Reacties voor: iCulture peilt: Hoe groot wordt jouw volgende iPhone?

Voor welk schermformaat kies jij bij de aanschaf van je volgende iPhone? Wij zijn benieuwd of Apple je heeft overtuigd van het 4-inch formaat of dat je toch iets groters zoekt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Qua design en ” gevoel” ; geef mij maar mijn oude 3GS! Alleen als ik die nu pak is dat scherm wel heel erg klein. Ik heb nu de 6, daar lang op gewacht ivm de harde randen van de 4 en 5 die ik perse niet wilde hebben alleen al daarom, én de 6 heeft weer ronde kantjes.
    Mijn ideaal zou zijn de vorm van de 3 en de grootte van de 5!
    Helemaal goed!

  2. Gewoon 4,7 weer dat 5,5 is overdreven groot vind ik, en de 4 inch vind ik miniatuur klein.

    Zit is prima met 1 hand te bedienen met normale handen, je kan alleen niet lekker links boven ben de terug knop(maar daar swipe je gewoon naar rechts)

    De notificatie balk kan je ook prima naar beneden slepen, je duim gewoon rechts naar boven doen en niet links boven proberen.
    De 4,7 inch tussen maat nu kijkt gewoon voor mij prettigst, het is niet heel klein en niet heel groot.

  3. Ik heb nu de iPhone 6 plus. Na het zien van de Keynote van 2014 wilde ik die hebben. Door de iPhone 6 plus gebruikte ik m’n iPad mini nagenoeg niet meer. Die heb ik vorige maand verkocht en in de Apple Store in Amsterdam de iPad pro gekocht. Hierdoor en door m’n Apple Watch gebruik ik m’n iPhone weer minder, dus wacht ik even de Keynote in september af wat m’n volgende iPhone wordt.

  4. Ik geloof dat ik het bij de hou… Ben nu wel heel erg gewend aan deze grote van scherm 😊

  5. Nu een Iphone 6 plus, nog 1 jaartje, en dan vliegensvlug weer terug naar het oude formaat!!!

  6. @Dennis: Als jij je reactie op diezelfde 4.7″ iPhone hebt geschreven zou ik toch serieus overwegen om een ander formaat te nemen. Je bijdrage staat namelijk bol van de tikfouten en is nauwelijks te begrijpen… 🙂

  7. Samsung heeft altijd gelijk gehad. Ik hou van mijn iphone 6s plus. Ik hoef geen mini meer.

  8. Het formaat van mijn 6s plus bevalt uitstekend. Minder bredere bezels zou wel heel welkom zijn.

  9. Nu 4.7. Prima formaat. Enige reden om naar 5.5 te gaan is niet het grotere scherm maar de grotere accu!

  10. Het formaat van mijn 6s plus bevalt uitstekend. Minder brede bezels zou wel mooi zijn…

  11. 5,5 inch. Alleen moet het niet veel groter zijn dan de 4,7 inch.

  12. Als koop weer een iPhone als ze een 6 Inc telefoon maken :)! 5.7 is fijn (heb note 4) maar groter zal ik zeker willen !! (ja ik heb grote handen )

  13. Momenteel heb ik de iPhone 6, waarover ik zéér tevreden ben. Bij de volgende zal ik echter twijfelen voor de Plus-versie.

  14. 4.7 inch!

  15. ligt eraan. als het weer zo’n lelijk 5,5inch model word als dit jaar hoeft het niet en blijf ik bij 4,5inch.

  16. 5,5 hier en neen die is niet te groot; die past in al mijn broeken + ik houd die 9/10 keer altijd met 2 handen vast, ideaal dus. Ieder zijn keuze.
    Mensen die natuurlijk 9/10 keer met 1 hand constant typen zijn beter af met een kleiner model.

  17. 5.5″ zoals iPhone 6(S) plus.
    Ideale combinatie tussen telefoon en tablet. Beste rede: navigatie. Als ik nu terug zou moeten gaan naar oude formaat zou dat wel een achteruitgang zijn. Groter hoeft niet meer want het moet nog altijd een telefoon zijn. Kleiner liever niet. Moet je weten dat ik van een 3GS naar een 6 Plus ben gegaan. Direct een serieus verschil. Zelfs de 5 kan qua grote van scherm me niet meer bekoren.

    Neen 6(S) plus grootte is ideaal. Enige wat nog zou mogen is zelfde grootte van buitenranden maar scherm over heel de telefoon zodat de homeknop wegvalt. Telefoon blijft hetzelfde maar scherm is enkel groter.

  18. Formaatje iPhone 5, kleinere bezels en ronde hoeken. Wellicht volgend jaar maart?

  19. Ben reuze blij met mijn 6s Plus, doe werkelijk alles met dat ding. Ipad niet meer nodig, navigeren, games, films gaat veel beter op 5,5″.
    Mijn volgende word iphone 7s Plus, altijd de “s” lijn. Dacht heel even 5se…maar als je de Plus gewend bent, kun je gewoon niet terug…te klein voor wat ik er mee doe, perfect voor bellen thats it.

  20. 5.8 Inch met 128 of 265GB iPhone7S

  21. 4 inch. Groot deel vanwege de prijs

  22. Nu een 6, twijfel tussen een 7 plus en een SE voor de volgende. Twijfel dus om of voor het grootste, of voor het kleinste te gaan. Wordt normaal een 7 plus.

  23. Dat ligt er aan hoe de iPhone 7 wordt in september.
    Valt het weer erg tegen zoals met de vorige releases (pukkel achterop, niet waterdicht) dan ga ik geen €750 betalen en haal ik alsnog een iPhone SE!

  24. Heb nu de iPhone 6S , hier voor de 5s.Vind hem toch wat aan de grote kant , kies toch liever voor 4 inch . Hoop dat de nieuwe iPhone’s straks toch ook nog in 4 inch uit komen ,zoals nu de SE.Ga toch liever voor t kleinere formaat .

  25. Zo als het er nu uitziet wordt het de SE.

  26. Van de 3G naar de 4, door naar de iPhone 5. En toen liep het spaak. Keek echt uit naar het design van een volgende telefoon. Maar de 6 komt er niet in. De 6S ook niet. Dan maar de accu van de 5 laten vervangen om nog van het handzame en mooie model te kunnen blijven genieten. Ik wacht tot de 7 uitkomt. Maar de geruchten geven aan dat de looks op de 6 serie gaan lijken.
    Daar ben ik niet blij mee…. Tot nu. De iPhone SE!!! Denk dat ik niet tot de 7 hoef te wachten! Mooi klein toestel met strakke prestaties. Wel jammer dat een aantal features niet in deze telefoon geplaatst zijn. Maar ik ben tevreden.

  27. Ik ga sowieso niet achteruit in formaat, nu gebruik ik een iPhone 6 en ik ben zeer tevreden over het formaat. Mocht het nu toch zijn dat de grotere iPhone 7 in september een betere/dubbele camera heeft, of andere betere specificaties zou ik dat jammer vinden, maar dan toch voor de upgrade gaan. Ik zie niet in wat het nut is van een grotere telefoon met betere specificaties zonder dat je die normaal vast kan houden.

  28. Een 4″ iPhone 7 graag; de nieuwste features op een compact formaat.

  29. Voor mij zou het ideale formaat 5″ zijn. 4,7″ vind ik net te klein en de iPhone 6 die ik gebruik vind ik net te groot. Maar ja, 5″ bestaat niet!

  30. ‘Gonny is al jaren gebruiker van het 5.5″ scherm..’
    Lijkt me wat overdreven, want dat is er net anderhalf jaar. Dus langer kan ze ‘t niet hebben 😄 al voélt het misschien langer. Ik heb de iPhone 6 Plus en ik wil nooit meer een kleiner scherm. Het bevalt prima: internetten, nieuws lezen, tv kijken, facebooken, fotograferen, al mijn bankbetalingen doen enzovoort. Ik doe bijna alles op mijn iPhone 6 Plus en gebruik m’n iPad Mini niet meer (aan m’n vriendin gegeven) en zelfs mijn MacBook Pro bijna niet meer. Alleen als ik echt word documenten moet schrijven of meerdere websites naast elkaar wil zien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.