Reacties voor: iCulture peilt: heeft iOS 7 effect op de batterijduur van je iDevice?

In een nieuwe editie van iCulture peilt vragen wij ons af of iOS 7 effect heeft gehad op de accuduur van je iPhone, iPad of iPod touch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 262 reacties

  1. Lastig te zeggen. Tijdens de beta’s slurpte hij echt mijn iPhone 5 leeg. Nu heb ik sinds kort een nieuwe iPhone 5 (verzekering) met nu dus de GM en ik merk dat hij véél langer meegaat.
    Echt een goed oordeel kan ik er dus niet over vellen.

  2. In een weekje 7.0 GM geen verschil gemerkt.

    Nu wordt het pas echt interessant: wat gaan al die Apps met background fetch voor het batterijgebruik betekenen?

    En aangezien iOS7 dat “al lerend” optimaliseert is het waarschijnlijk te vroeg om er nu al iets zinnigs over te zeggen.

  3. Ik las er al meer klachten over… Gelukkig zit ik nog op iOS 6 🙂

    Helpt een aantal keer herstellen niet?

  4. Ik heb het idee dat de beta 6 langer meeging dan de officiële release van iOS 7. Mijn iPhone 5 gaat hooguit 7 uur mee.
    Werkt overigens wel soepeler.

  5. Ik snap totaal de hype omtrent iOS7 niet. Waarom hebben zo veel mensen de drang om altijd de laatste iOS versie te hebben op hun telefoon? Ik ben onlangs overgestapt op iOS6.

    Het zal waarschijnlijk nog wel een jaar of langer duren voordat ik overstap op iOS7, of misschien blijf ik wel gewoon bij iOS6. Geen traagheid, niet snel je batterij leeg en lekker nog het vertrouwde design.

    Ik zie de meerwaarde van iOS7 niet.

  6. tot nu toe ervaar ik geen verschil. nog steeds het zelfde. Misschien zal de accu het ietsje minder lang volhouden, maar dat is denk ik verwaarloosbaar.

  7. Je moet ook meerekenen dat nieuwe iOS7 gebruikers heel de dag zitten te spelen met het nieuwe systeem waardoor de batterij ook sneller leeg gaat. Eigenlijk kan je deze test beter een maandje opschuiven lijkt me.

  8. Heb elke beta meegedraaid, maar niet echt verschil gemerkt. Probleem is dat iedereen de eerste dagen er heel veel mee speelt en dan is de accu ineens heel snel leeg ja.

    Pas na een tijdje weet je bij normaal gebruik hoelang hij meegaat. Dit is elk jaar dezelfde discussie.

  9. Ja mijn batterij gaat veel korter mee helaas!!

  10. kan er op dit moment na een dag gebruik ook nog niet een duidelijk idee over krijgen, ben gisteren namelijk meer als anders aan het “spelen”geweest (denk bijna iedereen) met m’n iphone 4s dus is het logies dat hij sneller leeg is.
    stel deze vraag ergens volgende week nog een keer dan kan er een duidelijker en betrouwbaarder beeld gevormd worden

  11. Ik heb vaak het idee, Dat dit zo is van 8 uur tot half 4 dan is mijn batterij 20% normaal by iOs 6 was dit gewoon 50%

  12. Ik heb het idee dat de accu langer mee gaat dan voorheen! 🙂

  13. Gisterenavond ging ik sporten, batterij was toen op 99% bijna volgeladen (iPhone 5), na 105 min nog maar 82%. En dat voor 16 whatsapp berichten, 1 mailtje en muziek. Normaal bleef toch echt iets meer over 88-91% (voor +/-zelfde gebruik).

  14. Zowel onze iphone 5 als iphone 4 gaan aanzienelijk langer mee. Dus de ophef is mij niet duidelijk. Denk ook dat het te maken heeft met wat voor soort apps je werkt. Denk als je veel met sociaal media doet met apps verversen op de achtergrond of een niet juiste manier gebruiken van multitasken best veel invloed kan hebben op de accu duur.

    Oh, en laat die NL alerts maar lekker uit. Dat is een doodsteek voor je accu

  15. Om 10.00 aangezet. Nu de batterij al op 85%,dus zeg het maar.

  16. Ik heb op mijn pas gekochte iphone 5 het probleem dat hij 15 minuten lang tijdens gebruik op 100% blijft staan.
    En als de telefoon onder de 20% zit loopt hij super snel leeg.

  17. Mijn batterij is wel iets sneller leeg, en daar bedoel ik /- 10% op een dag mee, dus maakt niet zo heel veel uit. Kan me gewoon de hele dag nog redden zonder bij te laden.

  18. Vooralsnog wel. Al die nieuwe features ontdekken en uitproberen! Ik ben uren langer met mijn IPhone bezig dan normaal. Dus pas als mijn eigen gebruik normaliseert kan ik er wat eerlijks over zeggen denk ik. Desondanks is me tot nu toe niets opgevallen qua batterijduur. Dus….

  19. Ik heb wel het gevoel dat de batterij van m’n iPhone 4S sneller leeg gaat. Komt natuurlijk ook doordat ik alle functies aan het testen ben en hem dus meer gebruik. Maar veel meer is dat volgens mij niet.

    Ik ben een beetje aan het testen door app verversing op de achtergrond uit te zetten voor de meeste apps.

    Gr. Michael

  20. Voorlopig nog geen verschil in verbruik gemerkt. iPhone 5, iOS 7 gm, 4G.

  21. Na installatie van iOS 7 de tips opgevolgd over het verbeteren van de batterij levensduur. Ondanks dat toch de ervaring dat de levensduur van de battery korter is dan in iOS 6.

  22. Ik vind het momenteel nog te vroeg om daar een reactie op te kunnen geven.
    Ben nu intensiever bezig met alles te ontdekken en in te stellen. Batterijtijd is momenteel korter dan voorheen. Uiteraard door het intensievere gebruik.

    De tijd zal het leren.

  23. gisteren mijn iPhone4 met iOS7 redelijk intensief gebruikt maar geen verschil met iOS6. Vandaag minder gebruik ivm werk, en merk tot nu toe weinig verschil.

  24. Hier iphone 4, al op sinds 6u. Continu mail/agenda/bellen/… Overmiddag wat plants vs zombies nu nog 78% wat toch iets langer is of vroeger. (Ca 68-70)
    Dus hier tevreden gebruiker 🙂

  25. Na de update naar IOS7 van woensdag moet ik me Iphone 5 twee keer per dag laden is niet normaal ik heb alles al uit gezet wat ik uit kon zetten maar nog steeds de zelfde probleem ik hoop dat dit snel wordt opgelost

  26. Origineel geplaatst door Wouter
    Ik snap totaal de hype omtrent iOS7 niet. Waarom hebben zo veel mensen de drang om altijd de laatste iOS versie te hebben op hun telefoon? Ik ben onlangs overgestapt op iOS6.Het zal waarschijnlijk nog wel een jaar of langer duren voordat ik overstap op iOS7, of misschien blijf ik wel gewoon bij iOS6. Geen traagheid, niet snel je batterij leeg en lekker nog het vertrouwde design.Ik zie de meerwaarde van iOS7 niet.

    Voor je iPhone had je zeker ook nog een Nokia 3310? Ik snap niet waarom je vooruitgang zou uitstellen? IOS7 is in alles een beter iOS dan iOS6.

  27. Origineel geplaatst door App Tester
    Je moet ook meerekenen dat nieuwe iOS7 gebruikers heel de dag zitten te spelen met het nieuwe systeem waardoor de batterij ook sneller leeg gaat. Eigenlijk kan je deze test beter een maandje opschuiven lijkt me.

    Idd, nu is veel te vroeg om hier vragen over te stellen.
    Iedereen zal bezig zijn met het bekijken van instellingen, aanpassingen enz enz. Stel dezelfde vraag nog eens over een maand als iedereen is uit gespeeld!

  28. Geen verschil in gebruik tussen iOS 6 en iOS 7

  29. Na installatie op m’n iPhone 5 in 1 nacht 25% kwijt terwijl dit eerder 6-7% was. De volgende ochtend een hard reset gedaan, en nu is het ongeveer hetzelfde als op iOS 6. Verder zal het moeten uitwijzen hoe het zit met die background fetching..

  30. Batterij problemen?
    Geen last van (iPhone 5)
    http://i.imgur.com/2jK26iE.jpg?1
    23% over

  31. Sinds ik Ios7 heb geinstalleerd op mijn Iphone 4 is de levensduur van me batterij niet zo spectaculair meer in iedergeval.

  32. Nadat ik 6.1.3 installeerde ging mijn accu “2x” zo snel leeg als normaal. Ik ben dus ook erg blij met de update naar iOS 7, waar mijn accu het daadwerkelijk een stuk langer uithoud.
    Wel vreemd dat sommige mensen bij elke update een vermindering in accu ondervinden. Die zouden na al die updates inmiddels geen functionerende accu meer over moeten hebben 😉
    Ik heb het ook nog maar bij 1 update meegemaakt! Ik ben ook wel benieuwd of het mensen continue overkomt of dat het slechts bij een enkele update is voorgekomen dat de accu drastisch verminderde. En of het bij een volgende update verholpen was. Dat is ook belangrijke info bij het accu-verhaal.

  33. Hoewel ik de pol wel heb ingevuld zie ik het nut niet.

    Even gewoon met het boeren verstand redeneren:

    In IOS 7 draaien veel apps langer door dan wel continue mee, veel apps zijn in nieuwe stijl als het IOS veel wit in beeld. Het backlight verbruik loopt hierdoor op.

    Apple weet dit want anders brengen ze voor de nieuwe 5s/c niet een grotere batterij uit. Waarschijnlijk met die grotere batterij (lees meer vermogen) zal het verschil op de nieuwe iPhones 5s/c minimaal zijn omdat dit wordt opgevangen. Bij de overige toestellen met dus een lagere capaciteit valt dit wel op.

    De pol had dus moeten meten op nieuwe toestellen en oudere exemplaren om een juist beeld te krijgen. Logisch dat dit niet lukt want niemand heeft hier in NL mog een nieuwe iPhone 5s/c. Pas als deze ruim uitgeleverd is zou je de pol weer kunnen doen met ook de keuze of je een 4, 4s, 5, 5s of 5c hebt. Dan ontstaat er een duidelijker beeld.

  34. De accu van mijn ipone5 gaat, DUIDELIJK, langer mee sinds Ios7. Het loopt smooth, maar moet nog steeds wennen aan het uiterlijk.

  35. @Wouter:

    Wouter, je hebt duidelijk nog niet genoeg gespeeld met iOS7. Ten eerste de control center is masterlijk. Iets waar voorheen iedereen een jailbreak tweak voor moest gebruiken en dat graag deden want dat was een veelgevraagde functie. Notificatie center is mooi en overzichtelijk en het multitasken is subliem. Alleen al hierom zou je overstappen naar iOS7. Ik heb absoluut geen spijt. Ik draai er al op sinds de eerste beta release en ben erg blij. Ik ervaar mijn toestel ook als sneller en de accu ben ik tevreden mee.

  36. met de batterij op mijn ipads nergens last mee met ios 7 kan er alles meedoen maar mijn 4s loopt tijdens gebruik snel maar dan echt snel naar beneden zeker 7% in 10 minuten tijd heb alle stroomvreters uitgezet maar niets helpt. heb al vaker gelezen met grote updates dat meedere mensen dan problemen hadden met de batterijduur had er nooit geen last van gehad en nu ben ik aan de beurt maar zal in de loop van tijd wel een keer gefixed worden door apple

  37. Gisteren update gedaan. Vanochtend van de lader gehaald. Staat nu (12:45 uur) op 48%. Dit is het percentage dat ik normaal rond 17:00 uur verwacht.

  38. Origineel geplaatst door Carsten
    Zowel onze iphone 5 als iphone 4 gaan aanzienelijk langer mee. Dus de ophef is mij niet duidelijk. Denk ook dat het te maken heeft met wat voor soort apps je werkt. Denk als je veel met sociaal media doet met apps verversen op de achtergrond of een niet juiste manier gebruiken van multitasken best veel invloed kan hebben op de accu duur.Oh, en laat die NL alerts maar lekker uit. Dat is een doodsteek voor je accu

    Mijn iphone 4 gaat niet meer zolang mee met ios 7 dan met 6.1, bij alleen maar gebruik van Facebook-app + internetten.
    Ik hoop op een update die dit verhelpt.

    Ps. Alles al verzet om de beste prestatie eruit te kunnen halen.
    Toetsenbord issue (sloom typen) lijkt zichzelf te hebben opgelost.

  39. Heb het idee dat mijn iPhone nu iets minder lang met 1 acculading doet. Zelfs toen ik de GM net had geïnstalleerd ging hij langer mee.
    Het enige verschil? Toen iOS 7 officieel uitkwam verschenen er allerlei apps die ervoor geoptimaliseerd zijn. En een aantal maakt gebruik van Background App Refresh. En ik heb het idee dat dat nou net het verschil(letje) maakt.

  40. Eerste x was accu zo leeg maar ja, alles bekijken en proberen hè…. Logisch… Daarna weinig tot geen verschil met normaal gebruik van mijn iPhone 5 via 3G Wel is de wifi beter voor mijn gevoel, heb nu ontvangst op een plek aan boord waar ik normaal nooit wifi kon vangen. En ok, minimale ontvangst maar maar altijd nog meer dan niks!

  41. Ik ging van iOS6 jb naar iOS7, toch heb ik het idee dat m’n telefoon nu juist langer meegaat. Alhoewel ik met een schone installatie van ios6 m’n telefoon het misschien nog wel langer uit kan houden, dat heb ik niet geprobeerd.

  42. Ik draai ook al een tijdje de beta’s dus ik merk niet veel, hij gaat wel ietsje langer mee dan de beta’s maar in vergelijking met iOS 6: geen idee

  43. gaat zeker veel korter mee na iOS 7
    geïnstalleerd te hebben. graag iemand een
    oplossing???

  44. Sinds de aankondiging van de GM heb ik iOS 7 op mijn 4s en het batterij verbruik is aanzienlijk toegenomen. In het begin veel proberen en ontdekken wat er allemaal nieuw is, Logisch dat ik dan mijn phone 2x per dag moest opladen.

    Nu een week verder zit ik op normaal gebruik en zit ik nog steeds op 2 x laden per dag. O.a. op iOS 6 tijdens de nacht verbruikte hij 10% nu op iOS 7 verbruikt hij 20%.

  45. Ik heb de indruk van wel!

  46. had het probleem van heel snel leeg. Dacht eerst dat het lag aan het feit lag dat je 3G niet meer uit kunt zetten (dat doe ik normaal wel omdat ik meestal ergens wel wifi heb) maar na een herstel (home en uit samen indrukken) en het uit of aanzetten van diverse (nieuwe) functies lijkt mijn iphone 5 het nu goed vol te houden.

  47. Ios7 Super! Lekker soepel je kunt meer apps in mappen plaatsen en lekker overzichtelijk. Alleen heb ik wel t idee dat men batterij sneller leeg is (Iphone 4S) zowel in de standby stand als in gebruik met whatsapp is ie helemaal snel leeg hij valt al uit bij 30% wat dus eerder niet het geval was. Er zijn dus wel nog wat verbeter puntjes maar verder ben ik helemaal tevreden en ik zou ook nooit meer terug willen op Ios6

  48. Geen verandering of lichte verbetering. Heb wel automatische app updates uitstaan.

  49. Zet de functie “ververs apps op achtergrond” uit. Te vinden onder de instellingen algemeen. Scheelt enorm

  50. Bij mij gaat de accu zeker sneller leeg.
    Via de multitasker sluit ik steeds de apps af die ik gebruikt heb, maar zelfs dan gaat het snel.
    Normaal zou de accu nu (12:54 uur) nog ruim op 70% zijn, maar nu zit hij al op 51%.

    Mijn iPhone 5 is nog geen 6 maanden oud.

  51. Ik heb, zowel op mijn 4S als mijn iPad2, de indruk dat de batterijduur korter is geworden. Je ziet het percentage echt achteruit lopen.
    In ieder geval de dynamische achtergrond weer uitgeschakeld.

  52. Zowel op mijn iPad (4) als mijn iPhone (4s) geen verschil gemerkt. Ik heb wel meteen de movement beperkt. Misschien dat het minder goed is als ik dat uit zou zetten.

  53. Met ios7 daalt het percentage sneller dan met ios6. Ook na clean install, batt volledig laten ontladen en weer opladen, harde reset enz.

  54. @msi92:

    Hoe heb jij je instellingen staan en welke apps staan er bij jou op???

  55. @msi92:

    Hoe heb jij je instellingen staan en welke apps staan er bij jou op?

  56. Bij mij is het ECHT om te huilen. Kan hem gedurende eind vd middag weer opladen..

  57. Bij mij ging ik hij heel snel leeg tot ik de bewegende achtergrond heb gedeactiveerd alsook het updaten op de achtergrond

  58. Ik heb mijn iphone 4S nu 1h85min gebruikt en batterij staat op 81% enkel wifi staat aan geen 3G.
    Ik vind het de moeite om over te schakelen ,maar is even kleurijk nu als de w8.
    Dat sommige mensen liever bij ios6 blijven snap ik ook, niet iedereen is even slim om alles opnieuw aan te leren.

  59. Merk met iOS7 dat m’n 4S veel sneller leeg is. Die nu ca. 4 uur met een volle accu. Moet zeggen dat ik hem wel continu gebruik/belast maar dat deed ik met 6.1.3 ook en ging de accu ruim 7 uur mee per volle oplading. Ook resetten, uitschakelen locatievoorzieningen, apps bijwerken op achtergrond, NL-Alert disablen, … het heeft bij mij geen merkbaar effect op de accu. Mogelijk zit er een leercurve in iOS7 dat je gebruik bestudeert om het energieverbruik daarop af te stemmen en het geleidelijk beter wordt. We’ll see…

    P.S.: Ik kan de poll niet vinden…

  60. @Dennis:
    Dat gaat echter alleen om apps die locatievoorzieningen gebruiken. Zo ontzettend veel scheelt dat nu ook weer niet.

  61. Mijn batterij gaat niet sneller leeg dan normaal. Ik heb alle beta-versies gehad en gister mijn iPhone hersteld zodat ik niet meer op de GM zit.
    Mijn batterij is sowieso al vrij snel leeg, maar ik merk geen verschil met eerdere versies.

  62. Ja mijn device loopt sneller leeg, maar de afgelopen 2 dagen ben ik wat meer er mee bezig dan normaal.Naast dat heb ik ook nieuwe functies als veelbezochte locaties aan staan.. En gps gebruikt gewoon veel energie. En omdat de 3G knop veranderd is in een 4g knop gebruikt het ook meer energie.Misschien zet ik die functies later wel weer uit, maar tot nu toe loopt mijn iPhone 5 32gb niet binnen 4 uur leeg. Op stage kan ik er mee leven.

  63. Ik wapp best veel op wi-fi en merkte het verschil wel, met ios 6 had ik na een halfuur wappen nog 85% capaciteit over.
    Met ios 7 is dat 73% dit vind ik best een grote marche.. Ben ik de enige, of ligt het probleem ook bij anderen?

  64. Ik heb het idee dat mijn iPhone 5 en iPad wel wat sneller leeg zijn. Vanmorige mijn iPhone na een nachtje opladen eruit gehaald en nu nog 13%. Ik heb m’n iPhone niet gek veel gebruikt en het scherm is op een vrij lage resolutie.

  65. Heb voor mijn idee een langere accu duur.
    iPhone 5 gebruiker.

    Nadeel van ios 7 is dat je niet kunt instellen hoeveel mail hij ophaalt.

    En dat kan vervelend zijn met 8000 mailtjes in je inbox.

    Dus als iemand dat weet hoor ik graag.

  66. Goede poll zou ook zijn vliegt je data er door heen?

    Ik heb nog nooit mijn bundel van 1 GB gehaald (800-900 MB Max)
    Met GM en GA iOS 7 zit ik er doorheen op de helft van de maand.
    Dit met auto updates uit, itunes match uit etc….
    Rara wat dit veroorzaakt, ik heb geen idee.

    Mijn batterij gaat mu nog maar 60% van de tijd mee als met iOS 6

  67. Ik was net als velen er veel mee bezig en toen ging ie sneller leeg natuurlijk. Heb nu inmiddels alles uitgezet wat ik niet nodig heb, vanuit 10% weer opgeladen en merk nu geen verschil met eerder, lijkt zelfs iets langer mee te gaan, maar daarvoor is langer gebruik nodig.

  68. Zowel mijn iPhone 5 als iPad Mini lopen in rap tempo leeg na iOS 7 install. Ook na uitschakelen functie “ververs apps op achtergrond” Rond de middag moeten de boel bijgeladen worden. Verder zeer tevreden met iOS 7.

  69. Batterijduur vind ik zeer goed te noemen. Controleer vooral je GPS instellingen onder privacy. Ververs op de achtergrond staat bij mij gewoon aan en merk weinig verschil in batterijduur.

    Wat ook werkt (heb ik al jaren). Zet je mail op Fetch in plaats van Push. bij mij Fetcht hij mijn mailtjes een keer in het uur of eerder als ik handmatig mijn mail check. Dit omzetten scheelt enorm in batterij-verbruik terwijl je naar mijn mening niet tot amper functionaliteit verliest (ik vind het niet erg dat ik mijn mailtje niet “gelijk” binnen krijg op mijn telefoon op het moment dat hij in mijn mailbox verschijnt). Als ik een belangrijk mailtje verwacht dan check ik mijn mail wel regelmatig handmatig 🙂 .

  70. Batterij is veel sneller leeg op mijn iPhone 4s

  71. Bij mij is m’n batterij echt stukken sneller leeg wel jammer iOS 7 vind toch wel mooi

  72. 4s : alles staat aan netals vroeger, nu ook nl. alert en auto updates.
    Batterij lijkt iets langer mee te gaan op iOS 7

  73. Sinds de update naar iOS7 is vooral het eerste deel (100 – 80%) snel leeg. En tegen het einde van de lading klopt de inschatting ook niet al te best, waarbij soms 10% wordt gezakt binnen 1 minuut.

  74. Batterijduur vind ik overigens veel beter te noemen en iOS 7 werkt lekker vlot 🙂 (iPhone 5 64 GB).

  75. tijdens de IOS 7 beta 6 was mijn batterijverbruik aanzienlijk verbeterd. Nu op wifi oké, maar 3G gaat erg hard. Heb Iphone 5. Zoals door anderen eerder aangegeven zit er een leerfunctie in voor het verversen van de aps. (aps die je vaak gebruikt verversen vaker). Dat was ook mijn ervaring in de Beta. Heb noodmeldingen aanstaan en niets uitgeschakeld.

  76. Ik heb iOS7 gisteren geïnstalleerd op een iPhone 4. Gisteren ging hij heel snel leeg. Vandaag is hij volgens mij iets sneller leeg, maar ik merk geen hele grote verschillen. De batterijduur van m’n iPhone is sowieso al minder, omdat de iPhone al wat jaartjes oud is.
    Ik vond het gisteren wel opvallend dat toe ik mijn iPhone in de lader deed met nog 19% batterij, hij binnen een halve seconde oversprong naar 30%.

  77. Voor mij is het heel positief, op de oude updates bleef mijn telefoon 4s maar snel leeg lopen , ik werd er gek van.. Maar sinds iOS 7 houdt tie het lekker langer vol en ik doe er nu ook nog eens meer mee..

  78. Ik merk totaal geen verschil. Ik doe niets anders dan vóór de update naar iOS 7. Hooguit zit ik nu zelfs wat vaker met m’n iPhone 5 in handen! 😀

  79. Bij vorige updates (OTA) nooit last gehad, maar nu duidelijk wel (4s, OTA), met name in stand-by gaat het een stuk sneller. Vond het altijd onzin, maar daar kom ik voorlopig op terug. Heb inmiddels de nodige instellingen aangepast om batterijverbruik te beperken.

    Het is echter te vroeg om definitief uitsluitsel te geven. Misschien heeft het OS een paar volledige ladingen nodig om (de indicatie) te kalibreren? Dat is weleens mijn indruk geweest, dus eerst een paar dagen aanzien…

    Heeft het voor batterijverbruik eigenlijk zin om het toestel naar fabrieksinstellingen terug te zetten en daarna van de laatste backup te voorzien? Ervaringen?

  80. Ik weet het niet helemaal zeker. Ik denk dat hij even lang mee gaat als eerst, maar het kan ook langer zijn.

  81. Ik heb het idee dat mijn batterij met iOS7 veel sneller leeg is.

  82. Bij werkt het zoeken op iPhone niet meer nadat ik iOS 7 heb geïnstalleerd
    Batterij verbruik gaat op gezette tijden sneller leeg dat wel
    Maar werkt wel sneller en is mooier
    Eric

  83. Even de locatievoorzieningen en automatische app update uitzetten en ik merk zeker verschil. In positieve vorm!
    Mijn 2 uur durende treinrit kost me altijd ongeveer 40-50 procent: 3G Muziek streamen, wat whatsapp en beetje social media. Altijd hetzelfde riedeltje, altijd 40-50%.

    Met ios 7 houd ik ineens 60-70 % over terwijl ik altijd hetzelfde doe in de trein met m’n iPhone 5.

  84. Ik kan de polls nooit zien, en normaal is er een link naar een pagina waar hij wel werkt, maar deze keer niet? Weet iemand waar ik de poll alsnog kan vinden?

  85. Ja batterij gaat niet meer zo lang mee. Wordt helemaal leeggeslurpt

  86. Nou,

    2 toestellen voorzien van ios7.
    Loop sindsdien met een lader op zak. Accu stukken sneller leeg.

  87. Gisterenavond uit de lader gehaald op 100 % rond 00.30 uur. Wilden weten wat de 4S ios7 zou doen aan verbruik. heb vliegtuigmodus aangezet. Vanmorgen om 09:00 uur nog steeds op 100% en toen vliegmodus aat gezet. Vanmorgen even de twitters bekeken en 10min gebeld. nu 94% @ 13:22 uur. 😉

  88. Ik heb een iPod touch (5) met iOS 7 en na ongeveer 2 uur gebruik is hij bij mij zelfs minder leeggelopen dan bij iOS 6. Hij is nu 75% vol.

  89. Ik heb nooit last van die batterijproblemen. Sinds de bèta’s, GM vind ik dat ie langer meegaat. Geen idee wat iedereen ermee doet en op de achtergrond heeft draaien. GPS altijd aan?

  90. Niet alleen settings van app refresh is een manier om je batterij te sparen maar ook de gps-location settings. Je merkt het bij iOS7 direkt dat je Gps icoontje meer tevoorschijn komt naast je batterij icoon.
    In locatie settings bij system services ( onderaan de lijst net onder “find my iPhone”)staan volgens mij enkele nieuwe opties die er voorheen niet waren. Als je daar de juiste uitschakelt dan merk je dat het gps icoontje minder tot zelden nog tevoorschijn komt. frequente locaties staat af bij mij alsook wifi networking en traffic + nog andere. Het komt erop neer dat bij mij enkel nog mobile network search en setting timezone nog aan staan. GPS is daardoor veel minder actief.

  91. Merk geen verschil, hooguit positief. Maak nu iets meer gebruik om IOS 7 te verkennen.

  92. Ik merk niet veel van het verschil in de batterijduur van mijn telefoon.

  93. Nee, ik moet zeggen mijn batterij gaat duidelijk sneller leeg met iOS 7 vooral als je wat Apps gebruikt. Ik denk toch dat de grafische bewegingen etc daar grotendeels voor zorgt. Hopelijk zal dit met een update verholpen worden.

  94. Gisterenavond ios 7 geinstalleerd. iphone 5 was volledig opgeladen toen ik ging gaan slapen (rond 23u). Deze morgen had ik nog 93% (rond 7u) dus dat is volgens mij vergelijkbaar met ios 6.
    Gedurende de dag is moeilijk te zien want hangt ook af van hoeveel ik hem gebruik…

  95. Bij de eerste beta’s had ik wel het idee dat mijn batterij sneller leeg was. Nu totaal geen last meer van. Zou best kunnen dat hij zelfs langer mee gaat.

  96. Origineel geplaatst door Zayn: @Dennis:
    Dat gaat echter alleen om apps die locatievoorzieningen gebruiken. Zo ontzettend veel scheelt dat nu ook weer niet.

    Bij iOS 7 gaat het ook om data vernieuwen op de achtergrond

    Origineel geplaatst door Jeroen: Goede poll zou ook zijn vliegt je data er door heen?

    Ik heb nog nooit mijn bundel van 1 GB gehaald (800-900 MB Max)
    Met GM en GA iOS 7 zit ik er doorheen op de helft van de maand.
    Dit met auto updates uit, itunes match uit etc….
    Rara wat dit veroorzaakt, ik heb geen idee.

    Mijn batterij gaat mu nog maar 60% van de tijd mee als met iOS 6

    Je kunt bij instellingen > mobiel netwerk nu heel mooi zien welke app wat verbruikt.

    Verder heb ik de indruk dat mijn iPad 2 langer mee gaat. Mijn iPhone 4 gaat iets korter mee, maar ik gebruik hem veel meer.

  97. Mijn accu gaat volgens mij een heel klein beetje langer mee. De eerste paar dagen na het installeren van de GM had ik het idee dat de batterij veel sneller leeg was. Ik realiseerde me echter dat ik de telefoon veel vaker pakte om te ‘spelen’ met iOS 7.

    Nu het nieuwtje er wel weer vanaf is en ik mijn telefoon normaal gebruik (ongeveer een uur bellen per dag, 50 iMessage berichtjes, 50 Facebook berichtjes, een uurtje surfen/apps gebruiken en een uurtje gamen) hou ik aan het einde van de dag 40% batterij over (bij iOS 6 was dit normaal gesproken zo’n 35%.

  98. Doe ruim een dag met m’n batterij op 5. Telefoon is ook sneller dan ooit.

  99. Ik heb het idee dat de accu langer mee gaat op mijn iphone 5.
    Vanmorgen was het de accu maar weinig minder. En vandaag heb ik nog 60%. Voor IOS 7 had ik hem meestal alweer aan de lader op dit moment van de dag.

  100. De batterij duur gaat minder lang mee vanwege de instellingen in de telefoon… Sinds ik het heb aangepast gaat hij bij mij juist LANGER mee als IOS6 :

    Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond > Uitzetten!

    Instellingen > Algemeen > Toegangkelijkheid > Verminder beweging uitschakelen ( alleen voor Iphone 4S/5 )

    Airdrop & Bluetooth uitschakelen en dan zal je zien dat de accu langer mee gaat… Althans… Bij mij is dat zo!

  101. Op mijn iphone 4S merk ik echt dat de batterij sneller leeg geraakt.
    Vooral als ik dingen aan het doen ben, dan zie ik het percentage veel sneller zakken dan voordien.

  102. Ik zeg eerlijk was liever op iOS 6 gebleven me batterij gaat ook sneller leeg op me iphone4

  103. M’n batterij gaat aanzienlijk minder pang mee dan voorheen. Het viel mij op dat m’n iPhone heel vaak bezig was met de locatie. Ik heb het opgezocht bij instellingen -> privacy -> locatievoorzieningen en ik kwam erachter dat m’n iPhone continu bezig was met het bepalen van mijn veelbezochte locaties. Ik kan me voorstellen dat dit een hoop batterij kost! Ik heb het net uitgezet. Menen benieuwd of dat helpt!

  104. Ik ben van 6.1.3 naar 7.0 gegaan en merk dat mijn accu nog steeds ( -) evenlang mee gaat. Ik denk dat het probleem bij de mensen zelf ligt, misschien omdat ze de nieuwe functies van ios7 uitproberen en dan uit het oog verliezen hoelang ze het toestel aan hebben.

  105. Gisterenochtend een fresh install op m’n iPhone4 (100% batterij) en de hele dag normaal gebruikt. Hij zit nu, na ruim 1,5 dag, nog op 43%. Op iOS6 moest hij na 10 uur gebruik weer aan de lader.

    Dus naast het feit dat iOS7 ervoor zorgt dat m’n iPhone4 weer snappy aanvoelt zorgt hij voor een veel langere batterijduur.

  106. Vind ik ook@brains:

  107. Ik vind het moeilijk te zeggen omdat je zal vlak na deze nieuwe iOS 7 natuurlijk veel vaker met de iPhone of iPad speelt om de nieuwe functies te ontdekken. Daardoor loopt de batterij sneller leeg dan voor de update. Maar of dat aan de nieuwe iOS 7 ligt?

  108. Ook veel getest maar heb absoluut de indruk dat de batterij veel sneller leeg is. Vooral ook in de stand-by stand.

  109. @Rijk:

    Klopt, dat heb ik ook uitgezet gisteren.
    Snap trouwens niet dat Apple dat soort batterij-slurpende zaken gelijk aanzet bij een update.
    Velen weten niet dat dat er is of dat het aan staat en merken wel dat de batterij een stuk sneller leeg gaat.

    Als je hier de site veel leest etc. krijg je dat wel mee, maar vele gebruikers weten het niet.

    Ik heb het idee dat mijn batterij inderdaad wel wat sneller leeg gaat.
    Voorheen kon ik het redden tot de avond, maar nu niet meer.

  110. Momenteel heb ik een 4s en een 5. Ik merk dat de 4s er meer moeite mee heeft en die is rapper leeg dan de 5. Mijn iPhone 5 gaat ook iets minder lang mee maar dat valt me nog mee.

  111. Wil graag stemmen, doch zie geen poll, noch link.

  112. Nergens last van, gebruikt men de telefoon niet gewoon meer na een update? Dat zijn de echte testen…

  113. Mwoah ietsje sneller leeg. Heb t ervoor over, laden moet sowieso!

  114. Mijn iPhone 5 is nu 2x zo snel leeg.

  115. Mijn standby tijd komt met moeite aan de 10 uur. Bij goed gebruik kan de telefoon rond de middag weer aan de lader. Iphone 5 trouwens

  116. Ik merk geen verschil

  117. In de beta’s had ik totaal geen probleem, maar sinds de release.. Een regelrechte ramp!! Als ik mijn iPhone 5 niet gebruik gaat het met 1% per 5 minuten ongeveer en bij gebruik (whatsapp, etc.) gaat de batterij met 1% per minuut ongeveer. Ook heb ik nog maar 50% van mijn bereik over in vergelijking met de beta’s, maar dit zal wel door de carrier-update van Vodafone komen. Vodafone gebeld, konden ze niets aan doen (netwerk reset helpt niet).

  118. @Jordy:
    Mooi blijven zitten dan

  119. Ten eerste wil ik even zeggen dat het echt onzin is om te roepen dat ios6 zijn batteryduur veel langer mee zou gaan.. Het maakt echt totaal geen verschil.

    IOS 7 was voor mij een must, ik heb nu al 4 en een half jaar een iphone en was wel toe aan iets nieuws, dus naar mijn zeggen ben ik zeer, maar dan ook zeer tevreden met ios7. Kwa batteryduur durf ik nog niet veel over te zeggen, na mijn mening maakt het niks uit of je nou de ios5,6 of 7 erop hebt staan. Het gaat alemaal nog steeds te snel leeg 😉 .

  120. Op mijn iPhone 4s vreet ios7 stroom.
    Contacten loopt trouwens bij mij nu vast.

  121. FF een tip, men denkt dat hij sneller leeg is omdat je in het begin veel meer je telefoon gebruikt om e.e.a. te ontdekken in IOS7. Je kunt dit pas beoordelen als je hem gebruikt met dezelfde gebruikerstijd als anders.
    Niet meteen gaan roepen!

  122. Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik neem aan dat refresh op achtergrond, de dynamische achtergrond en de nieuwe visuele stijlen zoals bij het openen van mapjes invloed kan hebben.

  123. Origineel geplaatst door AlexT
    Origineel geplaatst door WouterIk snap totaal de hype omtrent iOS7 niet. Waarom hebben zo veel mensen de drang om altijd de laatste iOS versie te hebben op hun telefoon? Ik ben onlangs overgestapt op iOS6.Het zal waarschijnlijk nog wel een jaar of langer duren voordat ik overstap op iOS7, of misschien blijf ik wel gewoon bij iOS6. Geen traagheid, niet snel je batterij leeg en lekker nog het vertrouwde design.Ik zie de meerwaarde van iOS7 niet.Voor je iPhone had je zeker ook nog een Nokia 3310? Ik snap niet waarom je vooruitgang zou uitstellen? IOS7 is in alles een beter iOS dan iOS6.

    Elk jaar een nieuw OS uitbrengen om de verkoop van je nieuwe producten te stimuleren betekend niet altijd vooruitgang..

    Ik en velen anderen wachten denk ik liever af wat nou écht de meerwaarde is ten opzichte van 6. Blindelings het nieuwste installeren is niét altijd het beste..(ivm bugs/kinderziektes/lock screen in ios7? etc)

    En: if it ain’t broke, don’t fix it
    iOS6 werkt nog prima hiero, dus haast is er bij mij gewoon niet

  124. @R.Putters:

    Wie zegt dat ik mijn telefoon veel meer gebruik?
    Ik weet dat ik hem gisteren bijvoorbeeld net zoveel gebruik als 3 weken geleden.

    Op het werk doe ik er nl. zo goed als niks mee en ben nog niet veel meer ermee bezig geweest omdat nu iOS 7 erop staat.
    Dat was alleen de eerste avond ff.
    We zullen zien of de klachten er nog steeds zijn over een paar weken, maar volgens mij gaat die van mij toch echt een stukkie sneller leeg. Weet het bijna wel zeker.

  125. @Daan:

    Dan had je je misschien meer moeten verdiepen in je nieuwe software in plaats van dat je voor andere praat. Dat jij wil afwachten prima hoor, maar de meerwaarde is al een feit zodra je ios7 heb geinstaleerd en naar het nieuwe design kijkt en het beginscherm. Dan praat ik nog niet eens over alle nieuwe snufjes die je eerst alleen via jailbreak kon krijgen.

  126. Op mijn 4s ging de batterij ook iets sneller leeg. Op zich geen drama want kon er nog volle dag mee doen.
    Sinds deze morgen het 3D parallax effect eens afgezet en dit maakt echt wel een verschil.
    Nu zit ik nog op 82% en heb ik het gevoel dat het minstens even goed als ios6 is.

    Luc

  127. Ik heb mijn iphone 4 door de update heel veel gebruikt gisteren dus toen haalde ik net een dag. Dat was ook eigenlijk wel te verwachten.

    De grote vraag blijft voor mij dus hoe de batterij het doet als ik hem *weinig* gebruik.

    Los daarvan heb ik het idee dat ik erge mazzel heb met mijn batterij. Die doet het beter na 3 jaar dan wat ik meestal op het web lees en ik ben echt geen lichte gebruiker en alles staat aan.

  128. Bij mij gaat de batterij veel langer mee. Maar voor iOS 7 had ik een jailbreak. Die jb zoog mijn batterij al leeg in 12h in stand-by. Enerzijds blij dat ik er vanaf ben anderzijds mis ik enkele tweaks. Vooral de tweaks voor pebbles (notificatie’s doorsturen van agendapunten enzo).

  129. Heb ios 7 op mijn ipad geinstaleerd merk dat batt. Snel leeg raakt op mijn iphone heb ik ‘m nog niet geinstaleerd en waarom zijn foto’s op eens zo groot dat is ff balen als je als achtergrond wil gebruiken!!!!

  130. Ik zie geen poll of link. Klopt dat?

  131. op ios6 kon in makkelijk spotify gebruiken. eerst (30 min luisteren 1-6& minder)
    nu is die bij ios7 30 min luisteren 10-15% minder.

  132. Pas sinds woensdag IOS 7 geïnstalleerd. Batterijduur is sindsdien fors afgenomen. Normaal gesproken red ik het met alleen ‘s nachts laden. Nu moet mijn 4S in de namiddag echt aan de lader. Ik hoop dat dit van tijdelijke aard is.

  133. Mijn iPhone 4S houdt het een stuk langer vol dan dat ie deed met iOS6, een ware voor uit gang!

  134. Ik draai nog op de GM en die is ten opzichte van Beta 5/6 een RAMP! binnen 2-3 uur is mijn telefoon volledig leeg. ALs de iPhone op standby staat slurpt hij ongeveer 20% per uur. Heb “ververs apps op achtergrond” al uitstaan, 4G ook uit staan, en geotagging voor weer staat ook uit! HELP!
    iPhone5

  135. Met iOS6 als ik hem volledig had opgeladen als ik naar bed ging en ik zette hem in vliegtuigmodus dan was die smorgen nog maar 35%!!

    Nu met iOS7 is dat probleem verholpen! 😀

    Waar het aan heeft gelegen geen idee!

  136. Geen verschil!!!

  137. iOS 7 heeft bij mij een behoorlijk kortere batterij tijd , iOS 6 ongeveer 1,5 dag nu nog geen dag , bij hetzelfde gebruik

  138. Is het een idee om de poll dusdanig aan te passen dat je kunt aangeven welke iPhone je bezit? Wellicht dat hier een hele duidelijke trend te zien is.

  139. Ik heb ondertussen alles uitstaan wat uit kan. Stand-by geen probleem maar bij gebruik gaat het wel erg snel.

    Ik zit in de trein en rijdt van Breda naar Rotterdam (ca. 15 minuten). Ik startte met 71% nu is dat 56%. Met alleen 3G en WiFi is dat heel erg veel. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt

  140. Ik had ook eerst erg last van snel een lege iphone.

    Maar na dat ik background refresh had uitgezet.

    Deed hij weer normale nu zie ik ook geen verschil meer in ios6 en 7.

  141. Ik merk totaal geen verschil. Heb het idee dat die juist wat langer mee gaat. Ideaal

  142. Ik ervaar dat de accu langer mee gaat. Zeker in combinatie met de Cookoo watch werd met iOS 6 de accu zwaar belast en was deze na een uur of 6 nagenoeg leeg. Nu merk ik geen verschil en kan ik de hele dag zonder één probleem vooruit. Dit was met iOS 6 alleen zonder Cookoo watch mogelijk.

  143. Batterij gaat voor mijn gevoel even lang mee dan ios6. Met redelijk intensief gebruik net een dag.

  144. Nee geen last van. Doe een dag met mn iphone 4s. Ook tijdens ios 6.1.2 met jailbreak ging hij n dag mee. Dus geen verschil

  145. De batterijduur van mijn iPhone 5 is niet slechter geworden. Ben erg blij met iOs 7 !

  146. De hele week gaat mijn batterij van de iPhone 5 al heel snel leeg, dus ook vlak voor ios7, maar met ios7 nog sneller. Vandaag heb ik de nieuwe push optie van de Telegraaf uitgezet, dat lijkt enige verbetering te geven, maar nog steeds veel te snel leeg.

  147. iPhone5 nog niet geüpdatet vanwege dit probleem. Eerst maar eens kijken wat anderen hun bevindingen zijn dachtik. iPad 3e generatie wel gelijk geüpdatet woensdagavond. Batterijduur is zeker een issue, van de 8 a 9 uur die ik normaal op m’n iPad haalde zijn dat er nu 5 a 6. Hoop dat Apple dit op z’n minst kan terugbrengen naar 7 a 8 want uiteraard, een systeem met meer functies vergt nou eenmaal meer batterij.

  148. Het lijkt er op dat de batterij het onder iOS7 een stuk langer volhoud op mijn iPhone 4, vergeleken met iOS6.
    Ook als ik het vergelijk bij het “spelen” met nieuwe functies en instellingen.

  149. iPhone 4s batterij veel sneller leeg, hoe het komt kan ik niet zeggen.
    Groetjes.

  150. Mijn 4s ging veel sneller leeg na de update vannacht totdat ik r vanochtend achterkwam dat mn bluetooth aanstond en die had ik echt niet zelf aangezet, op mn ipad t zelfde verhaal op beide devices bluetooth uitgezet en nu is de batterij weer op zn normale niveau niet minder snel leeg maar ook niet te snel leeg 🙂

  151. Geen verschil, integendeel

  152. Super chill IOS 7 alleen merk ik dt ie wel sneller leeg gaat in plaats van %25 na een dag heb ik nu nog mr %10 of iets daarboven op mn iphone 5

  153. Origineel geplaatst door Rudy: Voorlopig nog geen verschil in verbruik gemerkt. iPhone 5, iOS 7 gm, 4G.

  154. Ik vind dat iOS 7 zeker effect heeft op de batterijduur. Van begin tot eind van de dag is mijn 4s nog maar 20% dit heb ik nog nooit gehad.

  155. Tijdens de bèta’s van iOS 7 merkte ik wel dat de batterij van mijn iPhone 5 sneller leeg ging, maar na de release valt het wel mee vergeleken met de Beta versies.

  156. In het pand op mijn werk heb ik een slechte 3g verbinding. Dit zorgde ervoor dat mijn batterij (4s) heel snel leeg liep. Dit was dan ook reden voor mij om op werk 3g uit te schakelen en gebruik te maken van het wifi-netwerk op werk. Ook heb ik, en had ik, veel ios voorzieningen die slurpen uitstaan. Vóór de update naar ios 7 liep mijn batterij tijdens werktijd met dus matig gebruik nauwelijks leeg, slechts met procenten. Nu kom ik met gelijkmatig gebruik tientallen procenten lager uit.

  157. Ja bij mij gaat het wat sneller, maar ik kom nog steeds prima de dag door

  158. Zucht.

    Zet de systeem service “frequent locations” eens uit (dit is een totaal overbodig functie die enkel gebruikt wordt om in het notificatiescherm de tijd te tonen die je nodig hebt om naar plaatsen te rijden die je vaak bezoekt, bvb werk, en dit is totaal overbodig…) deze functie activeert je gps om de haverklap.

    Tweak verder je settings van background app refresh en je zal zien dat je batterij een pak langer meegaat.

    Mensen willen allerhande nieuwe functies maar beginnen dan te blazen dat de batterij minder lang meegaat….

  159. Heb wel het idee van batterij sneller leeg!

  160. mijn iphone batterij gaat met iOS 7 wel degelijk sneller leeg. Na een spelletje en wat tweet is er vaak al 7% af, en dat in een kwartier tijd…

  161. Ik let er nooit op. Ben meestal thuis en de iphone en ipad hangen eigenlijk altijd aan het infuus. In de winkel staan die dingen daar toch ook de hele dag aan?

  162. Mijn accu gaat een stuk sneller leeg

  163. mee eens@Ingrid:

  164. Mooiste IOS tot nu toe, enige nadeel vind ik het toegangsscherm en het berichtencentrum daarin. Deze is veel toegankelijker (ivm privacy) dan voorgaande versies. Een melding prima, maar deze ook kunnen benaderen of lezen zonder wachtwoord hoeft voor mij niet. Gelukkig is dit eenvoudig uit te zetten. De batterij duur is voor mij positief.

  165. @Mark:

    Dat idee heeft mijn iphone 4 ook

  166. Origineel geplaatst door Carsten: Zowel onze iphone 5 als iphone 4 gaan aanzienelijk langer mee. Dus de ophef is mij niet duidelijk. Denk ook dat het te maken heeft met wat voor soort apps je werkt. Denk als je veel met sociaal media doet met apps verversen op de achtergrond of een niet juiste manier gebruiken van multitasken best veel invloed kan hebben op de accu duur.

    Oh, en laat die NL alerts maar lekker uit. Dat is een doodsteek voor je accu

    Staat die standaard uit dan? En waar kan ik t vinden?

  167. Ik merk weinig verschil tussen iOS7.0 GM en iOS6.1.3 op de iPhone 4s

  168. Om 7 uur van de lader. Mee naar mijn werk. Om 14 uur telefoon uit de tas en zonder te gebruiken op 84%. En na een mail check, Facebook en weer app en deze website staan we op 74%. Heb het draaien op de achtergrond uit staan.
    Gaat best rap.

  169. NA herstel zonder terugzetten van de back up blijft de batterij duur op mijn Iphone 5 redelijk gelijk aan ios 6.

  170. Een vraag in het kader van batterijbesparing:
    Kan je in: Instellingen/Algemeen/Privacy/Locatievoorzieningen/Systeem(helemaal onderaan) de optie ‘mobiel netwerk zoeken’ uitschakelen?
    Of heeft dit vervelende consequenties voor de wel ingeschakelde optie ‘Schakel 3G in’ bij Instellingen/Mobiel netwerk?

  171. Gisteren iOS7 op mijn iPad4 gezet en merk dat hij sneller leeg gaat, hierbij moet ik ook zeggen dat m’n iPad ook sneller oplaad!

  172. Op mijn iphone4 is de batterij veel sneller leeg met ios7 🙁

  173. Leuke POL maar waarom vragen jullie niet welk type telefoon iemand heeft. Dit is wel een hele algemene vraag!

  174. Ik heb het gevoel dat mijn iPad2 langer werkt qua batterij duur. Ben tevreden met iOS7.

  175. Normaal gesproken is mijn batterij dus nu al leeg. Ik doe heel veel op me iPhone 5 en moet het altijd opladen tussendoor. Nu staat het zelfs nog op 40%!!
    Bij mij is de batterijduur dus gelukkig langer 😉

  176. Op mijn 4s is de batterij helaas duidelijk veel slechter 🙁 Wanneer ik mijn telefoon gebruik verbruikt hij ongeveer 1% per anderhalve minuut! Ook wordt hij aan de rechter achterkant heel erg heet, dus denk dat er daar iets overbodig staat de draaien maar weet niet wat. Ik heb alle energieslurpende functies al uitgezet. Om dit te verhelpen heb ik mijn iPhone als via DFU gereset en opnieuw ingesteld maar dit mocht niet baten… Iemand hetzelfde probleem of een idee?

  177. Sinds ik IOS 7 heb geïnstalleerd is mijn batterij duur verbetert op mijn iPad

  178. Ik merk dat mijn iPhone4S wel echt sneller leeg is hoor

  179. Mijn iphone 4S gaat VEEL sneller leeg , om de 2 minuten gaat 1 % weg

  180. ik ook
    @mees:

  181. Ik tegenstelling tot andere is mijn batterijduuf (en geheugen) verbeterd sinds ios7 op de iPhone 4! Het kan dus wel.

  182. Ben er al klaar mee ios 7 draint mijn 4s 64gb zwaar!
    Ik heb het dan over 8 uur standby en een uurtje gebruik naar 30 procent.
    Als dit niet snel verholpen word ga ik terug naar android

  183. Nou ik heb helemaal geen last van.

    Ios 6: batterij duur 5 uurtjes als ie 100 procent is
    Ios 7: batterij duur 12 uurtjes tijdens gebruik.

    En 1 dag en 7 uurtjes bij standby.

    Best positief ben ik daarvoor.

  184. Jullie peiling m.b.t. dit onderwerp komt veel te vroeg. Ik heb vanmorgen pas iOS 7 op mijn iPhone 5 gezet en ben nu een halve dag aan het klooien om de boel op orde te krijgen en te bekijken wat er nieuw is en wat niet. En aangezien ik vast niet de enige ben, die iets later is aangehaakt, zullen er meer gebruikers zijn die nog geen zinnig woord kunnen zeggen over het accu-verbruik.

  185. Normale batterijduur, ik denk veel mensen gewoon niet doorhebben dat ze na een update hun telefoon meer gebruiken om te kunnen wennen aan de nieuwe functies of interface.

  186. iPhone 5 top… iPad 3 drama..

  187. Denk wel dat hij iets sneller leeg loopt. Ik heb alleen dat soms een tijdje blijft staan op percentage en dan ineens 10% minder hebt. En gisteren viel hij uit op 15%. Speelde 5 minuten candy crush en 10% kwijt terwijl dat niet was op iOS 6.

  188. Mijn batterijen gaan zo snel leeg dit is gewoon niet normaal, mijn vrienden hebben er ook last van!! Gisteren avond was mijn batterij 100% en in de ochtend 70% ik heb er niet eens mee gespeeld. Echt jammer !!!

  189. Vanmorgen 40 minuten minuten muziek afgespeeld via iTunes match over wifi. Werd 2 minuten gebeld en was totaal 26% kwijt. Normaal 4% kwijt.
    Nu om 15:30 niet veel gebruikt en zit op 20%. Privemail staat op handmatig behalve exchange mail. Helderheid op minimaal. Hopelijk wordt het snel opgelost. Had minder problemen met de beta.

  190. Ja vind het wel logisch als je kijkt met multi-tasking dan gaat je batterij inderdaad sneller leeg maar heb liever dat me batterij iets sneller leeg gaat dan dat ik een saaie iphone heb

  191. Overgegaan naar ios7 op de nacht vd relaese. Eerst had ik problemen met de wifi, bij her verversen vd wifi signalen toonde hij de netwerken waarmee al hij verbinding had. En ik kon imessages sturen en ik kon ook niet op facetime.
    Gisteren een herstel uitgevoerd met de pc en een oude backup teruggezet. Alles werkt nu goed.
    Maar ik heb het gevoel dat de batterij sneller leeg gaat.
    Daarjuist heb ik gezien dat bij mobiel netwerk de persoonlijk hotspot nog aanstaat. Als ik die in het verleden openzette had ik al opgemerkt dat de batterij veel sneller leeg geraakt. Ik heb de persoonlijk hotspot zojuist uitgezet. Ik hoop dat het daaraan lag.

  192. Batterijduur is dramatisch slechter geworden.
    Had ik met ios6 met normaal verbruik ( beetje mailen, whatsappen, facebook en internetten) genoeg sap voor minimaal 1.25 dag, nu red ik het net aan 0.75 dag en daarna moet ik echt opladen… 🙁

  193. Eerst had ik problemen met de wifi, bij her verversen vd wifi signalen toonde hij de netwerken waarmee al hij verbinding had. Ik kon geen imessages sturen en ik kon ook niet op facetime.
    Gisteren een herstel uitgevoerd met de pc en een oude backup teruggezet. Alles werkt nu goed.
    Maar ik heb het gevoel dat de batterij sneller leeg gaat.
    Daarjuist heb ik gezien dat bij mobiel netwerk de persoonlijk hotspot nog aanstaat. Als ik die in het verleden openzette had ik al opgemerkt dat de batterij veel sneller leeg geraakte. Ik heb de persoonlijk hotspot zojuist uitgezet. Ik hoop dat het daaraan lag.

  194. Volgens mij heeft iOS 7 géén invloed op het batterijgebruik. Net als altijd kosten vooral apps met gps veel stroom, maar de batterij is niet sneller leeg. Ik heb ook de betaversies gebruikt, daarvan waren er 1 of 2 die wél effect op de batterij hadden, maar nu niet meer. Het kan natuurlijk wél zo zijn dat mensen na downloaden van nieuw iOS hun iPhone meer gebruiken om alles uit te proberen.

  195. Duidelijk verschil gaat veel sneller leeg voorheen kon ik er een dag mee doen nu red ik dat niet meer.

  196. Laat ik voorop stellen dat ik geen techneut ben en weinig verstand van hardware en software heb, maar ik heb wel een idee;

    Ik heb 2 betaversies van IOS7 geïnstalleerd en elke keer was de batterij in de eerste 2 dagen sneller leeg dan normaal. Echter, na die 2 dagen was de batterij veel minder snel leeg dan normaal (IOS6). Ik denk dat dit komt omdat IOS 7 bij de eerste installatie allerlei processen op orde brengt (je gebeurtenissen in kaart brengt, je app gedrag analyseert en verbetert, etc.) en dat na die 2 dagen hij effectiever om gaat met de batterij. Maar dat zijn slechts mijn 50ct.

    Mijn databundel van 2 gb heb ik zojuist wel moeten verlengen voor de 2e keer in 1 maand. Dat is bizar meer dan ik gebruikelijk verbruikte.

  197. iOS 7 werkt ontzettend soepel op de iPhone 5. Ik heb het gevoel dat de batterij langer mee gaat, al is dat gebaseerd op t feit dat ik m niet eerder hoef op te laten dan anders en hem toch intensiever gebruik dan voor iOS 7 omdat ik alles wil uitproberen en instellen. Uiterst tevreden dus.

  198. Bij mij wel; sneller leeg bij hetzelfde gebruik. Bij 10% aan de auto oplader gehangen (net als voorheen) en ben blijven internetten. Alleen zakte de accu verder in naar 8% terwijl deze aan de stroom hing. Pas nadat ik het toestel had laten liggen werd ie weer opgeladen

  199. Wat ik merk op mijn iPhone 5 is dat hij steeds minder gaat verbruiken.
    Ik loop mee vanaf beta 1 en toen was ‘ie echt slecht, na een week was het goed, volgens mij komt dat door die App’s vooraf op achtergrond laden. Nu met die GM was het aan het begin slecht maar na een paar dagen “wende” hij aan mijn gebruik. Het werkt super en ik kan niet meer zonder!!!
    iPhone houd het goed lang vol, vanaf ‘s ochtens 8 uur (tot 16u school, geen gebruik, erna intensief; gamen, WhatsAppen, bellen, enz.) tot ‘s avonds 23u is het meestal 2% of zo, wordt steeds minder.

  200. Het valt allemaal reuze mee met mijn iPhone 5. Ik heb een verse install gedaan, en hij verbruikt ietsje meer batterij dan met de vorige versie. Komt misschien ook omdat ik iOS 7 zo mooi vind en de hele tijd zit te spelen. Maar ik moet zeggen, het valt echt reuze mee.

  201. In stand-by niet veel verschil. Met mam gebruik van bijv Facebook e.d. “vreet” erg veel van de accu.
    Elke minuut een procent eraf.

    YouTube, tv kijken, navigeren(Navigon) etc. Dan zie je het percentage gewoon teruglopen. Kan in de auto niet meer zonder laadsnoer. En die moet ik nieuw kopen want de “nepkabels” werken niet meer

    Het typen van dit bericht: -2%!

    Soms bij 20% resterend in beeld, schakelt de iPhone uit als of de accu leeg is. Reeds drie keer gehad.

    Echt een behoorlijke verslechtering van de accu duur.

  202. Nieuwe iOS 7 is een complete verandering voor o.a. de Iphone. Hij is sneller en heeft een mooi nieuw jasje gekregen. Wat erg jammer is dat de batterij heel snel word leeg geslurpt. 07:00 100% 16:56 20% en er is niet veel mee gebruikt, uiteraard kijk je nu iets meer omdat je nieuwe dingen wilt ontdekken maar mag de batterij daardoor zo hard leeglopen? Wat ik mij afvroeg;

    Kan het aan de apps liggen die nog geen updates hebben gehad sinds iOS7? apps die zich proberen aan te passen aan hun nieuwe omgeving maar niet lukt en daardoor het blijven proberen en dus meer energie vragen… geef me bek ook maar een draai… wie weet.

    Heb diverse aanpassingen gedaan om leegloop te voorkomen maar ook dat helpt niet.

    Hopelijk komt er snel een update zodat dit probleem voor vele opgelost kan worden.

  203. Veel plezier met android hopelijk struikel je over een steen en sterf je :p@toeterbaas:

  204. @Wouter:

    iOS 7 vind ik veel beter dan iOS 6. Design ziet er gewoon beter uit, eenvoudiger en duidelijk. Het is zeker niet trager dan iOS 6 op een 4S en het bevat veel verbeteringen en nieuwe functies.

    Ik zie geen reden waarom je niet onmiddelijk zou upgraden. Ben nog geen 1 bug tegengekomen en de batterijduur is in mijn geval helemaal niet veranderd.

  205. Mijn ipad 2 staat al weer op te laden, vanmorgen met volle accu begonnenHij is sneller leeg.

  206. Ik heb een iphone 4 en mijn baterij gaat nu veel sneller leeg na update ios 7 en ik heb alles al uitgezet wat de oorzaak kan zijn zoals locatievoorzieningen etc.. wat nu??

  207. iPhone4, ik vind het systeem iets trager, door de ingebouwde overgangen, maar de batterij gaat bij bij opmerkelijk langer mee! T.o.v. IOS6 kom ik 15 tot 20% langer toe!

  208. Hij gaat langer mee. Iphone5

  209. Accu gaat veel langer mee! Ik heb elke mogelijke functie continu aan staan! Is er een mogelijkheid om in de app ook op de poll te stemmen?

  210. Iphone 5, batterij stuk sneller leeg.

  211. Hopelijk vind iemand uit dat je minimaal een week vooruit kan met je telefoon….

  212. Het lijkt erop dat mijn 4S sneller leeg is, maar even aanzien twee dagen is tamelijk kort voor juiste beoordeling, lijkt mij.

  213. Jazeker de batterij van mijn 4S is sneller leeg.

  214. Op mijn iPhone 4 gaat de batterij een stuk sneller leeg met iOS 7 in vergelijking met iOS 6. Ik moet hem nu elke nacht opladen, met iOS 6 kon ik ook wel eens een nachtje overslaan.

  215. Nee dat kan je wel vergeten.
    Ik zat vandaag lekker in mijn vrachtwagen te werken.
    Toen ik een half uur later op me tel keek was hij van 100 naar 90 gegaan.
    En hij bleef maar aflopen zonder enig gebruik van het ding@MacaanZee:

  216. De batterij is echt slecht, zojuist de verversing in de background uitgezet, maar geen resultaat! Mooi grafische vormgeving verder wachten op IOS 7.0.1

  217. Inderdaad doet hij bij mij ook, vooral naar het einde toe zakt hij per 10% om vervolgens een half uur op 1% te staan. @Mike:

  218. Het enige probleem met iOS7 dat ik ervaar is op mijn iPad 3 in de iTunes store, die wil niet laden. Heb al elke mogelijkheid uitgeprobeerd:
    systeemherstel: iPad (1x) en iTunes (2x)
    met lege iPad doet de iTunes Store het vreemd genoeg wel en op de iPad 2 van mijn ouders doet het ook. HELP IEMAND!!!

  219. Mijn iPhone 5 is binnen de 5 uur gebruik leeg. En dat is sinds de allereerste betaversie het geval. Dit is sneller dan onder iOS 6. De iPads hebben hier overigens geen last van. Misschien is de accu van de iPhone 5 gewoon slecht. Ga binnenkort maar eens naar de Applestore in Amsterdam.

  220. Ik kan er nog niet echt over oordelen. Sinds gisteravond ge-update.

  221. Hier zijn van beide toestellen 4 en 4s de batterijen aanzien sneller leeg.. Daarbij vind ik de 4 ook trager reageren.
    Kortom wederom geen vooruitgang

  222. Ik merkte de eerste dag na de update van iOS 7 al dat mijn batterij veel sneller leeg was. Voor de update kon ik heel de dag mijn iPhone gebruiken, nu is die tegen de namiddag al bijna leeg.

  223. Kan je nu toch nog niet zeggen.

    Merk dat ik meer op me iphone zit om dingen te ‘ontdekken’.
    Niet zo heel raar dat de accu dan sneller leeg gaat. Vind het eigenlijk best meevallen.

  224. Ik dacht dat het nieuwe feature was… een soort countdown maar het bleek de stand van de accu te zijn. In 3 uur tijd verbruikt hij bij mij 20 procent!!

  225. In 25 minuten 20% minder, op 3G, zonder verder gebruik, alleen de iPod-app aan. Nog nooit met een upgrade van het iOS zo’n grote terugval meegemaakt. (iPhone 5, gekocht eind oktober 2012)

  226. Op mn iPhone4 gaat de accu echt veel langer mee. Dit was al sinds Beta1. Een tijdje ben ik terug gegaan naar iOS6, maar merkte direct verschil. Sinds beta 4 draai ik weer iOS7, meer dan een dag accu en heel veel whappen.

  227. Pff.. Heb nu wel een excuus om de 5S te halen, maar wat is mijn accu nu snel leeg zeg:(

  228. Ik kreeg nieuwe aanbiederinstellingen van Vodafone. Dit veranderde de 3G toggle in 4G waarbij 3G aan bleef staan. Na een Carrier downgrade naar versie 15.0 heb ik de 3G toggle weer terug!

  229. Heb even dingen uitgezet batt is nu prima !

  230. Ik heb het duidelijk gemerkt vandaag, heb wel geteld twee gesprekken gevoerd van tien minuten niet op FB of internetgebruikende apps gebruikt.
    Om acht uur vanmorgen van de lader en om vijf uur vanmiddag net 10 procent.
    Dat is voor mijn doen een enorm duidelijk verschil.

  231. Als ik in de trein stap heb ik 100%. Muziekje aan, half uurtje later: 45%.
    Van station naar de hogeschool lopen: 7 minuten en 19% resterend.
    Op iOS 6 nergens last van.

  232. Tijdens een werkweek kon ik 2 dagen doen met mijn iphone 5 op iOS 6 (heel licht gebruik). Nu haal ik dat absoluut niet meer. Na een normale werkdag is de batterij ipv. rond de 70% nu tussen de 40 en 50%. Voor mij een grote tegenvaller.

    Ik kan de batterij natuurlijk gewoon opladen ‘s nachts maar ik vrees dat hij een dag met zwaar gebruik niet meer haalt zonder maatregelen en dat vind ik erg matig.

  233. Zorg ervoor dat je AirDrop, automatische updates, verversen op achtergrond en locatievoorzieningen van apps uitstaat.Hoeft niet allemaal uit maar het scheelt veel batterijvermogen.Werkt goed bij mijn iphone 5

  234. Ik had de eerste 2 Beta versies draaien op mijn iPhone 5. Daarvoor had ik sowieso al problemen met mijn iPhone 5 met iOS 6.
    Batterij werd ook snel warm.
    Ik heb mijn iPhone teruggezet naar iOS 6, ben naar de AppleStore gegaan om laten ruilen en heb thuis meteen iOS 7 Beta en dan nu de uiteindelijke versie en heb geen problemen.
    Mijn vriendin draait ook de beta vanaf t begin en die heeft helemaal geen problemen.

  235. Hij gaat aanzienlijk sneller leeg. Van 1 keer per 2 dagen zit ik op dit moment op 2 keer per dag. Wat er allemaal aangezet is weet ik niet maar het vreet energie, zelfs als ik de ipad niet gebruik

  236. Ik heb een Everpurse om mijn batterij op te laden, maar sinds de iOS7 zegt de iPhone dat de lader een niet geregistreerde is, dus laadt niet op. Heb ik nu niets meer aan mijn Everpurse http://www.everpurse.com

  237. Ik heb ios7 gisteren op mijn iPad gezet. De batterij vloog leeg. Vannacht heel de nacht aan de lader gehangen, en nu loopt hij minder snel leeg volgens mij. Ik twijfel zeker na het lezen van alle reacties hier of ik mijn iPhone 5 ook zal upgraden.
    Kan iemand me vertellen welke instellingen je allemaaluitzou moetenzetten op je iPhone om batterij te sparen. Ik ben helaas nogeen redelijke dummy.
    Heel erg bedankt alvast voor jullie reacties.

  238. Ik heb nu twee dagen exact hetzelfde fenomeen gehad. Wanneer ik m van de lader afhaal, ‘s-ochtend om pakweg 7.30 en naar het werk ga dan is de batterij rond het middaguur leeg. Vervolgens laadt ik m weer op maar daarna loopt ie minder snel leeg. Om 23.00 in de avond staat ie op 73%. Heel erg vreemd. In de ochtend wordt het toestel ook fors warm. In de middag, na de oplaadbeurt, niet meer.

  239. Werkt heel goed op mijn 4S. Batterij gaat iets langer mee. Het enige wat niet lukt bij mij is het controle center open vegen van beneden naar boven, wat dan wel weer lukt op mijn mini ipad. De instellingen staan op nogthans aan. En wat ik ook ondervind is dat ik de oproepen op facetime niet kan scheiden. Als de persoon die me belde via facetime op mijn telnr klikte kwam hij toe op mijn iphone en als ze op mijn email adres klikten kwamen ze op mijn ipad uit. Als ze nu bellen naar 1 van de 2 dan gaat zowel mijn iphone als mijn ipad. De instellingen staan nogthans hetzelfde als vroeger. Iemand nog ervaringen hiermee??

  240. De accuduur van mijn iPhone 5 lijkt flink verbeterd! Gisternacht opgeladen en nu nog 71%. Met IOS6 had ik nu al op circa 45 % (of minder) gezeten.

  241. Hier sluit ik mij bij aan!

    Origineel geplaatst door Liocorno
    Gisterenavond ging ik sporten, batterij was toen op 99% bijna volgeladen (iPhone 5), na 105 min nog maar 82%. En dat voor 16 whatsapp berichten, 1 mailtje en muziek. Normaal bleef toch echt iets meer over 88-91% (voor +/-zelfde gebruik).

    Ik ben een stapje verder gegaan. Apps verversen op achtergrond uit, bluetooth uit, pushberichten en lokatie uit. Alles gewoon uit. Daarna getest met alleen whatsapp berichten en muziek geluisterd. (gestart op 100% en binnen 15 minuten zat ik op 67% na 1,5 uur batterij compleet leeg. (ik gebruik een iPhone 4S)

  242. Batterijverbruik geeft geen problemen: ik heb het automatisch updaten van apps uitgezet. Wat wel vervelend is, is dat ondanks mijn(betaalde) iCloud abbo, mijn telefooncontacten verwijderd zijn.

  243. Mijn telefoon is super snel leeg en mijn wifi kan ik niet meer aanzetten. De wifi balk is grijs, heb alle stappen al doorlopen maar blijft hetzelfde. Dan vandaag toch maar naar Apple store…

  244. Schitterende Interface dat IOS7. Zo mooi dat ik niet meer terugwil naar IOS6, echter mijn iphone 4S slurpt nu de accu met versnelde kracht leeg, niet meer normaal. Dit ondanks het feit dat ik eerst dacht dat het te maken zou hebben met de meldingen en strokes op je homescreen. Stonden in IOS6 gewoon aan. Deze meteen uitgezet. Gisterenavond 100% volle accu rond 20.00 uur. Rond 10 uur vanmorgen gechecked: Helemaal leeg! Niet eens gebeld gisterenavond, wel anderhalf uur in de auto meegenomen. Gebruik overigens wel Bluetooth vanwege carkit, maar met IOS6 kon ik gemakkelijk een dag doorhalen en dan had ik ‘s-avonds na mijn werk nog zeker 30-40% accu over.
    Drama.

  245. persoonlijk vind ik
    de iconen van apple apps ontworpen door een kleuter (safari en settings zijn om te huilen), daar hadden ze beter een Nederlander voor kunnen inhuren. Veel functionaliteit is verloren gegaan waar ik gebruik van maakte:
    in de maand view van de agenda kun je geen afspraak detail meer zien. nieuwe groepering (max 9) is onhandig. de standaard sortering van foto’s (tijdlijn) is niet mijn ding. de invoering van je pincode is nu echt mee-leesbaar door anderen (groot)
    En Ik zie wederom geen reden waarom ik mijn iPhone 4S moet updaten (betere camera,batterij etc) is geen reden.
    Oke de vingerafdruk scanner is inventief maar ik had verwacht dat er iets van NFC met user feedback (jij moet de goedkeuring geven voor de transactie) ik had verwacht dat men eindelijk aan zou geven dat je op je Apple TV alle iOS spelletjes kon spelen (en je telefoon al controller kon gebruiken)

    Nu Steve er niet meer is om Apple te weerhouden van dit soort visieloze pruttel ga ik maar een over de schutting kijken…

  246. Verbetering hier!

    Tuurlijk gaat de batterij bij veel mensen sneller leeg, immers je hebt iets ‘nieuws’ in handen en gaat alles veel intensiever proberen. Vraag het over een maandje nog eens, als iedereen weer gewoon doet. 😉

  247. Ik merk ook weinig verschil. Mensen vergeten vaak dat met een nieuw OS het actieve gebruik ook veel hoger is. Je wil natuurlijk alles uitproberen en zien! Logisch dat je batterij dan ook sneller leeg is 😉

  248. Gisteren gereageerd dat batterijduur drastisch was afgenomen. Inmiddels geconstateerd dat IOS 7 waarschijnlijk een positief effect heeft op de batterijduur. De oorzaak lag in het updaten van apps. Daar bleef hij steken. Telefoon opnieuw opgestart en probleem was opgelost. Nu juist veel langere batterijduur. Toch maar even melden!

  249. Standby 5 uur en 34 minuten, gebruik 35 minuten, van helemaal vol naar 21% accu op mijn iPhone 4S 🙁
    Dat is wel erg slecht!

  250. Ook hier slurpt ios7 mijn iphone leeg (4s) en het grappige is, ik zit nu in indonesie 3g staat uit. Wanneer ik in het hotel ben af en toe ff wifi maar dan ook maar een halvedag, ff foto’s maken en verder niks. Ben benieuwd straks als ik terug in nl ben met 3g aan. Zal mij benieuwen!!

  251. Mijn bat is mega snel leeg,ik denk dat het vooral te maken heeft met geen service van Tmobile,phone zoekt constant verbinding..lig al in strijd met mijn provider.
    Moeimakers!

  252. Afgelopen weekend, per ongeluk, de update van 6 naar 7 gedaan op mijn Ipad2. Het hele update drama duurde 1 dag. Maar o hemel wat heb ik een spijt. Mijn batterij loopt zonder overdrijven per minuut 1% leeg in gebruikstand. Dus ook gedurende dit tikken. Is de ipad niet in gebruik (standby stand) dan ietsje langzamer, maar nog steeds veel, heel veel sneller dan ten tijde van de ios6.
    Alle instellingen die uitgeschakeld kunnen worden staan bij mij altijd al uit. Dus locatie uit, alle toeters en bellen gewoon uit. Nu dus ook. Het mag niet baten.
    Ios7 is even wennen, maar ziet er wel gelikt uit. Alleen aan het batterij leegslurpen, zowel in gebruik als in de standby stand daar moet echt wat aan gedaan worden. Dit is echt abnormaal. Een enkeltje groningen-Maastricht ga ik op deze manier met de ipad niet redden.

  253. Even ter aanvulling: nee mijn gebruik is NIET meer dan voorheen toen ik nog ios6 had. En alle apps zijn uptodate.
    Mijn gebruik bestaat uit huis tuin keuken gebruik. Geen spelletjes. Beetje surfen en een mailtje en reactietje schrijven op een forum.

  254. 1 van de 2 iPhones ge-update naar iOS 7 en m’n accuduur is aanzienlijk minder geworden. Ik ben hem niet extra gaan gebruiken om alles uit te proberen omdat ik neig naar n liefde (look & feel) voor de iOS 6 (heb de update uit nieuwsgierigheid gedaan

  255. Ik ben nu al een tijdje aan het internetten op 1% accusterkte met de 4S op IOS7. Dit had ik bij IOS6 ook in het begin. Nu laat ik hem helemaal leeg lopen om daarna weer aan de lader te hangen. Hopelijk geeft de batterij indicator dan weer een werkelijk beeld. Normaliter zou de iphone nu al lang niet te februiken zijn.

  256. Mijn ipad2 loopt aanzienlijk sneller leeg dan voorheen. Jammer. En dat ondanks het feit dat ik van alles heb uitgezet.

  257. Vanmorgen om 7 uur opgestaan, en m’n iphone 5 van de lader gehaald. Toen was hij dus 100% Ik heb voor m’n werk nog even facebook gecheckt, en voor de rest ligt hij al heel de ochtend gewoon op mijn buro. Het is nu 12.18 en ik kijk net, nog maar 11% accu!!!! Voor mijn gevoel zijn de problemen met het verbruik overigens pas begonnen na de update van een paar dagen geleden, naar IOS 7.0.2. Na de update naar IOS 7 had ik namelijk in eerste instantie nergens last van….

  258. Wat heeft het voor zin om bijna alles te moeten uitzetten om de batterij te sparen. Kan Apple dit niet beter regelen?
    Heb ontzettende spijt van de update naar 7.

  259. Ik heb iOS 7 erop staan en vind echt dat de batterij snel leeg gaat.. ik heb alle tips uitgevoerd om de batterij te sparen. Vanmorgen geladen en 1x WhatsApp gekeken en verder niets. Alleen Wi-Fi staat altijd aan. Nu 19:07 uur staat de batterij op 70%. En voorheen als ik gsm niet gebruikte dan was dat stukken meer… Niet echt blij hiermee, andere dingen in iOS 7 wel happy mee. Hoop echt dat dit verbeterd wordt…

  260. Gaat Apple wat doen aan de accu duur in iOS 7?

  261. heb al een tijden die ios7 maar heb geen last van de batterij maar heb een probleem me iphone gaat niet meer aan weet zeker dat die niet leeg is maar hij zit al een dag op de opladen maar gaat nog steets niet aan wat is het of wat is de probleem

    heb echt hulp nodig 🙁 🙁 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.