Reacties voor: iCulture peilt: hoeveel mag een iWatch hooguit kosten?

In een nieuwe iCulture Peilt horen we het graag: hoeveel zou jij betalen voor een iWatch van Apple? Hoeveel is het Apple-horloge jou waard?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 44 reacties

  1. Als zo’n ding meer dan 500, – € kost dan doe ik wel verder met mijn veertig jaar oude (mechanische) Omega. 😉

  2. €100,00 moet zeker kunnen

  3. 500,00 anders word het wel veel te veel voor een smartwatch

  4. @Timosha: Inderdaad. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je de tijd kan zien anders kan je beter een iphone kopen.

  5. Ik denk dat ze een instapmodel (gekleurde) hebben van 299,- euro. En als je een gouden wil dan komt die op 499,- euro.

    Eigenlijk heb ik er echt niet meer dan 299,- voor over. Als ik straks een nieuwe iPhone 6 wil, wat waarschijnlijk nodig zal zijn omdat die iWatch straks niet werkt op oudere toestellen, je zal het zien! Nou, tel dan alles maar eens bij elkaar op…

  6. Ik zou het niet weten. De kwaliteit zal waarschijnlijk wel goed zijn, afgaande op hun andere producten echter is niet zeker hoe lang de batterij het doet, dat vind ik persoonlijk een belangrijk punt. Het ding hoeft natuurlijk niet zo lang mee te gaan op 1 lading als een quartshorloge maar bijvoorbeeld 1 dag vind ik veruit te kort.
    Exacte functies zijn nog niet helder, al met al is er niet voldoende informatie om een prijs te noemen.

    Afgaande op wat de geruchten nu zijn zou ik er net zoveel voor betalen als voor m’n analoge horloges, zo tussen de 200 en 300 euro.

  7. Gezien dat MetaWatch later dit jaar een “high end” smartwatch uitbrengt en dat de prijs gaat allicht rond de 300USD liggen, maar dan heb je wel een gelijksoortige display als de Pebble.

  8. €500,- heb ik er wel voor over als het design goed is en de functies er in komen waar over geschreven wordt.

  9. Lastige vraag. is natuurlijk ook voornamelijk afhankelijk wat het ding allemaal gaat kunnen. Gaat het mijn leven gemakkelijker maken, of krijg je weer extra zaken waar je rekening mee moet houden. Een week zonder opladen zou wel handig zijn of opladen via inductie enz…

  10. Van mij mag hij EUR 10.000 kosten als ik ermee een gsm satteliet kan besturen. Ik betaal er EUR 25.000 voor als ik de krant van morgen erop mag lezen. Ten slotte krijgt Apple EUR 50.000 van mij als ik met deze iwatch koffiedik kan kijken.

    Als het alleen een sensor is voor healthbook: niet meer dan EUR 50.

  11. Mijn Casio Wave Ceptor kostte €120,-. Nu kan zo’n iWatch waarschijnlijk toch iets meer, maar meer dan € 300;- heb ik er dan eigenlijk niet voor over. Misschien €400,- maar dan moet hij wel ECHT bijzonder zijn en dan ook ook zeker krasbestendig.

  12. Wat mij betreft is die hele iwatch niet nodig. Je hebt een horloge om de tijd te weten. (Wat overigens ook gewoon op je iPhone kan) Verder is kan je alles wat je wil weten op je iPhone zien. Ik hou het gewoon bij een normaal analoog horloge wat je maar 1x per paar jaar hoeft op te laden en er naar mijn mening nog fancier uit ziet ook. Want dat is tenslotte wat alle Apple lovers willen.

  13. Je moet nu al heel de tijd opletten dat je iPhone niet gestolen wordt, straks zeker ook nog op een horloge letten. Mij niet gezien.

  14. Het is een aloude vraag: “wat mag het kosten?”. Wat de gek ervoor geeft!
    De één is blij met zijn Swatch van €60 terwijl ik toch liever een Omega heb.

    Tot nu toe ben ik persoonlijk niet van mijn stoel gevallen bij de specificaties van de google modellen, hoewel ik de LG wel erg mooi vind. Hetzelfde heb ik met de pebble, leuk speelgoed maar 50 euro vind ik al te veel.

    Ik zou drie- á vierhonderd een nette prijs vinden voor een iWatch, mits we krijgen wat we verwachten natuurlijk.

  15. 250,- max want het moet een verlengstuk van mijn ios apparaat zijn … Geen vervanger dus ook niet in prijs

  16. Ik draag nooit een horloge dus deze ook niet

  17. Ik heb niet gestemd op de poll.

    De kans is erg klein dat ik een iWatch ga kopen.
    Apple kennende, is het duur, en gaat het relatief kort mee.
    En je hebt de nieuwste telefoon nodig.

    Met deze regering ga ik dat allemaal niet trekken.

    Helaas.

  18. Ik begrijp die hele Iwatch hype niet er is nergens uit gebleken dat die dingen populair zijn kijk maar naar galaxy gear dat heeft niet zo goed verkocht als ze hadden verwacht.

    En de pebble watch heeft ook niet zo goed verkocht als men had gehoopt een aantal hebben hem gekocht.

    Dus ik hoop de Iwatch ook maar een gerucht blijft want het is totaal onnodig als je het mij vraagt en ik zal niet de enige zijn die zo denkt.

  19. Origineel geplaatst door Julian
    Ik begrijp die hele Iwatch hype niet er is nergens uit gebleken dat die dingen populair zijn kijk maar naar galaxy gear dat heeft niet zo goed verkocht als ze hadden verwacht.
    En de pebble watch heeft ook niet zo goed verkocht als men had gehoopt een aantal hebben hem gekocht.

    Dus ik hoop de Iwatch ook maar een gerucht blijft want het is totaal onnodig als je het mij vraagt en ik zal niet de enige zijn die zo denkt.

    Dat van Pebble is niet helemaal waar maar goed.

    Wat de iWatch betreft; een prijs is moeilijk te noemen aangezien het afhangt van wat het apparaat kan. Ik ga geen 300 euro uitgeven aan iets wat gelijk is aan een Pebble. Bovendien vind ik alles boven de 300 te duur voor een companion gadget. Maar dat is mijn mening.

  20. Hoe kan je nu een prijs aangeven voor iets waarvan je niets weet?
    Is 100% materiaal/functie/optie/uiterlijk afhankelijk

  21. @Julian: Dat JIJ m niet nodig hebt, is meteen een reden om te hopen dat t maar een gerucht is? Gun jij anderen die m graag willen hebben dan niet dat een dergelijk product door Apple gemaakt wordt? Raar… Heb je er dan last van?

  22. Er komt steeds meer in ons leven wat “bij elkaar” hoort. Dus het een wordt(is) afhankelijk van nummer twee enz. Begint toch echt een aanslag te worden op je kasboek. Dus nee, ik doe niet mee…

  23. Tja wat kan je er allemaal mee he daar gaat het om maar 500 eu is toch wel de Max

  24. Waarom niet gewoon als samsung de smartwacht bij de telefoon verkopen?

  25. Leuk om te weten. De gemiddelde prijs van de huidige tussenstand (1827 votes) komt uit op 309,25 euro.

    De berekening is als volgt
    ((300 * 683) + (200 * 531) + (400 * 267) + (100 * 141) + (500 * 115) + (1000 * 45) +(600 * 23) + (700 * 13) + (800 * 5) + (900 * 4)) / 1827

  26. Max 250 euro.

  27. Ik ben (nog) niet geïnteresseerd maar zeg nooit, nooit.

  28. Ik vind het zo veel te veel als die €500 gaat kosten kun je net zo goed nog een iphone kopen of een ipad
    De iWatch is een gadget voor je iOS
    apparaten ik koop liever een iphone of een ipad mini van €289

  29. Als een iphone zelf 699 kost vind ik t best wel raar als een iwatch meer dan 400 euro gaat kosten, aangezien deze veel kleiner is en waarschijnlijk veel minder functies heeft en minder krachtig is.

  30. Ik zou wel 900 euro voor betalen. Ik ben tenslotte een Apple freak. Apple take my money and my wife

  31. 800

    Waterdicht en met saffierglas graag

  32. De prijs hangt natuurlijk af van de functies die de iWatch heeft. Ik verwacht dat je op de iWatch je imessages, mails en telefoontjes kan zien en beantwoorden etc. Aangevuld met een aantal Healthfuncties. Omdat je hem hoogstwaarschijnlijk alleen in combinatie kunt gebruiken met een (nieuwe) iPhone vind ik dat hij niet meer dan 200 euro moet kosten.

  33. 300€ zou een mooie en redelijke prijs zijn

  34. Origineel geplaatst door marc
    Ik denk dat ze een instapmodel (gekleurde) hebben van 299,- euro. En als je een gouden wil dan komt die op 499,- euro.Eigenlijk heb ik er echt niet meer dan 299,- voor over. Als ik straks een nieuwe iPhone 6 wil, wat waarschijnlijk nodig zal zijn omdat die iWatch straks niet werkt op oudere toestellen, je zal het zien! Nou, tel dan alles maar eens bij elkaar op…

    Zal je net zien dat ie 300,- gaat kosten; das lullig voor je ….
    😉

  35. Haha boven de €500 euro word het een kansloze gadget. Persoonlijk mogen ze hem in hun …. steken als de prijs boven de 300 euro uitkomt 😉 En als die duizenden euries gaat kosten dan zie je hem alleen om de pols van goedverdienende voetballers, acteurs, DJ’s, rappers, modellen etc. Dan zullen ze er wel niet op willen verdienen als je de iWatch niet bereikbaar maakt voor de grote massa.

  36. Ik denk dat we meer ik de prijsklasse van de ipod nano moeten zoeken. Schat 150-300 max en denk dat dat er niet ver naast zal zitten, want uiteindelijk is het (en ik zeg wel) “zo goed als” een nano maar met een polsbandje

  37. De Pebble Steel kost inclusief btw ongeveer €210/€220 een derde meer is voor een Apple product niet vreemd dus ik denk dat ze gaan mikken op $400,- in Amerika.

    Origineel geplaatst door Timosha
    Als zo’n ding meer dan 500, – € kost dan doe ik wel verder met mijn veertig jaar oude (mechanische) Omega.

    Die waarschijnlijk nog een stuk eleganter is ook 🙂

  38. €200,- Meer heb ik er niet voor over

  39. Als je de iwatch op je telefoon moet aan sluiten om op internet te kunnen met 3G of 4g. Zoals met de Google glasses. Dan mag hij niet meer kosten dan z’n €100 denk ik.

  40. Origineel geplaatst door Donstil
    Die waarschijnlijk nog een stuk eleganter is ook

    Die Omega Speedmaster doet na veertig (40) jaar nog steeds wat het ding moet doen en dat is wel wat. En ja, elegant is die oldtimer ook. Nooit “batterijproblemen” mee gehad 😉

  41. Origineel geplaatst door Kyhd
    Dat van Pebble is niet helemaal waar maar goed.Wat de iWatch betreft; een prijs is moeilijk te noemen aangezien het afhangt van wat het apparaat kan. Ik ga geen 300 euro uitgeven aan iets wat gelijk is aan een Pebble. Bovendien vind ik alles boven de 300 te duur voor een companion gadget. Maar dat is mijn mening.

    Julian, de Pebble is ver boven verwachting verkocht, en werkt bijzonder goed en ik denk niet dat Apple dit kan evenaarde voor die paar centjes, ik heb foto’s van een iWatch gezien die ik super mooi vind maar of dat gemaakt kan worden voor Pebble centjes, en werkt zo goed als een Pebble ik denk het niet, ik hoop het wel.

  42. Iedereen bezit ineens een Omgega…

  43. Als het er goed uit ziet , en handige functies heeft Max € 500

  44. Das nog veeeels te veel voor een horleuzze..100a 200€ maximum 🙂

    Origineel geplaatst door Timosha
    Als zo’n ding meer dan 500, – € kost dan doe ik wel verder met mijn veertig jaar oude (mechanische) Omega.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.