Reacties voor: iCulture peilt: ga jij automatische app-updates inschakelen in iOS 7?

iCulture peilt deze week dagelijks je verwachtingen voor 10 september. Vandaag: ga jij automatisch apps updaten in iOS 7?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 71 reacties

  1. Ik heb het in de beta’s altijd aan gehad en bevalt prima, dus JA!

  2. Er komen nog teveel ‘foute updates’ – recent had de Rabobank nog een ‘foute update’.

    En straks dan krijg ik maar in beeld ‘kan niet updaten, er is niet genoeg ruimte’…
    (eh……TomTom…??)

  3. Nou, ik vindt het wel handig. Maar niet overal is wifi, dus…. En m’n databundel is maar 1000mb per maand.

  4. Ik ga het wel doen. Heb nu ios 7.0 beta 6 erop staan. De updates staan bij mij op automatisch, maar ik kan wel zien welke updates zijn verwerkt en wat er veranderd is. Vind ik persoonlijk super handig!

  5. Nee. Toevallig gisteren uitgezet. Kwam er plots achter dat ik een gemiste melding had. Een app geupdate, zonder dat ik het wist… Daar zit ik totaal niet op te wachten. Gelijk uit gezet.

    Wil graag zelf de regie in handen houden wat betreft updates en wat ik wel en niet update.

  6. Ik zit veel in het buitenland en de wifi-ontvangst is vaak slecht.

  7. Ik had iets anders gekozen:
    Ik ga het inschakelen (ja), omdat ik wil dat het op een gunstig moment gedaan wordt (automatisch). Ik vergeet nog wel eens voor ik van huis weg ga (wifi) om te updaten. Ik hoop dat Apple het terwijl ik slaap alles update

  8. Mag toch aannemen dat je nog steeds kunt kiezen voor “alleen bij wifi updaten” zoals dat nu ook kan. Toch ben ik altijd wel even nieuwsgierig naar evt nieuwe functies, dus ik heb ‘nee’ gekozen. Soms zitten ze verborgen en lees je dat in de updatinfo wel. Ja ik lees het dus altijd 😉

  9. Origineel geplaatst door MauriceH
    Nou, ik vindt het wel handig. Maar niet overal is wifi, dus…. En m’n databundel is maar 1000mb per maand.

    Daarom doet ie het alleen via WiFi

  10. Vroeg of laat wil ik toch updaten. Dus bij mij gaat hij aan! Ik hoop dat dit overigens ook terug komt in iTunes. Daar had ik laatst 75 updates van apps die ik niet op mijn iDevices heb staan….en nu ik dit schrijf denk ik, waarom gooi ik die niet weg….ze staan in iCloud….

  11. Nee. Heb al iOS7 draaien en vind het mega irritant dat zodra ik op het WiFi netwerk van mijn school/werk kom, mijn iPhone begint te updaten. Na 2 minuten ga je weer weg, app half geupdated, dus app niet meer bruikbaar.

    Zelfde geldt als ik op een hotspot zit, met als gevolg veel MB gebruik op het andere apparaat.

  12. Ik heb al ios7 eens opgestoken, automatische updates toch maar liever niet want mijn data bundel gaat te snel naar benden, ik heb een 64GB en dus veel apps op staan en op 3G gaat dat ook en dat wil ik dus niet :).
    Tenzij dat ik toch iets gemist heb en je het toch zo kan instellen dat je het toch alleen automatisch via wifi zou kunnen doen?

  13. Was wellicht handig geweest om ja, iets anders en nee, iets anders te gebruiken in de enquete.

  14. Ik ga het wel aan zetten. Ik vindt het echt heel handig als er grotere updates uitkomen dat die dan automatisch Worden gedownload als ik leg te pitten en m’n telefoon licht op m’n nachtkassie. En die paar keer dat er een foutive updatte uitkomt overleef ik wel. Dat word toch ook wel weer gerectiviseerd.

  15. laat maar komen die auto-update. foute updates worden toch snel rechtgezet. Ben dat rode ééntje (of tweetje, drietje, viertje etc) bij het app-store icoon grondig beu. Er staat al genoeg bij het facebook icoon, taken icoon, mail icoon etc dat ieder rood circeltje minder er één gewonnen is.

    + wat er verandert aan de belangrijkste apps lezen we wel hier, toch? niet? hé? 😉

  16. Tijdens de bèta’s een eerste instantie uit gezet omdat er Apps waren die functies eruit haalden die ik wilde behouden. Uiteindelijk weer aangezet omdat de functies weer terugkwamen dus kon de app weer updaten. Het is wel handig dat de Apps automatisch updaten, in 9 van de 10 gevallen zorgt het alleen maar voordelen, maar ik lees altijd wat er veranderd is 🙂

  17. Ik zit te twijfelen, ik zou het doen omdat het gewoon makkelijk is en je er daarna niet meer op hoeft te letten.

    Aan de andere kant ben ik altijd benieuwd wat een update inhoud.

    Lastige keuze dus.

  18. Ik heb “iets anders” gekozen omdat ik apps alleen maar update met iTunes. Ik wil de apps in iTunes hebben. De iTunes bibliotheek gaat dan mee in een Time Machine backup. Zo kan ik altijd op een oudere versie van een app terugvallen als dat nodig mocht zijn.

  19. Nee. Dat doe ik liever via wifi.

  20. Iets anders gekozen. Ik zou de automatische app-updates aanzetten, simpelweg om dat het gemakkelijk is. Geen omkijken meer naar updates.

  21. Origineel geplaatst door Richard
    Origineel geplaatst door MauriceHNou, ik vindt het wel handig. Maar niet overal is wifi, dus…. En m’n databundel is maar 1000mb per maand.Daarom doet ie het alleen via WiFi

    In iOS7 kan je wel degelijk kiezen bij “iTunes en App Store” om “gebruik mobiele data” aan of uit te vinken(ikzelf heb die al van de eerste keer uitgevinkt). Hou daar rekening mee als je automatisch updaten aanzet.

  22. Je kunt zelf instellen of je automatische update alleen via wifi wil. Dat geldt voor alle automatische updates

  23. Zeker! Update omschrijvingen kun je gewoon lezen

  24. Liever heb ik de keuze dat je zelf je eigen apps automatisch kan laten updaten.

  25. Weet iemand of iOS “thethering” (bijv. van iPad via iPhone) als wifi of als mobiele data ziet? Dat maakt namelijk behoorlijk uit, omdat ik vaak op mijn iPad internet via tethering-functie iPhone.

  26. Geen auto updates voor mij.
    Zie de recente problemen met whatsapp na de update. (en dat was niet de eerste keer)
    Picsart die geen foto’s meer wilde openen.
    Navigon die na een update de kaarten alleen nog online ophaalde.
    Shazam die het e.e.a veranderde, waar de meningen over verdeeld waren.
    En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Persoonlijk vind ik het geen probleem om updates in de gaten te houden. En aan de “rode cijfertjes” ben ik al gewend. Ik stoor me daar al niet meer aan. Appstore verplaatst naar 2e scherm. En sws gebruik ik spotlight voor het openen van apps.

    Ik blijf veel liever zelf bepalen of ik ga updaten.

  27. Als je had kunnen kiezen bij welk wifi netwerk hij automatisch update zou ik het aan zetten, ik zit te vaak voor een korte periode ergens op wifi (school, trein), dan wil ik niet in de situatie komen dat hij daar automatisch apps gaat updaten.

  28. Het zou handig zijn om bepaalde apps uit te kunnen sluiten van auto updates……

  29. Scheelt ook weer syncen met iTunes. Heb iOS 7 nu op iPad mini en hoef nooit meer om te kijken naar updates. Wat er nieuw is kan je achteraf ook lezen in updates tabje van App Store.

  30. Tuurlijk niet .

  31. Ik wil alleen automatisch updaten met wifi

  32. Ja, ik zie geen reden om het niet te doen. Ik klik meestal toch blind op update all en kijk hij bepaalde Apps wat de update bevat. Ik ben een ervaren beta tester dus ben gewend dat Apps het soms het niet doen..

  33. Absoluut niet.
    iOS komt er alleen op als er een jailbreak komt, want ik vind iOS 7 er echt niet uitzien.
    En op een ge-jailbreakte iPhone ga je geen auto-update inschakelen.

  34. @Anonymous: helemaal mee eens, daarom anders gekozen. Ik zet het aan als ik bepaalde apps kan uitsluiten, zoals die van de bank.

  35. Ja, omdat het gewoon super handig is en je achteraf altijd kunt inzien wat de update precies inhield

  36. Wel handig maar er komen weleens foute updates binnen, verder heb ik maar 500mb bundel.

    Verder is de wifi op school erg traag, stel dat hij nog niet klaar is en ik weg moet, heb ik niks aan mijn app op dat moment.

    Dus nee, ik laat het lekker uit.

  37. Ja, superhandig, weer iets waar je niet meer naar om hoeft te kijken omdat het automatisch gaat! Super.

  38. Origineel geplaatst door Patryk
    Wel handig maar er komen weleens foute updates binnen, verder heb ik maar 500mb bundel.Dus nee, ik laat het lekker uit.

    Voor alle mensen die bang zijn dat ze hun databundel overschrijden:
    Bij de instellingen voor automatische updates staat een schakelaar: “Gebruik mobiele data”
    Je kunt er dus voor kiezen om dit uit te zetten…
    Niks aan het handje!

  39. @Anonymous: dan wordt het te ingewikkeld voor Apple doen 🙂

  40. Origineel geplaatst door Gonus
    Origineel geplaatst door PatrykWel handig maar er komen weleens foute updates binnen, verder heb ik maar 500mb bundel.Dus nee, ik laat het lekker uit.Voor alle mensen die bang zijn dat ze hun databundel overschrijden:
    Bij de instellingen voor automatische updates staat een schakelaar: “Gebruik mobiele data”
    Je kunt er dus voor kiezen om dit uit te zetten…
    Niks aan het handje!

    Dan nog, ik ben vaak op plekken waar ik trage wifi heb, als die dan begint te updaten en ik moet weg en hij is nog niet klaar, dan heb ik ook niks aan de betreffende app.

  41. Iedereen vraagt voor dit functie, maakt Apple dit beschikbaar krijg je hier mensen die dit niet willen. Ik vind dit een reuze goede functie en zal het vanaf dag 1 gebruiken.

  42. Ja ik vind niet erg ik druk altijd op alles update handig toch

  43. Voor mijn moeder echt ideaal, want zij vergeet echt te updaten (laatst de badge met 47 oftewel ALLE apps weggewerkt).

    Maar voor mij niet. Wil weten wat er verandert, hoewel ik nooit een update geweigerd heb.

  44. Als het werkt is het handig maar sinds beta 6 krijg ik geen enkele app geïnstalleerd of ge-update ongeacht of ik wifi heb of niet( met dan via mobiele netwerk aangevinkt)

  45. Jullie moeten is een poll maken hoeveel mensen er überhaupt gaan updaten naar iOS 7. Ben echt benieuwd hoeveel dat er zijn.

  46. Origineel geplaatst door Kivanc
    Iedereen vraagt voor dit functie, maakt Apple dit beschikbaar krijg je hier mensen die dit niet willen. Ik vind dit een reuze goede functie en zal het vanaf dag 1 gebruiken.

    Niet iedereen heeft om deze functie gevraagd. Neem van mij aan dat iedereen die hier zegt de functie niet te willen gebruiken, er ook NIET om gevraagd heeft.
    Het is wel duidelijk dat jij nog nooit problemen hebt gehad na een update. Dat is mooi. Jammergenoeg zijn er wel een hoop mensen die dat wel hebben gehad. Lees vooral de problemen vrij kort geleden met Whatsapp.
    Gelukkig kan je het uitzetten voor iedereen die, zoals ik, er niet om gevraagd hebben.

  47. Er zijn genoeg mensen met Android die dat ook uitzetten, en dat het bij iOS voor gedoe heeft gezorgd heeft meer te maken dat het een beta is en dat de betreffende bedrijf iets fout deed.

  48. Bij mij gaat de functie zeker aan.
    Ik heb toch ECHT ONBEPERKT INTERNET VAN ROBIN MOBILE.

  49. Absoluut een “Ja”
    Vier device thuis die ieder en afzonderlijk bijgewerkt moeten worden. Dit gaat straks vanzelf en, ach, die ene update die bij nader inzien niet goed is wordt meestal binnen afzienbare tijd wel opgevolgd door een nieuwe, bijgewerkte en bugvrije versie.

  50. Bij mij blijft hij waarschijnlijk uit staan. Ik gebruik voor in het buitenland nogal eens een mifi router. Voor de telefoon is dat gewoon een wifi verbinding.
    Dus automatisch updaten is alles van en datategoed als je in het buitenland zit.
    Voor binnenland/thuis is het misschien wel handig. Al is het niet iets waar ik op zit te wachten. Meestal kijk ik ‘sochtends of ‘savonds wel even of er updates zijn en druk ik op ” update alles”

  51. @Peter: Kun je anders gewoon zien hoor. Alle apps die geupdate worden kun je nakijken tesamen met de lijst van vernieuwingen.

  52. NEE:

    Ga pas over iOS 7 als de jailbreak er is. en auto-update werkt niet met de jb-apps.

  53. Nee, handmatig lijkt me het best mn met foute updates … Wil het nl. nooit met1 updaten …

  54. Ik draai iOS7 en automatische updates (over WiFi) is superhandig. Geen enkele reden om het niet te doen.

  55. Heb het ook aangehad in de beta. Nadeel is dat als je niet heel de dag wifi hebt, je data bundel zo leeg is.

    Binnen 8 dagen was ik door mijn 2500mb data bundel heen. Fijn.

  56. Zolang het alleen via wifi kan wel. Maar ik hoop dat niet alleen kan via de algemene settings om daar mobiele data uit te zetten. Anders blijf ik het wel handmatig updaten ivm omslachtigheid.

  57. Mensen zeur toch niet zo over het wel of niet gebruiken van automatisch uitvoeren van updates. Hebben jullie dan geen leven dat je je boos maakt of geirriteerd gaat zitten doen over een handige functie die ingebouwd is. Ga je dood dan als er een fout in een update zit of ben je je leven niet meer zeker als je telefoon vroegtijdig leeg is. Come on doe normaal en besteed je tijd aan belangrijkere zaken dat je op te winden over iets onbenulligs.

  58. De automatische updatefunctie is op zich wel handig, maar dan graag als het niet-storen-mechanisme: ‘s avonds als je gaat slapen leg je je iPhone aan de lader, staat niet-storen ingeschakeld, dan gaat hij automatisch updaten. Maar dan zou ik ook graag een verslag zien op de een of andere manier van welke updates zijn uitgevoerd. Als je nu voor automatisch updaten kiest mis je iedere vorm van controle, dus heb ik voor ‘Nee’ gekozen.

  59. Super onhandig. Als je heel ff Wifi hebt begint het al met update. Zodra je daarna geen wifi meer hebt voordat update klaar is stopt het ook. En kan je de app ook niet gebruiken voordat je het verder gaat updaten

  60. Staat automatisch update in iOS 7 in begin al aan?
    Het zou beter zijn als het in begin standaard uit staat en dat je mogelijkheid hebt om aan te zetten.

  61. Gewoon super handig dus ja !

  62. Dan wil ik uitgebreide functies.

    1. Selecteren welke je wel en niet wilt.
    2. De tijden invullen.

  63. Origineel geplaatst door Martijn
    Mensen zeur toch niet zo over het wel of niet gebruiken van automatisch uitvoeren van updates. Hebben jullie dan geen leven dat je je boos maakt of geirriteerd gaat zitten doen over een handige functie die ingebouwd is. Ga je dood dan als er een fout in een update zit of ben je je leven niet meer zeker als je telefoon vroegtijdig leeg is. Come on doe normaal en besteed je tijd aan belangrijkere zaken dat je op te winden over iets onbenulligs.

    Precies Martijn, je moet je niet zo opwinden!

  64. Ik heb anders gekozen. Ik zet het gewoon aan, simpelweg omdat het een stuk sneller is om apps automatisch te updaten ipv naar de store te gaan en apart te updaten.

  65. Origineel geplaatst door Martijn
    Come on doe normaal en besteed je tijd aan belangrijkere zaken dat je op te winden over iets onbenulligs.

    Procedamus in pace. Amen.

  66. Worden apps van m’n ipad straks ook automatisch geupdate als er verbinding is via de hotspot functie van m’n iphone? Dan is m’n antwoord ja voor m’n iphone en nee voor m’n ipad.

  67. @MauriceH: Ik neem toch aan dat je in zult kunnen stellen dat het automatisch updaten alleen via wifi mag gebeuren net zoals je nu iTunes match wel of niet via 3G toegang kunt geven dus dan is je datalimiet geen probleem.

  68. Nee, soms als ik met smart te wachten op ‘De update die nu elke dag zou kunne komen’ geniet ik van de spanning van elk ‘1’-tje op de AppStore, ik vind het ook fijn om te weten wat er nieuw is, en het meteen uit te proberen. En foute updates, te weinig ruimte enz. kunnen ook voorkomen worden.

  69. Nee, want Google molt elk van hun apps.

  70. Nee, ik zal het niet aanzetten. Ik wil graag altijd zien wat de nieuwe functies zijn. Ik weet dst je dat terug kan zien, maar ik zou het liever van tevoren willen lezen. Het is wel goed dat ze het er in stoppen, voor de mensen die het niks interesseerd. Het gaat me eigenlijk alleen maar om dingen zoals Clash of Clans, wat elke update zeker de moeite waard is om te lezen wat er nieuw is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.