Reacties voor: iCulture peilt: Wat vond jij het belangrijkste nieuws van 9 september?

Wat vond jij het grootste nieuws van 9 september? iCulture is benieuwd! Was het de Apple Watch, of toch de nieuwe iPhones? En ben je ook zo benieuwd naar Apple Pay?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Eerlijk gezegd vond ik niets echt heel indrukwekkend. De Apple watch is mooi en ik ga er waarschijnlijk wel een halen, en misschien als ik mijn iPhone 5S helemaal opgebruikt heb dat ik een (helaas grotere) iPhone 6 haal. Maar om nou te zeggen dat er echt iets bij was dat me verbaasde, of mijn stoutste verwachtingen overtrof, nee. Helaas

  2. Helaas ben ik niet weggeblazen. Zoals de laatste jaren bij elk evenement. Maakt niets uit, concurrenten doen dit ook niet. Maar waar Apple altijd scoorde met simpel is dit nu ver te zoeken. iOS 8 zit vol onzinnige apps als Tips en Passbook. De Apple Watch zit vol functies die mijn inzien niet nodig zijn: Twitteren vanaf een horloge?

    Wellicht ben ik te voorbarig, maar met het oog op een leverdatum ergens begin 2015 lopen ze alweer achter op de concurrentie.

    Mijn iPhone 5S voldoet prima en ik zie dan ook geen enkele reden om 700 euro neer te tellen voor een 0.7″ groter scherm.

  3. Tuurlijk waren we al voorbereidt op de Apple Watch, maar ik was toch echt onder de indruk wat ie allemaal kan. En geweldig dat ie in verschillende uitvoeringen komt en er verschillende bandjes verkrijgbaar zijn. Dit technisch wonder is wel even heel wat veelzijdiger dan die van de concurrenten.Ik ben heel enthousiast

  4. Er is de laatste tijd zoveel gelekt, gespeculeerd en steeds meer concreet geworden.. ik had de hoop dat Apple nog iets achter de hand had wat niemand wist. De Apple Watch was het best bewaarde geheim, al gingen daar de speculaties ook al de wereld over.. dus ‘one more thing’ was niet echt het duveltje uit het doosje.

    De media zit zo op de nieuwe producten – dat kan Apple nooit in de hand houden, logisch. Maar of ik het uber enthousiaste gevoel ooit weer krijg, zoals de introductie van de iPhone of iPad.. waar je via een smalle Ustreamverbinding de keynote opving. Ik denk het niet.

    De brakke livestream met de Aziatische mevrouw ertussen werkte ook niet bepaald mee aan een euforisch gevoel.

  5. Vind persoonlijk Apple Pay toch wel de grootste revolutie. Apple die in één klap een waarschijnlijk grote speler in de betaalmarkt wordt is groot nieuws.
    Dit is echt de eerste mobiele betaaldienst die echt makkelijk en veilig lijkt. Nu nog NL banken die instappen.

  6. Toch mooi dat er ook gewoon mensen zijn die het nieuwe album van U2 het grootste nieuws van de dag vonden.

  7. Jobs is dood en dat is te merken. Waar Apple vroeger altijd voorop liep met scherm resolutie en design is het nu een bedrijf geworden dat achter de feiten aanloopt. Een 4,7 inch zonder full hd is geen high end smartphone 2014. En al helemaal niet voor 700 euro. Het weg laten van de 32gb is een grote zonde. Geheugen kost niets dus waarom niet de 16gb laten vallen? Ik vond het slechte avond met een hoop telleurstellingen. En al we eerlijk zijn over het plaatje met de accu duur, heeft iemand die cijfers al eens kunnen halen?? Helaas

  8. Dat is dat filmpje van afgelopen week met die Chinese IPhone 6 toch de juiste gebleken. Dus die had ik al gezien op dit forum. Geen echt nieuws deze keer. Wel blij met een iets grotere iPhone en een watch. Gr.

  9. De Apple watch. Ik wist niet wat ik moest verwachten qua design, ondanks dat Apple altijd iets moois nastreeft, was ik bang voor een nerdy look. Alles behalve dat! Ik, als vrouw, zie mij al regelmatig bandjes verwisselen om te matchen met m’n outfit. Ook wat je er allemaal mee kan, ziet er veelbelovend uit. Het grote minpunt voor mij is dat hij eigenlijk verplicht ‘s nachts aan de oplader moet. Ja, dit moet m’n iPhone ook, maar ik had toch stiekem op een batterijduur van een paar dagen gehoopt. Als ik in de komende maanden de loterij win, koop ik me uiteraard wel zo’n prachtdingetje. Tot nu toe vind ik het nog aardig prijzig voor zo’n gadget waar ik de noodzaak nog niet van inzie. Dit kan natuurlijk over een tijdje veranderd zijn (kijk naar hoe mensen vroeger over de mobiele telefoon dachten).

    Voor mij persoonlijk op korte termijn ben ik erg blij met de nieuwe iPhones. Tot de presentatie van gisteren was ik met de komst van destijds de iPhone 5 er heilig van overtuigd dat ik geen grotere telefoon wilde, ik moest en zou hem volledig met 1 hand kunnen blijven bedienen. Applefan dat ik ben, ik zou wel overstappen naar de iPhone 6, dus had ik mij al bedacht zou het de 4,7″ dan maar moeten worden. Tot ik hoorde dat Apple een oplossing had voor de bediening met 1 hand. Bovendien bevallen mij de langere batterijduur en de optische beeldstabilisatie wel, waardoor ik helemaal om ben.
    De iPhone 6 Plus zal binnenkort van mij zijn, maar door het grote formaat ga ik waarschijnlijk niet meer de opvolger van de iPad Air meer kopen. Wellicht later alsnog, omdat ik niet de enige ben in huis die een iPad op de bank toch altijd nog als prettig ervaart.

  10. @thijs: Dat klopt. Ik ben ook een Apple fan, maar Apple loopt inderdaad achter de feiten aan. Nu met de twee iPhones lopen ze weer een beetje bij. Maar echt iets spectaculairs is er de laatste jaren ook al niet echt geweest. Kijk maar naar de multietasking. Is niet meer zoals die vroeger is geweest. Nu met multietasking start de gewenste app weet opnieuw op inplv dat de app verder gaat dan waar de app gebleven is. Is niet leuk meer. Misschien gaan ze dat in de toekomst weer veranderen.

  11. Ik ga het toch zeggen (ookal zal over een jaar blijken dat ik er enorm naast zit…).

    Ik vind de Apple Watch niet echt veel toevoegen. Als ik heel veel zou harlopen/fietsen dan zou ik er zeker een halen. Maar ik zie vooralsnog geen nuttige functies. Ik was onder de indruk van de navigatie, maar ik ga echt geen foto’s bekijken op mijn horloge. En ook geen berichten sturen of (notabene) mijn hartslag. Er moeten echt een hoop dagelijkse functies op komen wil ik mijn huidige horloge vervangen voor een Apple Watch

    Bij de iPad was ik er heel vroeg bij, maar nu wacht ik even.

  12. Wat de iphone 6 betreft…
    Gewoon een iphone met een grotere scherm met een ietsje beter beeld, ietsje beter dit en ietsje beter dat.

    Wat de software/service betreft…
    Oog op sport (met sensors) en betalingen. Niks nieuws eigenlijk.

    Wat AppleWatch betreft…
    Om objectief mogelijk te zijn is het op zich wel innovatieve concept.
    Alleen lijkt het nog wel in de begin fase!Wat ze hebben gepresenteerd is zinloos want wat kan de watch nou doen wat je telefoon niet kan?? Alleen op de watch is het kleiner t.o.v. je nu “grote scherm” Iphone?
    Je iphone MOET je erbij hebben.
    De watch had naar mijn mening gewoon stukje onafhankelijker moeten zijn!

  13. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik ga het toch zeggen (ookal zal over een jaar blijken dat ik er enorm naast zit…).

    Ik vind de Apple Watch niet echt veel toevoegen. Als ik heel veel zou harlopen/fietsen dan zou ik er zeker een halen. Maar ik zie vooralsnog geen nuttige functies. Ik was onder de indruk van de navigatie, maar ik ga echt geen foto’s bekijken op mijn horloge. En ook geen berichten sturen of (notabene) mijn hartslag. Er moeten echt een hoop dagelijkse functies op komen wil ik mijn huidige horloge vervangen voor een Apple Watch

    Bij de iPad was ik er heel vroeg bij, maar nu wacht ik even.

    Ik ben het wel met je eens, maar doordat er oom SDK komt zullen er vanzelf wel handigere opties komen. Via je horloge door je playlist op je iphone lopen en een nieuw nummer kiezen zonder je phone uit je zakken halen. Even snel wat geotaggen zonder je telefoon te openen naar een app te gaan en in te checken.
    Nabijheid van vrienden checken via je horloge zodat je niet op je phone zit te staren.
    NFC zou ook op de apple watch zitten. Omdat ik nu een 5s heb die dat niet heeft, kan ik straks toch gebruik maken van NFC.

  14. Ik vond de keynote redelijk een teleurstelling en dat heb ik sinds de eerste iPhone nog niet gehad.
    Overal op internet lees je dat Steve zich zou omdraaien en eerlijk gezegd denk ik dat ook wel een beetje.

    Er waren een aantal teleurstellingen, te beginnen met de kwaliteit van de live stream.
    Ook het gehype van Tim alsof de wereld weer was veranderd door Apple vond ik niet helemaal authentiek overkomen. Steve kon een nieuw product ‘brengen’, Tim moet hier zijn eigen draai aan geven en geen kloon proberen te zijn.

    De iPhones zijn verder prima, jammer van de grote randen weer, die hadden wat mij begreft wat kleiner gekund en jammer dat er geen 3 modellen zijn uitgekomen, een 4” model had voor een hoop mensen prima geweest.

    Vooraf riep Ivy dat Zwitserland een probleem kreeg met de nieuwe wearable van Apple, ik denk dat die jongens daar toch wel moesten gniffelen. De Apple watch is een leuk apparaat, maar voor dit soort stoere spierballen praat komt het toch echt te kort. Een dag batterij en niet waterdicht had onder Jobs waarschijnlijk niet gebeurd.

    Een nieuw betaalsysteem is leuk, maar hebben wij in Nederland nog niet veel aan.

    Verder jammer dat er nog geen nieuws over een nieuwe AppleTv was. Toch wel de toekomst om een eigen OS op tv’s te hebben.

    Toch ook wel een paar positieve punten, over de bandjes van de iWatch is goed nagedacht, verschillende stijlen, mooi sluit mechanisme.
    Eindelijk een groter scherm en achter de schermen heeft Apple zich versterkt met goed personeel, dus we mogen in de toekomst veel ruimte voor verbetering verwachten.

  15. @Sjraar74: Tja de rek is er een beetje uit.er is ook niemand met nieuwe ideeën die er toe doen.maar achter lopen?iphone is nog altijd de snelst werkende telefoon met t stabielste en intuïtiefste besturingssysteem en een van de beste zo niet beste camera.terwijl andere alleen maar pronken met specs,maar geen betere prestatie leveren.20 mp camera zegt helemaal niks,dat kan de beste fotograaf je nog vertellen.Qhd ed. vreten alleen maar batterij,en heeft geen meerwaarde.zo kan ik nog wel ff doorgaan,alleen de batterijduur is eigenlijk DRAMA…
    En hoezo multitasken werkt niet,bij mij gaat de app gewoon verder waar ik gebleven ben..?

  16. Werkelijk niets indrukwekkends!!! Ik ben hevig teleurgesteld in Apple en ga het bedrijf waarschijnlijk (helaas) vaarwel zeggen…….

  17. Ik had nog op nieuws over een nieuwe Apple tv gehoopt..

  18. Ja, jammer, geen nieuwe Apple TV, waar blijft het nieuwe beeldscherm? Huidige is al jaren oud. Geen nieuwe Notebooks, Ipad met vinger scan of Imac met touche screen, geen verrassende zaken. Meer wat de andere leveranciers ook leveren en een hele slechte live stream. Siri not speaking dutch…
    Ik had meer verwacht. NFC wow eindelijk voldoen aan de markt standaard….

    En hele hoge prijzen.

    Nogmaals jammer. de aandelen gaan waarschijnlijk wel stijgen met deze prijzen.

    Robert

  19. Anders, namelijk…

    Het verdwijnen van de iPod Classic. Toch het einde van een tijdperk. Alles van de iPhone 6 wisten we al en de Apple Watch kan me nog niet boeien.

  20. Vond het eindelijk weer eens leuk. Watch ga ik zeker halen, echt een mooi ding. iPhone 6 komt er ook zeker, weet alleen niet of ik de plus ooit zou kopen. Wat een enorm apparaat, waar laat je dat als man…

  21. @Robert: Waarschijnlijk is er volgende maand weer een keynote waar nieuwe iPads worden getoond en eventueel nieuwe (geupdate) Macs. Apple TV komt dit jaar denk ik niet. Waarschijnlijk wordt 2015 of 2016 het jaar van de TV voor Apple.

  22. De Watch lijkt een leuk horloge maar als je bedenkt dat je je iPhone er naast moet houden twijfel ik aan de aanvullende waarde. Waarom zou je iets op je Watch doen ipv op je iPhone? Binnenkomend bericht? Mijn iPhone trilt ook. Ligt meestal voor me op schoot of tafel.
    Kortom, leuk hebbedingetje maar ik zie niet in waarom ik hiervoor 350 euro (zal de Europese prijs wel zijn) zou betalen.

  23. Toch wel een teleurstelling. De iPhone had beter iets dikker geweest, zoals 5s nu, zonder uitstekende camera! Het design van de Apple Watch vervalt ook in het niets bij de Moto 360. En dan nog 2015! Groter, uitstekende onderdelen, dikke lijnen, nog maar eens andere resoluties,… Neen dit had onder Steve Jobs geen waar geweest. Had de HTC One M8 maar een fingerprintreader…

  24. De prijs van de Apple Watch….. Omdat ik die graag wil hebben maar er geen godsvermogen voor neer wil tellen.

  25. Echt verrassend was de keynote natuurlijk niet. De iPhone 6 was al concreet uitgelekt en er was sprake van een ‘iWatch’ die eraan zou komen. Maar toch als je dan ziet WAT Apple gemaakt heeft en HOE ze het aan de man proberen te brengen (een behoefte creëren), dan dwingt dat wel respect af. Zelf vind ik het formaat van m’n 4S prima en zelfs de 5/CS al te groot qua scherm. Dus zie mezelf niet snel net een 6 of 6 plus over straat lopen. Neemt echter niet weg dat het prachtig designwerk is en de nieuwe opties en performance jaloers maken. Ook de Apple Watch is een juweeltje, hoewel ik van (het aantal) sensoren meer had verwacht. Met name omdat Apple zo bezig is met ‘health’ had ik minimaal een bloeddrukmeter verwacht (en gehoopt op glucosemeter wat vooraf wel heel pretentieus leek). Nu alleen afwachten wat de tijd gaat brengen en hoe toepasbaar de Apple Watch gaat worden. Over Apple Pay ben ik niet euforisch. Handig maar het uiteindelijke doel is om nog sneller geld uit je portemonnee te kloppen, het blijft betalen hoe elegant/praktisch of functioneel ook!

  26. De watch… maar ja wat kun je er nu eigenlijk mee? Hij is waterafstotend? Dus echt sporten wordt dan al snel lastig. Zie al weer de perikelen langskomen dat iets niet werkt omdat er “vocht” bij is gekomen. Leuk dat effect van allerlei bandjes. Maar vraag me af hoe sterk dat is en hoe snel je bandje niet meer vast kan worden gemaakt omdat de palletjes versleten zijn van het verwisselen van bandjes. Of zal men een nieuwe spectaculaire manier hebben gevonden om deze vast te zetten?
    Maar ergste lijkt me deze, hij doet het niet zonder Iphone. dat betekend om de tijd bij te houden met zoveel milliseconde live verschillen dat ie continue loopt te pingen met de Iphone om de tijd op te halen.. Snap nu waarom ie het dan niet lang gaat volhouden. Wel een mooi oplaad systeem. Maak dat eens op de ipad of iphone.
    maar al met al.. Ik blijf even lekker op 5s en houd me geld in me zak. Kijken wat volgend jaar ons gaat brengen?

  27. Absoluut de watch (hoe lang zou het duren voordat Apple m ook maar schoorvoetend iWatch gaat noemen omdat iedereen dat doet..). Ik loop al 1,5 jaar rond met een Pebble en ondanks het feit dat ie een prima “notifier” is mis ik toch de wat meer geavanceerdere functies. En die lijken prima door de watch opgevuld te gaan worden. Het is misschien alleen een kwestie van kiezen tussen de 1e generatie of de 2e generatie. Maar dat ik er eentje ga halen is wel zeker.

  28. Het belangrijkste nieuws is het verplicht in moeten schakelen van meldingen bij Whatsapp. De presentaties van Apple brengen niets nieuws. Samsung heeft definitief het stokje overgenomen.

    Iemand nog nudes in zijn iCloud?

  29. Ik mis Beats by Dre en de overname wat voor gevolg dat gaat hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.