho ho, nee nee nee. Ik bedoelde iets anders. Ik zei niet voor niets dat de 128GB versie anders onbereikbaar word.

    Nee Apple moet de 16GB versie laten vallen en beginnen met 32GB opslag bij de iPhone 5S.

    Want waar moet de meerwaarde van de iPhone 5S dan in zitten? Je praat wel over een telefoon die 2014 in moet met een hoge prijs.

    De iphone 5S 32 GB moet even veel gaan kosten als de iPhone 5 16GB nu.

    De opslag moet een keer omhoog gaan. 16GB is leuk in 2010-2012. Maar nu er ook meer apps zijn van vele GB’s moet de opslag ook omhoog. Anders komen die spellen van 5GB groot er nooit 😉

  23. Ik denk dat de 5C alleen in 8GB te krijgen is.
    Denk dat anders de budget er af gaat en weer te duur word

  24. Origineel geplaatst door Jona
    Ik neem gewoon de 5S met de kleinste capaciteit. Is het de 16GB, dan neem ik die. En is het de 32GB, dan neem ik die versie. Qua prijs is het gewoon de aantrekkelijkste versie, ook als je hem weer verkoopt, en 100 Euro extra vind ik gewoon te veel. Ik pas gewoon mijn gebruik aan op de ruimte die er beschikbaar is. Dan maar wat minder muziek en grote apps geinstalleerd.

    Doe ik nu ook op mijn iPhone 4 8gb, ik heb nog 2.2gb over maar ik heb echt alleen de meest nodige dingen dus het kan wel maar ik wel erg krap.

  25. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Ik doe al jaren met een 16B toestel en heb daar ruim voldoende aan.

    Ik hoop het. De iPhoneclub heeft mijn vrouw knettergek gemaakt met die plaatjes van een gouden/champagne iPhone 5S. Die wil zij absoluut kopen maar wel in een 16 GB versie omdat zij meer dan genoeg heeft aan die capaciteit.

  26. min 16 GB ofcourse .. de rest kan je cloud opslaan !

  27. Ik had altijd de behoefte aan meer opslag in mijn huidige iPhone 4 16 GB. Maar sinds ik een abonnement heb op Spotify heb ik niet zoveel geheugen meer nodig > die ging met name op aan muziek!

    Als ik zou upgraden wordt dit meer ingegeven door de apps die steeds groter worden en de filmpjes en foto’s die meer ruimte in beslag nemen.

    Misschien kies ik er ook nog wel voor om die ook automatisch in de cloud te zetten, dan hoef ik daar ook minder opslagruimte voor te reserveren 🙂

  28. Ik heb nu een 5 met 64gb en die zit altijd vol. Doe mij maar 128gb.

    Valt me wel op dat mensen het over de prijs hebben. Als je de ‘geek’ neemt die er over discussieert wel, maar de gemiddelde Nederlander neemt hem bij een abonnement. Dan praat je over maandlast en laten nu net de mensen met weinig geld zich het minste zorgen maken over maandlasten…

    De prijs van het toestel is in Nederland gewoon niet heel relevant.

  29. Dit heeft ook deels met de prijsstelling te maken van Apple. Persoonlijk zou ik graag kiezen voor een 64GB versie van de iPhone 5S, maar verwacht dat deze te hoog geprijsd wordt en ik dus terug zou moeten vallen op de 32GB versie.

    Overigens is dit wel een onderdeel waarin door Apple in de jaren weinig innovatie/vooruitgang is geboekt. Sinds de 3G is de keuze praktisch hetzelfde gebleven. Persoonlijk zou ik verwachten dat Apple hiervoor al minimaal op het aanbod van 64GB, 128GB en 256GB zou zitten.

  30. @Niels: Handig hoor Spotify maar als je offline muziek wilt afspelen heb je alsnog ruimte nodig.
    Tenzij je een grote databundel hebt maar dan ga ik die 10 euro per maand voor Spotify beter aan een iphone besteden met meer capaciteit.

  31. Ik merk zelf dat ik altijd ruim genoeg heb aan 16gb. Ik heb hiervoor een 32gb iPhone gehad, en ik bleek zoveel ruimte gewoon niet nodig te hebben. Daarom ga ik voor de (champagne) iPhone 5S met 16GB.

    Foto’s gaan naar DropBox en verder installeer ik geen grote games op m’n iPhone en zet ik er geen films op.

    Oh ja en muziek doe ik via Spotify en/of iTunes Match… nu zie ik @Patryk zeggen dat als je offline opslaat je ruimte nodig hebt. Maar ik sla ook offline op maar dat neemt maar enkele GB’s in. Ik sla dan natuurlijk alleen de muziek offline op die ik momenteel leuk vind, dus dat zijn nooit veel meer dan 5 verschillende albums.

  32. Ik heb een synology met 12TB, ik stream/sync er alles mee. Oplag op mijn 64gb iphone 4s is alleen fotostream en wat playlists van spotify. 16gb is voldoende

  33. Mis de optie ‘wacht op iPhone 6’.

  34. Origineel geplaatst door Marre
    Maar ik wacht nog wel een jaartje op de iPhone 6. Dan wss weer een totaal andere buitenkant.

    Porsche doet al 50 jaar met een nauwelijks gewijzigd model. Apple mag dat wat mij betreft ook doen. De 5S zal ik niet kopen. Pas als mijn 4S met 16 GB (met iCloud en Dropbox erbij is dat voor mij voldoende) niet meer wordt ondersteunt zal ik erover gaan denken ‘m vervangen.

  35. Origineel geplaatst door EOTB
    Mis de optie ‘wacht op iPhone 6′.

    7,8 en 9 😉

  36. Doe mij maar 16 gb ik vind precies goed wat spelletjes en wapp moet er op maar al zou ik films doen zou ik 32 of 64 gb

  37. @Tom van Zummeren: Bedankt voor het lezen en schrijven van mijn gedachte!

    Heb zelfs af en toe het idee dat ik aan 8 GB genoeg heb..
    Af en toe de boel opschonen enzo dan is 16GB prima voor mij

  38. Ik heb altijd een 32 GB iphone gehad, nu dus ook. PRecies genoeg voor onderweg voor mij, 16 is te weinig.

    En 5S of 5C.

    Tja, maakt niet veel uit denk ik, maar mijn voorkeur gaat toch voor de ‘orginele’ 5S

    MEt de 5C heb ik toch een beetje het gevoel alsof je er toch net niet bent (zeg maar), meer voor de jongeren onder ons.

    Ik denk trouwens wel dat de 5C het best verkopende model gaat worden.

    Precies omdat de doelgroep voor mijn gevoel juist voor ‘jongeren’ is.

  39. Vergeet niet dat hoe groter de opslag, hoe langer een sync/backup duurt, en dat er tevens veel meer data verloren kan gaan in het geval van een gestolen/kwijtgeraakte/kapotte iPhone.

    128GB devices zijn leuk, maar niet als je zoveel kwijtraakt of moet backuppen.

  40. Origineel geplaatst door iWantItAll
    Vergeet niet dat hoe groter de opslag, hoe langer een sync/backup duurt

    Onzin. iTunes maakt incrementele backups. De eerste backup duurt redelijk lang. Alle volgende backups duren maar een paar minuten afhankelijk van wat er veranderd is toz. van de vorige backup.

    Ik spreek uit ervaring want ik heb een iPad 4 128 GB die dagelijks met iTunes gesynchroniseerd wordt.

  41. Doe mij maar 64GB.

  42. @Timosha: In de iMore-podcast van vannacht zeggen ze daar wat slimme dingen over. De 128GB iPad 4 was vooral voor zakelijke gebruikers, bij de 128GB iPhone ligt de nadruk waarschijnlijk veel meer op muziek meenemen.

    Oh, en de iPod classic heeft 160GB en kost maar €259 (OK, dat is geen flashgeheugen). Prijstechnisch moet het Apple wel lukken om er voor een redelijke prijs véél meer opslag in te stoppen. Alleen ruimte zal een probleem zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.