Reacties voor: iCulture peilt: wat is jouw favoriete iOS 12-functie?

Wat is jouw favoriete functie van iOS 12? De nieuwste update staat inmiddels op flink wat toestellen geïnstalleerd, dus wij zijn benieuwd van welke functie jij het meeste plezier hebt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Schermtijd, confronterend vooral😬

  2. na de upgrade naar ios 12 op mijn iphone 6 zie ik de meet app niet..??

  3. De installatie ging probleemloos en ik merk dat mijn iphone en ipad iets sneller en soepeler zijn geworden.
    Het handigste vind ik dat ik de zaklamp nu met siri aan en uit kan zetten. De rest van de nieuwe functies vind ik maar niks.
    Fotapp nog onoverzichtelijker dan voorheen. Meldingen gegroepeerd vind ik lastiger. Geen meldingen tijdens slaaptijd stond ineens aan dus smorgens zag ik dat snacht een aantal meldingen waren geweest. Schermtijd gebruik ik niet.
    Ik heb eigenlijk alle nieuwe functies waar mogelijk uitgezet. Gegroepeerde meldingen moet trouwens per app apart uitgezet worden, bedankt aan de Hans worst die dit zo bedacht heeft. Ik denk dat ios een te ingewikkeld en groot bakbeest begint te worden.
    Het enige positieve is voor mij de zaklamp en de snelheid de rest kan me gestolen worden.
    Over de prijzen van de nieuwe iPhones zal ik hier maar niks zeggen want dan wordt mijn bericht waarschijnlijk verwijderd.

  4. Schermtijd is wel heel fijn om je zoon van 11 een beetje onder controle te houden.

  5. @Edbdgsk: Ben het helemaal met je eens. Op de een of andere manier kijk ik uit naar een nieuwe versie maar telkens teleurgesteld door de weinig vernieuwende zaken.

    Of ben ik gewoon verwend.

  6. @Toon: Volgens mij vanaf iPhone 7 of nieuwer.

  7. Erg blij met de CarPlay ‘vrijheid’. Verder ook het wachtwoord beheer welke je via het toetsenbord zo fixt, werkt super goed!

  8. Het afsluiten van App’s gaat anders, maar ik lees of hoor er niemand over. Heb alleen ik dat?

  9. Origineel geplaatst door Wesley
    @Toon:
    Volgens mij vanaf iPhone 7 of nieuwer.

    6s heeft t ook

  10. Mag zeggen dat ik voor t eerst snel ge-update heb. Sinds ios 6 altijd gewacht tot latere versie. Ben zeer tevreden op een paar puntjes na.

    . Erg vervelend dat je bedieningspaneel niet meer verschijnt van beneden naar boven vegen en dat je dit nu vanuit de rechter boven hoek moet doen.

    . Waarom moet het toesten bord veranderen? .?123 of abc zat altijd meest links onder en nu de emotions?

    Snelheid merk ik niet maar dat zal wezen dat het geen oude toestellen zijn. Lastig wel weer dat Apple bepaalde instellingen reset en op de standaard terug zet.

    Schermtijd vindt ik geen toevoeging, gebruik mijn toestel wanneer ik wil en wanneer t kan anders niet. Ben niet zo’n type die bij ieder pling plong gaat kijken. Als mensen iets belangrijks hebben bellen ze maar.

    De messure app is er direct afgegooid, werk voor geen meter of heeft grote afwijkingen, metingen doe ik wel met de rolmaat of laser.

    Als er dan echt een voordeel gegeven moet worden dan zou ik zeggen, eindelijk een stabiele ios weer sedert jaren. Een verademing na het drama met ios 11.

  11. Bij mij werkt de energiebesparingsmodus ook niet meer zoals van tevoren. Meldingen en mails komen gewoon binnen terwijl dit eigenlijk niet meer zou mogen eens je dat inschakelt. Met gevolg dat mijn batterij nog sneller leeg loopt.

  12. Het wachtwoord beheer loopt zo enorm soepel nu (iPhone X). Kijk naar je telefoon en die doet de rest. Het was al prima maar met ook de wachtwoord suggesties werken ze echt naar een simpele manier om beveiliging op te schroeven voor de normale mens. Misschien een artikel over schrijven @iculture ?

  13. Confronterende schermtijd

  14. De verbeteringen voor de iPhone X (en Xs nu). Je merkt dat iOS 12 echt gebouwd is met die iPhones in gedachten, in tegenstelling tot iOS 11 wat nu voelt als een snel aangepaste versie voor de 4,7 en 5,5 inch iPhone. Dat is wat mij het meest opvalt en waar ik ook zeker blij mee ben.

  15. Ach…de enquete zegt eigenlijk al genoeg. Als de meeste mensen ‘betere prestaties’ invullen is er blijkbaar geen enkele nieuwe functie waar je écht blij mee bent. En dan vul je maar in ‘betere prestaties’, omdat dat bij de Keynote gezegd is. Voor de rest zijn het maar kleine prutserige veranderingetjes, zoals bij de foto app. De albums staan nu van links naar rechts in plaats van boven naar beneden. So what..?! Meetapp grappig, maar wanneer gebruik je dat. Heb ook nog niet ontdekt hoe het werkt.

    Ik heb nog nooit een nieuwe iOS meegemaakt met zo weinig, eigenlijk helemaal géén belangrijke nieuwe dingen erin. Schermtijd. Ach aardig en leuk als je kleinere kinderen een beetje in de gaten wilt houden met hun iPhonegebruik, maar soortgelijke dingen zaten al in apps.

    20 piepkleine veranderingen. Mijn zoon heeft dit keer niet eens nieuwe bureaubladen kunnen ontdekken. Of heeft hij niet goed gekeken. Als ik vergelijk met een autogarage: iOS 12 is een kleine beurt. Een hele kleine. Alles nagelopen en doorgesmeerd. Volgende keer weer een grote beurt met écht wat nieuws?

  16. Vind de look & feel van de vernieuwde aandelen app echt fantastisch. Idem voor verbeteringen in Foto’s.

  17. @Macaanzee: Toch eens je zelf verdiepen in de ontwikkeling van iOS. Van 12 was bekend dat er meer onder de motorkap zou verbeteren dan nieuwtjes. Daar zal 12.1 wel voor gebruikt worden.

    Er is in de engine heel veel veranderd. Idd ff geen nieuwe emotions waar we er inmiddels al 1000 van hebben.

  18. Autofill van mijn wachtwoorden, geweldig 👍🏻

  19. Nóg geen woordvoorspelling in NL toetsenbord! Gebruik nog steeds SwiftKey dan maar. Ben voor Engels wel erg tevreden over het Apple Engelse toetsenbord.

    Merk op Ipad Air 2 weinig verschil in performance.

  20. Veel dingen leuk of beter of wennen, maar 1 ding M I S ik heel erg: de weergave van mijn SMS’jes via berichten op mijn iPad’s !!!!

    Erg lastig met al die codes die je tegenwoordig per sms krijgt…

    Is dat een ‘foutje’ in ios 12 ?
    Ik hoop van wel en dat het gauw weer goed komt! Nu moet ik altijd mijn telefoon naast me hebben liggen… en dat heb ik niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.