Reacties voor: iCulture peilt: Heb jij je gewenste iPhone X kunnen bemachtigen?

Het liep storm bij de iPhone X. Heb jij het gewenste model kunnen bemachtigen, wacht je nog of sla je voorlopig maar even over? We zijn benieuwd in deze iCulture Peilt!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 62 reacties

  1. Ik hoop vurig op een opvolger van de iPhone SE!
    Met up-to-date specs en als het kan een groter scherm in dezelfde behuizing.
    Blijft toch de mooiste en meest strakke iPhone ooit!

  2. Heb hem besteld bij een provider. Toch mooi €100 goedkoper.

  3. Zat om 9:01 als een gek de Apple Store app te refreshen, ik kwam echter pas om 9:05 binnen en ik dacht eigenlijk al dat ik veel te laat was. Toch maar bestelt en ik mag hem verassend genoeg 3 November ophalen.

  4. Besteld via aMac. Daar al bestelling kunnen doen op vrijdag om 8.26u

  5. Ik dacht dat er standaard een aantal iPhones voor de vrije verkoop zouden zijn vrijdag? Het artikel suggereert wat anders..

    • @Flatiner: Er zijn vrijdag 3 november gewoon toestellen voor de vrije verkoop, dus als je zonder reservering in de wachtrij wilt gaan staan. Ik denk dat je in de war bent met online-bestellen-daarna-ophalen. Als je op dit moment nog een bestelling zou willen plaatsen en in de winkel ophalen kan dat pas weer vanaf 4 november. Op dit moment is alleen bezorging mogelijk, maar dan zit je dus een paar weken te wachten.

      Ik heb nu onder de poll een toelichting toegevoegd hoe het met de data zit.

      Voor losse verkoop op 3 november had ik de poll-optie toegevoegd: ‘Ik ga op 3 november in de Apple Store-wachtrij voor vrije verkoop staan’.

      Wat de voorraden en levertijden bij andere winkels zoals Media Markt en APR’s betreft: vaak weten die pas op het allerlaatste moment wat er wordt geleverd. Het zal voor de meeste een grote verrassing zijn wat er in de container zit die ze donderdagavond krijgen geleverd. Dus vandaar dat ze meestal nog geen exacte toezeggingen kunnen doen.

  6. Ik heb de iPhone 8 plus gepakt bij m’n abonnement.

  7. Mooi toestel maar de prijs is echt over the top!
    Veel te duur. Voor die prijs kocht je een tijd geleden nog de 13” macbook pro.

  8. Apple store kwam pas 09.08 online. Stond gelijk op 2 tot 3 weken. Toen MM geprobeerd en daar kunnen bestellen. Op de aankoopbon staat leverbaar over 4 tot 5 dagen. Vrijdagavond kwam er een mail overheen dat ze eigenlijk helemaal niet weten wanneer er geleverd kan worden? Ze houden me actief op de hoogte maar zijn afhankelijk van levering door apple🤔. Joh! Ben benieuwd wat het nu gaat worden maar voel me wel behoorlijk in de maling genomen….

  9. Ik heb de X om 9.05u kunnen bestellen via de Apple Store en normaal gezien ontvang ik hem vrijdag 3 November.
    Het is de eerste keer dat ik zo vlot en zo snel een nieuw model van de iPhone heb kunnen bestellen.

  10. @Ad: ik ook bestelling in behandeling

  11. Origineel geplaatst door Nick85
    Ik hoop vurig op een opvolger van de iPhone SE!

    Met up-to-date specs en als het kan een groter scherm in dezelfde behuizing.

    Blijft toch de mooiste en meest strakke iPhone ooit!

    Dit dus. 👍🏾

  12. Origineel geplaatst door Arvid
    Apple store kwam pas 09.08 online. Stond gelijk op 2 tot 3 weken. Toen MM geprobeerd en daar kunnen bestellen. Op de aankoopbon staat leverbaar over 4 tot 5 dagen. Vrijdagavond kwam er een mail overheen dat ze eigenlijk helemaal niet weten wanneer er geleverd kan worden? Ze houden me actief op de hoogte maar zijn afhankelijk van levering door apple🤔. Joh! Ben benieuwd wat het nu gaat worden maar voel me wel behoorlijk in de maling genomen….

    Hier precies hetzelfde. Heb zelfs nog gebeld vrijdagochtend en MM medewerker benoemde dat die dan vrijdag of net in/na het weekend geleverd wordt..

  13. @Arvid: Besteld om 9:02 via Apple Store, store was toen dus al up. Levering op 03 nov. stond er toen nog.

  14. De X is wat de 8 had moeten zijn. Zeer tereurstellend van Apple als je kijkt naar wat al hun concurenten doen.

    Had liever gezien dat niemand er 1 bestelde, nu komt Apple hiermee weg en zijn de echt nieuwe iPhones voortaan veel duurder.

  15. @Peter: dat was bij iedereen anders. Zelfs op verschillende apparaten geprobeerd.

  16. Op mijn iPhone had ik alles ingesteld om met mijn Touch ID snel te kunnen zijn, maar pas na 09.10 uur kreeg ik daar pas contact via de app. Maar op mijn iPad had ik om 09.03 wel gelijk contact en om 09.07 al de bevestigingsmail van Apple. Maar wachttijd was toch al 2-3 weken met levering 20-27 November.

    Dus, geduld is een schone zaak. Maar wel besteld wat ik wilde 😀

  17. Sla hem over.

  18. Besteld bij de provider, want dat was 100euro goedkoper. En wanneer ik em dan krijg is nog erg onduidelijk. Achja, interesseert me ook niet zoveel eerlijk gezegd.

  19. Via KPN besteld, meteen ook abonnement verlengt.
    Maar nog helemaal niks bekend over lever tijd alleen dat ik één van de eerste was die hem kreeg mja dat zal wel standaard praatje zijn

  20. Als toelichting op ‘Iets anders’ in de poll: Tot de iPhone 7 bestelde ik blind. Voor het eerst wil ik nu eerst de iPhone in mijn handen gehad hebben voordat ik besluit of ik het geld er voor over heb.

  21. heb vanaf 09:00 apple browser via mijn ipad macbook etc geprobeerd in te komen pas om 09:07 was de mogelijkheid er om te bestellen en toen stond er al 2-3 weken dus ben ik naar de media markt website gegaan daar kon ik hem bestellen! heb direct betaald ook omdat er stond levering tussen 5-6 dagen wat er trouwens nog steeds staat als ik inlog op mijn MM account. echter kreeg ik inderdaad ook een mail “Beste klant,

    Allereerst gefeliciteerd met de aankoop van de iPhone X!

    Zoals je misschien al op verschillende nieuwssites hebt gelezen is de verkoop van de iPhone X een enorm succes.
    Helaas is de beschikbaarheid beperkt en is de levertijd flink toegenomen waardoor we nu nog niet met zekerheid kunnen vertellen wanneer de levering zal plaatsvinden.
    Apple zal de aankomende weken steeds wat voorraad leveren en wij gaan er alles aan doen om deze zo snel mogelijk bij jou te bezorgen.
    Wij zijn afhankelijk van de leveringen vanuit Apple en daarom is het nog onbekend wanneer jouw bestelling geleverd zal worden.
    We houden je actief op de hoogte als we meer informatie voorhanden hebben.

    heb hierop gereageerd en verteld datze aangaven dat levering op 3 november plaats zou vinden en waarom nu ineens dit mailtje. antwoord daarop is:

    Beste Marko,

    Wij begrijpen dat het vervelend is te moeten vernemen dat Apple een probleem heeft met het aanleveren van de Iphone X. De bestellingen worden op volgorde uitgeleverd. Dit houdt in dat degene die het eerste heeft besteld, als eerste de bestelling ontvangt. Het is nu nog niet te zeggen of jouw bestelling op 3 november wordt bezord. Je ontvangt de avond voor het bezorgen een bericht van PostNL met daarin de juiste track en trace gegevens.

    Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je verder nog vragen? Wij helpen je graag!

    Dus al met al weet ik nog altijd niet of ik hem 3november ontvang. Wat wel apart is ik kon hem bestellen en betalen nu bestaat er geeen mogelijkheid meer om te betalen maar alleen om te reserveren. Dus zit ik misschien toch wel bij de eerste groep hopelijken anders is het bedrog van de MM om te vermelden binnen 7 dagen te leveren.

  22. Via AppleStore app 2 x 256 besteld, 3 november geleverd, actuele status:’verzending wordt voorbereid’.

  23. Ik heb ook een iphone x 64gb grijs bestelt via de online apple store en heb ook als levering 2 a 3 weken (tussen 20 en 27 nov).
    Ik vind het wel vreemd dat er niemand is die levering tussen (6 en 13 nov) of tussen (13 en 20 nov) heeft staan.
    Ofwel heeft men levering op 3 nov en daarna is het al direct levering tussen 20 en 27 nov. Maar de 2 weken ertussen worden er dan precies geen iphones uitgeleverd?

  24. @Arvid: Bij mij precies hetzelfde, ik vind alleen het tweede jaar garantie niet zo fijn aangezien je dan alleen maar bij media markt terecht kunt.

  25. Om 9.04uur de iPhone X 256gb besteld bij de Apple store.
    Er stond toen al levering tussen 20 en 27 November.
    Ik wil echter de telefoon zelf ophalen ivm uitzoeken hoesje, deze optie stond er niet bij toen met Apple gebeld, na een uur iemand aan de telefoon gehad.
    Die medewerker vertelde mij dat sommige mensen al eerder konden pre-ordenen.
    en dat vrijdag 3 november nog bij de apple store kon reserveren.
    Toen ik na dit telefoon gesprek opnieuw de bestelling wilde plaatsen was de verzend optie al opgelopen naar 5 december.
    Na een beetje teleurgesteld te zijn in de reservering procedure van Apple nu mijn nieuwe iPhone maar bij Amac besteld.
    Ik sta op nummer 385 op de lijst, nu hopen dat ze vrijdag minstens 400 toestellen binnen krijgen. 🙁

  26. Om 9u01 telefonisch besteld bij Apple. Zakelijk kan je blijkbaar niet online bestellen. Bestelling was 9u10 afgerond en levertijd 2 tot 3 weken. Bevestiging staat nu op 20-27 november.
    Vorig jaar bij T-Mobile besteld en ondanks hun belofte dat we bij de eerste uitlevering zaten had ik het toestel begin december nog steeds niet. Toen bestelling geannuleerd want kon in de mediamarkt gewoon een toestel ophalen. Daarom dus nu enkel via Apple zelf. De rest van de verkooppunten en providers heeft geen idee hoeveel voorraad ze krijgen dus daar lullen ze maar wat.

  27. Origineel geplaatst door Sander
    Mooi toestel maar de prijs is echt over the top!

    Veel te duur. Voor die prijs kocht je een tijd geleden nog de 13” macbook pro.

    Is dat de vraag die hier gesteld wordt? Ik word zo moe van die mensen die in ieder iPhone X onderwerp zeuren over de prijs van het toestel.

  28. Toch goed om te zien dat maar 1% in de rij gaat staan donderdag avond, meer keuze voor mij 😉
    Twijfel wel wanneer ik zal gaan zitten, en vooral welke store 🤔 Den Haag lijkt mij het makkelijkste in de overdekte passage?

  29. Origineel geplaatst door Marcl
    Ik heb ook een iphone x 64gb grijs bestelt via de online apple store en heb ook als levering 2 a 3 weken (tussen 20 en 27 nov).

    Ik vind het wel vreemd dat er niemand is die levering tussen (6 en 13 nov) of tussen (13 en 20 nov) heeft staan.

    Ofwel heeft men levering op 3 nov en daarna is het al direct levering tussen 20 en 27 nov. Maar de 2 weken ertussen worden er dan precies geen iphones uitgeleverd?

    Ja dat snap ik ook niet zo goed… of 3 november of anders meteen 3 weken later! Kan toch bijna niet zou je zeggen, hoop dat ie eerder komt als soort verrassing!

  30. @Lars: De passage is inderdaad overdekt, maar ‘s nachts afgesloten. Je zal dus buiten moeten wachten.

  31. Ik wilde graag eens als eerste de X bemachtigen. Om 09.13 besteld… Helaas pas leverdatum 20-27 november. 2/3 weken dus.

    Ach ja… Mijn 7 voldoet nog…

  32. Om 9.04 u besteld bij , (256bg spacegrijs) en onmiddellijk om 9.05 u een bevestiging dat hij 3 november bezorgd wordt. Spannend!!!

  33. Ik had een beetje pech , ik wou bestellen via de apple store app maar die werkte niet op het moment rond iets na 9 u vrijdag. Ik ben dan een paar minuten verloren.Ik heb dan maar snel besteld via de safari app op mijn 6S plus -)) , toen ik bestelde stond er nog levering 3 nov , toen de bestelling was afgerond was dit gewijzigd naar levering tussen 20 en 27 november ( 2-3 weken verzendklaar). Wat dus uiteindelijk nog meevalt. (64 GB zilver en die wilde ik ook ). Bij Telenet kan je hem ook bestellen met 100€ korting , maar wanneer de levering dan gebeurt wordt niet over gesproken ,er zijn ook wel voorwaarden aan verbonden trouwens.Dus zoals de vorige keren besteld via Apple Belgie.

  34. Ik wil eerst de Iphone zien, in mijn handen krijgen. Ik ga niet een product kopen die ik niet bekeken heb.

  35. @Daan: Waarschijnlijk is dit vanwege de lancering in andere landen.

  36. Superslechte ervaring met T-Mobile zogenaamd je accountmanager. Ik stond op de lijst dat ik de iPhone X wilde hebben. Werd pas 09:27 gebeld, zouden me met 10 minuten terugbellen is nooit gebeurd. Wel heb ik zelf 4x gebeld maar walgelijk slechte communicatie. Ik heb me nu maar bij m’n Apple reseller op de lijst laten zetten.

  37. In NY staat de eerste al in de rij 😮
    Hij spreekt wel over de iPhone X ipv “ten”

  38. Als ze de website gelijktijdig met de app hadden geopend dan had ik hem gewoon 3 november gehad. Ik vind het echt belachelijk.

  39. Origineel geplaatst door Geert
    In NY staat de eerste al kn de rij 😮
    Hij spreekt wel over de iPhone X ipv “ten”

    Ik noem hem ook altijd bewust iPhone X “iks”. Vind iPhone “ten” of “tien” niet klinken.

  40. 2x iphone X 256GB besteld (zwart & Zilver)
    Zat op 2 Macbooks van 8:45uur te refreshen. Pas 9:08 ging de store bij mij online op allebei de macbooks, op mijn iphone pad 9:13….
    Levertijd al 3 weken 20-27 Nov…
    Kon via andere stores toen nog niks bestellen…MM & Coolbleu…
    Dus nog even geduld hier…

  41. iPhone X Silver 256GB bij Amac in de winkel besteld Vrijdag.

  42. Origineel geplaatst door Nick85
    Ik hoop vurig op een opvolger van de iPhone SE!
    Met up-to-date specs en als het kan een groter scherm in dezelfde behuizing.
    Blijft toch de mooiste en meest strakke iPhone ooit!

    Origineel geplaatst door pherkan

    Dit dus. 👍🏾

    same here, ik kijk elke dag op iCulture, alleen maar om te zien of er al weer verse geruchten zijn, helaas sinds begin augustus niks meer over gehoord. Misschien gaan ze weer wat lekken als iedereen z’n X besteld heeft…….

  43. @Jeffrey: Zelfde verhaal hier

  44. Origineel geplaatst door Arvid
    @Peter: dat was bij iedereen anders. Zelfs op verschillende apparaten geprobeerd.

    Ik heb de x ook aangeschaft mijne wordt 18 december geleverd heb ik een mooi kerstcadeautje

  45. Vrijdag ochtend met de laptop en iPhone, Apple store app, vanaf 8:55 zitten refreshen. En om 9:03 de bestelling via Apple store app, gedaan gelukkig alle instellingen al goed staan en om 9:04 bevestgingsmail van Apple dat ik vrijdag tussen 8:00 en 8:30 mijn 256 GB iPhone X spacegrijs, in Amsterdam kan komen ophalen.

    Ik geloof een van de weinige gelukkigen die hem daadwerkelijk vrijdag in huis hebben.

  46. Wacht wel tot andere modellen (heb zelf een iPhone 8 hoewel ik de uitpuilende camera lelijk vind, is de achterkant gelukkig mooi strak zònder lelijke antennestrepen (eindelijk)).

    Hier mijn beweegredenen:

    01) face id in praktijk

    Wil sowieso eerst eens zien of face id zo goed is als Apple denkt dat het is. Beste test hiervoor is uiteindelijk toch de praktijk.

    02) notch

    Daarnaast stoor ik me behoorlijk aan die notch. Als je foto’s of video’s kijkt, wil je een volledig gevuld rechthoekig oppervlak hebben ipv een met een hap eruit. Er zullen ongetwijfeld mogelijkheden komen (als die er al niet zijn) om het scherm te verkleinen tijdens het bekijken van filmpjes/foto’s om dit te verhelpen. Beter zou zijn om voorkant alleen uit één volledig scherm te laten bestaan zònder zichtbare sensoren (maw volledig verwerkt in/onder scherm). Kennelijk is de technologie (mbt face id) nog niet zo ver, want anders had men dat al gedaan bij Apple.

    03) OLED slijtage

    Hoewel OLED schermen in het begin prachtig uitzien, staat de ‘O’ van OLED voor ‘organic’. Ook al denkt Apple dat ze het (zichtbare) slijtage stuk dat hoort bij een OLED scherm hebben weten te adresseren; de praktijk moet dit wat mij betreft maar eers uitwijzen.

    04) te weinig nuttige verbeteringen

    Tja, face id is leuk, maar voor mij zeker geen dealmaker. Het niet hebben van randen weegt voor mij niet op tegen de notch (02).

    05) prijs
    Alles in overweging genomen vind ik het toestel zijn prijs niet waard

  47. @EOTB: hoe lang gaat een OLED scherm dan mee?

  48. @Zayn: bij mij was de website juist eerder bereikbaar terwijl ik de app eerder verwachtte. Het is allemaal toch net iets gecompliceerder dan de website en de app “openen”, zeker als er wereldwijd miljoenen mensen tegelijk hetzelfde artikel willen bestellen.
    Gelukkig krijg ik die van mij overigens wel vrijdag 3 november binnen 🙂

  49. Gewoon op iets over 9 besteld, klein beetje voorbereiding gedaan door mijn gewenste model bij de favorieten te zetten en na paar x verversen vd app ,toegang en alles verliep hierna vlotjes tot en met een tijd reserveren, alle keuze vanaf 12 tot 18 kon ik een half uurtje nog reserveren. Had ik zo’n geluk?

  50. Ik baal als een stekker dat ik de iPhoneX niet kan betalen. Voor iedereen die dat wel kan: veel plezier met de spanning en alles eromheen. Ik hoop dat iedereen hem snel ontvangt 💕

  51. Vanaf 9:01 alleen maar gerefreshed om mijn MacBook, pas om 9:10 kon ik bestellen (levertijd stond op 2/3 weken) heb gekozen voor ophalen wat schijnbaar nog wel kon. Ik moest een tijdsvak kiezen tussen 15 en 20u. Bestelling 19:12 afgerond, 9 uur op bevestiging gewacht maar mag ‘m vrijdag ophalen👍🏻.

  52. Sinds 8.50 zitten refreshen maar de website kwam pas om 9.10 in de lucht en toen kon je al niet meer in de Apple Store ophalen. Er was wel een 2-3 weken levertijd maar dat is niet wat ik wilde. Ik wacht nu wel tot januari tot ie wel in de winkel op te halen is.

  53. @EOTB: Je haalt me de woorden uit de mond!

  54. Hoe lang zou het duren voordat je hem eenmaal hebt, als je in de rij hebt gestaan? Vind het prima om een nachtje door te halen, maar dan moet ik uiterlijk 09:00 alweer door naar mijn werk. Misschien een beetje krap.

  55. Ben toch eigenlijk helemaal niet zo te spreken over Apple. Ook ik had moeite om op de site te komen en toen ik er eenmaal opzat, werd gelijk 20 november opgegeven. Ze hebben inmiddels wel mijn ruim 1300 euro, maar ik heb nog geen betaal bevestiging. Wat ik ook raar vind, is dat mijn reeds betaalde telefoon pas 20 november geleverd kan worden terwijl er gewoon telefoons op voorraad zijn, want die gaan ze 3 november in de winkel verkopen. Klinkt toch een beetje raar, of ligt dat aan mij. In mijn beleving wordt mijn reeds betaalde iPhone X nu in de winkel verkocht aan iemand die in de gelegenheid is om 3 november in de rij te gaan staan bij één van de stores.

  56. Mijn abonnement duurt nog een jaar, dus ik doe het nog een jaartje met mijn iPhone 7 Plus 128GB, die me prima bevalt. De iPhone X lijkt me leuk, ik vind hem wel wat prijzig en ik heb mijn twijfels over het inbranden van het OLED scherm, vooral bij apps die lang op dezelfde plek staan.

  57. Ik wacht wel op de iPhone SE-X 🙂

  58. @EOTB: 😂😂😂😂….

  59. Door de nieuwe manier van bestellen heeft een vriend van mij straks aan € 650,00 aan iTunes bonnen voor zijn oude tel.
    Die neem ik over en gebruik die bij de aanschaf van mijn X

  60. Origineel geplaatst door Zayn
    Als ze de website gelijktijdig met de app hadden geopend dan had ik hem gewoon 3 november gehad. Ik vind het echt belachelijk.

    Ik leef met je mee. Wat kan het soms toch tegen zitten in het leven he. Met oprechte deelneming, Ruud.

  61. Ik heb zojuist via de apple store eentje besteld. De wachttijd is nu teruggelopen naar 3-4 weken. Ik heb een bevestiging gehad voor 1 dec – 8 dec.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.