Reacties voor: iCulture peilt: heb jij iOS 7 al geïnstalleerd?

Apple heeft iOS 7 uitgebracht. Wij zijn benieuwd: heb jij de update al geïnstalleerd?
Lees het complete artikel → iCulture peilt: heb jij iOS 7 al geïnstalleerd?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 310 reacties

  1. Heb alle bèta’s gehad, vind iOS 7 zo veel fijner! Vind het er een stuk fleuriger uit zien!

  2. Al vanaf de eerste beta.

  3. Yes! Top!
    Alleen geen iTunes radio om m’n 5. Raar?

  4. Gisteravond om 7 uur direct ge-update, en echt helemaal tevreden. Het ziet er geweldig uit en werkt heel fijn. Het is wel even wennen maar dat komt goed! Echt geweldig om het eindelijk te gebruiken

  5. Ja gisteren avond. Wel via iTunes. Ota ging langzaam. Zoals verwacht natuurlijk. Ging heel snel binnen 15 stond ie erop. Lekker helder scherm. Erg fris

  6. Het is geïnstalleerd op de iPhone 5, 4S en 3e generatie iPad. De 1e generatie van mijn vrouw wordt niet meer ondersteund.

  7. @Danny: Niet raar. Alleen in Amerika.

  8. Ja zeker! Op alle Apple apparaten in huis! Haha 🙂

  9. Geinstalleerd, ziet er fris uit inderdaad. Moet nog erg wennen aan de animaties bij het openen en sluiten van Apps, wordt er bijna duizelig van. Is dit uit te zetten?

  10. @Danny: US only 🙂 of met een US AppleID..

  11. @Danny: Daarvoor heb je een Amerikaans Apple ID nodig.

  12. Deze heb ik al geuploaded 🙂 zier er zeer mooi uit 🙂

  13. ik wil natuurlijk die nieuwe iOS7 maar ben zo bang dat mijn iphone 4 zonder s dus… er niet veel beter van wordt. wacht de ervaringen dus even af

  14. @Danny: iTunes Radio is alleen in Amerika.

  15. Sorry, maar ik vind het echt verschrikkelijk, zal er nog moeten aan wennen waarschijnlijk … Ik hou vol 🙂

  16. Nee, nog niet, eerst wachten op de jailbreak van iOS7, XBMC op iPhone en iPad is voor mij wel een gewilde app.

  17. Origineel geplaatst door Danny
    Alleen geen iTunes radio om m’n 5. Raar?

    Niet echt, omdat dat vooralsnog alleen in de VS werkt.

  18. Na alle beta’s nu de GM en die doet het prima, veel beter dan het oude…

    Dus JA al geïnstalleerd!

  19. Geinstalleerd. Een hele verbetering qua functionaliteit

  20. Hoekrijg je de mee bewegende achtergrond? Of werkt dat niet op de iPhone 4?

  21. Absoluut gelijk op al mijn devices geïnstalleerd! Duurde lang, maar wachten absoluut waard! Geweldig nieuwe interface, mooie vormgeving en veel gebruiksgemak, Top!

  22. Ja zowel op de 4s als op de 5. Is wel heel erg aanpassen. Het is echt iets totaal anders. Maar het is positief.

  23. Nope, doe het lekker vanavond, is het wat rustiger op de servers en heb ik alle tijd om er eens rustig naar te kijken! Ben erg benieuwd!

  24. Ja al voordat het pushbericht door kwam. Het kostte enige moeite maar bij poging drie liep de installatie door! Nu op ontdekking van de honderden nieuwe zaken. Heb al wel geconstateerd dat er nieuwe en mooiere beltonen zijn.

  25. Ja, vond het moeizaam gaan maar ok –
    Iedereen wil op hetzelfde moment de update halen dus dan krijg je file natuurlijk.
    Ben niet enthousiast met de update, wel een paar kleine verbeteringen maar vind het er echt allemaal spuuglelijk uitzien met die Teletubbie kleurtjes en icoontjes…

  26. Jep! Vanaf de eerste beta

  27. Het is me gelukt om het gisteravond te installeren.
    Ik ben er enorm blij mee,het ziet er fantastisch uit.

  28. Op de 4s en ipad 2 beide via ota, duurde even maar ziet er gelikt uit. Blokkeren van contacten en nl-alert opties ook aanwezig, mooi nieuw design. Hoop te ontdekken.

    Toetsenbord reageert ook een stuk beter en in de berichten app duidelijk leesbaar

    Tevreden!

  29. Kon niet wachten. Downloaden duurde lang (druk op de server). Ziet er mooi uit. Even wennen. Mis alleen het weer in het pull down scherm en iTunes radio?

  30. iOS 7 staat hier geïnstalleerd op:
    iPhone 5 – iPad Mini – iPad
    Alles werkt naar behoren tot nu toe.
    Helaas geen iTunes Radio

  31. Geïnstalleerd ! Ziet er allemaal echt heel anders uit, weet nog niet of ik het beter vind. Waar kan ik nu makkelijk m’n scherm vergrendelen zodat hij rechtop blijft staan? En hoe sluit ik geopende Apps af? En hoe kan ik de agenda in maandatand bekijken ???

  32. iOS 7 is de beste versie die ik tot nu toe gezien heb. Heel erg prettig in gebruik, overzichtelijk, prachtige animaties… ik ben echt superenthousiast!

  33. Fris uiterlijk de verbeteringen nog aan het ontdekken

  34. Yep. Het contrast is te laag, daardoor zijn teksten niet altijd goed tevreden. Ook zijn knoppen/ opties zijn niet altijd duidelijk leesbaar/ identificeerbaar. Mis nog steeds een optie om in de emaillijst in een oogopslag de mailbox te herkennen waar het bericht staat. Wel paar handige features er bij. Dus al met al gematigd positief.

  35. Ik heb 7 geinstalleerd maar echt bijzonder vind ik het (nog?) niet. Ik vind de kleuren wat flets, mis bijvoorbeeld nog wel wat dingen in de agenda enz.

  36. Alle beta’s geprobeerd, alleen de golden master over geslagen om gister de final te installeren. Over het algemeen tevreden, maar de folders vind ik helemaal niks, er wordt niet goed gebruik gemaakt van het scherm, helemaal op de iPad!! In iOS 6 had je in een keer 19 apps nu moet je twee keer swipen! Daarnaast loopt het nog niet helemaal soepel op zowel de iPad 4e gen als de iPhone 5. Ik heb zo het idee dat het nog niet helemaal klaar is. Ben ook benieuwd wanneer 7.1 uit komt.

  37. Gisteravond met succes vrij vlot ge-update.

    Echter is het geen vooruitgang qua werking van mijn toestel (nog steeds een iPhone 4). De snelheid van m’n toestel is drastisch achteruit gegaan met IOS7 met name grafisch (enigzins ook logisch).

    Het ziet er wel gelikt uit alhoewel het wel even wennen is. Maar met een iPhone 4 zou ik de update afraden als je van lekkere vlotte graphics houd.

  38. Kheb hem geïnstalleerd op m’n iphone 4s.
    Het ziet er super gelikt uit…maar helaas vreet het m’n batterijduur op..ik denk erover na om hem weer te downgraden..Dit is niet te doen.

  39. Ja, hier ook iOS7, Alleen werkt de iTunes Store niet op de iPhone 5. Werkt wel op de iPad mini.

    Iemand hier meer last van??

  40. Ik dank u!

  41. Ik heb hem gisteravond na 4 uur downloaden en installeren eindelijk erop staan, en ik moet zeggen dat ik erg heel blij mee ben! Super ontwerp en mooie nieuwe dingen!! Super

  42. Ja ik heb om 5 uur snachts geupdate en het duurde maar liefst 2 uurtjes. Ik vind het heel erg leuk voral het begin scherm. ~iPhone 4

  43. Ik heb hem geïnstalleerd. Ziet er goed uit.
    Maar ik kan facetime niet activeren. Iemand die de oplossing weet?

  44. Je ziet vooral hoe ‘ouderwets’ de apps ogen die niet mee gaan met iOS 7 looks. Bijvoorbeeld iCulture.

  45. Helemaal super de ios7!!

  46. Ik ben er blij mee het is weer een beetje wennen na al die jaren

  47. Zo snel mogelijk geïnstalleerd. De swipe van onder naar boven is geweldig. Airdrop geniaal, Multi-tasking idem. Dynamische achtergronden zijn niet zo corny als bij Android en bewegen als je de telefoon beweegt.

    Over the Air update was absurd, belachelijk, ondoordacht traag.

    Update over iTunes ging in 90% van de gevallen niet. Erg verwarrend voor mensen die niet zo technisch onderlegd zijn.

  48. Ik heb m eerst op mn ipad mini gezet om te kijken hoe t r uitziet,moest wel wennen maar vind t mooi.. alleen een foto als achtergrond plaatsen lukt niet meer want je kan niet meer verplaats en wijzig grootte doen dus zoomt ie heel erg groot in 🙁

  49. Ja,

    Alleen heb er wel even op moeten wachten… De servers bij Apple hebben zeker overuren gemaakt. Vanaf 7 uur geprobeerd maar pas middernacht geinstalleerd op mijn iPhone 5. Via iTunes geüpdatet dat ging veel sneller!!! Maar iOS 7 ziet er wel erg gelikt en strak uit zeg! Toppie!!

  50. Origineel geplaatst door Iggiestyle
    Geïnstalleerd ! Ziet er allemaal echt heel anders uit, weet nog niet of ik het beter vind. Waar kan ik nu makkelijk m’n scherm vergrendelen zodat hij rechtop blijft staan?

    Met het menu wat je van onder naar boven openschuift? Daar staat dat knopje bij.

  51. Heb nu iOS 7. Gisteravond gedownload en vanochtend geinstaleerd!

  52. Ziet er goed uit maar mij iphone 4 is idd een beetje trager geworden. Batterijduur lijkt hetzelfde ongeveer. Op mijn iPad 2 ziet het er eveneens beter uit en werkt iOS 7 naar behoren lijkt mij.

  53. Gisteren meteen geïnstalleerd, zat er echt op te wachten. Ging heel makkelijk ota, stond er binnen een half uur op. Vind het erg mooi !! Alleen jammer dat de agenda elke keer de tijd en dagen door elkaar gooit. Ik zette er gisteren een paar afspraken in en vanmorgen stonden ze ineens op een andere dag en tijd. Raar!!!

  54. Origineel geplaatst door recep
    Ik heb hem geïnstalleerd. Ziet er goed uit.
    Maar ik kan facetime niet activeren. Iemand die de oplossing weet?

    Ook niet via instellingen, even uit zeggen en dan weer aanzetten. Had ik last van, ook met iMessage.
    Instellingen>> FaceTime>> aan/uit knop

  55. Eindelijk staat ie erop. Op m’n iPhone 4 en iPad mini. Gisteren wel een beetje lopen vloeken met de installatie. Lange downloadtijd afgewacht en dat een melding dat de versie nu niet kan worden geïnstalleerd. Het was inmiddels 01:45 uur hier in Rusland… Maar vanmorgen lukte het wel. Op allebei! Спасибо!

  56. Ja, zeker! Meteen gedaan. Alleen iCloud staat ineens op mijn oude ID en kan bet niet aanpassen. Wat kan ik doen!!

  57. Heb alle bèta’s gehad. iOS 7 is zalig.

    Strak design en ziet er gewoon goed uit + nog steeds gebruiksvriendelijk.

    Batterijduur is zelfs verbeterd.

  58. Yep, onmiddelijk geinstalleerd. Zowel op de iPod touch 5th gen. alsook de iPhone 4. Valt reuze mee:) iedereen blij…

  59. Vind wel een vooruit gang maar voor oudere modellen is de snelheid drastisch achteruit gegaan. Gaan een beetje de android kant op met sommige dingen zoals het controle center aan de onderkant en het begin scherm vind ik persoonlijk richting Samsung gaan. Maar de agenda aan de bovenkant die naar beneden kan is overzichtelijk. Ook fijn dat het toestel niet helemaal opnieuw alles er op moest zetten

  60. Hij staat er op na veel pijn en moeite:)
    Helaas heb ik hem vanochtend van de stroom gehaald en waar hij anders met IOS6 nog op 95% staat nu al op 50%
    Het zuigt mijn batterij leeg:(:(:(

  61. Origineel geplaatst door Techfreak
    Heb alle bèta’s gehad. iOS 7 is zalig.
    Strak design en ziet er gewoon goed uit. Nog steeds gebruiksvriendelijk. Batterijduur is zelfs verbeterd.

    Welke iPhone heb je?

  62. Alstublieft mijnheer Apple. Geef mij de mogelijkheid om de transparantie in te stellen. Ik word er helemaal gek van. Helemaal met een donkere achtergrond. AUB.

  63. Ik vind de agenda er niet duidelijker op geworden.

  64. Ik vindt het echt cool. Het is leuker en gebruiksvriendelijker geworden. Een goeie update wat mij betreft.

  65. Jazeker, ik heb hem ook! Vind het er top uitzien!

  66. Btw: ik heb juist meer gb over dan ios 6
    6: 3,4 gb over
    7: 3,9 gb over

    Heel erg fijn!

  67. Gisteren om 18 uur iTunes 11.1 geïnstalleerd en zowel back-up gemaakt van m’n 4S via iTunes als via iCloud. Daarna kreeg ik rond 19:10 de melding dat er een ‘update available’ was voor iOS. Via OTA iOS7 geinstalleerd. Moest wel geduld hebben want duurde in totaal ruim 1,5 uur voordat iOS7 up & running was maar verder geen problemen ondervonden. Na eerder na bèta 3 te zijn teruggekeerd naar 6.1.13 wegens instabiliteit, werkt deze public version prima, lekker snel en ziet er gelikt uit. Enige probleem tot nu toe is dat ik mijn accu ‘leeg zie lopen’. Zit na 1:44 uur gebruik na volledig te zijn opgeladen nu al op nog maar 59%, dus vrees dat hij ca. 4 uur mee kan op een volle lading bij continu gebruik… Hebben meer mensen hier last van?

  68. Ik heb iOS 7 ook al vanaf beta 1 en nu de officiële! Vind het zoveel beter en wil niet meer anders!

  69. Nog niet gedaan, moet eerst mijn telefoon en ipad opschonen, heb 2,9 GB nodig voor opslagruimte. Ben erg benieuwd.

  70. Heb de installatie uitgevoerd. Op de iPhone 5 en iPad 3.
    Ik heb sinds beta1 gebruik gemaakt van IOS7 op de iPhone en moet zeggen dat het prettig werkt.
    Wat mij op de iPad opvalt is dat het wisselen van achtergrond erg traag is. Voor de rest werkt het tot nu toe erg goed.

  71. @Iggiestyle: Geopende apps naar boven schuiven. 😉

  72. Ik heb de nieuwe iOS gisteravond met succes gedownload. Ziet er heel mooi uit de Apps werken vooralsnog ook allemaal goed. Vandaag maar eens uitzoeken wat voor mogelijkheden er allemaal zijn bijgekomen.

  73. Heb alle beta’s gehad maar ios 7 slaat echt alles, heel mooi! Heb hem dus 🙂

  74. @Dorus: Thanxs! Weet je ook hoe ik geopende Apps afsluit?

  75. ik vind het een super IOS. Wat ik wel mis : hoe sluit je voortaan apps ? Dit kan blijkbaar niet meer op de gebruikelijke manier door 2 x op de home button te klikken en dan de app te sluiten.

  76. Origineel geplaatst door monique
    Gisteren meteen geïnstalleerd, zat er echt op te wachten. Ging heel makkelijk ota, stond er binnen een half uur op. Vind het erg mooi !! Alleen jammer dat de agenda elke keer de tijd en dagen door elkaar gooit. Ik zette er gisteren een paar afspraken in en vanmorgen stonden ze ineens op een andere dag en tijd. Raar!!!

    iOS7 zet de tijd op Cupertino tijd. Via Algemeen/Datum en tijd kun je je eigen tijdzone instellen.

  77. Ja zeker heb ik hem
    Het werkt super

  78. @bartje: dat doe je door 2 x op de home-button te drukken en dan een scherm van een app naar boven te schuiven!

  79. Heb iOS geïnstalleerd toen het allemaal definitief werd (voor de release dan). Ik ontwikkel apps en kan niet zonder overweging naar een beta overspringen dan kan ik geen apps voor de huidige iOS versie testen op een device.

    Vind iOS 7 clean ogen (ondanks wat minder mooie icoontjes hier en daar) en het werkt soepel. Dacht dat de animaties me snel zouden vervelen bij switchen naar multitasking etc maar dat valt gelukkig mee: ze zijn net niet te lang 😉

    Airdrop moet ik nog proberen maar vind ik op de Mac al ene fijne feature. Verder is het snel kunnen aan/uit zetten van BT en Wifi etc natuurlijk een dikke plus!

    Enige echte minpunt tot nu toe vind ik dat de mappen nu zo weinig icoontjes tonen (9) en paging toepassen voor de rest… weer een wipe extra om die apps te kunnen bereiken 🙁

    ik zeg: gas erop en gebruiken maar dat OS!

    Update: Ik zit na 4 uur op 79% batterij dus dat is niet zo snel leeg als voorgaande commenters aangeven. Zal het wel een dag uithouden zo maar weet niet of dit door settings komt?.. Heb een iPhone 5 black 32Gb en heb GEEN push aanstaan voor email (fetch om de 30 minuten).

  80. @Iggiestyle: Multitask openen (2 x op home) en dan de apps naar boven swipen.

    Ik heb gisteren meteen iOS7 geinstalleerd. Wat me opviel is dat mijn iPhone 5 er heel lang over deed (paar uur zelfs) en mijn iPad 4 was binnen een uur klaar. Nu hoop ik eigelijk wel stiekem dat OS X Maverick ook dezelfde design krijgt. Het paste net zo mooi bij elkaar, dus zou jammer zijn als ze daar niets mee doen.

  81. Helemaal top alleen met panorama foto,s doet me scherm raar heel vreemd, hebben meer mensen daar last van?

  82. Wel gaaf iOS 7 alleen datum en tijd kloppen niet meer ???

  83. Ja, vannacht van 18 op 19 sept. Ging erg langzaam. Vanochtend grote verrassing toen ik mijn iPhone 5 aanzette. Moest toch erg wennen, maar ook weer leuke nieuwe dingen. Of het allemaal beter is vraag ik me nog af. Wacht nog ff met mijn iPad.

  84. Ja, op al de apple-apperaten die we hebben.

  85. Ik vind het geweldig.
    Een minpuntje is dat het getal bij de email, nu alle emails telt ipv de ongelezen berichten…..

  86. Ik heb hem ook op alles geïnstalleerd maar kom uiteindelijk er achte dat zeker 5 dingen niet werken of gewoon dood zijn zo als muizen knopen in de snel venster doen het niet en ook waarom hebben ze niet nl alert er niet in gezet echt gek de twee de kamer heb het met Apple over gehad dat het er in zal zitten maar het zit er niet in en vind hem traag met tikken loop achter het neer zetten

  87. @bartje: De preview schermpjes naar boven swipen in multitask menu
    Iemand trouwens ook problemen met de time zone instellen? Hij vind bij niks als ik de iphone automatisch laat zoeken.

  88. Origineel geplaatst door Reinier
    Wel gaaf iOS 7 alleen datum en tijd kloppen niet meer ???

    iOS7 zet de tijd op Cupertino tijd. Via Algemeen/Datum en tijd kun je je eigen tijdzone instellen.

  89. Op mijn 4S is iOS 7 toch wel aanzienlijk langzamer.
    Met name als je naar Instellingen gaat, dan heb je ongeveer 3 seconden een leeg scherm voordat de opties verschijnen.

    Verder ziet het er wel gelikt uit !

  90. Yes, Geinstalleerd. Super mooi! Maar de batterij vliegt leeg op mijn 4!

  91. Ik wil eerst hier lezen of m’n 4 dan niet te traag wordt 🙂 iemand??

    Wel al op ipad 2 gedaan

  92. Het is denk ik eveb wennen maar het ziet er beetje cheap uit. Die blije kleuten passen eerder bij de 5c.

    Dan de grote vraag; wanner komt die verdomde 5s naar nederland.

    Apple lijkt net android nu, niks is meer zeker. Vroeger wist je al ruim van te voren wanneer iets kwam. apple gaat langzaam maar zeker naar de bodem van de oceaan. Dat zeg ik als appleliefhebber. Heb namelijk een 2 ipods, iphone 4, iphone 4s, iphone 5 en een ipad.
    Maar ze zijn gewoon aan het zinken.

  93. Het is wel wennen aan IOS 7.
    Ik vind de meer fletse kleuren (nog) niet zo mooi uitkomen in combinatie met het Retina scherm.
    Daarentegen is airdrop geweldig !

  94. Gisteravond op downloaden gezet, vanmorgen de iPhone gepakt en daar stond: Hallo! 2 stappen verder en ios7 stond erop!

  95. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Alstublieft mijnheer Apple. Geef mij de mogelijkheid om de transparantie in te stellen. Ik word er helemaal gek van. Helemaal met een donkere achtergrond. AUB.

    Daar heeft meneer Apple een oplossing voor. Menu-instellingen-algemeen-toegankelijkheid-verhoog contrast. Dan is het doorzichtige weg.

  96. Geinstalleerd op iPad 3 en iPhone 5, interface is wel even wennen. Batterij iPhone 5 loopt veel sneller leeg heb ik de indruk. Voor de rest positieve ervaring.

  97. IOS 7.0 op iPhone4 geinstalleerd maar toetsenbord lijkt alleen met een enorme vertraging te werken waardoor Toegangscode, Berichten, Whatsapp of het bijwerken van je agenda op dit moment door deze vertraging niet goed werken.

  98. Best fijn, alleen de batterij is binnen 3/4 uur leeg, ik doe niks op mn telefoon en zo 40% eraf. vervelend

  99. Origineel geplaatst door Peterfrans
    iOS7 zet de tijd op Cupertino tijd. Via Algemeen/Datum en tijd kun je je eigen tijdzone instellen.

    Precies! En dus was het vanmorgen ipv 06.30u pas 21.40u.
    Gevolg: wekker ging niet en dus verslapen. Dank Jonathan & co!

  100. iOS 7 is wel echt een vooruitgang.
    Eindelijk kunnen we de newstand-app laten verdwijnen in een folder zonder Jailbraik.

    Spotify dirigeren in je lockscreen kan ook direct ipv 2x op de home knop drukken. Dit maakt het allemaal wel veel gemakkelijker.

  101. Wel op iPhone 5, niet op iPad.

  102. Eindelijk staat het erop, duurde even, 19.00 uur begonnen, 3.00 uur klaar, maar wel helemaal ineens goed. Vandaag langzaam aan het uitproberen. Interface is wennen maar ziet er mooi uit, fris en helder. Eindelijk die oudbollige icoontjes weg. Ik mis de functie om “onderwater” de draaiende apps af te kunnen sluiten. Vooral voor apps als flitsmeister is dit niet zo handig. Batterij wordt hierdoor zwaar belast. Mocht het wel kunnen dan hoor ik het graag!

  103. Werkt hier prima op een Iphone 4 van 3 jaar oud
    Gewoon upgrade gedaan via ITunes.
    30 min was hij klaar, alle instellingen waren het zelfde gebleven, heb dus niets veranderd. (super)

  104. Vind berichtencentrum minder geworden. Mis het weer-plaatje en het beknopte overzicht van de agenda is minder. Zag in iOS6 de van-tot tijd en dan de titel. Items die je in agende op hele dag zet zie je ook niet staan, jammer

  105. Vanaf de eerste beta en nu staat de GM versie erop.

  106. Op mijn iPhone 4 vind ik het systeem juist een stuk sneller, met name openen en switchen van apps. Swipen gaat iets hakkeliger, en typen geeft een fractie vetraging, in oa whatsapp. Maar absoluut een aanrader, ook op de iPhone 4.

  107. Ja, suksesvol

  108. Jazekers!,direkt geïnstalleerd!,werkt super op mijn 4s!,kleurrijk en duidelijk!

  109. Origineel geplaatst door Richard
    Daar heeft meneer Apple een oplossing voor. Menu-instellingen-algemeen-toegankelijkheid-verhoog contrast. Dan is het doorzichtige weg.

    Dat is nu precies wat ik niet wil. Ik wil de transparantie zelf kunnen regelen. Dus naar 100% transparantie. Ik word gek van het contrast van de mappen t.o.v. de achtergrond. De kadertjes van de vorige versie waren beter.

  110. @Pjotter34: Het weer-plaatje staat er wel in als je voor deze app locatie voorzieningen inschakelt!

  111. Gister avond na veel gedoe op iPhone 4 geïnstalleerd. In mijn ogen een grote teleurstelling. Kleuren niet mooi, de mappen zijn erg lelijk in het grijs (!) en belangrijkst: snelheid van het toestel compleet weg!!!

  112. Super. Gisteren gelijk geïnstalleerd. Ging vrij vlot. Tegen 20.00 had ik hem erop staan. Bevalt goed.

    Alleen vind ik het jammer dat er geen iOS7 whatsapp update klaar stond. Is nu een enorm lelijke app met alles nog zo ouderwets.

  113. @Iggiestyle: Dubbelklik op homebutton en dan apps naar boven vegen.

  114. Ik wacht op de JB, tweaks als zephyr en swipeselection zijn echt onmisbaar geworden voor mij.

  115. Ik heb het geinstalleerd, maar de batterij duur is dramatisch slechter geworden sinds iOS7 erop staat. Ik gebruik mijn telefoon best actief. Normaal doe ik er ongeveer een halve werkdag mee.
    Nu doe ik er maar 2 uurtjes mee…. echt bizar.

  116. Ja: iPhone 4 black, iPad 4
    Nee: iPhone 4 white, iPad 2 (JB)

  117. iOS 7 echt super. Ben erg blij dat ik het heb. Nooit meer terug na iOS 6

  118. Geïnstalleerd op de iPhone 5 en IPad 3.
    Ziet er erg goed uit, werkt ook fijn.
    Alleen bij IPad problemen met unlocken, duurt erg lang voordat ik de getallen kan aanraken, tevens na aanraken duurt het lang voordat ze doorkomen.
    Bij iPhone geen problemen.

  119. Zo snel mogelijk!

  120. Weet iemand hoe je de ingestelde MP3 in je wekker weer weg krijgt?

  121. Origineel geplaatst door Paul
    @Pjotter34:het weer-plaatje staat er wel in als je voor deze app locatie voorzieningen inschakelt!

    Staat aan, zie nu alleen tekst met info staan en geen afbeelding van zon of wolk.

  122. Hier op 5 en iPad4 draaiende.
    Weet iemand hoe je de apps af kan sluiten zoals normaal kon door 2 keer op de home button te drukken, de app ingedrukt te houden en ze stuk voor stuk middels het kruisje te sluiten?

  123. Geinstaleerd op mijn iPad, ziet er mooi uit en werkt lekker. Nu mijn iPhone nog. Die heeft een jailbreak dus durf nog niet zo goed.

  124. Ja, ik heb op mijn iPad en iPhone gedaan, maar bij iPhone duurt wel erg lang, 6 uur! Terwijl bij iPad maar 15 minuten

  125. Ik wou eens zien naar die iTunes Radio. Waar zou je die moeten vinden ? (Ik heb reeds ingelogd met mijn US account).

    Bestaat die ‘Slow Motion’ functie ook op de iPhone 5 ?

  126. Origineel geplaatst door dennis
    Eindelijk staat het erop, duurde even, 19.00 uur begonnen, 3.00 uur klaar, maar wel helemaal ineens goed. Vandaag langzaam aan het uitproberen. Interface is wennen maar ziet er mooi uit, fris en helder. Eindelijk die oudbollige icoontjes weg. Ik mis de functie om “onderwater” de draaiende apps af te kunnen sluiten. Vooral voor apps als flitsmeister is dit niet zo handig. Batterij wordt hierdoor zwaar belast. Mocht het wel kunnen dan hoor ik het graag!

    Dubbel op de homebutton drukken en vervolgens de apps naar boven slepen om ze te sluiten. 🙂

  127. Sorry mensen maar ik vind de icons zeer goedkoop aandoen.
    De oude icons straalde veel meer klasse uit.
    Bovendien vind ik het wel heel veel naar Android 4.3 OS gaan lijken qua uiterlijk en opties.
    Muziek, door je albums bladeren is een geen inefficiënt geworden.
    Bewegende achtergrond, wat is hier functioneel aan?
    Het snelle control overzicht panel, is ook enorm veel Android.
    Fonts / lettertype is gestolen van de Windows OS
    Dus wat is er nu werkelijk verbeterd? Waar we zoveel meer aan hebben.
    Voor mij persoonlijk helemaal niets…

    Apple slaat mijn inziens de plank volledig mis…

  128. Ik krijg de hele tijd, verbind met itunes om pushberichten te ontvangen. Ik heb hem verbonden met itunes nog steeds hetzelfde probleem. Heeft iemand een oplossing?

  129. ZES (!) uur bezig geweest met de installatie, meer dan 9 pogingen per device nodig gehad. Maar nu het loopt, loopt het ook prima.
    Merkte wel dat na de reboot ivm de installatie er nog een reboot nodig was om sommige functies lekker aan de gang te krijgen.
    Het went snel merk ik. Wel jammer dat een aantal dingen “verstopt” zijn, bijv. lijstweergave in de agenda en het aanmaken van een nieuwe herinnering.
    En natuurlijk balen dat FMi niet meer op een secundaire iCloud-account geactiveerd kan worden.

  130. Ik mis key chain,… of hoe noemde ze dat? Dat Apple een wachtwoord maakt en voor je onthoud. Of zit dat alleen op iPhone 5s?

  131. Uitstekend en duidelijk stappenplan , dank hiervoor.
    Ga het weekend eerst verse back-up maken en dan rustig aan de slag.
    Ga er vanuit dat de server dan beter bereikbaar is.
    Hoor enthousiaste geluiden in mijn omgeving.

  132. Als ik updates van Apps uitvoer blijven ze in m’n updatelijst staan met de optie OPEN. Was in een vorige versie ook een bug.

  133. Heb een vraag aan de me mede apple fans.

    Als ik een foto als achtergrond wil dan zoomt die hem gelijk in en kan ik niet in en uit zoomen wat wel bij Ios6 kon. heel vreemd iemand een oplossing?

  134. Ik was aanvankelijk sceptisch door de merkwaardige kleuren en iconen, maar ik ben toch zeer enthousiast over iOS7! Het werkt erg goed op zowel iPad 3 als iPhone 4. Ik kan niet zeggen dat de iPhone 4 trager is geworden. (In elk geval absoluut niet te vergelijken met de komst van iOS 4 op de iPhone 3G, dat was wel een behoorlijk terugval in performance).

  135. IOS7 GM al poosje draaiende nu iphone hersteld en publieke versie erop ivm ota updates in de toekomst. alleen backup van Icloud terugzetten duurt veeeeel langer dan normaal….ik heb geduld 😉

  136. Origineel geplaatst door Iggiestyle
    @Dorus:
    Thanxs! Weet je ook hoe ik geopende Apps afsluit?

    Dubbelklikken en dan de app omhoog swipen.

  137. IOS 7 staat erop, maar ben ik dan zo ouderwets! Ik vind het net een kinder/vrouwen telefoon geworden, niet dat ik iets tegen vrouwen en kinderen heb btw. Ik vind IOS 7 geheel niet mooi en on-apples qua look. Maar ja, als de doelgroep waar ze zich op richten het zo wil hebben en er enthousiast van worden, toch ouderwets dus 🙂
    Waar is die goeie oude tijd met de 3G.. ik stap dus maar over naar android en naar de experia Z1…

  138. Voor het eerst sinds iPhone 3s, hoor ik jammer genoeg bij de lui, die altijd over hun batterij duur zeurden,
    Mag ik bij jullie staan jongens…?!?
    iOS 7 is mooi…maar mijn 4s redt het net om thuis opgeladen te worden, thuis komst was al jaren rond 34% batterij nivo, maar vandaag 11 uur nu al op 56%.

    Mijn handelingen zijn jaren lang hetzelfde op mijn iPhone, niets extra’s gedaan omdat ios7 erop zit…..Sad : (

  139. Batterij loopt waanzinnig snel leeg…
    Prima upgrade, waanzinnige interface, loopt over de hele linie sneller lijkt’t…
    iPhone 5 64Gb

  140. @malamike: Vond ik ook raar maar heb de reden gevonden. De foto is een aparte layer ten opzichte van de icoontjes. Als je traagjes je phone kantelt zal je zien dat de foto als het ware beweegt om een diepte effect te creëren.

    @Jaap Tarrel: Gebeurd regelmatig bij een nieuwe installatie, heb ik ook een paar keer gehad bij vorige toestellen. Gewoon eens opnieuw herstellen, biedt meestal de oplossing. Is inderdaad wel een beetje vervelend.

  141. Heb hem gisteren na een stuk of acht pogingen erop gekregen. Rond 23u was het eindelijk gelukt!

    Ik kom van iOS 6.1.4
    Ben tevreden van deze update, zeer mooi.

    Vraagje, ik heb een iPhone 5 16GB, ligt het nu aan mij of lijkt het nu net allemaal een beetje trager dan met iOS 6?
    Heb geen haperingen oid, maar alles lijkt net een fractie later te openen…
    Kan ook aan de nieuwe animaties liggen misschien?

  142. @f3d4r: heb hem er gisteren op gezet iphone4 16GB loopt zelfs een beetje sneller vind ik.

  143. Het staat op mijn iPhone 4 maar had nog wel wat voeten in de aarde. Na 3u eindelijk de update on-air gedownload. Kon niet installeren, want geen verbinding met de server. Na een update van iTunes maar aan mijn Macbook gehangen. Ging 2x mis. Uiteindelijk gelukt, maar het downloadbestand dat ik on air had binnengehaald ging niet weg. En ik kon niet synchroniseren. iTunes herkende mijn iPhone niet. Even contact en dan weer niet en dan weer wel en dan weer niet. Suggestie van iTunes: herstel foon en toen begon de ellende. Bijna aan het einde van de herstelprocedure verbinding verbroken en weer opnieuw beginnen, ging 2x mis en iPhone was een brick. Uiteindelijk gelukt, 3000 muzieknummers erop, 1,5 u later: alle foto’s weg en appindeling ook. Oude reservekopie erop en ein-de-lijk doet hij het.

    Maar iTunes blijft moeite met het zien van mijn iPhone, voor de updates geen enkel probleem….

  144. iOS7 draait, echter m’n keyboard is erg langzaam geworden duurt gem. 8 seconden voordat letters verschijnen. iPhone 5 32GB. Hebben meer mensen daar last van?

  145. Origineel geplaatst door Pjotter34
    Staat aan, zie nu alleen tekst met info staan en geen afbeelding van zon of wolk.

    Ik heb t zelfde, zo jammer…

    Vind ios7 super, enige – puntjes vind ik *achterpaneel van de onderste iconen; beter maken ze die transparanter of helemaal weg (of naampjes onder iconen weg, maar das weer zo android).
    *het weer in berichtencentrum; liever n overzicht van t weer dan tekst.
    *muziek in lockscreen; geen dubbel klik meer. Nu zit t in bedieningspaneel dus zet je perongeluk blauwtand aan ofzo…irritant!
    *mapjes zijn zo ugly, beter maken ze die transparant.
    *schermanimaties maakt t er niet echt mooier op.

  146. Toch maar op mijn 4 gezet, hij was 5 uur bezig.

    Dus te veel voordelen om op te noemen, dan maar de nadelen.

    – ik en mijn vriend (ik i4 en hij 4S) krijgen geen enkele push melding van een niet stock iOS app (we krijgen dus alleen meldingen van stock apps) en na het instellen als nieuw ook niet.

    – De telefoon app laadt wel heel erg lang, dat is zwaar irritant terwijl andere apps als berichten of mail net als in iOS6 gewoon snel laden is de telefoon app traag door die achterlijke animatie.

    – Af en toe loopt het os vast of sluit spontaan de app uit, dus ook de stock apps als mail, agenda of zelfs instellingen.

    Voor de rest alleen voordelen.

  147. Ja , om 4 uur s’morgens

  148. Vanaf beta 4 ios7 op mijn iphone 5 en moet zeggen dat het mij goed bevalt.batterij gaat alleen een stuk minder lang mee,maar heb dat ding ook om de 5 min in mijn hand dus vrij logisch.hij lijkt alleen wel sneller leeg te lopen dan de beta 6 en GM versie die ik gisteravond vervangen heb voor de publieke versie.iemand anders dat idee ook?

  149. Wil toch even reageren op de mensen waarbij hun batterij snel lijkt leeg te lopen, dit gebeurde bij mij ook. heb toen de locatievoorzieningen even goed bekeken en onder “systeem” in locatievoorzieningen staan dus de onderdelen wifi netwerken en veelbezochte locaties. Deze stonden dus continu aan waardoor mijn batterij leegliep. Het lijkt er op omdat ios 7 dus nieuw er op staat dat hij de veelbezochte locaties wilt leren oid.

    tevens stond bij passbook ook de locatievoorziening aan.

    Of dit echt de oorzaak is zal blijken maar bij mij lijkt de batterijduur weer normaal sinds ik dit net heb uitgezet.

  150. Me IPad 4 naar IOS 7 ziet goed uit nog geen problemen gehad.
    Maar me 4 iPhone 4 laat ik op IOS 6 ivm jailbrack.

  151. Ios7 ziet er super uit, met de juiste background helemaal. Wat ik mis is dat je niet zelf in het controlcenter kun zetten wat je wilt.

  152. Origineel geplaatst door Jeroen
    Hier op 5 en iPad4 draaiende. Weet iemand hoe je de apps af kan sluiten zoals normaal kon door 2 keer op de home button te drukken, de app ingedrukt te houden en ze stuk voor stuk middels het kruisje te sluiten?

    Twee keer drukken op je home knop en dan de app die je wilt afsluiten naar boven swipen.

  153. Ik heb de indruk dat alles nét een tikkeltje sneller gaat (iphone5). Het is wennen maar uiteindelijk vind ik de layout mooi. De icoontjes bovenin beeld zijn wel erg klein geworden; je moet goede ogen hebben. De weergave van het totaal aantal mails bij het mail icoontje vind ik zeer hinderlijk. Staat nu continu een getal boven de 1000 opzichtig naast. Samengevat; lekker fris.

  154. Heb GM versie erop staan
    gisteren update gedaan van itunes 11.1
    Nu aan itunes gehangen en hij zegt dat ik me iphone moet herstellen.
    Iemand een goed antwoordt hierop.?????

  155. Meteen geinstalleerd, duurde erg lang met de nodige foutmeldingen maar het is dan toch eindelijk gelukt.
    Ik vind de functionaliteit prima, het ontwerp sta ik nog steeds absoluut niet achter.

    Mail vind ik prachtig, werkt prima, niets op tegen.
    Berichten vind ik er echt héél goedkoop uitzien, het lijkt wel alsof iemand voor het eerst in z’n leven een dergelijke app heeft ontwikkeld. Overigens merkte ik ook dat veel mensen die overgestapt zijn naar iOS 7 via Berichten danwel iMessage niet meer bereikbaar waren, ook bij mij heeft de installatie van iOS 7 automatisch een aantal zaken aangepast (o.a. de adressen/telefoonnummers waarop ik bereikbaar ben voor de berichtendienst.).

    Agenda/Kalender vind ik er best ok uitzien maar niet overzichtelijk, tevens vind ik het niet prettig dat ik niet meer onder aan een dag kan zien wat de afspraken zijn op die dag wanneer ik erop klik maar word je doorgeleid naar een “nieuw scherm” met de afspraken van die dag. Het voelt voor mij als een stap teveel maar misschien is het wennen.

    In z’n algemeenheid vind ik de diverse animaties best grappig maar ik vrees dat ik het op den duur ga ervaren als een vertraging. Bijvoorbeeld het uitzoomen wanneer je een app verlaat komt op mij over als onnodig verbruik van tijd.

    Verder vind ik het er al met al op vooruitgegaan, ben dus niet ontevreden met de overstap maar vooral ontwerptechnisch zitten er wat zaken in die wat mij betreft snel verbeterd mogen worden. Afgezien van het Agenda-icoontje vind ik niets van de icoontjes bij het algemene ontwerp van het OS passen. Waar het over het algemeen vrij strak is, zien de icoontjes er erg kinderlijk uit in mijn optiek.

    Nu vooral weer verder met ervaringen op doen!

  156. Gisteravond niet gelukt om het compleet binnen te halen, vanmorgen “lag” het klaar.

    Een aantal dingen zijn echte gebruiks verbeteringen. Zoals het makkelijk bereikbaar maken van geluid en licht instelling, aan en uitzetten wifi, Bluetooth enz en een standaard onmiddellijk werkende zaklamp. Het is slechts een kwestie vanaf de onderkant naar boven swipen. Ook lijkt het berichtenscherm, van bovenkant naar beneden swipen, een stuk overzichtelijker.

    Op het eerste gezicht geeft het in en uit lopen/ faden bij het opstarten of het sluiten van een app een onrustig effect. Hoewel ik daarzelf niet mee te maken heb vraag ik mij af of mensen die gevoelig zijn door bijvoorbeeld epilepsie, evenwichtsstoornissen of slechtziendheid e.d. Daar wel of geen last van hebben.
    Het design komt een stuk minder tot zijn recht met een donkere achtergrond, een lichtere achtergrond doet veelmeer eenheid geven tussen de onderste melkglas achtige balk met de vaste App’s.
    Over de vormgeving van de icoontjes, ach over smaak valt niet te twisten, sommige zijn mooier en andere misschien niet. Het is geheel aan de voorkeur van de gebruiker.

    Het zal Apple niet zijn als de upgrade niet vlekkeloos zou werken, ik ondervond dan ook geen enkel probleem met het installeren en opstarten. Dat de download een tijdje duurde lijkt mij een logisch gevolg van de drukte en daar heb ik natuurlijk ook zelf mijn steentje aan bijgedragen, net als ieder die IOS 7 zo snel mogelijk wilde hebben.:-)

    Kortom een mooie vernieuwing, met hele handige nieuwe functionaliteiten. Het design is op kleine puntjes misschien wat overijverig geweest of heeft men wat te gadget achtige techniekje willen toepassen. Maar ook dat kan natuurlijk heel persoonlijk zijn

  157. Ik vind spotlight niet meer. Kreeg boodschap v omlaag swipen maar dan krijg ik berichtencentrum uiteraard. Help!

  158. Werkt goed en ziet er leuk uit, maar ik blijf me ergeren aan dat mail icoontje. Die klopt gewoon niet in vergelijking met de rest. Het lijkt namelijk of deze in is gedrukt doordat de blauwe gradient verkeerd om staat. Zou een designer als Ive toch moeten zien neem ik aan …

  159. @f3d4r: Als je midden op je scherm naar beneden swipet krijg je spotlight 😉 Als je bovenaan je scherm naar beneden sleept krijg je inderdaad berichtencentrum.

  160. Control centrum vegen naar boven werkt slecht. Verder super

  161. @iErwin: bij merkt de app store ook nog niet helaas

  162. Heb het op mijn iPad4 geinstalleerd maar ik vind de ioontjes een beetje richting Android gaan, vind het niet mooi. De kleuren zijn me ook te zoet, hou mijn iPhone 4S mooi op IOS6.
    Verder zitten er een paar verbeteringen in die uit de jailbreak scene komen, dat vind ik wel prettig, kan er verder nog niet zoveel over zeggen maar mijn eerste indruk is niet positief.

  163. @f3d4r: Je moet vanaf het midden van het scherm naar omlaag vegen. Van bovenaf naar beneden krijg je inderdaad berichtencentrum

  164. Gisterenavond iPone 4s zonder probleem OTA geupdate.
    Vanochtend geprobeerd om iPad mini met jailbreak te updaten en dat lukt niet. Vanavond meer eens proberen via iTunes.

  165. Erg teleurstellend. Apple is zijn goede smaak kwijt. Wat ontzettend lelijk! Overzichtelijkheid van het os is een stuk minder geworden. Mijn iphone 5 is trager geworden en stottert zelfs bij scrollen. Batterij vliegt leeg. Echt ongelofelijk allemaal. Ik heb sinds 2008 iPhones gebruikt en met veel plezier, maar wat flik je me nu toch mijn vroeger zo gewaardeerde Apple?

  166. Er zijn veel handige verbeteringen te vinden in iOS7, maar mijn hemel wat vind ik het lelijk. Met al deze kleurtjes ziet het er wel erg kinderachtig uit.

  167. Ik ben op zoek naar de volledige tekst die op het installatiescherm stond bij Meer Info. Ik durfde er gisteravond niet weer op te klikken omdat ik bang was het download en installatieproces te verstoren.
    Ergens een link?

  168. Nee heb het nog niet geïnstalleerd omdat het me niet wilt lukken.

  169. @Kim: had ik ook last van gehad met mijn Iphone 4. Na een herstart gaat alles weer vloeiend.

  170. Ik ook! Effe wennen maar mooi
    Jammer dat ik Als agenda met easy calendar werk ik zou die graag willen zien in de nieuwe functie maar volgens mij kan dat niet toch????

  171. Op ipad en iPhone . Functies ok maar vreselijk lelijk die icons en layout vooral op de ipad

  172. Origineel geplaatst door iErwin
    Ja, hier ook iOS7, Alleen werkt de iTunes Store niet op de iPhone 5. Werkt wel op de iPad mini.Iemand hier meer last van??

    Bij mij doet de iTunes store en iTunes Match het ook niet op mijn iPhone 5..

    Hopelijk komt dat door drukte, anders verwacht ik wel heel snel een update van apple

  173. Ja, heb het geïnstalleerd. Het ziet er zo op het eerste gezicht mooi uit.
    Jammer dat tot op heden de verbinding met App Store en iTunes allebei mislukken! >8-(

  174. Op mijn iPhone5 vooral problemen nu met itunes match/muziek app:
    – bij openen muziek app verschijnt zeer vaak melding itunes match laden en het duurt dan erg lang (>10 minuten) voordat die melding verdwijnt en je muziek weer in beeld komt
    – afspeellijsten verdwenen
    – vooral vannacht veel problemen gehad met downloaden van muziek
    – ook bleek het vannacht onmogelijk muziek af te spelen vanaf cloud; deze moest eerst gedownload worden (áls dat al lukte)

    Ben ik de enige hier die daar last van heeft? Iemand een oplossing? Thanks

  175. Ik denk dat oudere mensen toch last krijgen door de kleine symbolen in verschillende app,s

  176. Op mijn iPhone 4 een grote teleurstelling. Trage, haperende animaties bij bijna elke handeling. Gewoon even je tijd checken gaat al weer gepaard met een trage fade-in van het homescreen 🙁
    En het design… tja…zal er vast aan wennen. Wel jammer dat ze nu een designtrend volgen en meer voor de looks zijn gegaan dan voor gebruiksvriendelijkheid.
    Als je een iPhone 4 hebt, zou ik maar lekker op iOS 6 blijven.

  177. Voor degenen die spijt hebben dat ze hun iphone of ipad hebben geupdate naar iOS 7 het is nog mogelijk om te downgraden naar iOS 6.1.4, heb net geprobeerd en zonder probleem weer iOS 6 terug op mijn iphone gezet…

  178. Origineel geplaatst door EOTB
    ooral vannacht veel problemen gehad met downloaden van muziek
    – ook bleek het vannacht onmogelijk muziek af te spelen vanaf cloud; deze moest eerst gedownload worden (áls dat al lu

    Ook hier heb ik last van, en als je er door komt, valt de muziek vanuit Match niet eens te downloaden.

    Itunes store doet het ook niet op mijn iPhone 5, dus er zal wel een verband in zitten.

  179. @Jovano: Dank je voor reactie. Remi-gevoel verdwenen nu. Ik zie dat meerdere sites al topic gestart hebben zoals bijv macrumors

  180. @Jovano: Ook hier problemen met inloggen in AppStore. “Verbinding mislukt”
    Zijn er al oplossingen?

  181. Ziet er mooi uit. Kan alleen geen verbinding maken met AppleTV. Hebben hier meer mensen last van?

  182. Wel op de iPhone 4S, niet op de iPad 3. Dit laatste omdat Sonos gisteren mailde dat hun app niet (goed) werkt met iOS7, een update die iOS7 ready is gaat nog een maand duren. Tot die tijd gebruik ik mijn iPad als Sonos controller met iOS6.

  183. Ik krijg de hele tijd, verbind met itunes om pushberichten te ontvangen. Ik heb hem verbonden met itunes nog steeds hetzelfde probleem. Heeft iemand een oplossing?

  184. Dankzij jullie stappenplan goed voorbereid, zonder hinder snel kunnen updaten naar iOS 7. Ziet er fris uit alleen wat echt tegenvalt is dat sommige oude applicaties crashen bij opstarten. Van de 83 apps op mijn iPhone 5 zijn slechts 16 á 19 geoptimaliseerd voor iOS 7. De grote messenger apps vallen echt tegen; Whatsapp, Viber en Kik (zitten slapen volgens mij) – in mijn ogen ook terechte kritiek van vele mensen daarop.

    Zo ziet mijn beginscherm uit. Deze achtergrond gebruik ik (zelf even in photoshop gemaakt, ziet er strak uit. Persoonlijk vind ik felle kleuren maar niks).

  185. Na de update synchroniseert mijn iPhone 4s niet goed. Hij gaat synchroniseren en als hij daar mee klaar is staat er ‘synchronisatie annuleren’ en hier blijft hij dan op hangen. Iemand een idee of ook last van.

  186. Ik blijf de melding ‘Verbind met itunes om pushberichtgeving te gebruiken’ krijgen bij de meeste apps (waaronder iculture en whatsapp) en zodoende werken de puschberichten niet! Iemand een idee? Mn iphone 5 heeft al aan itunes gehangen… En ook ap restart gedaan.

  187. Ziet er allemaal gelikt uit!
    Jammer alleen dat Agenda nog steeds erg onhandig en onoverzichtelijk is.

  188. Ik heb het na 5 keer haperen erop gekregen, het is erg wennen. De NL alert werkt wel, en staat erop. Het is alleen lastig te vinden. Waar ik niet uitkom is het volgende: bij geluiden is het mogelijk om een geluid in te stellen voor Facebook. Deze heb ik ingesteld, maar ik hoor alsnog de drietoon en het ingesteld geluid over elkaar heen! En zie bij de meldingsinstellingen tekst dubbel staan. Al met al is het mooi al moeten er nog wel wat zaken worden opgepoetst!

  189. Hmmmm gaf mij net dat zetje dat ik nodig had om de Xperia Z1 te bestellen

  190. Op de nieuwe 5s staat een nog nieuwer IOS nl. “7.01”, er zijn een paar kleine foutjes uittgehaald

  191. Natuurlijk heb ik m al geïnstalleerd ben er erg blij mee merk wel dat de batterij iets sneller leeg gaat hopelijk wordt dit in een volgende update gefixed voor de rest echt geweldig

  192. Origineel geplaatst door Aaifoon
    Ziet er allemaal gelikt uit! Jammer alleen dat Agenda nog steeds erg onhandig en onoverzichtelijk is.

    Mee eens. gemiste kans

  193. Gisteren al.. Maar m’n iMessage doet het niet meer, en krijg een hele irritante melding over dat ik iTunes moet aansluiten voor push..

  194. Gister mijn iphone 4 ook maar naar ios 7 geholpen, en dat is zoals vele hier al ondervonden hebben niet zonder slag of stoot gegaan. Na diverse mislukte pogingen is het dan eindelijk gelukt om ios 7 draaiende te krijgen, en wat bleek, inderdaad een trage Iphone, een verse reboot deed mijn foon weer soepel lopen, en tot nu toe nog steeds.
    Voor de mensen met batterij problemen, kijk eens in je instellingen bij algemeen wat er draait op apps verversen op achtergrond, dat kan al veel batterij schelen.
    Bij mij nu een uur van de stroom, en nog steeds op 100%.

  195. Ja ziet er mooi uit,maar agenda vind ik niet echt overzichtelijk vergeleken met oude

  196. iOS7 neemt je mee in de hogere sferen waar die Jonathan Ive zich bevindt. Ik weet niet of ik dat wel wil.
    Als er een knop “classic weergave” zou zijn had ik ‘m al gebruikt.
    Stock Android begint te lonken.

  197. Origineel geplaatst door xLvk
    Wil toch even reageren op de mensen waarbij hun batterij snel lijkt leeg te lopen, dit gebeurde bij mij ook. heb toen de locatievoorzieningen even goed bekeken en onder “systeem” in locatievoorzieningen staan dus de onderdelen wifi netwerken en veelbezochte locaties. Deze stonden dus continu aan waardoor mijn batterij leegliep. Het lijkt er op omdat ios 7 dus nieuw er op staat dat hij de veelbezochte locaties wilt leren oid.tevens stond bij passbook ook de locatievoorziening aan.Of dit echt de oorzaak is zal blijken maar bij mij lijkt de batterijduur weer normaal sinds ik dit net heb uitgezet.

    even nog een aanvulling op mijn eigen stukje, onder instellingen > algemeen staat ook een optie voor: “ververs apps op de achtergrond” Hier is ook batterijwinst uit te halen als deze wordt uitgeschakeld. Houdt de multitask schermen up to date maar maakt ook regelmatig gebruik van locatievoorzieningen dus.

  198. ik vind echt een verschrikkelijk goed koop rommeltje
    echt goedkoper kan echt niet kan er niet aan wenen en ga dit
    ook niet doen wat erg dit zowel op je iphone en ipad
    dit is werkelijk een grote mislukking apple ga dus ook vandaag
    over naar de samsung galaxy ben er helemaal klaar mee
    veschrikkelijk wat een poppen kast speelgoed uiterlijk

  199. Ik had ook het probleem met automatisch tijd instellen, je moet bij privacy/locatievoorzieningen/syteem tijdzone instellen inschaklen, staat blijkbaar standaard uit

  200. Vannacht de iPad laten updaten, net mijn iPhone 4. Het is nog geen onverdeeld genoegen. Hinderlijk is het bijvoorbeeld dat de folders met apps nu echt in pagina’s met maximaal 9 apps zijn ingedeeld. Op de iPhone snap ik dat een beetje, maar op de iPad slaat het nergens op en is er ruimte zat om ze alle 12 (bij volle mappen) in één keer weer te geven.

  201. IOS 7 gedownload, vind hem er super uitzien. Sommige dingen vind ik nog wel ietsje aan de trage kant gaan en mijn App store maakt vaak geen verbinding. Mijn WhatsApp zend sindsdien vraagtekens tussen de smiley’s naar Android, ook een beetje vreemd. Verder heel erg tevreden met het nieuwe IOS!

  202. Ik moet wel wennen aan de werking van het update icoontje binnen App Store. Probeer nu Facebook te updaten (via wifi) maar dat dat lukt niet. Eerst ddacht ik dat er niets gebeurde. Vervolgens ging er langzaam binnen de cirkel v het update icoontje een zandloper aan de binnenkant v d cirkel lopen. Helaas geen melding van voltooid…

  203. @xLvk: Bedankt voor de tip! Dit lijkt inderdaad de boosdoener te zijn. Heb alles uitgezet van locatievoorzieningen en zet ze 1 voor 1 weer aan als er naar gevraagd wordt door een app.

  204. Origineel geplaatst door Andre
    Vannacht de iPad laten updaten, net mijn iPhone 4. Het is nog geen onverdeeld genoegen. Hinderlijk is het bijvoorbeeld dat de folders met apps nu echt in pagina’s met maximaal 9 apps zijn ingedeeld. Op de iPhone snap ik dat een beetje, maar op de iPad slaat het nergens op en is er ruimte zat om ze alle 12 (bij volle mappen) in één keer weer te geven.

    Je kunt er nu 18 kwijt. FF swipen naar rechts.

  205. Staat erop, kon niet wachten! Stukken beter dan de beta

  206. Vanmorgen via iPhone 4 gedownload, downloaden duurde erg lang. Maar toen die erop stond kon ik hem zo goed als gelijk gebruiken.
    Bij iOS 6 kon ik me apps afsluiten maar als ik dat hier probeer lukt me het niet. Ingedrukt houden werkt niet, ingedrukt houden en wegschuiven werkt niet. Iemand een oplossing om je apps af te sluiten?

  207. Mijn iPhone loopt sinds ik de update heb gedaan, constant vast. Alles duurt langer en dan sluit hij vanzelf af. Voorlopig ben ik helemaal niet tevreden. 🙁

  208. Ik moet vreselijk wennen aan de look & feel. Ben er zo op het eerste oog bepaald niet kapot van. Maar dat zal wel komen. Mijn eerste punt van commentaar betreft de agenda app. Ik zie nu in het maandoverzicht niet meer meteen welke afspraken ik op een dag heb. Daarvoor moet je eerst inzoomen op de bewuste dag en dan zie je ook nog maar een paar uur per dag. Die app sucks.

  209. Werkt prima op mijn iphone 4 .

  210. Ik vind het er top uitzien, hoewel ik niet veel met kleurtjes en fleurigheid heb oogt het wel een heel stuk frisser en moderner. Controlcenter en berichtencentrum vind ik echt een grote verbetering de rest is even wennen. Achtergrond instellen gaat nog niet helemaal goed, de iPad 4 bevroor 2 x voordat de achtergrond ingesteld was en inzoomen deed hij niet, zal wel snel opgelost worden. Nu na een halve dag bebruik merk ik dat hij soepeler begint te werken dan een paar uur geleden, vreemd?
    Ben blij met de update en hoop dat apple verder gaat met tunen en pletten van bugs, maar dat zit wel goed bij apple.
    In vergelijk met m’n telefoon Sony Xperia-T vind ik iOS nog steeds prettiger werken en ik denk dat er geen updates meer komen voor de Xperia-T van nog geen jaar oud.
    Toch wel een verschil met apple die tot jaren terug ondersteund.
    Allen dat apple voor iPhone 4 ook nog de update heeft gemaakt begrijp ik niet, die telefoon is uit 2010 en heeft veel minder processor power, misschien hadden ze die beter links kunnen laten liggen.

    [edit] Er zijn ook tevreden iPhone 4 gebruikers met iOS 7 ^^

  211. Weer als nieuw ingesteld en nog steeds geen push meldingen van niet stock apps.

    Irritant, ook is het belachelijk dat de telefoon app animatie zo traag is helemaal onnodig! Ik wil snel kunnen bellen en nu is dat stuk trager in iOS 7.

    Plus iedere keer als ik gebeld wordt en klaar ben met het gesprek, ik niet terugga naar waar ik mee bezig was maar naar de telefoon app, terwijl dit wel zo is in oudere iOS was!

  212. Origineel geplaatst door susanne
    Hoekrijg je de mee bewegende achtergrond? Of werkt dat niet op de iPhone 4?

    Goede vraag. Hier een 4s en ook geen meebewegende achtergrond (wel de mogelijkheid om die dynamische achtergronden in te schakelen maar dat is wat anders),

  213. @iErwin: Dat heb ik ook… op iphone 5.
    Is daar een oplossing voor?

  214. Super update… Alleen de inbox van de (icoud) mail is verdwenen op de iPad Mini, de VIP box staat er wel gewoon. Iemand tips?

  215. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Als ik updates van Apps uitvoer blijven ze in m’n updatelijst staan met de optie OPEN. Was in een vorige versie ook een bug.

    Ik heb hetzelfde probleem, vind ik zeer vervelend, want als er nieuwe updates verschijnen zal dit zeer onoverzichtelijk worden. Heb al geprobeerd om ze te openen via het updatescherm, in de hoop ze dan gingen verdwijnen, maar noppes…

  216. Mail app, gmail account (verwijderen van bericht ipv archiveren tijdens swipen).

    Intellingen > E-mail, conta… > Accounts gmail > Gmail: account … > Geavanceerd > Zet verwijderde berichten in: keuze uit: Verwijderen en Archief

    EDIT. werkt niet of is een bug? Als ik dit doe en verander vinkje in ‘verwijderen’, na opstarten van de mail app, na het swipen krijg ik weer gewoon ‘archiveren’ te zien ipv ‘verwijderen’.

    Iemand een oplossing?

  217. Gisteren iOS 7 op zowel de iPhone als iPad geïnstalleerd. Bij de iPhone ging het meteen goed, bij de iPad pas na verschillende foutmeldingen in diverse stadia van het downloaden. Wat mij met name op de iPhone tegenvalt is het contrast van de kleine witte letters op de lichte dynamische achtergronden, alsmede het contrast van de app mappen op de dynamische achtergronden wat ik erg lelijk vind !

    Edit : Inmiddels ontdekt dat je via : Algemeen – Toegankelijkheid – Verhoog contrast – Aan – de leesbaarheid van de kleine witte lettertjes verbetert.

  218. Yep meteen ge-update naar iOS 7 en blij met alle veranderingen. Wel een minder zakelijke uitstraling maar zeer snel aangewend.

  219. Ik stap voorlopig nog niet over.
    heb de beta een weekje geprobeerd maar ik was er niet kapot van. bijvoorbeeld de agenda was behoorlijk onoverzichtelijk.

    De beta voelde ook behoorlijk schokkerig aan, op mn iphone 5, alsof de framerate een stuk lager lag. is dat intussen al verbeterd??
    ik heb de gm al op een iphone 4s zien draaien maar ik had echt het idee dat het toestel er erg veel moeite mee had.

  220. @Paultje: Update: Hij synchroniseert wel maar kopieert niets op mijn telefoon. Geen beeld, muziek enz.

  221. Origineel geplaatst door EOTB
    Op mijn iPhone5 vooral problemen nu met itunes match/muziek app:
    – bij openen muziek app verschijnt zeer vaak melding itunes match laden en het duurt dan erg lang (>10 minuten) voordat die melding verdwijnt en je muziek weer in beeld komt
    – afspeellijsten verdwenen
    – vooral vannacht veel problemen gehad met downloaden van muziek
    – ook bleek het vannacht onmogelijk muziek af te spelen vanaf cloud; deze moest eerst gedownload worden (áls dat al lukte)

    Ben ik de enige hier die daar last van heeft? Iemand een oplossing? Thanks

    Kan toeval zijn, maar lijkt erop dat ik zojuist eerder genoemde probleem verholpen heb met onderstaande stappen:
    – sluit muziek app af
    – log uit voor itunes store en thuisdeling, deactiveer itunes match en optie toon alle muziek
    – log daarna weer in voor itunes store, thuisdeling, activeer itunes match en toon alle muziek
    – start muziek app en wacht tot alles geladen is. Ditmaal werkt het allemaal weer zoals het hoort (hopelijk dan ;-p)

  222. Wat heb ik een spijt dat ik de iOS 7 op mijn iphone 4 heb gezet! Wat een irritaties zeg. Mijn whatsapp, imessage en mijn email berichten zijn niet normaal meer in te typen! Heel slecht van Apple.

  223. @jack: Hier ook accu binnen 4 uur leeg bij beperkt gebruik.
    Tevens start Navigon niet meer op!! Ook nier na update. Waardeloos

  224. Origineel geplaatst door dennis
    Ik mis de functie om “onderwater” de draaiende apps af te kunnen sluiten. Vooral voor apps als flitsmeister is dit niet zo handig. Batterij wordt hierdoor zwaar belast. Mocht het wel kunnen dan hoor ik het graag!

    2x homeknop en dan de miniweergaves van de apps naar boven wegswypen…

  225. En….. Ik kom er nu ook achter dat mijn imessage helemaal niet meer werkt!!!

  226. Ziet er gelikt uit,maar het zal wel wennen zijn

  227. IOS7 geinstalleerd op iphone4

    maar het versturen van sms is tergend traag, onze provider is Telenet (België)…. Heeft er nog iemand dit probleem

  228. Sinds vannacht ook iOS7 op me iPhone 5. Heeft even geduurd! Nu alles een beetje uitvogelen. Vind het design plat maar wel heel mooi! Alleen 1 probleem; ik kan geen Audio Facetime gesprekken starten. Zowel op Wifi niet als op 3G (tmobile). Audio gesprekken ontvangen van vrienden lukt wel. Meer mensen die dit probleem hebben?

  229. Heeft iemand al ervaring met iPad 3rd? Ik twijfel daarover namelijk. Op m’n i5 staat ie er op sinds gisteren. Wat een fijne update. Gelijk even vanmorgen 4G van Vodafone aangezet, een nieuwe screenprotector en ik heb voor mijn gevoel een nieuwe telefoon!! 🙂

  230. iOS 7 is perfect! Ik heb nu alleen een probleem dat iCloud niet werkt……
    Er wordt steeds gevraagd om de nieuwe voorwaarden te goedkeuren. Als ik dat doe geeft hij de vermelding: ‘verbinding met server niet mogelijk’ ik kan wel gewoon met mijn iMac inloggen op iCloud. Weet iemand er iets over?
    Groetjes

  231. Ziet er goed uit, alleen werkt volgens mij de panorama achtergrond niet. Je kan wel uit de map Panorama’s kiezen maar ze blijven stil staan..
    Klopt dit, dat Apple dit er toch uit heeft gehaald??

  232. Toetsenbord van ipad blijft hangen

  233. Woooow, mn batterij gaat wel wat sneller leeg als voorheen, verder ziet IOS 7 er prima uit en wen je snel aan cosmetische verandering! Ik moet zeggen dat het allemaal erg soepeltjes werkt, vooral dat 4G, haal snelheden van 25 MB… Relaxeddddd

  234. Bij iOS6 verscheen er een stekker symbool naast de batterij als deze volledig opgeladen was, bij iOS7 blijft het bliksem symbool staan, nog iemand die dit opgevallen is?

  235. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Als ik updates van Apps uitvoer blijven ze in m’n updatelijst staan met de optie OPEN. Was in een vorige versie ook een bug.

    Hier zelfde probleem: updates blijven zichtbaar staan.
    Ik heb automatisch updaten uitgezet. Wordt in Appstore icoon dmv cijfers dan nog aangegeven of er updates zijn?

  236. @Daniel: Tot nu toe geen spijt van iOS 7 op mijn 3de generatie iPad. Nieuwe achtergrond instellen gaat een beetje traag, maar van toetsenbord lag zoals sommigen melden heb ik geen last. Verder nog geen andere problemen tegengekomen 🙂

  237. Origineel geplaatst door Ron
    Ziet er goed uit, alleen werkt volgens mij de panorama achtergrond niet. Je kan wel uit de map Panorama’s kiezen maar ze blijven stil staan..
    Klopt dit, dat Apple dit er toch uit heeft gehaald??

    Nee, zou moeten werken. Volgens mij is dit een bug. Probeer eens een restart. Dat hielp bij mij, maar resulteerde helaas weer wel in itunes match problemen (die kennelijk asn serverdrukte gekoppeld zijn).

  238. Origineel geplaatst door Ron
    Ziet er goed uit, alleen werkt volgens mij de panorama achtergrond niet. Je kan wel uit de map Panorama’s kiezen maar ze blijven stil staan..
    Klopt dit, dat Apple dit er toch uit heeft gehaald??

    Dit kun je met een instelling minder/meer zetten: algemeen/toegankelijkheid/beweeg minder moet je uitzetten

  239. Heb IOS7 geinstalleerd op de iPhone 4S en mijn iPad 2. na het wat gewoon worden van de nieuwe interface ben ik toch redelijk enthousiast.
    Enig minpuntje is de kalender app, ik mis de layout waarin al je afspraken onder elkaar werden weergegeven met de dag erboven, heb het tot heden nog niet teruggevonden in IOS7 en vind het op dat gebied wel een achteruitgang.

    Heb net de oplossing gevonden, indien ik op het vergrootglas druk krijg ik mijn lijstje weer. Happy 🙂

  240. @jotie: moet ge even naar telenet bellen mss dat u instelingen verandert zijn

  241. Het is voor mij geen apple meer en deze update bewijst dat apple hard op zijn retour is. Ik was een apple gek, maar stap nu over op samsung.

  242. Vriendin heeft het vannacht rond 12 uur geinstalleerd en die is helemaal happy (Iphone 5)
    Ik vind het allemaal nog niet zo geweldig..
    Vind het er maar cartoonish en goedkoop uitzien die icoontjes, batterij is een drama en die nieuwe toevoegingen hadden 2 jaar terug al de normaalste zaak van de wereld moeten zijn (notification center met aan/uit zetten van wifi etc, wat met mijn jailbreak ook kan..)
    Ik hou het lekker bij ios 6 totdat de apps echt ios 7 nodig hebben..
    Of hopen op een Jailbreak waardoor je je eigen thema en icoontjes weer kan kiezen

  243. @Bokkepoot: Smaken verschillen 😉 Ik vind het prachtig geworden. Heb ook een iPhone 5 en heb totaal geen last van die problemen die jij noemt. Vanmorgen om 7:30 van de lader gehaald en is nu (15:30) pas op 74%. Heb alleen vanmorgen muziek geluisterd voor ongeveer een half uur en daarna tussendoor Facebook gecheckt en WhatsApp berichten gelezen en beantwoord.

  244. ios7 werkt super en ziet er goed uit.. ben blij met deze update

  245. Afschuwelijk al die icons en functionaliteit.
    Ik ga snel weer terug naar 6.xx

    Hoe kunnen ze het verzinnen, Apple icons die zo bekend stond om hun style en nu dit. Alleen het opladen alleen al.

    Het lijkt wel een telefoon uit een China store van 80 euro..

    Ongelooflijk dat mensen dit mooi kunnen vinden, ik word er doodmoe van als ik er mee werk..

    Apple moet echt een goed achter hun netvliezen gaan krabben…

  246. Ik begrijp niet echt wat er mis is met ios 7….
    Ziet er toch goed uit?
    Ik heb een s4 en een note 2 gehad
    Geloof me dat is pas saai !
    Enige wat ik ondervind is dat de accu best wel rap leeg gaat.
    Bij mijn vrouw haar 4s is de batterij perfect..

  247. iOS 7gisterenavond nog geïnstalleerd en is best wel leuk. Enkel de agenda-app vind ik achteruit gegaan.
    Geen maandelijkse weergave meer en ook niet altijd even duidelijk en overzichtelijk.
    Maar zoals bij veel dingen zal het wel de macht der gewoonte zijn die even moet aangepast worden zeker?
    Enkel het verdwijnen van de maandelijkse weergave vind ik heel jammer. Gebruikte altijd dat, tegelijk een overzicht van de komende weken en eronder een samenvatting van de dag die je aanklikte. Mag voor mij gerust terugkomen…

  248. Het zal wel wennen op den duur, maar ik vind de nieuwe iconen vergeleken met de grafisch fabelachtige oude, een aanfluiting.
    Er kunnen m.i. maar twee redenen zijn die deze achteruitgang mogelijk een beetje rechtvaardigen: of het heeft een gunstig effect op je geheugen, of het zorgt dat je batterij langer meegaat.
    Ik heb geen idee of dat zo is, maar ik denk datwijlen Steve Jobs deze wangedrochten nooit had geaccepteerd !!!

    De installatie op mijn 2 iPads en 2 iPhones verliep vlekkeloos.
    In het gebruik (sinds gisteren) heb ik nog geen problemen gehad.

  249. Allang heb ik het geïnstalleerd meteen nadat die uit was kon ik hem downloaden was minder in een uurtje gepiept

  250. Ik vind het echt geweldig!!!

  251. Ik heb iOS 7 nog niet geïnstalleerd op mijn iphone 5. Ik wacht nog eventjes ermee.

    Ik lees dat de batterij veel sneller leeg gaat (niet om te bashen). En ik las ook ergens als ik eerst alles wipe en mijn iPhone 5 configureer als nieuwe iPhone met iOS 7 en dan pas iOS 7 binnenhaal en dan configureer als nieuwe iPhone en dan pas mijn iCloud (apps, contacten etc) dat misschien de battery drain tegengaat.

    Ik weet niet of anderen dit ook ervaren of deze optie hebben gedaan. Zo ja, dan lees ik graag de ervaringen van.

    Ik vind iOS 7 wel heel erg mooi eruit zien! 🙂

  252. @susanne: Jawel dat is mogelijk via instellingen>achtergrond en helderheid> kies achtergrond>Apple achtergrond dynamisch kiezen.

  253. Leuk dat IOS7, maar ben wel al mijn contacten kwijt 🙁
    Heb al alles geprobeerd, backup teruggezet etc.
    Met freeware progje kan ik zien dat alle contacten wel in de backup staan, maar ze worden niet op de iPhone gezet.
    Op internet vind ik meerdere klachten daarover.
    Betreft in alle gevallen iPhones die niet via iCloud werken.

  254. Ja ! Vanmorgen om 8 uur op mijn iPhone 5 en vanmiddag op mijn iPad 2

  255. hoi heb de nieuwe ios7 op mn i phone en nu kan ik geen berichten in whatsap of iets anders intoetsen.als je een letter in toets duurt het 20 seconden dat het op de scherm staat.weet iemand hier iets op

  256. Van mij beta 6 op mijn 5

  257. Over smaak valt te twisten maar ik vindt iOS7 een serieuze stap voorwaarts en zeer zeker een progressie t.a.v. iOS6. Het ziet er allemaal een stuk gelikter dan wel profesioneler uit. Het zijn ook vooral details waaruit te valt herleiden dat er goed is nagedacht over de “total make-over”.
    Sjapoo, Apple…
    De “feel” is goed, het draait allemaal sneller lijkt het.

    Na 6 jaar Scott Forstall doctrine is The Company er uitstekend in geslaagd de bakens in bijzonder positieve zin te verzetten.. en een substantiële step ahead…
    Jullie hebben vast wel begrepen dat ik erg enthousiast ben, wil daabij aantekenen dat er altijd mensen zijn die moeite hebben met het “handelen” van vernieuwingen.
    Valt toch maar zo het vetrouwde, bekende “vroeger was alles beter” stokpaardje weg…nou, nou…

  258. Ik heb het geïnstalleerd, maar bepaalde apps vind ik niet meer in de bladzijden van mijn iPhone. Als ik ze ingeef bij zoeken vindt hij ze wel terug en kan ik ze openen ook op de AppStore staat bij deze apps open maar ik kan ze niet nog eens downloaden.
    Iemand een oplossing?

  259. Werkt goed op deze iPhone4 32GB.

    Wel gek dat gemarkeerde mails worden geteld als ongelezen mails. Dat is niet hetzelfde. Kan geen instelling vinden im dat te wijzigen.

  260. Nope, pas als er een jailbreak voor uit komt.

  261. @Martijn: Scroll in instellingen maar ‘ns door de stilstaande achtergronden dan zie je duidelijk “dropped frames”. Ik ga terug naar iOS 6 in ieder geval.

  262. Bug: niet meer kunnen syncen sinds ios 7 met iTunes (laatste versie)

    Bij zoeken plaats (weer) steeds melding “plaatsnaam niet gevonden”

    Bij instellingen (random welke optie) klapt dit ineens eruit naar beginscherm.

    Trager

    Kortom: geef mijn portie nog maar even aan fikkie.

  263. Nogal verschillende ervaringen met iPhone4 zie ik. Hier gaat het erg goed, met iPhone4 32GB.

  264. Ja zeker, op mijn ipad en iPhone. Ik blijf altijd up-to-date!!

  265. Ik hoop wel dat er een update voor de iPhone (4s) komt met iets langere batterij duur want om t uur gaat er 20% vanaf 🙁 en volgen mij hebben meer iPhone (4s) gebruikers last van

  266. Ik heb het geïnstalleerd op mijn ipad mini

  267. Yes ik heb io7 al en buiten de kleurtjes tevreden beste ooit Gr.

  268. Origineel geplaatst door A
    Nope, pas als er een jailbreak voor uit komt.

    ++
    Ik ga niet downgraden naar iOS 7.

  269. Eigenlijk best okee op me iphone 4.

    Alleen vraag ik me af of die dynamische achtergronden op een gewone iphone 4 wel werken? Weet iemand dat? Kan alleen stilstaande achtergrond kiezen

  270. TOP!!! HELEMAAL BLIJ MEE!!!

  271. @iF: Hier een 4 ios 7 werkt perfect

  272. Op mijn i5 wel, helaas mis ik voor mijn iPad de optie ‘Nee, ik wacht op een jailbreak’

  273. Hij is ecgt HEEEL traag met typen, hij is eigenlijk bij alles super sloom
    (Red.)Daar hebben we een apart artikel over geschreven.

  274. Ik denk dat Apple de dames eens heeft willen verwennen. Niets op tegen natuurlijk. Misschien een nieuwe doelgroep? De meeste dames zijn totaal niet geinteresseerd in techniek, maar wel in “soft colors”. Toch maakt Apple daar een behoorlijke denkfout. Wat men aan dames wint, verliest men weer aan heren. Beter was geweest de keuze voor “soft colors” aan de gebruiker over te laten. Maar dat past niet in de filosofie van Apple. Apple dringt zijn filosofie aan mij op en dat begint me behoorlijk te irriteren.
    @Jaap Tarrel:

  275. Waardeloos!!!

    Lijkt wel of ik terug in de tijd ben gegaan met die simpel kinderlijke vormgeving

  276. op mijn iphone 4 kan ik raargenoeg de locatievoorzieningen niet meer aanzetten, dus geen navigatie etc!

  277. Ik vind het persoonlijk geen mooi ontwerp, iconen ogen goedkoop. Vond het oude veel mooier. Ook die grote grijze achtergronden van de group iconen zijn zo lelijk.

    De funtionaliteit is er wel op vooruit gegaan, al moet ik zeggen dat het eerste belletje meteen verkeerd ging, omdat ik teveel buttons kreeg voor opnemen, was handig geweest als ze kleurtjes hadden en 1 grote groene button, want 95% wordt natuurlijk gewoon opgenomen.
    Maar waar Apple normaal gezien goed in het ontwerp is, vind ik het deze keer echt niets.

  278. iOS 7 geinstalleerd op 2x iPhone 4 en 1x iPad 2. Maar de batterijen van de iPhones worden wel heel snel leeggetrokken. Bij 100% opgeladen is er na 4 uur zonder ook maar iets ermee te hebben gedaan nog maar 40% over!

  279. iOS7 staat nu ook op m’n iPhone. Als het er zo had uitgezien toen ik m’n eerste 3GS kocht, was ik er nooit aan begonnen. AFSCHUWELIJK!

  280. Nee,
    Ik hoor nog negatieve klanken hier en daar en ik wacht tot er een goede jailbreak voor komt.
    Tot nog toe voldoet ios6 aan al mijn wensen

  281. apps sluiten moet weer met dubbelklikken op home button. dan kun je de geopende tabbladen gewoon naar boven toe duwen. vergrendelen moet via het balkje die van onderen naar boven komt. gewoon met je vinger schuiven naar boven (onderaan je scherm) dan zie je wel dat vergrendel icoontje. en agenda was volgens mij via boven.
    @Iggiestyle:

  282. Ja, zowel op iPhone 4 als iPad3.
    Vreemd is wel dat 1 mail adres blijft aangeven dat er 2594 ongelezen mails zijn, terwijl dat niet zo is. Geen enkel blauw stipje te bekennen. Op iPhone gaat dat wel goed. Raaaar.

    Verder wel ff wennen aan de nieuwe vormgeving. Het ziet er wat goedkoop uit. Diepte effect in de icoontjes is weg. Ziet er erg plat uit.

    Functionaliteit prima. Wel ff zoeken soms naar functies die je vaak gebruikt.

    Zou mooi zijn als ee verschillede temptaties te kiezen zouden zijn. Maarja… Apple…

    Mooi maar even wonen dus.

  283. IOS 7 op de Ipad geinstalleerd. Zeer jammer want de accu is sneller leeg en het duurt een eeuw om de Ipad weer op te laden. Alle nieuwigheid valt ook tegen.

  284. Ik ben niet blij met IOS 7. Het openen van apps is erg onrustig. De animatie is irritant als je problemen hebt met je zicht. Ik heb door ms problemen met focussen en last van dubbelzien. Daardoor is een onrustig beeld heel vervelend. Mijn ogen kunnen die snelheid niet aan. Is het mogelijk die animaties uit te schakelen zodat het rustiger wordt zoals in IOS 6?

  285. Ik heb een iPad 3.
    De vormgeving van IOS7 vind ik ook erg goedkoop overkomen. Baalde dat ik IOS7 had geïnstalleerd…

  286. @Peterfrans:
    Ik ben een dame maar vind de kleuren van IOS7 foeilelijk. iOS6 was mooier

  287. Ik ben erg blij met jullie ervaringen, genoeg redenen voor mij om lekker op iOS 6 te blijven en wachten totdat Apple alle shit weer heeft opgeruimd (battterijduur, traag typen etc).

  288. Nee, niet geïnstalleerd . Eerst gekeken hoe het er uit zag op de iPhone 4 van een vriendin: hoe kun je als designer zoiets verzinnen en maken ? Qua functionaliteit : e.e.a. Gestolen uit andere circuits . In wezen komt Apple met niets nieuws. Jobs is nu echt dood ! ( zoals ook in een artikel stond ) 🙁

  289. Nee, niet geïnstalleerd . Eerst gekeken hoe het er uit zag op de iPhone 4 van een vriendin: hoe kun je als designer zoiets verzinnen en maken ? Qua functionaliteit : e.e.a. Gestolen uit andere circuits . In wezen komt Apple met niets nieuws. Jobs is nu echt dood ! ( zoals ook in een artikel stond ) 🙁

  290. Ikbook niet. Direct na iOS7 kan Facetime niet meer activeren. Een ramp! Niwagin
    @recep:

  291. Ik heb een eigen foto als achtergrond genomen en dan kleuren de mapjes met games bijvoorbeeld mee met die foto. Ziet er iets beter uit dan de saaie Apple achtergrond.

  292. Vindt ios 7 echt zooo lelijk. Lijkt net een speelgoed telefoon. Het strak Design van de iphone 5 is compleet weg. Het ziet er zo goedkoop uit. Wil terug naar 6. hopen dat het lukt. Echte teleurstelling. Zo iets was bij steve jobs zeker Niet gebeurd.

  293. Ik heb enorme spijt. Accu verliest 8 procent per uur in vliegtuigmodus en geen enkele app actief. Heb iPad 4, 1 jaar oud.

  294. Vind het er erg kinderachtig uitzien en heb spijt dat ik geupdate heb.

  295. Ios7 is met èèn woord geweldig! (Iphone5)

    Snap totaal de negatieve reacties niet, ik heb al bijna 5 jaar een iphone en ben blij dat het eindelijk een nieuw jasje heeft gekregen en nieuwe functies waarvoor je eerst een jailbreak aan wou schaffen.
    Dat je iphone sneller leeg zou gaan? Typen langzamer gaat? Whatsapp amper werkt? Afspeellijsten zijn verdwenen?

    Ik weet niet waar dit vandaan komt maar bij mij werkt alles perfect,
    en ben er zeer blij mee! Absoluut een aanrader om aan te schaffen.

    Wel 1 minpunt tot nu, mijn updates verdwijnen niet na het instaleren in mijn app store. Dat zou van mij nog aangepast mogen worden. (Als het geen bug is)

  296. Mijn batterij van zowel ipad als iPhone gaan enorm vlug plat. Voor de rest ben ik het al gewoon en is alles terug naar wens. Wel kinderlijke afbeeldingen van apps.
    Ik ben bv op ipad 15min aan het googelen en ik ben al 6% kwijt. Daar mag wel iets aan gedaan worden.

  297. Kan van alles vinden, maar… Die wekker?
    Hoe krijg ik bijv voor as zaterdag een alarm ingesteld? Waar is de datumkiezer in de klok onder wekker gebleven?
    En als dat niet kan: wie heeft alternatief voor de wekker die dat wel simpel doet? En zonder zo achterlijk veel hinderlijke reclame als t kan…

  298. Ik heb geen geluid – NIETS – na update naar ios 7 van mijn muziek.
    Wel met headphones en ook beltoon.
    Maar gewoon werken de speakers niet meer. Helemaal niet blij.. Wie kan er helpen aub…

  299. Geïnstalleerd en al vervloekt. Mijn agendapunten beginnen om,.,,,, 00.00 uur, ‘s nachts dus……in plaats van 9.00 uur.
    Geen idee hoe dat kan en vooral hoe dat te automatisch te laten veranderen…wat een k…ding. En waarom doet you tube het niet??? Je ziet de plaatsjes en zo maar downloaden???? Vergeet het maar.
    Bah…..

    Edit: Nou, na wat zoeken gevonden, het apparaat heeft de tijdzone van cupertino gepakt en daardoor mijn agenda verzet. Nu berlijn ingesteld en wat blijkt….alles weer oke.

  300. Ben er helaas niet tevreden mee, het ziet er mooi uit dat is zeker, alleen mijn telefoon is heel langzaam geworden, als ik berichten typ moet ik vaak wachten want ik zie niet wat ik typ erg frustrerend. Ik wil graag weer de oude update terug, hoe kan ik dat doen?

  301. Mn eens zo stijlvolle Iphone en Ipad kompleet om zeep geholpen door door Ios7. Ziet er nu uit als een leijk stuk kinderspeelgoed met teletubbie kleuren.
    Als die aps met witte achtergronden (notities, mail, foto’s enz enz, doe zeer aan mn ogen)
    Ik ga downgraden naar Ios6. Anders kan ik net zo goed een goedkope samsung kopen. Verschil zie je toch niet meer.

  302. Na een aantal dagen met IOS7 ontdek ik steeds meer problemen. Ten eerste loopt de accu sneller leeg. Ten tweede loopt safari nog al eens vast of gaat het typen ineens heel traag. En WordFeud loopt nu af en toe vast. Als ik net een potje uitgespeeld heb en een nieuwe wil starten, slaat WF vast. Heel irritant.

    Ik heb zelf een achtergrond gekozen maar ook dat loopt niet altijd soepel. Ik verlang terug naar IOS6.

    @Dirk: Ik sluit me daarbij aan. Dat vele wit, zelfs op het toetsenbord, is heel irritant. Vooral als je problemen met je ogen hebt.

  303. @Dirk: Inderdaad, 200% akkoord. Ik heb vandaag met zeer veel pijn in het hart mijn 4S verkocht voor een prikje en een S4 aangeschaft. Deze nonsens speel ik niet mee. Ik hou niet van Android maar dit is nog veeeeel erger. Blij dat ik geen iPad meer had of ik had die gelijk ook door het raam gekieperd. Niet alleen is het gewoon ronduit zeer lelijk , het is gewoon onbruikbaar geworden. Calendar ziet er niet uit, Mail ziet er niet uit, Phone ziet er niet uit… om maar te zwijgen over de hoofdpijn en misselijkheid die het onding veroorzaakt.

  304. @AJ: +1

    @Martijn: Ik lees dat sir Jonathan Ive Senior Vice President of Industrial Design is ! Wat zou een junior dan gebakken hebben van het design voor iOS 7 ?

  305. @Jochem: Je hebt al 5 jaar een iPhone en al 5 jaar schaf jij de jailbreak aan ? Hoe heb je die betaald ? Ideal ?! :p
    Hey psssssst…….Jochem…..tegen niemand zeggen hè? Jailbreak is gratis . Hoef je niet aan te schaffen . 😀

  306. Heb update naar 7.0.2 gedaan maar lijkt alsof me iphone 4s nu nog trager reageerd en overgang van apps krijg ik witte strepen door t beeld

  307. ik heb op mijn ipad 2 ook ios 7 gezet ziet er wel leuk uit moest er wel even aan wennen…….

    de ipad werkt goed het toetsenbord komt traag in beeld……. (min punt)

    safari is vrijwel niet meer te bedienen !!!!!!!!!

    deze laad 1/4 en dan stopt hij……..
    heeft geen of slechte internet verbinding zegt ie dan……

    bij vol bereik…..

    wie heeft een oplossing??????

  308. Ik heb de iphone 4 krijg niet alles meer erop.. met iOS 7 kan ik nog terug naar iOS 6?

  309. Ik kreeg een klacht van mijn moeder, ze kan sinds de update het toetsenbord met mailen en sms-en niet goed lezen omdat de letters veel dunner zijn geworden. Is hier een oplossing voor? Ik heb wel kunnen vinden hoe je de tekstgrote aan kan passen maar niet het toetsenbord op zich.

    Het is idd een groot verschil en ik kan me voor stellen dat dit voor mensen met minder goede ogen lastig kan zijn.

  310. Bevalt slecht, gebeld worden werkt niet meer op de Iphone 4. Lijkt wel speelgoed, ik ben helemaal klaar met Apple. Ga overstappen naar Samsung werkt veel vriendelijker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.